The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.06.2018, 06:57
Sorry zaspany jestem Chodziło mi o Kubę
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 14.06.2018, 14:49
Mam nadzieje, ze Milik szansy nie dostane. Ten zart, ze "nie trafilby nawet w bramke na lotnisku" caly czas ma potwierdzenie na boisku to co uderzal w meczu z Litwa to smiech. To juz lepiej dac szanse Kownackiemu. A co do bramki chyba bym wolal Fabianskiego, jest jakis spokojniejszy niz Szczesny, ktory wszedl z Litwa z lawki i juz mogl stracic gola. Zobaczymy co tam w glowie ma Nawalka
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.06.2018, 20:38
Na Milku to chyba jakaś klątwa ciąży co do zdobywania tych bramek. Chlopak umie sie znaleźc w odpowiednim miejscu, zmysł ma, stara się, strzał z dystansu też ma niezły ale jak na złość nic nie może trafić. Pewnie go to przygniata i ma za mało luzu. Kilka lepszych meczów i zdobytych bramek mogłoby to rozwiązać. Swego czasu Lewy w reprezentacji też mocno zawodził. Ale też bym dał szanse innym a Milka z ławki wpuścić co najwyżej.
Trochę patowa sytuacja bo czasu na eksperymenty nie ma ale z drugiej strony czasu na to aż Milik się odblokuje też już nie ma.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 19.06.2018, 18:04
szym_ek napisał(a):Wyświetl post
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Ogólnie mam następujące wrażenia po meczu z Nigerią:

1. Reprezentacja teraz to zlepek piłkarzy, brakuje zrozumienia całej drużyny, szybkości i automatyzmu w rozegraniu akcji jaką znamy z lat 2014-2017. Potencjał, siła zespołu jest na ten moment dużo niższa niż ostatnich 2-3-4 latach.

2. Moim zdaniem Nawałka robi od około pół roku poważny błąd z tym szukaniem nowego ustawienia i nowych twarzy. Do MŚ i na MŚ powinna grać żelazna jedenastka z lat 2014-2017 w ustawieniu 4-4-2. Na eksperymenty czas w jesieni, a nie na turnieju.

3. Ktoś odpisze że Grosicki i Błaszczykowski wypadli - odpowiem, że oni pojadą na turniej i będą tam grać w 1. składzie. Co znaczy Błaszczykowski to było widać na Euro 2016 - najlepszy nasz piłkarz na turnieju. Mimo że nie grał cały rok przed Euro 2016. Tak samo będzie i teraz. I z Grosickim podobnie. Po prostu na ten moment nie ma lepszych od nich, i nie warto lepszych od Kuby i Grosickiego szukać na 3 miesiące przez MS. To poważny błąd - szkoda psuć reprezentacji z lat 2014-2017. Ktoś się nie zgodzi. Ok, odpowiem następująco - to wstawmy tego Frankowskiegi i Linettego za Goriska i Błaszczykoskiego - i co z tego, jak nie rozumieją się z nikim na boisku. To są piłkarze do wprowadzania w 70-75 minucie na zmiany. A nie na grę od 1 minuty. Tyle
Dzimi a kiedy jest czas na eksperymenty ? na jesień jak będa już eliminacje do kolejnych mistrzostw albo mieszanie składem w lidze Narodów? toż to proszenie sie o oklep niemiłosierny.

Jeśli będzie tak że wyjdziemy w takim samym ustawieniu jak na Euro z tymi samymi ludźmi - to oni znają ten system na tyle dobrze że jak nie pograją sobie nim w kilku meczach towarzyskich to nic się nie stanie.
No i widzisz jak nic się nie stało. To był błąd robić eksperymenty cały rok przed MŚ. Teraz wystawił stary skład który kompletnie nie ma ze sobą zgrania.
Odpowiedz cytując
Waldonis
Member

Od: 01.2012

Stary 19.06.2018, 19:08
Obejrzałem większość spotkań na mundialu, wyglądamy najgorzej ze wszystkich, jeśli chodzi o przygotowanie mentalne. Cionek, Milik i Zieliński wyszli z pełnymi gaciami, więc na dzień dobry graliśmy w 8-miu, dodajmy zawodników bez formy czyli Błaszczykowski, Piszczek, Rybus i mamy gotową kupę. Ale zaraz, zaraz, kto powołał zawodników bez formy, a zostawił w domu młodych, gniewnych? no jak to kto Adaś! Oglądam migawki jak poszczególne drużyny przygotowują się do meczu, gierki, zagrywki, podania, strzały, a u nas co? sztangi, siatkonoga ... NIC SIĘ ....A MAĆ od chociażby Korei nie nauczyli, te same błędy powielane od lat, powoływani nie co co trzeba i zajechani fizycznie. No kto miał ochotę biegać w tym meczu? przecież taki Zieliński zamiast kreować akcje, to chował sie po kątach, a za rozgrywanie Pazdan się brał, no ludzie!

TRAGEDIA, tego się nie dało oglądać i najbardziej oczywiście żal tych ludzi, co pojechali i wydali swoje pieniądze. Z Kolumbią przerżniemy, tak samo i z Japonią, wrócimy jako frajerzy, a nie bohaterzy.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 19.06.2018, 19:13
Dobrze ze jest Peszko, spią z Lewandowskim spokojnie
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 19.06.2018, 19:17
Zwazaj mlody na slowa. Od frajerow to sobie Holandie, Wlochow czy Austrie nazywaj. Bylo widac treme w pierwszej polowie, ale w drugiej walki im nie mozna bylo odmowic. Senegal jest niezwykle mocny, ale i oni tez nie mieli wielu akcji, ktore by zagrazaly naszej bramce. Jeszcze nie wszystko stracone. Nawet jak nie awansujemy to jestem z nich dumny. Juz na hymnie bylo widac bylo w naszych zawodnikach wielka dume z reprezentowania Polski.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 19.06.2018, 19:21
Teraz po porażce to każdy może być mądry. Mamy dobrą kadrę ale nie na tyle dobrą aby rozegrać sobie taki zespół, który się dobrze broni, jest dobrze ustawiony taktycznie. Ten Senegal trochę taki niedoceniony. W ataku nic nie pokazali ale na taką Polskę spokojnie się zamurowali i straszyli kontrami i wykorzystywali swoje warunki fizyczne. Gdybyśmy byli Brazylią czy inną Portugalią to byśmy z takimi wygrywali ale nie jesteśmy i na nas wystarczy zagrać tak jak oni dzisiaj i się gubimy. Lewandowski to nie Ronaldo i często zawodzi, Milik bez formy zupełnie, Kuba czy Grosik sa dobrzy jak mają więcej wolnego miejsca i wtedy mogą wykorzystać szybkość.
ogólnie takie mecz z dupy. Nic się w nim nie działo zupełnie. My nie pokazaliśmy nic a ten Senegal pokazał jeszcze mniej. Strzelili dwie bramki z niczego i dupa blada się zrobiła.

Ale takie gadanie, ze powołania złe itp to śmiech na sali. Po co Wy takie swoje żale wylewacie? Powołałby kogo innego to by był płacz, ze mógł Milika itp bo to mimo wszystko napastnik, który zawsze może zaskoczyć, nawet bedąc bez formy no i grający we Włoszech itp itd Przy takiej wąskiej kadrze jaką mamy to nie wiem kogo by miał Nawałka powoływać. Także takie gadanie to bez sensu zupełnie jest. Chyba tylko po to aby się powymądrzać na zasadzie "ja wiedziałem, że tak będzie"
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 19.06.2018 o godz. 19:27.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 19.06.2018, 19:26
Ależ jestem wściekły i rozczarowany ....K.U.R.C.Z.E.....

Trzeba ojebać to polskie piekiełko i zrobić wszystko, by nie powtórzyć Niemieć i Korei. Ciągle mamy potencjał, by to odkręcić.Może nie Milik. może nie Zieliński...ale może Góralski i Kurzawa...jest Bereszyński. Nadal jest kim grać...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 19.06.2018, 19:27
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 19.06.2018, 19:36
"Obejrzałem większość spotkań na mundialu, wyglądamy najgorzej ze wszystkich, jeśli chodzi o przygotowanie mentalne. Cionek, Milik i Zieliński wyszli z pełnymi gaciami, więc na dzień dobry graliśmy w 8-miu, dodajmy zawodników bez formy czyli Błaszczykowski, Piszczek, Rybus i mamy gotową kupę. Ale zaraz, zaraz, kto powołał zawodników bez formy, a zostawił w domu młodych, gniewnych? no jak to kto Adaś! Oglądam migawki jak poszczególne drużyny przygotowują się do meczu, gierki, zagrywki, podania, strzały, a u nas co? sztangi, siatkonoga ... NIC SIĘ ....A MAĆ od chociażby Korei nie nauczyli, te same błędy powielane od lat, powoływani nie co co trzeba i zajechani fizycznie. No kto miał ochotę biegać w tym meczu? przecież taki Zieliński zamiast kreować akcje, to chował sie po kątach, a za rozgrywanie Pazdan się brał, no ludzie!".

No nic się nie nauczyli od Korei. Kiedyś gorące kubki, teraz blachotrapezy.
W skrócie - od dawna widać było ogromną luke między napadem (tj. Lewandowskim) a formacjami defensywnymi. Po prostu (podobnie jak Wisła w minionym sezonie) obrona, def. pomocnicy, DZIURA i Lewandinio. W Wiśle Carlitos, DZIURA, def. pomocnicy i obrona.

Dla jakiegoś powodu przecież KRYCHOWIAK (gracz wybitnie defensywny, którego jedyną siłą jest umiejętne granie pod faul, wymuszanie fauli) gra z numerem 10, numerem dla graczy typu Boniek, Messi czy Maradona.

ZIELIŃSKI jest, o czym mówię od lat, przereklamowany jak ... Może kiedyś będzie pełnowartościowym ofensywnym pomocnikiem, ale jeszcze nie na tym turnieju, gra pod własną 16-tką, co to ma być? Może trzeba było wpuścić Kurzawę na końcówkę?

MILIK - pamiętam jego świetne mecze w kadrze Dorny, bardzo dobre w eliminacjach (np mecz z Gruzją, Niemcami), ale od chyba ponad roku gra taką KUPĘ i sabotaż, że szkoda słów! Ten facet chyba nie ma grama autorefleksji - wszystkie podania niemal złe, wszystkie strzały niecelne, wszystkie decyzje spóźnione - i tak od kilkunastu spotkań, Dajcie już z nim spokój i niech gra Kownacki lub ktokolwiek inny.

CIONEK - bardzo wolny i "drewniany", praktycznie nie wygrywa pojedynków na ziemi. Niech już gra "Blachotrapez przewrotka" Glik.

PISZCZEK słaby mecz, ale nie mamy nikogo lepszego na jego pozycję.

GROSICKI - ja uważąm że on powinien grać, ale na ostatnie 30 minut. Jeśli gra od początku, to zmiana koło 60 - strasznie szybko opada z sił, a szybkość to jego jedyny atut. Ale kogo wstawić za niego jak NAWAŁKA wziął Peszkę?

BŁASZCZYKOWSKI - narażę się jego fanom, ale te dwa lata od Euro to za dużo. Widać już braki szybkościowe i na najwyższym poziomie "Kuba" może już tylko walczyć o utrzymanie piłki, nie wygrywa pojedynków z przodu. Widać w Borussi i Werderze szybciej dostrzegli, że bardziej juz nadaje się na obronę, bo mocno "sflaczał".

Jak dla mnie RYBUS też słabo wypadł, bo był zwyczajnie za filigranowy i dawał się przepychać. Na mecz z Senegalem powinien był wyjść Jędrzejczyk. Co innego na mecz z Kolumbią.

W skrócie: brak of. pomocników, brak skrzydłowych. Tyle.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.06.2018, 19:46
A myslalem ze nic gorszego od poniedzialkowej konferencji zarzadu w tym tygodniu nie obejrze
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 19.06.2018, 20:53
Cytat:
No i widzisz jak nic się nie stało. To był błąd robić eksperymenty cały rok przed MŚ. Teraz wystawił stary skład który kompletnie nie ma ze sobą zgrania.

Mimo wszystko uważam, że jeśli mamy robić eksperymenty to jednak lepiej w meczach towarzyskich

Zagrali katastrofalnie.
Wszyscy.

Wina jest trenera, sztabu, piłkarzy, dziennikarzy i kibiców.

Było fajnie, trochę zapomniało sie że trzeba pracować i się mocno spiąć bo to jednak mundial. Pstryczek w nos się przyda. Teraz tylko mieć nadzieje, że wyciągną wnioski i we wtorek zobaczymy inną drużynę.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 19.06.2018, 20:57
A szkoda strzepic ryja. Czlowiek czeka na mecz, cala Polska czeka na mecz a oni maja gdzies granie. Piszczek karygodne bledy, Krychowiak to samo, Milik to jest ameba jezeli wyjdzie od poczatku na Kolumbie to strace calkowity szacunek do Nawalki. Jakim trzeba byc slepcem zeby nie widziec, ze on jest koszmarny i do niczego sie nie nadaje. Polska wsrod trzech najgorszych druzyn po pierwszej rundzie fazy grupowej, wsrod takich poteg jak Arabia Saudyjska czy Panama, smiech na sali. Z Kolumbia pewnie jak zwykle czyli mecz o wszystko a z Japonia o honor.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.06.2018, 21:17
Nawet fajne te mistrzostwa były. Czas oczekiwania, ciekawe mecze..

Aż te cymbały dzis wyszły. Jakieś ....a kompletnie nieporozumienie.
Jak Milik i Krychowiak wyjdą na Kolumbię to Nawałkę chyba grubo pojebało.

Na .... Nawałka bierze Peszke, jak Kuba dostaje kontuzji to musi wchodzić stoper i zmieniac cały system i przechodzić na 3-5-2 ? Do tego na wahadło idzie ZAJEBANY jak Łobo po 15 minutach Piszczek ,który ledwo truchta.
Pojebało, w momencie jak w dupe dostajemy.

Kolumbia nas rozdupcy jak gnój po polu.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 19.06.2018 o godz. 21:29.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Waldonis
Member

Stary 20.06.2018, 07:25
Skład naszej reprezentacji:

Rezerwowy bramkarz w swoim klubie
33 letni prawy obrońca
31 letni środkowy obrońca
32 letni brazylijczyk grający w serie B i w outsiderze serie A
Rybus
33 letni prawy pomocnik, ktory zaliczyl 520 minut w klubie w tym sezonie
30 letni lewy pomocnik z drugiej klasy rozgrywkowej w Anglii
Dwaj srodkowi pomocnicy, rezerwowi w swoich klubach
24 letni napastnik, pol roku kontuzjowany, pol roku rezerwowy
Lewandowski

Czy można dobrze grać, mając rekonwalescentów i zawodników pod formą? NIE! do tego wszystkiego dodajmy brak planu "B" u Nawałki, i efekty widoczne gołym okiem. Mogę się założyć, że nasz maestro wyjdzie na Kolumbię tymi samymi, a zmieni tylko Cionka na Glika - jak już łajba tonie, to z tymi na których się postawiło.

A Ty prezesie Boniek rozglądaj się za następcą, a przedstawicieli PMS omijaj szerokim łukiem.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 20.06.2018, 09:42
Pesel nie gra. Jak kopiemy w piłę z kumplami po 40tce to mamy lepszy zryw niż większość wczoraj na boisku.
Widać było gołym okiem że im się nie chce.

Ps. Tym co twierdzą że ich presja zjadła to był z buta dawał. Presja może zjeść przedszkolaka na koncercie z okazji Dnia Mamy a nie piłkarza zarabiającego 100x średniej pensji w kraju.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Stary 20.06.2018, 10:02
A już niedługo, gimby nie znają:

https://www.youtube.com/watch?v=lH-TWFmNE6c

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.06.2018, 10:08
Sytuacja w naszej grupie do złudzenia przypomina Mundial w Korei. FAWORYZOWANE Portugalia i Polska dostały w....... w pierwszej kolejce i potem stoczyły ze sobą bój o wszystko (wygrany przez Portugalię). Finalnie jedni i drudzy pojechali do domu po fazie grupowej. Czy tak będzie i tym razem, tylko zamiast Portugalii będzie Kolumbia, a zamiast USA - Senegal...? Oby nie
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 20.06.2018, 15:20
Na tą porażkę złożyło się wiele rzeczy... Niewielu chyba zauważyło, że czas płynie nieubłaganie i nasi piłkarze są starsi od ostatniej imprezy. Dodatkowo wielu ma problemy w swoich klubach. Milik to jest po dwóch ciężkich kontuzjach, niewiele grał. Grosicki - rezerwowy w II lidze angielskiej. Błaszczykowski - myślałem, że zakończył karierę, w tym sezonie bez gry. Zieliński - rezerwowy. Krychowiak - słabiutki sezon i też raczej rezerwowy(jeśli weźmiemy pod uwagę możliwe minuty do rozegrania). Do tego Cionek, który walczy o utrzymanie w ogórkowym zespole Serie A. To nie mogło skończyć się dobrze. Dodajmy do tego fatalne przygotowanie fizyczne. Piłkarze zostali zajechani w czasie okresu przed Mundialem. Nigdy wcześniej nie widziałem, żeby Piszczek umarł w 60 minucie spotkania, a gra na trochę wyższym poziomie i w spotkaniach, gdzie tempo jest znacznie większe. Te ciężkie nogi były widoczne w grze bez piłki. Nikt się nie pokazywał. W pierwszej połowie, to cała nasza linia ofensywna stała(nie było wyjścia na pozycję, zmiany pozycji). Przyglądali się temu, który akurat miał piłkę(najszczęściej Krychowiak). Dlatego nie tworzyliśmy sobie żadnych sytuacji bramkowych. Jak nie masz siły biegać, to nie masz szans zbliżenia się do pola karnego rywala. Nie wiem, czy nasi odzyskają świeżość do meczu z Kolumbią(Ci zapierdalali, aż miło w meczu z Japonią, a grali przecież w 10...). Co do ocen indywidualnych, to mnie absolutnie zawiódł: Lewandowski i Zieliński. Nie wiem, dlaczego tutaj jest mowa o średnich kopaczach... ja od zawsze wymagam od najlepszych. Pierwszy, został przykryty, jak dziecko kocykiem. Jedna akcja w całym spotkaniu. Drugi, co to było? Reżyser gry. Wolne żarty. Facet nie ma głowy do bycia liderem drużyny. Został całkowicie zjedzony. Dodatkowo fatalny Błaszczykowski. Niech on rozegra cały sezon, strzeli kilka bramek, zanotuje kilka asyst, to pomyślimy o pierwszym składzie reprezentacji. Do Krychowiaka bym się tak bardzo nie przypierdalał, bo ten przynajmniej coś próbował(kiedy Zieliński się chował). Milik - absolutne dno. Cionek, to samo, ale o tym kopaczu wiemy wszystko od lat. On nie potrafi grać w piłkę. Jego miejsce jest właśnie w jakimś zespole ogórkowym. Nie wiem, co on próbował zrobić przy tej bramce. Klasowy obrońca albo podskakuje(bo czuje, że piłka nie idzie w światło bramki), albo wybija ten łatwy strzał. Dodatkowo(oprócz fatalnej techniki użytkowej, gdzie przy przyjęciu piłka odskakuje mu na kilka m, a przed podaniem musi ją sobie poprawić 5-6 razy) jest elektrykiem pierwszej klasy. Pazdan - zdecydowanie najlepszy piłkarz naszej kadry na boisku(ale tego można było się spodziewać, bo w eliminacjach to on był tym lepszym stoperem). Szczęsny, jak zwykle nie pomógł. Na Kolumbię musi być rewolucje kadrowa. Jeśli wyjdziemy tym samym składem, to nas zjedzą. Engel zrobił ten błąd w Korei i było jeszcze gorzej, niż w pierwszym spotkaniu. Dopiero w spotkaniu z USA postawił na zupełnie innych piłkarzy. Na pewno na ławkę: Milik, Błaszczykowski, Zieliński, Cionek. Trzeba szukać szybkości, wybiegania. Pole manewru jest słabe, ale jest Teodorczyk, jest Kownacki(na skrzydło). Do środka Góralski lub Linetty. Środek: Pazdan i Glik. Prawa strona, tutaj miałbym dylemat. Ale jeśli Piszczek ma tak samo biegać, to zdecydowanie Bereszyński. Zmiany w bramce nie będzie, a szkoda. Ja jednak w kadrze mam większe zaufanie do Fabiańskiego(bo jeśli bierzemy pod uwagę występy klubowe, to Szczęsny jest lepszym bramkarzem). Już mówiłem przed mundialem, że nie ma kto grać. Rozumiem, że Kucharczyk, Szymański, Frankowski, to jedynie poziom ligowy, ale w tej kadrze jest Peszko(kopacz absolutnie beznadziejny). Ogólnie, to był to mecz dramatyczny, jeśli chodzi o poziom(i nie tylko nasz). Strzeliliśmy sobie 2 bramki. Co robił Bednarek przy drugiej? Nie mam pojęcia. Gość się zawiesił, zwolnił(miał chyba 5-7m do tej piłki), a przeciwnik podbiegł i strzelił bramkę. Trudno tu też winić Szczęsnego, bo jaki bramkarz by przewidział, że akurat jego stoper dozna udaru mózgu? Nie jestem jednak optymistą, bo coś czuję, że Nawałka wy.......i ze składu tylko Milika i ewentualnie Błaszczykowskiego(jeśli ta kontuzja jest groźna). Polegniemy z kretesem i w meczu o honor da pograć rezerwowym.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.06.2018, 17:51
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Piłkarze zostali zajechani w czasie okresu przed Mundialem.
Skąd ten pomysł? Ja czytałem tylko w mediach, że ten i tamten odpoczywają po trudnym sezonie, żeby na Mundialu każdy był świeży.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 21.06.2018, 18:32
Po tym, co widzieliśmy na boisku i po tym, o czym mówią dziennikarze zajmujący się od lat kadrą. Feddek ostatnio powiedział, że tak ciężko nigdy wcześniej nie trenowali(to usłyszał od naszych orłów i sam też zaobserwował). Trenowali 2 razy dziennie + siłownia. Rudzki też o tym wspomniał, że w prywatnej rozmowie podobne opinie. Zupełnie inaczej, niż przed EURO.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.06.2018, 19:20
Nie słyszałem tych opinii. Dzięki.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 21.06.2018, 22:02
Lewandowski 4 lata w Bayernie, 200 meczy 150 goli, średnia 0,86 gola na mecz w lidze i 0,66 gola na mecz w LM. CR7 9 lat w Realu, 430 meczy 450 goli. Średnia 1,06 gola na mecz w lidze, 1,05 gola na mecz w LM.

Lewemu dość dużo pomógł 2011 rok jak Klopp go ustawił na skrzydle. Zrobił się wtedy bardziej dynamiczny, nie tylko czekający na piłkę wyłożoną na czubek buta. Od 2-3 lat notuje zjazd. Koncentruje się tylko na dobijaniu strzałów. Zobaczcie sobie mecz z Niemcami wygrany 2-0 w 2014 roku, jak wtedy Lewy potrafił kilka razy przebiec z piłką w sprincie ponad pół boiska. Teraz gra jakby okopy zrobił wkoło siebie, nie biega.

Moim zdaniem miał swój złoty okres 2012-2016 i teraz już nie jest tak dobrym, wszechstronnym i dynamicznym piłkarzem jak wtedy. Jedyną szanse na Real miał w 2013 roku jak im wpakował 4 gole i był wtedy jeszcze uznawany za młody talent. Ale się dogadał z Bayernem.

Za 4 lata będzie w wieku jak Żurawski po powrocie do Wisły albo Brożek rok temu. Jeszcze ze 3 lata i szykuje się powoli koniec kariery.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 22.06.2018, 08:08
dobrze, że Senegal ma lepszych
Odpowiedz cytując
Waldonis
Member

Stary 22.06.2018, 08:12
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Po tym, co widzieliśmy na boisku i po tym, o czym mówią dziennikarze zajmujący się od lat kadrą. Feddek ostatnio powiedział, że tak ciężko nigdy wcześniej nie trenowali(to usłyszał od naszych orłów i sam też zaobserwował). Trenowali 2 razy dziennie + siłownia. Rudzki też o tym wspomniał, że w prywatnej rozmowie podobne opinie. Zupełnie inaczej, niż przed EURO.
Też to oglądałem, wychodzi na to, że w Juracie Ci co mniej grali, dostali ostro po dupie. Czyli prawie połowa składu wyjściowego miała ciężkie treningi, bo musieli nadrobić zaległości. To by się też zgadzało z tym co ostatnio wielu dziennikarzy potwierdza, że więcej wolnego ostatnio mają niż trenują. Generalnie ponownie spierdzielono przygotowania, czego najlepszym przykładem jest Łukasz Piszczek.

Ale nie to jest najgorsze, jak wsłuchacie się w wypowiedzi Szczęsnego, co mówili na konferencji Kownacki i Bednarek, co powiedział Lewandowski po spotkaniu, to mam wrażenie, że tam panuje jeden wielki bajzel. Nikt za nic nie odpowiada, zawodnicy nie mają nic sobie do zarzucenia, a "zabrakło nam wiary" w słowach Lewandowskiego brzmi jak rzucenie ręcznika.

Gdybym miał postawić tezę, to starzy wypięli się na Nawałkę widząc jego indolencję i zachowawczość, mając w swoich klubach lepszych trenerów, widzą co się dzieje, że gość nie ogarnia. Zanim mistrzostwa się zaczęły, dla nas się chyba już zakończyły, bo ja zwyczajnie nie wierzę w to słodkie pierdzenie jak to jesteśmy optymalnie przygotowani, że wyciągniemy wnioski, że to czy tamto.

Stawiam, że w niedzielę zaczniemy już pakować walizki, zwyczajnie nie wierzę w to, że stawimy jakikolwiek opór Kolumbii.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 22.06.2018, 17:58
A ja nie wierzę, że oni specjalnie by grali źle i chcieli zmarnować taką szansę na pokazanie się i spełnienie marzeń jak gra na mundialu. Bardziej się skłaniam ku opinii, którą ktoś w tym temacie już wygłosił że mamy przeciętny skład z ludźmi, którzy nie grali w swoich klubach albo ludźmi ze średniej półki a nie topowej np Cionek, Kuba, Grosik, Krychowiak, Milik do tego Pazdan to tylko Pazdan itd także no niestety, jak się ma połowę składu nieograną albo ze słabych klubów to jednak cudów nie ma co wymagać. Euro było raptem 2 lata temu ale wtedy paka była lepsza, młodsza, więcej grali w swoich klubach.

Mimo wszystko, mimo takich logicznych przesłanek ja wierzę w tych chłopaków do końca.
drozd:
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.06.2018, 07:30
To co dzisiaj w czambo i do domu ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 24.06.2018, 07:54
Wielce prawdopodobne
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 24.06.2018, 09:09
Ja stawiam na 1:1 ale to bardziej serce niż rozum podpowiada
drozd:
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów