The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.01.2012, 19:10
Ja wymieniłem może ze dwie gry na Xboxa 360, nie narzekam. Wszystko na poziomie
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
laurence
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 01.01.2012, 21:00
ja praktycznie zawsze kupuje/wymieniam gry na gametrade.pl. Czasem niezłe okazje można znaleźć.
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
Odpowiedz cytując
Wichar87
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.01.2012, 01:22
Mam pytanie, nie tyle dotyczące konsoli, ale gier. Jaką polecacie grę strategiczną? Ciekawą i dosyć długą? Chodzi mi raczej o nowsze tytuły, bo nie jestem od jakiegoś czasu na bieżąco.
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.01.2012, 10:14
Men of War: Vietnam, zresztą jak i całą serie gier Men of War
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
laurence
Senior Member

Stary 08.01.2012, 21:30
Jako stary PESowiec postanowiłem sprawdzić ostatnio jak wygląda FIFA. Pożyczyłem od kolegi FIFA 11 i wygląda to naprawdę fajne, mam tylko jeden problem. Podczas grania gra zacina się na jakieś 2 sekundy(podczas meczu zdarza się tak od 4 do nawet 15 przycięć). Jest to dość uciążliwe i zastanawiam się czy to wina gry czy mojej ps3. Podobny problem spotkał mnie kiedyś podczas grania w NBA 10. Mieliście może podobne problemy? Czy jest na to jakaś recepta?
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.01.2012, 15:15
Mój xkloc coś ostatnio świruje podczas grania wyskakuje mi przeczyść płytę miękka ściereczką dodam, że to czasami wyskakuje płytki mają nie wielkie rysy wina płyt czy raczej do czyszczenia idzie laser? Dodam, że konsola zakupiona w Anglii.
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 11.01.2012 o godz. 15:18.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.01.2012, 18:40
laurence napisał(a):Wyświetl post
Jako stary PESowiec postanowiłem sprawdzić ostatnio jak wygląda FIFA. Pożyczyłem od kolegi FIFA 11 i wygląda to naprawdę fajne, mam tylko jeden problem. Podczas grania gra zacina się na jakieś 2 sekundy(podczas meczu zdarza się tak od 4 do nawet 15 przycięć). Jest to dość uciążliwe i zastanawiam się czy to wina gry czy mojej ps3. Podobny problem spotkał mnie kiedyś podczas grania w NBA 10. Mieliście może podobne problemy? Czy jest na to jakaś recepta?
tez mi tnie fife
w sumie to zawsze 2x w ciagu meczu na 2 sekudny. Tak samo z np "PAINem"
MW3 natomiast nie przycina w ogole.
Nie mam pojecia jak po co i dlaczego
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 11.01.2012, 19:21
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Mój xkloc coś ostatnio świruje podczas grania wyskakuje mi przeczyść płytę miękka ściereczką dodam, że to czasami wyskakuje płytki mają nie wielkie rysy wina płyt czy raczej do czyszczenia idzie laser? Dodam, że konsola zakupiona w Anglii.
grasz tylko na oryginałach? jeśli tak to wina lasera
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.01.2012, 21:37
19sebawro06 Tak nawet nie przerabiana...
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Stary 11.01.2012, 21:54
przeczyszczenie lasera powinno pomoc
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 14.01.2012, 09:32
witam Panowie.
od dłuższego czasu planuje zakup konsoli.przeglądam tematy,fora,strony w celu rozwiązania zagadki co lepsze ?!
chciałbym dostać jakieś porady co najlepiej wybrać ?! PS3 czy Xbox 360 kinnect ? jeśli Xbox to czy jakiś slim 250 gb? czy można do niego podpiąć kinnect'a ? jak to wygląda od strony technicznej ? zależy mi przede wszystkim na grach ruchowych właśnie jak w Xboxie. znacie może dobre sklepy gdzie można w rozsądnej cenie kupić Xboxa? piszcie wszystko z własnych doświadczeń i proszę doradźcie mi za i przeciw ,będę bardzo wdzięczny. dziękuję
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.01.2012, 10:10
:/ ok.
- Xbox-
- łatwy w przerobieniu, tańsze gry, kinnect (+)
- płatny abonament za możliwość grania online, bany za granie na przerobionej konsoli (nie możesz wtedy w ogóle łączyć się z Xbox live). (-)

-PS3-
- zdecydowanie nowsza, granie online za free. (+)
- bo ja wiem? ciężka w przeróbce, move jest słabszy w odczytywaniu ruchów w porównaniu do Kinnecta, brak na niej Left 4 Dead (-)

Konsole są bardzo podobne do siebie. Więc teraz (wcześniej też awaryjność była ważnym argumentem, ale teraz zarówno Xbox jak i PS3 pozbyli się swoich "koszmarków"). jedynymi pytaniami na które sobie musisz odpowiedzieć, są : czy chcesz grać online za free czy płacić? czy chcesz przerabiać konsole (ban Ci nie straszny) czy nie?
Ostatnio edytowane przez DevilMayCry : 14.01.2012 o godz. 10:22.
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 14.01.2012, 10:54
wiesz, raczej chodzi mi o zabawę rodzinną typu kinnect do tego jakaś piłka,strzelanka bijatyka. do zabawy na długie wieczory zimowe raczej w grę nie wchodzi żadne granie online.
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Stary 14.01.2012, 11:25
ja powiem tak mam xboxa i kinect. jeśli nie planujesz grac online kupiłbym xboxa i go przerobił. gry masz za 5zł (płyta verbatim) bana nie dostaniesz bo live się nie podłączasz (mając najnowsze przeróbki można grać online ale trzeba być uważnym przy nowościach od C3VA). xboxa najlepiej kupić na allegro od jakiegoś sklepu albo super sprzedawcy. Jeśli nie allegro to sklep internetowy ultima.pl gdzie co jakiś czas są fajne promocje. Najlepiej kup już przerobionego na lt+ 3.0 slima 250gb. Jedyny minus to po przeróbce zazwyczaj tracisz gwarancje chyba że ktoś profesjonalnie odczepi plomby gwarancyjne. Mimo to warto przerobić bo przy rozsądnym używaniu x gwarancja ci nie będzie potrzebna. Xboxy teraz produkowane są mało awaryjne i rzadko się psują (chyba że rzucisz nim o ścianę ). W razie pytań pisz na pv.

PS3 bym nie kupił drogie gry, przerobić nie można. jedyny plus to bluray i darmowa gra przez internet(co mnie nie dziwi bo live od sony jest bardzo słaby). Poza tym XBOX daje więcej możliwości.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 14.01.2012, 13:53
Mam problem z graniem online w BF3, nie wyszukuje mi żadnych serwerów. Jak zrobiłem test połączenia, okazało się, że mam UPnP niedostępne, mimo że w ustawieniach konsoli jak i routera jest włączone. Mogę natomiast normalnie korzystać z neta na konsoli. Jest to o tyle dziwne, że jeszcze kilka dni temu wszystko było ok, a nic nie zmieniałem w ustawieniach. Wie ktoś co z tym zrobić?
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Stary 14.01.2012, 13:57
19sebawro06 napisał(a):Wyświetl post
ja powiem tak mam xboxa i kinect. jeśli nie planujesz grac online kupiłbym xboxa i go przerobił. gry masz za 5zł (płyta verbatim) bana nie dostaniesz bo live się nie podłączasz (mając najnowsze przeróbki można grać online ale trzeba być uważnym przy nowościach od C3VA). xboxa najlepiej kupić na allegro od jakiegoś sklepu albo super sprzedawcy. Jeśli nie allegro to sklep internetowy ultima.pl gdzie co jakiś czas są fajne promocje. Najlepiej kup już przerobionego na lt+ 3.0 slima 250gb. Jedyny minus to po przeróbce zazwyczaj tracisz gwarancje chyba że ktoś profesjonalnie odczepi plomby gwarancyjne. Mimo to warto przerobić bo przy rozsądnym używaniu x gwarancja ci nie będzie potrzebna. Xboxy teraz produkowane są mało awaryjne i rzadko się psują (chyba że rzucisz nim o ścianę ). W razie pytań pisz na pv.

PS3 bym nie kupił drogie gry, przerobić nie można. jedyny plus to bluray i darmowa gra przez internet(co mnie nie dziwi bo live od sony jest bardzo słaby). Poza tym XBOX daje więcej możliwości.

A co jest w tym PSN takiego słabego? Takie pytanko: masz zarówno PS 3 jak i XBoxa?
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 14.01.2012, 14:36

O czym Ty piszesz jak nie masz porównania fanboju?
Xbox lepszy bo można KRAŚĆ tak?
Słaby to jest live na którym nie można nawet poczty sprawdzić Za to bardziej stabilny, nie zrywa połączeń, przynajmniej mnie sięnie zdażyło, ale mało na X gram. Kinnect jest fajny, ale szybko się nudzi, generalnie te wszystkie ruchowe gry to jedno i to samo. Move na PS3 też nie lepszy i łatwo go oszukać. Chyba dla dzieci lepszy kinnect, a dla starszych PS3 + Move - Dla dzieci Eye pet - rewelacja! odkąd dodali obsługę Move, bo przedtem z tą kartą to była męczarnia
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Stary 14.01.2012, 14:50
DevilMayCry napisał(a):Wyświetl post
A co jest w tym PSN takiego słabego? Takie pytanko: masz zarówno PS 3 jak i XBoxa?
miałem ps3 ale jak widać juz nie mam bo dla mnie jest po prostu słaby. jedyne co mi się w nim podoba to bluray.
co jest słabego w psn? może napisze czego nie ma:
-możliwość tworzenia grup
- rozmawiania z kilkoma osobami na raz (nie chodzi o rozmowy w grze)
- drogie dodatki do gier
-włamy na konta (słabe zabezpieczenia)
tyle sobie przypomniałem tak na szybko.

Cytat:
O czym Ty piszesz jak nie masz porównania fanboju?
Xbox lepszy bo można KRAŚĆ tak?
Słaby to jest live na którym nie można nawet poczty sprawdzić Za to bardziej stabilny, nie zrywa połączeń, przynajmniej mnie sięnie zdażyło, ale mało na X gram. Kinnect jest fajny, ale szybko się nudzi, generalnie te wszystkie ruchowe gry to jedno i to samo. Move na PS3 też nie lepszy i łatwo go oszukać. Chyba dla dzieci lepszy kinnect, a dla starszych PS3 + Move - Dla dzieci Eye pet - rewelacja! odkąd dodali obsługę Move, bo przedtem z tą kartą to była męczarnia
masz wszstko oryginalne w domu? windows w kompie a może mp3 też żadnych ani filmów na komputerze nie masz ? jeśli nie chcesz grac online a masz do wyboru gry za 200 zł a 5 to co wybierasz?
problemów z odbieraniem wiadomości nigdy nie miałem a xboxa posiadam od 3 lat.

kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe jakie to możliwości daje xbox jak tam nawet nie można stron internetowych przeglądać, od xboxa wolałbym już wii.
Na twoim miejscu kupiłbym PS3 nie zawiedziesz się, wciąga konkurencje nosem.
do przeglądania stron mam komputer a do grania mam xboxa.

zrób jak uwarzysz ja napisałem tylko swoją opinie bo grałem na tych dwóch konsolach
Ostatnio edytowane przez 19sebawro06 : 14.01.2012 o godz. 14:56.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Stary 14.01.2012, 15:12
Jak nie ma możliwości rozmowy z kilkoma osobami naraz? zakładasz chat, lub voice chat, zapraszasz ludzi, i rozmawiasz do woli.
Włam? A nie pamiętasz jak Xbox live padło przez atak hakerów?
A oto przykłady "bezpieczeństwa" Xbox Live (tylko z ostatniego roku).

http://www.cdaction.pl/news-20141/ha...xbox-live.html
http://plxc.pl/?p=1133

Pytanie nie do mnie, ale na nie odpowiem. Tak mam wszystko oryginalne. Pracuję, stać mnie. Pracując nauczyłem się tego, aby doceniać wysiłek innych ludzi, bo kiedyś ktoś nie doceni mojego.
Przypominam Ci, że gry są dobrem nie potrzebnym do życia, funkcjonowania. Nie stać Cie, nie kupuj. Proste.

Skończmy już ten temat, bo nikt nikogo tu nie przekona. Najlepsze jest to, że najczęściej wypowiadają się osoby które:
a) miały, ale już nie mam
b) grałem u kolegi raz, więc wiem
c) przeczytałem gdzieś, więc jest to prawda.

Ja swojego zdania nie zmienię, a wierz mi ogrywam zarówno PS3 jak i Xboxa i Wii. Więc porównuje je codziennie.
Ostatnio edytowane przez DevilMayCry : 14.01.2012 o godz. 15:21.

Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Stary 14.01.2012, 15:24
nie przypominam sobie zeby xbox live padło. za to pamietam jak przez +- tydzien psn był zamknięty ze względu na całkowite zhakowanie.

po co tu się kłócić.masz ps3 podoba ci sie to graj. mi ps3 się nie podoba więc gram na x. bez odbioru

Pytanie nie do mnie, ale na nie odpowiem. Tak mam wszystko oryginalne. Pracuję, stać mnie. Pracując nauczyłem się tego, aby doceniać wysiłek innych ludzi, bo kiedyś ktoś nie doceni mojego.
Przypominam Ci, że gry są dobrem nie potrzebnym do życia, funkcjonowania. Nie stać Cie, nie kupuj. Proste.
gratuluje że masz wszystko oryginalne (sorry ale jakoś w to nie wierze) alei tak gratuluje
Ostatnio edytowane przez 19sebawro06 : 14.01.2012 o godz. 15:28.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
laurence
Senior Member

Stary 14.01.2012, 15:45
nie przypominam sobie zeby xbox live padło. za to pamietam jak przez +- tydzien psn był zamknięty ze względu na całkowite zhakowanie.

po co tu się kłócić.masz ps3 podoba ci sie to graj. mi ps3 się nie podoba więc gram na x. bez odbioru

gratuluje że masz wszystko oryginalne (sorry ale jakoś w to nie wierze) alei tak gratuluje
PSN prawie miesiąc leżał.
Ja kupiłem PS3 bo uważam że ma świetne exclusive. Blueray teraz nie jest żadnym rarytasem. Za 250 zł można kupić odtwarzacz.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Stary 14.01.2012, 15:47
co do exclusive to przyznaje są lepsze
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
Janek_wad
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 14.01.2012, 16:00
Ja
A oto przykłady "bezpieczeństwa" Xbox Live (tylko z ostatniego roku).

http://www.cdaction.pl/news-20141/ha...xbox-live.html
http://plxc.pl/?p=1133
Gwoli ścisłości, w przytoczonym artykule nie ma ani słowa o złamaniu zabezpieczeń i wycieku danych z serwerów MS. Po prostu grupa hakerów wykradła hasła oraz loginy tysięcy użytkowników różnych portali. Jak wiadomo, praktycznie każdy internauta używa jednego hasła, więc jeśli ktoś miał konto np. na Facebooku i w usłudze XBOXLive, mógł poczuć się zagrożony (na zasadzie: ukradnę komuś hasło do poczty wp, to spróbuje się włamać na facebooka, bo zapewne dane dostępowe będą takie same).
Ostatnio edytowane przez Janek_wad : 14.01.2012 o godz. 16:46.
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 14.01.2012, 16:29
Tak, mam wszystko oryginalne I nawet windowsa! Czy zawsze miałem? nie! Na PC grałem za młodu w piraty, ale dorosłem i zacząłem doceniać cudzą pracę no i zarabiać
PSN leżał prawie miesiąc to prawda, nie twierdzę że jest idealny. Ale gram online za darmo i to mi wystarcza. Gdyby nie to, że za Gold trzeba płacić, pewnie kupiłbym xboxa, był wcześniej na rynku i miał naprawdę fajne gry (Gears of War mam na myśli)natomiast jak pisałem wcześniej - dla dzieciaków wg mnie lepszy kinnect, dla tych powyżej 7-8 lat chyba Move.
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Stary 14.01.2012, 16:45

Wystarczy popatrzeć kilka stron wcześniej. Tam było wspomniane o upadku Xbox live 4 lata temu bodajże. Usługi nie było 14 dni.

- Kolejna sprawa. Wyraźnie napisałem, że obecnie konsole nie różnią się od siebie za bardzo (wystarczy spojrzeć troszeczkę go góry).

- Nie, nie wolę PS3 (gdyby tak było, to sprzedałbym klocka już kilka lat temu).

- Nie musisz mi wierzyć. I don't care.

- Gwarantuję Ci, skończysz 30 lat jak ja, to zmieni Ci się podejście do pewnych spraw.
Ostatnio edytowane przez DevilMayCry : 14.01.2012 o godz. 16:48.

Odpowiedz cytując
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 15.01.2012, 10:10
Polecam sklep Gekon na ulicy Zacisze. Miła obsługa, tanie gry.
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 28.01.2012, 11:16
W Empikach można sprzedać używane gry:
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=65523
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 04.02.2012, 14:28
od roku gram TYLKO w PESa i niemoge przestac
Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.02.2012, 14:35
Tak przy okazji, jak chodzi online w PESie 2012? Są lagi? Bo wiem że jeszcze 2 lata temu mocne lagi były i słabo w ogóle to wyglądało.
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
laurence
Senior Member

Stary 11.02.2012, 13:00
grałem dość długo w pes10 i nie przypominam sobie żebym miał jakieś problemy z lagami. Wiadomo że zdarzały sie takie mecze że ch** człowieka strzelał bo zawodnik po 3 sekundach wykonywał to co chciałeś zrobić ale takie mecze to naprawdę rzadkość. Kupował ktoś już używane gry w empiku na ps3? Duże przebicie cenowe?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów