The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.03.2009, 12:12
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Niedzielan w najblizszy weekend, w 90 minut moze sobie zalatwic swoja przyszlosc w Wisle. Uwielbienie trybun i miejsce w pierwszej druzynie.
Wystarczy, ze trafi 2-3 razy do bramki cabajowej.

Ja maksymalnie wierze w tego chlopaka, i w to, ze przelamanie nastapi w meczu z TAMTYMI. Ten gosc wie jak strzelac bramki. Moga byc brzydkie, wepchniete nosem, kutasem, kolanem. Ale musza wpasc.

Dajesz Andrzej! Dla obydwu Zos! ; )
Pod nieobecnośc Brozka moze załapie sie do 18nastki meczowej,ale czy bedzie mial okazje zagrac

W sumie dobrze zaprezentowal sie w mlodej, ale z juniorami to nawet Janusz Dino Swierad moglby cos ukąsić.
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 16.03.2009, 12:13
Nitrox napisał(a):Wyświetl post
Przecież mamy Beto, który jest dobrym snajperem, i w ciągu 4 czy 5 lat w Brazylii strzelił aż 4 gole

A co do meczu, to fakt bedzie ciężko, ale derby jak dobrze wiemy rządzą sie innymi prawami a o motywacje zawodników na ten mecz to sie nie boje.

EDIT: 1q2 skoro uwzględniasz sparingi to uwzględniaj do końca, Ćwielong trafił chyba 3 razy w sparingach.
Jak dla mnie Ćwielong własnie powinien zagrac od początku jako napastnik, widac ze chłopak sie stara i ciągnie gre do przodu.
Beto może zdobędzie bramkę pod warunkiem że w końcu stanie przodem do bramki , w innym razie wyręczyc mogą go Mały i Boguski ktory ma sporo do udowodnienia po słabym meczu w Bełchatowie .

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.03.2009, 12:35
Nitrox - Beto tylko dlatego zaliczyłem sparingi bo w lidze to on niewiele zagrał - kilka minut w pierwszym, kilkanaście w drugim , kilkadziesiąt w trzecim ,więc nie moża wymagac jakiś cudów, natomiast grał w każdym z 8 sparinach w pierwszym składzie - gdzie powiedzmy sobie szczerze - gola jest o wiele łatwiej strzelić ,niż w meczu o stawke i nic z tego nie wynikło.

Gdzie ja nic do niego nie mam - widać że bardzo się stara, tyle że ja za bardzo nie wiem do czego on tak na prawdę jest nam potrzebny.Bo oprócz wzrostu to on jest przeciwieństwem tego, co chciał Skorża.
A na Ćwielonga licze
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.03.2009, 13:05
Ja się nie zgodzę co do Beto, bo uważam, że jest w nim duży potencjał. Po pierwsze gra tyłem do bramki na najwyższym światowym poziomie i ma dobrą technikę. Na razie to jedyne jego plusy, bo jest wolny, nie gra za dobrze głową i nie wiadomo jak u niego jest ze strzałem. Szybszy już raczej nie będzie, no ale gdyby był to grałby, gdzie indziej aniżeli w Wiśle. Natomiast techniki gry głową, umiejętnego ustawiania się i precyzji strzału może się jeszcze nauczyć, bo ma dopiero 21 lat. Nie chcę przypominać, co prezentował Paweł Brożek w jego wieku. Poza tym sparingi nie są wyznacznikiem czegokolwiek, bo Beto miał zaległości treningowe, a poza tym nasz najlepszy strzelec też nigdy w sparingach nie błyszczał. Będzie jeszcze z Beto duża pociecha, tylko Skorżą musi go odpowiednio ułożyć piłkarsko, tak jak to zrobił z Diazem.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 16.03.2009, 13:36
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Ja się nie zgodzę co do Beto, bo uważam, że jest w nim duży potencjał.
Potencjał to ma Robert Lewandowski, który rok temu grał w 2 lidze. A teraz walczył w pucharach i w kadrze bez żadnych kompleksów. Beto jakby nie to,ze jest z Brazylii i jest to nasz największy transfer tej zimy to juz by dawno byl odstawiony. Takich zawodników w Polsce jest cała masa.
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Stary 16.03.2009, 13:51
To pokaż mi zawodnika, w polskiej lidze, który tak dobrze gra tyłem do bramki i jeszcze potrafi umiejętnie utrzymać się przy piłce i celnie odegrać. Na pewno koleś lepiej rokuje od Branko Radovanovicia czy Marcina Robaka, za którego trrzeba byłoby zapłacić ok. 0,4 - 05 mln E. Nie ma co skreślać chłopaka, bo jeszcze nie miał szansy w pełni się pokazać. Tak samo było mnóstwo lamentów na forum odnośnie MArcelo po błędzie w Wrocławiu, a jak się okazuje gra naprawdę dobrze.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 16.03.2009, 13:55
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Potencjał to ma Robert Lewandowski, który rok temu grał w 2 lidze. A teraz walczył w pucharach i w kadrze bez żadnych kompleksów. Beto jakby nie to,ze jest z Brazylii i jest to nasz największy transfer tej zimy to juz by dawno byl odstawiony. Takich zawodników w Polsce jest cała masa.
Podaj prosze chociaz jeden przyklad takiego zawodnika, ktory tak potrafi sie zastawiac i trzymac krotko pilke
Odpowiedz cytując
Verinho
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.03.2009, 13:59
Dajmy jeszcze troche czasu dla Beto , temperatura w Polsce rusza wysoko w górę to i może w Beto obudzi się ten piłkarski klimat Brazylii a tak na poważnie to przypomina Branko Radovanovic'a...czyli jest Paweł Brożek a potem długo długo nic , no zapomniałem o Ćwielongu...w niedziele wygramy będzie dobrze...pozdrawiam
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 16.03.2009, 14:02
A podaj prosze, co wynika z takiego zastawiania sie i trzymania krotko pilki.
Bo to podobnie jak z Kielbowiczem - cudownie sie rozpedzal lewa strona i potrafil ulozyc noge do dosrodkowania na 32tys sposobow. Tyle ze w 99% przypadkow gówno z tego wynikalo.

Pokoi co, to Beto jest slabszy od Kmiecika.
Wymienil stryjek siekierke na kijek.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 16.03.2009, 14:14
mic napisał(a):Wyświetl post
Podaj prosze chociaz jeden przyklad takiego zawodnika, ktory tak potrafi sie zastawiac i trzymac krotko pilke
Ślusarski, który jest o niebo lepszy niż ten drewniak.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.03.2009, 14:15
Łobo kilka lat temu ( w Płocku) grywał jako napadzior , dopiero w Lubinie przekwalifikowali go na prawe skrzydło.No ale to zależy od Skorży jaki skład wystawi.

Co do Beto to od samego początku pisałem ze z ligi stanowej nie ściagnie sie drugiego Pato czy Robinho, prędzej zawodnika (w najlepszym razie) klasy Brasili lub takiego słabszego Pauliste a w najgorszym tych co grali w Pogoni Szczecin.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 16.03.2009, 14:40
gdy opuszczał nasz kraj śmiano się z niego że ma 50% skuteczności w sam na sam na pustą bramkę.
wiec nie wynośmy chłopa na piedestały bo strzelił 3 gole.
Ciekawe czy podobna by była opinia jakby nie wrócił do Polski.
Nie sadze, bo wszyscy o nim zapomnieli

My na tym forum potrafimy tylko narzekac

Beto słaby, ten słaby, a jakoś nikt nie mowi ze waszka G.. yy Marcelo G gra na razie baaardzo poprawnie.
Mieliśmy w Bełchatowie 20 sytuacji, owszem nie strzeliliśmy nic, jesteśmy nieskuteczni, ale mieliśmy okazje.
****a
Rok czy 2 lata temu, to w meczu po 3 starzły oddawaliśmy.

Niestety,ale z braku laku...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 16.03.2009, 14:56
Ty tak na serio uwazasz ?
Odpowiedz cytując
Bnn
Member

Od: 03.2003

Stary 16.03.2009, 15:08
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Łobo kilka lat temu ( w Płocku) grywał jako napadzior , dopiero w Lubinie przekwalifikowali go na prawe skrzydło..
i będzie naparzał z woleja, jak w końcówce w Bełchatowie
na pewno tak zadziorny i przebojowy piłkarz zastąpi Brożka
There is only one Dennis Bergkamp
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 16.03.2009, 15:13
mic napisał(a):Wyświetl post
Ty tak na serio uwazasz ?
oglądałem w TV spotkanie Cracovia - ŁKS i w ostatni weekend na żywo Cracovia - Lechia i mogę powiedzieć tyle, ze po powrocie Ślusarski zmienił się nie do poznania. To jest taran, do tego szybki i o dziwo bardzo dobrze grający technicznie. Beto nawet nie zbliża się do jego poziomu aktualnie, więc nie rozumie zdziwienia. My potrzebujemy bramkostrzelnego napastnika a nie "zastawiacza"
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Stary 16.03.2009, 15:19
Na tym forum jest mnóstwo żenujących płaczków - kibiców sukcesu, którzy tylko potrafią krytykować. Jakby poziom frustracji i narzekań przełożył się na głośność dopingu, to byłoby zajebiście. Beto powinien wyjść w pierwszym składzie, bo te klocki grające na obronie cracovi mogą stłamsić delikatnego Boguskiego czy Ćwielonga. Poza tym drużyna powinna grać piłki do Beto na wykończenie akcji, a nie tylko po to aby on ją rozegrał.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 16.03.2009, 15:20
BTW.. Ciekawostka:
Co roku, odkad Ice awansowaly, mecze rewanzowe wygladaja tak, ze ZAWSZE - my jestesmy w lekkim dolku/zadyszce/gorsze formie, a parchy wrecz eksploduja mistrzowska forma.
I ZAWSZE konczy sie to ich zmiecieniemz powierzchni ziemi.

Tak bedzie i tym razem, gdy jako zespol w kryzysie wygramy tradycyjnie 3:0.
A z dziadostwa zamiedzowego nie zostanie nawet pyl.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
MedEx
Member

Od: 02.2009

Stary 16.03.2009, 15:30
Dokładnie, ja też jestem przekonany że ich zmieciemy.
Zastanawia mnie jednak inna sprawa a mianowicie zestawienie obrony. Skorża ma nie mały orzech do zgryzienia. Głowa i Marcelo mają zagrożenie żółtych kartek, więc jeśli jakąś dostaną w tym meczu (a na derbach o to nie trudno) to nie mamy stoperów na Lecha. Chyba najlepiej by było jakby na derbach jeden z nich usiadł na ławie (wg. mnie Głowa) bo chłopaki i tak w tym meczu będą gryźć trawę a na Lechu bez Głowy nasza obrona posypie się jak domek z kart.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.03.2009, 15:49
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Poza tym drużyna powinna grać piłki do Beto na wykończenie akcji, a nie tylko po to aby on ją rozegrał.
Jak ktoś wiecznie stoi tyłem do bramki to ciężko by wykańczał akcje.Poza tym na 'kloca' w obronie imo lepszy jest ktoś zwinny i szybki a nie drugi kloc.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 16.03.2009, 16:05
Takie fakty, że wszyscy wieszają psy na Beto, a jakby piłka po jednym z kornerów (co Beto takim pół szczupakiem uderzał, ale trafił nieczysto) wpadła do siatki to wszyscy by się roztkliwiali nad tym jaki to świetny grajek i jak potrafi się zastawić. Dajcie mu trochę czasu zanim zaczniecie gościa równać z błotem. Podejrzewam, że jeśli Skorża postawi na niego to będą jeszcze z niego ludzie. Tylko najważniejsze, żeby czasem po prostu szybciej odegrał zamiast się zastawiać, bo często to jest aż za bardzo przewidywalne. A jak będzie stosował też inne rozwiązania, to będzie jeszcze groźniejszy. No i musi się trochę wyzbyć egoizmu i myślę, że będzie bardzo dobrze. Widzę w nim potencjał. Mam nadzieje, że przeciwko Cracovii wybiegnie od początku.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 16.03.2009 o godz. 16:10.
Odpowiedz cytując
Nitrox
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 16.03.2009, 16:07
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Takie fakty, że wszyscy wieszają psy na Beto, a jakby piłka po jednym z kornerów (co Beto takim pół szczupakiem uderzał, ale trafił nieczysto) wpadła do siatki to wszyscy by się roztkliwiali nad tym jaki to świetny grajek i jak potrafi się zastawić. Dajcie mu trochę czasu zanim zaczniecie gościa równać z błotem.

Jedna jaskółka wiosny nie czyni !! !!
Ile tego czasu Beto to mialbyć napastnik, który odrazu wniesie duzo do Naszej gry, zacznie strzelać. Został sprowadzony z myślą o odciązeniu Pawła Brożka. I teraz mamy taki finał, że Broziu jest kontuzjowany, a bramki w wykonaniu Beto jak nie było tak nie ma.
Ostatnio edytowane przez Nitrox : 16.03.2009 o godz. 16:10.

Odpowiedz cytując
MenTos1906
Junior Member

Od: 03.2009

Stary 16.03.2009, 16:08
z ickami wygramy na 100% stawiam 3-0
Kurst w Totku

1.55 . 3,50 5,50

ja mam prośbę do gniazdowego zeby nie zapodawał juz piosenki "Kraków jest nasz..."
bo jak powrzechnie wiadomo to jest zydowska piosenka a my nie powinnismy sie znizac do ich poziomu i tego spiewac bo i tak wiadomo ze Krk jest nasz ;]
Bieżanów stary Bieżanów Nowy Bieżanów zawsze trójkolorowy !!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 16.03.2009, 16:16
No, fakt. Beto nie strzelił bramki przez łącznie 90 minut gry w lidze. Toż to niespotykana na skalę europejską niemoc strzelecka. Jak mówiłem - potrzeba więcej czasu, żeby ocenić gracza, a nie skreślać go za 3 ogony.
Odpowiedz cytując
jarek kazik
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.03.2009, 16:20
Tradycyjnie 3-0 i NA KOLANA
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 16.03.2009, 16:37
Widze, ze znowu niezla napinka idzie i pewnosc siebie....

zebym nei musial pomeczu cytowac na wyrost pewnego 7 kotow z jego postem i zmieceniem z powierzchni ziemi pejsow...

ogłady ludzie!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.03.2009, 17:20
Nitrox napisał(a):Wyświetl post
Beto to mialbyć napastnik, który odrazu wniesie duzo do Naszej gry, zacznie strzelać.
Ty to chyba jakieś projekcje masz. Przecież od razu było powiedziane, ze Beto ma zaległości treningowe po kontuzji i trochę potrwa, zanim je nadrobi...
A napastnik, który z miejsca seryjnie zacznie strzelać bramki(a przynajmniej daje takie nadzieje)kosztuje od półtora miliona euro wzwyż.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 16.03.2009, 18:20
MenTos1906 napisał(a):Wyświetl post
z ickami wygramy na 100% stawiam 3-0
Kurst w Totku

1.55 . 3,50 5,50

ja mam prośbę do gniazdowego zeby nie zapodawał juz piosenki "Kraków jest nasz..."
bo jak powrzechnie wiadomo to jest zydowska piosenka a my nie powinnismy sie znizac do ich poziomu i tego spiewac bo i tak wiadomo ze Krk jest nasz ;]
1. Powiedz mi czemu ta piosenka jest żydowska ? Bo była już dyskusja na ten temat.
2. Lechia śpiewa o Trójmieście i chyba oni nie "zniżają się " jak to ująłeś.

2-1 Dla nas : Boguś i Beto
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
Maciejj
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 16.03.2009, 18:27
Plancu - a ja na Wtorku juz dałem krzyżyk i nic Wisła z niego nie ebdzie miała

Chciałbym się mylić za np 3 miesiace jak bedzie miał na koncie np 8-10 bramek i publicznie na forum zwrócic mu honor - ale niestety........... marne szane........ jak powiadają żabojady
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 16.03.2009, 18:50
http://wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=5447

Nieźle sie niedzielan urwał obrońcom w ME ciekawe czy dałby rade w jej ważniejszym odpowiedniku.
Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 16.03.2009, 19:20
Piotrka B. wysłać do ataku a nasi rywale beda myśleli ze to Paweł i beda go kryli we trzech
to sie zrobi miejsce dla wolnego Beto albo drobnych Bogusia i Małego
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów