The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.08.2016, 21:57
Ja, jak to w swoim zwyczaju polece lekture o tytule "Okragly przekret" Nowakowskiego. Tam jest ladnie przedstawione dlaczego polski klub mial awansowac do LM do 2016 roku i dlaczego to miala byc Legia
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 17.08.2016, 21:59
Trzeba miec szczescie w losowaniu i farta w najwazniejszym momencie. Legia ma to wszystko i Lige Mistrzow o krok. Dundalk raczej dwoch goli na wyjezdzie nie strzeli czyli mozna powiedziec, ze po 20 latach Champions League znowu w Polsce
Odpowiedz cytując
mcks
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 17.08.2016, 22:13
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Ja, jak to w swoim zwyczaju polece lekture o tytule "Okragly przekret" Nowakowskiego. Tam jest ladnie przedstawione dlaczego polski klub mial awansowac do LM do 2016 roku i dlaczego to miala byc Legia
Jesteś w stanie przypomnieć, na których stronach tej książki była opisana ta sytuacja? Czytałem ją ze 3 lata temu, i niezbyt pamiętam jak to szło, a chętnie bym sobie przypomniał
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.08.2016, 22:13
Widzew jako ostatni klub grał w LM 20 lat temu.To był o klase lepszy zespół od obecnej Legii.Bramka Czerwca była wybrana najładniejszym golem kolejki LM.https://www.youtube.com/watch?v=fb3fAsCz4lA
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 17.08.2016, 22:25
mcks napisał(a):Wyświetl post
Jesteś w stanie przypomnieć, na których stronach tej książki była opisana ta sytuacja? Czytałem ją ze 3 lata temu, i niezbyt pamiętam jak to szło, a chętnie bym sobie przypomniał
Aż takiej dobrej pamieci to nie mam niestety bo sam czytalem ta ksiazke z 4,5 lat temu. Ogolnie chodzilo o "umowe" miedzy Bonkiem a Platinim i o zarobienie multum pieniedzy na promocji polskiej pilki przez UEFE.

ok sprawdzilem date wydania ksiazki, czytalem ja w 2013 ale i tak juz nie pamietam szczegolow
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 17.08.2016 o godz. 22:27.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 17.08.2016, 22:40
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Widzew jako ostatni klub grał w LM 20 lat temu.To był o klase lepszy zespół od obecnej Legii.Bramka Czerwca była wybrana najładniejszym golem kolejki LM.https://www.youtube.com/watch?v=fb3fAsCz4lA
Bez 2 zdań. Podobnie, jak Legia z tamtych czasów była lepsza o 2 klasy od tej obecnej. Coś mi się wydaje, że do ekipy Pisza i Podbrożnego szybko nie nawiążą...

W każdym razie mecz był tak słaby dziś, że więcej czasu spędziłem na lekturze wypowiedzi w temacie Pana Jakuba M, niż na tym co się działo w Dublinie.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
krwawy
Member

Od: 05.2007

Stary 17.08.2016, 22:42
Fakty są takie takie Legia w ostatnich latach prawie zawsze w grupie europejskich pucharów.
Wyśmiewany koralik 3 rok - 2 mistrzostwa 3 razy grupa w europejskich pucharach i pewnie LM.
Zapraszam do hejtowania zwłaszcza mości pana o nikcu Shaggy
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 17.08.2016, 22:48
Co tu hejtowac. Liga to dno. Jedyna chetna druzyna do mistrzostwa byla i jest Legia(przy pomocy sedziow). Szczesliwe losowanie i wsjo. Powodzenia.
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 17.08.2016, 23:59
Widząc opinie niektórych, szczególnie na shoutboxie, jak to klub pod znaku nauki jazdy nam odjedzie proponuję trochę lodu. Aktualnie jesteśmy w takiej sytuacji, że w najbliższym czasie może być tak, że odjedzie nam, ale Puszcza Niepołomice, a niektórzy na wyjazdowy mecz do Węgrzc będą mieć bliżej niż na spotkanie domowe z Wiślanką Grabie.

Skoro nam już dawno odjechali, to może odjadą... Zasadniczo, to nawet nie wiadomo komu. W to miejsce można dać dowolny polski klub. Jaka nasza liga jest, każdy widzi. Mając wolne 30 minut pokusiłem się o małe zestawienie.

Artmedia Petrzalka
Uczestnik LM w sezonie 2005/06
2005/06 2 miejsce
2006/07 2 miejsce
2007/08 1 miejsce
2009/10 spadek do 2 ligi
2011/12 spadek do 3 ligi
2014 spadek z powodów problemów finansowych do 5 ligi
Obecny sezon zaczną w 4 lidze.

Węgierski Debreczyn
Uczestnik LM w sezonie 2009/10
W sezonie 2009/10 Obrona tytułu. 62 punkty drugie miejsce Videoton z 61 punktami.
2010/11 Wygrana z Levadią w dwumeczu 4-3 i odpadnięcie z Basel.
w lidze 5 miejsce. 46 punktów
2011/12 pierwsze miejsce 74 punkty
2012/13 szoste miejsce 46 punktów odpadli z BATE
2013/14 1 miesjce 62 punkty
2014/15 4 miejsce 54 punkty, odpadli z BATE
2015/16 3 miejsce 53 punkty

MSK Żilina
Uczestnik LM w sezonie 2010/11 (w ramach uzupełnienia stosunek bramek w grupie 3-19)
Cofając się do sezonu 2001/02 i kończąc na 2009/10 klub ten zajmował odpowiednio pozycję:
1 1 2 4 1 2 2 1.
2010/11 3 miejsce 54 punkty
2011/12 1 miejsce 67 punkty warto zaznaczyć odpadniecie z Ligi Europy z Islandczykami z Knattspyrnufélag Reykjavíkur
2012/13 7 miejsce 42 punkty odpadli z Shmona z Izraelu
2013/14 9 miejsce 40 punktów
2014/15 2 miejsce 69 punktów
2015/16 5 miejsce 48 punktów

Rumuńskie CFR Cluj
Dwukrotny awans do LM 2008/09 oraz 2012/13
Zaczynając od sezonu 2008/09 kończąc na 2015/16 miejsca:
4 1 10 1 9 5 3 10

FC Unirea Urziceni
LM w 2009/10 roku
Kaska wpadła i już w 2010 był problem i tak "rumuńska Chelsea" wylądowała w 5 lidze

ASC Oțelul Galați
sezon 2011/12 to obecność w LM
ten sezon skończyli na miejscu 6 kolejny 11 i 2013/14 na 10
Aktualnie kopią się po czole w Liga 2/Serie 1 bez żadnych perspektyw na lepszą przyszłość.

Ani Maccabi Haifa, które uzyskało awans w sezonie 2009/10 ani Hapoel Tel-Aviv za 2010/11 nie potrafiły zdominować ligi izraelskiej. Nie wypominając o FC Zurich, które miało szanse grać w LM w sezonie 2009/10. Dla niezorientowanych, klub ten również spotkała degradacja (sportowa).

Jedyne co tak na szybko znalazłem z ostatnich lat, to APOEL, o którym można powiedzieć, że zyskał dzięki LM. W sezonie 2009/10 zakwalifikował się do LM później powtórzył wyczyn w 2011/12 i z wyjątkiem sezonu 2012/13 gra w rozgrywkach grupowych europejskich pucharów zdobywając przy tym 2 wicemistrzostwa i 5 mistrzostw kraju.

Przechodząc do meritum, na szybko zebrałem kluby, które w ostatnich latach odstawały dość mocno swoją "elitarnością" od całej śmietanki LM, a które zakwalifikowały się do fazy grupowej. Czy z klubem z Łazienkowskiej jest podobnie? Uważam, że tak.
Czy można dostrzec, że uczestnicy fazy grupowej LM stali się hegemonami w swoich ligach? Nie, może poza APOELem, lecz nie jest to taka przepaść, jaką niektórzy wróżą. Co więcej, niektóre z tych klubów praktycznie przestały istnieć...

Niemniej jednak zostało jeszcze minimum 90 minut spotkania rewanżowego. To klub przyodziany w barwy czerwono-biało-zielone musi, Dundalk, tylko może. Myślę, że to jest główny atut mistrza Irlandii. Jeden z niewielu... A może i nawet jedyny, po obejrzeniu dzisiejszego spotkania. Nie takie hece widziała już piłka nożna.
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 18.08.2016, 07:04
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Szczerze ,w konteskscie tego co sie dzieje wokoł klubu ,mam w**jebane czy jakis zespol wejdzie do LM czy nie wejdzie.
Mam podobne zdanie. Co prawda przytulą ok 20 mln EUR za cały ten cyrk, ale to nie znaczy że będą umieli to wykorzystać, bo zaraz będą żądania płacowe w klubie i zobaczymy czy Leśny taki bonzo na jakiego się pucuje.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
bofff
Member

Od: 10.2007

Stary 18.08.2016, 07:54
żądania płacowe - kontrakty są oparte na bonusach od sukcesów (było ok 50% dochodu z LE, LM pewnie mniej)
kasa ma iść na akademię, dług, bazę treningową a co zostanie pewnie na bieżące funkcjonowanie
Legia opiera się o duże (w skali PL) dochody klubowe i w praktyce nie ryzykują
Leśnodorski nie zaryzykuje zainwestowania 20 EUR w zawodników i wysokie kontrakty by jednorazowo podnieść poziom sportowy, by co roku próbować LM (zwłaszcza, że odwiną reformę)
także zwiększenie wyceny spółki poprzez poprawę majątku i fundamentów działania a nie szalone zakupy
także nie będzie dominacji w stylu W. Kasperczaka/Cupiała (finansowanej be facto z długu)
tylko ewolucja a nie rewolucja
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.08.2016, 08:05
jesli jestescie w w stanie przewidywać przyszłość, to z chęcią przyjmę numery lotka
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 18.08.2016, 10:22
Nie ma jeszcze LM i kasy ale wszyscy już wszystko wiedzą
Kasa pójdzie na akademię bo to jest priorytet.
6 spotkań z w.......em w tle, hymn LM,możliwość zagrania z mocnym przeciwnikiem o punkty, oby fajne wyjazdy i zaprezentowanie starej dobrej sceny kibicowskiej,kasa ... i tyle. Później reforma i LM zobaczymy w Polsce jak świnia niebo.
Jedno chciałbym przyznać i podziękować kibicom Wisły za to że ograniczyli się tylko do jebania i życzenia nam przegranej. Poznań poszedł dalej i przybierał barwy Dundalk

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 18.08.2016, 11:01
Przecież to było wiadomo, że awansują już po losowaniu. Legia co prawda nie zachwyca ale bez przesady, nie są takimi frajerami żeby wypuścić taką okazję z rąk.
Tak na prawdę to sobie na to zapracowali od kilku sezonów regularnym graniem w LE i dzięki temu udało się być rozstawionym w ostatniej rundzie eliminacji, mieli też mega szczęście w losowaniu bo patrząc na ich grę z każdym innym przeciwnikiem nie mieli by wiele do gadania.
My nigdy nie mieliśmy tyle szczęścia, jak mieliśmy super drużynę to losowaliśmy Barcelony albo Real, w Atenach i na Cyprze było blisko, ale nie ma już co tego wspominać.
Jak słyszę, że teraz już w lidze przez najbliższe lata Legii nikt nie zatrzyma to śmiać mi się chce niemiłosiernie.
Ode mnie gratulacje.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 18.08.2016, 14:00
Liga Mistrzów to nie Liga Europejska. Tam się gra na poważnie. Przekonało się o tym już wiele słabszych klubów, a ostatnio Steaua Bukareszt (0:5 u siebie z Man City). Ciekawe czy w Legii jest jakiś pomysł, żeby uniknąć bilansu 1:30 na koniec fazy grupowej.

A co do porównywania Legii to jakichś Petrzałek, Żylin, Unirei, Otelulu itp. to nie ma to żadnego sensu. To były kluby popierdółki. Legii można nie lubić ale to dużo większy rozmiar kapelusza i dużo lepsze fundamenty do budowy klubu na pieniądzach z Ligi Mistrzów (stadion, kibice, szkolenie, marka, oprawa telewizyjna, zainteresowanie mediów itd.). Analogii to bym raczej szukał w Dynamie Zagrzeb. Zagrożenie jeszcze większą dominacją ligową Legii jest więc wg mnie bardzo realne.

Jeżeli pieniądze przełożą się na bardziej ambitną politykę transferową to będzie kiepsko dla reszty ligi. Jeśli natomiast rzeczywiście zainwestują w szkolenie młodzieży to rywale mogą spać spokojnie. To najlepszy sposób na utopienie dużych pieniędzy. Na efekty trzeba czekać czasami całe dekady. Szachtar czeka do dziś.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 18.08.2016, 15:25
Jak wczoraj pisałem - wszystko jest już jasne, bo było w momencie losowania(niestety forumowi eksperci wiedzą lepiej i oglądają mecz przez 45 minut). Amatorzy nie wytrzymali kondycyjnie(logiczne i normalne), zwłaszcza w takiej pogodzie i na takim boisku. Legia spokojnie, to rozegrała i awans ma w kieszeni. Malarz był przecież bezrobotny przez cały mecz. Najsłabszy rywal z tych trzech, z którymi grali i w Warszawie pewnie będzie gangbang(bo coś czuję, że pełny stadion, więc trzeba wejść z przytupem).

Natomiast w fazie grupowej, to Legia będzie gwałcona(jak każdy polski zespół) i skończy się bilansem typu 2-3 gole strzelone i 20 straconych. Już City pokazało w Rumunii, co to znaczy gra na poważnie. To różnica kilku klas między takimi klubami, a tymi z Polski, Czech, Rumunii, Bułgarii, Szkocji, itd. Ale nie o to chodzi, najważniejsza jest kasa za wejście, a tutaj z wyliczeń to jakieś 100 mln zł. I jeszcze dni meczowe, czyli 3 razy zapełniony stadion. Do tego zaraz sprzedadzą Nikolicia i dodatkowe kilkanaście mln zł. Za część tej kasy można sprowadzić 2-3 klasowych piłkarzy(o większym nazwisku, niż Ljuboja) i pewnie to się stanie jeszcze w tym okienku. Pod względem finansowym odjadą, ale już mieli przewagę 100% w budżecie nad drugą Amiką. Tak się kończy systematyczna budowa klubu... Regularne granie w grupie LE, zdobywanie punktów, pozysykiwanie sponsorów, rozsądna polityka kadrowa i w końcu jest ten upragniony finał. Szkoda, że Cupiał nie wybrał tej samej drogi.

P.S - Legia to akademie buduje niezależnie od wpływów z LM.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.08.2016, 11:37
No i Legia odjeżdża Polskim klubom na lata świetlne pewnie połowa hajsu pójdzie jeszcze do kieszeni ITI....wczorajsza gra tragedia w LM będzie gang bang i zapewne ostatnie miejsce
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 24.08.2016, 12:32
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
No i Legia odjeżdża Polskim klubom na lata świetlne pewnie połowa hajsu pójdzie jeszcze do kieszeni ITI....wczorajsza gra tragedia w LM będzie gang bang i zapewne ostatnie miejsce
Nie przesadzałbym z tym "odjeżdża". W niedzielę będą mieli zimny prysznic w Chorzowie i powrót do ligowej rzeczywistości.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
kicur
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 24.08.2016, 13:05
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Nie przesadzałbym z tym "odjeżdża". W niedzielę będą mieli zimny prysznic w Chorzowie i powrót do ligowej rzeczywistości.

Koledze chodziło o to, że odjeżdża finansowo i ma racje.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 24.08.2016, 13:19
Kasa pójdzie do ITI,W LM nas zgwałcą po 10:0,w lidze też będziemy bici. Nie wiem po chuja się do tej LM zgłaszaliśmy. Powinniśmy oddać miejsce Dundalk bo tak chce większość kibiców w Polsce.

Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 24.08.2016, 14:26
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Kasa pójdzie do ITI,W LM nas zgwałcą po 10:0,w lidze też będziemy bici. Nie wiem po chuja się do tej LM zgłaszaliśmy. Powinniśmy oddać miejsce Dundalk bo tak chce większość kibiców w Polsce.
Nie wiem, na co i dla kogo pójdzie kasa i mnie to nie interesuje, ale z obecnym trenerem to na sześć gwałtów macie duże szanse. To, co Legia gra za kadencji Albańczyka, przypomina naszą Wisełkę z czasów Liczki. Patrzeć się na to nie dało, ale treneiro mówił, że wszystko gra. Z tym wyjątkiem, że Liczka był sympatyczny jako człowiek i nie burczał w Polsce na Polaków jak wczoraj ten Wasz BH.
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.08.2016, 14:57
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Z tego co mówił Pan w koralach to połowa kasy idzie na premie dla człowieków, a reszta inwestycja w akademie.Tylko nie wiem czy ma na mysli budowanie boisk czy podkupywanie młodych chłopców.
Nie wiem kto i co wam zrobi w Lidze Mistrzów, albo wygracie albo zremisujecie albo przegracie.
Nie wiem skąd opinia o większości, jakieś badania czy typowa warszawska megalomiania?

W lidze bylibyscie bici gdyby nie jezdził z Wami kret Ale jezdził.
Jak nie pojecha (a to już nie w lidze)ł, to zrobiliście to co Lech na płótnie opowiedział całej Polsce

Więc, z racji ze nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, glęboko licze że nadmiar gótówki (obyście opchneli Pazdana i Nikolica) uderzy wam tak do głowy że obudzicie sie jak chłopaki z Kac Vegas, nie wiedząc gdzie z kim i dlaczego jest was mniej niz było. Oby. Skoro 99% wygrywajacych w lotka bankrutuje, dlaczego u Was ma być inaczej?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 24.08.2016, 15:25
Kasa idzie na akademię. Ośrodek i boiska w Grodzisku. Część na premie za awans a reszta o ile będzie pewnie zostanie przejedzona. To nie żadna megalomania. Nas po prostu mało kto lubi i dzisiaj na necie widać to jeszcze dobitniej. Nie, nie jest to ani bolesne ani w....iające, po prostu jest Taki urok bycia kibicem Legii.
Zawsze śmiałem się z tekstów o odskoczeniu,zdominowaniu,zamiataniu i itd. To jest polska liga, tutaj nie ma normalnych ruchów.
Sami doskonale pamiętacie jak było gdy Cupiał sypał kasą. Gdy się po kogoś z ligi zgłaszaliście to automatycznie cena grajka była większa bo Wisła bogata więc niech płaci. U nas tak jest od jakiegoś czasu a teraz będzie jeszcze gorzej. Nic to, że większość kasy pójdzie na akademię, mało kogo to obchodzi.
Reforma się zmieni i znowu LM w Polsce nie będzie przez lata.
Bankructwo? Nie, nie grozi nam. Wiem że wielu by tego chciało, ale jednak ten klub jest troszkę inaczej prowadzony. Nie ma zadłużania się i życia ponad stan. Awans do LM a co za tym idzie większa kasa też tego nie zmieni. Może i Leśny dziwne ruchu z Hasim,Czerczesowem i innymi robił ale nie jest na tyle głupi by się zadłużać. Dług względem ITI pewnie jest, a po drugie nie tak dawno mieliśmy aż nadto przykładów co się dzieje jak się szaleje z transferami. Wy też doskonale to znacie.

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.08.2016, 19:11
Legia już tak odjeżdża lidze kilka lat i co się dzieje? Owszem, mistrzostwa zdobywają ale są w swojej grze tak samo kaleczni jak byli zawsze i jak kaleczną jest nasza liga. Dobrą piłkę to chyba ostatnio grali jak był Radovic i Ljuboja. Kasy mają więcej od wszystkich tylko zapytam was, co z tego?
Mają 100 mln zł budżet, niech mają i 300 mln. I co z tego? Kogo oni do tej ligi sprowadzą? No kogo? Jeśli będą mieli szczęście to wyciągną skądś drugiego wiślackiego Marcelo, może kolejny Ljuboja do nich też przyjdzie ale na pewno nie przyjdą do ligi gdzie nawet ta Legia byłaby klasowa na prawdę dobrzy piłkarze. Po c mają się kopać po czołach w pół amatorskiej lidze?
A nawet jak przyjdzie 5 takich to po pierwsze ich trzeba kupić za dobry hajs a po drugie im trzeba zapłacić dobry hajs. No i co dalej? Za rok nie będzie LM i z czego opłacą kontrakty? Legia bankrut (no nie bankrut ale finansowy szaraczek) w sezon.
To wszystko nie jest takie proste bo żeby utrzymać takich piłkarzy, taki poziom to trzeba mieć PEWNOŚĆ, że się na to zarobi. Polsce tej pewności nie ma i raczej nie będzie. Nie jesteśmy jedna z lepszych lig świata, tu się nie płaci setek mln za prawa tv, nie dostaje się od sponsorów dziesiątek mln, nie wygrywa się w pucharach dziesiątek czy setek mln złotych i przez to się sprawa komplikuje.
<usielibyśmy się stać drugą Turcją gdzie jest kilka zespołów na prawdę bogatych, które sobie mogą pozwolić na "grube" transfery, na dobre płace i wtedy to się kręci jakoś. Ale podstawa jest zawsze jedna, musisz mieć kasę na utrzymanie klubu, regularnie ją musisz mieć, choćby ci miała z nieba spadać ale musi być. A na zakładaniu, że sobie awansujemy do LM za rok i dwa i trzy albo sprzedamy kopacza z akademii za 2mln czy 5 mln euro to daleko można nie zajechać.
Jak dojdzie jakaś chora ambicja właścicieli i się zagalopują to prędzej z tego bogactwa wyjdzie problem biedy za parę lat niż coś wielkiego.
Dla mnie jako Polska jesteśmy obecnie na takim poziomie, że stać naszą ligę na taki średni zespół, który fartem może wejść do LM, który może fartem by zajął 3 miejsce w grupie LM gdyby wylosował dobrze i miał furę szczęścia w tych 6 meczach, który awansuje z grupy LE i może jeszcze przejdzie jedną rundę na wiosnę i tyle. Jeśli ktoś jest w stanie zbudować tu klub ponad to co napisałem - tylko chodzi o regularne - ponad to - a nie jeden sezon konia to szacunek i zwracam honor.

PS a zamartwianie się przez ostatni klub ekstraklasy, że nam odjeżdża czołówka ligi a raczej jeden zespół to na prawdę wygląda komicznie. My to przez najbliższe lata możemy mieć na Legię wyjebane a martwić to się musimy czy nam 14 zespołów tej ligi nie odjeżdża zbytnio.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 24.08.2016, 22:16
Druzyny, ktore nie wykorzystały awansu do Ligi Mistrzow

Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 14.09.2016, 20:10
Die ersten 17 Minuten Spiel und drei zu null

Viel Spaß!
Ostatnio edytowane przez heoij : 14.09.2016 o godz. 20:21.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 14.09.2016, 20:46
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 14.09.2016, 21:19

Ostatnio edytowane przez heoij : 14.09.2016 o godz. 21:28.
Odpowiedz cytując
Tobi1906
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 14.09.2016, 21:38
Blamaż i to pokazuje gdzie miejsce jest naszej piłki klubowej.

Dobrze ze Bvb pozniej juz na luzie bo mogło by byc i z 10
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 14.09.2016, 21:41
I tak sie maja z czego cieszyc bo to nie oni a Celtic jest najgorsza druzyna 1 kolejki
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów