|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
I trochę to dziwne że trenerzy mogą pracować na wieki tu bo oni się nauczą i rozwiną a piłkarzy się zwalnia. Przecież Jaro tak wierzy w ludzi że powinien każdy Sobczak i Omrani grać bo po co zwalniać skoro każdy z miesiąca na miesiąc się uczyć i będzie lepszy... Logika Zaskrońca... ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
Finalnie, pozbywamy się bardzo sensownego zawodnika, z ambicją, bardzo przydatnego jak na tą ligę oraz jednego z tych co dołożyli realną cegiełkę do zwycięstwa w PP. Decydentem w tej sprawie nie jest dyrektor sportowy ani trener ale "oni". Bo wiedzą, że na pewno AI wskaże lepszego. A jak nie lepszego to chociaż grubszego ![]() I wszystko byłoby fajnie, jakby były wyniki. Ciekaw jestem jaką opinię o Sobczaku ma nasz nowy trener. ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Sobczak był sprowadzony "poza" procedurami algorytmowymi, więc stwierdzenie, że jego przydatność w klubie się broni z punktu widzenia liczb, w sytuacji, gdy jednocześnie masowo pozbywamy się tych piłkarzy, których algorytm niby zaakceptował, byłaby strzałem w kolano.
Choć oczywiście równie prawdopodobna jest wersja, że jednak zadecydowały kwestie wychowawcze plus ten nieszczęsny przestrzelony karny, ale nikt, a już na pewno nie Królewski, nie przyzna, że o to chodziło, bo to także godziłoby w wizerunek podejmowania chłodnych decyzji data-driven, a nie bazując na emocjach i opiniach kibicowskich. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
surowość techniczna brak umiejętności gry głową i ego ego jak stąd na Księżyc w dodatku ten słynny wywiad dla GK, w którym radośnie stwierdził, że Wisła jest zdecydowanie najlepsza w I lidze i nikt nie ma z nami szans do pewnego momentu był przydatny potem odpłynął słusznie go pogoniono aczkolwiek pytanie skąd AI weźmie teraz napastnika ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Tylko nie pisz że powinien odejść i nic nie mówić .Sobczak nadawał się jedynie na zmiennika, kiedy grał od początku przynosił więcej szkody niż pożytku. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Po co te płacze nad Sobczakiem...
Żeby we wszystkie słowa zawsze prezesom i trenerom tak tu ludzie wierzyli Tak jak nie był wyznaczony do karnego (Rude pewnie chciał zdjąć z niego część fali hejtu) tak tu nie tez nie wszystko było ok(co Królewski by osiągnął jakby powiedział że robił kwasy w szatni), a przecież jeszcze przed końcem sezonu były wrzutki jak sie hiszpanie z niego nabijali, z polskiej strony wypowiedział się m in pośrednio kapitan. Szkoda prądu na rozkminianie, rozeszli się to się rozeszli to nie jest mbappe albo ronaldo. Pomógł zdobyć puchar, medal mu zawsze zostanie w dorobku a nam świetne wspomnienia. Idziemy dalej ![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Sobczak to był przykład gracza surowego technicznie (ile razy tracił piłkę w kuriozalny sposób, bo po prostu nie potrafił jej skleić po podaniu), który jedyne co potrafił, to zastawić się tyłem do bramki. Nie można mu na pewno odmówić zaangażowania, ale w piłce to nie wszystko. Swoje lata też już miał, myślę, że jest spokojnie do zastąpienia.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Sobczak jako rezerwowy napastnik był całkiem sensowny.
Nie ma co za nim jakoś bardzo płakać, po prostu mam nadzieję, że skoro się go lekką reką pozbywamy to sprowadzimy kogoś lepszego. Fakt, że Sobczak robił dużo lepszą robotę niż sezon wcześniej ten ogór Benito - a to też był rezerwowy napastnik. Po prostu Szymon dawał regularnie konkrety, a to jest rzadkość u napastników wchodzących z ławki. Dlatego tylko uważam, że był cenny. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moskal w rozmowie z Białońskim powiedział, że drużynę trzeba budować od początku. Może być tak, że pierwsze mecze zagramy jeszcze z Rodado, Carbo czy Dudą, ale potem ktoś ich kupi. Okienko będzie otwarte przez 1,5 miesiąca od pierwszego meczu. Cały proces kształtowania się pierwszego składu może trwać i pół roku. Wiadomo, że odeszli starzy. W ich miejsce wejdzie młodzież, trener musi mieć czas i spokój żeby coś wyrzeźbić. Drużyna musi czuć wsparcie i wiarę, nie czytać jakim to jest szrotem i niczego nie potrafi. Moskal powiedział jeszcze jedną fundamentalną rzecz. W każdym wieku można stawać się lepszym. To że Duda nie potrafi w odpowiednim momencie strzelać nie znaczy że już się tego nie nauczy. Liczę na to, że nowy trener zbuduje atmosferę pracy i nauki, wtedy nawet z tanim składem mamy szanse powalczyć.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
![]() A potem taka Lechia albo Motor pokazują, gdzie można sobie wsadzić "potrzebujemy czasu" ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
Tylko zastanów sie co powiesz, żeby się tak nie skończyło jak ostatnio z przepraszaniem... drozd: Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
I tak to się żyje w tym uniwersum obłędu. Edit... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Online |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Teraz nagle Moskal musi budować od zera? ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
No nie wiem, drozd pisze tyle przeciwstawnych informacji, że największego inteligenta by skołował hehe A co do JK i zrobiliśmy, śmy, śmy... to zapewne mówi tak za siebie i swoje alter ego. PS Śmieszne jest jak Markus nagle zmienił front i już mu się Wisła Jareczka nie podoba. Teraz to jest wszystko źle, bieda i źle budowane. Podejrzewam, że gdyby trenerem został kolejny Hiszpan i sprowadzilibyśmy jakikolwiek szrot z Hiszpanii do drużyny to Markus by mówił o niesamowitej wizji Wisły JK. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Markusik generalnie był krytykantem działań Zaskrońca. Wyjątkiem był okres panowania Alfonsa z Kostaryki.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bo oczywiście "wiesz", że moim celem było "przy......" No to wytłumaczę ci łopatologicznie . Zadałem pytanie (retoryczne), na kanwie przypadku Sobczaka, kto w naszym klubie podejmuje decyzje w zakresie przydatności danego zawodnika. W normalnym układzie takie decyzje podejmują dyrektor sportowy w porozumieniu z trenerem. W normalnym układzie prezes klubu wkracza do akcji wtedy jak zatrudnienie takiego zawodnika przekracza budżet, ewentualnie kiedy dostrzega szeroko rozumiane "problemy wychowawcze". Nasz prezesek stwierdził, że Sobczak nie sprawiał problemów wychowawczych i dodał że "przeprowadziliśmy" ocenę sportową tego zawodnika, która wypadła negatywnie. Ponieważ w okresie kiedy przeprowadzano tą ocenę, nie było w klubie ani dyrektora sportowego ani trenera, dla mnie naturalnym pytaniem kto ją zrobił. Konkretnie, kto? Jacyś ludzie (jacy?), nasza wspaniała aplikacja, AI ? A celem moim było uzyskanie odpowiedzi kto realnie ponosi decyzję za wyzbycie się zawodnika, który ( w mojej ocenie) mimo swych powszechnie znanych wad, był jednak wartością dodaną. Z jednym mogę się zgodzić, dyskusja byłaby kompletnie niepotrzebna gdyby prezeska broniły wyniki sportowe. W swym obłędzie pewnie spytasz co to są "wyniki sportowe"? Odpowiem ci tak- przeanalizuj historię Motoru Lublin z ostatnich dwóch lat. Może wtedy coś zrozumiesz. ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dla dobra wszystkich. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
stary dziad : faktem jest, że już się nie miałeś do czego przyjebać.
Królewski sporo nawywijał i naprawdę nie trzeba być geniuszem by wytknąć jego ewidentne pomyłki i błędy. A tu nagle jeden gość na forum dopierdziela się, bo prezes schodził do szatni po zwycięstwach poświętować z zespołem, drugiemu przeszkadza, że prezes o klubie mówi my.......... No jasna cholera, a jak ma mówić? Odkąd prezes przejął pakiet większościowy miał więcej złych decyzji niż dobrych, kamyczków do ogródka można wrzucić multum. Zaczynając od błędnych decyzji personalnych, poprzez kreatywną księgowość na tragicznej w skutkach polityce sportowo-transferowej kończąc. Ale nie. Dowalmy się akurat tych rzeczy, które na nic nie mają wpływu i są po prostu neutralne czy normalne Na pewno Wisła zajęła 10 miejsce w lidze, bo Jaro z głośnikiem wkroczył do szatni i mówi o klubie MY. Wszystko przez to MY, jakby nie MY albo nie ten nieszczęsny głośnik to byłby awans w cuglach Wcale nie chodzi o to, że zatrudnił zimą pseudotrenera i pościągał bezużytecznych piłkarzy. O nie ! GŁOŚNIK, MY i pewnie jeszcze KASIA AI MAMY WINOWAJCÓW !!! To nie kwestia, że wzięliśmy słabych piłkarzy i słabego trenera. To to wszystko inne, przecież Rude jakby zrobił atak na bagnety Bregu i Omranim - ale Królewski by trzymał fason, nie mówił o klubie my, nie wypuszczał AI i WYMAGAŁ ORAZ EGZEKWOWAŁ odpowiedni POZIOM GRY to byśmy byli liderem KWA !!!!!!! ![]()
Ostatnio edytowane przez s1mone : 07.06.2024 o godz. 13:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
A co do głośnika, jakkolwiek stary dziad nic o nim nie napisał i tj. problem o wiele mniejszy niż to co wskazałeś to chcę napisać, że zwróciłem na to uwagę rok temu jak po drugim czy trzecim zwycięstwie były takie filmiki z szatni i wtedy pomyślałem: fetujecie, ale przecież niczego jeszcze nie wygraliście?! No i nie wygrali, nie osiągnęli celu. Ani rok temu ani 2 tygodnie temu. Czy widziałeś na stronie Jagi albo rok temu Rakowa albo wcześniej Legii filmik, na którym prezes pajacuje w szatni po 25 kolejce i zwycięstwie u siebie z Wartą albo stalą Mielec? A w tabeli kompletnie nic nie jest rozstrzygnięte. Jakbym bym na miejscu królewskiego to bym cokolwiek świętował po osiągnięciu CELU. Wtedy głośnik, wtedy picie na Rynku nawet do zgonu albo gdzie kto chce , wtedy niech se lecą bawić się gdzie chcą jak ich stać. Zasłużyli. Ale feta np. po 2-1 z Odrą na 7 kolejek do końca? Głupie. Akurat w Wiśle ten głośnik to część burdelu i stania na głowie całego klubu i absolutnie głośnika i królewskiego nie powinno być w szatni aż do meczu po którym awansują. No ale oczywiście ja nie jestem Wielki Prezes Królewski tylko kibic co lubi oglądać piłkę w towarzystwie kolegów i piwka więc co ja się znam.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 07.06.2024 o godz. 14:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
ale przecież nie mówił o klubie my, tylko o sobie my, i nie chodzi tu o żadną skromność tylko o rozmywanie odpowiedzialności
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale na takich konferencjach nikt nie mówi ja. Praktycznie żaden prezes się tak nie wypowiada. Może się znajdzie taki rodzynek 1 na 100.
Mówią albo my albo klub, a najbardziej popularną formą jest chyba forma bezosobowa (podjęto, zrobiono etc). Czepianie się zwykłej semantyki, byle się na siłę przyjebać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
przyznałbym Ci rację
tylko ja na to patrze w kontekście dlatego (wyjątkowo) nie uważam aby to było na siłe ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Fajny wywiad trenera:
https://gazetakrakowska.pl/kazimierz...ar/c2-18589887 ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Prezesi mówią "my" żeby podkreślić pracę którą wykonali pracownicy. Mównienie "ja" mogłoby zostać odczytane jako przypisywanie sobie czyjejś pracy. Jest to normalne zachowanie w każdej firmie, ale hejterom tutaj już dawno się odkleiło.
Podobnie - jak widzę - idioci tutaj chcieliby żeby prezes na konferencji prasowej nowego trenera prał brudy dotyczące byłych piłkarzy. Sobczak się totalnie odkleił i ewidentnie narobił syfu w szatni. Średnio wierzę że był wyznaczony do karnych, raczej Rude go bronił przed linczem biorąc hejt na siebie. Zdarzały mu się dobre mecze ale im dalej w sezon tym częściej sabotował grę wdając się w bezsensowne zapasy z obrońcami żeby ukryć niedostatki techniczne. Drużyna nie miała z tego żadnego zysku. Ale nieprofesjonalne byłoby wyciąganie pewnych rzeczy na widok publiczny przez prezesa tylko po to żeby gawiedź miała rozrywkę. Królewski powiedział że chodziło o kwestie sportowe bo gdyby powiedział cokolwiek innego otworzyłoby to drogę do domysłów, plotek etc. Fakt propozycje przedłużenia dostały drewniaki taki jak Łasicki czy Broda a nie dostał Sobczak powinno myślę zamknąć temat.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.06.2024 o godz. 06:39.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co do przepraszania. Tak błagać o przeprosiny jak to zaprezentowałeś to moim zdaniem żenująca postawa. Zwłaszcza, że sam prezentujesz poziom wypowiedzi tak rynsztokowy, że każdą wypadałoby zaczynać od przeprosin dla wszystkich czytających.
Przeprowadził i w tydzień po ostatnim meczu nie ma już dużej grupy piłkarzy którzy byli mało przydatni. Jest jeszcze kilku którzy warto żeby odeszli i kilku którzy warto żeby zostali, ale możliwe że odejdą bo ktoś ich kupi. Możliwe więc, że odejdzie kilkunastu zawodników. Było to wiadome już w zimie, ale nie było wiadome w jakiej skali. Dlatego dziwić się że "Teraz nagle Moskal musi budować od zera?". Może tylko ktoś oderwany od rzeczywistości. Trener, który przychodził w zimie brał na siebie duże ryzyko, dlatego chętnych wielu nie było. Okazało się, że to nie umiejętności były głównym problemem tej grupy. Niestety problemy z głową często są nie do przeskoczenia. Teraz Moskal już wie jak wygląda drużyna w tych kwestiach. Widać to w wypowiedziach, a dzięki temu że łatwiej będzie mu dobrać zawodników niż byłoby to w zimie, część problemów będzie mógł rozwiązać personalnie.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 08.06.2024 o godz. 07:32.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Aha droździk, no jak zawsze masz rację. Szrotem nie nazywasz więc jestes rozgrzeszony, a że jebales PMS że się do niczego nie nadaje bo nasi panowie z zagranicy wszystko wiedzą lepiej, nie to co polskie bagno, to nic. To, że jebales Polaków, że są najgorsi w drużynie, i magicznie zaliczyłeś do Polaków Goku, no bo wiadomo, gra tu długo więc można go wrzucić do worka ze wstrętnymi polaczkami itd to nic.
Cytat:
Także jeszcze raz. Spytaj się Sobczaka, Urygi i spółki czy czuli twoje wsparcie. Klasyczna Drozdowska paplanina i zmiana frontu. Nagle drozd myśli i mówi inaczej niż to co mówił i robił wcześniej. Nagle wspieramy wszystkich piłkarzy, nagle Kazek PMS spoko. A co do przepraszania. Boli? Dobrze, bo ma boleć. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W tym wywiadzie Kazek praktycznie zaorał wszystkie Markusizmy odnośnie narodowości piłkarzy i jej znaczenia.
Przyjemna lektura. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Dla tych co atakowali prezesa Królewskiego bo nie przedłużył Sobczaka:
"Odszedł też Szymon Sobczak, który dał tej drużynie sporo, chociażby w drodze pucharowej. Prezes Królewski powiedział, że zdecydowały tylko względy sportowe. Zna pan Sobczaka z Sosnowca. Pod tą decyzją też by pan się podpisał? Czy chciałby mieć go w zespole? To nie jest typ napastnika, który mi odpowiada. Znam Szymona, wiem jakie ma zalety i wady. Gdy odchodziłem z Sosnowca, to mówiłem mu, o czym powinien pamiętać... No i tyle." https://sport.tvp.pl/77968010/kazimi...mi-najbardziej |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|