|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Piłkarze swoją postawą pokazali, że wszystko mają w chuju. Koszmarny występ i choć różnica do miejsca 2. to zaledwie 4 punkty, to przy takim zaangażowaniu i determinacji spokojnie możemy zlecieć na ostatnie.
Trudno cokolwiek o tym festiwalu żałosności mówić, dopatrywanie się teorii spiskowych jest coraz bardziej uzasadnione, bo nie da się wytłumaczyć tego, co oni zrobili w ostatnich 4 kolejkach. Do meczu na Łazienkowskiej wyglądało to przeciętnie, ale dało się to akceptować, bo jakieś punkty wpadały. Wpadło ich na tyle, że właśnie po meczu w Warszawie zapewniliśmy sobie "ósemkę". Od tego czasu ewidentnie wszystko przestało funkcjonować i oczywiście ja rozumiem, że są braki kadrowe, że Brożek nie do końca zdrowy, ale kuriozalne gole jakie tracimy i ta niebywała indolencja strzelecka każą się zastanowić, czy te mecze nie zostały po prostu przehandlowane, no bo chyba piłkarzy sektor C nie zastraszył? ;> Oczywiście to ostatnie, po przecinku, to taki niewinny żart. Wierzę, że za 2 tygodnie w Poznaniu zobaczę inny zespół, że jednak Brożek się odblokuje, że Szewczyk będzie dostawał więcej szans, że cała ta zgraja weźmie się za siebie. Nie wiem, co zrobią Smuda i Bednarz, ale w chwili obecnej wyniki i cała atmosfera wokół klubu ich posad nie chronią. Jestem zdania, że Cupiał może w końcu nie wytrzymać i .......nie pięścią w stół w tylko sobie znany sposób. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Nasz byt przy takim poziomie sportowym zależy od bossa a nie od frekwencji. Jedyne na co bym liczył to kolejna wolta bossa. Może jutro, może za rok... W normalnej sytuacji Smuda by się już pakował.
Ostatnio edytowane przez Elefant : 12.04.2014 o godz. 21:40.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Tak wygląda tabela po podziale na grupy
Grupa mistrzowska: Miejsce Drużyna Mecze Punkty po podziale Punkty przed podziałem 1. Legia Warszawa 30 32 63 2. Lech Poznań 30 27 53 3. Ruch Chorzów 30 25 50 4. Pogoń Szczecin 30 24 47 5. Wisła Kraków 30 23 45 6. Zawisza Bydgoszcz 30 21 42 7. Górnik Zabrze 30 21 42 8. Lechia Gdańsk 30 20 40 Grupa spadkowa: Miejsce Drużyna Mecze Punkty po podziale Punkty przed podziałem 9. Cracovia 30 20 39 10. Jagiellonia Białystok 30 20 39 11. Korona Kielce 30 19 37 12. Śląsk Wrocław 30 17 34 13. Piast Gliwice 30 17 34 14. Podbeskidzie Bielsko-Biała 30 16 31 15. Zagłębie Lubin 30 15 29 16. Widzew Łódź 30 11 22 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Sam mecz pozostawię bez dłuższego komentarza. Większej komedii dawno nie widziałem. Paweł Brożek to dno samego siebie i już od kilku spotkań powinien grzać ławę, mieć zwolnienie z treningów, i przygotowywać się tak jak robił to na bezrobociu. Może wówczas złapałby formę na ostatnie 7 meczy.
Słabo Garguła - jak stał do karnego, to jeszcze przed tym gdy sędzia podbiegł do ławek trenerskich bałem się, że nie strzeli. Podobał mi się za to Szewczyk - przypomina mi Małeckiego 5-6-7 lat temu. Głowacki raczej na 100% koniec sezonu. Teraz pytanie jest następujące - czy po tych 7 meczach rundy finałowej końcowa klasyfikacja jest ustalana z zachowaniem podziału, czyli możemy na koniec spaść maksymalnie na 8 miejsce? Czy też nie, i wówczas mimo że gramy z pierwszą ósemką, to jeśli przegramy wszystko mogą nas przeskoczyć dobrze punktujące zespoły z miejsc 16-9 ? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Post roku
![]() Nie możemy spaść poniżej 8. miejsca. :] A Głowacki (choć jeszcze przed badaniami) odgraża się, że jeszcze w tym sezonie zagra. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
@Dzimi
Najgorsze miejsce jakie możemy zająć w tym sezonie, to miejsce 8. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie oglądałem meczu, wdziałem skrót, ale niech mi ktoś wytłumaczy co się działo zaraz po gwizdu przy zejściu zawodników do szatni? Kto zaczął szamotaninę? To chodziło o jakiś faul Stilicia?
Ten rok jest tragiczny dla Wisły. Franek wiosennymi wynikami przebił chyba wszystkich. Niedługo będzie trzeba złapać kilku grajków na ulicy i ich wciągnąć do I drużyny. Było źle w Wiśle w XXI wieku, ale tak jak teraz to chyba nie. Kibicowsko dół, sportowo dramat, finansowo ch*** wie. Tajemnicze długi i jeszcze bardziej tajemnicze wychodzenie na prostą. Byle jaki grajek odrzuca ofertę Wisły. Być może i coś jest na rzeczy, że negocjacje z nowymi umowami stanęły w martwym punkcie. I dlatego piłkarze grają taką padakę, bo i tak nie mają co liczyć na dobre kontrakty i myślą, żeby dać nogę z Wisły. Kur** w przyszłym sezonie chyba faktycznie spadniemy. Jak tu trzeba pilnie kupić nawet i 10 piłkarzy (przy założeniu, że część nowych umów nie zostanie podpisanych) To kto tu przyjdzie grać? ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Często was tu czytam, rzadko pisze, piszę gdy jestem cholernie zły, albo zażenowany. - Tak jak właśnie dzisiaj. Zaskoczę, was nie obchodzi mnie wynik piłkarzy, jestem zażenowany waszą postawą. Niech każdy z was odpowie co było cele Wisły Kraków na ten sezon, każdy z was odpowie na to pytanie albo że celem było utrzymanie albo TOP8, i walka o jakieś miejsce 6-8. No do cholery, cel na ten sezon jeden i drugi spełniliśmy. Przyszedł Franek, którego uważam jak na nasze warunki za świetnego szkoleniowca, zrobił robotę, z garstki przeciętnych piłkarzy zrobił drużynę. Ta drużyna już zrobiła cel na ten sezon. A wy macie jakieś prawo narzekać? Czy oni nie zrobili już swojego? Czy nie ma być prawa wyczerpania materiału? Czy Smuda nie widzicie że ma problem z drużyną bo wypadli gracze, i widzicie kogo dziś miał na ławce? Czy wy naprawdę jeteście w amoku lat poprzednich i dalej myślicie że Wisła to drużyna która ma walczyć o mistrza? Czy wy do cholery zwariowaliście? Kocham tą Wisłę od małego, nie zaznałem bycia na niej, bo mieszkam daleko, ale kocham ją jak rodzinę. Ale wiecie co niekiedy jej życzę? Tragedii jaka zaszła na KSP Warszawa. Niektórym by się oczy może otworzyły, bo to wku*wia, gdy drużyna osiąga cel na sezon, a dalej narzekacie. Robert też przyszedł aby wywalczyć puchary, zrobił mistrza, co było ponad stan tej drużyny, nie był nikt na to przygotowany. Potem był nie udany sezon, właśnie przez to że drużyna wskoczyła zbyt szybko na wysokie wody. Co było w planach Wisły? Stabliność, i nie wiem ile 3-4 okienka by zbudować drużynę. Idziemy powoli, do przodu, PE mogłby to wiele zepsuć. Reasumując, 100% poparcia dla Franka, trzymam za tą drużynę kciuki, ten sezon uważam za udany, nawet jak przegrają wszystko do końca. Dali radości wiele, choćby wygrywając z Legia, chociaz ta drużyna powinna przegrać z Legia dwa razy po 0-3. Ten sezon 6-8, za rok walka o puchary i wtedy będę rozliczał czy się udało i czy nie zawiedli i co więcej, czy zarząd dał na godne transfery, za dwa lata walka o mistrza.
Ogarnijcie się błaga proszę was. ![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Och, jaką franek zrobił zajebsitą robotę. Wcześniej dowiedzieliśmy się, że każdy może grać jako defensywny pomocnik. A jak się jest defensywnym pomocnikiem od zawsze, to można spokojnie grać na skrzydle. Dziś zaś, dowiedzieliśmy się, że jak lewy obrońca łapie kontuzję, to spokojnie w jego miejsce można wprowadzić prawego obrońcę. A na miejsce lewego, można przesunąć tego prawego co był na miejscu dłużej.
I nie ma sensu przesuwać na lewą obronę takiego jednego pana na D., co to jest na boisku, bo on akurat gra na defensywnym pomocniku. Więc się tam przyda. Szczególnie przy wyniku 0:1. Może i ch pokazuje na DM, ale za to jak już tam jest, to niech tam siedzi, bo jeszczez się zgubi. A może granie dwoma prawymi obrońcami, sporawi, że Podbeskidzie (PODBESKIDZIE DO JASNEJ I REWSKEJ NĘDZY) się zgubi. A nie. Nie zgubiło się. Peszek. Wina kibiców, bo niedopingowali. I tego, że w wyjściwej jedenastce byli trzecioligowcy. Nie było? Ale mogli być. Ich wina, żę ich nie było. CUDAKU WYPIERDALAJ. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co jak widać po frekwencji, wielu potencjalnych kibiców, tfu... Januszy, uczyniło i trudno się im dziwić. Szkoda tylko, że pseudograjki jeszcze muszą odbębnić te 7 spotkań o nic. Jeśli o mnie chodzi to Brożki, Garguły i cała reszta, mają moje błogosławieństwo i mogą wypierdalać na kilkumiesięczne wakacje na karajeby już dziś - byle dalej od hańbienia miejsca i murawy przy R22. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ku własnemu zaskoczeniu zaczynam chyba wierzyć w teorie spiskowe - wygląda jakby rzeczywiście chodziło o NIE ZA WYSOKĄ POZYCJĘ W TABELI
Nie chodzi mi tu o zawiedzenie nadziei itp ale taka zmiana formy Garguła, który sygnalizuje przy karnym gdzie strzeli, a potem jeszcze w bramkę nie trafia Niby wszystko to sie zdarzyć może ale tak na gwizdek, wszystkim na raz |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wierz. Pytanie brzmiałoby po co przegrywać z Podbeskidziem ?
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
powód znajdzie się zawsze.
Po co : 1. Dla pieniedzy od bukow 2. Dla pieniedzy od Podbeskidzia 3. Bo byli słabsi 4.Dka kibicow ) 5. Srubujemy rekord ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
6. nie chcemy dostać od pasterzy z kozojebcostanu
7. piłkarze włączyli się do bojkotu (grają na zwolnienie Franusia i Tego-Kogo-Nazwiska-Nie-Wolno-Pisać-Małą-Literą-Bo-Framat-Wj*ebie-Ci-Półrocznego-Bana) ;] ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Rozumiem, że wykonanie celu MINIMUM jakim było utrzymanie (awans do ósemki), upoważnia wszystko i wszystkich do odpierdalania takiego czegoś, co obecnie ma miejsce w Wiśle. Kompromitujemy się z jakimiś kompletnymi niedojdami piłkarskimi, a w 7 ostatnich spotkaniach zdobywamy 2 punkty na 21 możliwych. Faktycznie jest za co chwalić. Oby tak dalej!
Proponuje jakiegoś transa z podziękowaniami dla Frania i Jacusia za poświęcenie i wkład w ten cudowny sukces jakim jest utrzymanie. Co do samego spotkania, to świetny wynik, piękna gra i cudowna atmosfera, aż żal, że nie było mnie na R22... |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
W ciągu tych 5 lat na pewno pobijemy różne rekordy.
Na razie możemy się pochwalić najszybciej straconą bramką w historii rozgrywek ekstraklasy. Cool ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Rekord nie do pobicia
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Na razie mamy niezłą "podbudowę" pod kilka antyrekordów, np.:
- siedem meczy z rzędu bez zwycięstwa - cztery porażki z rzędu - trzy porażki z rzędu u siebie Wracając do samego meczu, to... w sumie nie ma do czego wracać. "Kabaret" to najłagodniejsze określenie, jakie przychodzi mi do głowy, by opisać popisy naszych gwiazdorów. Wiedziałem, że drużyny Smudy często mają problemy na wiosnę, ale nie spodziewałem się aż takiej padaki. edit: mieliśmy chyba jeszcze rekordowo krótki odstęp między dwiema żółtymi kartkami dla jednego zawodnika Powód: coś mi się przypomniało
Ostatnio edytowane przez christof20 : 13.04.2014 o godz. 15:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Kto po wczoraj z pyrami nie zagra? Dudka,Bunoza,Głowacki? Co z kontuzją Piotrka Brożka ?
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
1. Lech 24 2. Legia 23 3. Ruch 21 4. Pogoń 18 5. Wisła 17 6. Zawisza 16 7. Gornik 14 8. Lechia 14 Z czego wynika, że tak duża przewaga Legii wynika z punktów zdobytych na najsłabszych. Punkty zdobyte na drużynach z grupy spadkowej 1. Legia 40 2. Lech 30 3. Ruch 29 4. Pogoń 29 5. Wisła 28 6. Gornik 28 7. Lechia 26 8. Zawisza 26
Ostatnio edytowane przez FraMat : 15.04.2014 o godz. 17:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
1) zawsze się mówi, że mistrzostwa nie traci się na jednej, czy dwóch porażkach z kimś z czuba tabeli, a na traceniu punktów z frajerami jak leci (patrz Wisła w tym sezonie - potraciliśmy tyle punktów z jeleniami z dołu tabeli, że fakt iż jesteśmy tak wysoko to istny cud i degrengolada pozostałych ekip). 2) sprawa mistrzostwa wciąż jest bardzo otwarta, bo 5-punktowa strata Lecha wydaje się być zdecydowanie do odrobienia, zwłaszcza, że trudno się spodziewać by tak grająca Wisła była jakimkolwiek zagrożeniem na "dzień dobry" dla kuchennych. Mam jednak cichą nadzieję, że te dwa tygodnie przerwy jakoś odmienią drużynę, że wydobrzeje Brożek i Jovanović, bo to były jedne z najważniejszych ogniw jesienią.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 15.04.2014 o godz. 17:34.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Mam znajomego po AWF-ie, trener, jeszcze aktywny zawodnik jednej z niższych lig. Wielokrotnie podejmowaliśmy temat i w sumie nie ma się nad czym rozwodzić. Ciężkie treningi zaprocentują i owszem, jednak musiałyby to być nie runda, dwie a kilka sezonów. I co najważniejsze - obciążenia treningowe muszą być dobierane indywidualnie w zależności od predyspozycji zawodnika. W skrócie - w naszych realiach nieosiągalne. Po pierwsze - niezbyt często trenerzy utrzymują swoją posadę kilka sezonów. Po drugie - nawet gdyby taki Smuda utrzymał się więcej niż jeden sezon to nie prowadzi on zajęć zindywidualizowanych... jeden zawodnik zrobi postęp, inny zaliczy regres i to znaczny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Zatrudnienie trenera przygotowania fizycznego z prawdziwego zdarzenia i całkowite "odciążenie" Franza w tej kwestii to aż tak duży wydatek? Tego typu trenerzy to zdaje się podstawa w klubach z europejskiego topu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|

|