The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy komentarze ze strony TWSD, powinny zniknąć?
Tak, forum jest od komentowania, strona tylko od informowania! 61 26,99%
Nie, ale moderatorzy powinni się bardziej przyłożyć. 85 37,61%
Nie, komentowanie wiadomości to nierozerwalna część tej strony. 80 35,40%
Głosujących: 226. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
P.e.c.h
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.10.2008, 16:56
Wszystko jest napisane
http://www.awf.krakow.pl/studia/rekrut/rek_09.pdf
Odpowiedz cytując
P.e.c.h
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 14.10.2008, 23:29
Sorry, że tak post pod postem.

Pytanie do studentów UR. Nie ma ktoś do sprzedania albo pożyczenia książki do matematyki "Matematyka dla studentów kierunków technicznych i przyrodniczych" (lub cos koło tego), Marka Ptaka?

Pzdr.
Odpowiedz cytując
d.j
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 15.10.2008, 04:31
Pech, książka ta jest dostępna w księgarni uczelni na 29-listopada Cena 29 zł(czy coś koło tego)
Wiem bo też muszę zakupić to jakże fascynującą książkę;/

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 11.11.2008, 15:44
Na medycynę na UJ trzeba super napisać maturę z fizyki? A wogle to mam pytanie do studentów czy UJ zalicza się do tych uczelni,które zmieniają na podst fizykę w tym roku? Bo nic nie jest napisane,ale zawsze mam nadzieję A drugie pytanko,to czy jest ktoś, kto zdawał podst polski i dostał się na filologię angielską?
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
IndykTSW
Senior Member

Stary 11.11.2008, 16:24
Ja mam pytanie odnośnie administracjii, europeistyki i ogolnie tego wydziału stosunków międzynarodowych na Uniwersytecie Ekonomicznym. Jak wygląda program studiów? Dużo matematyki?
Perkele!
Odpowiedz cytując
Natkan
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 11.11.2008, 16:32
Jestem na profilu mat-info-fiz jednak okazało się to pomyłką. Zdecydowałem się pisać maturę z geografii. Poradźcie mi na co i gdzie moge iść po zdaniu takiej matury.
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 11.11.2008, 16:42
unpredictable_wislaczka napisał(a):Wyświetl post
Na medycynę na UJ trzeba super napisać maturę z fizyki? A wogle to mam pytanie do studentów czy UJ zalicza się do tych uczelni,które zmieniają na podst fizykę w tym roku? Bo nic nie jest napisane,ale zawsze mam nadzieję
W tym roku na medycyne byl prog 240 pkt (liczone jako suma % chemia biologia fizyka). Trzeba jednak wziac pod uwage ze w tym roku matura zwlaszcza z biolcy byla wredna i ten prog byl niski. W tamtym roku chyba 252. Takze fizyke napewno trzeba niezle napisac. Niekoniecznie wszystkie 3 przedmioty po 90% ale jesli z fizy gorzej sie czujesz to pozostale 2 juz napewno na tyle musza byc Nie slyszalem nic, zeby miala byc jakas zmiana na fizyke podstawowa.
Mimo wszysto zachecam do nauki i zapraszam do wesolego grona studentow medycyny
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 11.11.2008, 16:53
Mam pytanie odnośnie studiów medycznych .
Wie ktoś jakie były progi przyjęć w tym toku na medycynę we Wrocławiu , Poznaniu i Katowicach (w Krakowie widze powyżej ) . czy to prawda również ,że można wybrać dowolną ilość uczelni ?
Odpowiedz cytując
Mlody Wislak
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 11.11.2008, 16:59
Natkan napisał(a):Wyświetl post
Jestem na profilu mat-info-fiz jednak okazało się to pomyłką. Zdecydowałem się pisać maturę z geografii. Poradźcie mi na co i gdzie moge iść po zdaniu takiej matury.
Sporo jest uczelni i na nich kierunków gdzie Geografia jest wymagana
Politechnika
UEK
AGH
pewnie i inne uczelnie

Kierunki to np: Administracja , Inż. Środowiska , Geodezja i Kartografia ... + jeszcze wiele innych
oderint dum metuant

JEDNA WIARA CAŁE ŻYCIE - WISŁA KRAKÓW PYCHOWICE
Odpowiedz cytując
Natkan
Senior Member

Stary 11.11.2008, 17:01
a gdzie bym mógł znaleść charakterystyke tych kierunków ? Praktycznie wszyscy kótyrch znam ( z klas maturalnych) wiedzą gdzie i na co pójdą a ja nie mam pojęcia i to mnie dobija że nie mam pomysłu na przyszłość
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda
Odpowiedz cytując
Mlody Wislak
Senior Member

Stary 11.11.2008, 17:05
wszystko co cię interesuje znajdziesz na stronach internetowych poszczególnych uczelni )
Ja rok temu miałem podobny dylemat co ty aż do ogłoszenia wyników maturalnych
oderint dum metuant

Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Stary 12.11.2008, 23:38
A powiedzcie mi jeszcze, jak to jest z tym świadectwem? Czy po zakończeniu roku rzeczywiście jedynie do szuflady? Bo tak przez 3 lata liceum mówili,że żadna uczelnia nie potrzebuje ocen. Chodzi mi o to,że dużo osób strasznie zaczęło się przejmować średnią na koniec,dlatego pytam czy potrzebnie?
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 12.11.2008, 23:47
raczej nie jest potrzebne...99% Szkół Wyższych nie bierze go pod uwage...patrza tylko i wyłącznie na mature.

Dam Ci rade...ucz się tych przedmiotów które zdajesz na maturze...a reszty tylko tak aby ''być światłym człowiekiem'' jak to mówią
pasek na świadectwie na studia Cię nie przyjmie...

pozdrawiam
Odpowiedz cytując
nowy_piotrek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 12.11.2008, 23:51
IndykTSW napisał(a):Wyświetl post
Ja mam pytanie odnośnie administracjii, europeistyki i ogolnie tego wydziału stosunków międzynarodowych na Uniwersytecie Ekonomicznym. Jak wygląda program studiów? Dużo matematyki?
Czystej majcy niewiele, oczywiscie podstawy jakies na pierwszym roku beda. Zapewne przez semestr. Jesli zdajesz mature z matmy rozszerzona to dasz rade spokojnie.

Poza tym troche przedmiotow w ktorych umiejetnosc dodawania i odejmnowania tez sie przydaje, jak mikroekonomia czy makroekonomia, ktora na kazdym kierunku trzeba przebrnac

Życie bym dał, za krakowską Wisłę...
Odpowiedz cytując
Mamba
Senior Member

Stary 15.11.2008, 22:52
Panowie mam pewien problem
Do wykonania mam prezentacje " Innowacje w działaniach marketingowych w przedsiębiorstwie górniczym", moje pytanie jest takie czy mogę prezentacje tą oprzeć na Restrukturyzacji górnictwa? A może ktoś jest w tym "temacie" i poleci mi jakąś książke która pomogła by mi w tej prezentacji?

Odpowiedz cytując
Tom'ash
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 01.02.2009, 00:21
Czy są na forum byli/aktualni studenci politologii na AP? Jeżeli by się ktoś znalazł to proszę o kontakt na PRIV ważne! (Sprawa dotyczy tylko ludzi którzy ukończyli II rok, mam pytanie o jednego słynnego wykładowcę).
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 01.02.2009, 01:23
Przyznam szczerze, że nie przeglądałem tego forum, więc nie wiem, czy pytanie padło, ale zadam: jaka jest różnica pomiędzy studiowaniem informatyki, a informatyki stosowanej? Chodzi mi głównie o AGH, wydział EAIE.
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 02.02.2009, 22:27
Pilnie poszukuje osoby studiujacej " Zarzadzanie i inzynierie" produkcji na WYDZIALE ZARZADZANIA AGH
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 10.02.2009, 23:55
Mam prośbę do osób studiujących Europeistykę.
Wypiszcie wszystkie uczelnie państwowe w Krakowie, na których można studiować w/w kierunek i na jakich zasadach można się na nie przenieść po I roku? (interesują mnie tylko studia dzienne)
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 11.02.2009, 00:15
Dzisiaj zakończyłem sesje i czuje sie już Studentem II semestru ; )
egzamin z Matematyki Dyskretnej, zrobione 6 zadań na 6.
Odpowiedz cytując
PauL
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 11.02.2009, 10:21
fanTS1906 napisał(a):Wyświetl post
Mam prośbę do osób studiujących Europeistykę.
Wypiszcie wszystkie uczelnie państwowe w Krakowie, na których można studiować w/w kierunek i na jakich zasadach można się na nie przenieść po I roku? (interesują mnie tylko studia dzienne)
Nie jestem studentem tego kierunku, ale Europeistyka to zapewne tylko na UJ i UP.
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Stary 11.02.2009, 17:32
A ktoś się orientuje,do kiedy można składać te jakby aplikacje na studia w Anglii Gdzieś przeczytałam,że jakoś do połowy stycznia.Ale na tej głównej stronie zajmującej się wysyłaniem tego na poszczególne uczelnie cały czas można się zarejestrować.Dlatego pytam..

Odpowiedz cytując
DrewniaQ
Senior Member

Stary 11.02.2009, 18:14
Ja się coraz bardziej intensywniej na budownictwie na politechnice.

Automatyka i robotyka jest teraz chyba razem z informatyką najpopularniejsza, większość tam chce iść kogo pytam. Ja bym fizyki nie przeżył.. Zobaczymy
NIC DODAĆ NIC UJĄĆ ! WISŁA KRAKÓW
http://w.drewnicki.pl - fotografia.

W kraju uczą mnie bierności.
Odpowiedz cytując
wojteq_NH
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 11.02.2009, 18:56
no właśnie mógłby mi ktoś przybliżyć studia pt. Budownictwo (WIL) i Transport (WIL) na Politechnice? bo planuje od nowego roku któryś z nich na drugi kierunek i szukam informacji.
:twisted: Good things come to those who wait... :twisted:
Odpowiedz cytując
DrewniaQ
Senior Member

Stary 13.02.2009, 17:33
Właśnie...!
NIC DODAĆ NIC UJĄĆ ! WISŁA KRAKÓW
http://w.drewnicki.pl - fotografia.

W kraju uczą mnie bierności.
Odpowiedz cytując
gackos
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 16.02.2009, 12:23
wojteq_NH napisał(a):Wyświetl post
no właśnie mógłby mi ktoś przybliżyć studia pt. Budownictwo (WIL) i Transport (WIL) na Politechnice? bo planuje od nowego roku któryś z nich na drugi kierunek i szukam informacji.
Jestem na 5 roku na WILu specjalność Technologia i Organizacja Budownictwa, więc co nieco mogę Ci powiedzieć. Nie wiem jak jest teraz, ale przedtem wszystkie grupy chodziły na budownictwo (bodajże przez 2,5 roku), a później wybierało się specjalności: drogi, drogi kolejowe, mosty (wiadomo), konstrukcje budowlane i inżynierskie (chyba najtrudniejsze, głównie projektowanie), budowlane obiekty inteligentne, teoria konstrukcji inzynierskich (tu nie mam pojęcia jak jest) i moja. Ogólnie każdy sobie tutaj daje radę, nawet najwięksi leserzy Wiadomo, jedni obijają się przez cały semestr, a potem muszą poświęcic parę nocy, drudzy uczą się przez cały czas i mają spokój oraz dają tym pierwszym projekty Bardzo ważna jest wytrzymałość materiałów, jak się tego nie zda to nie ma szans żeby iść dalej, ja przez to wylądowałem na urlopie dziekańskim. Można mieć też kłopoty z budownictwem ogólnym (też dużo ludzi to oblewa) z konstrukcjami stalowymi i betonowymi. Wiadomo, że dużo też zależy od prowadzącwego, ale piszę na moim przykładzie. Poza tym nie wiem gdzie studiujesz, możliwe że jakieś przedmioty mogliby Ci przepisać jeśli to jakiś pokrewny kierunek. Jeżeli chodzi o czas po zajeciach to troszkę brakowało mi takiego klimatu jaki jest np. na AGHu (tzn., że wszystko jest tam w jednym miejscu i blisko akademiki), ale przy dobrej ekipie to nie stanowi problemu Podsumowując jest to bardzo dobry kierunek, chociaż jak będzie za parę lat to nie można przewidzieć. Jak będziesz chciał jakieś inne informacje to pisz.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 16.02.2009, 20:56
DrewniaQ napisał(a):Wyświetl post
Ja się coraz bardziej intensywniej na budownictwie na politechnice.

Automatyka i robotyka jest teraz chyba razem z informatyką najpopularniejsza, większość tam chce iść kogo pytam. Ja bym fizyki nie przeżył.. Zobaczymy
Na AiR na PK nie ma jakoś specjalnie dużo fizyki, właściwie to tylko jeden semestr.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
Mlody Wislak
Senior Member

Stary 16.02.2009, 22:04
na pewno spodobają ci się laboratoria z fizyki )) (jak nienawidzę fizyki, tak laboratoria były zajebi*te )
Ja mogę się np wypowiedzieć na temat OŚ na WIŚ'u :]
oderint dum metuant

Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 16.02.2009, 22:44
wie ktoś może jakie są kryteria żeby dostać się na AE na zaoczne na turystykę międzynarodową czy wystarczy jak na większości uczelni jako pierwszy zapłacić czesne czy jest konkurs świadectw czy jakiś przelicznik % z matury z danych przedmiotów ;] proszę na priv...
Odpowiedz cytując
Above
Voyage! Voyage!

Od: 02.2004

Stary 21.03.2009, 13:19
Pisał ktoś kiedyś prace licencjacką bądź magisterską z podatków (system podatkowy, rozliczenia, itd) ?
Jakby co to niech da znać na priva bo miałbym kilka pytań.
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów