|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Przyszedł do nas za darmo, został w tej mimo wszystko słabej lidze, gdyby był chociaż odrobinę ponad przeciętną to grałby za granicą (to samo tyczy się Miśka). Miśkiewicz może i jest lepszy w elementach typowo bramkarskich (refleks, chwytanie, gra na linii), jednak jego gra nogami to był po prostu kryminał (z tego też właśnie powodu kisi i będzie się kisić w E-klapie). Jest tak samo za słaby na Wisłę jak i Buchalik, jeśli oczywiście mamy zamiar zaistnieć w Europie w nieodległej perspektywie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Graliśmy bez bramkarza
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
My nigdy nie mieliśmy szczęscia do bramkarzy. Ostatnio jako takim był Pareiko, ale i jemu sie wtopy przytrafiały, jeszcze wszescniej Dolha, Majdan, moze Artek Sarnat, ale to juz bardzo odlegle czasy. Po co bylo sciagac Buchalika skoro byl Bieszczad?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Słabi bramkarze Trabalik, Hugues, Juszczyk, Pawełek,Cebanu, Jovanic, Buchalik
Średni Sarnat, Piekutowski, Pareiko, Miśkiewicz Dobrzy Dolha, Majdan Kogos pominałem? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Buchalik to nie bramkarz ,to obiekt bramakrzo podobny ,ciekawe ile jeszce meczy nam wtopi
Nigdy nie mielismy szczescia do bramkarzy to absolutny fakt ,nigdy. Szkoda znowu nam punkty lecą Legia,Jaga .Szkoda .w Obu tych meczach bylismy lepsi od rywali P.S To sobie mlode pokolenie na Jadze pobluzgało na Wisełke,ze tez u nas nie padl zadnen bluzg a jak z gniazda padło :Gola strzelcie k** gola": to 3/4 młynu stała cicho.Jak widać niepotrzebnie,jesli mialem jakikolwiek szacunek i sentyment do Nich ,to juz go nie mam. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Napiszę to samo co na SKWK:
Dla tych co chcą kosy - kosa. Dla tych co pamiętają tamte lata - pozostał co najmniej szacunek za lata zgody. Po prostu pokolenia się zmieniają. Co do meczu to w.... straszny - drugi raz tak samo bez sensu tracimy 2 pkt. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Ale w Londynie drużynę Odense Kazek nie prowadził.. ;-)
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
i nic więcej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Ja tam nie nazywałbym Buchalika beztalenciem. Jest po prostu przeciętnym bramkarzem. Tyle.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Skoro tak wszyscy o naszym bramkarzu to i ja dołożę swoje 3 grosze...Michał Buchalik odkąd jest w Wiśle to nie przypominam sobie żeby popisał się jakąś spektakularną interwencją. Odnosi się wrażenie że gdyby w bramce postawić gracza z pola, dać mu rękawice to też wyłapie niedoloty, kiksy i te wszystkie piłki które łapie Michał a te które są wpuszczane będą dalej wpuszczane. Niestety przed bramkarzem tej klasy rozgrywkowej trzeba stawiać o wiele wyższe wymagania. Obrona obroną ale bramkarz też po coś w tej bramce chyba stoi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Jak pisałem w dniu transferu Ręcznika..wróć Buchalika, że to beznadziejny bramkarz, i że chłopaki Lechii mi piszą co my odjebalismy sprowadzając to bramkarskie nieporozumienie, to był klasyczny pojazd na mnie w którym przodowali tacy znawcy futbolu jak s1meone i reszta. Czas pokazał ile punktów kosztował nas ten transfer. Nie mowie, ze Miśkiewicz jest wirtuozem i zbawca, bo nie jest, ogólnie uważam ze na gwałt potrzebujemy nowego bramkarza, ale kilka nam punktów w historii uratował, a jedyną poważna wpadkę zaliczył w Lubinie. Myślę że warto żeby dostał szanse. Albo młody Zając, który w rezerwach robi więcej niż dobre wrażenie. To po prostu nie jest normalne że za każdym razem gdy najprostsza piłka leci w okolice bramki to ja mam zawał serca, że Buchalik coś odjebie.
Cholernie szkoda tych punktów, bo Bialorusini na czele ze swoim pomylonym trenerem nie istnieli w 2giej połowie i to powinno się skończyć 4 sztukami a nie dwoma. A tak to jakimś gigantycznym niefartem dostaliśmy gola. Cóż, biednemu to i wiatr w oczy wieje, ważne żeby jebnac zaboli u siebie, ten mecz jest kluczowy, także logować się na stronę i kupować bilety kibice sukcesu!! ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
ANAJNARAB
Offline |
|
Chcę tylko przypomnieć to jak to parę miesięcy wcześniej na pewnym stadionie była straszna awantura że kibice nie chcieli śpiewać o strzelaniu gola pewnej pani . Kto sieje wiatr ten zbiera burzę. Czy można mieć tylko kosę lub zgodę czy wszędzie muszą być wrogowie ? ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Kto wczoraj zaczął festiwal prostytutek na drużynę przeciwną? Ze względu na wiek moj stosunek do Jagi był co najmniej przyjazny. Więc nie tylko wynik mnie wczoraj zasmucił...
Ja mam info z Białego od kibica Wisły, że to Wisła zaczęła a stadion tylko gwizdał w reakcji na to. A później dopiero pozbyli się zahamowań...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 07.04.2015 o godz. 09:35.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Dziwne, bo w moim odczuciu Jaga pierwsza wczoraj pojechała ''Wisła to stara...'' i potem była nasza odpowiedź.
Tak to wyglądało z perspektywy sektora gości. Co do meczu napisze tylko tyle: BUCHALIK OUT I TO NATYCHMIASTOWY! Koleś nie wybronił nam żadnego meczu a w każdym robi jakieś babole, ku..wa ile można.. Jego czas się już skończył. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Member
Od: 03.2015
Offline |
|
|
Co do tych bluzgów - już na naszym meczu u nich na jesieni 2010 było coś takiego, że część kibiców Jagi na nas jechała, a potem było to potwierdzane, tak więc... Nie no, młody jestem, nawet nie pełnoletni, zgodę z [J] zerwano wtedy, kiedy nie miałem prawa wiedzieć, co to zgoda, co to kosa, o innych sprawach kibicowskich nie mówiąc, ale też żałuję, że nawet ten szacunek się nie ostał.
Co do Miśkiewicza - w tamtym sezonie jego pierwszy mecz był z Górnikiem u siebie, logicznym byłoby, gdyby teraz było tak samo. Może znowu nam coś wybroni, jak wtedy?
Ostatnio edytowane przez AdrianoZKS : 07.04.2015 o godz. 10:10.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Offline |
|
|
a tak z innej beczki nie tak dawno mogliśmy przegrać z każdym w naszej lidze czy to na wyjeździe czy u siebie teraz jest tak że możemy wygrać z każdym i to również na wyjeździe. Jak na razie powiało optymizmem.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
co do meczu.
Jaga ma najlepszego bramkarza w lidze więc musieliśmy strzelić bramki farty by miec cos na liczniku. A BKS? oddał 2 strzały i 2 bramki. O druga bramke nie mam pretensji, siadła piłka Tuszynskiemu i po krzokach. Mam pretensje natomiast co do 1 bramki. Odnoszer wrazenie ze Buchalik to Milan Jovanic w wersji PL. Tak samo elektryczny, przyklejony do linii taśmą dwustronną tesa, i te jego reakcje jakies z dupy. Przy 1 bramce liczyłem ze przetnie/przejmie dośrodkowanie a on został na linii czekając na ścięcie... Chociaz tyle ze nogami gra w miare. 2-2.... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A skuteczność jak kulała, tak kuleje. 21 strzałów. 21! Musimy oddać 30, żeby 3 bramki trafić?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
Ja jestem sceptyczny do Miśkiewicza. Coś mi się wydaje, że to nie będzie spektakularny powrót oglądajać np. mecz rezerw z hujnikiem. Ale moge się mylić. Czas pokaże i to pewnie już w piątek.
Co do baby jagi to ja tam sentymentów do nich już nie posiadam od jakiegoś czasu. To już nie jest nasza była zgoda. To jest inna ekipa. Przydupasy motorynek i ruskich. Śmieszna ekipa, pośmiewisko całej Polski. Starej, dobrej jagi już dawno nie ma. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Też uważam że pora na Miśkiewicza. Buchalik nie jest beznadziejny, ale niestety jest raczej mierny.
Bez Burligi i Stilicia z Górnikiem. To pewnie Jović-Głowacki-Richard/Dudka-Sadlok w obronie, a w pomocy Guerrier za Semira. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mamy Gerarda Bieszczada z którym pewnie się rozstaną po sezonie. Koleś pojdzie do jakiegoś Piasta czy Podbeskidzia i będzie bronił, a pozniej będziemy sobie pluć w brode jak nieraz to już bywało np Trela, Kurto itd
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A teraz po porcji narzekań (jak to Polacy musimy to robić), pora na dobre strony, a właściwie według mnie najważniejszy plus ostatnich spotkań pod wodzą Kazika. Wszystko leży w naszych rękach. Nie musimy liczyć na błędy przeciwników, żeby tworzyć sytuacje. Wyraźnie pokazał to wczorajszy mecz, w którym oddaliśmy 21 strzałów! Co prawda brakuje skuteczności, ale sam fakt, że praktycznie z każdym (przypomnę, że byliśmy lepsi od Mistrza Polski na jego terenie) tworzymy więcej sytuacji niż przeciwnik daje nadzieję na to jeszcze nie dawno nie do osiągnięcia podium. To przede wszystkim jest siłą Wisły na finiszu sezonu zasadniczego. Trzeba tylko liczyć na to, że co najmniej 1/4 z tych sytuacji będzie zamieniana na bramki jest pięknie.
Uprzedzę malkontentów, piszę tylko o dobrej stronie, nie nawiązuję do problemów w obronie czy w bramce. PS Po wiadomości o podpisaniu kontraktu przez Moskala pisałem na tym forum niepochlebne opinie o Kaziku. Pisałem również, że jeśli się będę mylił odszczekam to co pisałem. Co prawda jeszcze nie koniec sezonu, ale widzę szansę na lepszą grę. Hau Hau. O, żeby nie było, że jestem jednym z tych zaciekłych krytyków. Potrafię zmienić zdanie ![]()
Ostatnio edytowane przez siemstein : 07.04.2015 o godz. 13:48.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
To co Bieszczad pokazał na Lechu w PP naprawdę zastanawiało. Uważałem, że po tamtym meczu należaoby mu dać szansę na stanie w bramce w lidze. Misiek też jest przyspawany do linii bramkowej i nie wychodzi za często, a jak wychodzi to serce bije mocniej...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Na razie nie jest źle, a nawet po smudowym początku (1 pkt. w 4 meczach) nawet dobrze. Zdobyte 5 pkt. w 3 meczach (w tym 2 wyjazdy) nastrajają optymistycznie, tylko aby załapać się na 3 m. w tabeli trzeba zacząć wygrywać na wyjazdach, bo 1 pkt. niewiele się różni od 0 pkt.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Co do jego powrotu do bramki - Buchalik puszcza większość strzałów, które nie lecą w niego, przyjdzie Miśkiewicz, obroni 3 razy sam na sam po czym puści jakiegoś farfocla po podaniu od własnego obrońcy i znowu zaczną się lamenty na forum. Ot, skórka za wyprawkę. W dłuższej perspektywie żaden z nich nie nadaje się na pucharowego bramkarza na kilka sezonów. Edit: Co do szansy dla Miśka w następnym meczu to jestem absolutnie na tak, gorzej niż Buchalik nie powinien zagrać, a może pozytywnie zaskoczyć.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 07.04.2015 o godz. 14:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Jeśli Miśkiewicz i Buchalik są lekko mówiąc niepewni to po co my trzymamy Bieszczada? Dać chłopakowi szansę niech pokaże na co go stać. Być może za zaufanie odwdzięczy się znakomitą grą. Ja bym zaryzykował
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
hmmm... nie rozumiem nagonki na Buchalika po tym spotkaniu. Gdzie byli nasi obrońcy przy obu straconych golach? Czy to przypadkiem nie Głowa został w obu wypadkach przyspawany do murawy? Co z Burligą, który był wkręcany w pierwszej połowie raz za razem? Guzmics też nie grał idealnie ale to mógł być wynik urazu. Podoba mi się Jović, ale przy każdej długiej piłce jestem przerażony że nad nim przeleci -te piłki wybija na styk...
II połowa była niezła w naszym wykonaniu, ale skuteczność wciąż zawodzi. Jak się nie strzela na 3:1 to się remisuje. Ale zawinił Buchalik.... już nawet nie sędzia a Buchalik... ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
Potwierdza się to o czym pisałem, w ktoryms z poprzednich tematów. Najwięcej traci Burliga. Sypie się głownie na niego krytyka w obronie, a tak naprawdę gra on nie na swojej pozycji.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|