The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.07.2022, 15:29
pi0tr3k94 napisał(a):Wyświetl post
Śliwa, Abramowicz, Chuca, J.Carlos, Janicki i pewnie kogoś jeszcze pominąłem. Wszyscy grają sobie w eklasie. Wszyscy pożegnani bez żalu, większość z nich wyśmiewana i wyszydzana na tym forum.
Teraz oglądamy podobny spektakl np. z Fazlagiciem. Wyśmiać zniszczyć zdeptać w glebę, niech idzie grać gdzie indziej a za rok-dwa lata będziemy narzekać że czemu gra w jadze czy innym radomiaku a u nas potykał się o własne nogi.
Fajnie, ze to napisales. W 100% sie zgadzam. Nie wiem, jakie sa powody, ale pewnie szukalbym gdzies w toksycznej atmosferze, jaka od pewnego czasu tworzy sie wokol Wisly.

Mozna poszukac analogii na przyklad z zyciem zawodowym, pewnie sporo z Was tak mialo, ze w pewnym momencie poczulo, ze ta firma to nie to, ze takie srodowisko Wam szkodzi, i zaczeliscie odpuszczac.

Taki Abramowicz w Radomiaku wyglada na po prostu szczesliwego chlopa.

A u nas wspomnienia zabijaja terazniejszosc. Warto tez pamietac, ze pilkarze ze soba gadaja, pewnie sa tez kluby, przed ktorymi sie ostrzegaja.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.07.2022, 15:39
To co jest w klubie, że atmosfera jest kiepska od czasów odejścia sharksów?
Bo do tej pory bywało różnie, ale wtedy większość piłkarzy dałaby się pokroić za Wisłę czy to w czasach Kiko, czy Carillo, czy nawet później za Stolara.

A teraz nagle kiepska atmosfera?

ps. żeby nie było: nie jestem za powrotem sharksów
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 19.07.2022, 16:46
@FraMat

Myślę, że aby omówić ten temat, trzeba byłoby zabukować kilka dni i kilkanaście butelek trunków, a i tak pewnie byśmy się nie zgodzili.

Może nawet w samym klubie jest dobra atmosfera, ale już wokół niego jest kiepsko. Poklikałem coś ostatnio na telefonie i teraz Google pokazuje mi chyba wszystko, co piszą o Wiśle. Nagłówki? Coś w stylu: Fatalna inauguracja Wisły Kraków, Wisła zagrała pierwszy mecz w pierwszej lidze i już przeprasza kibiców itp. Słowem: nic pozytywnego. I tak ciągnie się za nami kiepski PR, no ale nie można powiedzieć, że bez powodów.

Byli piłkarze też trochę powiedzieli - ktoś tu już odsyłał do rozmów z Bogusiem czy Sadlokiem.

Do tego wiszą nad nami grzechy przeszłości: Sharksi, Sarapata, Hyballa itd., a od prawie 10 lat nie jesteśmy już nawet średniakiem ligowym.

A w tym wszystkim brakuje jakiegoś światełka w tunelu. Może i w klubie są ludzie z pomysłami i wizją, ale chyba brakuje im skutecznych wykonawców. A może są wykonawcy, ale nie ma tych od pomysłów i kręcimy się w kółko...

Efekt jest taki, że na rynku transferowym nie jesteśmy pierwszym wyborem dla piłkarzy. Pewnie więc doczekamy wzmocnień pod koniec okienka. Tylko że do tego czasu pospolite ruszenie ruszy z posad bryłę wiślackiego świata.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 19.07.2022, 17:20
No dobra ale czy to co piszą to są jakieś fejki wyssane z palca?Przecież wszystko się zgadza.Mieliśmy wszystko ustawione pod siebie w 2019 roku,nawet Weszło się nie przysrywało bo nie wypadało,Kubie bili brawo na obcych stadionach i wszystko udało się koncertowo roz.......ić.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.07.2022, 18:58
Serio speedfashion sądzisz, że może w klubie od środka jest dobra atmosfera?
Już to pisałem, prezes po rodzinie, trener po rodzinie, na ręce patrzy właściciel "od kuchni", winni blamażu i największy nieudacznik 1/14 zostali w klubie (co muszą czuć piłkarze po takim czymś? Gdzie jeszcze ich albo sie chce z klubu wywalic albo pensje zmniejszać. Na pewno sie w....iaja, ze taki prezio i trener są nietykalni bo po rodzinie), co temat - konferencja, pytanie o ceny karnetów, catering teraz itd to s.......one. Co oni mają myśleć? Przecież jakby tacy nieudacznicy coś wymagali ode mnie w pracy i jeszcze np fochy chcieli robić bo coś mi źle idzie, albo nie umiem, to tym bardziej psycha siada, w....ienie narasta i jeszcze gorzej wychodzi.

Układ rodzinno towarzyski nas niszczy a od dłuższego czasu doszedł też problem z całkowitą nieudolnościa zarządu. Właściwie już od Hyballi się zaczęło. Był cyrk. Później był Gula, który okazał się mega niewypałem, a przyszedł jeszcze lepszy czarodziej i pokazał, że da się jeszcze gorzej. A w tym wszystkim kręci się zarząd jak dzieci we mgle, nie wiedząc co i jak zrobić po kolei i KIEDY, z Hyballą, Gulą i Jurkiem
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 20.07.2022, 07:12
Zaczynam się skłaniać do stwierdzenia, że do zarządzania tym burdelem jest o 2 osoby za dużo, niby każdy ma jakieś swoje poletko a finalnie odpowiedzialność rozmyta. Prezes słup, piłkarz łączący kilka funkcji jednocześnie, kto jest w sumie odpowiedzialny za transfery? Całe trio? Kuba? Głowacki? W sumie to do kogo mogę mieć pretensje o napastnika? Brak transparentności i jeden wielki chaos.

Obstawiam, że do końca sezonu ilość właścicieli się zmniejszy.

Jedyny obecnie plus jest taki, że Błaszczykowski przyciągnął i utrzymał nazwiskiem sponsorów. Reszta to katastrofa i rozczarowanie.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 20.07.2022 o godz. 07:28.

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
ABG Bochnia
Member

Od: 07.2014

Stary 20.07.2022, 07:40
I taka w tym wszystkim powinna być rola Kuby. Gość od sponsorów, uśmiechania się, budowania wiarygodności. Tako prezydent klubu, twarz. Bez realnego wpływu na zarządzanie, bo na tym się kompletnie nie zna.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.07.2022, 08:02
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Zaczynam się skłaniać do stwierdzenia, że do zarządzania tym burdelem jest o 2 osoby za dużo, niby każdy ma jakieś swoje poletko a finalnie odpowiedzialność rozmyta. Prezes słup, piłkarz łączący kilka funkcji jednocześnie, kto jest w sumie odpowiedzialny za transfery? Całe trio? Kuba? Głowacki? W sumie to do kogo mogę mieć pretensje o napastnika? Brak transparentności i jeden wielki chaos.

Obstawiam, że do końca sezonu ilość właścicieli się zmniejszy.

Jedyny obecnie plus jest taki, że Błaszczykowski przyciągnął i utrzymał nazwiskiem sponsorów. Reszta to katastrofa i rozczarowanie.
Temat wraca jak bumerang.

Kogo masz odpowiedzialnego za transfery w innych klubach? Zawsze to jedna osoba? Szukanie kozła ofiarnego w tym momencie to zbędna strata czasu.

Nawet Papszun przyznał że w Rakowie mają cały komitet transferowy, czyli to co funkcjonowało u nas do niedawna. Kluby piłkarskie to zbyt duże przedsiębiorstwa, żeby jedna osoba sobie siedziała, obserwowała piłkarzy, negocjowała, porównywała, jeździła na obserwację i jeszcze przy okazji pilnowała pierwszego zespołu.

Teraz wiadomo że ostateczną decyzję bierze na siebie Brzeczek i to wg mnie do niego możesz mieć aktualnie pretensje o napastnika.

Jeśli chce ściągnąć gościa który gwarantuje bramki ale jest poza naszym zasięgiem to już na starcie tkwimy w martwym punkcie.

Ciekawe czy jak już przyjdzie jakikolwiek napastnik (bo w końcu ktoś przyjdzie, choćby z łapanki) to czy Brzęczek przyzna czy była to opcja nr 1 czy nie.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 20.07.2022, 08:12
Nie wiem czy wiesz ale te czynności które wymieniłeś prawie wszystkie przeszły teraz na Brzęczka.Na słynnej konferencji powiedziano że to wuja wybiera i rozmawia z potencjalnymi nowymi zawodnikami a nawet negocjuje kontrakty.Tak obecnie pretensje o transfery można mieć właśnie do Brzęczka.Ja tylko zastanawiam się jak ktoś kto nie ogarnął trenowania pierwszego zespołu przy okrojonym sztabie i dołożeniu mu obowiązków ma to zrobić lepiej?
Ostatnio edytowane przez krysztal : 20.07.2022 o godz. 08:16.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 20.07.2022, 08:24
Karherop, nie byłoby sensu szukać winnych gdyby sprawy szły ku lepszemu. Póki co raczej idą znowu ku gorszemu więc trzymanie nadal Jurka i Dawida mija się z celem. Oczywiście jak zostali to nie ma co po 1 kolejce ich zwalniac bo to by był kolejny ruch bez sensu, ale na przestrzeni kilku, może kilkunastu kolejek się okaże już mniej więcej na czym stoimy.

Oni sami sobie to bagno zgotowali. Oczywiście możnaby założyć, ze jeśli chcemy budować od nowa, a musimy budować od nowa, bo mamy nowe realia, inna liga, inne finanse, znowu kadra prawie cala nowa, to w sumie Brzęczek i Dawid powinni mieć 1-2 sezony na prace i dopiero ich się powinno ocenić.
Tylko czy po spadku i takiej wtopie jak poprzednie 3 lata zakonczone wstydliwym spadkiem oraz praca Jurka w tamtym sezonie z bilansem 1/14 oni powinni mieć 1-2 sezony na budowanie, czy nawet powinno im sie dac pol sezonu jesli np Wisła będzie w środku tabeli i powoli miejsca 3-6 będą odpływać?

Śmiem wątpić, po tym jak dali plame to teraz mają warunki bojowe i powinni dokonać cudu zeby zachowac posady, czyli w miesiac zbudowanie konkretnej druzyny, osiagajacej konkretny wynik. Bo tylko po miesiącu-dwóch, czyli po tych kilku, kilkunastu kolejkach gdy Wisłą będzie wysoko, można powiedzieć, ze to będzie gwarant poprawy i lepszej pracy prezesa i trenera.
Każdy inny wynik sportowy, a tym bardziej zła jakościowo gra, nie pokazujaca, ze progresujemy w zgraniu (jeszcze niekoniecznie w punktowaniu dobrym) będą raczej pokazywać dobitnie, że na 100-200-300% z tej mąki chleba nie będzie nigdy.

I już abstrahując od mitycznej odpowiedzialnosci za transfery i za wszystko i za nic. Świeża sprawa. Catering. Powiedz mi kto za to odpowiada. Wyszło, ze odpowiada Wisła Kraków. Kto z Wisły konkretnie miał się zając kwestią ogarnięcia, dogadania cateringu? No chyba tutaj nie było rady decyzyjnej, ktora w 10 osob miala sie kontaktowac z tą firmą i ją oprowadzać po stadionie itp
Musiałą być jedna konkretna osoba, ktora miala sprawy dopilnowac. A jeśli takiej nie bylo i polegało to na zasadzie, ze umowa podpisana i już Wisła całkiem umyła ręce, czekając na to az łaskawie firma cateringowa się zaiteresuje co, ile i czego, kogo potrzeba na pierwszy mecz, to też wiele mówi o organizacji i tej mitycznej odpowiedzialnosci kogokolwiek za cokolwiek.

Tak właśnie jest w klubie u nas teraz. Napierdalali na Obiego, a glupiego cateringu nie umieją dopilnowac. I odpowiedzialnosc znowu rozmyta. Winowajca nieukarany.

Cytat:
Nie wiem czy wiesz ale te czynności które wymieniłeś prawie wszystkie przeszły teraz na Brzęczka.Na słynnej konferencji powiedziano że to wuja wybiera zawodników rozmawia z potencjalnymi nowymi zawodnikami a nawet negocjuje kontrakty.Tak obecnie pretensje o transfery można mieć właśnie do Brzęczka.Ja tylko zastanawiam się jak ktoś kto nie ogarnął trenowania pierwszego zespołu przy okrojonym sztabie i dołożeniu mu obowiązków ma to zrobić lepiej?
No widzisz, to ja to trochę inaczej zrozumiałem. Bardziej w tę stronę, że jeszcze bardziej zamotali, dali Brzęczkowi większe pole do popisu, większą decyzyjność ale tak czy siak każdy transfer ma być zatwierdzony przez caly zarzad. Takze teraz odpowiedzialnosc tym bardziej sie rozmyje bo moze poki co sie wydaje, ze to Brzęczek w tej kwestii jest frontmenem ale jak beda chcieli to znowu zaczna tę odpowiedzialnosc rozmywac mowiac, ze kazdy akceptowal transfery i to wina Brzęczka nie jest.
Czyli w sumie każdy powie, ze jest po rowno winny, nikt calkowicie, na siebie naloza odpowiedzialnosc, z Brzęczka zdejmą. Jego nie zwolnią za to bo przeciez sami tez zajebali...
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 20.07.2022 o godz. 08:29.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Greg25
Senior Member

Od: 08.2018

Stary 20.07.2022, 11:21
Cytat:
Tak właśnie jest w klubie u nas teraz. Napierdalali na Obiego, a glupiego cateringu nie umieją dopilnowac. I odpowiedzialnosc znowu rozmyta. Winowajca nieukarany.

Jeśli dla Ciebie najważniejsze jest to, że zabrakło musztardy, lub nie smakowała podwawelska, bądź kotlet był ....a za mały, to Ty jesteś zwykła płacząca ....a, nie kibic! O zarządzaniu macie takie pojęcie, jak świnia o gwiazdach! Szkoda palców na wdawanie się w polemikę z totalnymi frustratami, którzy poprzez wylewanie każdego dnia żółci poprawiają sobie samopoczucie.

Zajmijcie się lepiej razem z kryształem i Koalikiem waszymi własnymi biznesami, bo doradzanie innym zaczyna przypominać szopkę!!! Koła w saturatorach napompowane...? Jeśli nie, to przestańcie już bredzić na tym forum, weźcie się do jakiejś sensownej pracy, bo sezon się kończy, a my stracimy trzech najważniejszych, strategicznych sponsorów biletowych!!! Kto wie, może jak zjednoczycie swoje saturatorowe biznesy, to może uda się wcisnąć np Koalika do zarządu, a wtedy Wasze pomysły uda się wcielić w życie (nota bene, oprócz totalnej krytyki wszystkiego, wylewania żółci, nie widziałem do tej pory żadnego pomysłu z Waszej strony mogącego poprawić dzisiejszą sytuację...).
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 20.07.2022, 11:23
https://www.wislaportal.pl/News.html...isa_Fernandeza
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 20.07.2022, 11:26
To teraz można wywiesić białą flagę

Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 20.07.2022, 11:28
Musimy jednak przełożyć mocarstwowe plany utrzymania się na następny sezon.

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 20.07.2022, 11:31
Cytat:
Jeśli dla Ciebie najważniejsze jest to, że zabrakło musztardy, lub nie smakowała podwawelska, bądź kotlet był ....a za mały, to Ty jesteś zwykła płacząca ....a, nie kibic! O zarządzaniu macie takie pojęcie, jak świnia o gwiazdach! Szkoda palców na wdawanie się w polemikę z totalnymi frustratami, którzy poprzez wylewanie każdego dnia żółci poprawiają sobie samopoczucie.

Zajmijcie się lepiej razem z kryształem i Koalikiem waszymi własnymi biznesami, bo doradzanie innym zaczyna przypominać szopkę!!! Koła w saturatorach napompowane...? Jeśli nie, to przestańcie już bredzić na tym forum, weźcie się do jakiejś sensownej pracy, bo sezon się kończy, a my stracimy trzech najważniejszych, strategicznych sponsorów biletowych!!! Kto wie, może jak zjednoczycie swoje saturatorowe biznesy, to może uda się wcisnąć np Koalika do zarządu, a wtedy Wasze pomysły uda się wcielić w życie (nota bene, oprócz totalnej krytyki wszystkiego, wylewania żółci, nie widziałem do tej pory żadnego pomysłu z Waszej strony mogącego poprawić dzisiejszą sytuację...).
No nie wiem o co Ci chodzi. Zajebli nawet sprawę głupiego cateringu. A chwalili się 5 dni wcześniej, że super firma z doświadczeniem. Przecież to zakrawa na kpinę. A do tego jest pluciem w twarz kibicom.

Utrudnione wejście na mecz, zajebany catering a na deser 0:0 po kopaninie. Mogło być gorzej tego dnia?

Pomysł jest jeden podstawowy. Wziąc się ....a za robotę. Wyjebać rodzinkę, zatrudnić fachowców, rozdzielić obowiązki i zapierdalać. A tu nawet się nie chce albo nie umie cateringu przypilnować.

I najlepsze jest to, że głównych zarządców mamy trzech. To nie jest jakiś jeden Cupiał, który i tak ma w głowie i na głowie ważniejsze rzeczy niż Wisła i się zajmuje swoimi biznesami, a Wisłę oddał prezesowi i dyrektorom.
To jest troje ludzi, którzy dzień dzień przy tym klubie są i coś robią, zarządzają wszystkim bezpośrednio a nie tylko dając kasę i oczekując efektów od pracowników.
I oni ....a nic nie umieją ogarnąć. Cały czas są wtopy.

Jak Ty byś chciał żeby oni jakichś konkretnych piłkarzy sciągnęli do klubu jak oni cateringu sciagnac nie umieli?

Jeszcze w tamtym sezonie to wyglądało fajnie, zatrudnienie Pasiecznego i Guli zwiastowało, że jest jakiś nowy pomysł i nowe rozdanie. Jak się okazało to była wtopa. I tych wtop było co raz więcej. Sami sobie rozjebali skład sprzedając zimą dwóch najlepszych kopaczy (i nawet kasy za nich nie umieli wziac), chcieli zwolnić Gulę bo słabo mu szło, to jeszcze mu sprzedali zimą dwóch podstawowych graczy. No zajebisty ruch. Jeszcze do momentu spadku, po tych transferach Gio itd wydawało się że ktoś coś w tym klubie robi. Ale od momentu spadku jest non stop patologia.
Czekanie na konferencje, konferencja, Jurek i Dawid dalej w klubie, później te głupie ankiety, teraz kwestia spraw okołomeczowych.

To juz jest totalne nieudacznictwo. I póki tacy klakierzy jak Ty tego nie zrozumieją, że na dzisiaj głównym problemem Wisły jest nie tyle Trio, co nieudacznictwo Tria, to jesteśmy w dupie. My, Trio i Wisła.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 20.07.2022 o godz. 11:37.
drozd:
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.07.2022, 11:45
@Greg25
Gdyby jedynym problemem organizacji meczów był brak musztardy to nikt by nie miał pretensji.

Byłem pod E o 17.00, wszedłem o 17.45.

Tak wyglądała kolejka wzdłuż całego E do kołowrotków na górne sektory trybuny już PO rozpoczęciu meczu: https://twitter.com/MarKow98606567/s...30061882724353
Jedna z osób poszła po coś dla reszty do picia w okolicach 20-25 minuty, czyli teoretycznie w momencie gdy kolejki powinny być najmniejsze, a zanim wróciła to była już połowa przerwy. Matematykę zostawiam Tobie. Czy według Ciebie odstanie w kolejce tyle czasu, żeby kupić coś do picia jest normalne? O kupieniu czegokolwiek do jedzenia nie było mowy.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.07.2022, 11:56
Po co wy wchodzicie w dyskusje z tym idiotą . Chłop ma zlecenie to pisze te swoje bzdury. Dyskusja zbędna.

Odejście Fernandeza może być gwoździem do trumny.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.07.2022, 12:00
Odejść do będzie sporo więcej, jak po kilku kolejkach się okaże, że nie będzie to piekny i błyskawiczny spacerek do ekstraklasy..
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.07.2022, 12:02
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Zależy od tego co to ma oznaczać. Ale ogólnie należy zakładać, że wszyscy piłkarze, którzy przyszli do ekstraklasowej drużyny, myślą o tym jak czmychnąć z Wisły (i mnie to nie dziwi). Ich agenci pracują pewnie na pełnych obrotach.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.07.2022, 12:03
Cytat:
Jeśli dla Ciebie najważniejsze jest to, że zabrakło musztardy, lub nie smakowała podwawelska, bądź kotlet był ....a za mały, to Ty jesteś zwykła płacząca ....a, nie kibic!
sorry, ale jesteś specjalnie głupi czy tylko udajesz? Po pierwsze, nie chodzi o to, że nie smakowała kiełbasa czy kotlet, tylko że do jedzenia NIC nie było. Mnie to nie obchodzi, mieszkam pieszo 20 minut od stadionu, ale wyobraź sobie, że są ludzie na meczu, którzy jadą godzine czy dwie. Chcieli by coś zjeść. A tu nie ma nic, a do tego na niektórych sektorach nawet picia zabrakło.

Po drugie, catering to takie odzwierciedlenie jak się obecie zarządza Wisłą. Czyli byle jak, odpowiedzialność rozmyta, święte krowy nie do ruszenia. Po jednej rundzie za Trio, kiedy faktycznie odbiliśmy się od dna, to tylko lecimy w dół i w dół, z perspektywą stania się przeciętniakiem I a może i II ligi. Może tobie taka przeciętność odpowiada, ale sądzę, że większość kibiców jednak woli stawanie się coraz lepszymi, a nie coraz słabszymi.
Ostatnio edytowane przez Elendil : 20.07.2022 o godz. 12:08.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Stary 20.07.2022, 12:04
I tak i nie - bo trzymanie w klubie sfrustrowanego i niezadowolonego piłkarza może rodzić o wiele więcej kwasów i problemów niż sprzedanie go. Fajnie by było jakby został i był zadowolony, ale po tym co widziałem w meczu z Sandecją to mam olbrzymie wątpliwości, że Wisła będzie miała z niego jakikolwiek pożytek. No, a że napastnik jest potrzebny to i tak wszyscy wiedzą.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 20.07.2022, 12:07
Od dłuższego czasu nie ma napastnika , a tutaj by się co najmniej dwóch napastników przydało,a teraz jeszcze news ,że Fernandez może odejść. Mam nadzieję ,że mają jeszcze choćby resztki rozumu w tym klubie i go nie sprzedadzą, bo to już będzie kabaret...
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.07.2022, 12:10
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
I tak i nie - bo trzymanie w klubie sfrustrowanego i niezadowolonego piłkarza może rodzić o wiele więcej kwasów i problemów niż sprzedanie go. Fajnie by było jakby został i był zadowolony, ale po tym co widziałem w meczu z Sandecją to mam olbrzymie wątpliwości, że Wisła będzie miała z niego jakikolwiek pożytek. No, a że napastnik jest potrzebny to i tak wszyscy wiedzą.
No spoko ja się mogę nawet pod tym podpisać.
To kiedy ktoś poważny do nas dołączy i pomoże w walce o awans
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 20.07.2022, 12:15
To też zależy czy odejście zaszkodzi. Jeśli założymy, że on na tle reszty naszych kopaczy wybija się umiejętnościami o jeden czy dwa poziomy to dla gry jako cały kolektyw to też wcale nie musi być super. Bo taki piłkarz może tak samo szkodzić jak pomagać. Być może by on ciągnął klub do swojego poziomu, a być może tylko by w....iał siebie i innych, albo by każdy myślał, że ten boiskowy bóg sam coś strzeli z niczego, wygra nam mecz sam itd

A nasz problem też polega na tym, że nie jesteśmy drużyną jako całość. Tam nie ma chemii, nie ma ognia, nie ma jakichś schematów rozegrania akcji. Ostatnie miesiące to liczenie, że Mudzina Yeboah pobiegnie sam z piłką do przodu i coś strzeli albo, że Frydrych trafi z główki.

Także cholera ich wie jak dana sytuacja zadziala na tych naszych kopaczy przeklętych.
drozd:
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Stary 20.07.2022, 12:25
No spoko ja się mogę nawet pod tym podpisać.
To kiedy ktoś poważny do nas dołączy i pomoże w walce o awans
To, że ktoś dołączy to wydaje się bardzo możliwe. Ja jednak mam wątpliwości co do tego czy pomoże w walce o awans. Moim zdaniem napastnik nie rozwiąże problemów kompletnie niekreatywnej drugiej linii. Nie wiem kto z linii pomocy miałby dogrywać te piłki do napastnika.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 20.07.2022, 12:27
Ale błysnąłeś oooo ....a boki zrywać.A już o tych saturatorach .....no brak mi słów jak ci się żart wyostrzył.Tylko dlaczego myślałeś nad tym 4 dni?
Jesteś po prostu pożytecznym idiotą czy robisz to specjalnie?Jak dla mnie to mogą nawet podawać podwawelską na surowo byle na boisku było ciekawiej niż przed stadionem czy w kolejce po wygazowaną cole.A na to na razie się nie zanosi.Rozumiesz gościu że przy 50%frekwencji ludzie hymn musieli odśpiewać przed stadionem?Pomyśl jakie jaja by były przy komplecie publiczności.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 20.07.2022, 12:33
Rzeczniczka klubu Karolina Biebrzycka przekazała, że Wisła nie zamierza sprzedawać Fernandeza.

Pytanie teraz brzmi, czy Fernandez chce pozostać w Wiśle?
Okaże się patrząc na jego poczynania boiskowe w nadchodzącej rundzie, i czy klub nie zajebaI sobie samobója pozostawianiem Fernandeza na siłę.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 20.07.2022 o godz. 12:40.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 20.07.2022, 12:37
Grzesiu S.,

W 2019 r. dzięki największemu zrywowi kibiców w historii polskiej piłki nożnej, dzięki pomocy Legionisty Leśnodorskiego i jego kancelarii oraz śledztwu Jadczaka + pomocy władz ligi w kontekście warunkowej licencji Wisła miała pole do odbicia się i powrotu na właściwe tory.

Apogeum tego zrywu była wygrana 4:0 z Legią.

Jednak bardzo szybko okazało się, że nie ma nic dalej.

Nie było zapowiadanych inwestorów, sponsorów, nie było resetu od przeszłości, wykonywano szereg pozorowanych zmian, które nic nie dawały.

Już jesień 2019 r. wyglądała dramatycznie. A potem już się potoczyło automatycznie - kilkadziesiąt nieudanych transferów, ciągła polityka klakierstwa, sociosy broniące zarządu do granic absurdu, powiększający się układ rodzinny i właśnie zatrudnienie wujka to kluczowy moment tych rządów, bo dzięki temu nastąpił zasłużony spadek.

Mądrzy ludzie już dawno temu pisali, że polityka rodzinno-klakierska jest fatalna, ale fora Wisły były zdominowane przez różnych użytkowników wynajętych przez klub do robienia propagandy sukcesu (jak chociażby Krzyś Kiewicz podniecający się transferami czy na tym forum aktywiści Socios z wiceprezesem tej organizacji na czele).

Ta propaganda trwała już z małymi przerwami od słynnego bojkotu przeciw Cupiałowi i ostrzelania stadionu na wniosek późniejszego wiceprezesa Wisły.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 20.07.2022 o godz. 12:39.
Odpowiedz cytując
M.Scofield
Junior Member

Od: 01.2019

Stary 20.07.2022, 12:49
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Grzesiu S.,

W 2019 r. dzięki największemu zrywowi kibiców w historii polskiej piłki nożnej, dzięki pomocy Legionisty Leśnodorskiego i jego kancelarii oraz śledztwu Jadczaka + pomocy władz ligi w kontekście warunkowej licencji Wisła miała pole do odbicia się i powrotu na właściwe tory.

Apogeum tego zrywu była wygrana 4:0 z Legią.

Jednak bardzo szybko okazało się, że nie ma nic dalej.

Nie było zapowiadanych inwestorów, sponsorów, nie było resetu od przeszłości, wykonywano szereg pozorowanych zmian, które nic nie dawały.

Już jesień 2019 r. wyglądała dramatycznie. A potem już się potoczyło automatycznie - kilkadziesiąt nieudanych transferów, ciągła polityka klakierstwa, sociosy broniące zarządu do granic absurdu, powiększający się układ rodzinny i właśnie zatrudnienie wujka to kluczowy moment tych rządów, bo dzięki temu nastąpił zasłużony spadek.

Mądrzy ludzie już dawno temu pisali, że polityka rodzinno-klakierska jest fatalna, ale fora Wisły były zdominowane przez różnych użytkowników wynajętych przez klub do robienia propagandy sukcesu (jak chociażby Krzyś Kiewicz podniecający się transferami czy na tym forum aktywiści Socios z wiceprezesem tej organizacji na czele).

Ta propaganda trwała już z małymi przerwami od słynnego bojkotu przeciw Cupiałowi i ostrzelania stadionu na wniosek późniejszego wiceprezesa Wisły.

Dobrze, że niektórzy mają jeszcze otwarte oczy, obowiązkiem kibiców Wisły w takich chwilach jest głośno mówić o syfie jaki zaczął panować w klubie, tylko głośna i otwarta dyskusja może się przyczynić do wypracowania jakiś rozwiązań czy postulatów które można przekazać zarządowi.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 20.07.2022, 12:52
https://transfery.info/aktualnosci/w...-klubem/169790
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów