|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Napisałeś że MUX3, Polsat i inne to jest MUX2. Poza tym samo nic nie znika. Trzeba poszukać to się znajdzie jeśli nie było zmian w antenie itp. DVB-T nadaje i ma się dobrze w Krakowie. Wystarczy poszukać
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Racja, błąd z mojej strony. Mi wcieło Mux 2. No samo nic nie znika a jednak. U siebie podejrzewam że Pace od C+ coś nie trawi się ze zmianami jakie emitel puścił na początku grudnia. Czekam na nowy soft do dekodera ale na razie nic nie słychać.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Nie wiem czy wiesz ale w połowie miesiąca grudnia mux3 z Wisła /Skrzyczne został przemianowany na mux1. Jeśli odbierasz takie stacje jak Eska.polo tv, TTv itd to znaczy że właśnie z tego nadajnika odbierałes i jest ok. Jak napisałem, mux 3 z Chorągwicy nadaje z niewielką moca nadawczą i moga być problemy z jego odbiorem, nie każdy odbiornik sobie z nim poradzi (w głównym stopniu zależy od czułości głowicy dvb-t i instalacji antenowej).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zgadza się. przynajmniej w wiekszości odbiorników trzeba zrobić ponowne wyszukiwanie. Ale wyszukiwanie cyfrowych programów trwa ok 2 min a nie tak jak analogi kilkanaście
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Polecacie jakis program, zeby moc na laptopie ogladac dvb-t ? (laptopa ma zbudowany tuner itd)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mozecie napisac gdzie odbieracie poza KRAKOWEM (OKOLICE) tv dtv i na jakich antenach(ze wzmacniaczem czy bez itp)
według EMITELA powinna byc objeta POLSKA w 95% powierzchni ...cos mi sie to nie widzi |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
95% ale tylko MUX2 (polsta,tvn...) Poza tym w dużej częsci trzeba mieć odpowiednie instalacje antenowo-kablowe
|
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Temat może nie do końca ten ale nie jako powiązany. Mam do was takie pytanie. Jaką telewizje satelitaarną polecacie pod względem kosztów,oferty? ( poza N-ka z która właśnie zakończyłem wspólpracę) Co powiecie o cyfrze? A może coś innego? Proszę o pomoc
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dobre pytanie, ale najpierw napisz co lubisz oglądać, jakie kanały musisz mieć, a na jakie nawet nie spojrzysz...
Chociaż nie, jeśli chodzi o ofertę, to chyba najbardziej bogata jest tu: www.jambox.pl o ile jesteś w zasięgu. |
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ogólna opinia jaką udało mi się zebrać to np że za te same kanały podstawowe w cyfrowym polsacie zapłacę mniej niż np . w Cyfrze. Pomijam kwestie obsługi i traktowania klienta. Jednak zależy mi na naszej ekstraklasie. I teraz podstawowe pytanie czy warto "dopłacać" na ten cel , bo poza nim nie mam konkretnych wymagań , interesuje mnie podstawowy pakiet kanałów.
P.S. z tego co widzę na JAMBOXA sie nie załapuje.
Ostatnio edytowane przez BieżanówStary : 26.01.2012 o godz. 14:35.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja proponuje znaleśc druga osobe i wziąść cyfre z multiromem full pakiet bedziecie mieli a koszty na dwoje drugi dekoder za 1 ZETA
|
|
|
|
Schodowicze'05
Od: 12.2002
Offline |
|
dobre rady zawsze w cenie ![]() ![]()
walcze z alkoholizmem: pije wiecej zeby inni mieli mniej
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Ja mam multiroom w cyfrze i nic nie muszę co 6 godzin zbliżać. Jak kupiłeś na giełdzie jakieś lewe dziadostwo to miłego zbliżania życzę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
coś nie tak ,ja dostalem druga karte i drugi dekoder za 1 zł ,ojciec ma jedna a ja druga na dwoch koncach KRAKOWA mam abonament 153 zł na pół to jest taki full i dostałem tv 3d lg
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Dla mnie, jeśli masz z kim się podzielić Cyfra jest nie do pobicia na dzień dzisiejszy.
Dodatkowa możliwość splittera w domu to kolejny plus. Sensowny pakiet w obowiązującej promocji to Canal+optimum, HD optimum promo, multiroom, multi. Po podwyżce będzie to 144 zł msc w promocji 3x0. Czyli średnio miesiąc 115 zł, podzielić na 2 jak znajdziesz wspólnika .... 57,5 zł za full opcje. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
POLSAT robi reorganizacje kanałów sportowych,POLSAT SPORT EXTRA bedzie emitował LIGE POLSKĄ ,ponoc bedzie to niebawem w jakosci HD,w maju zakonczy dzialalnosc kanal POLSAT FUTBOL jest to spowodowane utrata praw do LIGI EUROPEJSKIEJ ,przejmują ja połaczone siły CYFRY i N .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Troche nie w temacie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
platformy cyfrowe moga byc alternatywa do telewizji naziemnej ,nie potrzebuja telewizorow mpeg4 ani dekoderów bo maja swoje ,wiec rozwazamy od kilku postow co sie oplaca kupic jakie kto robi ruchy aby przyciagnac abonentów za to twoje wpisy nie wnosza nic do tematu
|
|
|
|
Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
kurde
podłączyłem dziś telewizor do anteny na dachu bloku i odbiera mi tylko 1,2, TVP Info KRK i KAT Polonie Kulture i Historie ktoś coś poradzi co zrobić żeby odbierać wszystkie kanały ? zakup anteny pokojowej ze wzmacniaczem ? dodam że mieszkam w Krakowie, Mistrzejowice ![]()
jakie załozenie mam - proste
WALCZYĆ I WYGRYWAĆ !!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
To nic nie da a dawałeś wyszukiwanie programów? bo chyba automatycznie wykryło ci tylko jeden Multiplex. Włącz wyszukiwanie powinno ci wtedy wykryć wszystko
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
wyszukiwałem i to 2 razy ale dalej tak samo
![]()
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Przeskanuj kanały
MUX3 48 MUX2 64 możesz ew. jeszcze kanał MUX1 62 on leci z Wisły ale jest możliwość odbioru w Krakowie. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ni ch..a nie znajduje
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Witam Panowie, nie znam się zupełnie na antenach i tym podobnych, dlatego chciałbym w miarę możliwości zasięgnąć waszej rady w tej kwestii. Mianowicie mam telewizor (a raczej monitor z tunerem TV, wejściem antenowym i "dekoderem cyfrowym") i chciałbym kupić do tego jakąś antenę pokojową. Znalazłem coś takiego: http://www.groupon.pl/oferty/cala-po...i-hurt/3961454 . Byłbym wdzięczny o Waszą opinie co myślicie o tym sprzęcie. Z góry dzięki
![]()
Ostatnio edytowane przez Amptiq : 10.03.2012 o godz. 00:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Tak wszędzie krzyczą ze potrzeba tylko TV z mp4 lub dekoder, a ja mam pytanie skąd idzie sygnał? Z jakiej anteny czy z czego?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
z anteny idzie sygnał np: koszykowej lub kierunkowej ze wzmacniaczem lub bez wszystko w zaleznosci od odleglosci od nadajnika itp...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|