The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: W wyborach parlamentarnych 2015 zagłosuję na:
KW Prawo i Sprawiedliwość 66 30,14%
KW Platforma Obywatelska RP 10 4,57%
KW Partia Razem 1 0,46%
KW KORWiN 85 38,81%
KW Polskie Stronnictwo Ludowe 5 2,28%
KW Zjednoczona Lewica SLD+TR+PPS+UP+Zieloni 6 2,74%
KWW „Kukiz’15” 19 8,68%
KW Nowoczesna Ryszarda Petru 16 7,31%
Inny 11 5,02%
Głosujących: 219. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.10.2015, 21:49
Cytat:

Partia KORWiN: Marsz Wolności i Suwerenności przeszedł ulicami Warszawy

Ulicami Warszawy przeszedł marsz Wolności i Suwerenności. W marszu, oprócz europosłów Janusza Korwin-Mikkego, Robera Iwaszkiewicza i posła Przemysława Wiplera, udział wzięli Marian Kowalski, reprezentujący Ruch Narodowy w poprzednich wyborach prezydenckich, a także goście z zagranicy. Na specjalnej scenie pod kolumną Zygmunta przemawiali: Sharon Ellul Bonici z Malty i Normunds Grostiņš z Łotwy, czyli politycy należący do eurosceptycznej partii Europejski Sojusz na rzecz Wolności (EAF). Na marszu obecni byli także działacze z czeskiej Partii Wolnych Obywateli.

W tym roku uczestnicy marszu szli pod hasłami: „Niskie podatki. Zero imigrantów. Nic o nas bez nas!”.

Domagamy się powrotu suwerenności. Po podpisaniu traktatu lizbońskiego państwa nie są już suwerenne. Suwerenem jest Unia Europejska, musimy robić, to co Unia każe, prawo unijne jest przed polskim i nie mamy tutaj żadnego wyboru – mówił europoseł Janusz Korwin-Mikke, kandydujący z pierwszego miejsca na warszawskiej liście partii KORWiN.

Walczymy o to, by przywrócono Polsce wolność, suwerenność, tego będziemy się domagać, podczas dzisiejszego marszu. Mówimy: „nie” nielegalnym imigrantom w Polsce –powiedział poseł Przemysław Wipler, „jedynka” partii KORWiN w Katowicach.

Marian Kowalski, reprezentujący Ruch Narodowy w poprzednich wyborach prezydenckich, mówił: Nie chcemy w Polsce obozów koncentracyjnych dla nielegalnych imigrantów(…). Tylko my możemy ochronić nasze rodziny, nasze tradycje, nasze zwyczaje i naszą wolność.

Partia KORWiN wyraźnie mówi: nie chcemy płacić za imigrantów, nie chcemy dawać pieniędzy polskich podatników na utrzymywanie nielegalnych imigrantów –przypomniał poseł Tomasz Górski, lider listy w Połocku.

Konrad Berkowicz, lider krakowskiej listy partii KORWiN, zauważył: Serce rośnie, kiedy patrzy się na te czasy, kiedy wzbiera moc, nieokiełznana energia w ruchu wolnościowym, w tym ruchu patriotycznym.

Religia katolicka zabrania eutanazji i uważa za grzech samobójstwo, a to co robi Europa to jest eutanazja, to jest samobójstwo, także jako katolik czuję się usprawiedliwiony, bo nie chcę popełnić samobójstwa – powiedział Piotr Bryczkowski, lider podwarszawskiej listy partii KORWiN.

Marsz Wolności i Suwerenności jest manifestacją umiłowania dla ojczyzny, dumy z jej bohaterskiej przeszłości i troski o dobro następnych pokoleń. Na marszu nie zabrakło wolnościowych haseł i biało-czerwonych flag.

W dobie nachalnej promocji multikulturowości, zastępowania wolności słowa ideą poprawności politycznej i powolnego, lecz coraz wyraźniejszego upadku cywilizacji europejskiej, marsz Wolności i Suwerenności jest szczególną okazją do zamanifestowania swojej miłości do ojczyzny.

Jak przypominają organizatorzy, niepodległość Królestwa Polskiego została ogłoszona 7 października 1918 r., kiedy Rada Regencyjna wydała w tej sprawie oficjalny dekret. Z tego właśnie powodu, wbrew sanacyjnej propagandzie, Marsz Wolności i Suwerenności co roku odbywa się możliwe najbliżej tej chwalebnej daty, by uczcić dzień rzeczywistego odzyskania niepodległości.

Marsz Wolności i Suwerenności już po raz czwarty przeszedł ulicami Warszawy.
http://wmeritum.pl/partia-korwin-mar...cami-warszawy/
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 10.10.2015 o godz. 22:02.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 11.10.2015, 08:53
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
Przecież Gowin jest kibicem Wisły Kraków więc co w tym dziwnego ? Zrobił sobie fotkę z idolem, ja nie widzę w tym żadnego lansowania
Ja widzę, bo był tylko na pierwszej połowie a potem porobił foteczki pospacerował i zniknął, drugiej już nie obejrzał.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 11.10.2015, 18:35
Cytat:
Brakuje mi w tym temacie podjęcie próby analizy na temat tego co stanie się w wyborach parlamentarnych w kontekście wyników wyborów prezydenckich. Moje typy:
1. PO się nie ogarnie. Będzie targane wewnętrznymi sporami. Dodatkowo hejt którym do tej pory obdarzali PiS zmuszeni będą rozdzielić na PAD i Kukiza. Nie bardzo wierzę że inicjatywa Petru jest autentyczna. Sądzę że w sytuacji gdyby okazało się że temat wypali (tzn: znajdą się tacy którzy będą chcieli na nich głosować) to przed wyborami sformułują z PO jakąś koalicję ("Wolna Polska" albo coś w tym stylu) i w ten sposób PO będzie mieć "swojego Kukiza". Mój typ: jeśli temat Petru nie wypali PO dostanie coś pomiędzy 20-25% głosów. W przypadku sukcesu Petru i koalicji wyborczej z nim mogą dostać coś pod 30%.
2. Kukiz będzie cierpiał. Nie ma szans na dociągnięcie swoich 20% do wyborów. Elektorat będzie podbierał mu Petru (po to chyba powstała ta partia) i plankton w stylu KORWINA i RN (nie sądzę aby Kukiz był w stanie dogadać się z nimi w sprawie koalicji wyborczej, inaczej niż z KNP, z którą zaczyna współpracować już obecnie. Nowym zjawiskiem będzie to że tak RN jak i KORWIN skoncentrują się na podbieraniu elektoratu Kukizowi raczej niż, tak jak było do tej pory, PiS-owi. Myślę że na tej linii będzie bardzo gorąco). Dodatkowo jeszcze przed wyborami czekają ich bardzo poważne konflikty wewnętrzne, które mocno ograniczą spoistość tego ugrupowania. Mój typ: jeśli Kukizowi uda się dowieść do wyborów10% to będzie cud. Moim zdaniem bardziej realna jest sytuacja że w ogóle nie uda mu się dostać do Sejmu.
3. Plankton (KNP, RN, KORWIN). KNP wejdzie do Sejmu jeśli uda się to Kukizowi. RN i KORWIN nie przekroczą 5%. Będą tak jak do tej pory funkcjonować na obrzeżach polityki.
4. PSL swoje 5-7% dostanie. Wejdą do Sejmu.
5. SLD będą walczyć o przekroczenie progu. Moim zdaniem uda im się. Ciekawe będzie to że będą szukać elektoratu który utracili na rzecz PO, co oznacza że również tutaj PO będzie miało dodatkowy front walki.
6. PiS myślę że dostanie w granicach 38-33%. Przy dobrych układach może wystarczyć na samodzielne rządy. Jeśli nie, będzie kombinowanie z kukizowcami (jeśli się dostaną) i PSL. Przy "swoim" prezydencie jest szansa na rząd stworzony przez PiS, ale sprawa nie będzie łatwa.
Przepraszam że cytuję sam siebie ale myślę że warto skonfrontować to co pisało się na temat wyborów na tym forum (w temacie politycznym) 5 czerwca, z sytuacją obecną. Jak widać pomyliłem się w dwóch sprawach: Petru nie zrobił koalicji z PO (choć pojawiały się takie głosy) a RN nie wystartuje samodzielnie w wyborach, choć część z nich (np: Wierzejski) będzie startować z list Kukiza. Poza tym podtrzymuję to co napisałem cztery miesiące temu:
1. PO pomiędzy 25-20%
2. Kukizowi może się jednak udać przekroczyć minimalnie 5% (ale na dwoje babka wróżyła)
3. KORWIN ma szansę na przekroczenie progu mniejsze niż świnia na to aby zobaczyć niebo. KNP i RN może wejść do Sejmu tylko jeśli uda się to Kukizowi.
4. PSL 5% przekroczy.
5. Komuchom też się uda. 8% przekroczą.
6. PiS powinien być pomiędzy 33-38%
I podtrzymuję tezę główną: przy dobrych wiatrach PiS-owi powinno udać się sklecić większość parlamentarną. Niewielką, ale jednak.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 11.10.2015 o godz. 18:39.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 11.10.2015, 19:39
„Niskie podatki. Zero imigrantów. Nic o nas bez nas!”
No patrzcie Państwo. To hasło marszu jest sprzeczne z tym co Krul mówił jeszcze w kwietniu tego roku, gdy kandydował na prezydenta:
"Zdaniem p. Korwin-Mikkego, trzeba zlikwidować w ogóle wszelkie zasiłki, a jeżeli mimo to będą chcieli przyjechać i pracować w Polsce, tak jak Lenin pracował w Anglii, to oczywiście niech przyjeżdżają."
i link: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...?ticaid=115be4
Vox populi vox dei. Hipokryzja w czystej postaci.
"Religia katolicka zabrania eutanazji i uważa za grzech samobójstwo, a to co robi Europa to jest eutanazja, to jest samobójstwo, także jako katolik czuję się usprawiedliwiony, bo nie chcę popełnić samobójstwa"
Ciekawe w jaki sposób usprawiedliwia się ten "katolik" ze wspólnych marszów swojego wodza i Palikota, popierających legalizację narkotyków, tudzież z organizowania spędów młodych działaczek partii w celu wyboru nowej klaczki dla Krula?
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 11.10.2015 o godz. 19:43.
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 11.10.2015, 23:09
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...&postcount=637 - wislak68 - "wielki katolik" na bank żaden oszczerca.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 12.10.2015, 02:04
Karamazow napisał(a):Wyświetl post
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...&postcount=637 - wislak68 - "wielki katolik" na bank żaden oszczerca.
Rozumiem że kolega pije do tego fragmentu:
"Zreferuj proszę w takim razie poglądy ekonomiczne "Grzegorza". Zgodnie z moją wiedzą jest on bowiem takim etatystą że "socjalista" Duda mógłby przy nim uchodzić za ekonomicznego libertarianina."
Moja odpowiedź:
1. Stosowanie argumentów ad personam w dyskusji, którą chce się prowadzić w sposób merytoryczny, jest zawsze porażką. Piszę o tym ponieważ uważam że, pomimo iż nie zgadzamy się w bardzo wielu kwestiach, jesteś osobą z którą można i warto prowadzić rozmowę (w przeciwieństwie do sporej części turbo-niepokornych w stylu wieśniaka czy Incognito "tryb warunkowy" TSW).
2. Pomijając fakt że z całą pewnością nie jestem "wielkim katolikiem" (choć staram się jak mogę), to jakie znaczenie dla oceny stopnia hipokryzji zawartej w wypowiedziach polityków KORWINA ma to, że została zacytowana akurat przeze mnie? Czy Twoim zdaniem powoduje to że przestaje być hipokryzją? Czy znaczy to że wspomniani politycy nie powiedzieli tego co powiedzieli?
3. Rozumiem że zarzucasz mi "oszczerstwo" (z czym się nie zgadzam i do czego odniosę się w punkcie poniżej) przy definiowaniu poglądów ekonomicznych Brauna, ale czy jestem również, Twoim zdaniem, "oszczercą" podając cytaty KORWINOWCÓW? Czy sądzisz że fakt ich zacytowania akurat przeze mnie znosi z tych wypowiedzi odium śmieszności? Bo jeśli tak to, moim zdaniem, mam pełne podstawy aby nazwać Cię "manipulatorem".
4. I w końcu ad rem. Z całym szacunkiem dla Pana Brauna ale jego osoba jest w sensie politycznym na tyle egzotyczna, że moja wiedza na temat jego programu ekonomicznego ogranicza się do oglądnięcia kilku wywiadów z nim (w których pastwił się nad "międzynarodowym kapitałem"), faktu kandydowania z ewidentnie etatystycznej LPR i informacji o wspólnych akcjach z organizacjami w stylu Solidarni 2010 (o których wiem że są mocno etatystyczne). Stąd wniosek który wyciągnąłem na temat jego "etatyzmu". Moim zdaniem dość wyraźnie zaznaczyłem w zacytowanej wypowiedzi że wniosek ten wynika "z mojej wiedzy" na temat poglądów ekonomicznych Pana Brauna, natomiast, w wypadku gdyby było inaczej, proszę rozmówcę o zreferowanie jego poglądów ekonomicznych. Ponieważ nie otrzymałem odpowiedzi założyłem że "moja wiedza" na temat etatyzmu Pana Brauna, jest zgodna z prawdą. Jeśli natomiast dysponujesz innymi informacjami na ten temat będę wdzięczny za sprostowanie. Oczywiście, jeśli nie miałem racji, nie będę miał najmniejszego problemu z tym, aby przyznać że byłem w błędzie. Natomiast zarzucanie mi, w przypadku gdybym się mylił, na tej podstawie "oszczerstwa" wydaje się być równie ekstrawaganckie jak dzisiejsze rewelacje Lisa o tym że to PiS zorganizował podsłuch u "Sowy", w oparciu o przesłankę że żaden z polityków tej partii nie został nagrany.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 12.10.2015 o godz. 02:08.
Odpowiedz cytując
TSWthedues
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 12.10.2015, 12:50
Panowie i Panie ALE JAJA! Giertych napisał tajny Raport dla Newsweeka, w którym możemy przeczytać, że PiS stoi za nagraniami Posłów PO
ehhhh

GW napisał(a):Wyświetl post
"Poufny raport" na temat afery podsłuchowej? Giertych: To mój raport

O "poufnym raporcie" przygotowanym dla ABW i prokuratury na temat śledztwa w sprawie afery podsłuchowej pisze dzisiejszy "Newsweek" w tekście "Zniszczyć rząd". Tygodnik nie poinformował, że jego autorem jest mecenas Roman Giertych, który jest pełnomocnikiem m.in. Radosława Sikorskiego, nagranego przez kelnerów na zlecenie Marka Falenty.
Giertych do autorstwa raportu przyznał się sam na swojej stronie na Facebooku. W swoim raporcie stawia tezę, że operacja podsłuchowa została przygotowana i przeprowadzona przez ludzi związanych z PiS.

Do takich wniosków Giertych doszedł na podstawie analizy zeznań świadków. Podkreśla, że opisany przez tygodnik raport jest częścią "uzasadnienia wniosku o odebranie sprawy śledztwa podsłuchowego dotychczasowym prokuratorom". Giertych twierdzi bowiem, że prokuratorzy celowo pomijają w śledztwie tropy prowadzące do ludzi związanych z partią Jarosława Kaczyńskiego....
Odpowiedz cytując
ZawszeSztywny
Senior Member

Od: 03.2013

Stary 12.10.2015, 18:00
hehe
http://kulisy24.com/opinie/giertych-...e-przez-poufne
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 12.10.2015, 19:56
http://ewaiprzyjaciele.pl/

Polecam zapoznać się z ich kulinarną ofertą
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 13.10.2015, 00:48
https://www.youtube.com/watch?t=807&v=1rHVPYAvPPg

Ten gość porwał me serce... głosuje na niego!
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 13.10.2015, 07:33
https://www.youtube.com/watch?v=JWPFnYvyMRw

tak jest!!!
25 października przekręcamy wajchę!!!

Idzie Dobre.
NIKT NIE ZOSTAJE W DOMACH.
Zabieramy Babcie, Dziadków, pradziadków, prababcie. Całe rodziny i koniec z tym bydłem!!!

Wypierdalamy Platformę w kosmos!!!
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 13.10.2015, 08:07
regan napisał(a):Wyświetl post
https://www.youtube.com/watch?t=807&v=1rHVPYAvPPg

Ten gość porwał me serce... głosuje na niego!
To jeszcze w temacie
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.10.2015, 09:28
W związku z wyborami, żebyśmy się czasem nie zdenerwowali rząd Kopacz dokonał małego wstrzymania:

Cytat:
Po wyborach do Polski ma trafić 100 tysięcy imigrantów - podaje tygodnik "wSieci"

Według gazety przesądzone jest, że po wyborach parlamentarnych do naszego kraju trafi 100 tysięcy imigrantów. "wSieci" powołuje się na źródła w Komisji Europejskiej.

Decyzja już zapadła. Rząd jednak ukrywa tę prawdę przed Polakami ze względu na zbliżające się wybory parlamentarne - pisze tygodnik, który powołuje się na źródła w Komisji Europejskiej.

Autorka artykułu, Aleksandra Rybińska, pisze, iż rząd zgodził się na liczbę 100 tysięcy imigrantów, rządowi Ewy Kopacz udało się wynegocjować zwłokę we wcieleniu projektu w życie:

Opinia publiczna jest świadomie oszukiwana: bo rząd Ewy Kopacz już się na to po cichu zgodził, tylko wybłagał zwłokę w realizacji tego planu. Oczywiście ze względu na wybory - czytamy w artykule Aleksandry Rybińskiej. Prace nad realizacją planu Brukseli są według tygodnika "wScieci" zaawansowane, wskazywane są konkretne ośrodki, gdzie imigranci zostaną ulokowani.

Brukselscy urzędnicy dysponują już nawet listą miejsc, w których mają zostać ulokowani skierowani nad Wisłę przybysze. Są na niej nieczynne koszary wojskowe i inne ośrodki, w których można umieścić duże grupy ludzi - informuje nasz rozmówca, pragnący zachować anonimowość urzędnik Komisji Europejskiej - czytamy w tygodniku.

"wScieci"
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Stary 13.10.2015, 14:22
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
„Niskie podatki. Zero imigrantów. Nic o nas bez nas!”
No patrzcie Państwo. To hasło marszu jest sprzeczne z tym co Krul mówił jeszcze w kwietniu tego roku, gdy kandydował na prezydenta:
"Zdaniem p. Korwin-Mikkego, trzeba zlikwidować w ogóle wszelkie zasiłki, a jeżeli mimo to będą chcieli przyjechać i pracować w Polsce, tak jak Lenin pracował w Anglii, to oczywiście niech przyjeżdżają."
i link: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...?ticaid=115be4
Vox populi vox dei. Hipokryzja w czystej postaci.
"Religia katolicka zabrania eutanazji i uważa za grzech samobójstwo, a to co robi Europa to jest eutanazja, to jest samobójstwo, także jako katolik czuję się usprawiedliwiony, bo nie chcę popełnić samobójstwa"
Ciekawe w jaki sposób usprawiedliwia się ten "katolik" ze wspólnych marszów swojego wodza i Palikota, popierających legalizację narkotyków, tudzież z organizowania spędów młodych działaczek partii w celu wyboru nowej klaczki dla Krula?
Korwin wyraźnie mówi że jeżeli ktoś chce przyjeżdzać pracować albo otwiorzyć interes i dać prace,płacić podatki to ok,bo tacy ludzie budowali potęge USA w XIX w. Problemem są muzułmanscy uchodźcy "zasiłkowi",którzy teraz masowo zalewają Europe właśnie z powodu tego że są tutaj zasiłki dla nierobów. Zobacz co Korwin mówił o imigrantach w 1993 roku i teraz,ma jedno niezmienne i te same zdanie w tej kwestii:

w roku 1993 w sejmie:
https://www.youtube.com/watch?v=SFQL81ReWOU

w tym roku w Parlamencie Europejskim:
https://www.youtube.com/watch?v=v7CQkivQNQI
https://www.youtube.com/watch?v=3YTe5YNHBQA

na konferenjach prasowej:
https://www.youtube.com/watch?v=okYeESPJTOc
https://www.youtube.com/watch?v=lOBcSkIrKVA

Jedno,stałe i niezmienne zdanie w tej kwestii. Szacunek.
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 13.10.2015 o godz. 14:27.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 13.10.2015, 18:47
31-letnia Katarzyna Kopacz-Petranyuk to córka Ewy Kopacz. Jest cytowana dzisiaj przez "Super Express". Odniosła się do nieudolnych rządów Platformy Obywatelskiej? Dała radę jak pomóc Polakom? Eeee, wygłosiła tezę starą i brzmiącą coraz bardziej groteskowo. Chyba zbyt często słucha matki-premiera, bo i ona "postraszyła PiS-em"

- Boję się rządów Jarosława Kaczyńskiego i Antoniego Macierewicza. Jeśli wygrają wybory, to wyjedziemy z Polski - cytuje Katarzynę "Super Express". Z mężem i synkiem Julianem chciałaby zamieszkać w Kanadzie. - Mamy tam przecież rodzinę - dodała.

niechże ona już się pakuje ... że też przy kolacji mnie skusiło sprawdzić kto to taki ...
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 13.10.2015, 18:58
Straszenia PiSem ciąg dalszy. Po pół roku od ogłoszenia wyroku w/s przeciwko Mariuszowi Kamińskiemu z PiS (byłemu szefowi CBA) dopiero w tej chwili zostało przez sąd przekazane uzasadnienie do wyroku i (o dziwo) poza stronami procesu najwidoczniej zostało przekazane również Wybiórczej, która fragmenty opublikowała. Oczywiście od samego rana mendia gównianego nurtu "grzeją temat" na jedynkach, tak jak wczoraj "raport" Giertycha w/s nagrań "gangu kelnerów" rzekomo inspirowanych przez niezidentyfikowanych polityków PiS.

Szczerze pisząc dziwię się PiS, że zgodził się na debatę Szydło z Kopacz prowadzoną przez trio... uwaga: POCHANKE, GUGAŁA, KRAŚKO!
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 13.10.2015, 19:32
Celnie

Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 13.10.2015, 21:47
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
...

Szczerze pisząc dziwię się PiS, że zgodził się na debatę Szydło z Kopacz prowadzoną przez trio... uwaga: POCHANKE, GUGAŁA, KRAŚKO!
Jeżeli ta sonda http://ewybory.eu/sonda-uliczna-w-wo...sko-pomorskim/ choć trochę oddaje rzeczywistość, to im już niewiele pomoże (wyniki z kujawsko-pomorskiego z 2011 http://www.pomorska.pl/wybory-parlam...iego,id,t.html). Albo zrobią mega przekręt albo lanie jakiego dawno nie było.

Warunki były takie, żeby za wszelką cenę do debaty nie doszło. Decyzja Karczewskiego pokerowa i zobaczymy jak to się skończy.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.10.2015, 22:37
ale bedzie "obiektywna" debata ..Beata wogóle nie powinna tam iść. http://wpolityce.pl/polityka/268344-...-debaty-nie-ma
Ostatnio edytowane przez AYALA : 13.10.2015 o godz. 22:40.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 13.10.2015, 22:41
wygląda na to, że Beata Szydło czuje się tak pewna jak Diablo Włodarczyk po obronie tytułu w Moskwie z Czakijewem, myśli że wygra z każdym i to na jego ziemi. Być może wygra ale nie jest wykluczone, że dziwne pytania tej trójki oraz ich stronniczość i nachalność może odbić się PiS-owi czkawką.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 13.10.2015, 23:34
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
Korwin wyraźnie mówi że jeżeli ktoś chce przyjeżdzać pracować albo otwiorzyć interes i dać prace,płacić podatki to ok,bo tacy ludzie budowali potęge USA w XIX w. Problemem są muzułmanscy uchodźcy "zasiłkowi",którzy teraz masowo zalewają Europe właśnie z powodu tego że są tutaj zasiłki dla nierobów. Zobacz co Korwin mówił o imigrantach w 1993 roku i teraz,ma jedno niezmienne i te same zdanie w tej kwestii:

w roku 1993 w sejmie:
https://www.youtube.com/watch?v=SFQL81ReWOU

w tym roku w Parlamencie Europejskim:
https://www.youtube.com/watch?v=v7CQkivQNQI
https://www.youtube.com/watch?v=3YTe5YNHBQA

na konferenjach prasowej:
https://www.youtube.com/watch?v=okYeESPJTOc
https://www.youtube.com/watch?v=lOBcSkIrKVA

Jedno,stałe i niezmienne zdanie w tej kwestii. Szacunek.
Oficjalne hasło marszu: „Niskie podatki. Zero imigrantów. Nic o nas bez nas!”.
Deklaracja JKM z kwietnia 2015: "trzeba zlikwidować w ogóle wszelkie zasiłki, a jeżeli mimo to będą chcieli przyjechać i pracować w Polsce, tak jak Lenin pracował w Anglii, to oczywiście niech przyjeżdżają."
Czy widzisz różnicę pomiędzy hasłem: "zero imigrantów" a hasłem: "zero zasiłków dla emigrantów (ale jeżeli mimo to będą chcieli przyjechać i pracować w Polsce to oczywiście niech przyjeżdżają)"? Dla mnie różnica jest taka sama jak pomiędzy Kantem a kanciarzami. Nie chcę obrażać inteligencji użytkowników rozwijając dalej te wyjaśnienia, ale jeśli uznasz że są ona dla Ciebie nadal niejasne, oczywiście jestem do dyspozycji.
Nie zgadam się również z tą tezą: "Problemem są muzułmanscy uchodźcy "zasiłkowi",którzy teraz masowo zalewają Europe właśnie z powodu tego że są tutaj zasiłki dla nierobów". Myślę że Polacy obawiają się nie tyle tego że trzeba będzie płacić zasiłki dla imigrantów, co raczej tego że wskutek napływu grup obcych kulturowo, etnicznie i religijnie Polska utraci swój dotychczasowy unitarny charakter.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 13.10.2015, 23:47
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem Karczewski upadł na głowę. Jeśli argumentem miało być to:
Prowadzący #debata #Szydło - #PEK zostali narzuceni z góry przez stacje. Ta kwestia nie podlegała negocjacji. Mieliśmy do wyboru: godzimy się na narzuconych prowadzących #debata, albo się nie godzimy i debaty #Szydło - #PEK nie ma - napisał na Twitterze szef sztabu PiS Stanisław Karczewski.
to zaczynam mieć obawy czy profesor nie okaże się być takim pisowskim Tyszkiewiczem i zafunduje nam porażkę w wygranej kampanii. Przecież na debacie zależy głównie Mordorowi, bo to dla nich jedyna szansa na odbicie. Jeśli by jej nie było to naprawdę nic wielkiego by się nie stało. Ludzie by tego nawet nie zauważyli (tym bardziej że następnego dnia ma być debata wszystkich liderów). Oj duże brzemię wrzucił sobie teraz na barki profesor...
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 13.10.2015, 23:58
ziz99 napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli ta sonda http://ewybory.eu/sonda-uliczna-w-wo...sko-pomorskim/ choć trochę oddaje rzeczywistość, to im już niewiele pomoże (wyniki z kujawsko-pomorskiego z 2011 http://www.pomorska.pl/wybory-parlam...iego,id,t.html). Albo zrobią mega przekręt albo lanie jakiego dawno nie było.
Niestety ale sondaże publikowane przez ewybory zawyżają nieco wyniki PiS. Ten robiony dla kujawsko-pomorskiego również wygląda na nieco zbyt optymistyczny. Ale warto patrzyć na ich stronę, bo powinni publikować sondaże dla pozostałych województw (przynajmniej robili tak w poprzednich wyborach). Natomiast jeśli chodzi o sondaż który moim zdaniem najlepiej oddaje sytuację na chwilę obecną to polecałbym ten TNS-owski:
http://ewybory.eu/sondaz-tns-polska-12-10-2015/
Akurat ten sondaż (ankietowy, nie mylić z sondażami telefonicznymi robionymi przez TNS) historycznie korelował istotnie z faktycznymi wynikami wyborów.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 14.10.2015, 06:23
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Oficjalne hasło marszu: „Niskie podatki. Zero imigrantów. Nic o nas bez nas!”.
Deklaracja JKM z kwietnia 2015: "trzeba zlikwidować w ogóle wszelkie zasiłki, a jeżeli mimo to będą chcieli przyjechać i pracować w Polsce", tak jak Lenin pracował w Anglii, to oczywiście niech przyjeżdżają."
Czy widzisz różnicę pomiędzy hasłem: "zero imigrantów" a hasłem: "zero zasiłków dla emigrantów (ale jeżeli mimo to będą chcieli przyjechać i pracować w Polsce to oczywiście niech przyjeżdżają)"? Dla mnie różnica jest taka sama jak pomiędzy Kantem a kanciarzami. Nie chcę obrażać inteligencji użytkowników rozwijając dalej te wyjaśnienia, ale jeśli uznasz że są ona dla Ciebie nadal niejasne, oczywiście jestem do dyspozycji.
Nie zgadam się również z tą tezą: "Problemem są muzułmanscy uchodźcy "zasiłkowi",którzy teraz masowo zalewają Europe właśnie z powodu tego że są tutaj zasiłki dla nierobów". Myślę że Polacy obawiają się nie tyle tego że trzeba będzie płacić zasiłki dla imigrantów, co raczej tego że wskutek napływu grup obcych kulturowo, etnicznie i religijnie Polska utraci swój dotychczasowy unitarny charakter.
1. A czy widzisz różnicę między ciapakiem dostającym socjal, a ciapakiem zarabiającym na siebie (swoją drogą wyszedł piękny przykład oksymoronu)? Również nie chcę obrażać Twej inteligencji, również jestem do dyspozycji. Podobnie jak tutaj:

Cytat:
"trzeba zlikwidować w ogóle wszelkie zasiłki, a jeżeli mimo to będą chcieli przyjechać i pracować w Polsce"
Dalej nie chcę obrażać Twej inteligencji. Jak będą problemy, to zdanie czytaj do oporu.

2. Obawiają się i tego, i tego. To, że w wyborach zwycięży PiS nie znaczy, że wolą Polaków jest finansowanie ciapaka. Chyba, że Polak = wyborca PiSu.

3. Problemem jest każdy ciapak, który będzie ulokowany na terytorium RP. Niestety żadna partia (licząca się) nie reprezentuje postawy antyciapackiej, w czym widzę największy problem.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 14.10.2015 o godz. 08:00.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 14.10.2015, 09:13
Dzisiaj Stonoga próbował zabić politycznie Petru. Ciekawe na czyje zlecenie... pardon tutaj trop do WSI-oków jest oczywisty, ale w czyim interesie zostało to zrobione to okaże się na dniach.
http://natemat.pl/157971,stonoga-zno...-i-nowoczesnej
http://www.wykop.pl/link/2803347/sto...yszarda-petru/

Ciekawostką jest to, że w mailach znalazł się screen do sondażu zrealizowanego we wrześniu dla Petru przez Goldbach Audience przy współpracy z Collegium Civitas. Tropy do Komorowskiego co oznaczałoby, że Petru może nie być tworem PO, a właśnie...

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.10.2015, 09:41
oby tylko zielona ośmiornica nie weszła do sejmu
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 14.10.2015, 09:47
Spokojnie. Wejdzie, ale z marnym wynikiem 6-7% i max 20-25 posłami.
Odpowiedz cytując
ZawszeSztywny
Senior Member

Stary 14.10.2015, 09:54

PO po porażce Komorowskiego wzięła się za internety i kilka fan page na facebooku sponsoruje :

https://www.facebook.com/rafal.otoka...235837/?type=3

PS. Polubcie kolejną już wersję PituPitu notorycznie kasowaną przez fb za niewygodne posty :
https://www.facebook.com/PituPitu8.8

edit: a jednak przetrwali tylko 16 godz ) Jak coś to info o nowych pojawiać się będzie na profilu minimala https://www.facebook.com/rafal.otoka.frackiewicz
Ostatnio edytowane przez ZawszeSztywny : 14.10.2015 o godz. 12:38.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Stary 14.10.2015, 19:16
Cytat:
Marian Kowalski: KORWiN jedyną realną siłą antysystemową [+VIDEO]

"Jedyną realną i sprawdzoną siłą antysystemową jest partia KORWiN" - mówi Marian Kowalski, niedawny kandydat na prezydenta z ramienia Ruchu Narodowego.

"Nie pora na niuanse programowe" - komentuje Marian Kowalski swoje uczesnictwo w wiecach partii Janusza Korwin-Mikkego. Polityk argumentuje, że takie spory można toczyć, gdy ma się poparcie rzędu 30% i widoki na rządzenie. "[Trzeba] szukać tego, co nas łączy" - zaznacza.

Kowalski zachęcił też do udziału w Marszu Niepodległośc. "Trzeba jechać" - mówi polityk z Lublina, który zdobył popularność w kręgach narodowców jako wysoko ceniony mówca wiecowy. "Musimy pokazać mimo wszystko, mimo wadliwej polityki liderów: my idziemy razem" - argumentuje.

"Dzisiaj jedyną realną antysystemową siłą jest partia KORWiN" - mówi Marian Kowalski, który zaznacza, że nie musi się zgadzać z całością programu tej partii. Skrytykował przy tym wejście Ruchu Narodowego na listy komitetu Kukiz'15 w formie, którą określił mianem "zwinięcia sztandaru".
http://www.kresy.pl/wydarzenia,spole...stemowa-video#
Odpowiedz cytując
ZawszeSztywny
Senior Member

Stary 14.10.2015, 20:10
Najlepsze podsumowanie dzisiejszych wiadomości nt. Petru (w głównych mediach to przemilczeli): http://kulisy24.com/polityka/kuchnia...esnej-polityki
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów