The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Spotkanie z Piastem zakończy się
zwycięstewm Piasta 35 28,69%
remisem 22 18,03%
zwycięstwem Wisły! 65 53,28%
Głosujących: 122. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.10.2012, 19:34
http://www.facebook.com/events/36429...64296280318055
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.10.2012, 19:37
Śmiech na sali.
Zero zagrożenia.
Z taką grą będą derby za rok.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 01.10.2012, 19:38
Zapraszam na mecze godne uwagi - www.facebook.com/events/411763792216461?refid=25 i futsal (link powyzej)
Odpowiedz cytując
legol
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 01.10.2012, 19:40
Spektakularny występ naszych kopaczy. Zacny kabaret, uśmiałem się po pachy

To co oni momentami wyprawiali w obronie to już nie jest I liga, to nie jest nawet II liga.
Kolejny doskonały występ Genkova, który dotknął piłkę 3 razy. Kapitalna interwencja Pareiki otworzyła wynik dzięki czemu liga będzie ciekawsza. Szewczyk szarpał po skrzydle jak Reksio szynkę. No i błędem było by nie wspomnieć o zmieniającej obraz meczu zmianie Sikroskiego. Dzięki Bogu mamy jeszcze tak świetnego napastnika, który przewraca się o własne nogi.

A tak na serio to było to pewne od początku sezonu. Ważny w kontkeście utrzymania może być gol Genkova w 90 minucie z Bełchatowem. No nic pozostaje patrzeć na wyniki naszych rywali Podbeskidzia i Bełchatowa choć nie oszukujmy się gramy najgorzej z cełej ligi i w tym momencie jesteśmy najpoważniejszym kandydatem do spadku.

Coś trzeba zmienić... Piłkarzy już Probierz odsunął - nie pomogło. Być może czas na zmianę trenera. Może efekt miotły pozwoli na uciułanie paru punktów o które będzie ciężko zważając na to że łatwiejsza połowa terminarza za nami.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 01.10.2012, 19:41
aNouc - możesz nie zaśmiecać tematu? Od gier świetlicowych jest odpowiedni dział.
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 01.10.2012, 19:42
Patrzyłem i własnym oczom nie wierzyłem.Zero ambicji!
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 01.10.2012, 19:46
Na Reymonta nastał niestety czaas pokory. i dla niektórych chyba już zadumy... Nie ma co pisać o naszej "grze" czy też o pechu. Jestemy ligowymi SŁABIAKAMI. Wyrobnikami na dzień dzisiejszy i jutrzejszy też. Mogę tylko powtórzyć po raz enty... zamiana Kazia Moskala na M.Probierza.. ...idiotyzm roku. A podobno pieniędzy nie mamy. Cóż...WISŁA TO MY !!!
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 01.10.2012, 19:47
Największym problemem jest ofensywa. Przez absolutny brak ataku otwieramy drogę do swojej bramki, i przegrywamy. Genkov zapieprza setki, Sikorski i Iliiev słaba zmiana. To że Genkov strzelił najwięcej goli? Nawet z geometrycznego punktu widzenia jest to chyba oczywiste, że tak ma być, od tego jest. Stoi najbliżej bramki. Nie miał mu kto dograć? Wydawało mi się że zapieprzył do tej pory tyle sytuacji 100%-towych, że o lepsze trudno... Jak się nie strzela bramek w meczu, to ciężko wygrać - dotyczy to wszystkich w.w. piłkarzy. W ataku odczuliśmy najboleśniej brak wzmocnień oraz ubytki, i jeszcze ten Quioto...
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 01.10.2012, 19:47
"...zasłużenie proszę Pana, bo my nie umiemy grać w piłkę, jesteśmy beznadziejni k***a i brawa dla Piasta"
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.10.2012, 19:49
Ten mecz zostawie " bez komentarza"
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.10.2012, 19:50
wynik lepszy niż gra
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 01.10.2012, 19:52
O czym tu w ogóle pisać.
Przegraliśmy z drugim już beniaminkiem.
Nie tylko, że przegraliśmy, ale nie mielismy NIC do powiedzenia.
Można się wymądrzać, że mamy słaby środek pola i słabych napastników, ale to tylko wymądrzanie się lekarza w obliczu zgonu pacjenta.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 01.10.2012, 19:54
Po porażce Wisły Kraków w Gliwicach trener Michał Probierz podał się do dymisji. Decyzję tę przekazał na konferencji prasowej.

Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 01.10.2012, 19:58
No comment
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 01.10.2012, 20:10
To, co piłkarze pokazują na boisku jest efektem treningów przez cały tydzień.
Widać było dokładnie, kto przez tydzień sumiennie ćwiczył taktykę, pressing, wychodzenie na pozycje i ustawianie się w obronie, a która drużyna na treningu nie robiła nic.
Czy to wina piłkarzy, czy trenera - nie mnie oceniać.
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 01.10.2012, 20:14
przecież to wyraźne granie na zwolnienie trenera, oni nie są AŻ tak słabi.

Wcale się nie zdziwię jak z nowym trenerem w piątek z Legia coś nagle "odpali".
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 01.10.2012, 20:15
I teraz czekamy na więcej - przez więcej rozumiem Smudę...
Na rozsądek bym nie liczył. Marzącym o lepszym trenerze polecam zimną kąpiel czy coś w tym stylu.
Probierzowi trzeba oddać, że przynajmniej ma jaja.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 01.10.2012, 20:17
I teraz czekamy na więcej - przez więcej rozumiem Smudę...
Na rozsądek bym nie liczył. Marzącym o lepszym trenerze polecam zimną kąpiel czy coś w tym stylu.
Probierzowi trzeba oddać, że przynajmniej ma jaja.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.10.2012, 20:28
Kac napisał(a):Wyświetl post
przecież to wyraźne granie na zwolnienie trenera, oni nie są AŻ tak słabi.

Wcale się nie zdziwię jak z nowym trenerem w piątek z Legia coś nagle "odpali".
Tak,jak ich Franz do spóły z Szymkiem za ryj wezmą to Ci ....a pseudo grajki jeszcze zatęsknią za Probierzem.

Brak jakiejkolwiek ambicji i umiejętności. Frederiksen i Czekaj to sabotażyści a nie obrońcy.
Zastanawiający jest fakt, jak w "profesjonalnym" klubie piłkarskiem nie ma ani JEDNEGO skrzydłowego z prawdziwego zdarzenia,który zrobiłby rajd i wrzucił elegancko piłkę w pole karne.
Ivica czy Boguski jedynie nadają się jako cofnięci napastnicy,pozostaje Szewczyk który też bardziej pasuje umiej ętnościami do Bełchatowa niż do Wisły.

Druga sprawa to napastnicy-to co powiedział Borek w magazynie ekstraklasy. Zawsze napastnik,który szedł do Wisły Kraków musiał strzelić te 15-20 goli w sezonie i faktycznie mieć rakietę w kopycie. Jakie czasy ....a mać nastały,że przychodzi Sikorski,który w zeszłych sezonach strzela odpowiednio 0 i 6 goli.
A sam Genkov wiedząc,że i tak będzie grać może wyrabiać na treningach co chce.

Przegraliśmy całkowicie zasłużenie i fartownie 0-2. Jedyny plus tego meczu to Chrapek-chłopak po wejściu zrobił więcej niż te wszystkie matoły przez cały mecz.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.10.2012, 20:35
Matko Swieta czegos takiego nigdy nie widziialem.

To byla II liga albo nawet III

Wszyscy w*pierdalać.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 01.10.2012, 20:44
Do czego to doszło, że kopacze kładą chu*a na mecz, na 3 punkty, na kibiców, na pracodawcę - po to, by zwolnić trenera...

Niektórzy nasi kopacze to sabotażyści - nie kibicuję tym szmatom. Trzeba przeczekać, kibicować i wypatrywać lepszych czasów :(
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 01.10.2012, 21:14
Ja juz sie boje co bedzie z Legia w piatek.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 01.10.2012, 21:18
Dla mnie to byli szmaciarze od czasu zeszłorocznej porażki z półamatorami na Kałuży w derbach... przecież Cracovię lali wtedy wszyscy. Pisałem wtedy, że te piłkarzyny grające w strojach Wisły są skompromitowane i żaden z nich nigdy niczego nie osiągnie. I tak od meczu z Cracovią, przez rok już, średnio co tydzień kompromitują ten klub, plują kibicom w twarz a kibice tylko wycierają twarz chusteczką i naiwnie liczą, że te pijawki coś zaczną grać. Fajnie, że do niektórych po roku to dociera, że to nie nastąpi. Lepiej późno niż później.
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.10.2012, 21:19
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Ja juz sie boje co bedzie z Legia w piatek.
a powiedzieć ci co będzie? będzie 0-0 albo 0-1 bo piłkarzyki wywalili Probierza.
Piękny obrazek po meczu jak opierniczają ich Kibice Wisełki.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.10.2012, 21:35
iq1000 napisał(a):Wyświetl post
Do czego to doszło, że kopacze kładą chu*a na mecz, na 3 punkty, na kibiców, na pracodawcę - po to, by zwolnić trenera...

Niektórzy nasi kopacze to sabotażyści - nie kibicuję tym szmatom. Trzeba przeczekać, kibicować i wypatrywać lepszych czasów :(
Ale na tej zasadzie oparta jest nasza liga,do póki łatwiej będzie zwolnić trenera niż zeslac patalachow do rezerw Polska liga będzie dnem.

Już w piątek zobaczymy ze nasi kopacze jednak umieją grać no chyba ze dymisja nie zostanie przyjęta
,
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Stary 01.10.2012, 21:49
Nie wiem czy tu jest nakaz przemilczania katastrofalnych występów "legendy Wisły" ale otwórzcie oczy - Głowacki jest obecnie słabszy niż Czekaj, nie mówiąc już o Bunozie
Odpowiedz cytując
Kibic Piasta i Wisły
Junior Member

Od: 08.2006

Stary 01.10.2012, 21:52
No moi koledzy...jak widzicie mój nick nie było mi łatwo dziś pójść na mecz. Przez chwilę chciałem zabrać dwa szaliki ale zdecydowałem się na wzięcie bliskiemu mi sercu szalika niebiesko-czerwonego

1. Po pierwsze szacunek za ilość głów i doping do samego końca.
2. Z tymi zawodnikami to i Mourinho by nie dał rady. Byłem największym orędownikiem Probierza, trzymałem kciuki żeby to był włąśnie on a nie ktoś inny ale chyba nie do końca miał pomysł na tą drużynę albo nie do końca miał wpływ.
Dzisiejszy mecz to było po prostu podsumowanie kiepskiej Wisly i zastanawiałem się któa drużyna gra w jakich koszulkach.
Probierz nie do końca miał pomysł czy opierać drużynę na gwiazdeczkach czy na młodzieży - a efekt jest taki, że biegało po boisku 11 gości z białą gwiazdą na piersi i każdy miał inny pomysł na ten mecz.
Brakowało absolutnie zrozumienia a śmiech politowania budziło zderzanie się zawodników Wisły czy nie umiejętność wymiany 3-4 podań.
Takie wynalazki jak Frederiksen, Jaeliens, Sikorski nie mają prawa grać w Wiśle.
Zresztą jak widziałem jakie zmiany dokonuje MP to miałem przekonanie, że on sam się poddaje bo wpuszczenie Sikorskiego to zdecydowanie się na grę w 10-kę zresztą...ociężałość Wilka to też była gra w 10-kę.
Co dalej Pogonić to całe towarzystwo do ME, dać szansę młodym (Szewczyk naprawdę ma potencjał) i dać nowemu trenerowi szansę na zbudowanie drużynyn według własnego pomysłu. Żal mi Probierza bo jestem przekonany, to jednak nie była jego drużyna.
A Piast? Sam nie mogę uwierzyć w to co widzę a patrząc na Trelę to nie mogę uwierzyć, że Wisła oddała go za czapkę gruszek (on przyszedł do Piasta z Okocimskiego ale jako piłkarz Wisły).

Mimo to nadal liczę, że Wisła rozpocznie marsz w górę i mimo, iż jestem kibicem przede wszystkim Piasta życzę jej mistrzostwa (jestem realistą i znam miejsce w szeregu Piasta).

A jeszcze wracając do Piasta - 16 miesięcy temu Brosza w Gliwicach zlinczować chcieli, nienawiść kibiców przechodziła wszystkie granice. Zarząd to przetrzymał dał mu wolną rękę i proszę... efekt widoczny.
Może w końcu w Wiśle zrozumieją, że lepiej pozbyć się 10 kopaczy niż fachowaca bo za takiego uważam Probierza.

Pozdrawiam z Gliwic
Piast&Wisła (w moim sercu)
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.10.2012, 22:06
Powiem szczerze że czegoś takiego, co miało miejsce dziś po meczu pod sektorem gości sobie nie przypominam jak żyje.

Określenie "męska rozmowa" to w tym przyadku eufemizm aż do przesady.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.10.2012, 22:09
Kibic Piasta i Wisły napisał(a):Wyświetl post
Co dalej Pogonić to całe towarzystwo do ME, dać szansę młodym (Szewczyk naprawdę ma potencjał) i dać nowemu trenerowi szansę na zbudowanie drużynyn według własnego pomysłu.
Dać szanse młodym, niektórzy są niepoprawni. Gdybym był moderatorem dawałbym za takie teksty bana za głupotę.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.10.2012, 22:12
fialo napisał(a):Wyświetl post
Powiem szczerze że czegoś takiego, co miało miejsce dziś po meczu pod sektorem gości sobie nie przypominam jak żyje.

Określenie "męska rozmowa" to w tym przyadku eufemizm aż do przesady.
Jakieś cytaty? Z migawek C+ ciężko było cokolwiek wywnioskować, zasłyszałem jedynie - "Probierz do Bytomia!"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów