|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
To niech płaci kary za opóźnienia i błędy w projekcie albo odda projekt właścicielowi stadionu
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Kwestia kar i roszczeń zapewne wypłynie po zakończeniu budowy. Nie mówiono o tym głośno, bo przecież do niedawna oddawał on jeszcze jakieś plany, więc niefortunnie, wręcz niebezpiecznie byłoby z jednej strony mówić o procesie a z drugiej odbierać plany. Ponadto, gdyby dziś wytoczyć proces, to należałoby zabezpieczyć przedmiot sporu czyli w tym wypadku budowę. A to oznacza zastopowanie wszelkich prac! Zatem: zrobią stadion, skończą budować i wtedy zacznie się jazda na to kto ma lepszych prawników.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Na wyzej wymienionych stadionach wszystkie punkty maja ujednolicony wyglad wnetrz i menu.
Ostatnio edytowane przez PanPlamka : 03.04.2010 o godz. 23:56.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Mam nadzieje że plac do nauki jazdy jednak zosanie. Jest to fantastyczny zabytek i ewenement na skalę światową. Jedni mogą w trakcie meczu kupić sobie kiełbaskę, inni wypić colę a jeszcze inni skoczyć na placyk i poćwiczyć kopertę!! To jest właśnie to co dodaje uroku temu stadionowi!! Jakby było Euro w Krakowie już widzę te tłumy kibiców w kolejkach do L-ki
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Raczej nie zostanie. Skoro wykonawca ma w zakresie przebudowę ulicy Reymana, to ma też organizację terenu przed trybunami N/S/W. Przed trybunami N/S wykończenie na pewno się zmieniło względem projektu ze względu na brak parkingów, jednak na pozostawienie placyku bym nie liczył.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kiedy konkretnie zostaną rozpisane przetargi na prace dodatkowe (konstrukcje, zabezpieczenia, wykończeniowe) i będą zamontowane, BMS i automatyka, instalacje elektryczne i sanitarne, zasilanie, itp.? Chodzi oczywiście o konkretne daty. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
http://i39.tinypic.com/2r25egw.jpg
a ktos zapewnial ze jakos zlacza te przerwy w dachu (to samo jest przy E i bedzie przy D od strony A/B)..watpie zeby cos z tym jeszcze zrobili..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 05.04.2010 o godz. 18:08.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko jedno pytanie:.
22. Ile miasto zamierza zwrocic Wisle pieniedzy za opoznienie w oddaniu stadionu wzgledem wczesniej zakladanego harmonogramu (czerwiec 2010)? Czy odbedzie sie to wedlug wzoru: pieniadze za wynajem innego stadionu i wszelkie koszty zwiazane z organizacja plus pieniadze z tytulu niezarobionych pieniedzy na meczach u siebie od czerwca 2010 do momentu oddania stadionu? ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Wiadomo, czy te niebieskie elementy elewacji będą w końcu umieszczane?
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Wiadomo już jakie bedą krzesełka przy ławkach rezerwowych
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
@Sami - z tego co pamiętam kiedyś pojawiła się informacja, że tego nie będzie, ale nie jestem pewien na 100%
![]() Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS. I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Ja wiem, że nikt zaufania do O. nie ma, no ale bez jaj... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak na razie to nawet samych ławek rezerwowych nie dostarczą. Dowiemy się zapewne kiedy ZIKIT ureguluje kwestię dodatkowych prac.
Co do sektora gości w narożniku S/E, jest tylko jedno przejście łączące narożnik z pozostałą częścią trybuny na kondygnacji 00, przestrzeń oddziela kiosk gastronomiczny i klatka schodowa, narożnik ma też oddzielne wejścia, więc problemu z oddzieleniem kibiców nie będzie. Na kondygnacji +2 robi się problem bo przestrzeń jest otwarta, jednak ustawienie przeszkody między kioskiem w narożniku i klatką schodową nie będzie stanowić większego problemu. Cytat:
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 06.04.2010 o godz. 11:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Może mi ktoś wytłumaczyć, jak to możliwe że kryta trybuna wschodnia jest mokra
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Stadion jest w budowie, nie ukończony. Jeśli będzie oddany do użytku i zasiądą na nim kibice, a dach w tedy dalej będzie przeciekał to w tedy będzie problem. Na razie nie ma się co przejmować. Myślę że nadworny architekt jaśnie pana prezydenta poprawnie zaprojektował dach, który będzie spełniał swoją podstawową rolę.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Podobno Sportfive jest już w 90 % dogadana i zdecydowana na bycie operatorem
w ciągu 2 tygodni ma się wszystko wyjaśnić ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Niespodziewałem ze kiedykolwiek powiem że ten powyższy projekt mi się podoba ale jak mam do wyboru konstrukcję dachu z dwuteowników i taki wariant to ten jest 100 razy lepiej wygladający ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
spokojnie z tymi karami dla miasta na rzecz Wisły za nie dotrzymanie terminów. większość krakowian i tak nie jest szczęśliwa, że zamiast na budowę kilku estakad, parków czy choćby tunelu pod kopcem żeby odkorkować aleje 3 wieszczów miasto wydaje na stadiony (stadiony) wiec postawa roszczeniowa nie jest mądra.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Ten stadion będzie ZAJEBISTY
Kloc, bunkier , twierdza, monument....Tak...."Twierdza R22" Stadion Legii może się schować. Reszta oponek też. Jeszcze tylko "Żuk" Lecha jest fajny Dla jaj mu na ważne mecze powinni doczepiać takie dmuchane nogi i czułki, żeby wglądał jak kolosalny robak atakujący miasto ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Grobowiec. Ale ta nazwa już chyba zajęta. No to bunkier.
Do zajebistości to mu kurewsko daleko. Ale fajnie, że będzie ![]()
Ostatnio edytowane przez tofik : 06.04.2010 o godz. 19:34.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
"Grobowiec" czyj? Parchów, to od atmosfery na stadionie.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Stadion greckiego PAOK. Ale ni chu chu mi to na grobowiec nie wygląda
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
fort knox może nie za ładny, ale jakie skarby w środku ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Luneta Warszawska to najstarszy fort spośród kilkunastu fortów "Twierdzy Kraków" a Stadion Wisły to jej najnowsza i najważniejsza fortress
Twierdza Wisły Kraków, to chyba idealne określenie dla naszego solidnego stadionu
Ostatnio edytowane przez kot : 07.04.2010 o godz. 01:41.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Tia...
Festung Krakau. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Po raz kolejny, w kolejnym miejscu, odpowiadamy na pytanie o dziury w dachu. Może w końcu przestaną się pojawiać kolejne osoby, które ze zdziwieniem będą je odnajdowały. ODPOWIEDŹ BRZMI: Przerwy w dachu są w miejscach, gdzie łączą się dwie różne budowle - trybuna główna i narożnik. Są one różnymi konstrukcjami, które mają różne fundamenty, a co za tym idzie, różnie "siadają". Ich dachy więc nie mogły być połączone już teraz. Za jakiś czas, oczywiście przed zakończeniem budowy, te przerwy zostaną uzupełnione i tym samy znikną. Pozdrawiamy ![]()
Biuro Prasowe Wisły Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
@Biuro Prasowe - jak dotąd nie było takie problemu i części konstrukcyjne z narożnika i trybuny (belki pod krzesełka) były ze sobą spawane i zabetonowane na łączeniu a problem "siadania" pojawił się dopiero teraz?
![]() Jednak uważam, że Pan architekt nie przewidział tego, że się może tam lać i trzeba to poprawić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ja proponuję "Belfegor"
![]()
rrr
|