|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Będzie beka, jak Wieczysta nam rzeczywiście Angulo sprzątnie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Nie wiem.Mi to wygląda na totalną wyprzedaż i odzyskiwanie "zainwestowanych"pieniędzy.Może jakiś nowy właściciel na horyzoncie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
krysztal, pisalem o tym przed spadkiem jeszcze, ze jest taki plan.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Nawet Kononowicz ogarnia po co jest catering: https://youtu.be/sZ41cH5ntLc?t=20
Powód: 1
Ostatnio edytowane przez kbr : 21.07.2022 o godz. 15:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Nasz nowy napastnik się właśnie urodził i trzeba mu dać trochę czasu.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Tyle, że taki Biegański grając dłużej w Polsce mógłby zapracować na dość wysoką cenę transferu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Wysoka cena za dobrego bramkarza to 100 - 150 tys euro , jestesmy najwiekszymi ....ami polski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Rok temu był orgazm jak to szybko kadrę ogarnęliśmy, przed końcem obozu. Jeżeli nikt kto daje nadzieje na bramki nie przyjdzie to niech lepiej grają Żyro, Sobol czy inny młody zamiast płacić pokrace na tym samym poziomie spory kontrakt. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
G.wno mnie obchodzi czy łatwo czy nie. Trzeba było nie wywalać kasy na Żyrę i talent z amiki na lo to by było łatwiej.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
To byli czasy.. faktycznie sezon temu POTĘŻNE i SOLIDNE transfery dość szybko: trener (który póki co ma 4 wygrane z rzędu w nowym klubie), Kliment, Hugi, Skvarka,Hanousek, Aschraf, wyglądało to NIEŹLE i obiecująco - POWIEW NORMALNOŚCI, a skończyło się tragicznie.
KREW człowieka zalewa: ja sobie zdawałem sprawę z tego, że 70% zostanie pogoniona , ale nie, że 95% !!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 21.07.2022 o godz. 18:41.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale to jest poziom tego forum: gówno Cię obchodzi rzeczywistość, ma być napastnik już! No i fajnie, można i tak. A ja poczekam z ocenami. Jakby jednak Żyro się przydał to Ci to przypomnę, ekspercie. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
A jak się nie przyda to ja Ci przypomnę, ekspercie.
Wiadomo że forum jest kiepskie oprócz Ciebie i grega i innych klakierów nawet nie wiem kogo, a biednej Wiśle zawsze trudno i wiatr w oczy i dlatego jutro zaatakujemy nie wiem kim, a dogrywał mu (im) piłki nie wiem kto. No ale nie jest łatwo ściągnąć do 1 ligi gościa, który umie kopać piłkę⌠Oczywiście, że nie jak się ma nieudaczników, którzy tego nie potrafią zrobić |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Czy to jest nieudacznictwo czy to jest brak pieniędzy?
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Mogę tylko gdybać, ale chyba jeszcze wolno to robić na tym forum. Według mnie to i to.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
To dlatego nikt nie chce u nas grać, bo nikt z własnej woli w gówno nie włazi. Wspomniana wyżej trójca spuściła nas z ligi trwoniąc przy tym gigantyczne jak na naszą sytuację pieniądze... Gówno zmieni napastnik, u nas żadne wzmocnienie nic nie zmieni, dokąd ta banda nieudaczników decyduje o wszystkim... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Wilczku, a do kiedy będziesz czekał z tymi ocenami? Mitycznymi niczym napastnik na 1 ligę? Bo ja cały czas czekam na ocenę zarządu, Brzęczka, Kuby, cateringu etc, aż Ty się już wystarczająco naczekasz |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
A jaką rzeczywistość ma Raków, że osiąga wyniki nieosiągalne dla Wisły?
Nie ma wielotysięcznej rzeczy kibiców, nie miał niesamowitego zrywu kibiców. Ma za to kompetentnego szefa, trenera - przeciwieństwo Wisły. Nie ma różnych przybudówek, które niszczą Wisłę. Przykład Rakowa pokazuje, że wszystko da się. Tylko trzeba chcieć, mieć plan. A w Wiśle nic się nie da, nikogo nie można sprowadzić. Są tylko ciągle urażeni dyletanci i szkodnicy. Sukcesy drugoligowego Rakowa zaczęły się od wywalenia Dawida i Jurka. Trzeba dodać, że Jakub wtedy obraził się i przestał być ambasadorem Rakowa.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 22.07.2022 o godz. 00:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Wolfy się kurła nastawia, ze my tu ściągniemy jakiegoś gościa, którego nie zechcieli w Bundeslidze. Dlatego czekamy do końca okienka żeby go chapnąć. ....a, człowieku, do nas i tak przyjdzie pół produkt, czy to będzie początek czy koniec okienka, a zadaniem zarządu jest znaleźć ten jak najlepszy półprodukt jak najszybciej. Bo nie mamy żadnego (ŻODNYGO) napastnika na ten moment i już przez to tracimy punkty. W normalnym klubie zarząd ma 5 kandydatów na taką pozycję i prowadzi z każdym negocjacje. Jak jeden czeka do końca okienka to .... z nim i ma przyjść ten z pozycji 2, 3, 4 albo 5. Po to jest ten zarząd, żeby znaleźć kopacza jak najlepszego, jak najszybciej, a nie .......ić non stop, ze się nie da i żeby takim lemingom jak ty nie prać mózgu, bo już łykasz wszystko co oni powiedzą, a to szkodzi. Tu i tak przyjdzie zwykły dziad, nikt wielki tu nie przyjdzie. Dlatego powinni mieć kontakt z 5 takimi dziadami i ktoregoś szybko przekonać. A jeszcze jest taki sposób magiczny na przekonywanie nieprzekonanych, wystarczy dać dobry kontrakt i przyjdzie szybko. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Majatek Świerczewskiego 1.7 mld złotych Majątek Cupiala 2.2 mld Majątek Filipiak 670 mln Majątek Rutkowskich 350 mln Majątek Miodluskiegk 450 mln Dane internet |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Co ma za znaczenie ile ma kasy? Napisz ile kosztował Raków w zeszłym sezonie, a ile Wisła i porównaj wyniki...
Z naszym zarządzaniem spada się z 30 mln budżetem, że 100 mln też by dali radę polecieć... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Pytanie ile łoży, a nie jaki ma majątek.
![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O tak. Po raz pierwszy od dawna budujemy na miarę możliwości, zamiast szukać czarnych pereł na Słowacji albo młodych-zdolnych bierzemy też znanych ligowców z jakąś tam marką. W sumie tylko Niewiadomski przyszedł jako przyszłościowy piłkarz, plus Talar jest na testach.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
||
Bez długów, z pewnym, mądrym, majętnym właścicielem, który uczy się tego interesu od 11 lat, a nie od 3, i wcale nie miał różowej drogi. A łoży tyle ile to potrzebne. Ja wręcz to pochwalam, że nie szasta kasa na prawo i lewo, rotujac składem co sezon.
Raków dał się teraz wyruchać, by za 1-2-3 lata nie dał się wyruchać nikomu w kraju, zakładając że Papuszun nie odejdzie na emeryturę. Krok po kroku.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 22.07.2022 o godz. 08:26.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Cały czas porównujesz budżety ogółem (tu próbujesz zestawić Wisłę z Rakowem), tylko to nie ma żadnego przełożenia na budżet pierwszej drużyny. Przykładowo - dwa kluby mają budżety tej samej wysokości. Co z tego, skoro pierwszy ma stadion za darmo, a drugi za 3-4 mln rocznie, pierwszy obsługuje olbrzymi dług, drugi ma w tym temacie czystą kartę, pierwszy z uwagi na ogromną rzeszę kibiców ma rozbudowaną kadrę pracowników, drugi nie potrzebuje takiej kadry itd. itp... Porównaj sobie środki przeznaczane stricte na pierwszą drużynę. Od razu zaznaczam, Wisła ze swoim budżetem - licząc nawet tylko środki przeznaczane na drużynę - spaść nie miała prawa, jednak nasza polityka sportowa była/jest tak nieudolna, że jakoś się to jednak "udało". Co mnie martwi - z tego co wiem nie dokonano w zasadzie żadnych zmian w pionie sportowym/skautingu (na spotkaniu Socios z władzami klubu zaraz po spadku główne zarzuty kierowaliśmy właśnie do tego obszaru i tam też przede wszystkim oczekiwaliśmy zmian), chyba że liczymy przekazanie części kompetencji dyrektora sportowego obecnemu trenerowi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Wolfy proszę cię, nie róbmy z logiki kvrwy
30 letni Zyro przez ostatnie 6 lat miał jedną udana rundę, na co tu liczyć, na co tu czekać ? To że potrzebujemy napastnika na już było wiadome od grudnia, to że jest spora szansa na grę w pierwszej lidze było prawdopodobne w kwietniu Co robił skauting, co robił pion sportowy? My tu naprawdę nie oczekujemy na przyjazd nowej wersji Żurawskiego czy Kuzby W zeszłym sezonie 10+ goli strzeliły tu tuzy pokroju Lebedynskiego, Piątkowskiego, Sobczaka czy Bilinskiego Serio chcesz kogoś przekonać że to jest typ zawodnika mający 5 lepszych ofert i nieosiągalny dla Wisły ? Będziemy czekać do której kolejki ? 5, 10 ? I potem kolejne 5 na dojście do formy albo zasłaniać się aklimatyzacja ? ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|