The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.04.2009, 12:34
fugiell napisał(a):Wyświetl post
Strasznie irytuje mnie to wybijanie pilki na pałe ... ://///// Czy nie uwazacie, ze takze Pawelek powinien zagrywac pilke do obroncow a nie wybijac ja przed siebie liczac ze Piotrek lub Rafal o nia powalcza
Niech lepiej nie kombinuje z gra z obroncami bo moze sie mu cos przytrafic nie dobrego i dopiero zacznie sie jazda po Nim.

Niech laduje z calej sily przed siebie byle daleko i wysoko i bedzie git, i niech chlopaki tylko pamietaja zeby pilek w swiatlo bramki nie posylac.

Nie znam zadnego dobrego bramkarza ktory gralby dobrze nogami.MU mial takiego jednego magika BARTEZA i te jego kiwki w polu kranym i przed skonczyly sie kilkoma frajerskimi bramkami.

Przepraszam za post pod postem ale cos mi sie po....
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 23.04.2009 o godz. 12:26.
,
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.04.2009, 14:21
Boruc gra dobrze nogami.
Serio mówię.

A że ostatnio się chłop sypnął na całego to już inna sprawa.

A co do tematu, to mam nadzieję, że Górnik się nie zamuruje, bo będzie ciężko...
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 22.04.2009, 14:22
Wg tego artykułu, który właśnie ukazał się na stronie głównej, KSG przyjedzie walczyć jak równy z równym. Cieszą się na ten mecz, bo trudno im się gra z murującym bramkę przeciwnikiem (ciekawe skąd to wiedzą, że skoro jeszcze nikt przed nimi się nie murował ).
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 22.04.2009 o godz. 14:29.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.04.2009, 11:07
Boję się podejścia naszych zawodników do meczu z Górnikiem typu ; Przyjechały ogórki ze Śląska ,pukniemy im kilka sztuk i będzie po robocie.
Oglądałem grę zabrzan w kilku meczach i na prawdę nie wyglada ona tak żle,jak wskazuje miejsce w tabeli.
Przestrzegałbym więc przed "spacerkiem',co oczywiscie nie znaczy ,że należy się ich bać.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
fugiell
Member

Od: 12.2008

Stary 23.04.2009, 12:16
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Niech lepiej nie kombinuje z gra z obroncami bo moze sie mu cos przytrafic nie dobrego i dopiero zacznie sie jazda po Nim.

Niech laduje z calej sily przed siebie byle daleko i wysoko i bedzie git, i niech chlopaki tylko pamietaja zeby pilek w swiatlo bramki nie posylac.

Tylko wtedy 99 procent pilek jest oddanych przeciwnikowi... dla mnie takie ladowanie przed siebie to tak jakby walil w aut..

Nie lepiej spokojnie do baszcza albo brozka ?
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 23.04.2009, 12:16
Jeżeli ktoś komuś ma tu coś do udowodnienia to tylko Kasperczak Cupiałowi.
Mecz niewątpliwie będzie bardzo ciekawy, ale liczę, że będzie to pierwsze w tej rundzie spotkanie, które wygramy przekonująco. Stawiam 3-0 dla nas.

--

Jak to jest z Kasperczakiem? Wisła nadal płaci mu kontrakt, czy sprawa rozstrzygnęła się przed jakimś sądem?
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 23.04.2009, 12:29
Tylko wtedy 99 procent pilek jest oddanych przeciwnikowi... dla mnie takie ladowanie przed siebie to tak jakby walil w aut..

Nie lepiej spokojnie do baszcza albo brozka ?

Tak na pewno bylo by lepiej ale jest to balansowanie na krawedzi a w momecie ataku na bramkarza wystarczy brobny blad i jest bramka. Wiec jestem ciekawy co wtedy bys pisal o Pawelku jak by sie mu taki farfloc przytrafil. Smiem twierdzic ze nic dobrego.

Daleki wykop pilki nawet do przeciwnika to jest odsuniecie ataku na ich polowe i danie czasu na ustawienie obrony.
Bylem bramkarzem i uczono mnie w klubach ze co jest za linia pola karnego wybic jak najszybciej i powrot do bramki i smiem twierdzic ze wiekszosc trenerow bramkarzy powie dokladnie to samo. A po puszczonej bramce z kiwki to od trenera uslyszy kilka nieprzyjemnych slow

A co do meczu to Gornik bedzie kozaczyl do pierwszej straconej bramki i czym szybciej zdobedziemy gola tymm szybciej ustawimy sobie mecz a co za tym idzie wiecej bramek
,
Odpowiedz cytując
fugiell
Member

Stary 23.04.2009, 12:33
Tak na pewno bylo by lepiej ale jest to balansowanie na krawedzi a w momecie ataku na bramkarza wystarczy brobny blad i jest bramka. Wiec jestem ciekawy co wtedy bys pisal o Pawelku jak by sie mu taki farfloc przytrafil. Smiem twierdzic ze nic dobrego.

Daleki wykop pilki nawet do przeciwnika to jest odsuniecie ataku na ich polowe i danie czasu na ustawienie obrony.
Bylem bramkarzem i uczono mnie w klubach ze co jest za linia pola karnego wybic jak najszybciej i powrot do bramki i smiem twierdzic ze wiekszosc trenerow bramkarzy powie dokladnie to samo. A po puszczonej bramce z kiwki to od trenera uslyszy kilka nieprzyjemnych slow

A co do meczu to Gornik bedzie kozaczyl do pierwszej straconej bramki i czym szybciej zdobedziemy gola tymm szybciej ustawimy sobie mecz a co za tym idzie wiecej bramek

Ja wcale nie mowie o tym aby ktos sie z kims kiwal
Nie twierdze tez ze nalezy wprowadzac pilke poprzez obroncow w przypadku wysokiego pressingu.
ale .. .w momencie kiedy np. taka arka siedziala sobie na wlasnej polowie to dla mnie bez sensu byly te wykopy.

Poporostu wydaje mi sie, ze Pawelek wali pilka przed siebie niewazne czy jest taka potrzeba (np. wysoki pressing, chec rozpoczecia kontry itp) czy tez nie.
Odpowiedz cytując
fugiell
Member

Stary 23.04.2009, 12:35
.. a do meczu... Ja mam ogromna nadzieje, ze wkoncu : Moze Wtorek dostanie jakas szanse
2) Rafalowi nie bedzie odskakiwac pilka na 5 metrow
3) Moze wejdzie Tomas
4) Wygramy 3 mecz z rzedu co chyba w tym sezonie sie nie zdarzylo
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 23.04.2009, 15:38
Cytat:
Wisła Kraków - Górnik Zabrze, godz. 20:00, sędzia: Hubert Siejewicz (Białystok).
Mogło być lepiej... ale i też gorzej bo jakby był Małek to szkoda gadać
Odpowiedz cytując
szczaq21
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 23.04.2009, 15:43
Małek by nie mógł bo jest ze Śląska.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.04.2009, 18:34

Zauważ ze tak gra wiekszosc zespołow na nasyzm stadionie.

Dopoki jest remis to jakos grają ,jak cos strzelimy to prawie pewne ze zaraz padna nastepne bramki.

Gornik gra o zycie,ale spodziewam sie ze tą porażke maja "wliczoną" ,bo pozniej zaczynaja mi sie "prawdziwe" serie...Lechia,Lks,Cracovia.

My musimy wygrac !!
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Nalokson
Member

Od: 07.2008

Stary 23.04.2009, 18:37
To będzie bardzo ciężki mecz - nie liczę na zwycięstwo więcej niż 1 bramką. Jeśli wygramy, to będę zadowolony.

Dlaczego? Bo nie mamy ataku, a Górnik nie gra wcale takiej padaki, jak się wielu wydaje.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 23.04.2009, 19:22
bedzie komplet, nie ma bata ;PP

aha, w razie naszej viktoryji , to proponuje spiewke na dwie strony albo z pilkarzami:

- LIDERA MAMY !!.....

- I GO W NIEDZIELE ODDAMY !!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 23.04.2009, 20:17
Nie wiadomo czy Brożek zagra od 1 minuty,ale mam nadzieje ,że po tym co pokazał w Gdyni Ćwielong ,Pepe zasiadzie na ławie rezerwowych.Moze dać szanse Beto od poczatku meczu ?
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 23.04.2009, 20:32
4) Wygramy 3 mecz z rzedu co chyba w tym sezonie sie nie zdarzylo
Zdarzyło się na początku sezonu.
I: Wisła - Bytom 1:0
II: Polonia W. - Wisła 0:2
III: Wisła - GKS 2:1.

Ale to były zamierzchłe czasy. W obronie grał wtedy Cleber, na Reymonta przyjeżdżali piłkarze klasy światowej (nic nie ujmując naszej lidze, Barcelona i Tottenham to poziom o dwie-trzy klasy wyższy). Biała Gwiazda zremisowała przy Kałuży, u siebie przegrała wysoko z Lechem i cały plan fajnego i miłego sezonu w ekstraklasie poszedł w cholerę

Za to dużo emocji mamy.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Wiślak709
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.04.2009, 20:38
Cytat:
Poporostu wydaje mi sie, ze Pawelek wali pilka przed siebie niewazne czy jest taka potrzeba (np. wysoki pressing, chec rozpoczecia kontry itp) czy tez nie.

i w dodatku cały mecz nie pewnie broni...
Powód: hmmm
Ostatnio edytowane przez Wiślak709 : 23.04.2009 o godz. 20:39.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Stary 23.04.2009, 21:55
Cytat:
nic nie ujmując naszej lidze, Barcelona i Tottenham to poziom o dwie-trzy klasy wyższy
Oj, przesadzasz. Nawet porównując do naszego najbliższego przeciwnika, według mnie taki Szczot wcale nie odstaje od Modricia, a Zahorski prezentuje klasę zbliżoną do Henry'ego. Tylko teraz ma lekkie załamanie formy. Ale to minie...

A co do meczu - wygrać byle jak, najlepiej znowu po fuksiarskiej bramce obrońcy żeby się w Warszawie i Poznaniu wściekali, jakiego to my znowu farta nie mamy
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.04.2009, 22:03
prober napisał(a):Wyświetl post
Barcelona i Tottenham to poziom o dwie-trzy klasy wyższy).

hehehehe, Barcelona o 2-3 poziomy wyżej, optymista jesteś towarzyszu
oni obecnie uprawiają całkiem inny sport

do dziś się zastanawiam, jakim cudem udało nam się z nimi wygrać, nawet biorąc poprawkę na to, że mecz był w zasadzie o pietruszkę
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 23.04.2009, 22:09
luke1906 napisał(a):Wyświetl post
hehehehe, Barcelona o 2-3 poziomy wyżej, optymista jesteś towarzyszu
oni obecnie uprawiają całkiem inny sport

do dziś się zastanawiam, jakim cudem udało nam się z nimi wygrać, nawet biorąc poprawkę na to, że mecz był w zasadzie o pietruszkę
Wówczas po prostu mieliśmy piłkarskie szczęście. Mecz życia zagrał Baszczyński. Ogólnie, jakoś inaczej wtedy grała i Wisła i Barcelona.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.04.2009, 22:12
Ja czuje,ze w tym meczu chlopaki sie odblokuja i trochu goli zobaczymy.Licze na Pepe,ze w koncu poprawi celownik,jak zwykle obronca strzeli bo to juz tradycja a trzecia Brozek
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 23.04.2009, 23:50
Wiślak709 napisał(a):Wyświetl post
i w dodatku cały mecz nie pewnie broni...
No, szczególnie z Arką to potwierdził Śmiem twierdzić, że największym, jeśli nie jedynym, mankamentem Pawełka jest gra nogami. Twierdzę, że poza tym jest solidnym bramkarzem i jakby mu się te babolskie wybicia nie zdarzały to nie miałbym do jego gry w tej rundzie żadnych zastrzeżeń.

Z Górnikiem będzie ciężko, ale co tu się oszukiwać limit wpadek przysługujących na ten sezon wyczerpaliśmy na jesieni, raczej ciężko jest zdobyć mistrza nie mając średnio więcej niż 2 punkty w meczu, a my nawet z tym ostatnio mamy problem. Jeśli nam się to nie uda na koniec sezonu to nijak na mistrza nie zasługujemy i trzeba wzmocnić zespół. Fakt jest taki, że jeśli nadal będziemy mieć ledwo 2 punkty w meczu i wygramy ligę jakimś cudem to to nie będzie dobra wiadomość. Bo da sygnał Bogusiowi, że wzmocnienia nie są potrzebne. A jak skończymy na 2-3 miejscu to pewnie Boguś coś sypnie. Te ostatnie kolejki sezonu dadzą nam odpowiedź na pytanie "jak mocna jest Wisła", czy piłkarze tacy jak Małecki, Boguski czy Ćwielong są w stanie uciągnąć grę Wisły na teraz czy nie. Mam nadzieję, że tak i że zgromadzimy na koniec trochę ponad 60 punktów a nie mniej.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 24.04.2009 o godz. 00:01.
Odpowiedz cytując
swinia
Member

Stary 24.04.2009, 07:52
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
A co do meczu - wygrać byle jak, najlepiej znowu po fuksiarskiej bramce obrońcy żeby się w Warszawie i Poznaniu wściekali, jakiego to my znowu farta nie mamy
W Poznaniu raczej o farcie to za dużo nie powiedzą, bo jeśli ktoś w tej lidze ma farta to właśnie kolejorz.
Gdyby nie te bramki w doliczonym czasie gry, Lech o nic by już w tym sezonie nie walczył.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 24.04.2009, 08:00
swinia napisał(a):Wyświetl post
W Poznaniu raczej o farcie to za dużo nie powiedzą, bo jeśli ktoś w tej lidze ma farta to właśnie kolejorz.
Gdyby nie te bramki w doliczonym czasie gry, Lech o nic by już w tym sezonie nie walczył.
Trener nam zawsze mowil gra sie do tad do poki sedzia nie gwizdnie trzy razy.Czy to bramka w pierwszej czy ostatniej minucie nie ma znaczenia, ale fakt faktem ze koncowki maj dobre
,
Odpowiedz cytując
swinia
Member

Stary 24.04.2009, 08:45
Nie no chwała im za to, że potrafią grać do ostatniej minuty, a nawet sekundy.
Ale nie widziałem jeszcze czegoś takiego, żeby w co 2 meczu zdobywać bramkę w doliczonym czasie.
I każda z tych bramek nie była na podwyższenie wyniku, tylko dawała lechitom jakiś punkt.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Stary 24.04.2009, 09:17
Cytat:
Jakiej? choćby gol Marcele może zawstydzić niejednego napastnika w Polsce.
I to nie żaden fuks, tylko gra 11 zawodników. Nie jest powiedziane że tylko napastnicy muszą strzelać, sam bramkarz golem nie pogardzi.
No dobrze, źle się wyraziłem. Nie chodziło mi o to że gol Marcelo był fuksiarski, ale że gol z Górnikiem może jak dla mnie taki być. Im bardziej, tym lepiej
Odpowiedz cytując
mlynek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 24.04.2009, 09:27
No zgadza się że gra 11 i fajnie jak wszyscy z dróżyny się udzielają strzelecko ale już nie jest fajnie jak się udzielaja wszyscy oprócz napastników !!!!!!!. W takim wypadku może 6 obrońcami zagrać to będziemy jeszcze wiecej goli ładować
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 24.04.2009, 09:27
Nie ogladalismy Beto razem z Jirsakiem i Brozkiem w akcji, moze teraz ?

Odpowiedz cytując
amigo72
Junior Member

Stary 24.04.2009, 09:39. Goście
Z całym szacunkiem dla kibiców Wisły Kraków ale dlaczego na to spotkanie nie został wyznaczony sektor dla kibiców Górnika Zabrze ?
Odpowiedz cytując
mlynek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 24.04.2009, 10:08
Bo może to nie zależy od nas tylko od popierniczonego zarządu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów