The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.02.2014, 22:34
Wyraźnie widać po Wiślakach, że ciągle nie mają świeżości. Szczególnie rzuca się to w oczy, kiedy patrzy się na Guerriera i Pawła Brożka - zupełny brak dynamiki, co zwłaszcza w przypadku Donalda widać bardzo wyraźnie.

Z punktu jestem zadowolony, o meczu postaram się zapomnieć jak najszybciej. Oby rzeczywiście chłopaki mieli możliwość złapania świeżości, bo przy treningach Franza może w cale nie być o to łatwo.
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 28.02.2014, 22:37
Jedyny +, ze Arek się wyczyścił.....Reszta jest milczeniem.
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 28.02.2014, 22:38
Wszystko mnie boli po tym meczu, nie tylko oczy. Szkoda tej ostatniej sytuacji. Wynik lepszy niż gra. Z jednej strony dobrze, że Głowa dostał kartkę, ale z drugiej mam obawy przed meczem z silnym Ruchem. Oby twierdza wciąż pozostała twierdzą.

Brozio jest bez formy, Donald gdybyśmy tylko mieli zmienników powinien na dłużej zagrzać sobie na ławce. Facet gra taką padakę, że nawet przy ogólnej padace całej drużyny, ta jego i tak się wyróżnia.
Ostatnio edytowane przez buczo1985 : 28.02.2014 o godz. 22:41.
What's new?

Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 28.02.2014, 22:40
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Mecz niby słaby ale okazje były nie jest zle 7 punktow na 3 mecze w tym 2 wyjazdowe progress wzgledem jesieni jest widoczny tylko co sie do diaska stalo z Pawłem Brozkiem tragedia to juz nie jest ten sam zawodnik co po połowie sezonu to co było widac na turbokozaku w C+ akurat potwierdza na bosku skutecznosc zawodzi. Moze to przez to, ze nadal nie ma konkurenta w składzie i za pewnie sie czuje? nie wiem Franc ma rozkmine nad nim a teraz czekamy na Ruch i kolejne 3 punkty na R22. Tylko ciekawe kto zastapi Głowe Dudka? a wtedy ciekawe kto na prawa obrone czyli kolejny temat to rozstrzasania przez Smude - jeszcze zle wyjdziemy na wypozyczaniu wszystkich obroncow jakich mamy

Wyciągać wnioski z TURBOKOZAKA , MISTRZOSTWO....
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.02.2014, 22:43
Dziewiedziesieciominutowy festiwal dzidy.

Dzida, przebitka, dzida, faul, dzida, faul, przebitka i to wszytko zapetlone.

Dlatego właśnie nie lubię oglądać meczy w tv.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.02.2014, 22:45
wislak2214 napisał(a):Wyświetl post
Wyciągać wnioski z TURBOKOZAKA , MISTRZOSTWO....
Nie strzelał tam, ma problemy ze strzelaniem w meczach tutaj nic nie trzeba wyciagac zeby widziec, ze nie jest dobrze
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 28.02.2014, 22:46
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Nie strzelał tam, ma problemy ze strzelaniem w meczach tutaj nic nie trzeba wyciagac zeby widziec, ze nie jest dobrze
Teraz zwątpiłem w sens życia...
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 28.02.2014, 22:46
Wislak35 napisał(a):Wyświetl post
Dawno nie ogladałem takiego meczu.... i jeszcze sobie samolotem wracaja do Krakowa ...

Nie wracają samolotem...
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 28.02.2014, 22:47
Mało gry w piłkę w tej grze było. Szkoda, że Pa Brożek jest w takiej dyspozycji w jakiej jest. Bez niego będzie ciężko. Mam nadzieje, że się odbuduje do ostatnich kluczowych 7. kolejek. Teraz pykanie o 1,5pkt jest mniej istotne ale wkrótce zacznie się walka o puchary.

PS. Chrapek już dziś jest o klasę lepszym grajkiem na pozycji DMF od Wilka, którego przyznaje, że szczerze nie trawiłem. A Michał to nasz diamencik.
Odpowiedz cytując
White91
Member

Od: 09.2010

Stary 28.02.2014, 22:50
Wyczekuję tego meczu już od wczoraj. Dzisiaj cały dzień odliczam godziny i chce przyśpieszyc czas żeby juz zobaczyć zmagania ukochanego klubu w nadzieji że popatrzę na ładną gre i trochę się poemocjonuje... i co? I dosataję takie GÓWNO!!!

Jestem zmęczony tym "widowiskiem". Nie ma żadnego pomysłu. Nic tylko chwycić za flaszkę i poprawić sobie chociaż trochę humor.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.02.2014, 22:51
No to kubeł zimnej wody na rozgrzaną po derbach głowę.

Takiego dziadostwa to nawet za Probierza nie graliśmy. W sumie z Piastem wiele lepiej nie było.

Smuda zamiast opowiadać o kryminalnej piłce lepiej zacząłby się zastanawiać co zrobić by zajechani piłkarze odzyskali siły. Dotyczy to szczególnie Pawła Brożka, który w zasadzie tylko na boisku przebywa, bo grać to od trzech meczów nic nie gra. Brak szybkości, brak czucia piłki, nic.

To nie jest tak, że jak Wisła gra dobrze to Smuda czyni cuda a jak gramy tak jak dziś to ptaszki na niebie winne. I w ogóle nic się nie stało.

Dopuszczenie tego boiska do rozgrywek to skandal.

Dudka jak za dawnych lat. Dwa zagrania dobre, jedno złe. Szybkości mu brakuje.
Donald, jak wszyscy obcokrajowcy u nas. Pół sezonu dobry i zjazd równią w dół.
Odpowiedz cytując
ProMateo
Junior Member

Od: 07.2011

Stary 28.02.2014, 23:02
Momenty był. Dwa kapitalne przebłyski Garguły. Za pierwszym razem spaprał Stilić, za drugim Brożek. Paweł i Donald pod formą, fatalnie weszli w rundę. Szkoda, że Sarki nie wszedł wcześniej, ale Smuda jest znany z tego, że stroni od zmian.

Obrona ogólnie na plus. Tuszyński nie pograł przy Arku i Gordanie. Nie bezbłędnie, ale bardzo solidnie. Piotrek Brożek świetna forma, dobry w tyle, ale nadużywał "wyjazdów", wszystko grał na pałę. Po drugiej stronie "Dudi" - cichutko zagrał. Spokojnie, bez fajerwerków, bez baboli. Ma inne atuty niż Bury, nie można ich porównywać. Misiek ma szczęście w bramce i liczę, że tak pozostanie

Szkoda punktów...
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 28.02.2014, 23:07
Dla mnie bardzo dobra postawa Piotrka Brożka, Misiek co miał wybronić wybronił, Dudka jak na tak długą przerwę porwanie, jak dla mnie gra Garguły na boku pomocy to pomyłka.
Nad resztą spuśćmy zasłonę milczenia.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 28.02.2014, 23:25
Wislak35 napisał(a):Wyświetl post
Dawno nie ogladałem takiego meczu.... i jeszcze sobie samolotem wracaja do Krakowa ...
A tyle było płaczu że race na murawie, że w kasie pustka.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Stary 28.02.2014, 23:42
SharksiK napisał(a):Wyświetl post
A tyle było płaczu że race na murawie, że w kasie pustka.
Kasy w Wiśle za dużo to rzućcie race w kolejnym meczu, może dwóch? Niech sobie ....y z Warszawy nie myślą...
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 28.02.2014, 23:43
Z tego co wiem to chyba w jedną stronę tylko lecieli. Mam nadzieję że ta kaszana nie spowoduje teraz że będziecie jeździć po drużynie
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.02.2014, 23:52
Do Krakowa wracają autokarem.

Z przebiegu meczu mimo wszystko można być zadowolonym z remisu.

Mecz fatalny dla bezstronnego widza. Wyleczyłem się z ekstraklasy na trzy tygodnie.

Z Ruchem będzie ciężko. Bez dopingu, kapitana.

Ruch pod wodzą tego trenera jedzie wszystkich jak walec. Gość czyni cuda.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 01.03.2014, 00:53
Ależ to była padlina......
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 01.03.2014, 01:01
Ujmę to jednym słowem - Żenada!!!
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Stary 01.03.2014, 01:07
Paweł Brożek - forma dno. Lepiej jakby Smuda dał mu 2 miesiące bezrobocia, niż swoje treningi. Najlepszą formę prezentował pierwszy miesiąc pobytu w Wiśle. Potem przyszło... przetrenowanie.

thechris napisał(a):Wyświetl post
PS. Chrapek już dziś jest o klasę lepszym grajkiem na pozycji DMF od Wilka, którego przyznaje, że szczerze nie trawiłem. A Michał to nasz diamencik.
Jeśli Wilk specjalnie biegałby tak wolno jak Chrapek i tak słabo jak on stał na nogach, to zgoda. Niestety Wilk miał znacznie lepszą motorykę i szybkość oraz zdecydowanie trudniej było go przepchnąć i wytrącić z równowagi. I to dawało różnicę.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 01.03.2014, 01:38
Ale Chrapek przynajmniej umie grać w piłkę i nie powoduje w każdym meczu 5 fauli na 20 metrze.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 01.03.2014, 05:41
Oj, szykuje się uczta dla smudożerców. Tak, ten mecz był fatalny. Tak, z Ruchem prawdopodobnie przegramy. Czy to zmienia dotychczasowy dorobek trenera? Nie, i tak wyniki są ponad stan, a organizacja gry w defensywie najlepsza bodaj od czasów Skorży. Sorry panowie, ale jak na skrzydłach mamy statystów, to nawet bombowy środek niewiele zdziała. Jak mamy jednego napastnika, to jesteśmy zdani na łaskę i niełaskę jego wahań formy. Jak nas nie stać na trzymanie Chaveza na ławce, to trzeba się liczyć, że na stoperze trzeba będzie próbować młodych. Takie mamy realia, a że niektórzy mają nierealne oczekiwania, to ich problem.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 01.03.2014, 06:40
Słaby mecz, dobrze że chociaż 1 punkt wpadł.

Ale mnie przeraża zestawienie defensywy na Ruch. Brożek-Bunoza-Nalepa-Dudka? Guerrier cofnięty do obrony?
Ruch jest w gazie i bez Głowy będzie ciężko.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 01.03.2014, 07:53
forthy napisał(a):Wyświetl post
Słaby mecz, dobrze że chociaż 1 punkt wpadł.

Ale mnie przeraża zestawienie defensywy na Ruch. Brożek-Bunoza-Nalepa-Dudka? Guerrier cofnięty do obrony?
Ruch jest w gazie i bez Głowy będzie ciężko.
Dudka z Bunozą w środku, Pietia i Guerrier na bokach. Pola manewru nie ma kompletnie żadnego...
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.03.2014, 08:32
Na środku obrony może zagrać jeszcze Nalepa, IMHO jest to lepsze rozwiązanie
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Stary 01.03.2014, 08:49
Nie żartujmy, że boimy się Ruchu na własnym boisku. Jeśli ktoś wykonuje w tym sezonie robotę ponad stan to bardziej oni niż my. Brak Głowy i Burego przy tak wąskiej kadrze jest bardzo odczuwalny, ale mimo wszystko jesteśmy skazani na zwycięstwo i zakończenie i tak za długiej serii Ruchu.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 01.03.2014, 08:56
Istnieje szansa ze z ruchem po prostu strzelamy więcej bramek niż stracimy
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.03.2014, 09:03
Ruchu należy się obawiać: w tej rundzie prezentują się lepiej od nas, a co ważniejsze skład na Ruch będzie mocno eksperymentalny
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 01.03.2014, 09:20
Niezły mecz Głowackiego(chwała mu za tą żółtą kartkę), Piotrka i Chrapka, reszta zagrała przeciętnie, brakuje nam kogoś z dryblingiem bo nie wszystko da się wygrać podaniami i bez dryblera daleko nie zajedziemy
.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 01.03.2014, 09:41
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Oj, szykuje się uczta dla smudożerców. Tak, ten mecz był fatalny. Tak, z Ruchem prawdopodobnie przegramy. Czy to zmienia dotychczasowy dorobek trenera? Nie, i tak wyniki są ponad stan, a organizacja gry w defensywie najlepsza bodaj od czasów Skorży. Sorry panowie, ale jak na skrzydłach mamy statystów, to nawet bombowy środek niewiele zdziała. Jak mamy jednego napastnika, to jesteśmy zdani na łaskę i niełaskę jego wahań formy. Jak nas nie stać na trzymanie Chaveza na ławce, to trzeba się liczyć, że na stoperze trzeba będzie próbować młodych. Takie mamy realia, a że niektórzy mają nierealne oczekiwania, to ich problem.
Tak samo chciałem napisać.

A z Ruchem wcale nie musimy przegrać
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów