The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.08.2011, 15:29
lordes napisał(a):Wyświetl post
A nie pomyślisz że jak olejemy ligę to w przyszłym roku pucharów nie będzie? Mnie zaczyna denerwować to emocjonowanie się LM moim zdaniem balon za bardzo został co po nie których za bardzo nadmuchany i oby nie było wielkiego rozczarowania za 2 tygodnie.Liga jest bardzo ważna bo daję nam możliwość grania w pucharach więc nie ma odpuszczania tylko walczymy na całego.Nasi piłkarze to profesjonaliści(mam nadzieje) i wiedzą że za taką kasę jaką zarabiają nie ma odpuszczania tylko walka do ostatniej minuty.

Na czas eliminacji trzeba rzucić wszystko na jedną szalę . Co najwyżej odpuścimy w ten sposób 4 spotkania ligowe . Zostaną 26 kolejki w których się wszystko wywróci do góry nogami . W trakcie sezonu gdy będziemy grać spotkania grupowe ( czy to LM czy LE ) , będą dla nas po prostu wisienką na torcie, zaś to liga będzie priorytetem . Najważniejsze spotkania sezonu są w najbliższych 2 tygodniach . Zadecydują one o przyszłości Wisły...
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 11.08.2011, 15:37
Romuald napisał(a):Wyświetl post
Melikson od pierwszej minuty można go zmienić w 60-70 minucie ,starać się od początku zdobyć bramke a pózniej utrzymać wynik i grać z kontry.
Starać się utrzymać wynik i grać z kontry! Grając u siebie!, z Zagłębiem Lubin! To jak przyjedzie Legia czy Amica to może mamy zaparkować autobus na własnym polu karnym i prosić o szybką porażkę, żeby nie bolało?
Ludzie to jest Zagłębie, średniak polskiej ligi a wy chcecie grać z nimi z kontry? U nich w ataku gra Sernas który nie strzelił bramki od pół roku, na prawej obronie gra z konieczności lewy pomocnik. Jak nie grać otwartej piłki mając piłkarzy stworzonych do gry kombinacyjnej (Melikson, Nunez, Guła, Iliev, Genkov, Jirsak)
to kiedy?
Odpowiedz cytując
lordes
Member

Od: 08.2010

Stary 11.08.2011, 15:38
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Na czas eliminacji trzeba rzucić wszystko na jedną szalę . Co najwyżej odpuścimy w ten sposób 4 spotkania ligowe . Zostaną 26 kolejki w których się wszystko wywróci do góry nogami . W trakcie sezonu gdy będziemy grać spotkania grupowe ( czy to LM czy LE ) , będą dla nas po prostu wisienką na torcie, zaś to liga będzie priorytetem . Najważniejsze spotkania sezonu są w najbliższych 2 tygodniach . Zadecydują one o przyszłości Wisły...
Pytanie tylko czy jak odpuścimy te 4-5 kolejek to czy później to nam się nie odbije i do pucharów nie braknie nam kilku punktów.Ogólnie nie jestem zwolennikiem określania który mecz jest ważniejszy itd. dlatego moim zdaniem piłkarze muszą wiedzieć że zespół który prezentują nazywa się WISŁA i w lidze nie ma prawa bytu coś takiego jak odpuszczanie.
Odpowiedz cytując
sofristo
Member

Od: 07.2009

Stary 11.08.2011, 15:42
Na forum wiary Amiki napinają się że nam odskoczą na 15 pkt
Warto by więc było zacząć wreszcie wygrywać także w lidze żeby inne zespoły nie wyczuły szansy odskoczenia nam.
Co do Zagłębia to nie widzę powodu dla którego Zagłębie mogłoby nas pokonać na naszym stadionie, powinno być 3:0 dla nas
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 11.08.2011, 15:45
Piotson napisał(a):Wyświetl post
Starać się utrzymać wynik i grać z kontry! Grając u siebie!, z Zagłębiem Lubin! To jak przyjedzie Legia czy Amica to może mamy zaparkować autobus na własnym polu karnym i prosić o szybką porażkę, żeby nie bolało?
Ludzie to jest Zagłębie, średniak polskiej ligi a wy chcecie grać z nimi z kontry? U nich w ataku gra Sernas który nie strzelił bramki od pół roku, na prawej obronie gra z konieczności lewy pomocnik. Jak nie grać otwartej piłki mając piłkarzy stworzonych do gry kombinacyjnej (Melikson, Nunez, Guła, Iliev, Genkov, Jirsak)
to kiedy?
Czytaj ze zrozumieniem napisałem zdobyć bramke w miare szybko i dopiero grać z kontry.
pamiętasz,że w najbliższą środe czeka nas jeden z dwóch najważniejszych pojedynków w ostatnich latach, z APOELEM ? i co piłkarze mają zapierniczać cały mecz z Zagłębiem bo ktoś chce zobaczyć kilka bramek a pózniej mieć problemy w środowym meczu? to jest wyjątkowa sytuacja gramy mecz ligowy przed arcyważnym meczem pucharowym .Dla mnie mogą nawet zremisować byleby pokonali APOEL bo taka szansa na lige mistrzów trafia się raz na kilka lat a ewentualne straty ligowe z początku rundy można nadrobić.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.08.2011, 15:50
z Apoelem gramy o 5 mln €, dlatego z Zagłębiem oszczędziłbym kilku podstawowych zawodników (Maor,Sobol,Mały,Biton)
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 11.08.2011, 15:52
AYALA napisał(a):Wyświetl post
z Apoelem gramy o 5 mln €, dlatego z Zagłębiem oszczędziłbym kilku podstawowych zawodników (Maor,Sobol,Mały,Bitona)
A potem będziemy grali o X mln $ to też olać ligę i skończy się tak jak z Kuchenkorzem, jeśli Wisła ma być profesjonalnym klubem grającym w Europie na jakimś poziomie musi tak jak cały piłkarski świat umieć grać na 100% co 3 dni.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 11.08.2011, 15:58
Ja na ten mecz wystawilbym trzeci garnitur oraz juniorow. Najwazniejszy mecz w ostatnich 20 latach wiec szpiedzy z Apoelu powinni byc maksymalnie zmyleni.
Odpowiedz cytując
Hrluc
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 11.08.2011, 16:01
Melikson na ławkę.Reszta ma napieprzać i zgrywać się przed meczem z Cypryjczykami.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.08.2011, 16:02
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Ja na ten mecz wystawilbym trzeci garnitur oraz juniorow. Najwazniejszy mecz w ostatnich 20 latach wiec szpiedzy z Apoelu powinni byc maksymalnie zmyleni.
Myśle, że powinniśmy odkurzyć Wojtka Ł. (dać tygodniowy kontrakt i git). Myśle, że to mogłoby spowodować zlekceważenie nas przez Cypryjczyków.

PS. A pomyślcie jakie spustoszenie wywołałaby gra w pierwszym składzie Beto?!
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 11.08.2011, 16:08
od razu skoczmy na Copacabanę bo 11 chłopa z tygodniowymi kontraktami
Odpowiedz cytując
lordes
Member

Stary 11.08.2011, 16:37
albo w ogóle oddajmy walkowerem
Odpowiedz cytując
aguero20
Member

Od: 05.2011

Stary 11.08.2011, 16:50
Jak ja widze co nie którzy piszą to srać mi sie chce
Na Zagłębie dajmy taki skład ,pare zmian tylko :
Pareiko - Jovanovic , Jaliens , Chavez , Diaz - Mały , Wilk , Nunez , Garguła , Kirm - Genkov

A na Apoel pełny , mocniejszy :
Pareiko - Lamey , Jaliens , Chavez , Paljic - Mały , Sobol , Nunez , Melikson , Iliev - Biton
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 11.08.2011, 16:54
Jovanovic nie moze grac w meczach ligowych
Odpowiedz cytując
Kamil17ABG
Member

Od: 01.2011

Stary 11.08.2011, 16:59
aguero20 mam ten sam problem jak patrze na Twój post. Tylko ,że mi się śmiać chcę.
Jak można udawać mądrego i szydzić z innych samemu pisząc debilizmy?

JOVANOVIC nie może grać do 5 WRZEŚNIA w lidze i to chyba powinieneś wiedzieć bo było niedawno przypominane ,a wiadome już od dłuższego czasu.
Odpowiedz cytując
aguero20
Member

Stary 11.08.2011, 17:02
ojeju jeden błąd zrobiłem i co ? i już że pisze debilizm lecz sie człowieku no to zamiast Jovanovicia to Lamey i tyle..
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 11.08.2011, 17:10
jak dla mnie

Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 11.08.2011, 17:11
aguero20 napisał(a):Wyświetl post
ojeju jeden błąd zrobiłem i co ? i już że pisze debilizm lecz sie człowieku no to zamiast Jovanovicia to Lamey i tyle..
Dobrze ci napisał bo masz polewke z ludzi a sam debilne teksty piszesz z Jovanoviciem w składzie na Zagłębie.
Odpowiedz cytując
domenica90
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 11.08.2011, 17:36
Tylko z Tobą jest ten problem, że prawie w każdym poście piszesz te debilizmy.
Wielki kibic i znawca, a nie wie, że Marco nie może grać.

Zanim kogoś wyśmiejszesz, upewnij się, że sam nie jesteś śmieszny.
Bez odbioru.
No i przyszło mi zmienić podpis, "dzięki", Kubuś...
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 11.08.2011, 19:32
Kadra jest szeroka, dlatego roszady w składzie powinny być. Ale na wielkie eksperymenty, wystawianie ,,drugiej jedenastki" czy juniorów miejsca nie ma. Myślenie, że z Zagłębiem wygramy spacerkiem doprowadzi do tego, że będziemy się pałętać w dole tabeli, jak Lech w zeszłym roku.

Mecz z Apoelem jest mega ważny i priorytetowy, ale na stratę punktów w kolejnym meczu Ekstraklasy nie możemy sobie pozwolić.

Mecz z Zagłębiem to nie sparing przed środą, to poważny mecz o punkty.
Odpowiedz cytując
kovalsky92
Junior Member

Od: 08.2009

Stary 11.08.2011, 22:33
ale dlaczego nie ma informacji ile biletów sprzedanych na Zagłębie !! Wszyscy się na puchary nastawiaja a mozliwe ze bedzie tak jak lech w tamtym roku ;/ <oby nie>
Dla mnie Robert ma 22 chlopa ktorzy powinni grac tu i tu dobrze .
Podajcie ile biletów jest na Zagłębie i do kasy !! po bilety Widzimy się na R22!! W sobote i W środe!! JJJ BG !!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 11.08.2011, 23:00
Robert od tego jest żeby wybrał taki skład, który wygra z Zagłębiem i potem (oby) z Apoelem.
Ma być dobrze - nie podejmuję się rozstrzygać czy np. Jaliens, Sobol i Maor powinni grać w sb czy nie.
Odpowiedz cytując
biziu25
Member

Od: 08.2006

Stary 11.08.2011, 23:43
wystawić trzeba najlepszy skład na zagłębie i potem na apoel. nie można kombinować że mniej lub bardziej ważny jest mecz. to jest dopiero początek ligi a oni mają się już oszczędzać? a dajcież spokój...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 12.08.2011, 00:09
biziu25 napisał(a):Wyświetl post
wystawić trzeba najlepszy skład na zagłębie i potem na apoel. nie można kombinować że mniej lub bardziej ważny jest mecz. to jest dopiero początek ligi a oni mają się już oszczędzać? a dajcież spokój...
Jak się będą dobrze czuć to niech grają ale bez przesady.Ten szeroki skład po coś jednak jest , lepiej żeby były jakieś zmiany i zagrali na 100% niż ci co na bank zagrają z Apoelem, oszczędzali się.

No i fajnie by było gdyby Melikson odpoczął, jemu się akurat należy, do tego Wisła musi próbować grać bez niego bo jak(odpukać) coś mu się stanie to będzie tragedia.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 12.08.2011, 08:44
z Zagłebiem Maaskant wystawi prawdopodobnie pierwszy skład
http://www.przegladsportowy.pl/Pilka...256,1,727.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 12.08.2011 o godz. 08:50.
Odpowiedz cytując
aguero20
Member

Stary 12.08.2011, 08:51
Romuald napisał(a):Wyświetl post
Dobrze ci napisał bo masz polewke z ludzi a sam debilne teksty piszesz z Jovanoviciem w składzie na Zagłębie.
Acha tzn. że jak napisałem jeden wyraz źle to już błąd i że debilne teksty pisze żal mi was ludzie
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Stary 12.08.2011, 11:07
Acha tzn. że jak napisałem jeden wyraz źle to już błąd i że debilne teksty pisze żal mi was ludzie
Jak Ci nas żal to wyjdź z tego forum bo się w każdym poście coraz bardziej ośmieszasz i to zawsze w tematach transferowych bo gdzie indziej nie widziałem,żebyś napisał posta.

O meczu. Maaskant prawdopodobnie wystawi najmocniejszy skład, jestem ciekawy czy zagra Nunez czy Wilk, Diaz czy Paljić i Biton czy Genkov bo na innych pozycjach chyba będzie tak jak zawsze. Jeśli piłkarze nie potraktują tego meczu jak rozgrzewki to nawet jak zagrają na 60% swoich możliwości, powinni wygrać.
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 12.08.2011, 11:36
Piotson napisał(a):Wyświetl post
Jeśli piłkarze nie potraktują tego meczu jak rozgrzewki to nawet jak zagrają na 60% swoich możliwości, powinni wygrać.
?!
Chyba meczu Zagłębia z Lechem nie oglądałeś..Zagłębie kadrowo jest teraz w górnej części tabeli,ma dobrego trenera i jest w dobrej formie.60 % ? Jak mamy zamiar grac na 60% to możemy oddawac mecze walkowerem będzie mniejszy wstyd,bo jak oglądałem meczu Lecha z Górnikiem Zabrze po pucharach na pół gwizdka,to było mi ich po prostu żal.Maaskant po to miał okres przygotowawczy,żeby ich przygotowac do gry co 3 dni na pełnych obrotach,w Hiszpanii tak grają,w Anglii tak grają i we Włoszech tak grają,ze czasami w 2.5 tyg mają 5 spotkań.Mają wyjśc i grac na 100%,to jest Wisła Kraków i tutaj się zapierdala. Mecz z Apoelem za 5 dni więc jak są dobrze przygotowani ,spokojnie dadzą radę zagra i dziś na 100% i w środę na 120%
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Stary 12.08.2011, 11:50
Nie chodziło mi o granie na 60%, tylko, że nawet jak zaprezentują 60% swoich UMIEJĘTNOŚCI to powinni na luzie wygrać. Zaangażowanie powinno być jak zawsze na 100%, ale umiejętnościami ich przewyższamy.

Zagłębie z Amicą

Bojan Isailović - Janusz Gancarczyk, Michal Hanek, Sergio Reina, Costa Nhamoinesu - David Abwo (81 Mouhamadou Traoré), Damian Dąbrowski (68 Patryk Rachwał), Łukasz Hanzel, Szymon Pawłowski, Maciej Małkowski (60 Kamil Wilczek) - Darvydas Sernas.

Czy mają kogoś kto miałby miejsce w 11 w Wiśle?
Na prawej obronie gra u nich lewy pomocnik, a w ataku piłkarz który nie strzelił bramki w lidze przez pół roku.
Na każdej pozycji mamy piłkarzy lepszych od tych z Zagłębia, także moje stwierdzenie, że wystarczy im 60 % umiejętności by wygrać jest prawdziwe.
Jedyne czym Zagłębie może nam się przeciwstawić to ambicja i zaangażowanie, jeżeli piłkarze nie potraktują ich jako sparingu to powinno być dobrze.
Odpowiedz cytując
lordes
Member

Stary 12.08.2011, 11:53
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
Sergei - Lamey, Gordan, Osman, Junior - Nunez, Czarek - Mały, Guła, Kiro - TSWetan

Nie powiem co by się działo gdyby Maor zagrał z Zagłębiem i doznał kontuzji... Po 2 czas chyba sprawdzić ile wart jest Guła, w sparingach grał dobrze, ostatnio jak wchodził z ławki również były to dobre zmiany.
No i odpoczynek dla starszych (Kew, Sobol, Ivica)
Bardzo dobry skład też chciałbym w końcu by Garguła dostał szanse zagrania całego meczu natomiast co do ataku to postawiłbym jednak na Dudu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów