|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Smuda też nie mówi po polsku, ani po angielsku...A jednak trenował Wisłę, 3 razy. I nawet MP zrobił.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Co mi się nasunęło. Facet z pewnością jest znajomym Junco. Nie zna Angielskiego, naszych realiów i nie posiada papierów. To nie brzmi za dobrze. Wyobrażacie sobie poważną firmę, która podobnie dobiera sobie pracowników. Pod względem wizerunku, mam wrażenie że klub sam chętnie staje pod ścianę i daje rozkaz do rozstrzelania. Powiedzmy sobie szczerze, przy fakcie dokonanym możemy tylko życzyć mu powodzenia, ale do cholery Wisła to poważny klub i takie ruchy nie powinny mieć miejsca. To policzek dla obecnych w klubie, piłkarzy i całej reszcie. To tak jakbym planował swoją przyszłość w oparciu o wygraną w totolotku, której jeszcze nie wylosowałem. Niby szansa jest ale pierwej mnie autobus potrąci niż wygram. PS> Wracając do tego Angielskiego nowego trenera. Skoro nie potrafi władać w tym języku mając ponad 40 lat na karku, oznacza, że nigdy nie brał na poważnie kariery poza Hiszpanią. Innymi słowy, gość z ograniczonymi ambicjami.
Ostatnio edytowane przez Kryniu : 03.01.2017 o godz. 23:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ktoś tu kiedyś o Motyce wspominał i potraktowano to jako żart (zgodnie z zamysłem autora).
Czułbym się teraz pewniej z Motyką. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Domyślam się że Uefa Pro nie ma i Kmiecik będzie robił za słupa?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To już byłaby totalna kompromitacja.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
^^
Obecnie cała administracja przy której rząd ma cokolwiek do powiedzenia jest tak wybierana więc jestem w stanie sobie wyobrazić taką firmę... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale jeśli Sobolewski jest za mało doświadczony, a dostajemy w zamian wuefistę, to się trochę dziwnie robi.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 04.01.2017 o godz. 11:06.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Na TVP1 akurat trwa Dzień Świra. No istny dzień świra nam ....a mać zaproponowali. Jaaaaa .......e.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może trzeba było wziąć Żurka... albo Janasa...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Z drugiej strony Legia wziela tego Hasiego. Facet niby z sukcesami, papiery mial, CV niezle, jako pilkarz tez w powaznych klubach kopal a okazal sie byc totalnym nieporozumieniem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
W jaki sposób ten cymbał ma się porozumiewać z zespołem ? Zna w ogóle angielski, czy będziemy tłumacza za nim targali
ŻENADA
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 03.01.2017 o godz. 23:56.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Spójrzmy prawdzie w oczy - gdyby taki ogór trafił do Piasta albo Łęcznej, to byśmy teraz robili sobie z nich jaja.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Co tu się wyprawia się, w naszej Wisełce
Jedyne wytłumaczenie, że pewnie dużo tańszy od polskiego odpowiednika z niższych lig. ![]()
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing) |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...611,1,727.html Rok temu, gdy go zatrudniali: http://akademiawisly.pl/goncalo-feio...em-w-akademii/ ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Motyka mysle ze by nie powiedzial wiecej niz 10 tys pln miesiecznie.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
![]() Kreujmy się dalej na poważny klub.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 04.01.2017 o godz. 00:05.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
To są ....a jaja.
Facet nie zna angielskiego (nawet podstaw skoro potrzebuje tłumacza) - czyli jest totalnym amatorem, który w życiu o karierze trenera pierwszoplanowego nie marzył. Typowy czwartoligowy wuefista. Jego szczytowym punktem w karierze były (przegrane) baraże o trzecią ligę hiszpańską... Od pół roku jest bezrobotny - czytaj: żaden klub trzeciej ligi hiszpańskiej nie złożył mu oferty. ----------------------- Junco: Siema Kiko, dobre wieści! Kiko: Słucham. J: Ile tam w Hiszpanii ci płacili? K: 4 tys euro miesięcznie. J: Ok, załatwię ci fuchę na pół roku za 12 tys euro, ale 10 tys mi odpalasz. Pasi? K: Spoko! J: Druga rzecz, masz tam jakiś "utalentowanych" 19 latków bez klubów? K: Coś by się znalazło. J: Znajdź trzech: środkowego obrońce (za Guzmica), bocznego obrońcę (Sadlok), kogoś do środka pomocy (Mączyński), powiedz im że dam im 3,5 letnie kontrakty w polskiej ekstraklasie po 10 tys euro na miesiąc. K: Co w zamian? J: Po dyszce od głowy dla mnie. Plus niech podpiszą umowę z moim kuzynem-agentem na 5 lat. Na pewno lepiej na tym wyjdą niż gnicie w czwartej lidze. K: Spoko jest deal. ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
@Elkabat,
Ale Feio to zostaw w spokoju. Gość robi mega robotę w akademii, świetnie zna sie na szkoleniu młodzieży i to akurat dobry ruch. Bo raczej na pewno nie będzie jedynie tłumaczem tylko tez jednym z asystentów, łącznikiem z AP. Tez zapewne o to chodziło jak była mowa, ze hitowe zmiany w akademii w czwartek. |
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
![]()
"Nienawiść jest toksyczna i tu zanim dusza dorośnie do niej juz masz pierwszą krew na butach"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2016
Offline |
|
|
Ale przynajmniej znał realia kraju, że o komunikacji nie wspomnę
Nawet jeśli założyć że to utalentowany trener i ma spory potencjał, a do tego jest genialnym taktykiem i analitykiem, to czy ktoś mu powiedział że pierwsze 3 mecze zagra w zimie, a jego zawodnicy nie zrozumieją ani słowa? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Ale wiecie chłopcy i dziewczęta, portugalski i hiszpański to jak polski i rosyjski. Zakładam optymistycznie, że albo Ramirez zna portugalski, albo Feio mówi po hiszpańsku.
Tak czy inaczej, polecenie Hiszpana będzie docierało do zespołu przez dwa języki obce. Może wysłać ich wszytskich na jakiś kurs esperanto? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Mam nieodparte wrażenie, że niektórzy chyba jeszcze nie ogarnęli kto właśnie został trenerem Wisły.
Nie przyjechał na testy piłkarskie, nie przyjechał na staż, nie przyjechał do akademii jako 46346 trener, nie przyjechał na wymianę między zaprzyjaźnionymi klubami, nie zgubił się w drodze powrotnej po sylwestrze z dwójką z Zakopanego. przyjechał pracować jako trener 1 drużyny ! Zatem: Wisła i 4 liga hiszpańska, Wisła i 4 liga hiszpańska, Wisła i 4 liga hiszpańska (przeczytać na głos kilkukrotnie, może niektórym zaświta co tu nie pasuje) Jedyna nadzieja, że Sobol dalej to będzie ogarniał tylko już jako asystent. Nie wiem co ten Junco zrobił z zarządem, że zgodzili się na tą kompromitację. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Ja wspominałem, bo temat przez długie lata wisiał w powietrzu, pisałem żartobliwie, ale że był juz dawno przymierzany to FAKT.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A może jednak on idzie do akademii a jutro wyskoczy jakiś hector raul cooper?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Kuwra ale jaja. To na której ulicy ta czwartkowa konfa
![]()
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW