The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.04.2014, 20:51
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Tylko takich znasz ?
Oj znam wielu, ale ja pytam Ciebie, kogo proponujesz w takim razie z zagranicznych trenerów, który tu przyjedzie, ogarnie to co akutalnie posiadamy i ugra lepszy wynik oraz doda do tego styl.
Bo jeśli zmieniać to na lepsze co nie?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
kola12
Member

Od: 10.2011

Stary 05.04.2014, 21:01
pierwszy mecz 1981 z ... Widzewem... Wisła wygrała 3-2... były spadki, było 3- 0 w plecy z Lechem w PP, jakieś puchary z IBV i Fortuną Sittard (gole Wróbla i Ajwena- jakby wczoraj), było 6- 0 z Ległą, porażka z Hutą u siebie i sąsiadką (po golu Dudy- chodziłem z nim do szkoły...), był sędzia Kasierski, byli kopacze tacy jak: Lenard, Kupidóra, Władek Starościak- kto ich pamięta potem era TeleFoniki i najlepszy mecz jaki widziałem Wisła- Parma 4-1... i teraz jest to.... i to jest gorsze od lat 80, bo to się nie wstydzi, jeździ dobrymi autami i zarabia suuuper kasę... i albo zabrakło szczęści albo bramka ustawiła mecz... i tylko chce się wyć...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.04.2014, 21:10
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Oj znam wielu, ale ja pytam Ciebie, kogo proponujesz w takim razie z zagranicznych trenerów, który tu przyjedzie, ogarnie to co akutalnie posiadamy i ugra lepszy wynik oraz doda do tego styl.
Bo jeśli zmieniać to na lepsze co nie?
Od tego kogo zatrudnić sa władze klubu. Jak widać juz gołym okiem Smuda sobie nie radzi z przygotowaniem zespołu do rundy wiosennej, nie potrafi tak przygotować zespołu to rundy rozstrzygającej żeby dobrze grać. Dzisiejsza porażka z czerwona latarnią jest najlepszym dowodem jego trenerskiej indolencji.
Z polską mysla szkoleniową to moze grać sobie Podbeskidzie, jak chce sie osiagnąć coś wiecej to takim panom z naszej trenerskiej karuzeli sie dziekuje. Oni nie potrafia nauczyć taktyki, co najwyzej żygania w tuje.
Ze Smudą może być juz tylko gorzej.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 05.04.2014, 21:16
K.urwa ale wstyd
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 05.04.2014, 21:18
Od tego kogo zatrudnić sa władze klubu. Jak widać juz gołym okiem Smuda sobie nie radzi z przygotowaniem zespołu do rundy wiosennej, nie potrafi tak przygotować zespołu to rundy rozstrzygającej żeby dobrze grać. Dzisiejsza porażka z czerwona latarnią jest najlepszym dowodem jego trenerskiej indolencji.
Z polską mysla szkoleniową to moze grać sobie Podbeskidzie, jak chce sie osiagnąć coś wiecej to takim panom z naszej trenerskiej karuzeli sie dziekuje. Oni nie potrafia nauczyć taktyki, co najwyzej żygania w tuje.
Ze Smudą może być juz tylko gorzej.
No ale sam napisałeś ze brak normalnego trenera. Zaproponuj coś.
a TY piszesz ze od tego są władze klubu. No więc władze zatrudniły Smudę....
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 05.04.2014, 21:20
Nie widziałem meczu i mam obawy by obejrzeć skrót....

To już jest parodia futbolu, żeby drużyna nie potrafiła wygrać na wyjeździe przez tyle czasu.
What's new?

Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 05.04.2014, 21:22
Mam dziwne przeczucie, ze reszta druzyn jutro obroni nasze miejsce na pudle
Ta liga to parodia.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 05.04.2014, 21:23
Obawiam się, że akurat Smuda jest i tak trenerem ponad stan na chwilę obecną. Żaden trener z zagranicy, wybijający się nieco ponad średnią, nie przyjdzie do tego bagna bez żadnych szans na wzmocnienie składu.

Spójrzmy prawdzie w oczy - dopóty Cupiał nie odkręci kurka, to będzie, jak jest.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 05.04.2014, 21:25
szprotson napisał(a):Wyświetl post
No ale sam napisałeś ze brak normalnego trenera. Zaproponuj coś.
a TY piszesz ze od tego są władze klubu. No więc władze zatrudniły Smudę....
Zatrudniły i widzimy, że grają jak patałachy, przegrywają z ostatnimi zespołami w lidze. W 6 meczach 2 pkt. ! Zaproponuję jak wezmą mnie na etat, za takie pieniadze jak sami biorą. chcesz, zebym wyręczał Bednarza
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.04.2014, 21:38
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Obawiam się, że akurat Smuda jest i tak trenerem ponad stan na chwilę obecną. Żaden trener z zagranicy, wybijający się nieco ponad średnią, nie przyjdzie do tego bagna bez żadnych szans na wzmocnienie składu.

Spójrzmy prawdzie w oczy - dopóty Cupiał nie odkręci kurka, to będzie, jak jest.
Niestety, raczej nieprędko B.C. odkręci kurek. Teraz sprawy Telefoniki są na pierwszym miejscu, a tej nie wiedzie się chyba zbyt dobrze.
Ostatnio edytowane przez Galonek : 05.04.2014 o godz. 21:40.
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.04.2014, 21:42
Dzisiaj kolega zarzucił hasłem po meczu " Zobacz.. odkąd trwa protest , piłkarze wpadli w kryzys"
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 05.04.2014, 21:44
A ja cały czas mam wrażenie że nie chcemy tych pucharów tak jak ich nie chciał w zeszłym sezonie Górnik i zajął bezpieczne 5 miejsce. Nie dość ze wyjazd do Kazachstanu kosztuje to trzeba jeszcze płacić piłkarzom premie. Ponadto gra w pucharach może rozbić przygotowania a w wypadku odpadnięcia z "ogórami" pogrążyć morale zespołu. Piast widać jak wyszedł na pucharach.

A kiedy gubić te punkty jak nie teraz z Widzewem. Przecież wiadomo że Legii czy parchom nie odpuścimy. Tak więc teraz dzielnie gubimy punty, kartkujemy się a potem w grupie mistrzowskiej będziemy walczyć jak lwy żeby zająć upragnione 4 miejsce i przypadkiem nie awansować do pucharów.

Bo w pucharach zarabia się dopiero od grupy w LE a za wcześniejszą zabawę trzeba sporo dopłacać.
To oczywiście moja teoria. Zresztą podobnie kombinuja w Chorzowie. Też groszem nie śmierdzą jak my więc jak zaczęli za dużo wygrywać to nagle "uszło" z nich powietrze

Na puchary to są chętni Legia, Lech, Pogoń i Zawisza. My Górnik i Ruch chyba ich nie chcemy. Co do reszty nie wiem.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 05.04.2014, 22:09
Zaproponuję jak wezmą mnie na etat, za takie pieniadze jak sami biorą. chcesz, zebym wyręczał Bednarza
Dobrze wiedzieć, że jesteś jednak świadomy iż Wisły obecnie nie stać na lepszego trenera.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 05.04.2014, 22:11
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
A ja cały czas mam wrażenie że nie chcemy tych pucharów tak jak ich nie chciał w zeszłym sezonie Górnik i zajął bezpieczne 5 miejsce. Nie dość ze wyjazd do Kazachstanu kosztuje to trzeba jeszcze płacić piłkarzom premie. Ponadto gra w pucharach może rozbić przygotowania a w wypadku odpadnięcia z "ogórami" pogrążyć morale zespołu. Piast widać jak wyszedł na pucharach.

A kiedy gubić te punkty jak nie teraz z Widzewem. Przecież wiadomo że Legii czy parchom nie odpuścimy. Tak więc teraz dzielnie gubimy punty, kartkujemy się a potem w grupie mistrzowskiej będziemy walczyć jak lwy żeby zająć upragnione 4 miejsce i przypadkiem nie awansować do pucharów.

Bo w pucharach zarabia się dopiero od grupy w LE a za wcześniejszą zabawę trzeba sporo dopłacać.
To oczywiście moja teoria. Zresztą podobnie kombinuja w Chorzowie. Też groszem nie śmierdzą jak my więc jak zaczęli za dużo wygrywać to nagle "uszło" z nich powietrze

Na puchary to są chętni Legia, Lech, Pogoń i Zawisza. My Górnik i Ruch chyba ich nie chcemy. Co do reszty nie wiem.
Trzeba wziąć jeszcze pod uwagę fakt, iż piłkarze w ten sposób wspomagają klub, który nie musi wypłacać im premii za zwycięstwa .
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Od: 11.2002

Ogryzek napisał(a):Wyświetl post

No i tu jest właśnie parodia. Czy to jest jeszcze sport? Po chooj wogóle grać?
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Trener z zagranicy przewija sie w Waszych postach... kogoś takiego jak Kocian może poszukać ? To chyba najlepsza opcja.Z krajowych szkoleniowców najlepszy byłby Skorża ale on jest już ponoć w Zagłębiu za Lenczyka
Ostatnio edytowane przez AYALA : 05.04.2014 o godz. 22:23.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 05.04.2014, 22:13
Devonisch napisał(a):Wyświetl post
No i tu jest właśnie parodia. Czy to jest jeszcze sport? Po chooj wogóle grać?
Warto grać dla kibiców. To jedyny powód. Z punktu widzenia sportowego w eliminacjach LE nie mamy czego szukać i nie zmienią tego 3 czy 4 transfery na jakie obecnie nas stać.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 05.04.2014, 22:21
Ogryzek Twoja teoria miałaby pokrycie w tym co można zaobserwować na boisku, czyli w miarę niezła gra na jeden, dwa kontakty, utrzymywanie się przy piłce, a w polu karnym przeciwnika paraliż strzelecki. Nie mogę pojąć jak pogodzić te skrajności. Bo skoro zawodnicy potrafią efektownie i efektywnie pograć klepą, to czemu przy sytuacji strzeleckiej niemiłosiernie kiksują? I to już od jakiego czasu

Tyle, że trzymając się tej teorii w chwili obecnej obok Legii i Lecha nie ma raczej chętnych na tułaczkę po dalekich rubieżach kontynentu...

Chore to wszystko i trudne do uwierzenia, ale czemu miałoby nie być prawdą skoro w I lidze kręcą wałki, w przypadku gdy lider na siłę nie chce awansować do ekstraklasy, a już nie mówię o niższych ligach, gdzie takie patologie są na porządku dziennym.
What's new?

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.04.2014, 22:52
Dobrze że mamy już utrzymanie.

O tym meczu najlepiej zapomnieć.
Jedyny na plus to Burliga, głównie za świetne dogranie do Garguły. Całość wyglądała jak mecz dwóch kandydatów do spadku. Gdyby nie pewne miejsce w "ósemce", nie wyglądałoby to zbyt różowo.
Do kompletu brakuje nam jeszcze obskoczyć w....... z Podbeskidziem...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.04.2014 o godz. 22:56.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Costur
Member

Od: 06.2013

Stary 05.04.2014, 23:11
Z Podbeskidziem nie zagrają Stjepanović, Bunoza, Guerrier, Nalepa + nie wiadomo co z Dudką. Wygląda na to, że chcąc nie chcąc Smuda będzie musiał postawić na Burdenskiego, Szewczyka, Klaricia (ponoć nominalny skrzydłowy) lub kogoś innego z rezerw. Jutro mecz z Unią, który powinien sporo wyjaśnić.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 06.04.2014, 01:10
framat, dajesz mi ostrzeżenia za napisanie małą literą tak zacnych nazwisk jak panowie sMUDA i bEDNARZ?

twsd zjechało poniżej poziomu dna

masz kolejne... FraMat
Ostatnio edytowane przez FraMat : 06.04.2014 o godz. 19:56.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 06.04.2014, 05:44
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Dobrze wiedzieć, że jesteś jednak świadomy iż Wisły obecnie nie stać na lepszego trenera.
Myslisz, że nie znalazło by się trenera znającego piłkarskie, trenerskie abecadło, za pieniadze jakie bierze Smuda ? Nie żartujmy. I na trenera by starczyło + ogrodnika, ktory użyźniał by tuje normalnym nawozem.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 06.04.2014, 06:26
Tylko takich znasz ?
Pewnie jeszcze Kule i Probierza.

Framat za to ma Dana Petrescu w znajomych na Naszej Klasie, może by go namówił. Trza zaczekać jak wróci z Łodzi.
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 06.04.2014 o godz. 06:28.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 06.04.2014, 07:25
Wstyd. Już nawet mnie te porażki nie ruszają tak bardzo. Po meczu z Zagłębiem coś pękło. Szczyt frajerstwa tam został osiągnięty i w meczu z Widzewem podtrzymany na niezwykle wysokim poziomie? Nie wiem za co Wisła płaci piłkarzykom? Za rozdawanie punktów na lewo i prawo? Gdyby mieli jaja, to by za ostatni miesiąc ani złotówki nie wzięli z kasy klubu za takie kompromitacje. Gdyby nie strzał Stilicia z Legią to bilans 5-ciu ostatnich spotkań wyglądałby zatrważająco.

Może Skorża?
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 06.04.2014, 08:02
Nie wiem o co te płacze destrukcja trwa od ponad 10 lat .Wisłę niszczy się finansowo (pożyczki na 30 procent) upokarza się na rożne sposoby miedzy innymi zatrudniając Bednarza ,strasząc Kita .Wisła była pieszym klubem w Polsce który zatrudnił psychologa na tym własnie forum i z tond mieliście jasnowidzów transferowych .Przy tym klubie jest pełno pasożytów i jedyna zmiana jaka ma sens to zmiana WŁAŚCICIELA czego sobie i WAM życzę jak najszybciej
, inaczej będzie jeszcze gorzej i skończy się płaczem po kompromitacji W OKRĘGÓWCE.
Ostatnio edytowane przez wikink1 : 06.04.2014 o godz. 08:13.
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 06.04.2014, 08:14
wikink1 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem o co te płacze destrukcja trwa od ponad 10 lat .Wisłę niszczy się finansowo (pożyczki na 30 procent) upokarza się na rożne sposoby miedzy innymi zatrudniając Bednarza ,strasząc Kita .Wisła była pieszym klubem w Polsce który zatrudnił psychologa na tym własnie forum i z dat mieliście jasnowidzów transferowych .Przy tym klubie jest pełno pasożytów i jedyna zmiana jaka ma sens to zmiana WŁAŚCICIELA czego sobie i WAM życzę jak najszybciej
, inaczej będzie jeszcze gorzej i skończy się płaczem po kompromitacji W OKRĘGÓWCE.
Szkoda że nie 100 %. Przestańcie łykać takie farmazony, bo się ośmieszacie. Robiłem na tym forum kiedyś wyliczenia oprocentowania tych pożyczek na podstawie sprawozdań z kilku lat. Znajdź sobie i jebnij się w głowę zanim następnym razem coś takiego napiszesz.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 06.04.2014, 08:53
Co z Nalepą ? Podkręcenie czy coś poszło ?
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.04.2014, 09:08
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Wstyd. Już nawet mnie te porażki nie ruszają tak bardzo. Po meczu z Zagłębiem coś pękło. Szczyt frajerstwa tam został osiągnięty i w meczu z Widzewem podtrzymany na niezwykle wysokim poziomie? Nie wiem za co Wisła płaci piłkarzykom? Za rozdawanie punktów na lewo i prawo? Gdyby mieli jaja, to by za ostatni miesiąc ani złotówki nie wzięli z kasy klubu za takie kompromitacje. Gdyby nie strzał Stilicia z Legią to bilans 5-ciu ostatnich spotkań wyglądałby zatrważająco.

Może Skorża?
Na potwierdzenie Twoich słów trener Smuda powiedział na konferencji pomeczowej, że w kolejnym meczu zabrakło full determinacji jaką zaprezentował Widzew.

Z całym szacunkiem dla naszego klubu, ale wątpię by w tej chwili Maciej Skorża chciał targać sobie nazwisko przez lenistwo naszych piłkarzy.
Choć po moim awatarze nie trudno domyślić się kto według mnie jest najlepszym polskim trenerem, kogo chciałbym widzieć na ławce trenerskiej Wisły.
Odpowiedz cytując
Globus_OHM
Member

Od: 03.2004

Stary 06.04.2014, 09:22
Wy już trenera zmieniacie. Normalnie jak chorągiewki. Co pół rundy zmiana nastawienia.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 06.04.2014, 09:58
Smuda chyba zapomniał kto i na jakiej pozycji powinien grać. Chrapek na swojej nominalnej pozycji w meczu z Lubinem był jednym z najlepszych (o ile nie najlepszy) w zespole, ustawiony na prawym skrzydle jest cieniem samego siebie - a przecież kilka razy tak był ustawiany w poprzedniej rundzie i efekt był taki sam. Chrapek jako środkowy pomocnik to wartość dodana, jako prawy pomocnik niestety minus. Garguła jako fałszywy lewy pomocnik to praktycznie odsłonięta lewa obrona. O ile jak na lewej gra Donald, to przynajmniej cofa się i wspiera lewego obrońcę, to Garguła jest wiecznie spóźniony i to nie jest pierwsza bramka, przy której Garguły nie ma tam gdzie powinien.
Smuda wczoraj uskuteczniał swój pomysł na reprezentację - 2 defensywnych, 3 ofensywnych + napastnik, w reprezentacji mu nie wyszło, ale dalej ten sam schemat. Wszystko idzie środkiem Garguła, Stilić czy wchodzący z tyłu Chrapek potykają się sami o siebie wymieniając podania.
No i Brożek - jak dzisiaj widać architekt naszej wysokiej pozycji w lidze po jesieni, kiedy zgasł wiosną tak naprawdę zagraliśmy na poziomie tylko 1,5 meczu - derby i II połowa z Legią. Nad resztą wypada spuścić zasłonę.
Jedyne plusy wiosny to jednak mimo wszystko Burliga i całkiem przyzwoite występy Nalepy, pojedyncze mecze wyszły Stiliciowi czy Chrapkowi, nieźle gra Piotrek Brożek, ale tylko wtedy gdy jest wspomagany przez lewego pomocnika (Guerrier), jak na lewej ma Gargułę, to jest zdecydowanie słabiej. Z Podbeskidziem ciężko będzie o punkty.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów