The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.08.2022, 12:20
No jak tam zapowiadany przez trenera Brzęczka nowy napastnik - jest już na Balicach? Trener zapowiadał że sytuacja się wyjaśni na początku tygodnia czyli jak mniemam wtorek to jest początek tygodnia. A tak na poważnie po co kłapał jęzorem jak znów nie dotrzymał słowa? Już mnie to irytuje strasznie, nie cierpię niesłownych ludzi.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 02.08.2022, 12:23
ić na druga strone błoń parchaty wichrzycielu , miałeś napisane że nie wiadomo o którym weekendzie mowa
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.08.2022, 12:28
robert777 napisał(a):Wyświetl post
No jak tam zapowiadany przez trenera Brzęczka nowy napastnik - jest już na Balicach? Trener zapowiadał że sytuacja się wyjaśni na początku tygodnia czyli jak mniemam wtorek to jest początek tygodnia. A tak na poważnie po co kłapał jęzorem jak znów nie dotrzymał słowa? Już mnie to irytuje strasznie, nie cierpię niesłownych ludzi.
Już było napisane - "wyjaśni się" nie oznaczy że przyjdzie. Oznacza że będzie ostateczna decyzja w tą albo w drugą stronę. W przypadku braku porozumienia nie dowiemy się raczej niczego.
Niczyja wina że nie rozumiesz tego co czytasz.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.08.2022, 13:10
Niczyja wina że czytasz a nie oglądasz co Brzęczek powiedział.A mówił o dopinaniu tego transferu po weekendzie
Odpowiedz cytując
Piknik1906
Senior Member

Od: 01.2019

Stary 02.08.2022, 13:12
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Sprowadzanie sytuacji do tego, że kasę straci tylko trio i tylko trio ryzykuje finansowo jest z gruntu fałszywe.
To oczywiste. Straci wiele podmiotów. Jedne zaboli to bardziej inne mniej (nie sądzę by większość kibiców kupująca akcje liczyła na zarobek czy zwrot pieniędzy - ja nie liczę).

„Odpowiedzialność” z posta Greg25 ja rozumiem nie tylko jako stratę środków, ale również straty wizerunkowe, które będą równie dotkliwe (nie wiem czy dla części z nich nie bardziej dotkliwe).
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 02.08.2022, 19:11
Cytat:
Luis Fernandez zmaga się z problemem w stawie kolanowym, a uraz ten blokuje transfer do Wisły nowego napastnika o którym marzy trener Brzęczek.
- Janekx89 z Twittera
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.08.2022, 20:20
Tzn. co? Jakby Fernandez był zdrowy to by napastnik przyszedł? Ale tak to nie przyjdze, bo Fernandez nie będziem mógł mu podawać? Co to k... za brednie?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 02.08.2022, 20:51
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Tzn. co? Jakby Fernandez był zdrowy to by napastnik przyszedł? Ale tak to nie przyjdze, bo Fernandez nie będziem mógł mu podawać? Co to k... za brednie?
Kevin Krygard z Vanna Ly się z tego śmieją.

Janex wtopę zaliczył nie raz nie dwa. To się tak kupy nie trzyma, że ciężko w to uwierzyć.

Bardziej bym obstawiam że to są niezależne sprawy transferowe, a z odejściem LF i tak jest coś na rzeczy.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 02.08.2022, 20:52
Żeby Fernandeza się pozbyć i zejść z bardzo wysokiego kontraktu (on ma TOP pensję w lidze), i w jego miejsce sprowadzić napastnika, którego obserwuje Brzęczek. Choć jednocześnie rzeczniczka klubu powiedziała, że Wisła nie zamierza sprzedawać Fernandeza.. i też nie bardzo rozumiem, po co klub przedłużał z nim umowę, skoro teraz Brzęczek nie może sprowadzić napastnika w miejsce Fernandeza, którego obserwuje od pół roku.

Podsumowując: dom wariatów. =D
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.08.2022, 21:39
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Żeby Fernandeza się pozbyć i zejść z bardzo wysokiego kontraktu (on ma TOP pensję w lidze), i w jego miejsce sprowadzić napastnika, którego obserwuje Brzęczek. Choć jednocześnie rzeczniczka klubu powiedziała, że Wisła nie zamierza sprzedawać Fernandeza.. i też nie bardzo rozumiem, po co klub przedłużał z nim umowę, skoro teraz Brzęczek nie może sprowadzić napastnika w miejsce Fernandeza, którego obserwuje od pół roku.

Podsumowując: dom wariatów. =D
Wklejasz wysrywy kolesia który od dawna nie ma żadnych wejść w klubie i dziwisz się że to się kupy nie trzyma? No nie trzyma się, po prostu połączył fakty które są znane z plotkami i dodał coś od siebie, a wy teraz będziecie egzegezę jego bełkotu robić...
Podpiszą napastnika to się o tym dowiemy. Tyle.
Jest sens analizować majaki twitterowych informatorów? Gergel już przyszedł? A Mak? Może ten leszcz ze Stali gra już u nas w ataku?

@kryształ - ja akurat konferencje przed- i po- meczowe oglądam, więc wiem co Brzęczek naprawdę mówił. Przed meczem też powiedział że dopóki nie ma podpisu nie ma o czy mówić.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.08.2022 o godz. 21:44.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 02.08.2022, 21:50
Z czystej ciekawości wrzucam, bo ciężko, żebyśmy tutaj samymi pewnymi informacjami operowali. Janek zaliczył kilka wtop, ale trzeba oddać że też bardzo dużo mu się sprawdziło. Raczej nie ma gościa z jego środowiska, któremu by się 100% sprawdzalo. Z czasem przecież wyjdzie, czy to była prawda..

I czy ja wiem, czy z tak dużego klubu jak Wisła, gdzie pracuje tak dużo osób, ciężko jest wyciągnąć jakieś informacje, gdy dysponuje się jakimiś kontaktami..

Cytat:
A co wyciągnął od przyjścia trio?
On to jakoś tłumaczył, że odizolowuje się od informacji dot. Wisły na jakiś czas, ale hoy wi jak to tam na prawdę jest. I wiadomo, że tego typu informatorzy/ dziennikarze nie wyciągają informacji od właścicieli, tylko szeregowych pracowników, którzy potrafią z ucha strzelić
.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 02.08.2022 o godz. 21:56.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.08.2022, 21:51
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Z czystej ciekawości wrzucam, bo ciężko, żebyśmy tutaj samymi pewnymi informacjami operowali. I wiem, że Janek zaliczył kilka wtop, ale trzeba oddać że też bardzo dużo mu się sprawdziło. Raczej nie ma gościa z jego środowiska, któremu by się 100% sprawdzalo. Z czasem przecież wyjdzie, czy to była prawda..

I czy ja wiem, czy z tak dużego klubu jak Wisła, gdzie pracuje tak dużo osób, ciężko jest wyciągnąć jakieś informacje, gdy dysponuje się jakimiś kontaktami..
A co wyciągnął od przyjścia trio?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 02.08.2022, 22:09
naprawdę tak ciężko skumać, że ewentualny nowy napadzior jest uzależniony od zejścia Fernandesa z kontaktu?
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 03.08.2022, 05:03
azor napisał(a):Wyświetl post
naprawdę tak ciężko skumać, że ewentualny nowy napadzior jest uzależniony od zejścia Fernandesa z kontaktu?
.. zejścia drogą sprzedaży.
Bo zejść można było nie przedłużając.
Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 03.08.2022, 07:09
Już nie chodzi o to czy ten napadzior będzie czy nie będzie tylko o trenera Brzęczka, który jest niesłowny. Powiedział że będzie coś wiadomo na początku tygodnia a tu cisza. Po co więc mówił o początku tygodnia. Mógł powiedzieć że sprawa w toku i tyle. I nic nie mówił że to jest uzależnione od Fernandeza.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.08.2022, 10:14
Tutaj Janex89
https://www.goal.pl/transfery/janekx...ejskiej-pilki/
"Luis Fernandez zmaga się z problemem w stawie kolanowym, a uraz ten blokuje ewentualny transfer do klubu nowego napastnika o którym marzy trener Brzęczek. W szatni poszła w kierunku Hiszpana szyderka ze zbierania się Voj-vodiny w kolanie. Tajemniczy Hiszpan wspominany we wcześniejszym tekście wydaje się poza zasięgiem klubu, skoro na stole ma oferty z pięciu zespołów La Liga2. "
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 03.08.2022, 10:17
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Tutaj Janex89
https://www.goal.pl/transfery/janekx...ejskiej-pilki/
"Luis Fernandez zmaga się z problemem w stawie kolanowym, a uraz ten blokuje ewentualny transfer do klubu nowego napastnika o którym marzy trener Brzęczek. W szatni poszła w kierunku Hiszpana szyderka ze zbierania się Voj-vodiny w kolanie. Tajemniczy Hiszpan wspominany we wcześniejszym tekście wydaje się poza zasięgiem klubu, skoro na stole ma oferty z pięciu zespołów La Liga2. "
Wklejcie to samo jeszcze 10 razy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 03.08.2022, 10:26
https://www.wislaportal.pl/News.html...ilkarzem_Wisly
Odpowiedz cytując
Hermond
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 03.08.2022, 10:36
robert777 napisał(a):Wyświetl post
Już nie chodzi o to czy ten napadzior będzie czy nie będzie tylko o trenera Brzęczka, który jest niesłowny. Powiedział że będzie coś wiadomo na początku tygodnia a tu cisza. Po co więc mówił o początku tygodnia. Mógł powiedzieć że sprawa w toku i tyle. I nic nie mówił że to jest uzależnione od Fernandeza.
Może on się.coś dowiedział. Chyba Ci nie powiedział, że zaraz po tym jak on się.dowie co i jak to zadzwoni do Ciebie?

Klub cały czas jakieś.informacje pozyskuje. Pewnie dali termin zawodnikowi na odpowiedź do końca tygodnia. Mógł powiedzieć, że jednak woli inny kierunek, mógł zażądać.wyższej kasy a mógł wstępnie przyjąć warunki oferowane przez Wisłę.
Ad augusta per angusta
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 03.08.2022, 12:30
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wklejcie to samo jeszcze 10 razy.
Polecam opcję "ignoruj"....a z resztą komu ja to mówię
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.08.2022, 12:54
Tylko nei zdublowalem ifnormacji. wazniejsze byly ze napastnik ma inne oferty z la Liga2
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 03.08.2022, 14:04
Czyli wychodzi że niejaki Janekx uprawia klasyczny głuchy telefon i puszcza w obieg totalne głupoty.
To nie FERNANDEZ Luis blokuje transfer a FERNANDEZ Guillermo, który zwleka z podjęciem decyzji.
I czekając właśnie na jego decyzję wstrzymujemy się z transferem RODADO Angela.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 03.08.2022, 14:30
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Czyli wychodzi że niejaki Janekx uprawia klasyczny głuchy telefon i puszcza w obieg totalne głupoty.
To nie FERNANDEZ Luis blokuje transfer a FERNANDEZ Guillermo, który zwleka z podjęciem decyzji.
I czekając właśnie na jego decyzję wstrzymujemy się z transferem RODADO Angela.

a skąd taki wniosek?
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 03.08.2022, 15:25
a stąd ...
https://www.wislaportal.pl/News.html...ilkarzem_Wisly
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 03.08.2022, 16:15
Bo część forum , przyjmując za aksjomat słowa Janekxa, poszła w , jak dla mnie, absurdalne rozważania.
Skoro Janekx tak pisze to na pewno Zarząd chce/musi pozbyć się Luisa ale, ale... przecież jeszcze miesiąc temu na siłę go chcieli zatrzymać i dali mu komin. Czyli temu , którego chcemy się pozbyć , aby szybciej od nas odszedł, dajemy podwyżkę...
No ale skoro od dawnego czasu szukamy napastnika to przecież musimy sprzedać Luisa (o którego walczymy jak lew aby został) aby tego napastnika wreszcie mieć . Przecie Janekx tak pisze więc musi to być prawda czyli trzymajmy się tej "urojonej" logiki bo w tym nie ma nic złego.

Żeby być uczciwym w rozważaniu , nie mogę wykluczyć jednak tego że nasz kochany Zarząd właśnie taką "urojoną" logikę uprawia . Ale na to daję góra 3%.
W mojej ocenie ( na 97%) mamy jednak klasyczną sytuację że "nie jednemu psu burek"
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 03.08.2022, 17:28
Skoro Janekx tak pisze to na pewno Zarząd chce/musi pozbyć się Luisa ale, ale... przecież jeszcze miesiąc temu na siłę go chcieli zatrzymać i dali mu komin. Czyli temu , którego chcemy się pozbyć , aby szybciej od nas odszedł, dajemy podwyżkę...
Znaczy nie żeby mnie te rozważania na bazie Janekxa interesowały, bo mam gdzieś dogłębne interpretowanie tego, że jedna pani powiedziała drugiej pani, ale w Twojej wypowiedzi jest jedna poważna luka - miesiąc temu był inny Zarząd niż obecnie, więc nawet tylko z tego powodu (pomijając wiele innych czynników, które mogły zmienić sytuację) strategia transferowa czy płacowa mogła się kompletnie zmienić.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.08.2022, 18:02
Bo część forum , przyjmując za aksjomat słowa Janekxa, poszła w , jak dla mnie, absurdalne rozważania.
No ale skoro od dawnego czasu szukamy napastnika to przecież musimy sprzedać Luisa (o którego walczymy jak lew aby został) aby tego napastnika wreszcie mieć . Przecie Janekx tak pisze więc musi to być prawda czyli trzymajmy się tej "urojonej" logiki bo w tym nie ma nic złego.

Żeby być uczciwym w rozważaniu , nie mogę wykluczyć jednak tego że nasz kochany Zarząd właśnie taką "urojoną" logikę uprawia . Ale na to daję góra 3%.
W mojej ocenie ( na 97%) mamy jednak klasyczną sytuację że "nie jednemu psu burek"
Bierzesz pod uwagę opcje, że przedłużono kontrakt z Fernandezem licząc na jego szybką sprzedaż?
Przecież jakbyśmy go nie przedłużyli to odszedłby za darmo. I nie walczyliśmy o jego przedłużenie tylko po prostu to zrobiliśmy - jednostronnie, bo tak była skonstruowana umowa.
I tak się żyje na tym forum. Jedni wytykają ślepą wiarę w jakiegoś informatora z tt po czym sami wypisują niestworzone historie xD
Ostatnio edytowane przez Jagul : 03.08.2022 o godz. 18:06.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 03.08.2022, 18:16
Jednocześnie możemy usłyszeć od Brzęczka, że dla niego priorytetem jest zatrzymanie Fernandeza w Wiśle, dla którego jest to najlepszy piłkarz. Po czym rzeczniczka klubu uspakaja kibiców, że Wisła nie zamierza sprzedawać Fernandeza.

Po czym Janek wyskakuje z info, że Brzęczek nie może sprowadzić napastnika do Wisły, bo blokującym jest Fernandez, którego Wisła chce sprzedać - wbrew zapewnieniom Brzęczka i rzeczniczki, że nie, który za dużo zarabia (prawdopodobnie tyle samo co w Ekstraklasie, a być może nawet więcej - ze względu na fakt, że klub przedłużył z nim umowę z automatu), i klub nie ma pieniędzy na napastnika Brzęczka.

To, że tutaj 0 logiki to wiadomo, i przy okazji trochę przypomina mi to sytuację z Forbesem.. tak kombinowali, że ani Forbesa (z nim w składzie zamiast Klimenta być może by się Wisła utrzymała, bo mógł coś ukłuć w tych meczach na początku przy Reymonta), ani pieniędzy za Forbesa.. i na koniec tej kompromitacji, klub wydał komunikat, próbując zachować twarz, że Forbes musi zapłacić 20 tysięcy złotych zadośćuczynienia.

Wracajac do Fernandeza.. pytanie czy klub z nim dogadał przedłużenie umowy, czy po prostu przedłużył, bez pytania o to, czy mu to pasuje..?
Ostatnio edytowane przez aNouc : 03.08.2022 o godz. 18:33.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 03.08.2022, 19:07

Wysnułeś teorię, która bazuje dokładnie na tym samym, za co pojechałeś Janexa
Odpowiedz cytując
Greg25
Senior Member

Od: 08.2018

Stary 04.08.2022, 07:06
Takie drobne spostrzeżenie, jak Jagul z azorem onanizują się na wpisem Janexa dodając przy tym sporo od siebie, to jest wszystko w porządku, ale jak stary dziad próbuje wyciągnąć z tego jakieś rozsądne, alternatywne wnioski, które nota bene nie pasują do teorii nieogarów w zarządzie, to ma embargo na zabieranie głosu...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów