|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy obecna forma tematu meczowego jest dobra? | |||
| Tak, dla mniej jest w porządku |
|
74 | 77,89% |
| Nie |
|
7 | 7,37% |
| Jest jeszcze trochę do poprawy, dam znać co. |
|
14 | 14,74% |
| Głosujących: 95. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Mozna było wygrac, mozna było przegrac, mogł byc tez karny dla Slaska ale jest remis z ktorego mozna sie cieszyc. 3 spotkania 5 punktow nie jest zle a wszyscy wlacznie z mediami widzieli pewnie po tylu kolejkach 0 punktow dla Nas. Teraz mamy u Siebie Jagiellonie i trzeba pogonic Stokowca za te słowa wypowiedziane w Lidze+Extra, ze z Wisły została tylko nazwa. Gra wyglada z meczu na mecz coraz lepiej, na wielku plus Brozek jeszcze z pare treningow i taką akcje sam na sam jaka miał zacznie wykorzystywac. Teraz ciezka praca i jedziemy dalej z tym koksem. W nastepnym meczu Mały i Sarki od poczatku - gra bez bokow wyglada tragicznie a Oni jak weszli to w koncu cos pokazali. Z Jaga tylko 3 punkty nie ma przebacz
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Marny, nie marny ... Graliśmy na wyjeździe z pewnym siebie przeciwnikiem i Częstochowy nie było, a nawet szansa na wygraną. Boguski jest zbyt elektryczny przez co brakuje mu dokładności jednak kilka sytuacji pokazało, że z Brożkiem jeszcze będą ośmieszać naszych ligowców, wystarczy kilka tygodni wspólnych treningów. Bez Małeckiego i Sarkiego dajemy radę, to nastraja optymistycznie.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Śmiem twierdzić, że gdyby dziś w środku grał Sobolewski, to byśmy wygrali.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Ja nie spodziewałem się ani lepszej gry, ani wyniku. Jestem zadowolony że na 0 z tyłu.
Mieliśmy mało, ale jednak jakieś tam sytuacje. Kilka momentów z rozegraniem było. Najważniejsze. Paweł zagrał dobrze. Zmarnował co zmarnował, ale nie wyglądał źle. Za kilka tygodni będzie dużo lepiej ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Oczywiście że tak.. mieć takiego zawodnika za pół darmo i go odpuścić.. Macedończyk nie gra nic z tyłu ani przodu przez 180 minut w 2 meczach widziałem 1 ciekawie zagraną piłe z Koroną... ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Znów punktujemy. Szczerze? Po 3 kolejkach, widząc nasze niektóre sparingi, spodziewałem się maks. 2 pkt - z Górnikiem i Koroną.
Gra jako taka. Mało strzałów, mało takich klarownych okazji ale... właściwie te nasze były groźniejsze od tych Śląska. Fakt, Misiek wyciągnął kilka strzałów, jednak nie były to też takie sytuacje jak ta Boguskiego po dograniu Bunozy. Ps. Wszyscy wciąż pieją, jak to Legia bije, zapominając jak zagrali w środę z Molde... poczekajmy na kolejki od 9 do 13, kiedy przyjdą wyjazdy na Jagę, Wisłę i Lecha oraz mecze z Piastem i Śląskiem. Gdy do tego dojdą jeszcze, w co w sumie wątpię, mecze w LM/LE, to na pewno nie będzie tak cudownie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Statystyki, jak sie po raz kolejny okazuje, nie grają.
Co z tego, że Ślądk oddał około 20 strzałów na naszą bramkę, kiedy w większości to były strzały w Miskiewicza, albo tak słabe, że nei stanowiły żadnego zagrożenia? Co z tego, że nawet tych strzałów celnych było cztery razy więcej w wykonaniu wrocławian niż naszych piłkarzy? Nie stanowiły zagrożenia. Natomiast Wisła wygląda zdecydowanie lepiej niż przez cały ostatni rok od chwili przyjścia Probierza i Kulawika. Nie jest to na żaden szał, ale przynajmniej już zaczynaja się utrzymywac przy piłce, już coś grają do przodu i stwarzają zagrożenie pod bramką rywala. Oczywiście, Śląsk pokazuje większą kulturę gry i to Śląsk stac na wzniesienie się na takie wyżyny jak pokazali w meczu z Brugią. Smuda jest w stanie pewne rzeczy poustawiać i przekonac zawodników do gry. Na naszą ligę może wystarczyć. Oczywiście, jeśli Cupiał nie wymyśli sobie, by temu składowi i z tym trenerem, kazać walczyc o LM. Chciałem oceniać piłkarzy po tym meczu, ale daruję sobie. Dam im jeszcze czas... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Mecz dało się oglądać i wygląda na to, że z każdym meczem jest coraz lepiej. Nie jest do oczywiście rewelacja, ale zważywszy na nasz skład 5 pkt w 3 meczach to nie jest zły wynik. Co do Legii, to odpadną z Molde i w lidze nie będzie już tak różowo.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Śląsk przeważał ale to my mieliśmy najdogodniejszą sytuację w meczu.
Z drugiej strony ewidentny karny dla Śląska. Raczej szczęśliwy remis. Gra była szarpana, wg mnie zbyt defensywnie graliśmy. Głowacki profesor, Brożek bez szału, ale zgrać piłkę plecami do bramki potrafi jak mało kto. Przez ściągnięcie go z boiska Wrocławianie podeszli wyżej obroną i prawie wtopiliśmy ten mecz, bo nie było czym straszyć.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 04.08.2013 o godz. 21:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Gdyby to najczęstsze słowo polskie. Gdyby matka miała fiuta to by była ojcem.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Plus dla naszych za chwilową grę pressingiem. Momentami Śląsk nie mógł wymienić 2 prostych podań. Brożek dziś pokazał, że jeżeli potrenuje trochę to zjada na śniadanie większość ligowych obrońców i zamknął usta tym, którzy woleli kolejnych wynalazków, zamiast sprawdzonego napastnika. Mam nadzieje, że na Amice będzie już w optymalnej formie, gotowy na 90 minut. Na minus boczni obrońcy, po wejściu Soboty widać było, że Bunoza to środkowy obrońca i brakuje mu szybkości, a o dzisiejszym występie Burligi nie będę się wypowiadał. Środek pola to też lekka mizeria:
Chrapek - w naszej obecnej sytuacji większość jego występów uznaje in plus, on musi grać już w każdym spotkaniu. Garguła - widać jakiś tam postęp w grze, ale tego co pokazywał w Bełchatowie już nigdy nie pokarze. Stjepanovic- totalna porażka. Pożegnać Sobola i trzymać Wilka na ławce dla kogoś kto przechodzi obojętnie obok meczu, a technicznie też wcale się nie wyróżnia, przypadek? "nie sądzę" I jeszcze pstryczek w strone tych, któzy ostatnio wykłócali się że mną, że po co nam Wilk, skoro mamy Burdenskiego. Więc gdzie on jest? Ile minut zagrał? Miało być fajnie, cacy a chłop po prostu nie gra bo jest słaby, a w klubie jest tylko po znajomości. Góra po sezonie, znów będzie grał z jakimiś amatorami w Niemczech. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Jest bardziej OK, niż myślałem, że będzie. Kiche gramy, ale umiarkowaną, i do tego punkty ciułamy na trudnym terenie.
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Grając jedną z najmłodszych drużyn w ekstraklasie, jedną z najkrótszych ławek, napastnikiem który regularnie grał 2,5 roku temu ?
Dla mnie całkiem przyzwoity mecz. Proszę nie porównujcie obecnej Wisły do Wisły I Henia, wczesnego Maaskanta czy wczesnego Skorży porównywać możemy do dwóch ostatnich lat i póki co takie porównania wychodzi na plus. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Remis z dużo silniejszą personalnie drużyną na wyjeździe to niekwestionowany sukces. Na razie Wisła prezentuje się lepiej niż pod wodzą Probierza czy Kulawika, a przecież Smuda dysponuje wyraźnie słabszą kadrą. Zobaczymy co przyniosą najbliższe mecze. Umiarkowany optymizm jest jednak uzasadniony.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Wygląda to "tak sobie".
Według mnie dobry mecz Brożka jest to piłkarz, który dam na jakość, widać to już po kilku zgraniach tą "gracje" w grze którą wyróżniał się w polskiej lidze. Została mu szybkość. Szkoda, że źle opanował piłkę po fajnej klepce i super podaniu Chrapka. Mógłby dograć wtedy wzdłuż lewą nogą lub próbować zawijać po długim. Ogólnie dla mnie chyba największy plus to Chrapek, który w każdym meczu błyśnie jakimś podaniem, poprawił się pod względem fizycznym. Do tego podoba mi się u niego że jak idzie na pressing to robi to na 100 % widać, że chce odebrać piłkę i często ta agresja popłaca bo kilka fajnych odbiorów zaliczył. Nie najlepszy mecz Bogsukiiego, który mógł kilka razy lepiej obsłużyć Brożka. Bardzo cenię tego zawodnika bo wiem że jak dzisiaj mu nie szło to w piątek może być jednym z lepszych na boisku. Natomiast denerwuje mnie w nim to, że ja ma jakąś sytuacje to strzela jakoś asekurancko...nie próbuje gdzieś przy słupku tylko strzela aby wcelować w bramkę tym samym dajac szanse bramkarzowi na interwencję. Być może się mylę ale według mnie można było oddać ten strzał odważniej myślę o tym dzięki, któremu Gikiewicz zaliczył interwencje meczu. Rafał najlepiej gra chyba wtedy kiedy wyjdą mu na początku ze 3 zagrania wtedy jest pewniejszy i podejmuje odważniejsze decyzje. Jak na ten moment na plus Głowacki, Miśkiewicz co do którego się mocno obawiałem i moim zdaniem Bunoza, który w defensywnie już mniej szaleje do tego ma w meczu ciekawe wejścia nie nie dogrywa gdzieś tych piłek na pałę tylko stara się znaleźć konkretnego adresata. Nie byłem zwolennikiem tego aby Sobol odszedł jednak myślałem że w jego miejsce przyjdzie chociaż ten De Guzman, który mógłbym dać dużą jakość jeśli chodzi o rozgrywanie piłki od tyłu z czym mamy "trochę" problemów. O ile się orientuje poszedł gdzieś do Grecji.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 04.08.2013 o godz. 21:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Śmiem podobnie twierdzić.
Brożek do klepy z Meliksonem, to byłby duet. Właśnie takiego napastnika trzeba było w 2011, a nie marnego Genkova. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
To trzecie pod rząd takie spotkanie w naszym wykonaniu i już nawet oczy nie bolą od patrzenie. Byłem bardzo sceptyczny co do Brożka jednak po tym co dziś pokazał chyba niedługo będę musiał odszczekać swoje słowa ![]() Nie wiem po co trzymamy Boguskiego na boisku? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Małemu ewidentnie pomogło że Franz posadził go na ławie bo jak wszedł to grał jak za najlelpeszych czasów.
Broziu jak na pierwszy mecz od wielu miesięcy to całkien,całkiem wypadł.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 04.08.2013 o godz. 22:13.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Brożek z Boguskim wygrali nam już mistrzostwo i jeżeli wszystko pójdzie dobrze to wygrają kolejne szybciej niż niektórym mogłoby się wydawać. Jaki jest poziom naszej ligo to pokazało Molde, więc wystarczy walczyć i grać odważnie żeby wygrywać. Brożek, Boguski Małecki, Sarki, Garguła, Chrapek to w zupełności wystarczy by walczyć o najwyższe cele. Tylko wszyscy muszą grać w piłkę, pomysłowo i zespołowo z charakterem i wiarą w siebie. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Mecz nastroil mnie w miare poozytywanie na kolejne sppotkania.Dalo sie to ogladac.
Narazie wyglada to umiarkowanie ,obrona ok ,atak -z Brozkiem ktory widze ze juz wyglada dobrze a co dopiero jak sie jeszcze bardziej ogarnie...Najgorsze widoki sa w pomocy.Smuda nie wie kto ma tam grac ,kombijuje jak kon pod gore.Co tam robi Nalepa to ja nie wiem wogole. Sarki-Stjepanovic-Chrapek-Maleck i tak to chyba powniino wygladac ,ale Smuda jak zwykle mąci wode. P.S Jak Boguski tego nie strzelil to ja nierozumiem, jego gra dzis to czysty sabotaz. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Niesamowicie merytoryczna wypowiedź
![]() Nawiasem to nie "gdyby" jest najczęstszym polskim słowem. Ciekaw jestem Machado i Fryca w tej drużynie. Głowacki dziś naprawdę jak profesor. Miśkiewicz też dobrze. Osobiście nie podzielam zachwytów nad grą Bunozy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Myślę sobie, a .... zaglądne na weszlo.com z ciekawości, zobaczyć czy napisali jakiś anty artykuł o Brożku..
Heh tak jak przypuszczalem. Oni są tam tak zjebani, że masakra. Ciekawe czy ktoś jeszcze traktuje te gówno poważnie, jak to mialo się na początku.
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 05.08.2013 o godz. 00:52.
|
|
|
|
Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Wg mnie, zaczynamy grać w piłkę ! Moja ocena piłkarzy:
Miśkiewicz - dobrze zagrał, wybronił trudne strzały. Podobało mi się, że nie próbował za wszelką cenę łapać ostrych uderzeń, nie kozaczył, tylko je sparował. Burliga - słaby występ, nie grał na swojej pozycji i to było widać. Głowacki - profesor, dla mnie gracz meczu. Jovanović - średni występ, widać przerwę meczową. Bunoza - bardzo dobrze, aktywny z przodu, wiekszość akcji ofensywnych przeprowadzano jego skrzydłem. Kapitalna akcja i dośrodkowanie do Bogusia. Jednak tą jego kiwkę, po zatrzymaniu wzdłuż linii, to zna cała liga. Z tyłu też dobrze chociaż po wejściu wślizgiem w Sobotę w 11, zamarłem. Stjepanović - słąby występ, wogole nie widoczny, szkoda bo od niego powinny zaczynać się akcje ofensywne. Małecki - jeżdziec bez głowy, dziecko we mgle. Coś szarpie, niby się stara ale daleko mu do swojej najlepszej formy. Nie rozumie gry szybkich podań, kombinacyjnej gry. Nalepa - bardzo słabo, wogole trudno uwierzyć, że był na boisku. Wilk - brak oceny, za krótko był na boisku. Chrapek - grał słabo, za długo trzymał piłkę i często ją tracił. Nie czuję gry. Garguła - dobry występ, bardzo mi się podobały szybkie zagrania w trójkącie: Guła, Boguś, Brozio. To była typowa taktyka ofensywna Smudy, która zaczyna funkcjonować w grze Wisły. Boguski - grał dobrze, miał pilkę meczową na nodze i mogł się stać bohaterem meczu. Świetnie się rozumiał z Brożkiem i dobrze go zastąpił po jego zmianie. Brożek - bardzo dobry występ. Odrazu było wiadać jakość w ataku. Duży plus dla niego, że wszedł do drużyny z marszu, i był wyróżniającym się piłkarzem. Niby takie proste zagrania na ściane (z klepy) ale na pełnej szybkości on to umie zagrać i robi to świetnie. Sarki - dobra zmiana, widać ciąg na bramkę przeciwnika. Gdyby tylko smuda umia się z nim dogadać, ehh ![]() |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Teraz to nie byłbym taki pewien z tymi genitaliami. Patrz Ruch Palikota.
![]() Wracając do Wisły. Jest pięć punktów i przyznam szczerze, że jestem bardzo zaskoczony postawą tego zespołu. Mnie jednak nikt nie przekona, że Franciszek Smuda jest dobrym trenerem. Jest ciekawa zależność, że zespoły będące w dołku finansowym zaczynają nagle grać i gryźć trawę (patrz Polonia Warszawa czy nawet ŁKS). Przypływ ambicji, chęć udowodnienia czegoś na boisku to dobry impuls i Wisła dzięki temu skorzysta ale kiedy jednak analizować to wszystko to tak na prawdę brakuje jakiejkolwiek jakości. Cała nadzieja w Pawle Brożku i Sarkim z Małeckim. Boguski swoim pozorowaniem gry mnie strasznie irytuje. Obrona trzyma się dzięki Arkowi Głowackiemu. Nie daj Bóg by mu się coś stało, bo wtedy będziemy dziurawi jak przysłowiowe sito. Oby jak najdłużej chłopaki walczyli na tej ambicji, bo tym w polskiej ekstraklasie idzie ugrać bardzo dużo. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
To, że Boguski pomógł nam zdobyć mistrzostwo w XVIw. nijak moim zdaniem powinno rzutować na ocenę jego gry przez ostatnie co najmniej półtora roku - dno dna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Szczerze muszę przyznać że spodziewałem się gorszego rezultatu, a tu niespodzianka. Mecz w naszym wykonaniu jak na skład i obecne możliwości napawa optymizmem, jak już ochota do gry jest, to reszta też przyjdzie. Co do setki Boguskiego, zrobił w końcu wszystko jak trzeba, ale Gikiewicz dużo szczęścia plus umiejętność. Z Jagą może być bardzo ciekawie.
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przez ostatnie półtora roku gra Wisły to było dno więc trudno oczekiwać żeby Boguski się wyłamywał, co przez ostatni rok grał Melikson? Jeszcze większą padakę niż Boguski, a wystarczyło, że odszedł do ułożonej drużyny i jak za dotknięciem forma mu wróciła. Pogadamy za dwa miechy, a tymczasem ćwicz wiesz co... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|