|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
dla kogoś bedzieto np spalanie,a ktoś inny ma to w głębokim poważaniu i dla niego liczy sie tylko żeby miał "kopa" i dał z siebie wyciągnąć ponad 200 dla jeszcze kogoś innego będzie się liczyło to,żeby był wielki bagażnik i wygoda.ktoś jeszcze inny powie,że on nie jeździ z bagażami,a z kartą kredytową,więc na bagażniku mu nie zależy,ale liczy się wygląd i prestiż marki,żeby laski wyrywać.wszystko zależy od tego,jakie kryteria przyjmiemy.dla mnie np ma to być samochód który ,ało pali jest bardzo pojemny i oczywiście jak najbardziej bezawaryjny.i taki samochód kupiłem.jest to gfiat scudo.części w przystępnych cenach,pakuje się 9 osób,ewentualnie sporo towaru.spala w zależności od sposobu jazdy od 7,2-9,5.ciężko się wychylić poza 150 km\h, a poza tym jest to niepotrzebne bo wlaśnie wtedy zbliżam się do tych prawie 10l\100km.oczywiście diesel., co do koreańczyków.ojciec ma lanosa z 2000-ego roku.przejechane niecałe 100 000 km.bezawaryjny praktycznie,a ceny części są tak niskie,że trzeba je niemal hurtem kupować,żeby było za co zapłacić(oczywiście nie bierzcie tego dosłownie)pomyka sprawnie,nie jest to wyścigówka,ale kompleksów nie ma w mieście i na trasie.jedyne zmartwienie to spalanie.trasa ok 8 l(da sie mniej,ale to jest jazda monotonna) miasto 10,a jak jest dużo korków to jest w stanie łyknąć więcej.kolega ma nubirę kombi w gazie spala w mieście ok 12 l w trasie 9-10.też nie ma kłopotów z awariami,a pzrejechał już ok 170 000.wydaje mi się,że poziomem wykonania koreańczyki zaczynają się zbliżać do japońców.może to jeszcze nie to,ale niedługo już im dorównają. ![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Fakt że Niemcy ostatnio przestali robić niezniszczalne auta bo im się to po prostu nie opłaciło
Mimo tego proponuje porównać po 10 latach użytkowania stan golfa i Twojego kia oraz ceny części zamiennych do tych aut zobaczymy czy stosunek jakość /cena będzie dalej taki wspaniały. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Juz patrzylem na ceny czesci i wcale az tak drogie nie sa. Choc zobaczymy ile wytrzyma zawieszenie autko ma dopiero niecale 4k kilosow nabite wiec zobaczymy jak to wyjdzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A golfiny które do nas przyjeżdżają po 200 tyś jeśli w benzynie lub więcej w dieslu
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
a ja polecam Mitsubishi Lancer Sportback
![]() zalety: a) podobny do Mitsubishi Lancer EVO X b) przestępna cena w granicach +65 tys zł c) 143 konie mechaniczne! d) 205 km/h maksymalna prędkość! e) spalanie na trasie 7-8l, w mieście 10-12l. f) agresywny przód "paszcza rekina" (taki Wiślacki |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Jak Lancer to tylko Evo
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Trasa po 'emerycku' - 10 Trasa dynamicznie - 12-15 Miasto b. spokojnie - 13-15 Miasto dynamicznie - 17-19 Upalanie - 22+ ;-) --- dodtakowo statystyki z aut jezdzonych w pracy, wszystko trasa (z wypozyczalni firma placi za paliwo, wiec sa to wartosci przy jezdzie raczej ostrej, sporo po gorzystych rejonach) Zafira 1.9CDTi (chyba, jakis diesel z tych nowych) - 10.3 Alfa 159 kombi, 1.9JTD (150KM) - 11.5 (a na odcinku 140km po gorach z wylaczona kontrola trakcji i abs bylo ponad 17) Punto 1.3 (jakis turbodiesel z tych nowych) - 8.3 Punto 1.2 (benzyna) - 8.7
Ostatnio edytowane przez Soul_reaper : 16.12.2008 o godz. 15:02.
![]()
**********************Open Minds Will Dominate**********************
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Natomiast nie uwierzę, ba to niemożliwe, że Alfa 1.9JTD łyknęła 17l. ON ![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
No niestety, to ze silnik jest diesel nie oznacza przymusu bycia oszczednym. Przy jezdzie po gorach (2,3, czasem 4 bieg) w zakresie obrotow 3000-4200 (wyzej brakuje mocy) tyle wlasnie spalil. Chociaz przyznaje, ze nie byla to normalna jazda.
Te silniki sa super, jak jedziesz po autostradzie z predkoscia 120km/h na 6 biegu - wtedy realne jest 7l/100. Jak jedziesz szybko to raczej sie musisz liczyc ze zuzyciem ponad 10. ![]()
**********************Open Minds Will Dominate**********************
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chodzi przypadkiem o felunek do Citroena AX?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No wiesz, jeździłem chwilę Mercedesem E400 Cdi (niestety nie swoim
) i musiałem się mocno nagimnastykować by spalił ponad 15 litrów. A jak nie patrzeć to silnik 4 litry V8 z automatem z zapiętym trybem sportowym Wisełka: Jeśli masz odpowiednio gruby portfel możesz kupić wersję 1.9 TDI - 101KM / 131KM, 1.6 - 90KM, 1.8T - 150KM / GTI 179KM ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
Rozkmini mi ktoś DOKłADNE spalanie Fiata Bravo 1.6 16V 98r ?
Opłaca się montować Motoflow ? Na etykiecie produktu napisane, że spalanie mniejsze o 18%. Z tego co wiem realnie wychodzi jakieś 13% mniej. Prawda to ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
a teraz takz ciekawosci jakie sa wasze opinie na temat VW Bory jezdzil ktos
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
A mnie się Golfy po prostu nie podobają i tyle. Nieważne jaki silnik, jaki kolor, czy to IV czy V czy nawet nowa VI.
Za tą samą cenę jest duży wybór innych aut - wizualnie oraz pod względem awaryjności z tej samej półki już nie mówiąc że nawet czasami z wyższego segmentu. Popularność niestety nabiła cenę która jest niewspółmierna do produktu ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Droga jeszcze długa...
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Opłaca się kupić Renault Safrane ? Miał ktoś styczność z tym ? Chodzi mi to auto strasznie po głowie, a myśle że jakbym sprzedał swoje obecne autko, to byłby w moim zasięgu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lubi się popsuć. Zwłaszcza elektryka i strasznie wkurzyć, a jest jej dużo. Oprócz tego części są dość drogie. Od razu odradzam Safrane z automatem. Jeśli już to warto rozglądnąć się za samochodem z końca produkcji i silnikiem diesla 2.2. Nie należy do dynamicznych, ale oszczędnych. Samo auto jest wygodne i bogato wyposażone skóry albo welur, automatyczna klima, elektryczne szyby i lusterka, to standard.
|
|
|
|
Voyage! Voyage!
Offline |
|
|
Jakby ktoś miał do załatwienia alufelgi 13" na 3 śruby (tak na 3 a nie na 4 jak zwykle...) to niech da znać.
![]()
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Pytanie ! Chce kupić nawigacje GPS tylko jestem w tym zielony czym się kierować ? ile musiał bym dać za taka porządna, chodzi mi głownie o Polskę, jaką polecacie?
![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
Ja mam coś takiego: http://www.komputronik.pl/Nawigacje_...elny,id,50816/ ![]() Zalety: 1. Świetny wygląd 2. Mapy Polski i praktycznie wszystkich krajów europejskich 3. Prosta w obsłudze i darmowa aktualizacja map i softu na stronie HP 4. Szybki procesor - bardzo szybkie obliczanie nawet długich i skomplikowanych tras 5. Możliwość słuchania mp3 czy oglądania filmów Wada: 1. To tylko automapa - nie pograsz w pasjansa, nie wgrasz własnego oprogramowania, nie wyszukasz niczego w internecie Zasada numer jeden -> poniżej 500 zł cokolwiek kupisz będzie szajsem - taka prawda i nie warto wierzyć reklamom gdzie wszystko jest 3D i w ogóle zaprowadzi Cię do własnej łazienki. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Witam,
Potrafi się ktoś wypowiedzieć o Rover'ach. a dokładnie o 620sdi? Czy to prawda, jak pisza w ogłoszeniach, że spalanie średnie wynosi ok. 6l/100km? Jak sprawa wyglada z częściami zamiennymi, awaryjnością itp... z góry dzięki wielkie za odp. Pozdr. |
|
|
|
Banita
Od: 11.2008
Offline |
|
|
ja posiadam Volvo S40 z 1997... żre różnie - przy zimie i miescie 13 litrów przy krótkich przejazdach typu "rusz hamuj" spokojnie potrafi w.......ić. na trasie przy delikatnej jezdzie w granicach 90-100 km zejdzie poniżej 7... ogólnie paliwożerna jednostka ale z drugiej strony kawał auta i nie narzekam na nic w nim właśnie oprócz spalania
co do koreańczyków. jakbym musiał kupić auto a miałbym żone,dziecko i mało kasy to jak najbardziej lanos czy matiz - naprawią wszedzie, czesci grosze, ubezpieczenie tańsze, matiz pali naprawde mało.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
a ja mam pytanie bylem sobie dzisiaj na Zakopiance w Libertowie w salonie VW tak ogladam to nowe polo i nachodzi mnie mysl czy najmocniejszy silnik nowego Polo to tylko 80KM
bo widzialem tam VW Polo 1.2 50 KM i bodajze 1.9 80KM i jeszcze jedno nie wierze ze Polo spali w trasie 3.9 l na 100 a nowy Golf 6 - 6l/100km w miescie ![]()
Ostatnio edytowane przez WiselkaMLP : 16.12.2008 o godz. 16:32.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
ja posiadam golfa 4 1.9 tdi 130km model z 2k2 na automacie, śmiga się dobrze spalanie tak na oko to ok. 9l w mieście i 7 na trasie podczas w miarę spokojnej jazdy, myślałem, że będzie gorzej ale nie zmusza mnie do sięgania do portfela zbyt często
automat też ciekawy, szczególnie w korkach choć nie powiem bo brakuje mi manuala
Ostatnio edytowane przez mdgn : 17.12.2008 o godz. 00:12.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Miał ktos doczynienia z "Pugotem" 307 w dielsu
to samo pytanie odnośnie Scenica ok 2004 r. i Xary Picasso. ![]()
...Pamiętaj gdzie Twój Kraj! Gdzie Dom Twój, bratni śpiew. I Tego nie porzucisz nigdy, Dumy z własnej Ojczyzny!...
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Z tego co słyszałem kiedyś od pracownika hurtowni motoryzacyjnej to ogólnie Francuzy strasznie awaryjne nie są - ale jak przyjdzie co do czego to części duuużo droższe niż do Forda czy Opla np.
Ale za to francuskie auta są po prostu bardzo ładne - jak się trafi zadbany egzemplarz to ok. Znam kilku ludzi co jeżdżą Megankami i sobie bardzo chwalą. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
ja po doświadczeniach sasiada z Clio i Scenickiem żadnego Renault nie kupie.
ciągle psuje sie coś z elektroniką, łatwo i tanio sie tego nie naprawi, a nawet jeśli juz, to i tka sie niedługo zepsuje. Klasyka to ABS który(w obydwu autach identycznie) działa lub nie, np przestaje działac podczas gwałtownego hamowania.... dodam ze obydwa auta były mało eksploatwane, usterki pojawiły sie po około roku(!) i zniknąc nie chcą ![]() ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Vide Cul Fide
Od: 09.2004
Offline |
|
|
haha
generalnie zajebiscie , nic tylko kupowac Świstakowi |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no zależy jaki egzemplarz sie trafi. co nie zmienia faktu, że podobno elektronika i elektryka lubi siąść. tego się obawiam. miałem doczynienia z Renaultami i Citroenami i wszystko działało ok. wiadomo, że niektóre części w wyniku eksploatacji sie wymienia, ale jakichś jaj nie miałem.
![]()
...Pamiętaj gdzie Twój Kraj! Gdzie Dom Twój, bratni śpiew. I Tego nie porzucisz nigdy, Dumy z własnej Ojczyzny!...
|
|
|
|
Droga jeszcze długa...
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Sprzedam Citroena Saxo 1.1i, rocznik 99, w bardzo dobrym stanie technicznym, przebieg TYLKO 55 000 (autentyczny ! bez przekręcania licznika itp, kupiłem go dwa lata temu od znajomego starszego pana, który był pierwszym właścicielem). Tanio !
Jeśli ktoś byłby zainteresowany - priv. Zdjęć póki co nie mam - musze mu dopiero zrobić ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 03.2005
Offline |
|
|
chodzi o del sol czy tą w starej budzie ?
Ale na codzien sam tankuje na tesco i paliwo bardzo dobre ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|