The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.12.2013, 17:20
Jutro Żurawski w Cafe Futbol
.
Odpowiedz cytując
Eraziel
Junior Member

Od: 11.2013

Stary 12.12.2013, 16:34
A dla nas był za stary :(

Niech Radosław Sobolewski nawet nie myśli o końcu kariery!

http://www.slask.sport.pl/sport-slas...i_o_koncu.html
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.12.2013, 19:59
Andy Rios zmienia klub. Media piszą, że interesują się nim m.in. Benfica i Catania:
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...i_Catanii.html
Odpowiedz cytując
Eraziel
Junior Member

Stary 15.12.2013, 14:26
Czy Maciej Żurawski mógłby być... trenerem? "Jego miejsce jest na ławce"

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...em___Jego.html
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.12.2013, 07:49
Maaskant w Śląsku Wrocław?
http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/e...u-levyego.html
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 17.12.2013, 10:22
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Maaskant w Śląsku Wrocław?
http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/e...u-levyego.html
Wczoraj był na meczu z Pogonią wraz ze Stanem
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.12.2013, 20:48
Kilka słów o Meliksonie:
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ak_w_raju.html

"Maor Melikson zagrał w sobotnim spotkaniu z AS Monaco. Przed meczem były piłkarz Wisły udzielił długiego wywiadu. Francuski dziennik "Liberation", wśród którego założycieli był m.in. Jean Paul Sartre, przedstawił sylwetkę Maora Meliksona. Reprezentant Izraela opisany jest jako ważny i "najbardziej uzdolniony technicznie" piłkarz Valenciennes.

Autor artykułu podejmuje też wątek Wisły Kraków. Przed przyjściem Meliksona do klubu w mediach pisano, że fani słyną z antysemityzmu. - Słyszałem o tym, ale wytłumaczono mi, że pieśni kibiców skierowane były do Cracovii, klubu założonego przez społeczność żydowską. Po kilku spotkaniach kibice krzyczeli moje nazwisko. W Krakowie nie miałem żadnych problemów, żyłem jak w raju - podkreśla Melikson."
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 22.12.2013, 22:05
spartan napisał(a):Wyświetl post
Kilka słów o Meliksonie:
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ak_w_raju.html

"Maor Melikson zagrał w sobotnim spotkaniu z AS Monaco. Przed meczem były piłkarz Wisły udzielił długiego wywiadu. Francuski dziennik "Liberation", wśród którego założycieli był m.in. Jean Paul Sartre, przedstawił sylwetkę Maora Meliksona. Reprezentant Izraela opisany jest jako ważny i "najbardziej uzdolniony technicznie" piłkarz Valenciennes.

Autor artykułu podejmuje też wątek Wisły Kraków. Przed przyjściem Meliksona do klubu w mediach pisano, że fani słyną z antysemityzmu. - Słyszałem o tym, ale wytłumaczono mi, że pieśni kibiców skierowane były do Cracovii, klubu założonego przez społeczność żydowską. Po kilku spotkaniach kibice krzyczeli moje nazwisko. W Krakowie nie miałem żadnych problemów, żyłem jak w raju - podkreśla Melikson."
Jeden z nielicznych zagranicznych piłkarzy, którzy się ciepło o nas wyrażają. Szkoda, że 2 sezon miał gorszy, a może poszedł za więcej eurasów niż dostaliśmy z czego o ile dobrze pamiętam 20% oddaliśmy jego poprzedniemu klubowi w Izraelu.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Eraziel
Junior Member

Stary 23.12.2013, 23:21
Wisła Kraków. Były bramkarz przegrał z Ajaxem w cztery minuty

http://www.sport.pl/sport/1,65025,15..._w_cztery.html
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 24.12.2013, 13:33
17 letni (!) obrońca (!!) debiutujący w lidze (!!!) strzela mu 2 bramki (!!!!) w końcówce meczu (!!!!!) i w ten sposób Roda przegrywa wygrany mecz (!!!!!!)

Dobre combo zaliczył.
Odpowiedz cytując
kucharz_77
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 25.12.2013, 09:51
A widzisz w tych bramkach jakąś winę Kurty. Obrońcy zawalili i tyle.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 25.12.2013, 10:23
Przecież nie napisał że to jego wina - ale gazety na zachodzie już piszą odpowiednie artykuły.

Za tydzień nikt nie będzie myślał czyja wina ale że gość dostał dwa strzały w końcówce meczu.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 28.12.2013, 00:20
A co tam ciekawego słychać u Marcelo ? Bywa jeszcze w Krakowie czy już nie ? On chyba teraz w Hannoverze, coś mało się o nim pisze.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 31.12.2013, 07:04
Cytat:
Henryk Kasperczak został selekcjonerem piłkarskiej reprezentacji Mali - poinformowały francuskie media. Kontrakt ma obowiązywać przez 15 miesięcy, a pierwszym dniem pracy polskiego trenera będzie 1 stycznia 2014 roku.

Ciekaw jestem czy coś jeszcze pokaże
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
MałyTSW
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 01.01.2014, 19:43
Były napastnik Wisły Kraków, Andres Rios zrobił furorę w ekwadorskiej ekstraklasie i zapracował na transfer do meksykańskiego Club America. Przychodzi do tego klubu z River Plate, ale wypromował się w Deportivo Cuenca, dla którego w 40 meczach strzelił 21 goli i zaliczył 8 asyst.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 02.01.2014, 10:20
http://www.maliweb.net/sports/signat...se-187644.html
http://www.maliweb.net/sports/nouvea...nt-187239.html

Jakieś newys na temat Kasperczaka.
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.01.2014, 12:01
Darek Dudka znowu bez klubu. Chętnie bym go widział ponownie u nas, nie jest to jakiś ogórek, tylko byłoby to naprawdę solidne wzmocnienie. Mógłby grać na lewej obronie, co mu się już kiedyś zdarzało.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Stary 02.01.2014, 12:27
Może ogórek nie jest ale pewnie ma swoje wymagania finansowe, tylko pytanie kurcze czy on jest jeszcze piłkarzem czy już emerytem. No i najważniejsze gdyby prezentował jakiś poziom to wcześniej Amica by go podpisała.
[FONT=Times New Roman]
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.01.2014, 13:11
Amica go nie podpisała podobno z tego względu, że ma już 30 na karku. Jestem jednak pewien, że byłby wzmocnieniem i to sporym. Wolałbym jego niż jakiegoś anonima zza granicy
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 02.01.2014, 14:47
cfa napisał(a):Wyświetl post
Może ogórek nie jest ale pewnie ma swoje wymagania finansowe, tylko pytanie kurcze czy on jest jeszcze piłkarzem czy już emerytem. No i najważniejsze gdyby prezentował jakiś poziom to wcześniej Amica by go podpisała.
Brożka rocznik, a Brożek po chyba gorszych wojażach widzimy jak gra, jeśli dyzma z nim nie jest na bakier to czemu by nie spróbować? typ papiery na granie ma, po 4 latach we Francji raczej gorszy być nie może więc na roczek z opcją przedłużenia jeśli by chciał jakiś ludzki hajs to co za problem
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.01.2014, 17:23
kasa misiu, kasa

choć fakt, tak samo w w przypadku pawła nie wierzyłem że zgodzi się na tak drastyczne ciecie zarobków w porównaniu do poprzednich jego klubów
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.01.2014, 20:56
Genkow na wylocie z Levskiego:
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ego_Sofia.html

a Biton z Liege:
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ym_klubie.html
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Stary 02.01.2014, 21:00
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
Brożka rocznik, a Brożek po chyba gorszych wojażach widzimy jak gra, jeśli dyzma z nim nie jest na bakier to czemu by nie spróbować? typ papiery na granie ma, po 4 latach we Francji raczej gorszy być nie może więc na roczek z opcją przedłużenia jeśli by chciał jakiś ludzki hajs to co za problem
Szczerze mówiąc to wolałbym aby przedłużyli kontrakt ze Stolarskim niż ściągali Darka. Chociaż nic nie stoi na przeszkodzie, żeby to i to się spełniło.
Irek Jeleń też miał kupę lat we francuskiej lidze i do dzisiaj nie może się odbudować ... No nie mówię, że Dudka by nie wypalił ale różnie to bywa z powrotami.
[FONT=Times New Roman]
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 03.01.2014, 12:22
Radosław Matusiak wspomina swój pobyt w Wiśle, nie ma co prawda jakiś rewelacji, ale poczytać można:

http://www.weszlo.com/news/17981-Rad...lach_z_Krakowa

Dziwne jest dla mnie to, że wspomina to miło bo w pamięci mam wywiad ,,Nie tak się umawialiśmy".
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 03.01.2014, 12:45
cfa napisał(a):Wyświetl post
Szczerze mówiąc to wolałbym aby przedłużyli kontrakt ze Stolarskim niż ściągali Darka. Chociaż nic nie stoi na przeszkodzie, żeby to i to się spełniło.
Irek Jeleń też miał kupę lat we francuskiej lidze i do dzisiaj nie może się odbudować ... No nie mówię, że Dudka by nie wypalił ale różnie to bywa z powrotami.
Stolarski to priorytet i nie ma dyskusji ale jeśli Dudka by się zgodził grać za normalny hajs to nie widzę przeszkód żeby takiego gracza ściągnąć; Irek Jeleń i jego sławne problemy z pleckami to całkiem inna bajka
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 03.01.2014, 14:52
Czego mogą po panu spodziewać się kibice Pogoni?

- Wiadomo, że w całym kraju jestem kojarzony z Wisłą Kraków. Może więc być tak, że będą kibice, którzy na początku mogą być do mnie nastawieni "na anty". Wszystkim, także im, mogę obiecać, że od teraz na każdym treningu i w każdym meczu będę umierał za Pogoń. Taki już jestem. Jestem wdzięczny włodarzom klubu za kontrakt i chcę jak najszybciej zacząć udowadniać im i kibicom Pogoni, że było warto postawić na mnie. Chcę, żeby wszyscy zobaczyli moją dobrą grę.

http://pogonszczecin.pl/aktualnosci/...pucharach.html

Szkoda, że na treningach Smudy i meczach w tej rundzie nie chciał umierać. Może za pogoń przyjdzie mu łatwiej.

Sajonara Patryk.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 03.01.2014, 14:54
A to opierdalał się na treningach u Smudy? Nie wiem, nie byłem więc pytam...
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 03.01.2014, 15:05
Czego się spodziewać od gościa, który uzyskał 14 pkt. na egz. gimnazjalnym?!
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 03.01.2014, 15:11
Kiedyś mówił w wywiadzie,że w Polsce to mógłby grać tylko w Śląsku,Wisełce i Lechii. Wyszło trochu inaczej.
I pomyśleć,że to my-pikniki byliśmy obrażani przez wiernego kibica Wisły Kraków- Papryka Małeckiego.

Co do treningów-było dawno temu juz mówione,że nie zagryzł chłopak zębów i Franz to szybko wyłapał.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 03.01.2014, 15:11
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
A to opierdalał się na treningach u Smudy? Nie wiem, nie byłem więc pytam...
Oceniam z perspektywy formy która jest wynikiem pracy na treningu, a która w przeciwieństwie do prawie wszystkich zawodników była marna. Zresztą olać formę. Wystarczy spojrzeć na zaangażowanie fakt przegrania rywalizacji o skład ( uczciwej lub nawet ze wskazaniem na Patryka). tak chyba zaryzykuję i chociaż tak jak ty na treningach się nie zjawiałem to wydaje mi się, że tam nie umierał....za Wisłę.

Wiem, wiem czepiam się ale mam przeczucie że to początek zwrotu (w końcu to 1 wywiad jako piłkarz pogoni), który skończy się całowaniem herbu z nad morza.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów