The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.06.2012, 11:25
WISŁAZWE - jak też typowałem Hiszpanię na faworyta turnieju, jednak po kontuzjach, jakie ich dopadły, nie jestem już tego taki pewien (wzrastają szanse Holandii i Niemiec). Myślę, że pechowiec David Villa jest lepszym napastnikiem niż "el Nino" Torres, a brak Carlesa Puyola to poważny cios dla "la Roya". Choć z drugiej strony, jak popatrzymy na jeszcze większą plagę kontuzji u Anglików... to nie postawiłbym złotówki, że zajmą 1. miejsce w grupie.

W grupie z Polską przewiduję 1. miejsce Ruskich - wystarczy popatrzeć, co zrobili z Włochami, a to "trochę" silniejszy rywal niż Andora. Jeśli ekipa Smudy wymęczy choć 1:0 z Grekami, to 2. miejsce mogą zająć, na nic więcej nie liczę.
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
Odpowiedz cytując
michael
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 07.06.2012, 12:06
Jak dla mnie czarnym koniem o którym nikt nie mówi jako o faworycie może być Francja. Mają młody, ambitny zespół z gwiazdami jak Benzema, Ribery,Nasri, M'Vila czy Menez i mogą konretnie namieszać. Hiszpania moim zdaniem tutyłu nie obroni, moi faworyci to poza Francją, Holandia oraz Niemcy.

Co do Polski to brak awansu z grupy najsłabszych zespołów na turnieju na własnej ziemi będzie moim zdaniem wręcz wstydem, bo jacy słabi nie jesteśmy to z Grekami powinniśmy dać radę, Rosja nas klepnie a z Czechami fartem wygramy i będzie 1/4. Byłoby lepiej gdyby nie brak trenera, ale cż zrobić jaka piłka i PZPN taki i trener kadry.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.06.2012, 14:48
el Nuero napisał(a):Wyświetl post

W grupie z Polską przewiduję 1. miejsce Ruskich - wystarczy popatrzeć, co zrobili z Włochami, a to "trochę" silniejszy rywal niż Andora. Jeśli ekipa Smudy wymęczy choć 1:0 z Grekami, to 2. miejsce mogą zająć, na nic więcej nie liczę.
No ale Włosi mają zazwyczaj wyjebane na sparringi - taki naród - gdzie akurat nie zdziwił bym się , gdyby i w turnieju zagrali słabo.
Co do faworytów to bym jak kolega wyżej - Francja,Holandia,Niemcy.Czarny koń...ciężko, może Szwecja

A co do grupy pzpnu to tak na prawdę mam straszny mętlik.Po jutrzejszych meczach oczywiście będę mądrzejszy, jak każdy.Dziś autentycznie nie mam zielonego pojęcia.
Na logikę
1 Ruskie a o drugie będzie walka - tak na chybił trafił stawiam na pzpn , z tego powodu że mamy sporo grajków którzy nie powinni pęknąć.
Niektórzy mówią że taka słaba grupa to może być pułapka ale dla mnie to kiepskie rozumowanie.
Przeciętna Grecja i Czechy, średnia Rosja - lepiej być nie mogło.Do tego ja mam taką teorię(może też kiepską) że ten brak meczów o stawkę, może nam wyjść na dobre, bo powinni dostać ogromny zastrzyk adrenaliny(jak ćpun co przez rok nie ćpał i szykuje się do upragnionego strzału)
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 07.06.2012, 14:57
Wygrają Fracuzi albo Holendrzy. Chciałbym by Polska doszla do półfinału, ale to takie moje chciejstwo Czarny koń to Chorwacja oraz Rosja.
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.06.2012, 15:30
1q2 napisał(a):Wyświetl post
No ale Włosi mają zazwyczaj wyjebane na sparringi - taki naród - gdzie akurat nie zdziwił bym się , gdyby i w turnieju zagrali słabo.
Co do faworytów to bym jak kolega wyżej - Francja,Holandia,Niemcy.Czarny koń...ciężko, może Szwecja

A co do grupy pzpnu to tak na prawdę mam straszny mętlik.Po jutrzejszych meczach oczywiście będę mądrzejszy, jak każdy.Dziś autentycznie nie mam zielonego pojęcia.
Na logikę
1 Ruskie a o drugie będzie walka - tak na chybił trafił stawiam na pzpn , z tego powodu że mamy sporo grajków którzy nie powinni pęknąć.
Niektórzy mówią że taka słaba grupa to może być pułapka ale dla mnie to kiepskie rozumowanie.
Przeciętna Grecja i Czechy, średnia Rosja - lepiej być nie mogło.Do tego ja mam taką teorię(może też kiepską) że ten brak meczów o stawkę, może nam wyjść na dobre, bo powinni dostać ogromny zastrzyk adrenaliny(jak ćpun co przez rok nie ćpał i szykuje się do upragnionego strzału)
zeby nie przedawkowali za bardzo z tym ćpaniem i nie był to strzał smierci
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 07.06.2012, 15:38
Sugerujesz, że mogą przegrać po samobóju? - Spokojna głowa, Borubar i Żewłak nie zagrają, więc nie będzie miał kto po raz drugi zrobić takiego super-podania z połowy boiska

Na czarnego konia też chciałbym Chorwację, jak paru moich przedmówców. Byłoby zabawnie: Hiszpania, Chorwacja... a reszta do domu
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Stary 07.06.2012, 15:48
el Nuero napisał(a):Wyświetl post
Sugerujesz, że mogą przegrać po samobóju? - Spokojna głowa, Borubar i Żewłak nie zagrają, więc nie będzie miał kto po raz drugi zrobić takiego super-podania z połowy boiska

Na czarnego konia też chciałbym Chorwację, jak paru moich przedmówców. Byłoby zabawnie: Hiszpania, Chorwacja... a reszta do domu
uwaga na Iroli sa niesamowicie zmotywowani ,po 12 latach wrócili na duza impreze .
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.06.2012, 17:56
kriswisla napisał(a):Wyświetl post
uwaga na Iroli sa niesamowicie zmotywowani ,po 12 latach wrócili na duza impreze .
A nie po 10?
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Stary 07.06.2012, 18:02
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
A nie po 10?
sorry z tego wszystkiego zle policzylem no tak ostatnio byli na MŚ 2002
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.06.2012, 18:07
Paradoksem jest fakt, że ludzie typują Chorwacje jako czarnego konia imprezy, a jednocześnie zespół, który był od nich lepszy w eliminacjach (Grecja) jest uważana za słabeusza i obowiązkiem kadry PZPN jest ich jutrzejsze ogranie.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 07.06.2012, 18:13
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Paradoksem jest fakt, że ludzie typują Chorwacje jako czarnego konia imprezy, a jednocześnie zespół, który był od nich lepszy w eliminacjach (Grecja) jest uważana za słabeusza i obowiązkiem kadry PZPN jest ich jutrzejsze ogranie.
Dlatego z jednej strony żal, że nie dostaliśmy do grupy chociaż jednej drużyny z potęg (Francja,Włochy,Anglia czy Niemcy), bo wówczas nie byłoby tępego gadania, że z tej grupy wyjść musimy. Greków od lat nikt nie docenia mimo, że w 2004 byli ME to, choć był to ostatni poważny sukces tej drużyny, grali za wyjątkiem MŚ 2006 na pozostałych dwóch imprezach w minionym 4-leciu.

Najbardziej mimo wszystko zastanawia mnie jutro postawa Czechów. Mówi się, że najlepsze lata (2004) mają za sobą, ale przecież wciąż jest to zespół naszpikowany graczami naprawdę wysokiej klasy i, pomimo że jutro typuję wygraną Rosji w meczu między nimi, to nie sądzę, by Pepiki tanio oddały skórę.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 08.06.2012, 14:41
Każdy wynik jest możliwy, bo trudno stwierdzić co potrafi kadra Smudy(która albo remisowała, albo przegrywała z powaznymi rywalami). Mimo wszystko mam nadzieje, ze sie uda dzisiaj wygrac...w przypadku porażki nasze szanse na wyjscie z grupy beda juz minimalne, a selekcjoner bedzie juz na wylocie(znajac Grzesia L.). Patrzac na nasz blok obronny, to kontry Grekow moga byc dla nas zabojcze.

Co do drugiego meczu, to obstawiam przekonujace zwyciestwo Rosjan, ktorzy wybija Czechom pilke z glowy.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.06.2012, 15:52
Ostrzegam.
W tym temacie tylko rozkminy sportowe.

Pozostale usunalem. Potem będą "nagradzane"
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.06.2012, 17:48
to repra Hiszpanii gra w naszych strojach czy craxa w Greków?
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 08.06.2012, 17:51
Poziom meczu nie powala na kolana ale ewidentnie gramy tak jak przeciwnik pozwala a Grecy dzis robia wszystko zebysmy wygrali.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 08.06.2012, 17:57
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Poziom meczu nie powala na kolana ale ewidentnie gramy tak jak przeciwnik pozwala a Grecy dzis robia wszystko zebysmy wygrali.
To działa też w drugą stronę. Dobrze gramy.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 08.06.2012, 18:02
No niestety, Szczesny nam zawalil mecz :(
Ostatnio edytowane przez Maciuś : 08.06.2012 o godz. 18:46.
Odpowiedz cytując
gerardinho91
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 08.06.2012, 18:54
Tytoń prze wariat kto by sie spodziewal...
Odpowiedz cytując
zgrybus
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 08.06.2012, 18:54
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
No niestety, Szczesny nam zawalil mecz :(
zawalil? Gdyby nie sfaulowal bylo by 2-1 i papa. Uratowali nas dzis bramkarze. Obrona = masakra , gorzej chyba niz Wislacka...
"Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 08.06.2012, 18:58
Chyba nawet Wisła z Valerengą nie odstawiła takiej pyty jak nasi dzisiaj.

Powinni pokazywać ten mecz w szkołach jako przykład jak można spieprzyć mecz który można było wygrać 3:0 po pierwszych 20 minutach.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 08.06.2012, 18:59
Smuda mial 5 lat na stworzenie defensywy, jak wyszlo kazdy dzis widzial, poza tym zenujace rozwiazania taktyczne i zero zmian.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Stary 08.06.2012, 18:59
Szczęsny zawalił mecz? Dobre sobie

Mecz koncertowo spieprzony przez Smudę oraz obronę. Mieć rywala na łopatkach i pozwolić mu wstać - mało tego, atakować - na ME nie ma miejsca na takie błędy
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.06.2012, 19:02
na co Dyzma czekal ze zmianami, ja .......e
moze Szczesny spokornieje po dzisiejszym meczu

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 08.06.2012, 19:04
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Chyba nawet Wisła z Valerengą nie odstawiła takiej pyty jak nasi dzisiaj.

Powinni pokazywać ten mecz w szkołach jako przykład jak można spieprzyć mecz który można było wygrać 3:0 po pierwszych 20 minutach.

Z pierwszym zdaniem sie nie zgadzam. Pierwsza połowa w naszym wykonaniu bardzo dobra. W drugiej słabo, miałem wrażenie jakby stracona bramka wszystko rozsypała.
Zapłaciliśmy frycowe. Kto by pomyślał, że po pierwszej połowie tak dobrej, będziemy zadowoleni z remisu.
Nie będę oryginalny jeśli napisze, że mógł Franek wprowadzić Grosickiego.

Widać, ze Smuda zestresowany w wywiadzie pomeczowym.

Mario Nh napisał(a):Wyświetl post

Co do meczu Polski jutro, jeśli go przegramy mamy po mistrzostwach. Jest to kluczowe spotkanie.

Serce mówi 2-1 dla nas, rozum 1-1.
Szkoda, ze w typerze nie byłem taki mądry.
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 08.06.2012 o godz. 19:06.
Odpowiedz cytując
OpEnTaNy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 08.06.2012, 19:07
i co balonik pękł ? nasza reprezentacja jest caly czas w tym samym miejscu. Szczęsny zawalił ale obrona nie jest bez winy Smuda zrobił dobre zmiany wniosły dużo do gry hahahaahha
Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie

Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 08.06.2012, 19:10
Hohohoh, to Smuda pokazał dzisiaj, że nawet Skorża, którego sam sobie namaścił na następcę, może coś poprawić w reprezentacji.

Aha, obrona zagrała dzisiaj na poziomie szczytowych wybryków naszej defensywy. Widzicie, nie było jednak tak źle.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 08.06.2012, 19:13
Kto oglądał regularnie mecze Arsenalu, to widział, że Szczęsny wcale taki pewny nie jest. Brak szybkości w drugiej połowie, widoczne zmęczenie wielu piłkarzy. Obrona dno. Boenisch dwa lata nie gra - na EURO gra. Perquis z Wasilewskim fatalnie - non stop długie piłki Grecy rzucali za ich plecy, a oni cały czas popełniali te same błędy. Kilka minut przed karnym Samaras po podobnej piłce wyszedł sam na sam. Kilka minut później ten sam błąd. Nic to ich nie nauczyło. Czyli tak - najlepszy bramkarz Polski + dwóch najlepszych stoperów nie powołanych i to było widać. Ze zmianami cyrk. Czemu Grosicki nie wszedł? Jak było widać, że Obraniak i reszta oddycha rękawami.

Oczywiście TVP nie skrytykuje Smudy. Te pedałki - Patyra, Kurowski, komuchy Szaranowicz i Szpakowski nie powiedzą złego słowa na temat Dyzmy. Towarzystwo wzajemnej adoracji trwa w najlepsze. Ponad dwa lata gejowskiego popierania Smudy przez TVP nie wystarczyło, bo dalej kabaret popierający tego pseudo trenera trwa.

Druga połowa, to zwykły skandal w wykonaniu kadry PZPN-u. Zero ambicji, zero walki.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 08.06.2012, 19:13
Już w 60 minucie Smuda mógł zrobić zmianę było gorąco każdy był jak na kacu.
.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 08.06.2012, 19:14
Szczerze nie podniecalem sie tym meczem ale:

Bramka na 1-1 jest bramka Szczesnego i nie ma sie co oszukiwac.
Sztuka bylo dac sobie tak slabej Grecji strzelic bramke w przewadze jednego zawodnika i na dodatek pozwolic zrobic sobie karnego
Druga polowe zagralismy tragiczna i nie ma sie co oszukiwac.
Szkoda przegranego meczu poniewaz Grecja byla bardzo slaba...
A i brak zmian Smudy pokazuje ze ma 11 zawodnikow przygotowanych na turniej a jak cos nie idzie to poprostu glupieje...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.06.2012, 19:15
Nic się nie zmieniło od 15 lat. Słabizna z farbowanymi lisami czy bez nie mamy techniki, nie mamy wydolności, szybkości. Ogólnie rzecz biorąc gdyby ten mecz nie był rozgrywany u siebie dostalibyśmy w dupę.
Nie wyobrażam sobie, żebyśmy zdobyli jeszcze jakiś punkt z taką grą. A teraz czas na spotkanie dwóch drużyn, które wyjdą z tej grupy.
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów