|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Spotkanie w Poznaniu zakończy się: | |||
| Zwycięstwem Lecha. |
|
40 | 39,60% |
| Zwycięstwem Wisły! |
|
42 | 41,58% |
| Remisem. |
|
19 | 18,81% |
| Głosujących: 101. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
może kibic sukcesu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Głowa napisał(a):
|
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Krew mnie zalewa jak muszę patrzeć na to co ci ludzie wyprawiają z moim ukochanym Klubem.. Ile jeszcze trzeba przeżyć upokorzeń? Czy oni nie mają zwykłych, ludzkich ambicji? Jakbym zawalał każdy ważny projekt w robocie to powiesiłbym się ze wstydu.Hańba dla nas, a dla tych kopaczy kasa, fury i łatwe dupy wyrywane w krakowskich dyskotekach.Przegraliśmy po 2 mecze w sezonie z amicą i ległą. Dobrze, że cracovia spadła, bo pewnie 2 razy poleglibyśmy w derbach. Co i tak nas czeka w nastepnym sezonie.. Idziemy po równi pochyłej, to przedostatnia faza upadku Wisły. Brak kasy, jakichkolwiek perspektyw i co najwazniejsze ludzi z ambicjami. Ogrywa nas kto tylko ma na to ochotę. Śmieje ise z nas cała Polska, wszyscy chca odreagować lata kompleksów jakich nabawili się wzgledem Wisły. Jeden spadek już przeżyłem, drugiego nie chcę na oczy widzieć..
A póki co niech panowie piłkarze nawet nie wychodzą na te ostatnie 5 spotkan. Przegrali już co mieli przegrać. Więcej wstydu nie potrzebujemy |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Wstyd? Wstyd to my teraz mamy tracąc flagę . Jakim sposobem amika nam ją zabrała skoro był sektor buforowy
![]()
"Wierność Jest Istotą Naszego Honoru..."
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Może za mocno poprzednio zabrzmiało.
Ostatnio edytowane przez gigant : 04.05.2013 o godz. 20:30.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
||
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...leria-material Cytat:
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Tu byl opis sytuacji, ale kasuje go nie chce rozsiewac niepewnych informacji. Wypowiedza sie kumaci.
Ostatnio edytowane przez shaggy : 04.05.2013 o godz. 20:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
LUDZIE, DZIWIE WAM SIĘ, BRONICIE TEGO SZMELCU, KTÓRY NASI BIAŁĄ GWIAZDĘ NA PIERSI ZAMIAST PATRZEĆ TRZEŹWO...GRA Wisły to dno, brak stylu, koncepcji, zaangażowania i odpowiednich piłkarzy....
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Ciężko znaleźć jakieś pozytywy po tym meczu ale na pewno trzeba coś odnotować. Gra Pawła Stolarskiego, który nie zaczął najlepiej ale z każdą minutą czuł się pewniej. Myślę, że będzie z niego niezły piłkarz, wiadomo że x błędów pewnie jeszcze zrobi zanim jego występy zbliżą się do ideału.
Kolejny pozytyw to gra Patryka Małeckiego, najlepszy piłkarz na boisku w barwach Wisły i jeden z z najlepszych piłkarzy całego spotkania. W tej rundzie ma różne mecze, dobre, średnie czy tez słabsze natomiast widać że nie traci głowy na boisku. Dobrze że koncentruję się na graniu. Dobrze wyglądał również Głowacki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Gdy szukasz honoru nie ważne czy sprzymierzysz się z policja czy ochrona
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
A w Poznaniu takie obyczaje są, ze Kibole z ochrona dupy dają sobie wciąż...
|
|
|
|
Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
DJ Hazel wstyd nie wsyd trzeba było jechać na wyjazd i zapełnić cały sektor gości to nie było by takiej sytuacji na pewno !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
I to pokazuję właśnie "siłę" Wisły i polskiej ligi. Małecki przez pół roku w Turcji nie dawał rady się dostać nawet do meczowej 18-stki. Wraca po tym czasie do Wisły i gra w podstawowym składzie i radzi sobie nie najgorzej w sumie. Nosz ku*wa......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Po 2 piłkarz zmieniając ligę, kraj potrzebuję czasu, prezentuje się całkiem inaczej, wpływa na to mnóstwo czynników, wszystko zależy od człowieka, jak szybko się zaaklimatyzuje itd. To oczywiste, że w Turcji liga jest dużo lepsza, ale nie można też patrzeć na to w taki sposób jak napisałeś. Popatrz np. na Sernasa, może trochę inny przypadek, ale porównajmy jego dorobek w tym sezonie w Polsce - 0 goli. W Turcji na wiosnę strzelił już 6 i zaliczył kilka asyst - w sumie można stwierdzić, że ta turecka liga kiepściutka ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
No cóż zagrali na swoim Kulawikowym poziomie, więc mecz z Legią był zwykłym wypadkiem przy pracy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Trzeba sie cieszyc z tego, ze Stolarski z Lechem poradzil sobie swietnie. Beda z Niego ludzie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciężko się z nie zgodzić...
"Jak nisko upadła "Biała Gwiazda", niech świadczą pochwały, jakie zebrała "za styl" w przegranym meczu. Nie oddała celnego strzału, nie wywalczyła chociażby jednego punktu, a nikt się jej nie czepia. Znak czasów." /weszlo Wilk powiedział: "przegraliśmy, a że gra wyglądała w miarę sensownie?" Hmmm... to niesamowite, że nie oddając celnego strzału można uznać, że gra wyglądała sensownie. Przywyknięcie do porażek jest bolesne ale po dwóch sezonach stwierdzam, że nastąpiło równie szybko jak przyzwyczajenie do zwycięstw w dawnych czasach. Jesteśmy już znieczuleni. Od porażki do porażki przechodzimy na porządku dziennym jakby to było coś normalnego. Przykre to.
Ostatnio edytowane przez thechris : 05.05.2013 o godz. 10:10.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Można też pochwalić kilka akcji Sarkiego, ale raczej za 1 połowę. No i trzeba powiedzieć, że mając: - kompletnie nic nie dającego zespołowi Gargułę i nie lepszego Chrapka - ambitnego ale kiepsko wczoraj grającego Cezarego, - dołującego ostatnio Burligę - kiepskiego Bunozę (wczoraj był bardzo wolny) - Sikorskiego który miał 1 dobrą akcje w meczu .... nie odstawaliśmy bardzo od lidera ekstraklasy .... i gdyby Sikorowi lepiej siadła ta piłka .... mogła być niespodzianka. Widać że niewiele brakuje: porządnego rozgrywającego i napadziora .... aby budować coś na miarę pierwszej czwórki. ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokładnie. W kazdym z klubow jest jakas analiza sytuacji, rozliczanie trenera, winnych, a tu gosc przepierdala wszystko co sie da od kilku miesiecy i wszystko cacy. Wiadomo, ze sklad nie jest jakis wybitny, ale tez na pewno nie jest na takie wyniki i taka gre.
A tak pisalem, ze naprawde w tej lidze nie trzeba wiele zeby nie stracic calkowicie sezonu i zagrac chocby w pucharach. Wystarczylo z zimie zatrudnic jakiegos sensownego trenera, chociaz jednego napastnika i obronce i spokojnie mozna bylo zagrac w finale PP albo zlapac troche wiecej pkt w lidze. Zarzut mam o to, ze oszczedzanie oszczedzaniem, polityka zaciskania pasa to jedno, ale nie mozna nagle calkowicie odpuscic perpektywy sportowej, a to ludzie w Wisle robia. Od skrajnosci w skrajnosc. Nikt ....a nie mowil, ze trzeba wydac majatek na niewiadomo kogo w zimie, ale wiecej niz te10tys, ktore ma Kulawik miesiecznie chyba w klubie bylo, no bez jaj. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jeśli spodziewasz się takim składem osobowym innego poziomu gry niż "Kulawikowy"... Mając w środku pomocy takie asy jak Wilk, Uryga czy nasz playmaker Garguła mogliśmy przecież zdominować środek pola. A gdybyśmy to zrobili, to prostopadłe piłki do Daniela zwyczajnie załatwiłyby sprawę. O obronę nie ma się co obawiać - tam przecież Bunoza z Burligą i Miśkiewiczem gwarantują spokój... I tylko Kulawik nie potrafi tego znakomitego materiału odpowiednio wykorzystać.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak grochem o sciane.. Jedno bez drugiego istniec nie moze. Zeby byl dobry zespol musi byc dobry trener i dobry sklad. Teraz nie ma zadnego, i tez zadna ze stron sobie nie pomoze, bo po prostu nie potrafi. Ani pilkarze nie wyniosa Kulawika ani on im niczego nie przekaze i ustawi, aby grali lepiej. Wina jest 50/50.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Naprawdę żałuję, że nie przyjdzie ten magiczny, dobry trener. Jak się jednak trafi taki gość daj mi Nesta znać. Jestem gotów się założyć, że z tym składem papy i drewna niczego nie osiągnie a gra będzie wyglądała "Kulawikowo".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jeżeli Małecki po przegranym meczu na Lechu,mówi "możemy wracać z podniesionymi głowami" to człowiekowi już ręcę opadają....
Chyba komuś tym klubie priorytety i system wartości się zmienił,albo ja kilka lat przegapiłem... Co my ....a mać GKS Bełchatów jesteśmy,że zadawalamy się 0:1 na lechu po "heroicznej" walce ? ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Czy łysy w ramach oszczędności sprzedał siłownie ?
Bo odbijaliśmy się od nich jak piłeczki pinpongowe od stołu. Czy tylko ja tak mam, że nie moge znależć przekonania do gry Miśkiewicza ? W sumie od poziomu przeciwnika nie odstawał tylko Małecki. Smutny mecz. Pod każdym względem. Jeden celny strzał w ogóle, z naszej strony zero. Niby coś tam graliśmy, niby szarpaliśmy, może jakbyśmy mieli napastnika to udało by sie remis wyciągnąć. Tylko... Co gorsza jak widać wszystkim jest już wszystko jedno. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
I co mecze wyglądały inaczej niż ten z Lechem? Nie i nie będą bo z kiepskich kopaczy trener może zrobić średnią drużynę ale jeśli połączymy kiepskich graczy i kiepskiego (chyba najgorszego od dobrych 15 lat) trenera Wisły to otrzymamy mieszankę "wybuchową". serek.c2 napisał(a):
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Kulawik przejął zespół po takim właśnie magicznym, dobrym trenerze. Z podupadłym morale, strojącym fochy Meliksonem i serią daremnych meczów za sobą. Nie Kulawik przygotował zespół do rundy jesiennej i trzeba naprawdę dużo złej woli, żeby go za tę rundę oceniać...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
A Bełchatów zremisował na Łazienkowskiej. I co?
![]() Ale bałwanów nic nie przekona, że ten skład jest daremny. Winny jest zawsze trener. Wystarczy tylko wymienić napastnika, pomoc, obronę i bramkarza i już mamy skład na awans do pucharów. Co za ludzie... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|