|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Oj znam wielu, ale ja pytam Ciebie, kogo proponujesz w takim razie z zagranicznych trenerów, który tu przyjedzie, ogarnie to co akutalnie posiadamy i ugra lepszy wynik oraz doda do tego styl.
Bo jeśli zmieniać to na lepsze co nie? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
pierwszy mecz 1981 z ... Widzewem... Wisła wygrała 3-2... były spadki, było 3- 0 w plecy z Lechem w PP, jakieś puchary z IBV i Fortuną Sittard (gole Wróbla i Ajwena- jakby wczoraj), było 6- 0 z Ległą, porażka z Hutą u siebie i sąsiadką (po golu Dudy- chodziłem z nim do szkoły...), był sędzia Kasierski, byli kopacze tacy jak: Lenard, Kupidóra, Władek Starościak- kto ich pamięta
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Z polską mysla szkoleniową to moze grać sobie Podbeskidzie, jak chce sie osiagnąć coś wiecej to takim panom z naszej trenerskiej karuzeli sie dziekuje. Oni nie potrafia nauczyć taktyki, co najwyzej żygania w tuje. Ze Smudą może być juz tylko gorzej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
K.urwa ale wstyd
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
a TY piszesz ze od tego są władze klubu. No więc władze zatrudniły Smudę.... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie widziałem meczu i mam obawy by obejrzeć skrót....
To już jest parodia futbolu, żeby drużyna nie potrafiła wygrać na wyjeździe przez tyle czasu. ![]()
What's new?
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Mam dziwne przeczucie, ze reszta druzyn jutro obroni nasze miejsce na pudle
Ta liga to parodia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Obawiam się, że akurat Smuda jest i tak trenerem ponad stan na chwilę obecną. Żaden trener z zagranicy, wybijający się nieco ponad średnią, nie przyjdzie do tego bagna bez żadnych szans na wzmocnienie składu.
Spójrzmy prawdzie w oczy - dopóty Cupiał nie odkręci kurka, to będzie, jak jest. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Galonek : 05.04.2014 o godz. 21:40.
![]()
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".
BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dzisiaj kolega zarzucił hasłem po meczu " Zobacz.. odkąd trwa protest , piłkarze wpadli w kryzys"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
A ja cały czas mam wrażenie że nie chcemy tych pucharów tak jak ich nie chciał w zeszłym sezonie Górnik i zajął bezpieczne 5 miejsce. Nie dość ze wyjazd do Kazachstanu kosztuje to trzeba jeszcze płacić piłkarzom premie. Ponadto gra w pucharach może rozbić przygotowania a w wypadku odpadnięcia z "ogórami" pogrążyć morale zespołu. Piast widać jak wyszedł na pucharach.
A kiedy gubić te punkty jak nie teraz z Widzewem. Przecież wiadomo że Legii czy parchom nie odpuścimy. Tak więc teraz dzielnie gubimy punty, kartkujemy się a potem w grupie mistrzowskiej będziemy walczyć jak lwy żeby zająć upragnione 4 miejsce i przypadkiem nie awansować do pucharów. Bo w pucharach zarabia się dopiero od grupy w LE a za wcześniejszą zabawę trzeba sporo dopłacać. To oczywiście moja teoria. Zresztą podobnie kombinuja w Chorzowie. Też groszem nie śmierdzą jak my więc jak zaczęli za dużo wygrywać to nagle "uszło" z nich powietrze ![]() Na puchary to są chętni Legia, Lech, Pogoń i Zawisza. My Górnik i Ruch chyba ich nie chcemy. Co do reszty nie wiem. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Trener z zagranicy przewija sie w Waszych postach... kogoś takiego jak Kocian może poszukać ? To chyba najlepsza opcja.Z krajowych szkoleniowców najlepszy byłby Skorża ale on jest już ponoć w Zagłębiu za Lenczyka
Ostatnio edytowane przez AYALA : 05.04.2014 o godz. 22:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ogryzek Twoja teoria miałaby pokrycie w tym co można zaobserwować na boisku, czyli w miarę niezła gra na jeden, dwa kontakty, utrzymywanie się przy piłce, a w polu karnym przeciwnika paraliż strzelecki. Nie mogę pojąć jak pogodzić te skrajności. Bo skoro zawodnicy potrafią efektownie i efektywnie pograć klepą, to czemu przy sytuacji strzeleckiej niemiłosiernie kiksują? I to już od jakiego czasu
Tyle, że trzymając się tej teorii w chwili obecnej obok Legii i Lecha nie ma raczej chętnych na tułaczkę po dalekich rubieżach kontynentu... Chore to wszystko i trudne do uwierzenia, ale czemu miałoby nie być prawdą skoro w I lidze kręcą wałki, w przypadku gdy lider na siłę nie chce awansować do ekstraklasy, a już nie mówię o niższych ligach, gdzie takie patologie są na porządku dziennym. ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Dobrze że mamy już utrzymanie.
O tym meczu najlepiej zapomnieć. Jedyny na plus to Burliga, głównie za świetne dogranie do Garguły. Całość wyglądała jak mecz dwóch kandydatów do spadku. Gdyby nie pewne miejsce w "ósemce", nie wyglądałoby to zbyt różowo. Do kompletu brakuje nam jeszcze obskoczyć w....... z Podbeskidziem...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.04.2014 o godz. 22:56.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Z Podbeskidziem nie zagrają Stjepanović, Bunoza, Guerrier, Nalepa + nie wiadomo co z Dudką. Wygląda na to, że chcąc nie chcąc Smuda będzie musiał postawić na Burdenskiego, Szewczyka, Klaricia (ponoć nominalny skrzydłowy) lub kogoś innego z rezerw. Jutro mecz z Unią, który powinien sporo wyjaśnić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
framat, dajesz mi ostrzeżenia za napisanie małą literą tak zacnych nazwisk jak panowie sMUDA i bEDNARZ?
![]() twsd zjechało poniżej poziomu dna ![]() masz kolejne... FraMat
Ostatnio edytowane przez FraMat : 06.04.2014 o godz. 19:56.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myslisz, że nie znalazło by się trenera znającego piłkarskie, trenerskie abecadło, za pieniadze jakie bierze Smuda ? Nie żartujmy. I na trenera by starczyło + ogrodnika, ktory użyźniał by tuje normalnym nawozem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Pewnie jeszcze Kule i Probierza.
Framat za to ma Dana Petrescu w znajomych na Naszej Klasie, może by go namówił. Trza zaczekać jak wróci z Łodzi.
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 06.04.2014 o godz. 06:28.
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Wstyd. Już nawet mnie te porażki nie ruszają tak bardzo. Po meczu z Zagłębiem coś pękło. Szczyt frajerstwa tam został osiągnięty i w meczu z Widzewem podtrzymany na niezwykle wysokim poziomie? Nie wiem za co Wisła płaci piłkarzykom? Za rozdawanie punktów na lewo i prawo? Gdyby mieli jaja, to by za ostatni miesiąc ani złotówki nie wzięli z kasy klubu za takie kompromitacje. Gdyby nie strzał Stilicia z Legią to bilans 5-ciu ostatnich spotkań wyglądałby zatrważająco.
Może Skorża? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Nie wiem o co te płacze destrukcja trwa od ponad 10 lat .Wisłę niszczy się finansowo (pożyczki na 30 procent) upokarza się na rożne sposoby miedzy innymi zatrudniając Bednarza ,strasząc Kita .Wisła była pieszym klubem w Polsce który zatrudnił psychologa na tym własnie forum i z tond mieliście jasnowidzów transferowych .Przy tym klubie jest pełno pasożytów i jedyna zmiana jaka ma sens to zmiana WŁAŚCICIELA czego sobie i WAM życzę jak najszybciej
, inaczej będzie jeszcze gorzej i skończy się płaczem po kompromitacji W OKRĘGÓWCE.
Ostatnio edytowane przez wikink1 : 06.04.2014 o godz. 08:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Co z Nalepą ? Podkręcenie czy coś poszło ?
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Z całym szacunkiem dla naszego klubu, ale wątpię by w tej chwili Maciej Skorża chciał targać sobie nazwisko przez lenistwo naszych piłkarzy. Choć po moim awatarze nie trudno domyślić się kto według mnie jest najlepszym polskim trenerem, kogo chciałbym widzieć na ławce trenerskiej Wisły. |
|
|
|
Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Wy już trenera zmieniacie. Normalnie jak chorągiewki. Co pół rundy zmiana nastawienia.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Smuda chyba zapomniał kto i na jakiej pozycji powinien grać. Chrapek na swojej nominalnej pozycji w meczu z Lubinem był jednym z najlepszych (o ile nie najlepszy) w zespole, ustawiony na prawym skrzydle jest cieniem samego siebie - a przecież kilka razy tak był ustawiany w poprzedniej rundzie i efekt był taki sam. Chrapek jako środkowy pomocnik to wartość dodana, jako prawy pomocnik niestety minus. Garguła jako fałszywy lewy pomocnik to praktycznie odsłonięta lewa obrona. O ile jak na lewej gra Donald, to przynajmniej cofa się i wspiera lewego obrońcę, to Garguła jest wiecznie spóźniony i to nie jest pierwsza bramka, przy której Garguły nie ma tam gdzie powinien.
Smuda wczoraj uskuteczniał swój pomysł na reprezentację - 2 defensywnych, 3 ofensywnych + napastnik, w reprezentacji mu nie wyszło, ale dalej ten sam schemat. Wszystko idzie środkiem Garguła, Stilić czy wchodzący z tyłu Chrapek potykają się sami o siebie wymieniając podania. No i Brożek - jak dzisiaj widać architekt naszej wysokiej pozycji w lidze po jesieni, kiedy zgasł wiosną tak naprawdę zagraliśmy na poziomie tylko 1,5 meczu - derby i II połowa z Legią. Nad resztą wypada spuścić zasłonę. Jedyne plusy wiosny to jednak mimo wszystko Burliga i całkiem przyzwoite występy Nalepy, pojedyncze mecze wyszły Stiliciowi czy Chrapkowi, nieźle gra Piotrek Brożek, ale tylko wtedy gdy jest wspomagany przez lewego pomocnika (Guerrier), jak na lewej ma Gargułę, to jest zdecydowanie słabiej. Z Podbeskidziem ciężko będzie o punkty..... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|