|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Wisła rozpocznie rundę wiosenną od: | |||
| Zwycięstwa! |
|
79 | 79,00% |
| Remisu! |
|
17 | 17,00% |
| Porażki.. |
|
4 | 4,00% |
| Głosujących: 100. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ofensywa na papierze wygląda imponująco. Mam nadzieje, ze przełoży się na grę już dzisiaj.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
Irytują mnie szkolne błędy Burligi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Piast zgodnie z przewidywaniami - podchodzi wysoko i agresywnie. Póki co nieźle w defensywnie, w ofensywie spartaczonych kilka nieźle zapowiadających się akcji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Jak dla mnie świetny występ Piotra Brożka. I wreszcie 3 punkty na wyjeździe.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Brawo!
Może w kiepskim stylu, ale na wyjeździe najważniejsze 3 pkt. 5 ofensywnie usposobionych pomocników a każdy z nich kiedy trzeba było nie odkładał nogi w defensywie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Dokładnie! Liczą się tylko 3 pkt, a o meczu można zapomnieć. Teraz tylko derby!
![]()
What's new?
|
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Piotr Brozek graczem meczu. Kluczowe podanie przy akcji z karnym.Do tego 2x przerwal bardzo grozne kontry.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Dzisiejszy dzien pod znakiem Białej Gwiazdy
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 17.02.2014 o godz. 20:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Wicelider nasz !!
![]() Można było przewidziec,że to będzie kopanina straszna,ale w końcu 3pkty na wyjeździe cieszą niesamowicie ![]() Stilic dzisiaj najbardziej na +,na minus niestety Burliga,który dalej powiela swoje szkolne błedy i czekam tylko na moment jak Fryc gościa zmieni na dobre. No i najważniejsza sprawa przed derbami- bez kartek.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 17.02.2014 o godz. 20:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Lalala
Udana inauguracja, Nikt nie spodziewał się pięknej gry. Z resztą w meczach wyjazdowych styl jest nieistotny. Ważne, że , mamy 3 ptk. Chyba Smuda zrozumiał co było problemem na wyjazdach jesienią. Kluczem do zwycięstwa było to, że cały czas staraliśmy się dominować, nie cofnęliśmy się nawet po strzelonej bramce. Jesienią było zupełnie inaczej. Nie daliśmy rozwinąć skrzydeł rywalowi, choć nie ustrzegliśmy się błędów. Nawet jeżeli w ofensywie nie błyszczeliśmy to przynajmniej nie było zagrożenia pod naszą bramką. A podanie Pieti do Stilicia przy karny majstersztyk. Oby Garguła wyleczył się na derby... |
|
|
|
Guest
|
|
|
fantastyczny wynik, a mam nadzieję, że w niedzielę będzie jeszcze lepszy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Na derby tylko Burlige wymienić a reszte zostawić tak jak jest .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Widać, że chłopaki mają jeszcze ciężkie nogi, mnóstwo błędów przy przyjęciu piłki, irytowała momentami gra w siatkonogę. Całe szczęście, może być tylko lepiej jak tylko złapią rytm meczowy i lepsze czucie piłki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Aaaa wynik fantastyczny. Bardzo, ale to bardzo jestem zadowolony z trzech punktów.
Sarki mi się podobał. Jedyny który miał szybkość. Stilic - niezły debiut, sporo pracował. Brak kartek. I tyle byłoby plusów. Momentami chaos nie do opisania. Drużyna która ma podobno pięciu fantastycznych ofensywnych graczy w środku pola przez kilka minut gra balony aż komentator zwrócił uwagę, że może by trochę po ziemi zagrać. Przez cały mecz nie jesteśmy w stanie przeprowadzić jednej akcji składającej się z kilku celnych podań. Przegrywamy większość pojedynków typu walka bark w bark. Efekciarstwo to nie efektywność. Fajne były niektóre zagrania, ale drużyna z taka ofensywą nie stwarza żadnej klarownej sytuacji bramkowej przez 90 minut i oddaje jeden strzał o którym można powiedzieć, że jest przyzwoitej jakości. Dobrze, że Piast podarował nam bramkę, bo skończyłoby się na remisie. Paweł Brożek - strach się bać co będzie jak nie odzyska świeżości. Dziś słabiutki. W 75 minucie zabrakło sił do gry. Gdyby Garguła nie miał kontuzji Smuda pewnie przypomniał by się o zmianach na konferencji prasowej. Za tydzień derby. Módlmy się, żeby Smudzie udało się coś z tym zrobić. Guzik nam ze świeżości i zgrania, które przyjdzie w przedostatniej kolejce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
No to pierwsze koty za płoty za nami
![]() Wynik jakze cenny bo dajacy pozycje poscigową do Legii.Trzeba sie na nich dobrze ustawić poprostu ![]() Mecz momentami dobrze ,ale dlugo chaotycznie i te pilki zwlaszcza Bunozy poza stadion,kto im je odkupi? W meczu odrazu wpadal w oko Stilic,to jest jednak kawał pilkarza przez duze P ,i dzis poprostu kazdy sie chyba o tym przekonał.Jak sie zgra z Pawłem ,to Brozek strzeli jeszce nam pare ladnych bramek. Solidne i szybkie wydaja sie byc skrzydla z tym ze Sarki niech nauczy sie lini spalonego,tak pozatym pokazal ze ma dobre depniecie.Z tym ze musi poprawic dosrodkowania,bo czasem a moze i czesto to jest wrzutka byle wrzucić... DOnald dzis super,powroty,walka,bedzie z niego pozytek. Na miunus dzis niestety Paweł widac ze nie ma wogole swiezosci,ale na derbach to zagra na 200% wiec ona przyjsc musi Gra jednak daje powody do zadowolenia,nie ma juz tej beznadziejnej drugiej polowy jak w derbach czy Chorzowie.Wiadomo Piast dzis zagral przecietnie,ale to raczej Wisla ich ustawiła.niz Oni Nas. The men of match--Stilic,zawodnik niegrajacy 5 lat w Polsce,pozatym pierwszy raz z tymi ludzimi.A on juz pokazal co potrafi.W sensie przedsmak.Smuda juz nad tym pracuje by wycisnac z niego maxa
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 17.02.2014 o godz. 21:07.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2013
Offline |
|
|
Cieszą trzy punkty. Gra nie ale też nie spodziewałem się wiecej w pierwszym spotkaniu no i na wyjeździe wiec w miare ok. Pozytyw to to że było widać od początku drugiej połowy że remis ich nie zadowoli. Potem od 70 minuty zaczeło brakwać sił. Na plus gra Piotrka i Sarkiego reszta bez szału lub na swoim poziomie. Jedyne co mnie martwi to straty w środku pola gdy rozgrywamy piłke pare razy dzisiaj mieliśmy szczęcie że piast tego nie wykorzystał, było widać brak def pomocnika w tych sytuacjach. Widać że trzeba nad tym pracować. Ale suma sumarum przełama passa bez zwyciestwa na wyjeździe i to najważniejsze. Teraz Derby
trzy punkty obowiazek. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Sarki - dużo biegał, słabe dośrodkowania i spalone, ale i tak +
Guerrier - bardzo agresywna gra, nie wychodziło mu ale widać, że chciał + Stilic - + za samego karnego, a i kilka innych sytuacji Głowacki - ostatnia barykada, WIEEEELKI PLUSSS za brak kartki |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Widać, że przygotowany Piotr Brożek, to bardzo przydatny Piotr Brożek. O lewą obronę możemy być raczej spokojni w tej rundzie.
Gorzej jest natomiast na tę chwilę po drugiej stronie z Burligą. Po pierwsze dziś bardzo słaby występ, po drugie ma już na swoim koncie 11 żółtych kartek. Złapie kolejną, np. w derbach i wypada na 2 mecze... Formy w sumie nie ma co oceniać po pierwszym meczu, bo może zaje.biście zagrać z cracovią, ale martwią właśnie te kartki. Smuda na Fryca nie stawia, chyba nie może się do niego przekonać. Był on w ogóle dzisiaj w kadrze meczowej? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Co mi się dziś bardzo podobało - Sttillic bardzo pracował w ofensywie. Dwa razy zablokował groźny strzał. Naprawdę debiut grubo na plus.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Ja nie wiem czego się czepiacie. Jeden z lepszych meczów na wyjeździe w tym sezonie
Ale dzisiaj więcej plusów niz minusów na boisku. Pierwszy plus: Skrzydła! W końcu zaczyna się coś dziać. Sarki się trochę ogarnął i mimo tego że palił to jednak chłopak jest na dobrej drodze. Donald dzisiaj bardziej widoczny w defensywie niz w ofensywie. Brawo Semir. Chłop mimo tego ze nie grał to ma wielki potencjał i oby Smuda wyciągnął z niego jak najwiecej. Dobrze także środek obrony. Może nie rewelacyjnie ale poprawnie. Na gwałt potrzebny prawy obrońca. Teraz jazda z ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Przed meczem pisałem, że kazde zwycięstwo wezmę w ciemno, więc trudno, żebym teraz wybrzydzał, choć trzeba przyznać, że momentami zęby bolały od patrzenia. No ale tak musi być, skoro świeżości chyba tylko Sarkiemu nie brakowało - a i tu mam wątpliwości, czy chłop nie ma jeszcze rezerw.
Właściwie każdy coś mniej lub bardziej poważnego zawalił czy zepsuł, nawet Głowacki puścił Jurado przy stałym fragmencie. W ogóle dużo mam dzisiaj zarzutów do indywidualnej postawy Burligi i Bunozy a mimo to defensywa jako formacja zagrała bez zarzutu. Dwa czy trzy razy coś tam zgrzytnęło w zgraniu, ale nie na tyle, żeby stworzyć zagrożenie. Na bardzo duży plus w destrukcji Piotrek Brożek. Głowacki zrobił swoje. Burliga kilka razy nawalił indywidualnie, w ofensywie bezbarwny, ale ustawiał się w większości wypadków wzorowo, więc zagrożenia po jego stronie właściwie nie było. Bunoza był elektryczny, grał na uprzedzenie, ale niepewnie i notorycznie walił byle wyżej, jednak i tak wolę go od klocowatego Chaveza. Warto wspomnieć, że pod własną bramką pomoc faktycznie pomagała. W pomocy najbardziej było widać zmęczenie zawodników. Tacy technicy, taki potencjał, a przeważnie nie było komu i z kim grać. Do tego masa niedokładności i nieporozumień. Z środkowych najlepiej zaprezentował się Chrapek, który po stracie świetnie wyskakiwał na pressing i do tego rzucił kilka ważnych piłek. Garguła był dzisiaj ruchliwy, ale mało z tego wynikało, bo zawodziła go precyzja. Stilić był o tempo za wolny i widać, że jeszcze drużyna go nie rozumie, ale mimo to kilka pomysłów na akcje miał na poziomie europejskim i tyczy się to nie tylko finałowej fazy akcji, ale też pierwszych zagrań po przechwycie, czy ogólnego regulowania tempa gry. Jak się chłop wkomponuje w drużynę, to powinien okazać się prawdziwym czarodziejem w realiach Ekstraklasy. Najmniej zastrzeżeń mam chyba do skrzydeł, bo i walczyły i szarpały. Sarki wciąż bywa nieodpowiedzialny taktycznie - choć i tak wyraźnie się poprawił - ale widać że nie dość, że indywidualnie czuje się dobrze, to jeszcze stara się przekładać grę indywidualną na pożytek dla zespołu. Guerrier sprawiał wrażenie bardziej ogarniętego taktycznie, szczególnie w defensywie trzyma rywala krócej i już nie gubi tak łatwo krycia.Tylko jeszcze żeby oduczył się wbiegania na