The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.04.2014, 21:12
Piłkarze swoją postawą pokazali, że wszystko mają w chuju. Koszmarny występ i choć różnica do miejsca 2. to zaledwie 4 punkty, to przy takim zaangażowaniu i determinacji spokojnie możemy zlecieć na ostatnie.
Trudno cokolwiek o tym festiwalu żałosności mówić, dopatrywanie się teorii spiskowych jest coraz bardziej uzasadnione, bo nie da się wytłumaczyć tego, co oni zrobili w ostatnich 4 kolejkach. Do meczu na Łazienkowskiej wyglądało to przeciętnie, ale dało się to akceptować, bo jakieś punkty wpadały. Wpadło ich na tyle, że właśnie po meczu w Warszawie zapewniliśmy sobie "ósemkę". Od tego czasu ewidentnie wszystko przestało funkcjonować i oczywiście ja rozumiem, że są braki kadrowe, że Brożek nie do końca zdrowy, ale kuriozalne gole jakie tracimy i ta niebywała indolencja strzelecka każą się zastanowić, czy te mecze nie zostały po prostu przehandlowane, no bo chyba piłkarzy sektor C nie zastraszył? ;> Oczywiście to ostatnie, po przecinku, to taki niewinny żart.

Wierzę, że za 2 tygodnie w Poznaniu zobaczę inny zespół, że jednak Brożek się odblokuje, że Szewczyk będzie dostawał więcej szans, że cała ta zgraja weźmie się za siebie. Nie wiem, co zrobią Smuda i Bednarz, ale w chwili obecnej wyniki i cała atmosfera wokół klubu ich posad nie chronią. Jestem zdania, że Cupiał może w końcu nie wytrzymać i .......nie pięścią w stół w tylko sobie znany sposób.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.04.2014, 21:37
arti napisał(a):Wyświetl post
Liczę na to, że malejące przychody z meczów wysadzą w lecie w powietrze przynajmniej B.
Na to bym akurat nie liczył. Jest wiele klubów które jadą na niskiej frekwencji i funkcjonują.
Nasz byt przy takim poziomie sportowym zależy od bossa a nie od frekwencji.

Jedyne na co bym liczył to kolejna wolta bossa.
Może jutro, może za rok...
W normalnej sytuacji Smuda by się już pakował.
Ostatnio edytowane przez Elefant : 12.04.2014 o godz. 21:40.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 12.04.2014, 21:42
Tak wygląda tabela po podziale na grupy

Grupa mistrzowska:

Miejsce Drużyna Mecze Punkty po podziale Punkty przed podziałem
1. Legia Warszawa 30 32 63
2. Lech Poznań 30 27 53
3. Ruch Chorzów 30 25 50
4. Pogoń Szczecin 30 24 47
5. Wisła Kraków 30 23 45
6. Zawisza Bydgoszcz 30 21 42
7. Górnik Zabrze 30 21 42
8. Lechia Gdańsk 30 20 40

Grupa spadkowa:

9. Cracovia 30 20 39
10. Jagiellonia Białystok 30 20 39
11. Korona Kielce 30 19 37
12. Śląsk Wrocław 30 17 34
13. Piast Gliwice 30 17 34
14. Podbeskidzie Bielsko-Biała 30 16 31
15. Zagłębie Lubin 30 15 29
16. Widzew Łódź 30 11 22
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 12.04.2014, 22:20
Sam mecz pozostawię bez dłuższego komentarza. Większej komedii dawno nie widziałem. Paweł Brożek to dno samego siebie i już od kilku spotkań powinien grzać ławę, mieć zwolnienie z treningów, i przygotowywać się tak jak robił to na bezrobociu. Może wówczas złapałby formę na ostatnie 7 meczy.

Słabo Garguła - jak stał do karnego, to jeszcze przed tym gdy sędzia podbiegł do ławek trenerskich bałem się, że nie strzeli. Podobał mi się za to Szewczyk - przypomina mi Małeckiego 5-6-7 lat temu.

Głowacki raczej na 100% koniec sezonu. Teraz pytanie jest następujące - czy po tych 7 meczach rundy finałowej końcowa klasyfikacja jest ustalana z zachowaniem podziału, czyli możemy na koniec spaść maksymalnie na 8 miejsce? Czy też nie, i wówczas mimo że gramy z pierwszą ósemką, to jeśli przegramy wszystko mogą nas przeskoczyć dobrze punktujące zespoły z miejsc 16-9 ?
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 12.04.2014, 22:32
Post roku

Nie możemy spaść poniżej 8. miejsca. :]

A Głowacki (choć jeszcze przed badaniami) odgraża się, że jeszcze w tym sezonie zagra.
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.04.2014, 22:32
@Dzimi

Najgorsze miejsce jakie możemy zająć w tym sezonie, to miejsce 8.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.04.2014, 22:51
Nie oglądałem meczu, wdziałem skrót, ale niech mi ktoś wytłumaczy co się działo zaraz po gwizdu przy zejściu zawodników do szatni? Kto zaczął szamotaninę? To chodziło o jakiś faul Stilicia?

Ten rok jest tragiczny dla Wisły. Franek wiosennymi wynikami przebił chyba wszystkich. Niedługo będzie trzeba złapać kilku grajków na ulicy i ich wciągnąć do I drużyny. Było źle w Wiśle w XXI wieku, ale tak jak teraz to chyba nie. Kibicowsko dół, sportowo dramat, finansowo ch*** wie. Tajemnicze długi i jeszcze bardziej tajemnicze wychodzenie na prostą. Byle jaki grajek odrzuca ofertę Wisły.
Być może i coś jest na rzeczy, że negocjacje z nowymi umowami stanęły w martwym punkcie. I dlatego piłkarze grają taką padakę, bo i tak nie mają co liczyć na dobre kontrakty i myślą, żeby dać nogę z Wisły.

Kur** w przyszłym sezonie chyba faktycznie spadniemy. Jak tu trzeba pilnie kupić nawet i 10 piłkarzy (przy założeniu, że część nowych umów nie zostanie podpisanych) To kto tu przyjdzie grać?
What's new?

Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 12.04.2014, 23:04
raindog napisał(a):Wyświetl post
90 minut oglądania much w smole. Dla mnie ta drużyna jest ewidentnie przemęczona. Cały mecz truchtania... poza kilkoma minutami po niestrzelonym karnym, gdzie rzeczywiście zaczęli biegać.

Nie wiem, czy każdy z wypowiadających się tutaj gra jeszcze piłkę - choćby rekreacyjnie. Rzecz bowiem wygląda tak, że bywa iż czasem bardzo się chce, ale się po prostu nie da. I tak to dzisiaj wyglądało.

Szczególnie zapadła mi w pamięci sytuacja gdzieś z ok. 80 minuty, gdzie 6 zawodników Podbeskidzia robiło kontrę, gdzie naszych broniących było 3. Gdzie pozostała 7? Była pod 16 przeciwniki i szła w kierunku naszej bramki. Nikt nie miał siły biegać. Gdyby im się nie chciało biegać, to nie zaczęliby zapieprzać po niestrzelonym karnym. Zresztą w przerwie pomyślałem, że z taką skutecznością i czasem reakcji, pewnie nawet jak dostaną karnego, to i tak go przestrzelą. Chociaż byłem po drugiej stronie boiska, ten karny wyglądał jak nurek... a nie chce mi się oglądać powtórek, bo po co mam się denerwować.

Na + Bartosz, Burliga i Chrapek. Reszta słabo. Jeszcze irytujące były te ich "zwieszki" - szczególnie Garguły. Piłka leciała w jego kierunku, a on "jarzył" o co biega, dopiero po 1-2 sekundach.
Ja mam w głowie jeszcze jeden obrazek z dzisiejszego meczu służący za ilustrację formy... Podbeskidzie zrobiło akcję i przestrzeliło, Misiek chciał szybko wprowadzić piłkę z piątki bo rywal jeszcze był nieustawiony, a dziewięciu! naszych piłkarzy stało tyłem do naszej bramki i przodem do bramki Podbeskidzia, lekkim truchtem przemieszczając się przed siebie i tym samym wysyłając komunikat do bramkarza: nie jestem pod grą - mnie nie graj! Mentalnie byliśmy złamani... przez Podbeskidzie...
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 13.04.2014, 00:16
Często was tu czytam, rzadko pisze, piszę gdy jestem cholernie zły, albo zażenowany. - Tak jak właśnie dzisiaj. Zaskoczę, was nie obchodzi mnie wynik piłkarzy, jestem zażenowany waszą postawą. Niech każdy z was odpowie co było cele Wisły Kraków na ten sezon, każdy z was odpowie na to pytanie albo że celem było utrzymanie albo TOP8, i walka o jakieś miejsce 6-8. No do cholery, cel na ten sezon jeden i drugi spełniliśmy. Przyszedł Franek, którego uważam jak na nasze warunki za świetnego szkoleniowca, zrobił robotę, z garstki przeciętnych piłkarzy zrobił drużynę. Ta drużyna już zrobiła cel na ten sezon. A wy macie jakieś prawo narzekać? Czy oni nie zrobili już swojego? Czy nie ma być prawa wyczerpania materiału? Czy Smuda nie widzicie że ma problem z drużyną bo wypadli gracze, i widzicie kogo dziś miał na ławce? Czy wy naprawdę jeteście w amoku lat poprzednich i dalej myślicie że Wisła to drużyna która ma walczyć o mistrza? Czy wy do cholery zwariowaliście? Kocham tą Wisłę od małego, nie zaznałem bycia na niej, bo mieszkam daleko, ale kocham ją jak rodzinę. Ale wiecie co niekiedy jej życzę? Tragedii jaka zaszła na KSP Warszawa. Niektórym by się oczy może otworzyły, bo to wku*wia, gdy drużyna osiąga cel na sezon, a dalej narzekacie. Robert też przyszedł aby wywalczyć puchary, zrobił mistrza, co było ponad stan tej drużyny, nie był nikt na to przygotowany. Potem był nie udany sezon, właśnie przez to że drużyna wskoczyła zbyt szybko na wysokie wody. Co było w planach Wisły? Stabliność, i nie wiem ile 3-4 okienka by zbudować drużynę. Idziemy powoli, do przodu, PE mogłby to wiele zepsuć. Reasumując, 100% poparcia dla Franka, trzymam za tą drużynę kciuki, ten sezon uważam za udany, nawet jak przegrają wszystko do końca. Dali radości wiele, choćby wygrywając z Legia, chociaz ta drużyna powinna przegrać z Legia dwa razy po 0-3. Ten sezon 6-8, za rok walka o puchary i wtedy będę rozliczał czy się udało i czy nie zawiedli i co więcej, czy zarząd dał na godne transfery, za dwa lata walka o mistrza.

Ogarnijcie się błaga proszę was.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 13.04.2014, 01:53
Och, jaką franek zrobił zajebsitą robotę. Wcześniej dowiedzieliśmy się, że każdy może grać jako defensywny pomocnik. A jak się jest defensywnym pomocnikiem od zawsze, to można spokojnie grać na skrzydle. Dziś zaś, dowiedzieliśmy się, że jak lewy obrońca łapie kontuzję, to spokojnie w jego miejsce można wprowadzić prawego obrońcę. A na miejsce lewego, można przesunąć tego prawego co był na miejscu dłużej.
I nie ma sensu przesuwać na lewą obronę takiego jednego pana na D., co to jest na boisku, bo on akurat gra na defensywnym pomocniku. Więc się tam przyda. Szczególnie przy wyniku 0:1. Może i ch pokazuje na DM, ale za to jak już tam jest, to niech tam siedzi, bo jeszczez się zgubi. A może granie dwoma prawymi obrońcami, sporawi, że Podbeskidzie (PODBESKIDZIE DO JASNEJ I REWSKEJ NĘDZY) się zgubi.
A nie. Nie zgubiło się. Peszek. Wina kibiców, bo niedopingowali. I tego, że w wyjściwej jedenastce byli trzecioligowcy. Nie było? Ale mogli być. Ich wina, żę ich nie było.

CUDAKU WYPIERDALAJ.

Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 13.04.2014, 08:19
X-Ray napisał(a):Wyświetl post
Niech każdy z was odpowie co było cele Wisły Kraków na ten sezon, każdy z was odpowie na to pytanie albo że celem było utrzymanie albo TOP8
No więc można się zająć innymi sprawami takimi jak np. karmienie łabędzi Co jak widać po frekwencji, wielu potencjalnych kibiców, tfu... Januszy, uczyniło i trudno się im dziwić.

Szkoda tylko, że pseudograjki jeszcze muszą odbębnić te 7 spotkań o nic. Jeśli o mnie chodzi to Brożki, Garguły i cała reszta, mają moje błogosławieństwo i mogą wypierdalać na kilkumiesięczne wakacje na karajeby już dziś - byle dalej od hańbienia miejsca i murawy przy R22.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 13.04.2014, 08:33
Ku własnemu zaskoczeniu zaczynam chyba wierzyć w teorie spiskowe - wygląda jakby rzeczywiście chodziło o NIE ZA WYSOKĄ POZYCJĘ W TABELI
Nie chodzi mi tu o zawiedzenie nadziei itp ale taka zmiana formy? A Miśkiewicz, który od kilku meczy regularnie sobie gole strzela?
Garguła, który sygnalizuje przy karnym gdzie strzeli, a potem jeszcze w bramkę nie trafia
Niby wszystko to sie zdarzyć może ale tak na gwizdek, wszystkim na raz
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 13.04.2014, 08:50
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Ku własnemu zaskoczeniu zaczynam chyba wierzyć w teorie spiskowe - ......
Nie wierz. Pytanie brzmiałoby po co przegrywać z Podbeskidziem ?
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 13.04.2014, 08:53
Często was tu czytam, rzadko pisze, piszę gdy jestem cholernie zły, albo zażenowany. - Tak jak właśnie dzisiaj. Zaskoczę, was nie obchodzi mnie wynik piłkarzy, jestem zażenowany waszą postawą. Niech każdy z was odpowie co było cele Wisły Kraków na ten sezon, każdy z was odpowie na to pytanie albo że celem było utrzymanie albo TOP8, i walka o jakieś miejsce 6-8. No do cholery, cel na ten sezon jeden i drugi spełniliśmy. Przyszedł Franek, którego uważam jak na nasze warunki za świetnego szkoleniowca, zrobił robotę, z garstki przeciętnych piłkarzy zrobił drużynę. Ta drużyna już zrobiła cel na ten sezon. A wy macie jakieś prawo narzekać? Czy oni nie zrobili już swojego? Czy nie ma być prawa wyczerpania materiału? Czy Smuda nie widzicie że ma problem z drużyną bo wypadli gracze, i widzicie kogo dziś miał na ławce? Czy wy naprawdę jeteście w amoku lat poprzednich i dalej myślicie że Wisła to drużyna która ma walczyć o mistrza? Czy wy do cholery zwariowaliście? Kocham tą Wisłę od małego, nie zaznałem bycia na niej, bo mieszkam daleko, ale kocham ją jak rodzinę. Ale wiecie co niekiedy jej życzę? Tragedii jaka zaszła na KSP Warszawa. Niektórym by się oczy może otworzyły, bo to wku*wia, gdy drużyna osiąga cel na sezon, a dalej narzekacie. Robert też przyszedł aby wywalczyć puchary, zrobił mistrza, co było ponad stan tej drużyny, nie był nikt na to przygotowany. Potem był nie udany sezon, właśnie przez to że drużyna wskoczyła zbyt szybko na wysokie wody. Co było w planach Wisły? Stabliność, i nie wiem ile 3-4 okienka by zbudować drużynę. Idziemy powoli, do przodu, PE mogłby to wiele zepsuć. Reasumując, 100% poparcia dla Franka, trzymam za tą drużynę kciuki, ten sezon uważam za udany, nawet jak przegrają wszystko do końca. Dali radości wiele, choćby wygrywając z Legia, chociaz ta drużyna powinna przegrać z Legia dwa razy po 0-3. Ten sezon 6-8, za rok walka o puchary i wtedy będę rozliczał czy się udało i czy nie zawiedli i co więcej, czy zarząd dał na godne transfery, za dwa lata walka o mistrza.

Ogarnijcie się błaga proszę was.
Odstaw używki

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 13.04.2014, 09:42
Grantar napisał(a):Wyświetl post
No tak, interesu w tym żadnego nie ma. A samo "nie ma po co wysilać się z Podbeskidziem" nie wyjaśnia takich kiksów.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 13.04.2014, 10:02
Grantar napisał(a):Wyświetl post
powód znajdzie się zawsze.

Po co :
1. Dla pieniedzy od bukow
2. Dla pieniedzy od Podbeskidzia
3. Bo byli słabsi
4.Dka kibicow )
5. Srubujemy rekord
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.04.2014, 10:58
6. nie chcemy dostać od pasterzy z kozojebcostanu
7. piłkarze włączyli się do bojkotu (grają na zwolnienie Franusia i Tego-Kogo-Nazwiska-Nie-Wolno-Pisać-Małą-Literą-Bo-Framat-Wj*ebie-Ci-Półrocznego-Bana) ;]
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.04.2014, 11:01
Niech każdy z was odpowie co było cele Wisły Kraków na ten sezon, każdy z was odpowie na to pytanie albo że celem było utrzymanie albo TOP8, i walka o jakieś miejsce 6-8. No do cholery, cel na ten sezon jeden i drugi spełniliśmy.
Typowo polskie myślenie. Zrobiłem to co zakładałem po .... robić coś więcej?

Rozumiem, że wykonanie celu MINIMUM jakim było utrzymanie (awans do ósemki), upoważnia wszystko i wszystkich do odpierdalania takiego czegoś, co obecnie ma miejsce w Wiśle. Kompromitujemy się z jakimiś kompletnymi niedojdami piłkarskimi, a w 7 ostatnich spotkaniach zdobywamy 2 punkty na 21 możliwych. Faktycznie jest za co chwalić. Oby tak dalej!

Przyszedł Franek, którego uważam jak na nasze warunki za świetnego szkoleniowca, zrobił robotę, z garstki przeciętnych piłkarzy zrobił drużynę. Ta drużyna już zrobiła cel na ten sezon. A wy macie jakieś prawo narzekać? Czy oni nie zrobili już swojego? Czy nie ma być prawa wyczerpania materiału? Czy Smuda nie widzicie że ma problem z drużyną bo wypadli gracze, i widzicie kogo dziś miał na ławce? Czy wy naprawdę jeteście w amoku lat poprzednich i dalej myślicie że Wisła to drużyna która ma walczyć o mistrza?
Myślę, że nikt nie wymagał w tym sezonie mistrza. Każdy wie i widzi co obecnie w Wiśle się dzieje. Ale jeśli Twoim zdaniem wymaganie od kogoś minimum przyzwoitości nazywasz narzekaniem, to nawet nie chce mi się tego komentować. Wszyscy pracujący w klubie biorą pieniądze za swoją "pracę", a jeśli Twoim zdaniem zawodnicy/trenerzy/działacze wykonali plan minimum, to ja proponuje przestać im płacić. Bo niby z jakiej racji? Przecież skoro nie mogę wymagać, to płacić też nie muszę. Bilety powinny być darmowe (i są - dzięki Jacek!) albo Wisła powinna wystawiać samych juniorów, żeby nasi kochani piłkarze się nie przemęczali, bo przecież są wielcy i dali nam długo oczekiwane utrzymanie w lidze.

Proponuje jakiegoś transa z podziękowaniami dla Frania i Jacusia za poświęcenie i wkład w ten cudowny sukces jakim jest utrzymanie.

Co do samego spotkania, to świetny wynik, piękna gra i cudowna atmosfera, aż żal, że nie było mnie na R22...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 13.04.2014, 11:53
Tominho napisał(a):Wyświetl post
@Dzimi

Najgorsze miejsce jakie możemy zająć w tym sezonie, to miejsce 8.
W poprzednim sezonie bylismy na 7 miejscu wiec teraz 6 bedzie sukcesem
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Stary 13.04.2014, 12:40
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
W poprzednim sezonie bylismy na 7 miejscu wiec teraz 6 bedzie sukcesem
tendencja rosnąca, za 5 lat mistrzostwo
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 13.04.2014, 12:44
W ciągu tych 5 lat na pewno pobijemy różne rekordy.

Na razie możemy się pochwalić najszybciej straconą bramką w historii rozgrywek ekstraklasy. Cool
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Stary 13.04.2014, 12:51
Kocur napisał(a):Wyświetl post

Na razie możemy się pochwalić najszybciej straconą bramką w historii rozgrywek ekstraklasy. Cool
w dodatku samobójczą, tego to chyba nikt juz nie pobije
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 13.04.2014, 13:57
Rekord nie do pobicia Podobnie jak 37 bramek Reymana w sezonie. Jakby nie patrzeć dwóch Wiślaków zapisało się na trwale w historii polskiej piłki
What's new?

Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 13.04.2014, 14:46
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Na razie mamy niezłą "podbudowę" pod kilka antyrekordów, np.:
- siedem meczy z rzędu bez zwycięstwa
- cztery porażki z rzędu
- trzy porażki z rzędu u siebie

Wracając do samego meczu, to... w sumie nie ma do czego wracać. "Kabaret" to najłagodniejsze określenie, jakie przychodzi mi do głowy, by opisać popisy naszych gwiazdorów.
Wiedziałem, że drużyny Smudy często mają problemy na wiosnę, ale nie spodziewałem się aż takiej padaki.

edit: mieliśmy chyba jeszcze rekordowo krótki odstęp między dwiema żółtymi kartkami dla jednego zawodnika
Powód: coś mi się przypomniało
Ostatnio edytowane przez christof20 : 13.04.2014 o godz. 15:12.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 13.04.2014, 16:43
Kto po wczoraj z pyrami nie zagra? Dudka,Bunoza,Głowacki? Co z kontuzją Piotrka Brożka ?
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.04.2014, 16:50
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Tak wygląda tabela po podziale na grupy

Grupa mistrzowska:

1. Legia Warszawa 30 32 63
2. Lech Poznań 30 27 53
3. Ruch Chorzów 30 25 50
4. Pogoń Szczecin 30 24 47
5. Wisła Kraków 30 23 45
6. Zawisza Bydgoszcz 30 21 42
7. Górnik Zabrze 30 21 42
8. Lechia Gdańsk 30 20 40
A tak wyglądałaby tabela grupy mistrzowskiej, gdyby nie dzielono punktów, ale jak sobie kiedyś wykoncypowałem, liczone byłyby tylko punkty zdobyte na drużynach grupy mistrzowskiej a nie brano by pod uwagę punktów z grupy walczącej o utrzymanie.

1. Lech 24
2. Legia 23
3. Ruch 21
4. Pogoń 18
5. Wisła 17
6. Zawisza 16
7. Gornik 14
8. Lechia 14

Z czego wynika, że tak duża przewaga Legii wynika z punktów zdobytych na najsłabszych.

Punkty zdobyte na drużynach z grupy spadkowej
1. Legia 40
2. Lech 30
3. Ruch 29
4. Pogoń 29
5. Wisła 28
6. Gornik 28
7. Lechia 26
8. Zawisza 26
Ostatnio edytowane przez FraMat : 15.04.2014 o godz. 17:33.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.04.2014, 17:15
FraMat napisał(a):Wyświetl post
A tak wyglądałaby tabela grupy mistrzowskiej, gdyby nie dzielono punktów, ale jak sobie kiedyś wykoncypowałem, liczone byłyby tylko punkty zdobyte na drużynach grupy mistrzowskiej a nie brano by pod uwagę punktów z grupy walczącej o utrzymanie.

1. Lech 24
2. Legia 23
3. Ruch 21
4. Pogoń 18
5. Wisła 17
6. Zawisza 16
7. Gornik 14
8. Lechia 14

Z czego wynika, że tak duża przewaga Legii wynika z punktów zdobytych na najsłabszych.

Punkty zdobyte na drużynach z grupy spadkowej
1. Legia 40
2. Lech 30
3. Ruch 29
4. Pogoń 29
5. Wisła 28
6. Gornik 28
7. Lechia 26
8. Zawisza 26
Dlatego:
1) zawsze się mówi, że mistrzostwa nie traci się na jednej, czy dwóch porażkach z kimś z czuba tabeli, a na traceniu punktów z frajerami jak leci (patrz Wisła w tym sezonie - potraciliśmy tyle punktów z jeleniami z dołu tabeli, że fakt iż jesteśmy tak wysoko to istny cud i degrengolada pozostałych ekip).
2) sprawa mistrzostwa wciąż jest bardzo otwarta, bo 5-punktowa strata Lecha wydaje się być zdecydowanie do odrobienia, zwłaszcza, że trudno się spodziewać by tak grająca Wisła była jakimkolwiek zagrożeniem na "dzień dobry" dla kuchennych. Mam jednak cichą nadzieję, że te dwa tygodnie przerwy jakoś odmienią drużynę, że wydobrzeje Brożek i Jovanović, bo to były jedne z najważniejszych ogniw jesienią.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 15.04.2014 o godz. 17:34.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 13.04.2014, 17:16
Ponawiam pytanie:

Jest tu może na forum ktoś studiujący na AWF? Jak to jest z przetrenowaniem? Czy może ono zaprocentować w przyszłości, czy jest to po prostu stracony czas?
Mam znajomego po AWF-ie, trener, jeszcze aktywny zawodnik jednej z niższych lig. Wielokrotnie podejmowaliśmy temat i w sumie nie ma się nad czym rozwodzić. Ciężkie treningi zaprocentują i owszem, jednak musiałyby to być nie runda, dwie a kilka sezonów. I co najważniejsze - obciążenia treningowe muszą być dobierane indywidualnie w zależności od predyspozycji zawodnika. W skrócie - w naszych realiach nieosiągalne. Po pierwsze - niezbyt często trenerzy utrzymują swoją posadę kilka sezonów. Po drugie - nawet gdyby taki Smuda utrzymał się więcej niż jeden sezon to nie prowadzi on zajęć zindywidualizowanych... jeden zawodnik zrobi postęp, inny zaliczy regres i to znaczny.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 13.04.2014, 17:55
Zatrudnienie trenera przygotowania fizycznego z prawdziwego zdarzenia i całkowite "odciążenie" Franza w tej kwestii to aż tak duży wydatek? Tego typu trenerzy to zdaje się podstawa w klubach z europejskiego topu.
Odpowiedz cytując
GonzoNS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 13.04.2014, 18:35
To chociaż tyle dobrze. W sumie cały problem Franza polega na tym, że skoro w lecie zrobił wycisk, to na zimę powinien trochę przyhamować. ...a on zrobił jeszcze większy wycisk - i w ostatnim meczu człapaka + 2 kontuzje. Gdzie te kontuzje nie były po faulach - to jest istotny element.

No nic, jeśli chodzi o sukcesy sportowe, to trzeba nastawić się na przyszły sezon, bo w tym już raczej nic nie zrobimy. Puchary by się przydały, żeby wypromować jednego czy drugiego zawodnika, z drugiej strony, przy obecnej kadrze, puchary = brak sukcesów w lidze.

Najważniejsze to teraz podpisać długi kontrakt z Miśkiewiczem, bo drugiego takiego bramkarza szybko nie znajdziemy. Umiejętności + mentalność + Wiślackość = zawodnik bezcenny.
Mentalność? No chyba żartujesz?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów