The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.04.2011, 10:02
Pamiętacie tego Pana? http://www.transfermarkt.de/de/mariu...ler_14934.html
W Polsce trochę zapomniany, z ogromnym jak na Polaka doświadczeniem, wciąż w dobrej formie, w kontekście LM byłby świetnym wzmocnieniem.
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 23.04.2011, 10:18
Witoldon napisał(a):Wyświetl post
Pamiętacie tego Pana? http://www.transfermarkt.de/de/mariu...ler_14934.html
W Polsce trochę zapomniany, z ogromnym jak na Polaka doświadczeniem, wciąż w dobrej formie, w kontekście LM byłby świetnym wzmocnieniem.
następny Krzynówek... facet ma w *uj kasy, obecnie też dostaje nie mało, 32 lata na karku i on ma umierać za Wisłę ?
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Stary 23.04.2011, 11:28
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
A może by tak sprowadzić Nicky Hoffsa? Odchodzi razem z Rasiakiem, a nie tak dawno był to zawodnik zdecydowanie przerastający umiejętnościami graczy z polskiej ligi, nie wiem na ile "zdziadział" na Cyprze, ale może warto by się mu przyjrzeć (zwłaszcza mając koneksje Valckxa).
14 meczów i bez gola

http://www.transfermarkt.de/en/nicky...eler_4424.html

jak dla mnie świetny kąsek, wziąć w pakiecie z Milenkovicem który się nie dawno przeniósł do Slovana i styka
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Stary 23.04.2011, 12:47
Toć tyle sobie wygooglowałem. Jako, że nie jest to napastnik to brak goli nie jest dla mnie mocny argumentem, może miał słabsze pół roku - rok (wiadomo jak Cypr działa na graczy)? Nie jest jakoś bardzo stary (30 nawet nie ma) to może dzięki Maaskantowi wróciłby do formy z czasów Feye, czy nawet Vittesse.
już jeden Pan miał wracać- Nourdin Boukhari się nazywa, nie mówię nie- dać kontrakt na pół roku i później można gadać; a co do odejść z AELu to ten pan:

http://www.transfermarkt.de/en/mike-...eler_4521.html

odchodzi razem z nimi, nie tak dawno podstawowy podstawowy gracz Groningen a dawniej nawet PSV

Stasiek coś kręci ja wam mówię
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 23.04.2011, 17:29
Dzisiaj kolejne 2 gole Alvesa .. już 22 ma w tym sezonie
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 23.04.2011, 17:57
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
Dzisiaj kolejne 2 gole Alvesa .. już 22 ma w tym sezonie
Statystycznie naprawdę świetnie wygląda 22 bramki w 23 meczach.
A liga węgierska nie jest taka słaba... klub z tego kraju nie tak dawno grał w pucharach.

Chyba naprawdę warto pojechać na jakiś mecz, obejrzeć tego zawodnika...
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 23.04.2011, 18:59
Kurcze, myślałem że mówicie o Dani Alvesu ;d

Dajcie jakiegoś linka do tego zawodnika, albo chociaż powiedzcie z jakiego jest klubu?
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Stary 23.04.2011, 19:05
Gdybym miał dwa miliony euro za jeden milion kupiłbym Traore z lechii a za drugi postawił u buka, że się sprawdzi.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.04.2011, 19:43
pytanie, czy byloby nas stać na Traore
zawodnik to dobry, co pokazuje od początku sezonu grając w Lechii
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 27.04.2011, 17:27
Selim Benachour,ofensywny pomocnik rodem z Tunezji,wychowanek PSG obecnie gra w portugalskim Maritimo,30 czerwca kończy mu się kontrakt.

http://www.transfermarkt.co.uk/en/se...ler_12148.html
Odpowiedz cytując
Arek10
Member

Od: 05.2009

Stary 28.04.2011, 14:25
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
Selim Benachour,ofensywny pomocnik rodem z Tunezji,wychowanek PSG obecnie gra w portugalskim Maritimo,30 czerwca kończy mu się kontrakt.

http://www.transfermarkt.co.uk/en/se...ler_12148.html
Pamiętacie jaką Nam brame załadował w meczu z Victorią Guimaraes?
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.04.2011, 14:41
niestety pamietamy, okienko...
http://www.youtube.com/watch?v=HZ6986QpTX4
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.04.2011, 16:25
Ondrej Smetana - lider strzelców ligi Słowackiej.Co prawda ma już 29 wiosen ale nam potrzeba kogoś w razie kontuzji Gienka
http://www.transfermarkt.de/de/ondre...ler_63982.html
Odpowiedz cytując
danilo
Junior Member

Od: 01.2009

Stary 01.05.2011, 10:35
Wisła potrzebuje w lecie wzmocnień.
Marzą mi się takie.

Lewy obrońca- Dudu Paraiba (Widzew)
Najlepszy lewy obrońca w naszej lidze. Świetna technika, szybkość i znakomite rzuty wolne. Prawy obrońca- Najlepiej z zagranicy
W Ekstraklasie brakuje.

Stoper- Kamil Glik lub Sebastian Madera
Pograł w Serie A, gra w kadrze. Opinia o jego grze we włoszech jest mieszana, ale oglądałem kilka spotkań Bari i był pewny. W Wiśle może grać pare ladnych lat. Dobry obrońca, przyda się z pewnością.
Madera wyroznia się w każdym meczu Widzewa. Chłopak po przejściach, ale młody i z ogromnym talentem. Kwestia czasu zanim zagra w kadrze.

Skrzydłowy- Szymon Pawłowski lub Grzegorz Bonin
Pawłowski gdy jest zdrowy, jest nie do zatrzymania. Szybkość, drybling, dynamika i co ważne myśli na boisku.
Bonin ciągnie grę Górnika od kilku sezonów. Bardzo dobry skrzydłowy.

Pomocnik- Radek Majewski / Adam Matuszczyk / Łukasz Piątek
Majewski to uznana forma. 24-latek był gwiazdą ligi w barwach Groclinu i Polonii. Zbierałem o nim pliki video, mam ponad 1 gb materiałów, ma wspaniały przegląd pola i genialne ostatnie podanie. W Notts w większości grał w 1 składzie. Niejednokrotnie go chwalono!
Matuszczyk po kontuzji stracił miejsce w składzie. Można sprobowac go sprowadzic.
Piątek wyroznia sie w Polonii. Ciekawy gracz.

Napastnik- Ktoś z zagranicy lub Daniel Sikorski
Oglądam mecze Górnika i Sikorski to naprawde jest diament, tylko nieoszlifowany.
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 01.05.2011, 10:48
Danilo myślę że z Glikiem żartujesz ? to taki Kowalski tylko grający w Palermo, do reszty nie mam zastrzeżeń ale jeśli chodzi o środkowego obrońcę to kolejny raz proponuję Jiri Koubsky bodajże ze Slavii Praga, wysoki i bramkostrzelny
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 01.05.2011, 11:02
kończą im się kontrakty w czerwcu:

http://www.transfermarkt.de/de/danny...ler_56393.html ŚPO bądź skrzydłowy
http://www.youtube.com/watch?v=4CYkl9JROBc

http://www.transfermarkt.de/de/melvi...ler_59665.html Napastnik
http://www.youtube.com/watch?v=1I3Qt7mOqkA
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 01.05.2011 o godz. 11:09.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Stary 01.05.2011, 11:52
30.06.2011

Bonin
Plizga
Wróbel
Kupisz

dać ich na rok jak się sprawdzą to przedłużyć, jak dla mnie wartościowi zmiennicy, Kupisza ewentualnie na dłużej

i trochę z innej beczki

Robak z Marianem spadli do drugiej tureckiej, wyciągnąć Robaka

Micanski stracił sezon w Bundeslidze, wypożyczyć na rok z prawem pierwokupu

spytać o Pawła B. czy dalej chce odcinać kebaby w Turcji (żeby błąd z Żurawiem nie został powtórzony, trzeba było go brać od razu po Celticu)

ściągnąć kogoś pokroju Genkova/Sebo w każdym razie z międzynarodowym doświadczeniem

edit:

tych Holendrów brać z pocałowaniem ręki
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 01.05.2011, 11:57
danilo napisał(a):Wyświetl post
Wisła potrzebuje w lecie wzmocnień.
Marzą mi się takie.

Lewy obrońca- Dudu Paraiba (Widzew)
Najlepszy lewy obrońca w naszej lidze. Świetna technika, szybkość i znakomite rzuty wolne. Prawy obrońca- Najlepiej z zagranicy
W Ekstraklasie brakuje.

Stoper- Kamil Glik lub Sebastian Madera
Pograł w Serie A, gra w kadrze. Opinia o jego grze we włoszech jest mieszana, ale oglądałem kilka spotkań Bari i był pewny. W Wiśle może grać pare ladnych lat. Dobry obrońca, przyda się z pewnością.
Madera wyroznia się w każdym meczu Widzewa. Chłopak po przejściach, ale młody i z ogromnym talentem. Kwestia czasu zanim zagra w kadrze.

Skrzydłowy- Szymon Pawłowski lub Grzegorz Bonin
Pawłowski gdy jest zdrowy, jest nie do zatrzymania. Szybkość, drybling, dynamika i co ważne myśli na boisku.
Bonin ciągnie grę Górnika od kilku sezonów. Bardzo dobry skrzydłowy.

Pomocnik- Radek Majewski / Adam Matuszczyk / Łukasz Piątek
Majewski to uznana forma. 24-latek był gwiazdą ligi w barwach Groclinu i Polonii. Zbierałem o nim pliki video, mam ponad 1 gb materiałów, ma wspaniały przegląd pola i genialne ostatnie podanie. W Notts w większości grał w 1 składzie. Niejednokrotnie go chwalono!
Matuszczyk po kontuzji stracił miejsce w składzie. Można sprobowac go sprowadzic.
Piątek wyroznia sie w Polonii. Ciekawy gracz.

Napastnik- Ktoś z zagranicy lub Daniel Sikorski
Oglądam mecze Górnika i Sikorski to naprawde jest diament, tylko nieoszlifowany.
Adam Matuszczyk to bardzo dobry piłkarz, ale z pewnością nie przejdzie do nas. Jest za drogi, a poza tym gra w jeden z najsilniejszych lig europy - Bundeslidze.

Natomiast jestem przeciwny Piątkowi. Piłkarz to co najwyżej średni jak na polskie realia...To żadne wzmocnienie dla Wisły...

Glika komentować nie będę. Tak samo jak Bonina

Z resztą się zgadzam, fajnie byłoby mieć ich w drużynie.

Za to przytoczyłbym Małkowskiego, który w kontrakcie ma wpisaną sumę odstępnego 400 tyś. euro szybki, dobre dośrodkowanie, Dawida Plizgę o , Kaźmierczaka, świetna gra głową i kopyto w prawej nodze. Oraz Tadka Sochę.
Odpowiedz cytując
pawkas1992
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 01.05.2011, 12:09
Dudu Paraiba , Każmierczak , Sikorski , Pawłowski , Madera to są moje typy do wzmocnienia
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Stary 01.05.2011, 12:23
jeśli transfermarkt nie kłamie to Celebanowi i Vucko kończą się kontrakty
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 01.05.2011, 12:41
nasi ligowi gracze są za drodzy,często to podkreśla Basałaj więc raczej z naszej ligi nikt do Nas nie trafi.

W Izraelu bym poszukał skoro grają tam tacy świetni zawodnicy jak Melikson
Ostatnio edytowane przez AYALA : 01.05.2011 o godz. 12:43.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 01.05.2011, 13:51
AYALA napisał(a):Wyświetl post
nasi ligowi gracze są za drodzy,często to podkreśla Basałaj więc raczej z naszej ligi nikt do Nas nie trafi.
Tak, ale jest w tej naszej lidze kilku ciekawych zawodników, którym za niedługo kończą się kontrakty.
Nie pogardziłbym takim Celebanem czy Kupiszem kontrakty kończą im się z końcem sezonu. czy Plizgą, Małkowskim, kontrakty wygasają im za rok...
Edit:
Jest jeszcze Marcin Baszczyński mogący grać na bokach jak i na środku obrony. On także kontrakt ma tylko do końca sezonu.
Ostatnio edytowane przez Titto : 01.05.2011 o godz. 13:57.
Odpowiedz cytując
pawkas1992
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 01.05.2011, 14:06
Baszczu to dobry pomysł
http://www.transfermarkt.de/de/marci...ler_14892.html
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Stary 01.05.2011, 14:12
pawkas1992 napisał(a):Wyświetl post
Baszczu to dobry pomysł
http://www.transfermarkt.de/de/marci...ler_14892.html
na pewno kilka razy lepszy od Cikosa, 2-3 latka może jeszcze pograć, co do formy i zdrowia to myślę możemy być spokojni:

2250/25=90
360/4=90

wszystko zależy od tego jak się z nim rozstaliśmy, wiadomo otoczka była ładna, ale realia są brutalne, mam nadzieję że nikt nie dał mu do zrozumienia: jesteś stary to rób za pół darmo albo wypier****
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.05.2011, 14:20
Jest jeszcze Kamil Kosowski do wzięcia za darmo Ten zapowiadał , że chętnie by wrócił do Wisły i jest otwarty na propozycje Ostatnio dochodzi do formy (2 mecze = 3 asysty i bramka) .

http://www.transfermarkt.de/de/kamil...eler_6255.html

Myślę, że byłaby niezła alternatywa dla Kirma No i dodatkowy motorek napędowy drużyny obok Meliksona.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Stary 01.05.2011, 14:37
Kupisz ma klauzule automatycznego przedłużenia kontraktu z woli klubu, a wątpię by Jaga z tego nie skorzystała.
mają się określić do 15 maja, na razie nic nie słychać
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 01.05.2011, 16:23
No baszczu ponownie w Wisle to byłoby bardzo ciekawe.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 01.05.2011, 16:32
Przykład Żurawskiego nic Was nie nauczył?

Lepiej pamiętać Baszczyńskiego czy Kosę w formie, za najlepszych lat, niż potem przecierać oczy ze zdziwienia, że nie grają tak jak przedtem. Czasu się nie oszuka.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 01.05.2011, 16:34
Ja jestem przeciwny odgrzewanym kotletom typu Kosowski czy Baszczyński. Nie tędy droga.
(Zgadzam się z MCX)

Wielu mówi banał, że techniki się nie zapomina. Owszem techniki nie, ale współczesny futbol to nie ta sama gra co w czasach Lubańskiego czy Deyny. Bez siły, szybkości, startu do piłki nie ma szans na grę na dobrym poziomie nawet w naszej lidze. Przykład Żurawskiego, Branco, Boukhariego powinien odstraszyć każdego z takim pomysłem żeby zatrudniać takich weteranów!

Owszem są piłkarze którzy są słabsi fizycznie a dają coś zespołowi. Takim piłkarzem był Edson w Legii (za pierwszym razem) gdzie z wolnych miał mnóstwo asyst i trochę goli chociaż jako obrońca był marny. Gdyby Boukhari bił rożne i wolne jak Edson sam bym był zwolennikiem jego gry w 11.

Podsumowując - będzie w najlepszym wypadku jak z Cleberem, lata nie te, szybkość nie ta i zostanie rozmienianie legendy na drobne jak u Żurawia.
(Wolałbym już takiego Dancha czy Pazdana na boczną obronę niż Baszcza, przynajmniej mają siłę biegać i szybkość jako taką)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.05.2011, 18:00
MCX napisał(a):Wyświetl post
Przykład Żurawskiego nic Was nie nauczył?
Przykład Kosowskiego i Frankowskiego NICZEGO Ciebie nie nauczył? Czy Ty nie dostrzegasz, że każdy piłkarz starzeje się inaczej? Jeden w wieku 30 lat już jest piłkarskim wrakiem , inny nawet po 35 dałby naszej drużynie więcej niż niejeden 25 latek! Dokładnie te same idiotyczne wpisy widziałem przed przyjściem KOSY vol 2 . "stary" , "nie nadaje się" , "na co nam on" Tymczasem Kosowski obok Zieńczuka był najjaśniejszą postacią w tamtym okresie. Dziś pokazuje , że ciągle znajduje się w WYSOKIEJ formie. Czy tak trudno zajrzeć do tematu "Byli Wiślacy..." ? Ostatnie strony są z filmikami z gry Kamila, który nadal imponuje formą.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów