The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.02.2015, 19:18
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
A sam dokładasz.
Na forum internetowym gdzie każdy może się wypowiedzieć. A od niwelowania nie jestem ja, tylko firma która stara się o klientów. (oczywiście mowa tutaj o aspekcie czysto bizensowym, wiadomo, że dla kibiców Wisła to dużo, dużo więcej)

Tą "cegiełkę" zapewne będziesz używał tylko na meczu / meczach. Ograniczone pole manewru.
Tutaj się tak ogólnie dodatkowo odniosłem, szalik miał z tą wypowiedzią mało wspólnego (jedynie to, że powinien być bardziej atrakcyjny wizualnie.

Mnie śmieszy to, że w przypadku CEGIEŁKI fan Wisły Kraków zamiast troski nad stanem finansowym klubu "pije" do graficznego aspektu szalika.
Ja kupię, ty kupisz bo wiemy jaka jest sytuacja finansowa klubu. Ale są jeszcze setki, a może tysiące ludzi ,,niezdecydowanych". Właśnie to się odnosi do wizualności, taki ktoś będzie chciał dostać coś fajnego. Równie dobrze można by było zwykłe koszulki wypuścić jakieś najtańsze z Białą Gwiazdą. Każdy komu zależy na Wiśle by kupił, ale czy inni?

Gaszyński w wywiadzie na TWSD wspominał, że marzy o 10 tysiącach tych szalików trzymanych podczas hymnu przed derbami. Biorąc pod uwagę ilu wpłaciło 10zł na Akademię to nie bój się, kupisz. Zwłaszcza, że 3x droższy.
Chodziło mi tutaj o to, że chciałem wiedzieć jakie zyski poniesie klub w przypadku wyprzedania całego nakładu, albo chociaż jego części. Ile zyskamy.
Odpowiedz cytując
OSC.N.
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 17.02.2015, 20:14
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
A moze ktoś chce kupić ale nie z takim logiem. Może trzeba było wpaść na to, że w ten sposób zawęża się grono kupców zamiast je poszerzać. W marketingu trzeba mieć nie tyle łeb co zdrowy rozsądek.
Chodzi o cegiełkę jako symbol. Chodzi o wsparcie jakiejś akcji - w tym przypadku wsparcie Ukochanego Klubu. A czy w zamian dostaniesz prawdziwą cegłę, dyplom, czy wytłaczankę jajek, to jest sprawa drugorzędna. Mylisz akcję wspierania czegoś ze zwykłymi zakupami, szukaniem popytu, marketingiem, odczytywaniem gustu konsumentów...

Zawsze możesz iść kupić ten szalik, zapłacić 30zł, a potem im powiedzieć, żeby kasę sobie wzięli, bo wspierasz Klub, a szalik z takim logiem, to sobie mogą w dupę wsadzić...

pozdr
OSC.N.
BEZ PODPISU...
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 17.02.2015, 20:29
Jak się ludzie zaczną nakręcać na wzajem - tak jak to miało miejsce przy okazji naszego niedoszłego wyjazdu do Warszawy - to możemy być spokojni, że zostanie sprzedanych te kilka tysięcy szalików.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 17.02.2015, 20:46
Oczywiscie kupie kilka takich szalików. Ale trzeba pamiętać, że wiele osób zastanowi sie nad tym zakupem. Logo SSA jest przegięciem i kolejnym pokazaniem nieznajomości tematu przez nowe władze.

Dla kibiców to logo nic nie znaczy, a wręcz nas drażni. Dobrze by było, aby Pan Prezes przypomniał sobie nasz herb.A logo SSA niech wydrukuje na metce.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 17.02.2015, 20:46
Nie podoba się logo nie podoba się krój nie podobają się hasła to na mecz idź z Wiernością , z logo TS czy czym tam chcesz a szalik kup i schowaj choćby do szuflady.

Wisła SA ma w tej chwili taki herb. Chcesz wesprzeć klub czy nie. Prosta piłka
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 17.02.2015, 21:03
Dokładnie tak...

Wisła Kraków S.A i my tego nie zmienimy...
Jest to oficjalne logo klubu...
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 17.02.2015, 21:16
Ładny cyrk. Brakuje jeszcze do kompletu stwierdzenia, że prawdziwy kibic nie kupi szalika z logiem SSA

Zawsze wszystko źle!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 17.02.2015, 21:27
Jak dla mnie to mogliby za te 30 zł wręczać kawałek kartoniku z napisem cegiełka...

Ale jak zwykle niektórym "wszystko" przeszkadza. Ja tam mam swój szalik, z którym chodzę na mecze ładnych kilka lat. Tego pewnie nawet nie użyję. Ale czy o jego używanie tu chodzi?

Kto ma kupić, ten kupi. Teraz prawdziwy test dla KIBICÓW Wisły Kraków, którzy mają Białą Gwiazdę w sercu a nie na cegiełce wspomagającej Klub.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 17.02.2015, 21:39
Szalik z logo SSA promowany na stronie z herbem SSA do użytku na meczach, na których na telebimie wyświetlane jest logo SSA. 2+0+1+5=8. Uuuu z tym numerem będzie grać ten nowy Urugwajczyk, a on w czasie treningu zakłada dres z logo SSA. Nie ma szans. Nie kupuję. Jakby powiedział ksiądz Natanek - Jeśli gdzieś widzisz SSA - wiedz, że coś się dzieje Dla niewtajemniczonych - https://www.youtube.com/watch?v=9UxEZwcSGTk
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 17.02.2015, 21:40
Ja juz zamowilem 2 szalik dla mnie i dla brata. Myslalem ze beda drozsze i bylismy przygotowani na wyzsza kwote ale cena jest dobra dla wszystkich i kazdy kto czuje sie kibicem WISLY powinien kupic ten szalik. Nie ma co marudzic tylko trzeba pomoc naszemu ukochanemu klubowi!
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 17.02.2015, 21:47
Szalik jest zwyczajnie brzydki. Nie zmienia to faktu, że go kupię. To jest wsparcie finansowe a nie aukcja dzieł sztuki.
PS Wali mnie jakie jest na nim logo bo nie o to tu chodzi. Na mecze i tak będę chodził z innym. Zresztą kupując wspieramy SA a więc niby który herb mieli zamieścić?
Ostatnio edytowane przez rafkur : 17.02.2015 o godz. 21:50.
Odpowiedz cytując
ASecond17
Member

Od: 02.2008

Stary 17.02.2015, 21:53
Szaliki robi i sprzedaje Wisła Kraków SA - oni nie mogą sprzedawać gadżetów z logo TS, tak samo jak TS nie może sprzedawać pamiątek z logiem innego podmiotu gospodarczego (bo mimo że TS Wisła to stowarzyszenie - to w tym przypadku jest jednostką gospodarczą sprzedającą towary - pamiątki klubowe).

To nie jest tak, że Wisła SA ma takie widzi mi się.
Ja jestem za cegiełką, choć uważam, że to dość doraźne działanie, wymyślone poniekąd na poczekaniu, bo ile to da przychodów? W mega optymistycznym scenariuszu 300-400 tys. zł? A akurat na derby chętniej wezmę mój czarny szalik WIERNOŚĆ.
Pojęcie, którego wy nie znacie. Dzisiaj wrogu, wczoraj bracie.
Odpowiedz cytując
Rafal-SWL
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 17.02.2015, 21:56
i po co te lamenty i narzekanie? zamiast gadac, lepiej chwalcie sie printami z potwierdzeniem zakupu! nakrecac znajomych zeby Wisełka miala kase, a my radosc w dniu meczu!

pamietajcie ze jestesmy sila tego klubu!

ps: ja juz ofc. zamowilem.
Powód: blad ;p
Ostatnio edytowane przez Rafal-SWL : 17.02.2015 o godz. 21:57.

Odpowiedz cytując
Padre1906
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 17.02.2015, 22:03
Zamawiać, a nie narzekać. Nawet gdyby to był najbrzydszy szal jaki widzieliśmy to naszym zakichanym obowiązkiem jest go kupić. Nie kompromitujmy się kolejny raz jak jak przy akcji WTA.
Screeny lub zdjęcia szali mile widziane.
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
Odpowiedz cytując
ASecond17
Member

Stary 17.02.2015, 22:16
Zwracam jeszcze uwagę na termin. Derby rozegramy ok. 22 marca, a do 31 marca kluby regulują ostatnie zobowiązania i kompletują wnioski licencyjne. Prawdopodobnie Gaszyński liczy na zastrzyk gotówki przed 31.03, żeby dopiąć wniosek o licencję na 2015/16.
Odpowiedz cytując
Padre1906
Senior Member

Stary 17.02.2015, 22:22
Kim byłby prezes Gaszyński gdyby budżet opierał na wpływach z szalików cegiełek?
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 17.02.2015, 22:53
Jackiem Bednarzem.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 17.02.2015, 23:03
ASecond17 napisał(a):Wyświetl post
Zwracam jeszcze uwagę na termin. Derby rozegramy ok. 22 marca, a do 31 marca kluby regulują ostatnie zobowiązania i kompletują wnioski licencyjne. Prawdopodobnie Gaszyński liczy na zastrzyk gotówki przed 31.03, żeby dopiąć wniosek o licencję na 2015/16.

Nie żartuj, prosze ...
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 17.02.2015, 23:42
Wisła nie jest SSA już od paru dobrych lat. Szaliki są z logiem Wisły SA. Jak dla mnie to lepiej, bo takiej Wiśle zaczynałem kibicować i tylko taką znam w mojej pamięci. Większość kibiców to młode chłopaki, więc pewnie z nimi jest podobnie. To dzięki Cupiałowi i zrobieniu z sekcji piłki nożnej odrębnej spółki wielu zakochało się w tym klubie. Dzięki temu zdominowaliśmy ligę w ostatnich latach i mieliśmy największe sukcesy w historii klubu. To właśnie Wisła SA dała nam najwięcej powodów do dumy. Teraz wypada się odwdzięczyć. Kupuje szalik.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 18.02.2015, 01:24
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
Wisła nie jest SSA już od paru dobrych lat. Szaliki są z logiem Wisły SA. Jak dla mnie to lepiej, bo takiej Wiśle zaczynałem kibicować i tylko taką znam w mojej pamięci. Większość kibiców to młode chłopaki, więc pewnie z nimi jest podobnie. To dzięki Cupiałowi i zrobieniu z sekcji piłki nożnej odrębnej spółki wielu zakochało się w tym klubie. Dzięki temu zdominowaliśmy ligę w ostatnich latach i mieliśmy największe sukcesy w historii klubu. To właśnie Wisła SA dała nam najwięcej powodów do dumy. Teraz wypada się odwdzięczyć. Kupuje szalik.

nie masz pojecia o czym piszesz , zamilcz na wieki
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 18.02.2015, 06:42
Co Ty piszesz!?!?! Nie wiem czy śmiać się czy płakać
Odpowiedz cytując
Neo1221
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 18.02.2015, 09:07
Jak na osobę, która żyje na tym forum przez kilka lat to na prawdę się postarałeś Śmiać czy płakać... też sie zastanawiam. O.O
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 18.02.2015, 09:29
...
Weź do ręki przynajmniej jedną z kilku dostępnych książek o historii Białej Gwiazdy (albo wejdź na historiawisly.pl) i poczytaj trochę... Dowiesz się, z czego przede wszystkim prawdziwy Wiślak - oprócz sukcesow sportowych - powinien być dumny. Na razie nie masz o tym pojęcia.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.02.2015, 09:41
Jak zwykle.... Na legii czy w poznaniu nikt by nie pieprzyl czy szalik ladny czy brzydki tylko by go kupowal. Tu nie chodzi io wyglad tylko o pomoc biednemu klubowi ktory na nic nie ma kasy. Kupuje go i nie wazne czy bede go bral na mecze czy nie. W tym wypadku wazna jest pomoc! Ciezko komus od tak wplacic bezintresownie 30zl na klub raz do roku to moze jak otrzyma cos za to, to bedzie mu latwiej.
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
ASecond17
Member

Stary 18.02.2015, 09:43
A z innej beczki - taka ciekawostka - za rok obchodzimy 110-lecie klubu ;> Oby nie było znowu potrzeby cegiełek na derby i drżenia o licencję...

@FredzIo chyba nie ogarnął, że nie chodzi o różnicę Wisła SSA vs. Wisła SA, tylko o rozdźwięk Wisła SA vs. TS Wisła. Cóż, k.m.w.t.w.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.02.2015, 09:55
wiertar napisał(a):Wyświetl post
Jak zwykle.... Na legii czy w poznaniu nikt by nie pieprzyl czy szalik ladny czy brzydki tylko by go kupowal. Tu nie chodzi io wyglad tylko o pomoc biednemu klubowi ktory na nic nie ma kasy. Kupuje go i nie wazne czy bede go bral na mecze czy nie. W tym wypadku wazna jest pomoc! Ciezko komus od tak wplacic bezintresownie 30zl na klub raz do roku to moze jak otrzyma cos za to, to bedzie mu latwiej.
Zapewne tak jak ochoczo kupował szaliki czy koszulki z tzw. trumną zamiast ich eLki. Ciekawe, ze nikt nie wpadł, ze można połączyć jedno z drugim czyli dobry wzór (z Białą Gwiazdą zamiast loga S.A.) i mamy o wiele większą sprzedaż. A teraz argumentacja jest taka, kupuj byle gówno bo to jest cegiełka dla klubu.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 18.02.2015, 10:20
Czy ktokolwiek tu piszący stwierdził, że nie kupi tego szalika?
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.02.2015, 10:23
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Zapewne tak jak ochoczo kupował szaliki czy koszulki z tzw. trumną zamiast ich eLki. Ciekawe, ze nikt nie wpadł, ze można połączyć jedno z drugim czyli dobry wzór (z Białą Gwiazdą zamiast loga S.A.) i mamy o wiele większą sprzedaż. A teraz argumentacja jest taka, kupuj byle gówno bo to jest cegiełka dla klubu.
dobra czlowieku powiedziales juz swoje wiec nie kupuj wcale tych szalikow bo widze gadanie jakie to one sa zle jak na bazarze u cyganow no ku*wa co za ludzie

fakt wolalbym zeby bylo TS zamiast spolki akcyjnej ale to jest akcja "charytatywna" dla klubu byscie mogli mu pomoc finansowo i to klub robil szaliki nie TS
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
Cisse99
Member

Od: 11.2011

Stary 18.02.2015, 11:00
Ciekawe ile forumowych mędrków rzeczywiście kupi ten szalik ?
Odpowiedz cytując
Padre1906
Senior Member

Stary 18.02.2015, 11:04
Akurat. Pokrzyczą że nic im nie pasuje w sprawie tego szalika, a za jakiś czas wrócą do narzekania że w klubie nic nie ma.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów