The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.05.2016, 15:55
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
Szkoda Rybusa jak cholera. Czy sie myle czy na LO jest tylko Wawrzyniak i nikt inny ?
Jędrzejczyk.

W eliminacjach na LO zagrał 4 mecze Wawrzyniak, 4 Jędrzejczyk i 2 Rybus. Zagra raczej Jędrzejczyk który ze Szkocją dał fajną asystę.
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 01.06.2016, 11:55
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Za Stępińskiego wziąłbym Teodorczyka, a za Peszke na skrzydło Małego
Ja też. Tyle tylko, że jak go oglądałem w dwóch czy trzech meczach z końcówki sezonu, to był w tragicznej formie. A szkoda bo to niezły zadziorny napastnik.

Karherop napisał(a):Wyświetl post
Jędrzejczyk.

W eliminacjach na LO zagrał 4 mecze Wawrzyniak, 4 Jędrzejczyk i 2 Rybus. Zagra raczej Jędrzejczyk który ze Szkocją dał fajną asystę.
Jeszcze Piszczek ewentualnie może zagrać na lewej obronie. Szkoda Rybusa i Wszołka. Jedyne czego mi brakuje w tej reprezentacji to kogoś do Glika i jeszcze jednego skrzydłowego, kogoś pokroju Kuby Błaszczykowskiego sprzed 4 lat.

Wszystko dopięte organizacyjnie na ostatni guzik. Wreszcie mamy świetnego trenera, drużynę a nie zlepek indywidualności.

Mimo wszystko, tonowałbym raczej nastroje - półfinał, finał. Belgia, Ukraina, Chorwacja... one mają równie dobrą kadrę jak Polska. Już o innych zespołach nie wspominając. Wyjście z grupy będzie dużym sukcesem.

I właśnie - najlepszy z trzecich zespołów awansuje bezpośrednio a pozostałe grają baraż o 1/4, tak?
Odpowiedz cytując
Gercu
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.06.2016, 12:44
Wychodzą 4 drużyny z najlepszym bilansem z trzecich miejsc.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 01.06.2016, 14:11
Panowie ,przepraszam,ze w tym temacie ,ale póki co widzę to drugi temat często odwiedzany,a poniekąd z wiązany z moim pytaniem.
Na czas Euro 2016 przylatują do mnie koledzy z dawnych lat.
Podpowiedzcie gdzie mógłbym obejrzeć mecze jakimś fajnym pubie z ogródkiem (telebimem)?
Myślałem,ze będzie strefa kibic na Małym Rynku ,ale nie więc szukam jakiegoś takiego miejsca,koniecznie,żeby móc usiąść na zewnątrz,napić się piwa ,zapalić....
Chodzi o mecze naszej repry.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 01.06.2016, 14:48
Bene Nati napisał(a):Wyświetl post
I właśnie - najlepszy z trzecich zespołów awansuje bezpośrednio a pozostałe grają baraż o 1/4, tak?
W mistrzostwach grają 24 zespoły w 6 grupach. Po fazie grupowej jest 1/8 (nie 1/4) więc wychodzi 16 drużyn. Łatwo więc policzyć że muszą wyjść zespoły z miejsc 1. i 2. (12 drużyn) plus 4 drużyny z 3 miejsc. Jak na MŚ w 1994 roku.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Stary 01.06.2016, 17:52
Fakt, słuchałem mimochodem gdzieś w radiu.

Dzięki.

Trzeba awansować. Nie ma innej opcji.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 01.06.2016, 20:27
Proponuję na meczu z Litwą wystawić transparent "PAZDAN JEST KIEPSKI"
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.06.2016, 21:46
Pazdan to nieporozumienie jakieś... Już wolę parę Glik - Salamon. Łysego piłka mija jak chce, nie widzę tego ;/
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 02.06.2016, 09:37
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Proponuję na meczu z Litwą wystawić transparent "PAZDAN JEST KIEPSKI"
Zgadza się, oto kilka moich propozycji:

Na euro padaka bez Krychowiaka, kibic zrozpaczony - kadra nie ma obrony, bez Piszczka Lukasza kadra wyjebana bedzie jak w lozku Grey Sasha, Tiki taki kadra nie gra dla kibica swego, bo nie ma w niej choc cienia rozgrywajacego.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Stary 02.06.2016, 13:22
Tak jak w przypadku skrajnej euforii, tak i w przypadku lamentów po wczorajszej porażce mówię: spokojnie - bez lamentu.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 02.06.2016, 14:47
44% kadry stanowią "piłkarze" z polskiej ekstraklapy. Tak tylko przypominam jakby ktoś wyjebał jak dzik w sosne z jakimiś finałami.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 02.06.2016, 15:03
I w obronie gra 2 gości z ekstraklapy(czyli ligi amatorskiej, tyle że z dobrymi zarobkami). Pazdan zagrał słabo, ale i Glik podobnie(przypomniały się mecze za Fornalika). Trudno kogoś wyróżnić po takim spotkaniu...
Jeżeli prawdą jest to, co powiedział Milik po meczu i Borek w komentarzu("o ciężkich treningach"), to będzie klapa. Miało być wylegiwanie się na leżaczkach, basen i ćwiczenie stałych fragmentów gry. Milik, Lewandowski po 50 spotkań w sezonie i ciężko trenują?

Szkoda Rybusa i Wszołka, bo Ci goście graliby w pierwszym składzie(za Jędrzejczyka, który wczoraj fatalny w obronie), a Wszołek za Błaszczykowskiego(bez formy, widać że pól roku bez gry).
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.06.2016, 19:03
Cytat:
44% kadry stanowią "piłkarze" z polskiej ekstraklapy. Tak tylko przypominam jakby ktoś wyjebał jak dzik w sosne z jakimiś finałami.
W ogóle te powołania jak i kadra w porównaniu do lat poprzednich jest ewenementem dla mnie, z dwóch powodów
1. Selekcjoner powołała piłkarzy jakich powołał do tej 28-semki. Czy można mieć do niego pretensje, że zabrakło w tym składzie jakiegoś piłkarza? Mi przychodzi jedynie na myśl Teodorczyk, Szukała nie grał chyba za wiele więc pół biedy. A tak to kto? Kogo miał powołać do 28semki? Małeckiego, który zbawi kadrę? Sadloka na lewą obronę?
Konsekwencją powołań i dalszego wyboru było odrzucenie kolejnych 3 piłkarzy. I tu kogo miał odrzucić Boruca? Fabiańskiego? Milika? Zielińskiego? Odrzucił "leszczy" czyli Tytonia, Dawidowicza i Sobiecha. Gdyby zamiast nich polecieli Cionek/Pazdan?Salamon/Wawrzyniak/Jodłowiec/Kapustka/Linetty/Mączyński/Peszko/Starzyński/Stępiński to też nikt by nie płakał. nikt by nie powiedział "człowieku wywaliłeś nam filar zespołu, nie powołałeś weterana, wywaliłeś gościa, który trzymał ten zespół za mordę, robił atmosferę. Możnaby jedynie się sprzeczać, że po co wywalił Wawrzyniaka czy Cionka jak lepiej było wywalić Dawidowicza.
A z lepszych zawodników, żeby właśnie napsiać "chłopie, nie wziąłeś mega gracza, gościa od atmosfery itp" to kogo miał nie zabrać? Fabiana, Szczęsnego, Boruca?Może Glika, Piszczka i Jędzy?A może Kuby, Grosika, Krychowiaka lub Zielińskiego? Nie no, pewnie Lewego lub Milika?
2. I dlatego to jest dla mnie ewenement, że ciężko było w obecnej sytuacji nie powołać kogoś odpowiedniego lub powołać nieodpowiedniego.
Patrząc jedynie na nazwiska, na kluby, na to co ci piłkarze potrafią i jaki mają status w piłce to trzeba jasno przyznać, że mamy zajebistą pierwszą jedenastkę, później jest przepaść jak stąd za ocean i dopiero są kolejni.
Bramka: Jak zawsze, 3 mega nazwiska i bramkarze. Bronił Szczęsny a nie Fabiański, broniłby Boruc to też raczej wielkiego płaczu być nie powinno.
Obrona: tu największy problem ale powiedzmy, że klasowi piłkarze Glik, Cionek (za to, że coś tam w Palermo pokazał) Piszczek i na doczepkę do tego trio, tak na siłę Jędza albo Wawrzyniak na lewą (tu jest luka w tej pierwszej jedenastce i nie mamy klasowego piłkarza na lewą obronę ale uznajmy, ze ot nie problem)
Pomoc: Kuba, Grosik, Krychowiak i Zieliński
Atak: Lewy i Milik

Problemem tej kadry jest brak ławki rezerwowych. Nie wiem czy by wybrał 3 nazwiska, które mogą wejść z ławki i coś wnieść do tej reprezentacji. Co ma wejść Starzyński za Zielińskiego czy Krychowiaka? Stępiński za Milika?
Oczywiście odrębną kwestią pozostaje to czy np taki Zieliński, który w tej kadrze grał mniej, który jest młody więc może mieć formę niestabilną, odnajdzie się w tej kadrze, odnajdzie się na euro? Czy Milikowi wypali forma, czy Glik będzie filarem tej obrony, zagra na 120% i jeszcze kolegów poustawia w obronie.
Ale patrząc czysto na papierze to by ulepił ten pierwszy skład a później jest przepaść i się jedynie pozostaje kłócić czy zamiast Wawrzyniaka na lewo dać Jędzę itp rozważać czy Zieliński się nie sprawdzi to może dac szanse Mączyńskiemu z nadzieją, że zaskoczy.

A co do samego meczu wczorajszego to na pewno optymizmem nie napawa ale też bym się nie spinał. Wiadomo, że dobrze to oni mają grać na euro a nie ogrywać jakichś ogórków typu Holandia ( hehe) w meczach towarzyskich a na euro dać ciała. Myślę, że przede wszystkim w łowie siedziało "odstawię tę nogę żeby tylko się nie wyoutować z euro na 10 dni przed turniejem). I może stąd ten wynik.
Można,= gdybać, można szukać rozwiązań, dawać sobie nadzieję czy się załamywać.
Moim zdaniem prawdziwy sprawdzian przyjdzie dopiero na euro, z Holandią trochę odpuścili, przyjdzie Euro, emocje, adrenalinka to i się zacznie zapierdalanie na 100% i wtedy się okaże na co ich stać.
Ja myślę, że stać ich na więcej ale też czy ta kadra jest na tyle mega żeby, tak jak własnie mówię jedynie tą żelazną klasową pierwszą jedenastką (przy założeniu, że Cionek wypali, że Zieliński się odnajdzie, że Kuba da z siebie wszystko) i "szrotem z ławki" ugrać coś poważnego an tym turnieju? No nie wiem.
Dla mnie cel minimum to wyjście z grupy. Jeśli tego nie zrobią przy obecnym systemie (awans nawet z 3 miejsca dla 4 najlepszych ekip) to są frajerami. A dalej? Na pewno by się chciało i by się wymagało od nich więcej niż 1/8 ale czy po tylu latach posuchy można im kazać wyjść z grupy a później awansować do ćwierćfinału czy może jeszcze półfinału? Chyba nie. To jest też turniej więc różnie bywa, można od razu w 1/8 umoczyć z mega reprą a można mieć farta i tę drabinkę mieć łatwiejszą.
Także za dużo kombinacji tu jest. Wymagać trzeba jedynie walki i gryzienia murawy a wtedy zobaczymy czy to da dobre wyniki czy nie.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 02.06.2016, 19:37
Mniej wiecej sie ze wszytkim zgadzam. Mamy 3 pewnych reprezentanow na poziomie - Lewandowskiego, Milika i Krychowiaka plus golkiperow. Glik bez formy od dluzszego czasu, Piszczek tez ma wahania ale i tak niewatpliwie ich dwoch zaliczyc mozna jako "filary" tej reprezentacji. Reszta to wyrobnicy lepszo/gorsi, ktorym moze wyjsc mecz zycia jak i najgorszy mecz zycia w tym samym dniu Moim zdaniem to za malo. Szczegolnie na powazny turniej.
Tak czy siak wroze im wyscie z grupy po wygranej z Irlandia. Wydaje mi sie, ze Irlandia sie zamknie i nie bedzie za bardzo niepokoic naszej dziurawej obrony a z przodu tez cos powinno wpasc. Ze szkopami i banderowcami nie mamy wyjscia i tez bedziemy grac do przodu. Szkopom jak sie bedzie chcialo to nam wbija ze 3 bramki lekko. Nadzieja w tym, ze moze juz nie beda sie musieli forsowac. Z Banderowcami to bedzie wojna typowo na chybil-trafil. Kto wiecej strzeli ten wygra. Jakby nie nasza koslawa obrona to sklanialbym sie nawet ku Polakom ale jak widze Pazdanow, Cionkow, Wawrzyniakow itd to obawiam sie ze Konopyanki, Jarmolenki, Sidorczuki beda w nas wjezdzac jak w maslo a i tak obrone maja lepsze od nas.
Odpowiedz cytując
Vashut
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 02.06.2016, 20:23
panowie , jadę do Marsylii na Ukrainę, jeśli ktoś chce mam poniżej ceny zakupu 2 bilety 2 kategorii i 4 3 -ej kategorii na odsprzedaż
mogę przekazac przed meczem z Litwą

miejsca obok siebie dobra widocznosc
"to miasto zawsze było Semper Fidelis.."
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 02.06.2016, 22:05
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Mniej wiecej sie ze wszytkim zgadzam. Mamy 3 pewnych reprezentanow na poziomie - Lewandowskiego, Milika i Krychowiaka plus golkiperow. Glik bez formy od dluzszego czasu, Piszczek tez ma wahania ale i tak niewatpliwie ich dwoch zaliczyc mozna jako "filary" tej reprezentacji. Reszta to wyrobnicy lepszo/gorsi, ktorym moze wyjsc mecz zycia jak i najgorszy mecz zycia w tym samym dniu Moim zdaniem to za malo. Szczegolnie na powazny turniej.
Do filarów jednak trzeba dodać Grosickiego i Kubę - wierzę, że w szczególności nasz Kuba jest w stanie sobie wypruć żyły za kadrę, a gdyby był w formie sprzed 4 lat...
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 02.06.2016, 22:19
Cytat:
Tak czy siak wroze im wyscie z grupy po wygranej z Irlandia. Wydaje mi sie, ze Irlandia sie zamknie i nie bedzie za bardzo niepokoic naszej dziurawej obrony a z przodu tez cos powinno wpasc. Ze szkopami i banderowcami nie mamy wyjscia i tez bedziemy grac do przodu. Szkopom jak sie bedzie chcialo to nam wbija ze 3 bramki lekko. Nadzieja w tym, ze moze juz nie beda sie musieli forsowac. Z Banderowcami to bedzie wojna typowo na chybil-trafil. Kto wiecej strzeli ten wygra. Jakby nie nasza koslawa obrona to sklanialbym sie nawet ku Polakom ale jak widze Pazdanow, Cionkow, Wawrzyniakow itd to obawiam sie ze Konopyanki, Jarmolenki, Sidorczuki beda w nas wjezdzac jak w maslo a i tak obrone maja lepsze od nas.
Średnim drużynom lepiej gra się z kontry więc być może paradoksalnie łatwiej nam będzie grać z lepszymi, ponieważ mamy w końcu reprezentację w miarę ogarniętą. Nie jest to drużyna paralityków, która nic nie potrafi więc uważam, że jeśli zagrają z kimś kto ich ni zabije swoimi atakami, tylko też sam będzie trochę koślawił atak pozycyjny to jesteśmy w stanie z tym skaldem z kontry coś pograć. Tylko właśnie ta nasza obrona. Może się okazać, że nawet średnia drużyna grająca atakiem pozycyjnym sobie da z tą nasza obroną radę.

Jedni tonują nastroje, inni dmuchają balonik. Na dwoje babka, wróżyła, może wyjść zajebiście może wyjść wielka lipa bo myślę, że minimalne oczekiwania 99% Polaków to jest wyjście z grupy i gra wyglądająca przyzwoicie, a później to już niech się dzieje wola nieba.

A te 4 zespoły, które awansują z trzecich miejsc to jak myślisz/myślicie, ile pkt powinny zdobyć? Bo ja obstawiam, że aby wyjść z 3-ciego miejsca ewentualnie to trzeba pokonać najsłabszą ekipę w grupie i urwać remis drugiej lub nawet drugiej i pierwszej ekipie. Myślę, że tak się poukładają te wyniki w większości grup, że spokojny awans da własnie opcja zdobycia 4-5 pkt.Na słabiakach w grupach każdy będzie punktował (albo będa wyjątki i będą faworycie przegrywać lub remisować ale za to w meczu z lepsza ekipą zrobią niespodziankę i wygrają itp). I taks ię właśnie ułoży. Na pewno tez się trafi sytuacja, że słabiak w grupie ma 0 pkt bo wszyscy go ograli, i do tego między sobą grając się wymieszali punktami za zwycięstwa (brak remisów w grupie). Także jeśli się nie mylę to może być opcja, że trzy drużyny mają po 6 pkt a czwarta ma zero pkt. T
Także jak dla mnie najbezpieczniejsza opcja na awans z trzeciego miejsca to tak 5 pkt zdobyte, a to co poniżej to już nerwowka i obgryzanie paznokci czy się bedzie miało lepszy bilans bramkowy niż inni. Więc niby jest awans z tego 3 miejsca ale też jak się będzie chłopcem do bicia dla Niemców i sie odwali babola z Ukrami (chociażby remisując) to wcale kolorowo być nie musi. To oczywiście już takie fantazjowanie na silę. Trzeba robić swoje i tyle ale czasami też pospekulować można.

Cytat:
Do filarów jednak trzeba dodać Grosickiego i Kubę - wierzę, że w szczególności nasz Kuba jest w stanie sobie wypruć żyły za kadrę, a gdyby był w formie sprzed 4 lat...
To jest właśnie to. Kuba może sobie nogę zlamać a będzie biegał na maksa. Charakter + to "coś", że na kadrze dostają kopa dodatkowego i się starają na 101%. Jeśli dobrze kojarzę to podobnie ma Peszko. Może grać piach ogólnie ale na kadrze zawsze się postara - oczywiście Neymar to to nie jest ale serce zostawi.
Jest kilku kadrowiczów niepewnych ale ja wierzę, że jak przyjdzie ten dzień to dostaną + 10 do siły i dadzą radę. Oczywiście ci pewni typu bramkarze, Lewy, Milik, Krycha tez muszą dać z siebie 100% bo samo nazwisko nie gra.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 02.06.2016 o godz. 22:23.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.06.2016, 13:25
Stawiam flaszkę jak ktoś mi przekonywująco wytłumaczy co w kadrze robi piłkarz Pazdan.
Z jakiego powodu, co widzi Nawałka w nim, że gość ma pierwszy skład na środku obrony. Ja tylko słyszę od znajomych z zagranicy - that man is really bad. Co mecz.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 03.06.2016, 15:44
Bo Pazdan nie ma żadnej konkurencji... Cionek, to 30-letni Brazylijczyk, który praktycznie całą wiosnę siedział na ławce w zespole, który prawie spadł z ligi(na jakiej podstawie jedzie na EURO, to nie mam pojęcia). Salamon, to zaledwie Serie B. W polskiej lidze nie ma solidnego stopera(a wiemy jaki tu mamy poziom napastników, skrzydłowych, więc tym bardziej).
Można pisać o Kung fu Pazdanie, ale Glik też miał słabą wiosnę. Tylko Piszczek w ostatnich miesiącach wskoczył na najwyższy poziom.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 03.06.2016, 18:12
Dokładnie tak jak pisze For_Fun i tak jak pisałem ja wcześniej. Mamy prawie całą pierwszą jedenastkę dobrą, na poziomie europejskim powiedzmy i dalej długo długo nic.
Zrobił się dobry rozstrzał w każdej formacji w kadrze, Lewy i Milik klasowi piłkarze a dalej kto ten 3-4 napastnik w Polsce? Nie ma. Zieliński, Krycha, Grosik, Kuba (już ich pod to podciągnijmy) super piłkarze i kto dalej? Mąka? Kapustka? a jeszcze dalej? Starzyński? A jeszcze dalej kto? Uryga? Nie ma panie, nie ma.
Piszczek, Glik i dajmy tu mimo wszystko Cionka za to Serie A i jedenastkę tygodnia, i kto dalej? Wawrzyniak? Jędza? A jeszcze dalej, Sadlok?
Nie ma z czego wybierać więc gra kto gra, zamiast Pazdana może być Sadlok i będzie to samo tylko słaby punkt zmieni nazwisko na inne.
Trochę głupio i śmiesznie ale tak własnie wygląda nasza obecna kadra.
drozd:
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Stary 05.06.2016, 13:09
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Trochę głupio i śmiesznie ale tak własnie wygląda nasza obecna kadra.
Najmocniejsza od lat.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 05.06.2016, 18:07
Czy najmocniejsza to wyjdzie w turnieju. Mocnych mamy 9 nazwisk (w tym jeden bramkarz bo bez sensu brać tu pod wagę kolejnych dwóch skoro i tak razem grać nie mogą), przy założeniu, że każdy wypali. Dalej długo, długo nic bo gdzie tu porównywać chociażby Kubę czy Grosika do Mąki, Jędzy czy Linettego?
Oczywiście życzę im jak najlepiej ale też nie ma co popadać w hurra optymizm i się nakręcać na Bóg wie co.
Euro w Polsce mnie w....iło przez te całe represje i .......enie mediów, teraz na luzie można się skupić na aspekcie sportowym i życzyć tej kadrze jak najlepiej.

PS
Największy mankament obrona - także z tyłu może być nieciekawie. Kolejne problemy to kontuzje i kartki. Wypadnie którykolwiek z tych 9 chłopaków i jest kibel ładny. Pomoc wydaje się najbardziej wyrównana i tu się można oszukiwać/mieć nadzieję, że Maka, Linetty czy Kapustka dadzą jakaś jakość. Z drugiej strony kto może wejść na skrzydło? A tym bardziej do ataku lub obrony? Niestety nikt.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 05.06.2016 o godz. 18:10.
drozd:
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 06.06.2016, 18:47
I tradycyjnie - turniej się zbliża, a gra reprezentacji jest w rozsypce i nie przypomina tego, co zespół prezentował podczas eliminacji
Odpowiedz cytując
Grzana
Member

Od: 05.2010

Stary 06.06.2016, 19:23
Ta cała reprezentacja to obchodzi mnie jak kilo kitu, ale żałuję że Błaszczykowski nie strzelił dzisiaj bramki.

Taki powrót na Reymonta uwieńczony bramką przy pełnych trybunach na pewno sprawiłby, że Kuba by zatęsknił i wrócił tutaj jeszcze w tym okienku
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 06.06.2016, 23:09
Grecja tez przed Euro przegrywała mecze a potem zostawała Mistrzem Europy
Odpowiedz cytując
Buffy
Junior Member

Od: 06.2016

Stary 30.06.2016, 08:07
Nie wiem czy się ze mną zgodzicie, ale myślę, że mamy w tym roku najlepszą reprezentację od lat to fakt, ale przeciwnicy też są słabi. Dlatego przeszliśmy... Obawiam się, że zatrzymamy się na Portugalii.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 30.06.2016, 11:59
Ciężko powiedzieć czy przeciwnicy są słabi. O przebiegu meczu decyduje forma dwóch grających drużyn. To co może wyglądać jako słabość w ofensywie jednej drużyny może być w rzeczywistośći siłą defensywy drugiej itd. Wiem na pewno, że gwiazdy są zmęczone ogromną ilością rozegranych w sezonie spotkań. Ale to dotyczy również Lewandowskiego.

Co do dzisiejszego meczu to uważam, że jesteśmy trochę zbyt pewni siebie. Za dużo bezsensownej napinki szczególnie skierowanej w Cristiano Ronaldo. Oczywiście liczę na awans, jest on jak najbardziej realny, ale równie dobrze możemy dostać srogie baty. Wtedy skutkiem napinki i bólu tyłka napinających się przed meczem będzie niesprawiedliwe wylewanie pomyj na naszą reprezentację, która już w tym momencie może uznać turniej za bardzo udany. Ale może za bardzo wybiegam w przyszłość...
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 04.09.2016, 21:00
No to troszku chłopcy wrócili na ziemię....Szkoda,ze nie skończyło się 3:2 dla nas,ale np. z golem w ostatniej minucie,myślę,że skutek co do wyciągnięcia wniosków byłby ten sam ,za to mniej bolesny.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
17wojownik
Member

Od: 10.2015

Stary 05.09.2016, 09:31
Takie mecze też się zdarzają, jak się nie da wygrać, to trzeba zremisować. Kazachom trzeba oddać, że nawet w samej końcówce napier*alali pressing aż się kurzyło. Oprócz tego okresu 40-65 minuta, to uważam że różnica poziomów była widoczna i przesadnie nie martwię się o kolejne mecze. Wnioski wyciągną na pewno. Dla mnie bardzo widoczne było też to, że na każdej pozycji, która była wymieniona względem żelaznej jedenastki na Euro (Pazdan, Jędza, Mąka, Grosicki) - byli piłkarze młodsi, mniej ograni w kadrze i ogóle w piłce. Jest rozczarowanie, ale eliminacje to 10 meczów. Kto nam broni zdobyć 12 punktów na Danii i Rumunii?
Nawet gdy upadniesz, ja będę z Tobą.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 06.09.2016, 05:30
Lewy i Glik mogli spokojnie wylecieć z boiska. Najgorszy typ gwiazdorstwa.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów