|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Przecież taki zapis funkcjonuje w całej Europie. Jest bardzo popularny. Nie ma w nim nic dziwnego.
Abstrahuję teraz zupełnie od celowości zatrudnienia Biedrzyckiego, bo to zupełnie inna para kaloszy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
I to będzie obowiązywać przez ten sezon, do końca kariery Biedrzyckiego w Wiśle, w odlboyach też? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Wisła zapłaciła za Biedrzyckiego 5 razy więcej niz dostala za Moltenisa.
Ale wiadomo, inflacja no i Królewski umie w transfery. Sorry za odejście od tematu. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Trzeba myśleć o obronie PP.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Jak dla mnie to zbędne rozgrywki, trzeba skupić siły na lidze. Sens gry w PP jest tylko wtedy kiedy się go wygrywa, inaczej to zbędne marnowanie sił. Z drugiej strony, wstyd byłoby odpaść z trzecioligowcem..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jezeli Jop spełni swoje zapowiedzi przedmeczowe to znaczy że stawia na budowanie pewnosci siebie w druzynie i bardzo dobrze. Wyjść na galowo, rozstrzygnąć mecz do 60 minuty i potem 5 zmian.
A nie jakieś pomysły o Kutwach, Piotrusiach czy innych pseudopiłkarzach. To zaprocentuje w lidze. A możliwe kontuzje? Duda, Broda czy Stepak padli na treningach, także tego. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
a) wyjście - jak to określiłeś - "na galowo" niczego nie gwarantuje, a już na pewno nie rozstrzygnięcia w 60 minut b) te dodatkowe mecze zawsze się odbijają później. Zwłaszcza jak ma się w kadrze trzech stoperów i dwóch bocznych obrońców. Argument o tym że na treningu można też złapać kontuzję wyjątkowo głupi. Jak procentują w lidze takie mecze już widzieliśmy w poprzednim sezonie, gdzie na koniec Kutwa grał na stoperze. Oczywiście, jakby co to wszyscy znowu będą zaskoczeni... P S. Jedynym który pisze o Kutwie czy Starzyńskim w pierwszym składzie jesteś - o ile kojarzę - Ty.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.10.2024 o godz. 21:21.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Konferencja prasowa przed meczem:
https://youtu.be/NE6F-VxFLtU?si=WbhYcEVuxjzcmBvg Nie zagrają (kontuzje): B. Talar, K. Duda, J. Stępak, J. Coley, E. Fazlagic, I. Sapała ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Klasyka gatunku.
Nazwać argument glupim i po prostu przejść dalej. A dlaczego głupi? No bo ja, prezes banku zbożowego tak uważam. I kropka. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Skoro niepalący też chorują na raka, to nie ma sensu rzucać palenia. Skoro mogę mieć wadę serca i i tak umrzeć na zawał mimo zdrowego trybu życia, to nie ma sensu zrzucać wagi i dbać o siebie. Większość idiotów racjonalizuje swoje przeszłe złe wybory żeby poczuć się lepiej, ale nie czyni to ich dobrymi. Ludzie inteligentni wyciągają wnioski i wprowadzają zmiany. Głupie usprawiedliwienia dla bezmyślnych decyzji, bez przyjęcia do wiadomości że ryzyko można zminimalizować, nie go uniknąć, a ludzie robią tak ponieważ - w zdecydowanej większości wypadków rozsądek i ostrożność się sprawdzają. Są ludzie którzy doznali paraliżu bez swojej winy, ale to nie oznacza że mądrze jest skakać na bańkę w środek nieznanego jeziora. Czasem potrzeba skalkulowanegk ryzyka, ale trzeba wiedzieć kiedy i mieć świadomość potencjalnych kosztów Tak, kontuzję można złapać nawet w domu w łazience, ale nadmierne obciążenie meczami zdecydowanie zwiększa jej ryzyko. Podobnie zresztą jak złe prowadzenie się pewnego patocelebryty którego zatrudniono u nas jako piłkarza może być powodem jego kontuzji i beznadziejnej formy - nawet jeśli pod koniec kariery doznał olśnienia i zmienił podejście. Dlatego to co piszesz jest lekkomyślne i głupie. Sądziłem że tyle chociaż załapiesz, dlatego nie rozwijałem tematu żeby nie być protekcjonalnym. Ile Ty nasz lat? @kryształ - pomijając fakt że sam Moskal nie rotował składem kiedy mógł i powinien (co sam na ostatniej konferencji przyznał zapytany o Rodado) - w czym to się kłóci z faktem że dodawanie kolejnych meczy Pucharu Polski pierwszym składem będzie nas kosztować?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.10.2024 o godz. 11:53.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Te same treści można było wyrazić w sposób, który nie miałby na celu poniżania adwersarza w dyskusji Teraz wygląda to tak:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ale Wolfy nie umie inaczej, dlatego jest u mnie w ignorowanych. Szkoda miejsca na ekranie dla kogoś kto jedyny sposób dyskusji ma jak 6 letnie dziecko.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
(nie przymierzając jak Alan Ale przyznaję, że w tym tygodniu jest bardzo powściągliwy. Może to presja mojej zabawy? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Nie no Wolfy mistrz.Majaczy coś o dodatkowym meczu przy wąskiej kadrze a Moskala jebie choć chłop na dodatkowe 8 meczów miał na pierwszym obozie w kadrze 6 zdrowych obroców 4 bramkarzy i jednego napastnika.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2024
Offline |
|
|
Bardzo dobry skład, widać, że podchodzimy na poważnie do Pucharu Polski i oby nam to zaprocentowało. Zagrać elegancko w pierwszej połowie i można myśleć o kolejnym meczu.
W Siarce jedynie ten Japoniec groźny jest, ale myślę, że Igbekeme oraz Suknia go zneutralizują w odpowiedni sposób w środku pola. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Brawo Jop, nie ma kombinowania ze składem.
Pisanie o jakimkolwiek nadmiernym obciążeniu zwiazanym z meczem z Siarka Tarnobrzeg jest conajmniej dziwne. Poprzedni mecz tydzień temu, następny w piątek. @wolfy - sport to ryzyko. Życie to ryzyko. Reszta nie ma znaczenia. Ps. W jakich okolicznosciach Rodado doznał kontuzji w zeszłym.sezonie? No właśnie. No i pozdro dla Dejvi Bregu. Very, very solid player ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Sukiennicki nędza, Biedrzycki jak zwykle.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.10.2024 o godz. 14:49.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A Wisła w gazie, potega. I niektorzy bredzą o awansie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Dziwnie piłka chodzi po tej murawie. Skacze, zwalnia.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To jest sposób na grające w piłkę drużyny, wysoka tępa trawa. Pierwszy kozioł na takiej jest wstrzymujący, drugi przyspieszający, po ziemi w ogóle ciężko zagrać.
Dobrze, że tak to się skończyło... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Niektórzy drugim składem chcieli wychodzić
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobry ten Iwao. Co on robi w 3 lidze?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Nasz środek obrony to w dzisiejszym meczu jakiś jebany żart.
Czerwonej kartki Biedrzyckiego nie ma co komentować, to po prostu ułom. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Ten klub jest do rozwiązania.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O, kolejny zawodnik do mojej kolekcji
Zdaje się, że dzisiaj mogą być żniwa |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niestety dość jaskrawo widać, że nasze problemy w grze obronnej mają podłoże czysto personalne. Będziemy cierpieć z tego powodu, szczególnie, że niedoborów w jakości nie nadrabiamy ilością zawodników defensywnych, jak to czyni większość rywali.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Żeby zbudować tak słabą linie obrony to naprawdę trzeba się było postarać. Dla mnie to powinien być ostatni mecz tego przebierańca biedrzyckiego w naszej koszulce, nie wierzę że młody Skrobański byłby dziś gorszy. Uryga z opaską kapitana cały mecz myślami .... wie gdzie. Jaroch klasycznie, czyli słabo. Jednym słowem: masakra.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie sądzę, żebyśmy mieli wyjątkowo słabych obrońców. Oni są po prostu za słabi na to jak my chcemy grać, w kontekście ilości zawodników defensywnych i parametrów defensywnych zawodników w innych formacjach. W skrócie: potrzebujemy obrońców nadprzeciętnych, a mamy do bólu przeciętnych. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|