|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2014
Offline |
|
Gościowi z fanklubu Weszło nagle się oświadczenia nie podobają. No bo tak guru jego weszlackiej sekty sobie ubzdurał. Stanowski próbuje jak dzieciak wyśmiewać coś na siłę i bez sensu, a tu kolega z klasy podchwytuje: "Ha ha... oświadczenia wydają". Stanowski po prostu szyderczo wyśmiewał oszukaną Wisłę: "wy tutaj oświadczacie, że Cierzniak jest waszym zawodnikiem, a to nie ma znaczenia, bo już wszystko ustalone. Z motyką na słońce się rzucacie ".Wcześniej myślałem, że na te debilizmy Stanowskiego nabierają się pożyteczni idioci w Wiśle. No ale to chyba tylko pokłosie fanów sukcesu złotych lat Wisły. Tak naprawdę to fani Legii i warsiawiaki, dla których Wisła to drugi wybór kibicowski. Dlatego nie rozumieją dlaczego ludzie protestują przeciw spiskom Bońka i PZPN z Ległymi. No jak to możliwe? Oni nie chcą dobrze dla Legii? Nie chcą oddać bramkarza? Przecież to dla dobra... Jaka konspiracja, panie? Boniek i Leśnodorski spotkali sie przypadkiem w przejściu podziemnym i zobaczyli jak akurat Cierzniak gazetę Legii kupuje. No to zapytali: może tak do Legii? No, a zza węgła przypadkiem podsłuchał ich Stanowski i potem to wszystko opisał na swoim blogu. Dlatego wiedział, że to nie spisek. To taka teoria koincydencji. Niejaki "czaro" już wam o tym opowie. On wie, bo też tam był, piwo K*ewskie pił i gazetkę Legii rozwijał.
Ostatnio edytowane przez abcabc : 01.10.2016 o godz. 23:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
czaro, w odróżnieniu od przedmówców cenię Twoje opinie, ale powtórzę: sprawa Cierzniaka to policzek wymierzony nie tylko nam, Wiśle, ale całej lidze. Tak w praktyce działa zasada, że wszyscy są równi wobec prawa, ale świnie są równiejsze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Dziękuję.
Ja nie zamierzam udowadniać, że białe jest białe i spowiadać się ze swoich intencji. Szkoda czasu. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Wiadomo w ogóle na jakim etapie jest sprawa Cierzniaka? Dunin jeszcze w czerwcu mówił, że działają.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Warszawa z Bońkiem nam ostentacyjnie najszczali na twarz i sprawa umarła ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Jeżeli wezwanie o zapłatę wpisu sądowego przyszło w sierpniu (za czasów wesołego kubusia), to mogli nie zapłacić i pozew poszedł w ....u....
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Dlatego ból dupy Stanowskiego i jego przydupasów po udzieleniu poparcia Wojciechowskiemu to miód na moje serce. Mam nadzieję że sprawa jeszcze nie umarła.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.10.2016 o godz. 16:58.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Taki tam bulterier spuszczany na smyczy w przypadku, gdy trzeba szybko obronić znajomego bądź wytłumaczyć ludziom kogo powinni popierać i która racja jest jedyną słuszną. Oczywiście nie zawsze indywidualnie, zwykle jako bliżej nieokreślony byt bezosobowy pn. weszlo. Obserwowaliśmy to w sprawie Cierzniaka, a ostatnio widać to jak na dłoni w sprawie Wojciechowskiego i sporu Leśnodorski-Mioduski. Więc zasadniczo, podobnie jak większość przedmówców też uważam, że w sprawie Cierzniaka Wisła została pokazowo ukarana wbrew obowiązującemu prawu związkowemu, nie tylko literalnej, ale i funkcjonalnej jego wykładni i z takim zastosowaniem procedury, które całkowicie wyeliminowało nasze prawo do obrony. Mało tego, już trzeci sezon z rzędu Wisła jest popisowo gnębiona przez sędziów i nikt w PZPN się nad tym nawet nie zająknie. Dlatego, mimo że Wojciechowski jest jaki jest, a bardziej ludzie jacy przy nim stanęli są jacy są, popieram władze, że udzieliły mu poparcia. Raz ze względu na to, że każdemu przyda się odrobina oddechu na plecach, aby wiedział, że nic nie jest dane wiecznie i od "naprawy" PZPN ciągle dzielą nas lata świetlne, dwa ze względu na jasny sygnał, że nie wyrażamy zgody na to, jak jesteśmy traktowani. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
W sumie to Wojciechowski może w końcu pogoni to towarzystwo wzajemnej adoracji w PZPN i przywróci chociaż odrobinę normalności czyli nie faworyzowania żadnego klubu kosztem innych klubów.
Sprawa Cierzniaka i postawa organów PZPN przelała czarę goryczy i tyle. Jawny szwindel za parawanikiem dziwnych interpretacji przepisów woła o pomstę i były właściciel Polonii Warszawa przyprowadzi do porządku te organy PZPN, które jawnie bądź mniej jawnie (sędziowie-sprzedawczykowie) wspomagają na każdej linii frontu CWKS ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Guest
|
|
|
30 września za nami i cisza w temacie jakichś niespłaconych do tej daty zobowiązań.
Bardzo mnie to cieszy i oby tak dalej. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niepokoi mnie informacja, że Zdenek i Boban złożyli wnioski o rozwiązanie kontraktów z powodu zaległości. Czy ktoś z Was wie na ten temat coś konkretnego?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2013
Offline |
|
|
Gdzie masz taką informację?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
na razie krąży to jako jakiś urban myth. Żaden dziennikarz o tym jeszcze nie pisał i nie ma takiej informacji.
Widziałem już nawet czyjś print screen, że Denis Popović zdementował tę plotkę na facebooku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio - z godzinę temu - ta plotka przewinęła się na shoutboxie. Gdsmk, uspokoiłeś mnie. Dzięki. Cisza po 30 września faktycznie najpewniej oznacza, że nie ma o czym pisać - a to świetna wiadomość. Jeśli się potwierdzi, to pani prezes ma pierwsze bardzo poważne osiągnięcie na koncie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po drugie zakładam, że Wisła nie jest aż tak totalnie spłukana, żeby stracić za darmo dwóch jedynych godnych realnego spieniężenia graczy. No i serio widziałem też ten screen z odpowiedzią Popovica "no it's not true!!!". https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.n...8539c9993b955c
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 03.10.2016 o godz. 21:35.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2016
Offline |
|
|
Ludzie, to jakiś gimb napisał na fb dla beki i od razu 75% forum przerażone
![]() |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Trzeba zaczac powoli rewidowac marzenia niektorych o krakowskim biznesie walacym oknami i drzwiami do Wisly.
Tak jak wiekszosc sie spodziewala, jest wielki .... a nie dorazna pomoc. Chwala Profixowi ze sie wpakowali ze swoimi pieniedzmi, ale studnia bez dna jaka jest Wisla potrzebuje dwoch Telefonik na raz zeby stanac na nogi. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jaka władza w klubie taki klub i sponsorzy. Nie ma co liczyć na normalnego sponsora mając na uwadze kto zasiada za sterami naszego klubu.
Ostatnio edytowane przez _al3x : 07.10.2016 o godz. 11:04.
![]()
Pieniądze są w sieci tylko trzeba wiedzieć jak po nie sięgnąć!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Nie wiązałbym tego z władzą. Była TeleFonika, prezesi z korporacyjną przeszłością i też był problem ze znalezieniem sponsora na koszulki.
Reklama z bycia sponsorem polskiego klubu jest kiepska, z bycia sponsorem klubu w tarapatach nie lepsza. Na razie bliżej informacjom o naszym klubie do powolnego upadku czy wygaszania, niż do jasnego planu na powrót do ścisłej czołówki i europejskich pucharów. Plus jeszcze jedna rzecz odnośnie "krakowskiego biznesu". W mojej opinii milion czy parę milionów to dla większości przedsiębiorstw nie są drobne i jestem w stanie zrozumieć, że ktoś nie ma zamiaru przeznaczyć tej kwoty na studnię bez dna, jak to określił 7 kotów, a na rozwój własnego przedsiębiorstwa. ![]()
suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności wzrasta
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Jezeli obecne władze znajdą sponsora na koszulki (ktorego nie mogla znalezc nawet tak potezna firma jak Telefonika z jednym z najbogatszych polakow Cupialem na czele) to obiecujesz ze zrobisz laske tym wszystkim, ktorzy teraz zaciekle robią gównoburze wokół Wisly, tylko po to by ta nie mogła go znalezc? wszak jestes pierwszym ktorego zmanipulowali ("kto zasiada za sterami klubu.." - Miśki, bandyci, alimenciarze, wypadające trupy z szafy i Szymanski z 5 mln zl dlugu) I osobiscie pojdziesz do wladz klubu z oficjalnymi przeprosinami, OK ?
Ostatnio edytowane przez aNouc : 07.10.2016 o godz. 11:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
za czasów Telefonik byli sponsorzy ale dawali mniej niż Telefonika.
![]()
Pieniądze są w sieci tylko trzeba wiedzieć jak po nie sięgnąć!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
nie obchodzi mnie ile dawali, nie znalezli i kropka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Jeśli prawdą okaże się, że na rękawki wejdzie Lyoness za 1,4 mln rocznie (plus 1% jako bonus za zakupy kartą lojalnościową) to wg mnie są to fenomenalne warunki biorąc pod uwagę że w ciągu 3-letniego okresu umowy na konto klubu wpłynie ponad 4 mln zł. Bardzo duży zastrzyk gotówki, patrząc oczywiście przez pryzmat miejsca ekspozycji.
Kolejny plus, to poprawa wizerunku, wejście kolejnego sponsora/partnera po takich firmach jak Profix czy Kortrans, może utwierdzić pozostałych że warto, a sama Wisła jest dobrym miejscem reklamy.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 07.10.2016 o godz. 12:17.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wg mnie mydlenie oczu. TF i tak była właścicielem klubu, więc tłumaczenie że nie było sponsora bo dawał mniej jest absurdalne.
Ewentualne korzyści marketingowe dla TF z obecności na koszulkach wg mnie absolutnie nie były warte utraty przychodu z zewnętrznego źródła. Równie dobrze TF mogła obstawić wszystkie skyboxy i bandy reklamowe dokoła całego boiska, bo inni dawali mniej i nie warto. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Kolega wyżej zadał Ci pytanie. Skoro chcesz tutaj psuć powietrze, to mógłbyś się przynajmniej do niego (nomen omen) ustosunkować.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Wisła Kraków w szycie swojej chwały była marką, która jeśli chodzi o popularność w internecie była przed Legią Warszawa jeśli była różnica na korzyść, którejś z drużyn to nie wielka. Portal TWSD zawsze znajdował się w czołówce serwisów sportowych w Polsce.
To Wisła Kraków dostarczała tym wszystkim dziennikom polski, gazetom krakowski, weszło, przeglądom sportowym newsów oraz co za tym idzie wejść. To Wisła Kraków ciągnęła oglądalność w Canale plus przez lata. Jestem w szoku, że niektórzy dziennikarze nie są wstanie zrozumieć tego że jeśli Wisła Kraków spier...li się gdzieś do 4 ligi nikogo już nie będzie interesować to, że prezes chodzi pijany czy że "kibol" odpalił race w Bochni. Tak panie Miga, Jawor, Karcz - to Wy nie będziecie mieć już o czym pisać, ty Wy nie będziecie też potrzebni w konsekwencji stracie prace. Tak panie Stanowski te reklamy buków na stronie masz też dzięki Wiśle Kraków. Czy warto rozwalać cały projekt pt Wisły Kraków dla kilku kliknięć chociażby puszczając news z Panem Szymańskim ? Tym bardziej, że widać ze prezesi działają podpisują umowy itd. TS Sportowe współpracując z DH FILM stworzyło topowy filmik zapowiadający nadchodzące mecze. Filmik jest naprawdę rewelacyjny, coś co rzadko w Polsce spotykamy. Raz na rok komuś uda się wypuścic taki konkret. Pomysł, zdjęcia, światło, montaż, filmowy klimat. Czy któryś z tych pseudo dziennikarzy udostępnił ten filmik, pochwalił ludzi z Wisły ? Nikt, a przecież mogliby zarobić dla swojego pracodawcy trochę wejść. https://www.youtube.com/watch?v=_fqh5xsX7PU |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Co do Migi, Jawora, knura (ale to chyba żydek) zgadzam się, ale co to za dziennikarze, oni tego w ogóle nie ogarniają, że srają we własne gniazdo.
Natomiast absolutnie nie zgadzam się co do Stanowskiego. To jest inteligentny gostek i doskonale wie, że największym zagrożeniem dla jego legiuni jest Wisła. Oczywiście nie teraz, kiedy jesteśmy w kryzysie, ale on wie, że drzemie w nas ogromny potencjał i robi wszystko, żeby nas wygasić. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|