|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Może dlatego, że wyraźnie napisano że w LM są średnio ponad 7 razy wyższe? Czytanie ze zrozumieniem się kłania.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
tarann teraz lepiej ?
Kod:
LM LE awans do fazy grupowej 7,1 mln 900 tys. zwycięstwo w fazie grupowej 800 tys. 120 tys. remis w fazie grupowej 400 tys. 60 tys. awans do 1/16 finału - 180 tys. awans do 1/8 finału 3,0 mln 270 tys. awans do ćwierćfinału 3,3 mln 360 tys. awans do półfinału 4,0 mln 630 tys. finalista 5,5 mln 2,0 mln triumfator 9,0 mln 3,0 mln |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Nie wchodziłem w link tylko pisałem odnośnie idiotycznie napisanego LM i LE nad tabelką co wprowadza w błąd. Ale faktycznie nie błysnąłemLepiej No teraz to widzę ![]() Powód: Danie słusznej satysfakcji
Ostatnio edytowane przez Tarann : 19.07.2010 o godz. 19:04.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Boję się że jeśli taki Lech awansuje to może nam odskoczyć na tyle że już go nie dogonimy. Nie chodzi mi tylko o pieniądze za sam awans ale możliwości jakie dostaje taki klub np sponsorzy, kibice suksceu, sprzedaż karnetów itp a także większe zainteresowanie potencjalnych piłkarzy którzy chętnie zagraliby w takim klubie. To wszystko sprawia że kto pierwszy awansuje ten może nieźle odskoczyć pozostałym. Z drugiej strony po ewentualnym awansie poszczególnej drużyny wcale nie musi jej gwarantować sukcesów( wystarczy kiepski zarząd i słaby marketing). Co jak co ale lepiej abyśmy to my byli pierwsi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Tu sie nie ma czego obawiać, tylko podjąć rękawice, a z tego co mi wiadomo to ten system awansu do LM jaki jest teraz będzie obowiązywał jeszcze przez jeden sezon, a póżniej kto wie co oni wymyślą , mogą wrócić spowrotem do grania z potentatami i nawet taki Lech po wizycie w LM nie poradzisobie np z Liverpoolem czy Juventusem...
![]()
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
marketing najlepszy w Polsce (a nie tak dawno nawet jakis klub europejski, z Holandii chyba przyjechal na "lekcje" jak to wyglada w Poznaniu zarzad tez niczego sobie, takze to im nie grozi, jak dzis uslyszalem ile za sam awans dostana (+ bilety, prawa telewizyjne, sponsorzy a takze sama reklama klubu i prestiz) to sie lekko przerazilem... to jest kwota duzo duzo wyzsza niz wynosi budzet Wisly.. za sam glupi awans.. my na taki budzet musimy pracowac kilka lat i uwazac zeby go utrzymac, niestety, ale oni teraz sa na fali, nowy duzy stadion, profesjonalnie wykonany, przede wszystkim miasto bardzo szanuje ten klub, duzo pomaga, nawet sie zgodzil na placenie za wynajem smiesznych 2 czy 3 mln zl (my mozemy placic i 10 mln) ,cala wielkopolska za jednym klubem, sponsorzy lgna, 12 tys karnetow sprzedali w niecale 2 dni, jak by do tego doszla jeszcze LM to .... pozostanie nam pomachac jak odjezdzaja )) dlatego Sparta musi ich powstrzymac, bo jak tego nie zrobia bedzie bardzo bardzo zle, a Sparta niestety na dzis dzien nie jest az tak mocna, do tego 1 mecz maja u siebie, lepiej zeby Sparta to zrobila bo szczerze mowiac w 4 rundzie moga trafic na jeszcze slabszego przeciwnika..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 19.07.2010 o godz. 20:56.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
A takie sprawy jak sponsorzy, sprzedane karnety, to bardziej sprawa marketingu, i tu faktycznie macie lekcję do odrobienia. Ale do tego nie jest potrzebny spektakularny sukces. Swoją drogą uważam wieloletnie okupowanie Mistrza przez jedną drużynę za niekorzystne dla rozwoju polskiej piłki. Życzę Wam zatem sukcesu za 2 lata ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ale to są kwoty sprzed roku. Co rok one są wyższe, przykładowo 2lata temu za awans do LM uefa płaciła chyba 5,4mln euro a już rok temu 7,1mln euro.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
miejmy zatem nadzieję, że Wisła awansuje do fazy grupowej Ligi Europy, gdzie premie nawet tam pozwolą Wiśle zarobić niemałe pieniądze. Co do Lecha musiałby zdarzyć się niemały zbieg okoliczności by ta drużyna awansowała w tym sezonie bo jak na razie składu na LM nie mają.
A co do odskoczenia za sam awans jest 7 mln euro więc tyle ile wynosi prawie cały ich budżet więc z całą pewnością kto pierwszy osiągnie LM ten będzie miał ligę i dalsze sukcesy w zasięgu ręki. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Uwierz mi że ten kto będzie pierwszy nie zyska o wiele więcej niż te 7 mln euro ale o tym już pisałem. Do takiego klubu inwestorzy będą się pchać drzwiami i oknami a i możliwości takiego klubu są znacznie większe.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Troche chyba zawyżona ta kwota? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lech ma budżet jeśli się nie mylę około 30 mln zł
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
55-60 mln złotych
EDIT nie mogę znaleźć na szybko bieżącego, ale: http://sport.wp.pl/kat,32288,title,R...wiadomosc.html http://www.lechpoznan.net/wydarzenie-5910.html http://www.lechpoznan.com/news/ogrom...szly-sezon-437
Ostatnio edytowane przez rospun : 19.07.2010 o godz. 21:09.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mniejsza z tym. Zaczynamy zbiegać z tematu. Mamy ligę Europejską i tym powinniśmy się przejmować. Mam nadzieję że nasi piłkarze lepiej się zaprezentują w czwartkowym spotkaniu i będziemy się cieszyć z wysokiego zwycięstwa. O awans się nie martwię ale o styl gry który musi ulec poprawie w tempie błyskawicznym o skuteczności nie wspomnę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...ja,1413470,378 Kwoty z roku na rok są coraz wyższe |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
czyli około 15 mil euro wiec zastrzyk ok 10 mil bo tyle na pewno minimum zgarnie tęn kto awansuje do LM, a to pozwoli na zdystansowanie konkurencji i to znacząco.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kasa z LM jest nieporównywalnie większa niż z LE, szkoda że nie udało się w tamtym roku przejść tej Levadii i choć trochu zarobić. Jak widać zdobycie MP jest niezwykle ważne, bo to potem przekłada się na kasę od UEFY.
Ja to widzę tak, że LM jest od zarabiania, a LE od prestiżu. Jeżeli w tym roku udałoby się jakoś awansować do grupy to ktoś by się nami zainteresował, większa szansa na sprowadzenie kogoś dobrego, większa szansa na sprzedanie któregoś grajka za sumę ponad 2mln euro + dopiszemy sobie parę punktów do rankingu. Po sezonie zdobywamy MP, przechodzimy do LM, Basałaj dobrze wyda pieniądze i odskakujemy lata świetlne w naszej lidze i co roku gramy w LM, kupujemy super grajków, mamy sponsorów, co mecz komplet na stadionie, ahhh rozmarzyłem się ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobrze, że ściągnąłeś mnie na ziemię
Pomarzyć zawsze można, choć wystarczy tylko raz awansować do LM... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Raz awansować do LM i po 5 latach spaść do niższej ligi jak Petrżalka w tym roku?
Nie, dziękuje |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Chodziło mi o to że jednorazowy awans drużyny do LM niczego nie gwarantuje i nie powoduje rozwinięcia prędkości nadświetlnej. Zapewne wiele osób kojarzy Petrzalkę która gdzies 5 lat temu awansowała do LM eliminując Celtic. No to ta sama Petrżalka w tym roku własnie spadła z najwyższej klasy rozgrywkowej na Słowacji. A wydawałoby ię że z taką kasą jaką zarobili mogliby sobie odskoczyć od pozostałych drużyn słowackich na kilka lat
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
i tak samo nie jest powiedziane ze gwarantowac nie moze, podales jeden przyklad Petrżalki i sadzisz ze to kazdego dotyczy.. poza tym spadli bo..
Cytat:
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 19.07.2010 o godz. 23:30.
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Czyli co?Nie opłaca się tam wchodzić bo jakaś Petrzałka źle skończyła?
Podobnie nie opłaca się zarabiać dużych pieniędzy bo przecież sodówka może uderzyć i można np przećpać się koksem ![]() A doczepiłem się bo tak mnie tknęło co tam sobie ubzdurałeś że coś takiego napisałeś.Czy lekki strach że Amice się może udać - więc trzeba się pocieszyć że skończą jak Petrzałka, czy ból że my na razie to możemy sobie pomarzyć o LM więc jakoś ten awans trzeba przynajmniej sobie obrzydzić. Daj spokój z takim myśleniem - LM to fura jak na nasze warunki pieniędzy.Natomiast co potem z tą kasą itp to zupełnie inna kwestia ale chyba nie podołasz się udowadniać tezy że lepiej dostać w cipę z Levadią i być na minusie niż awansować i mieć 50 mln złotych ekstra. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Heh, brawo 1q2.
Z tym udowadnianiem to jednak byłbym ostrożniejszy. Jak nie on to inni Ci za chwilę rozrysują to, że jak Wisła awansuje do LM to zyska a jak Lech awansuje to straci. Tutaj w przewadze jest takie myślenie i nic na to nie poradzimy. Wisła ma najlepszy stadion, murawę, drużynę itd. i basta. A najdrobniejsza krytyka czegokolwiek kwitowana jest "prośbą o przejście na drugą stronę błoń" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Dostałeś burę jak napisałeś że Wilk to no-name i lepszy Kiełb. Ludzie ci przytoczyli fakty, opinię kibiców i ekspertów. Jasnością jest że awans do LM do ogromny skok finansowy i jak by to Lech osiągnął to by poszli mocno do przodu. Nie wiem jaką kasę dawali kiedyś za LM, ale Legia i Widzew nie zrobiły skoku cywilizacyjnego, co nie oznacza że Lech go nie może zrobić. Ale kłóćmy się na fakty, argumenty i nie narzekaj że tutaj ludzie są zaślepieni w Wisłę, jak by tak nie było to by po Levadi i Jopie frekwencja spadła o połowę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
może zamiast gadać o tym że coś stracimy spróbujmy coś zyskać czyli awansować do fazy grupowej LE. Mamy na to spore szanse bo tak naprawde musimy pokonać jedną klasową drużynę. Miejmy nadzieję, że wreszcie skończy się fala złych losowań czego przedsmak mamy już teraz bo jak na razie to losowania mamy naprawdę korzystne. Bo co jak co ale Liverpoolu czy Juventusu to my na pewno nie ogramy.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|