spalone. Paweł dzisiaj wyraźnie pod formą, chyba po nim najbardziej z całej drużyny było widać ciężkie nogi - jeszcze kiedy rywal nie siedział mu na plecach, było calkiem nieżle, ale w zwarciu Brożkowi wyraźnie brakowało pary. Sędzia dzisiaj gwizdał prawie każdy kontakt, a Piast leżał na boisku częściej Najman na deskach, więc mecz był niesamowicie szarpany. Mimo to udało się ujść bez znaczących kartek, więc trzeba się cieszyć. Wynik fajny, ale na derbach przydałaby się już świeżość. Trzeba jak najszybciej zaklepać sobie pierwszą ósemkę, bo wbrew pozorom za naszymi plecami jest wciąz gorąco. ![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
O tym samym chciałem napisać. Wydaje mi się, że spory wpływ miało na to bardzo ważne zgrupowanie kadry, na którym Pawła nie mogło zabraknąć. Gdyby był w takiej formie, jak np. w jesiennym meczu z Koroną (tam bardzo ładnie "ścierał się" z mocnymi fizyczne obrońcami), to myślę, że mielibyśmy bardziej okazały dorobek bramkowy.
![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Macie racje wynik fantastyczny. Patrząc na grę będzie tylko lepiej. No i wyjazd dobry
![]() ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Oby tylko Garguła szybko doszedł do siebie, nic tylko czekać na jakieś info o nim
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Franz coś mówił na konferencji, że z Gułą nie jest źle. Cytując: "„Nic poważnego mu się nie stało. Podobno został nadepnięty na staw skokowy, przez co go trochę naciągnął”.
Oby ![]() ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Spokojnie wywalczone 3 pkt, czyli to czego oczekiwaliśmy po wyjazdowym meczu z solidnym zespołem z Gliwic.
Bardzo dobra gra w obronie,Głowacki jak zwykle ,,Profesor'',Bunoza całkiem nieźle ale szkoda że marnujemy jego znakomitą grę na lewej obronie.Słabszy mecz Pawła Brożka,dziwne wybory ale znając go to on jest już myślami na meczu z odwiecznym rywalem(i to dobra wiadomość) Cieszy gra skrzydłowych,Sarki dziś robił co chciał,szkoda że tak słabo centruje ale na derby na pewno Smuda go przygotuje Mecz z Piastem był meczem walki,nic lepszego przed derbami nie mogło nas spotkać jak wygrana takiego meczu i to bez żółtej kartki,a samo spotkanie bez większej historii. Teraz czas na mecz sezonu !!!
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 17.02.2014 o godz. 22:24.
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
no i wygrana Po strasznych mordęgach ale jednak wygrana
![]()
UBUNTU
linux for human beings |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ciekawe czy Burliga poczuł że nie ma konkurencji z zaczął manianę odstawiać ? Druga połowa daje nadzieję.
I co najważniejsze to zwycięstwo dale też dla piłkarzy komfort psychiczny przed derbami. Dobre te 1:0 bo gdyby tak z 3 pyknęli to poczuli by się Bogami a tak skromne 1:0 luz jest ale widać że pracować trzeba ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
w zasadzie mecz bez historii, nie zapamiętam z niego nic, ale w kontekście walki o mistrzostwo to bezcenne zwycięstwo. Z gatunku tych, o których się mówi, że właśnie wygrywając takie mecze walczy się o najwyższe cele. Cieszy to, że nie chłopaki nie wyglądają na bardzo zajechanych, kilka fajnych akcji skonstruowali.
I śmiem twierdzić, że jak trio Brożek, Garguła, Stilic (jak mu się będzie chciało) się zrozumie na boisku, to będzie maszynka do strzelania goli. Nikt się nie wykartkował, chociaż Donald solidnie sobie na to pracował. Generalnie dobry prognostyk przed derbami.
Ostatnio edytowane przez Krav : 18.02.2014 o godz. 08:20.
![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|