|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Niech laduje z calej sily przed siebie byle daleko i wysoko i bedzie git, i niech chlopaki tylko pamietaja zeby pilek w swiatlo bramki nie posylac. Nie znam zadnego dobrego bramkarza ktory gralby dobrze nogami.MU mial takiego jednego magika BARTEZA i te jego kiwki w polu kranym i przed skonczyly sie kilkoma frajerskimi bramkami. Przepraszam za post pod postem ale cos mi sie po....
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 23.04.2009 o godz. 12:26.
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Boruc gra dobrze nogami.
Serio mówię. A że ostatnio się chłop sypnął na całego to już inna sprawa. A co do tematu, to mam nadzieję, że Górnik się nie zamuruje, bo będzie ciężko... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Wg tego artykułu, który właśnie ukazał się na stronie głównej, KSG przyjedzie walczyć jak równy z równym.
).
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 22.04.2009 o godz. 14:29.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Boję się podejścia naszych zawodników do meczu z Górnikiem typu ; Przyjechały ogórki ze Śląska ,pukniemy im kilka sztuk i będzie po robocie.
Oglądałem grę zabrzan w kilku meczach i na prawdę nie wyglada ona tak żle,jak wskazuje miejsce w tabeli. Przestrzegałbym więc przed "spacerkiem',co oczywiscie nie znaczy ,że należy się ich bać. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
Tylko wtedy 99 procent pilek jest oddanych przeciwnikowi... dla mnie takie ladowanie przed siebie to tak jakby walil w aut.. Nie lepiej spokojnie do baszcza albo brozka ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Jeżeli ktoś komuś ma tu coś do udowodnienia to tylko Kasperczak Cupiałowi.
Mecz niewątpliwie będzie bardzo ciekawy, ale liczę, że będzie to pierwsze w tej rundzie spotkanie, które wygramy przekonująco. Stawiam 3-0 dla nas. -- Jak to jest z Kasperczakiem? Wisła nadal płaci mu kontrakt, czy sprawa rozstrzygnęła się przed jakimś sądem? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak na pewno bylo by lepiej ale jest to balansowanie na krawedzi a w momecie ataku na bramkarza wystarczy brobny blad i jest bramka. Wiec jestem ciekawy co wtedy bys pisal o Pawelku jak by sie mu taki farfloc przytrafil. Smiem twierdzic ze nic dobrego. Daleki wykop pilki nawet do przeciwnika to jest odsuniecie ataku na ich polowe i danie czasu na ustawienie obrony. Bylem bramkarzem i uczono mnie w klubach ze co jest za linia pola karnego wybic jak najszybciej i powrot do bramki i smiem twierdzic ze wiekszosc trenerow bramkarzy powie dokladnie to samo. A po puszczonej bramce z kiwki to od trenera uslyszy kilka nieprzyjemnych slow A co do meczu to Gornik bedzie kozaczyl do pierwszej straconej bramki i czym szybciej zdobedziemy gola tymm szybciej ustawimy sobie mecz a co za tym idzie wiecej bramek ![]() ,
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Ja wcale nie mowie o tym aby ktos sie z kims kiwal ![]() Nie twierdze tez ze nalezy wprowadzac pilke poprzez obroncow w przypadku wysokiego pressingu. ale .. .w momencie kiedy np. taka arka siedziala sobie na wlasnej polowie to dla mnie bez sensu byly te wykopy. Poporostu wydaje mi sie, ze Pawelek wali pilka przed siebie niewazne czy jest taka potrzeba (np. wysoki pressing, chec rozpoczecia kontry itp) czy tez nie. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
.. a do meczu... Ja mam ogromna nadzieje, ze wkoncu : Moze Wtorek dostanie jakas szanse
2) Rafalowi nie bedzie odskakiwac pilka na 5 metrow 3) Moze wejdzie Tomas 4) Wygramy 3 mecz z rzedu co chyba w tym sezonie sie nie zdarzylo ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Małek by nie mógł bo jest ze Śląska.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Zauważ ze tak gra wiekszosc zespołow na nasyzm stadionie. Dopoki jest remis to jakos grają ,jak cos strzelimy to prawie pewne ze zaraz padna nastepne bramki. Gornik gra o zycie,ale spodziewam sie ze tą porażke maja "wliczoną" ,bo pozniej zaczynaja mi sie "prawdziwe" serie...Lechia,Lks,Cracovia. My musimy wygrac !! ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
To będzie bardzo ciężki mecz - nie liczę na zwycięstwo więcej niż 1 bramką. Jeśli wygramy, to będę zadowolony.
Dlaczego? Bo nie mamy ataku, a Górnik nie gra wcale takiej padaki, jak się wielu wydaje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
bedzie komplet, nie ma bata ;PP
aha, w razie naszej viktoryji , to proponuje spiewke na dwie strony albo z pilkarzami: - LIDERA MAMY !!..... - I GO W NIEDZIELE ODDAMY !! ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nie wiadomo czy Brożek zagra od 1 minuty,ale mam nadzieje ,że po tym co pokazał w Gdyni Ćwielong ,Pepe zasiadzie na ławie rezerwowych.Moze dać szanse Beto od poczatku meczu ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Zdarzyło się na początku sezonu.
I: Wisła - Bytom 1:0 II: Polonia W. - Wisła 0:2 III: Wisła - GKS 2:1. Ale to były zamierzchłe czasy. W obronie grał wtedy Cleber, na Reymonta przyjeżdżali piłkarze klasy światowej (nic nie ujmując naszej lidze, Barcelona i Tottenham to poziom o dwie-trzy klasy wyższy). Biała Gwiazda zremisowała przy Kałuży, u siebie przegrała wysoko z Lechem i cały plan fajnego i miłego sezonu w ekstraklasie poszedł w cholerę ![]() Za to dużo emocji mamy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
i w dodatku cały mecz nie pewnie broni... Powód: hmmm
Ostatnio edytowane przez Wiślak709 : 23.04.2009 o godz. 20:39.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
A co do meczu - wygrać byle jak, najlepiej znowu po fuksiarskiej bramce obrońcy żeby się w Warszawie i Poznaniu wściekali, jakiego to my znowu farta nie mamy |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
hehehehe, Barcelona o 2-3 poziomy wyżej, optymista jesteś towarzyszu ![]() oni obecnie uprawiają całkiem inny sport do dziś się zastanawiam, jakim cudem udało nam się z nimi wygrać, nawet biorąc poprawkę na to, że mecz był w zasadzie o pietruszkę ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Wówczas po prostu mieliśmy piłkarskie szczęście. Mecz życia zagrał Baszczyński. Ogólnie, jakoś inaczej wtedy grała i Wisła i Barcelona.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ja czuje,ze w tym meczu chlopaki sie odblokuja i trochu goli zobaczymy.Licze na Pepe,ze w koncu poprawi celownik,jak zwykle obronca strzeli bo to juz tradycja a trzecia Brozek
![]() ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
No, szczególnie z Arką to potwierdził
Śmiem twierdzić, że największym, jeśli nie jedynym, mankamentem Pawełka jest gra nogami. Twierdzę, że poza tym jest solidnym bramkarzem i jakby mu się te babolskie wybicia nie zdarzały to nie miałbym do jego gry w tej rundzie żadnych zastrzeżeń.Z Górnikiem będzie ciężko, ale co tu się oszukiwać limit wpadek przysługujących na ten sezon wyczerpaliśmy na jesieni, raczej ciężko jest zdobyć mistrza nie mając średnio więcej niż 2 punkty w meczu, a my nawet z tym ostatnio mamy problem. Jeśli nam się to nie uda na koniec sezonu to nijak na mistrza nie zasługujemy i trzeba wzmocnić zespół. Fakt jest taki, że jeśli nadal będziemy mieć ledwo 2 punkty w meczu i wygramy ligę jakimś cudem to to nie będzie dobra wiadomość. Bo da sygnał Bogusiowi, że wzmocnienia nie są potrzebne. A jak skończymy na 2-3 miejscu to pewnie Boguś coś sypnie. Te ostatnie kolejki sezonu dadzą nam odpowiedź na pytanie "jak mocna jest Wisła", czy piłkarze tacy jak Małecki, Boguski czy Ćwielong są w stanie uciągnąć grę Wisły na teraz czy nie. Mam nadzieję, że tak i że zgromadzimy na koniec trochę ponad 60 punktów a nie mniej.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 24.04.2009 o godz. 00:01.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Gdyby nie te bramki w doliczonym czasie gry, Lech o nic by już w tym sezonie nie walczył. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trener nam zawsze mowil gra sie do tad do poki sedzia nie gwizdnie trzy razy.Czy to bramka w pierwszej czy ostatniej minucie nie ma znaczenia, ale fakt faktem ze koncowki maj dobre
![]() ,
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Nie no chwała im za to, że potrafią grać do ostatniej minuty, a nawet sekundy.
Ale nie widziałem jeszcze czegoś takiego, żeby w co 2 meczu zdobywać bramkę w doliczonym czasie. I każda z tych bramek nie była na podwyższenie wyniku, tylko dawała lechitom jakiś punkt. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
No zgadza się że gra 11 i fajnie jak wszyscy z dróżyny się udzielają strzelecko ale już nie jest fajnie jak się udzielaja wszyscy oprócz napastników !!!!!!!. W takim wypadku może 6 obrońcami zagrać to będziemy jeszcze wiecej goli ładować
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Nie ogladalismy Beto razem z Jirsakiem i Brozkiem w akcji, moze teraz ?
![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Z całym szacunkiem dla kibiców Wisły Kraków ale dlaczego na to spotkanie nie został wyznaczony sektor dla kibiców Górnika Zabrze ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Bo może to nie zależy od nas tylko od popierniczonego zarządu
|
|