The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
STARY WIŚLAK
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.04.2011, 10:03
ŻURAW za Genkova...ot przyszły czasy...dla mnie dziwne.

Z całym szacunkiem dla Maćka, który dla nas Wiślaków zrobił na prawdę tyle jak mało kto i zapisał się w historii jako jeden z najlepszych piłkarzy...ale na dzień dzisiejszy to już przeszłość.

Nawet jeśli chodzi o mecz z Górnikiem to obok wysuniętego na szpicy Małeckiego wystawiłbym kogoś bardziej młodego, nawet z Młodej Ekstraklasy.

Takie jest moje zdanie...ale Nasz Treneiro na pewno ustawi drużynę tak abyśmy zaliczyli trzy punkty.

I tego się trzymajmy!!!
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.04.2011, 11:06
STARY WIŚLAK napisał(a):Wyświetl post
Nawet jeśli chodzi o mecz z Górnikiem to obok wysuniętego na szpicy Małeckiego wystawiłbym kogoś bardziej młodego, nawet z Młodej Ekstraklasy..
dokładnie tak samo bym zrobił.W drodze wyjątku Rios.Ale bieda bez napastników....
Ostatnio edytowane przez AYALA : 29.04.2011 o godz. 11:13.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 29.04.2011, 11:29
Cóż, trener zdecydował. Przy całym szacunku do Żurawskiego ale nie oczekuję od niego cudów w tym meczu. Nie musi w nim nawet strzelać bramek. Byle nie tracił piłki i dobrze ją rozgrywał z ofensywnymi pomocnikami, a powinno być dobrze. Niestety obserwując ostatnie występy Żurawia i z tym może być problem. Obym się mylił. Z drugiej strony dla Maćka to chyba ostatnia okazja, żeby godnie pożegnać się z Wisłą. Może jednak wzniesie się na wyżyny swoich możliwości i zaskoczy nas swoją postawą.
Ostatnio edytowane przez Arked : 29.04.2011 o godz. 11:41.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 29.04.2011, 11:40
AYALA napisał(a):Wyświetl post
dokładnie tak samo bym zrobił.W drodze wyjątku Rios.Ale bieda bez napastników....
W takiej sytuacji jak teraz jesteśmy po prostu koniecznością powinno być dokoptowanie kogoś z ME . I nie mówie tutaj o 3 minutach gry jakie było w przypadku Bruda . Taki piłkarz powinien dostać min 20 minut gry na dzień dobry . Właśnie w takich sytuacjach rodzą się młodzi fajni piłkarze . Nic ich tak nie zahartuje jak nagłe wejście do pierwszej drużyny , a na pewno bardziej niż 7 letnie przygotowania od przyjścia do ME do debiutu w pierwszej drużynie .

Alan Uryga - ostatnio strzelił fajną bramke w ME, 191 cm wzrostu - jeśli szukamy wysokiego napastnika który chociaz wygra jakis pojedynek główkowy - od biedy powinien zagrać na szpicy . Na pewno nie zagra gorzej niż Żurawski , poza tym obrońcy nie będą go tak pieczołowicie pilnować jak bardziej uznanych zawodników ( Melikson , Mały , nawet Żurawski .
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.04.2011, 12:10
ludzie, w Młodej Ekstraklasy to Rios strzelił prawie 10 bramek, a skoro on się nie mieści, to na pewno żaden inny napastnik stamtąd nie da rady

Żuraw to chyba najlepsze rozwiązanie, szkoda tylko, że Maciek nie potrafi grać środkowego napastnika, ale zawsze coś może z bani strzelić Liczę na Melexa, tyle w temacie meczu...
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.04.2011, 13:57
No wlasnie - najlepszym napadziorem z ME jest Rios.

Najlepszym rozwiazaniem byloby przejscie na 4-4-2 z Maleckim i Riosem badz Maleckim i ZUrawskim ale oczwiscie Maaskant nalezy do taktycznych konserwatystow. Ciekawe czy pobijemy rekord liczby wrzutek z Wroclawia i czy
znowu beda przelatywac cale pole karne i nie bedzie nikogo do zamkniecia, a moze jednak ktoras trafi w Zurawia
odpowiedz juz w sobote.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 29.04.2011, 14:04
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
No wlasnie - najlepszym napadziorem z ME jest Rios.

Najlepszym rozwiazaniem byloby przejscie na 4-4-2 z Maleckim i Riosem badz Maleckim i ZUrawskim ale oczwiscie Maaskant nalezy do taktycznych konserwatystow. Ciekawe czy pobijemy rekord liczby wrzutek z Wroclawia i czy
znowu beda przelatywac cale pole karne i nie bedzie nikogo do zamkniecia, a moze jednak ktoras trafi w Zurawia
odpowiedz juz w sobote.
Takim psuedo 4-4-2 graliśmy w tamtym sezonie - jak z przodu biegali Małecki i Boguski to wyglądało to na 4-6-0 i zero pomysłu na skonstruowanie jakiejś ciekawej akcji. Czuje, że teraz byłoby podobnie.

Cytat:
ludzie, w Młodej Ekstraklasy to Rios strzelił prawie 10 bramek, a skoro on się nie mieści, to na pewno żaden inny napastnik stamtąd nie da rady
Jedynym strzelającym napastnikiem w ME był Papież, który teraz jest wypożyczony do Niepołomic. Inna sprawa, że wolałbym chyba jakiegoś młokosa, który przynajmniej biegałby i się starał, a tak to będziemy skazani na drepczącego po boisku Żurawia, który nie daje nic ani w ofensywie, ani w odbiorze.

Jak Małecki, lub Melikson nie błysną to będzie bardzo ciężko.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 29.04.2011, 14:17
Pytałem właśnie kilka postów temu, czemu nigdy nie ma KADRY na mecz. Ponieważ pisałem, że potrafię sobie wyobrazić, że ktoś z MESY wejdzie na zmianę za Żurawia, więc zapodajcie jakieś potencjalne nazwiska (jak Brud ostatnio), bo do typowanki potrzebuję
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 29.04.2011, 14:17
Pytanie o bilet przeniesione do odpowiedniego działu.
Powyższe posty też.
Tam można udzielić informacji i odpowiedzi.

bonawentura - nie potrzebuje mieć Karty Kibica, aby zakupić bilet.
Dyskusja w temacie o biletach.

Edit:
nicolas
Tak na chłopski rozum:

Bramkarze: Pareiko, Jovanić
Obrońcy: Cikos, Chavez, Jaliens, Palijć, Kowalski, Branco(?)
Pomocnicy: Sobolewski, Wilk, Jirsak, Melikson, Garguła, Kirm, Małecki, Sivakov, Brud(?)
Napastnicy: Żurawski, Rios
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 29.04.2011 o godz. 14:26.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 29.04.2011, 14:31
Moim zdaniem Maaskant tym meczem chce wyraźnie pokazać, że nie ma napastników. Wystawienie Żurawskiego w podstawowym składzie to przejaw totalnej desperacji. W następnym okienku musimy pozyskać kolejnego napastnika. Jeden Genkow to za mało.

Po prostu nie ma kogo wstawić. Małecki ma grać na skrzydle, Kirm też, Melikson w środku. Powracamy do ustawienia z naszym supertercetem egzotycznym, znaczy się - ofensywnym.

Cała nadzieja że ten tercet nam wygra mecz.

Z resztą: kogo miał Maaskant wstawić na szpicy? Riosa? Przecież on wypadł jeszcze gorzej od Maćka w ostatnim meczu...

Bardzo się obawiam tego meczu.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Stary 29.04.2011, 14:44
W tym meczu obawiam się remisu 1-1, ale ponieważ przy takim wyniku Maaskant nie wpuściłby na boisko Urygi, wobec tego wytypuję wynik 3-0, żeby mi pasowało do koncepcji (że Uryga wchodzi za Żurawia na ostatnie minuty) ;D
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.04.2011, 14:44
A ja się nie obawiam w ogóle, kurna szkoda tylko że na slub się wybieram zamiast meczu :/
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 29.04.2011, 14:59
Żuraw już grał w 2006 r. w reprze w meczu z Ekwadorem (MŚ) na pozycji wysuniętego napastnika i jakoś bez rewelacji. Jednak wiadomo inny czas, inne ustawienie, inni ludzie.
Ostatnio edytowane przez R33 : 29.04.2011 o godz. 15:07.
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 29.04.2011, 15:04
martonas napisał(a):Wyświetl post
A ja się nie obawiam w ogóle, kurna szkoda tylko że na slub się wybieram zamiast meczu :/
przeloz slub na pozniej ,przyszla zona zrozumie ,sa rzeczy wazne ale i sa konieczne : )
.....
Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.04.2011, 15:13
Panowie nie ma co narzekać, jest szansa że Tsvetan zagra!

Trener na konferencji tak powiedział
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 29.04.2011, 15:13
WISLAKRAKOW.COM
Jest szansa , że Genkow wybiegnie jutro na plac gry! : )

Wisła Kraków
Trener właśnie ogłosił na konferencji, że jest szansa, że żeby Tsvetan Genkov zagrał.
Dziennikarze byli tak zaskoczeni, że konferencja trwała tylko 5 minut ;-)

- - -

Z Facebooka.

Dobra wiadomość, ale oby nic na siłę, żeby nie ryzykować pogłębienia urazu.
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Stary 29.04.2011, 15:20
DominoForza napisał(a):Wyświetl post
przeloz slub na pozniej ,przyszla zona zrozumie ,sa rzeczy wazne ale i sa konieczne : )
Heh, to nie mój ślub ja jak się kiedys będę żenił to chyba w miesiącach letnich, żeby czasem nie kolidowało z niczym...
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 29.04.2011, 15:23
martonas napisał(a):Wyświetl post
Heh, to nie mój ślub ja jak się kiedys będę żenił to chyba w miesiącach letnich, żeby czasem nie kolidowało z niczym...
domyslam sie ze nie Twoj ,
oby Gieniek zagral z calym szacunkiem do Macka ale niech pogrzeje lawke na tym meczu
.....
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 29.04.2011, 15:34
Jezeli zagra to moze w koncu jakas ładna wrzutka zostanie wykorzystana. Kirm ostatnio był blisko ale troche za lekkoe uderzył i pilka została wybita.
Odpowiedz cytując
penia
Member

Od: 07.2009

Stary 29.04.2011, 15:56
Jutro musimy wygrać bez względu na to, czy na szpicy zagra Genkov czy Żuraw!!! w pierwszych meczach tej rundy Genkov jakoś nie strzelał a wygrywaliśmy, ba nawet nie grał jakoś wybitnie( choć teraz wszycy się zachwycają jak to walczył i wogóle,ale wtedy jakoś niewielu to dostrzegała), jeśli nasi pomocnicy będą grać dużo szybciej piłką i wykładać takie piłki jak Mały czy Melikson w meczu koroną do Genkowa to bez względu kto będzie grał w ataku to bramki zdobędziemy.Podstawą naszego ewentualnego zwycięstwa jutro jest kreatwywna i szybka gra pilką pomocników!!!!!!

jeśli jutro od poczatku zagra Żuraw to moim zdaniem powinniśmy go wesprzeć mega głośnym : Żuraw ,Żuraw władca muraw.... wiem,wiem ,sam nieraz jak był przy piłce w tym sezonie reagowałem słowami : ja pie..... ale musimy pokazać że w niego wierzymy ( nawet jesli to nie jest do końca jesteśmy o tym przekonani )
Odpowiedz cytując
Mila
Banita

Od: 09.2010

Stary 29.04.2011, 20:56
Wystawienie Zurawskiego to bedzie totalna porazka... mimo iz Rios gra slabo to przynajmniej gra w Mlodej Ekstraklasie... Zuraw natomiast grzeje lawke wszedzie... jest totalnie nie w formie kazdy zamiast niego bylby lepszy oby Gornik gral otwarta pilke bo jak postawia Autobus przed bramka jak Slask to bedzie bardzo nie ciekawie
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 29.04.2011, 21:30
Do gry Żurawskiego w tym meczu należy podejść ze stoickim spokojem. Mamy kadrę taką jaką mamy. Maaskant nie ma innego wyjścia, żadne inne rozwiązanie w ostatnich czasach się nie sprawdziło. A liczenie na cud, że ten czy tamten wariant zaskoczy raczej nie jest dobre.

Kiedyś Górski powiedział, że łatwiej jest przypomnieć dobrym piłkarzom jak się gra w piłkę (takim, którzy kiedyś dobrze grali), niż nauczyć kogoś nowego grać. Miejmy nadzieję, że Maaskantowi chociaż trochę to się uda z Żurawskim.

Mam nadzieję, że Genkow nie będzie forsowany na siłe do gry. Jego brak w tym meczu może być dotkliwy, ale ewentualbne odnowienie niedoleczonej kontuzji i jego absencja w następnych meczach będzie tragiczna.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 29.04.2011, 23:32
Przyznam ze tego typu mecze zawsze sa dla mnie "ciezkie" do ocenienia bo wiadomo jaka bedzie taktyka Gornika ,1-10-0-0 wiec teraz klucz to szybko strzelona bramka i pozniej oni nieco sie otworzą.

Licze ze Genkov jednak zagra -ale klub MUSI juz teraz szukac drugiego napastnia -to jest cel numer jeden przed ewentulanymi pucharami.

Tez troche obawiam sie tego meczu,ale gramy u siebie,a na Reymonta 22 zawsze wygrywa Wisla.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 30.04.2011, 07:40
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Przyznam ze tego typu mecze zawsze sa dla mnie "ciezkie" do ocenienia bo wiadomo jaka bedzie taktyka Gornika ,1-10-0-0 wiec teraz klucz to szybko strzelona bramka i pozniej oni nieco sie otworzą.

Licze ze Genkov jednak zagra -ale klub MUSI juz teraz szukac drugiego napastnia -to jest cel numer jeden przed ewentulanymi pucharami.

Tez troche obawiam sie tego meczu,ale gramy u siebie,a na Reymonta 22 zawsze wygrywa Wisla.
Jeden Śląsk zagrał z nami typowo defensywnie i od razu teoria, że wszyscy się będą przed Wisłą cofać... Chyba nie pamiętasz meczów z Widzewem i Ruchem przy R22. Nawałka nie stosuje taktyki Lenczyka i jestem pewien, że w tym meczu postawi na otwartą grę.
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 30.04.2011, 09:11
koniak napisał(a):Wyświetl post
Jeden Śląsk zagrał z nami typowo defensywnie i od razu teoria, że wszyscy się będą przed Wisłą cofać... Chyba nie pamiętasz meczów z Widzewem i Ruchem przy R22. Nawałka nie stosuje taktyki Lenczyka i jestem pewien, że w tym meczu postawi na otwartą grę.
Święta racja

Śląsk pokazał że taktyka Lenczyka to jest na nas sposób, ale mówienie że wszyscy teraz będą tak z nami grać jest niedorzeczne bo nie każdy zespół umie tak zagrać. wyobrażacie sobie np legie która ze swoją wybitną defensywom przez cały mecz muruje bramkę bo ja nie bardzo
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.04.2011, 09:19
Oto wlasnie chodzi. Trzeba miec dobrych pilkarzy by taka taktyka jaka mial Slask sie powiodla a jak dla mnie Gornik takowej nie ma. Najwanizjesze by to nasz zespol jako pierwszy zdobył bramke bo od razu bedzie nam sie grało łatwiej.
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Stary 30.04.2011, 10:51
Sikorski strzeli bramke, jak zagra :o
Odpowiedz cytując
marlyd
Member

Od: 07.2003

Stary 30.04.2011, 14:01
Niestety bez Genkova w pierwszym składzie:

Pareiko - Cikos, Jaliens, Chavez, Paljić - Sobolewski, Jirsak, Melikson - Małecki, Żurawski, Kirm

Liczymy na Żurawia
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 30.04.2011, 14:03
Coś czuję, a jestem urodzonym pesymistą, że Żuraw ustrzeli bramkę
What's new?

Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member