|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
To weźmiemy jakieś deski żeby było przejście nad fosą
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
dlatego moze jakas mądra głowa by wreszcie wpadła na to by zamiast sie gnieść w centrum kupić pare hektarów rolnego pod krakowem i tam zrobić centrum treningowe.
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() może to ściema, a może nie, ale słyszałem jakiś czas temu, że na tym zaznaczonym obszarze inwestuje Wisła Kraków.. na dzień dzisiejszy, cały ten teren został wyrównany przez maszyny i o dziwo, żadne osiedle się tu nie buduje.. jest to teren około na moje oko 10-15 hektarów, więc w sam raz pod kilka pełnowymiarowych boisk oraz mniejszych! miejsce to jest oddalone od stadionu Wisły o 13km! wie ktoś może czy moje informacje są sprawdzone?
Ostatnio edytowane przez pysio : 03.12.2008 o godz. 00:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
http://wislaportal.pl/news.php?id=14417
W sumie nic nowego Orientuje się ktoś ile czasu ma miasto na wyłonienie wykonawcy od momentu otwarcia kopert ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Pysio nie wiem jak te tereny co zaznaczyłeś, ale SŁYSZAŁEM* jakiś czas temu, że te tereny co są niżej i bardziej w lewo (od Twojej mapki) do obwodnicy to są B. Cupiała. Lecz choć by nawet to była jego ziema to nie znaczy, że powstaje/powstanie coś tam dla Wisły to chyba jasne
żeby ktoś to do siebie nie brał za bardzo* słyszeć można wiele rzeczy, więc z przymróżeniem oka to bierz
Ostatnio edytowane przez KamiK : 03.12.2008 o godz. 13:50.
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
tam na Klinach to piłkarze by przynajmniej mieli dodatkowych rywali w postaci dzików
ośrodki treningowe w Anglii często są w znacznej odległości od stadionu i czasem nawet poza miastem, więc jeśli byłoby wystarczająco miejsca i przede wszystkim pieniędzy to nie byłby głupi pomysł, przynajmniej byłoby coś z prawdziwego zdarzenia |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Położenie ośrodka treningowego dla pierwszego zespołu Wisły praktycznie nie ma znaczenia, bo poprostu zamiast przyjezdżać na trening na Reymonta, jechali by na Dębniki. Na miejscu znajdowałyby sie napewno szatnie i pomieszczenia. Także OBY to była prawda
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Mamy grac na wyjazdach 1.5 roku. Genialny pomysl. Biorac pod uwage murowane opoznienia powrocimy na R22 na wiosne 2011. Moze ktos z was jest w stanie mi powiedziec, KTO WYMYSLIL TAKA FORME PRZEBUDOWY STADIONU? TO JEST SKANDAL
![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
3rider
śpiączka? Majchrowski, jego psiapsiuły z rady miasta i... może Tajster albo jakiś inny koruptor. ![]() .
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
Odpowiedź nasuwa się sama... Po prostu władze klubu i miasto nie chcą nic robić. Z kibicami nikt się nie liczy, ale gdyby SKWK wystosowało do władz miasta w tej kwestii jakieś stosowne pismo, to przynajmniej zasygnalizowany zostałby problem. A tak to mogą z nami robić co chcą, bo myślą że nie mamy własnego zdania i wszystko nam się podoba... |
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...n_Hutnika.html
kto da a kto nie da... bo dowydania ok 6 mln zl :/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Zobaczymy kto wygra przetarg. Może zabezpieczą teren tak że będziemy mogli grać na Reymonta
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Z tego co sie orientuje,to najwiekszy problem jest z murawa ,ktora trzeba podaj "podniesc" troche wyzej,bo niektore miejsca an boisku sa nieco gorzej oswietlone od pozostalych.Co do oswietlenia ,szatni i zaplecza prasowego,sadze ze daloby sie rade z tym uporac.Na Lechu byly te maszty oswietleniowe zastepecze,ponadto ogladalem ostatnio mecz Liverpoolu to tam oswietlenie jest zainstalowane niejako na dachu kazdej z trybun(parenascie reflektorow ustawionych kolo siebie.Nie wiem czy takie cos daloby sie u nas zainstalwoac ,ale moze nie byloby to takie kosztowne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Tak czy siak,jest to najwiekszy problem ,z pozostalymi rzeczami mozna sobie jakos poradzic ,a bez murawy sie nei obedzie ,wiec musieli by ja (podniesc czy podwyzszyc) zrobic przez te 3 miesiace gdy liga nie gra.
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
No ale chyba to nie jest problemem obniżyć murawę w przerwie między sezonami? Te 2-3 miesiące czasu jest chyba okresem wystarczającym aby wykonać całą inwestycje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
1. Może mi ktoś zorientowany wytłumaczyć dlaczego mają obniżyć murawę
2. Może ktoś się orientuje, czy jest jakakolwiek szansa na to, by na wiosnę rozgrywać nasze mecze przy R22 ![]() WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Ostatnio edytowane przez gackos : 04.12.2008 o godz. 17:07.
![]()
|
|||
|
|
Forumowy Di Caprio
Offline |
|
|
czytaj uważnie - w przerwie między sezonami, a nie zimowej.
murawa nie zając, nie ucieknie, to nie najpilniejsza robota. licze że pan Olszówka jakoś wpłynie na RM. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sorki, jakoś od razu skojarzyłem to z przerwą zimową
Ale według mnie obniżenie murawy należy wykonać przed rozpoczęciem prac nad budową trybun, bo przecież jakoś tą ziemię trzeba wywieźć, chyba że w trakcie rozbiórki trybun A i B.![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Dzięki gackos
Zajebiście by było jakby to tak wykombinowali, żeby zostać na R22. Hutnik pomieści nas 6 tysięcy, poza tym tam będą grały na non stopie 3 drużyny więc już widzę jak będzie murawa wyglądała po paru tygodniach takiej eksploatacji. No a na Reymonta sektory D i E to ponad 10 tysięcy miejscówek, dla telewizji i prasy można by jakoś dostosować i wykorzystać pawilon medialny. Kamery też by się pewnie dało jakoś tymczasowo na mecze montować - na podnośnikach. Chyba największy problem to oświetlenie, które ma być zdemontowane i szatnie dla piłkarzy (może dałoby się wykorzystać miejsce pod trybuną E). Jeśli jest jakakolwiek szansa na pozostanie na Reymonta, to powinni zrobić wszystko, żeby tak się stało. ![]() WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=19676
Wreszcie ktoś z urzędników poszedł po rozum do głowy! Jeśli ktoś z magistratu poruszył tą sprawę i zadeklarował, ze będzie lobbował u prezydenta Majchrowskiego żeby przystosować nasz stadion podczas dokańczania jego przebudowy do gry na nim bez przerwy to jest szansa że nie będziemy się musieli nigdzie tymczasowo przenosić! Mam nadzieję że się uda i tak jak miało to miejsce w Poznaniu miasto, czy też władze klubu wysupłają trochę grosza i przystosują obiekt do gry na nim w czasie gdy modernizowane będą dwie trybuny wzdłuż boiska. 100% poparcia dla radnego Dariusza Olszówki! P.S. Jako jedyny jak do tej pory zajął mądre stanowisko w tej sprawie. Warto podkreślić to, że jak na razie cicho siedzi pan poseł z PO Fedorowicz. Już bodajże drugą kadencję siedzi w sejmie, a dla Wisły jeszcze nic konkretnego nie zrobił... Wtedy gdy trzeba było promować Kraków w walce o EURO 2012 nic się nie odzywał. Pewnie o kibicach Wisły i naszym klubie przypomni sobie przed następną kampanią wyborczą... |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
No zgoda wladz Krakowa to jedno ,druga sprawa jest zwiazane z tym bezpieczenstwo na stadionie czyli jakies zgody Ekstraklasy S.A. itd. A tutaj wielkokrotnie przekonalismy sie ,ze Wisle na reke nigdy nie ida,predzej nam dokopia jak jest szansa(np.sprawa Boguskiego przed meczem z Legia)
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
No my zawsze mamy "pod górkę"... Ale właśnie wykonanie kilku prac, które przystosowałyby nasz obiekt do rozgrywania na nim spotkań w czasie przebudowy pozwoliłoby na uzyskanie licencji. Przytaczany tu wielokrotnie przykład Poznania i stadionu Lecha dobitnie świadczy o tym, że to wszystko jest możliwe. Potrzeba tylko na to funduszy. Poza tym, Ekstraklasa S.A. raczej akurat w tej kwestii nie sprawiałaby większych problemów, bo naszym argumentem jest to że modernizujemy stadion, a te wszystkie działania mają tylko charakter doraźny. Klubom, które inwestują w swoje obiekty powinno się iść na rękę... Wydaje mi się że podobny tok rozumowania przyjęłyby władze naszej ligi. Przynajmniej mam nadzieję że tak by było...
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Powinniśmy za wszelką cenę szukać rozwiązania pozostania na R22. Jak mamy wywalić 2 mln zł czy więcej na stadion dla Hutnika gdzie jeszcze robią problemy to już wolę zbudować za te 2 mln zł coś tymczasowego u nas nawet jeśli potem nada to się tylko na śmietnik.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
2. Bardzo małe szanse, roboty by sie "jutro" musialy zaczac, pod E nic nie ma wiec tymczasowe szatnie by sie zrobilo, albo w okraglaku ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://wislasoccer.com/news_item_10174.htm
Kolejna informacja o stadionie zastępczym dla Wisły. Stadion Wawelu to chyba lepsze rozwiązanie niż gra na Hucie nie tylko ze względu na wrogich kibiców Hutnika...
Ostatnio edytowane przez Raphael : 07.12.2008 o godz. 13:23.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|