|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Osobiście uważam, że brak awansu w obecnej sytuacji to będzie nie lada sztuka. Spodziewam się finiszu, jak za Janasa. Pewnie wczołgamy się po 1-0 w obu spotkaniach. Dania nas co prawda rozniosła, ale też nie ma co demonizować. Drugi taki mecz, w którym Glik przewraca się o piłkę,Fabian piąstkuje pod nogi, a Grosicki z Pazdanem częściej patrzą na potencjalny telefon z ofertą z lepszego klubu zamiast na rywala, szybko się nie zdarzy. Jestem umiarkowanym optymistą, przy czym obawiam się, że o nawiązanie do fantastycznego wyniku z Francji będzie na mundialu bardzo ciężko.
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
http://www.polsatsport.pl/program/cafe-futbol/ - jak ktoś nie widział odcinka z 10 września, to polecam
. O młodych, polskich piłkarzach i ogólnie szkoleniu/treningu w polskich klubach . Ciekawe rzeczy na temat obciążeń jakie można stosować do naszych ligowców |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Cholernie mi szkoda Milika chłopak ma pecha....Znowu gra na jednego napastnika...
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
No to kolejny wielki turniej szykuje się z udziałem Kuby. Szkoda, że w 2006 i 2008 kontuzje przeszkodziły mu w udziale, bo mógłby być jednym z nielicznych polskich piłkarzy, którzy zaliczyli tak wiele turniejów rangi międzynarodowej.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fajnie,że jedziemy,ale cholera te stracone bramki trzeba nad tym popracować pierwszy gol winny Zieliński po co on się odchylał ?!? Ciekawe jakby właśnie Kuba pokazał się na mundialu, to jeszcze jest szansa na transfer do dobrego klubu
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Finał tego był taki, że i porażka z Czarnogórą by awansu nas nie pozbawila. Nerwy niepotrzebne, po tym golu na 2:2 zaczęło się w głowie kotłować... Lewy król.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Zapowiada się dobre lato.. trzeba już powoli szykować wątrobę
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Dobre pokolenie się trafiło - po wielu latach dupienia w końcu konkretna paka
![]() Chociaż ranking FIFA można o kant dupy rozbić jest pozytyw - będziemy losowani z 1szego koszyka ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
najszybszą bramkę w historii reprezentacji Polski zdobył Rafał Boguski - w 21 sek. meczu z San Marino 1.4.2009
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Czy ja wiem? To już nie taka paczka jak 2 lata temu.
W eliminacjach do Euro 2016 i na Euro 2016 mieliśmy defensywny monolit. Mieliśmy świetny duet Milik - Lewandowski. Teraz mamy 14 straconych bramek (nie ma monolitu w defensywie) i nie mamy Milika. Podsumowując te 10 meczy eliminacyjnych Pierwszy mecz dramat (Kazachstan 2-2) Drugi mecz słaby (Dania 3-2) Trzeci mecz bardzo słaby i szczęśliwie wygrany (Armenia 2-1) - gol na 2:1 w 94 minucie i 37 sekundzie w doliczonych 4 minutach gry. Czwarty mecz (Rumunia 3:0) - do pierwszej bramki słaba gra, gol na 1:0 z karnego, na 3:0 z karnego Piąty mecz słaby (Czarnogóra 2:1) Szósty mecz wreszcie OK (Rumunia 3:1) Siódmy mecz dramat (Dania 0:4) Osmy mecz - męczarnie i chwilami wyrównana gra z najsłabszym w grupie (Kazachstan 3:0) Dziewiąty mecz OK (Czarnogórka 6:1) Dziesiąty mecz w większości czasu OK (Czarnogóra 4:2) Moim zdaniem ten zespół obecnie ma 70-80% mocy zespołu z eliminacji Euro 2016 i Euro 2016. Piszczu, Błaszczu, Grosik są o 2 lata starsi. Zauważcie że Grosik już nie ma takiego Turbo jak 1-2-3 lata temu, gdzieś mu to przepada z wiekiem (normalne).
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 09.10.2017 o godz. 21:35.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jędrzejczyk kompletnie bez formy i dostaje powołanie,a Sadlok z formą i nie dostaje powołania coś tu nie gra faken....
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ka...polski/hpl6m1x
Cytat:
Co sądzicie? Moim zdaniem Nawałka nie weźmie Eugena. Po pierwsze -stracił argumenty sportowe, nie gra w Hoffenheim. Po drugie - spowodowałoby to osłabienie atmosfery. Sądzę, że jeśli ktoś miałby wzmocnić kadrę na tej pozycji to powinen być to Janusz Gol, który od paru lat regularnie gra w dobrym Amkarze Perm w solidnej lidze rosyjskiej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i mamy wg mnie grupa średnio-łatwa powinniśmy spokojnie wyjść gramy z Senegalem,Kolumbią i Japonia
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobre losowanie. Nie ma na co narzekać. Teraz na wiosnę jakiś sparing z Nigerią, Kamerunem i np. z Koreą
.Francuzi - najłatwiejsza grupa. Niemcy też pewnie komplet zwycięstw. Dla Rosji(tragicznej) mecz prawy już na otwarcie. Jak ze słabeuszami nie będzie 3 pkt, to raczej koniec turnieju. Brazylia może mieć ciepło. A reszta to wiadomo... Portugalia i Hiszpania razem, ale mają 2 ogórkowe ekipy. Podobnie, jak i Belgia, i Anglia. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawe czy na pontonie dogadają się ze sobą ćpuny kitajce i bambole.
Jest szansa, że któraś drużyna nie dopłynie. Obstawiam, że kamikadze.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 01.12.2017 o godz. 17:23.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Daleko mi do hurraoptymizmu, grupa mocno egzotyczna - powinniśmy wyjść, ale nie będzie to spacerek. Nie trafiliśmy na żadną potęgę, ale nie trafiliśmy też na żadnego leszcza do łatwego oklepu. Plus, że wszyscy w zasięgu i jesteśmy jednak faworytem tej grupy, co nie było przed losowaniem oczywiste.
Najgroźniejszym rywalem wydaje mi się Senegal: sporo graczy w przyzwoitych ligach, dobra gra w eliminacjach, mało traconych goli; Kolumbia, mimo że od 2014 mocno przereklamowana też będzie groźna, Japończycy mają doświadczony zespół, w sparingach nie odstający drastycznie od światowej czołówki. U pozostałych: A: grupa śmiechu, z której gospodarze wcale nie muszą wyjść B: pozamiatane C: raczej też mocno widać faworytów, obstawiam awans europejczyków D: obok naszej najbardziej wyrównana i chyba najmocniejsza grupa. Nie idzie powiedzieć kto tu poleci, może teoretycznie najsłabsza Nigeria, a może i Argentyna, jak będzie tak męczyć bułę jak ostatnio. E: tu jest megaciekawie i Brazylia wcale nie ma pewnego awansu, bardzo jestem ciekaw Kostaryki F: tego z kolei nie rozumiem nazywania grupą śmierci, pachnie mi co najmniej 7 punktami dla naszych zachodnich sąsiadów G: pozamiatane
Ostatnio edytowane przez d : 01.12.2017 o godz. 18:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Romańczuk w kadrze to żart prawda ? Nie ma innych zawodników ?
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ogólnie mam następujące wrażenia po meczu z Nigerią:
1. Reprezentacja teraz to zlepek piłkarzy, brakuje zrozumienia całej drużyny, szybkości i automatyzmu w rozegraniu akcji jaką znamy z lat 2014-2017. Potencjał, siła zespołu jest na ten moment dużo niższa niż ostatnich 2-3-4 latach. 2. Moim zdaniem Nawałka robi od około pół roku poważny błąd z tym szukaniem nowego ustawienia i nowych twarzy. Do MŚi na MŚ powinna grać żelazna jedenastka z lat 2014-2017 w ustawieniu 4-4-2. Na eksperymenty czas w jesieni, a nie na turnieju. 3. Ktoś odpisze że Grosicki i Błaszczykowski wypadli - odpowiem, że oni pojadą na turniej i będą tam grać w 1. składzie. Co znaczy Błaszczykowski to było widać na Euro 2016 - najlepszy naśz piłkarz na turnieju. Mimo że nie grał cały rok przed Euro 2016. Tak samo będzie i teraz. I z Grosickim podobnie. Po prostu na ten moment nie ma lepszych od nich, i nie warto lepszych od Kuby i Grosickiego szukać na 3 miesiące przez MS. To poważny błąd - szkoda psuć reprezentacji z lat 2014-2017. Ktoś się nie zgodzi. Ok, odpowiem następująco - to wstawmy tego Frankowskiegi i Linettego za Goriska i Błaszczykoskiego - i co z tego, jak nie rozumieją się z nikim na boisku. To są piłkarze do wprowadzania w 70-75 minucie na zmiany. A nie na grę od 1 minuty. Tyle |
|
|
|
Guest
|
|
|
Oceniając nasz potencjał wydaje mi się, że po ciężkim boju wyjdziemy z grupy, a potem nie damy rady Anglii, a tym bardziej Belgii.
Zagrać składem 14-17 teoretycznie możemy, ale Krychowiak i Milik są znacznie słabsi niż na me, a Kuba nie wiadomo. Zieliński (potencjalny rozgrywający) wg mnie nadal nie przekonuje, podobnie Linetty, pełnowartościowych godnych zaufania zastępców (poza bramką) nadal brak. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Dzimi a kiedy jest czas na eksperymenty ? na jesień jak będa już eliminacje do kolejnych mistrzostw albo mieszanie składem w lidze Narodów? toż to proszenie sie o oklep niemiłosierny.
Jeśli będzie tak że wyjdziemy w takim samym ustawieniu jak na Euro z tymi samymi ludźmi - to oni znają ten system na tyle dobrze że jak nie pograją sobie nim w kilku meczach towarzyskich to nic się nie stanie. Gorzej będzie jak z jakiegos powodu nie będziemy mogli tak zagrać (np Milik nie będzie w formie nie mówiąc o skrzydłowych) to przydałoby się mieć plan B. I ten plan B Nawałka właśnie tworzy. Czy wyjdzie czy nie, dowiemy się za 3 miesiące. Ale to że tworzy to jest dobra wiadomość. na plus na pewno Kurzawa i Zieliński z drugiej połowy. Do odpalenia Kamiński. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Póki co to wygląda jak zbieranina ludzi. W stosunku do ekipy z 2016 roku to są cieniem.
Mozliwe, że na same MŚ wyjdziemy podobnym składem jak w 2016 roku, ale póki co to wygląda to bardzo średnio. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cytat:
Jak już zostało wspomniane w innym temacie - jaśnie pan judasz spędzi mundial przed TV Kilka niespodzianek a najgorsze że średnia wieku to chyba 30 ... łabędzi śpiew tej ekipy ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mączyński kontuzjowany podobno(na treningu). Do ostatniej chwili zastanawiali się, czy go zabrać, ale Nawałka woli kogoś w pełnej dyspozycji fizycznej. Zresztą potwierdzeniem tego jest zabranie tragicznych: Jędrzejczyka i Peszki. A przecież Mąka ma zupełnie inną(mocniejszą) pozycję w kadrze. Na formę nie patrzył, zabrał tych, których zna. Ogólnie to bez niespodzianek. Po Mundialu trzeba tą kadrę odmłodzić. 3 mecze i do domu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Jędrzejczyka można przeżyć, ale Peszko to skandal.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ktoś musi polewać ^^
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Brak Mączyńskiego to jednak jest kolejne osłabienie - trzeba przyznać, że w kadrze się jednak bronił swoimi wystepami. z Koreą miał bodajże dwie asysty. Na pewno bardziej pożyteczny niż lansowany Linetty.
Zupełnie przeoczyłem jego konttuzję. Co do Peszki to jego obecność w kadrze to kpina. Mam nadzieję, że nie wejdzie na murawę bo po co ? żeby sprokurować zagrożenie pod naszą bramką jak z Niemcami na euiro 2016 ? - taki z niego zadaniowiec. Także w takiej sytuacji mógł jechać Szymański - murawy by nie powąchał ale może by to zaprocentowało w przyszłości. Zresztą każdy mógłby jechac za niego. Nawet Makuszewski po operacji byłby bardziej pożyteczny. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pazdan bez formy na mega plus Kuba wow! Krychowiak też zaskoczył trzeba kogoś za Pazdana wstawić tylko kogo? raczej granie trójką obrońców to sabotaż....
Powód: Kuba nie Bednarek sorry
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 09.06.2018 o godz. 06:58.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Bednarek wow