|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...6823748844.jpg
Sorki jeśli było już to poruszane, ale co jest planowane na tym tarasie gdzie aktualnie znajduje się ta żółta folia? ![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Jak podały dziś media m.in. Onet:
http://wiadomosci.onet.pl/2157707,11...owil,item.html Majchrowskiemu SLD zaproponowało kandydowanie na Prezydenta RP. Trzeba przyznać, że miał chyba jednak poczucie swojej wartości i podziękował. To byłaby jakaś masakra - za to Obtułowicz ucieszyłby się - tyle mogliby (nie) zbudować... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez Oxydrene : 19.04.2010 o godz. 20:41.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Wiem że było już wiele razy mówione o tym kiedy będą montowane krzesełka na C ale jakoś nie moge tego znaleźć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
przy tym stadionie nie ma konkretnych dat.. moga za miesiac, a moga pod sam koniec budowy, z nimi nic nie wiadomo.. co pokazali juz kilkakrotnie, wiec nie przywiazywalbym uwagi do "oficjalnych" dat..
cos tam na oficjalnej wspomnieli o poręczach i barierkach na trybunie.. zeby i w tej kwestii nie zajebali sprawe, wstawiajac blache za blacha w odleglosci 30 cm.. w ogole takie barierki / porecze do mnie nie przemawiaja.. na Legii bodaj jest podobnie i ch.. to wyglada
niech oni lepiej te dziury na tylach czyms zaslonia.. w naroznikach te szczeliny to juz calkowita porazka ale te tyly mozna uratowac
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 19.04.2010 o godz. 21:04.
![]() ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Tu jest animacja z C (Film od początku budowy 2) http://www.2012.org.pl/pl/miasta-gos...ku-budowy.html
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Do pobrania ten sam filmik w lepszej jakości:
http://www.przeklej.pl/plik/ab20-avi-0012ak5gu1dc +wersja w zwolnionym tempie: http://www.przeklej.pl/plik/ab10-avi-0012ak4c2bq4 Ale naprawdę gorąca prośba..kto może i ma dobre chęci niech przy okazji coś "pozrzuca"... zwłaszcza że zaczęli budowę 2 poziomu trybuny. ![]() Na kamerkę można wejść poprzez oficjalna stronę Wisły, tylko trzeba mieć zainstalowanego Quick Time'a: http://www.wisla.krakow.pl/pl/stadion/kamery/ można także bezpośrednio: rtsp://91.213.255.219/live/mpeg4 (w programie Quick Time) |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Przez zrzucanie z kamerki, macie na myśli zwykły PrintScrn okna przeglądarki
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
tak, wystarczy print screen i do ms painta np
tylko żeby pliki miały odpowiednia nazwę np 0420_1025.jpg ( 20 kwiecień _ 10:25 ) |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Swego czasu robiłem coś podobnego i wrzucałem tutaj nawet filmik,ale jakoś temat ucichł i dopiero teraz ktoś próbuje z przeciwległą trybuną
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Szkoda chłopa a tak przy okazji ,,stadion K.S. Wisła przy ul. Reymonta " i to gazeta Krakowska
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Podobno ze zawału dostał
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie zgłębiałem się nigdy w BHP na Budowie, ale czy on nie powinien mieć zabezpieczenia, podczas pracy na wysokości 5 m. ? Żeby się tylko prokurator do budowy nie dowalił. Rozmawiałem kiedyś z jednym z robotników, pracującym przy budowie C i mówił że jest wesoło, bo tylko na czas kontroli udają prace z zabezpieczeniem, a potem to hulaj dusza na wysokościach, bo jest taniej i wygodniej.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Czy on mial jakies zabezpiecznie
Bo z ta praca na wysokosciach to w Polsce wogloe jakies jaja sa.Ostatnio w pewnej fabryce w Malopolsce byl identyczny przypadek ,gdzie gosc nie mial wogole nic a pracowal duzo wyzej .,dzis pewnie bylo podobnie bylo ,oni powinni to zaczac jakos ostrzej kontrolowac,bo tu chodzi o ludzkie zycie. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
oprócz ostrej kontroli przydałby się też rozsądek. Bo to, że robotnicy pracują bez zabezpieczeń bo tak jest wygodniej jest tajemnicą poliszynela.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
NIe wiem jak zabezpieczenia samych pracowników ale barierki robia non stop nawet na pół dnia robią deskowania - czem czasem sie dziwiłem zresztą.Tak samo było jak budowali C więc wydaje mi sie że kierownik budowy pilnuje tych spraw
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Z jednej strony zaglądając czasem na budowie miałem wrażenie, że zabezpieczenia są dość symboliczne, ale nie znam się na tym... Z drugiej - gdzieś napisano, że ten robotnik miał zawał serca i dlatego spadł - to i zabezpieczenia niewiele by pomogły w takiej sytuacji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Rav - ale za przyczynę zgonu podano rozległe uszkodzenia czaszki, czy sie mylę? W takim razie zawał nie ma z tym nic wspólnego. Miałby zabezpieczenia, nie spadłby, może by go odratowali.
I boję się, że prokurator siądzie na AiB i opóźni budowę :/ ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Zabezpieczą tylko miejsce wypadku na góra kilka dni , reszta budowy będzie działać bez przeszkód
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
to nie jest oficjalna informacja wiesz jak mogło to wyglądać media podbiły do kierownika budowy lub przedstawiciela polimexu a on w rozmowie z dziennikarzami powiedział, że oficjalnie nie może wypowiadać się na ten temat ale "z tego co wie to robotnik miał zawał serca przed upadkiem" - tak aby uratrować dupe kierownikowi budowy i firmie, bo jest to wygodne tłuimaczenie. Jesli chodzi o zabezpieczenie miejsca zdarzenia to potrwa to max 1-2 dni. Wiecie jak to jest np w wypadku kolizji śmiertelnych na autostradach - pare godzin i po sprawie. Tutaj będzie to wyglądać nieco inaczej, ale nie sadze zeby trwało to tygodniami. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
djibutti, nie o tym piszę. Te zabezpieczenia zwykle są takie (barierka z desek), że człowiek świadomy się uratuje. Człowiek bez świadomości i tak przez nie przeleci... Jak będziesz szedł po klatce schodowej przy poręczy i stracisz przytomność to też masz duże szanse spaść.
Informacji o zawale oczywiście nie traktuję jako pewnik. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przyczyną śmierci, nie powodem. To tak jak z elektrykami na drabinie, porazi go prąd, ale zginie z powodu upadku
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Oficjalna to nawet o tym nie napisała.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Smutna prawda jest taka, że na każdej większej budowie są ofiary. Praktycznie każda galeria handlowa ma na koncie zmarłych. Niestety polskie budowy to ciągle wolna amerykanka. Ludzie siedzący na dachu w pełnej uprzęży ale do niczego nie podpięci..... Siedzę w tej durnej branży budowlanej to mam przegląd.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|