The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MiroPL
Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.07.2022, 20:28
Coś czuję remis w kościach ...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.07.2022, 20:28
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Ja pierdo lę. Kto to jest ten rzeźnik Kwiecień? Najpierw naszych wycina a teraz swojego załatwił. Oby bez kontuzji
Nie wiem co to za drwal ale już go powinno nie być.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.07.2022, 21:19
Czego bym nawet i dzisiaj o nim nie pisał to za ten mecz trzeba Żyre pochwalić, bardzo dobra gra
Najbardziej mi się Duda podobał, jeszcze niech tylko poprawi decyzyjność i zamiast 4-5 dryblingu w tempo poda to może coś z niego być
Ogólnie mecz dobry, pytanie na ile to zalsuga poprawy formy a na ile poziomu przeciwnika, w obronie lepsze ustawianie czy doskok można spotkać na niektórych orlikach
No i mój ulubieniec Wachowiak, w obronie wciąż dramatyczny
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 22.07.2022, 21:24
Wynik cieszy, gra też, Dziś chcieliśmy grać w piłkę. Zniknął hamulcowy Fazlagić i się ruszyło. Dalej słabo Balta, niewidoczny Młyński. Super Duda. Fajnie, że zagrało sporo młodzieży ale 2-3 doświadczonych ludzi potrzebne na już. Napastnik, środkowy obrońca i środkowy pomocnik.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 22.07.2022, 21:29
po co ŚO, jeśli Colley zostanie to jest super, Mehremic dwa poziomy niżej..
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.07.2022, 21:31
Ufff..........
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 22.07.2022, 21:33
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
po co ŚO, jeśli Colley zostanie to jest super, Mehremic dwa poziomy niżej..
Po to że w tej chwili masz dwóch Colleya i Łasickiego. Potrzebny ktoś solidny bo na powrót Urygi nie liczę a Mehremić tydzień temu pokazał ,że jest słaby.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 22.07.2022, 21:36
Hmm. Tak jak tydzień temu napastnik nie zrobiłby żadnej różnicy tak dzis prawdziwy grajek na szpicy mógłby pokusić się o kilka bramek.
Czy Sandecja jest duzo lepsza od Resovii tego nie wiem, wiem natomiast ze Colley z Basha od 1wszej minuty dali nam zupełnie inną jakość niz duet Mehmeric / Fazlagic.
Ważna wygrana powolutku i do przodu.

P.s. Najsłabszy na boisku sędzia.
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 22.07.2022 o godz. 21:38.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.07.2022, 21:36
Trzeba się zbroić bo Kuba to raczej już grać nie wróci, z Ondraskiem i jego zdrowiem po kontuzji też może być różnie, a patrząc na poziom faulowania w tej lidze to kontuzje będą nieuniknione.

Wuja pokazał, że ma jaja, pozmieniał dużo i okazała środkowy palec niedowiarkom, ktorzy mysleli, że na kolejne zwycięstwo trzeba będzie czekać do przyszłęgo roku.
Gramy o awans!
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 22.07.2022, 21:39
Brawo. Nie wierzyłem, że się to uda.

Oby to był mecz, który da wytchnienie i wprowadzi choć trochę optymizmu do drużyny i jej otoczenia.

W meczu byliśmy lepsi, krok po kroku, byle nie tracić głupio punktów.

Bałem się, że ten mecz będzie kolejnym i będziemy dalej zakopani w maraźmie. Teraz trzeba zagrać dobry mecz z Arką.

uffff.
Odpowiedz cytując
Enigmovsky
Member

Od: 04.2018

Stary 22.07.2022, 21:42
Wynik ok, gra również, ostrzegam jednak przed hurraoptymizmem bo Resovia jest jednym z głównych kandydatów do spadku z ligi.
Mecz z arką Gdynia będzie prawdziwą weryfikacją tego jak Wuja przepracował okres przygotowawczy z tym zespołem
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 22.07.2022, 21:45
Resovia strasznie słaba, widać ,że piłkarze marnej jakości i grali do tego chaotycznie, dlatego się udało wygrać.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 22.07.2022, 21:46
Enigmovsky napisał(a):Wyświetl post
Wynik ok, gra również, ostrzegam jednak przed hurraoptymizmem bo Resovia jest jednym z głównych kandydatów do spadku z ligi.
Mecz z arką Gdynia będzie prawdziwą weryfikacją tego jak Wuja przepracował okres przygotowawczy z tym zespołem
Arka nie będzie żadną weryfikacją, podobnie jak nie była nią Sandecja ani Resovia. My nawet nie mamy zamkniętego składu a zespół się dopiero zgrywa.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.07.2022, 21:50
Graliśmy dzisiaj chyba na trochę większej świeżości.
Ogólnie coś drgnęło.
Wynik cieszy chociaż momentami zbyt łatwo nasza obrona dała się ogrywać.
Bez ocen za grę dla poszczególnych piłkarzy, ale Biegański zasługuje na najwyższą notę.
Jeśli ktoś chce go oddać za czapkę gruszek powinien stanąć przed ścianą, pochylić łeb i zmierzyć jej twardość z dużego nabiegu.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 22.07.2022, 21:54
Fajnie się w końcu cieszyć ze zwycięstwa.

Jak powiedział Żyro i jak napisało tu kilka osób - nie ma sensu po tym meczu wyciągać zbyt daleko idących wniosków. Ale na pewno trochę ciężaru z nóg spadło.

Widać, że obrona z Colleyem to nieco wyższy poziom. Do tego nieźle zagrali Żyro i Duda. No i oczywiście Biegański. Tych zawodników bym wyróżnił. Ciekawy jest też Per(r)eira, potrafi zagrać dobrą piłkę. Przydałby się odpowiednik, ale młodszy, bardziej ruchliwy i opanowany.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 22.07.2022, 21:56
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Fajnie się w końcu cieszyć ze zwycięstwa.

Jak powiedział Żyro i jak napisało tu kilka osób - nie ma sensu po tym meczu wyciągać zbyt daleko idących wniosków. Ale na pewno trochę ciężaru z nóg spadło.

Widać, że obrona z Colleyem to nieco wyższy poziom. Do tego nieźle zagrali Żyro i Duda. No i oczywiście Biegański. Tych zawodników bym wyróżnił. Ciekawy jest też Per(r)eira, potrafi zagrać dobrą piłkę. Przydałby się odpowiednik, ale młodszy, bardziej ruchliwy i opanowany.
Pereira ma na pewno dobre dośrodkowanie ze stojącej piłki, drugi gol po jego rogu i zgraniu Balty.
Szywacz dał dobrą zmianę, fajnie kręcił piłkarzami Resovii.
IMO potrzeba nam jeszcze minimum lewego obrońcy i napastnika, w tej kolejności. Wachowiak z przodu dobrze gra, ale w obronie jest słabo...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.07.2022 o godz. 21:59.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.07.2022, 21:57
Trochę lepiej to wyglądało niż ostatnio ale to tylko dlatego, że Żyrze siadło. W grze dalej chaos i brak jakiegokolwiek schematu. Chłopy z Resovii kopali sami siebie, obawiam się że byliśmy silniejsi ich słabością.

Jednak trzeba pogratulować wygranej, liczyć że doda wszystkim pewności i mieć nadzieję że skończą się asekuranckie teksty, a zacznie poważna gra o awans z pierwszego miejsca.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
OnizukaTSW
Senior Member

Od: 08.2014

Stary 22.07.2022, 22:03
Na pewno dzisiaj Wisła zagrała trochę lepiej niż z Sandecją, choć oczywiście nadal jest mnóstwo przypadku na boisku, ale przynajmniej dało się ten mecz oglądać. Do dobrej gry nadal dużo brakuje, ale na fajerwerki to tutaj nie ma co liczyć, niemniej ważne że w końcu udało się wygrać spotkanie i zdobyć trzy punkty. Inna kwestia jest też taka, że Sandecja jest zespołem solidniejszym niż Resovia, która będzie jednym z kandydatów do spadku. Na plus Biegański (tak jak mówiłem wielokrotnie, to on powinien bronić na stałe), Duda, Colley i o dziwo Żyro. Mam nadzieję, że Fazlagić już na stałe będzie poza pierwszym składem.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 22.07.2022, 22:23
(wideo) Piłkarze i kibice Wisły po zwycięstwie z Resovią 2-0:

https://www.instagram.com/p/CgVE9Cxg5bM/

Niebawem całe wideo kulisy z meczu na profilu Wisły na YouTube:

www.youtube.com/wislakrakowsa
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 22.07.2022, 23:32
I tak powinniśmy grać w 1 lidze. Górować nad rywalami taktycznie i technicznie. Drugi mecz z rzędu i przeciwnik próbuje głównie lamapc kości. Dużo jest momentów które w esie skończyłyby się golem, a tu przeciwnik kopie po trybunach.

Jak wygramy następny mecz z Arka to myślę że zejdzie ciśnienie że wszystkich i zacznie się spokojne punktowanie.

Żiru Man od the match. Kolejny którego należą się przeprosiny, a ich nie otrzyma.

Duda, Młyński, Wachowiak - bardzo solidnie.
Obrona Coley - Łaskcki pokazała jak bardzo elektryczny był Mehremic.
Basha w środku i od razu inaczej wygląda gra.
Dodam też Szywacza który miał fajny debiut w Wiśle.

Fajnie w końcu zacząć weekend od wygranej. Prawie zapomniane uczucie.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 22.07.2022 o godz. 23:35.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.07.2022, 00:16
Nie ma to jak mówić "po jednym przegranym meczu oceniacie barany", a później za jeden mecz już wołac o przeprosiny dla Żyro i się cieszyć jak jest zajebiście. Póki co to nie wiemy z kim graliśmy. Bo to jakaś Resovia i się może okazać, że każdy w tym sezonie ich będzie lał.

Kursy z poczatku lipca na awans do eklapy:
Wisła 1,6
Sandecja 10
Resovia 20

Także równie dobrze to można powiedzieć, że u siebie nie poradziliśmy sobie już z także słabą Sandecją.

Kopacze mają to szczęście w nieszczęściu, że poziom tej ligi jest żałosny. Tam gdyby nie te faule chamskie to prawie nic by się nie działo. Raz na ileś minut jakiś strzał by był, a tak to zero ognia.
Także przy odpowiednim nastawieniu mają szansę z tego spadku wyjść obronną ręką, okrzepnąć w 1 lidze, wywalczyć awans i może jeszcze z co poniektorych cos kiedys bedzie.

Nas zweryfikują zespoły pokroju Arki, Termalici, Łęcznej czy Podbeskidzia. Czyli zespoły z aspiracjami do awansu, zespoły, które chwilę temu w ekstraklasie były, które też są faworytami do awansu u buków. Te mecze nam pokażą realnie w jakim miejscu jesteśmy. A jeśli chcemy awansować to właśnie te bezpośrednie starcia trzeba umieć wygrywać.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 23.07.2022 o godz. 00:20.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 23.07.2022, 00:39
Biorąc pod uwagę, że Wisła jest po największej kompromitacji w historii, to jedno zwycięstwo z jednym ze słabszych klubów nie może zamazać tego wszystkiego co zaszło. Dla Wisły cel minimum to miejsca 4-6 w Ekstraklasie.

A pierwszą ligę Wisła powinna zaorać i to dosłownie.

Ewentualna rehabilitacja może nastąpić dopiero pod koniec przyszłego sezonu w Ekstraklasie.

Dlatego Jurek jest mega szczęściarzem. Pierwsza liga to rozgrywki w stylu ,,wieś tańczy i śpiewa" i nawet on - autor największej kompromitacji w historii tego nie może zepsuć.

W normalnych okolicznościach Wisła byłaby po meczu w europejskich pucharach. Tak dla przypomnienia.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 23.07.2022, 06:47
Za nazwę i historię nie przyznają miejsc w ekstraklasie ani pucharach.
W normalnych okolicznościach Wisła jest w 1 lidze. A jest w niej, bo na to zasłużyła swoją grą w zeszłym sezonie, również w normalnych okolicznościach.
A to, że mamy zarząd i kopaczy jakich mamy, to już inna sprawa. Skoro nie ma szans na innych, to niestety ale dla nas są obecnie normalne okoliczności.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.07.2022, 07:49
@Jaroo1

Nikt przed meczem nie mówił "to jakaś Resovia, ona jest słaba, najsłabszy zespól 1 ligii". Taka drobna uwaga na przyszłość przed wygranymi spotkaniami.

I nastroje się tonuje, wystarczy posłuchać wywiadu z Żiru po meczu.
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 23.07.2022, 08:31
Cieszy zwycięstwo i należy go szanować. Mecz wygrali nam Biegański i Zyro. Wreszcie było widać jakąś organizację gry. Niemniej nie ma co wyciągać daleko idących wniosków. Zobaczymy jak to potoczy się dalej. To dopiero 2 zwycięstwo za kadencji Brzęczka, a nie znamy końcowego składu kadry na ten sezon.

Generalnie oby tak dalej. Oby tylko nasi działacze bo tym meczu nie doszli do błędnego wniosku, że jesteśmy fantastyczni i możemy sprzedać Fernandeza i nie kupować napastnika...
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 23.07.2022, 08:43
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Duda, Młyński, Wachowiak - bardzo solidnie.
Obrona Coley - Łaskcki pokazała jak bardzo elektryczny był Mehremic.
Basha w środku i od razu inaczej wygląda gra.
Dodam też Szywacza który miał fajny debiut w Wiśle.

Fajnie w końcu zacząć weekend od wygranej. Prawie zapomniane uczucie.
Wachowiak rzeczywiście miał parę fajnych przechwytów i kilka razy pociągnął do przodu, za to w obronie po jego stronie wielokrotnie była wyrwa i to właśnie od niego powinno zacząć się uszczelnianie obrony.

Duda wyróżnia się swobodą w operowaniu piłką, dobrym przyjęciem, obawiam się, że jak zagra kilka udanych spotkań, to maksymalnie w lecie przyszłego roku już go u nas nie będzie. Kwiecień jedyne co miał do zaoferowania w pojedynkach z nim, to wycinka przy samej glebie i aż się dziwię, że nie uzbierało mu się na drugą, żółtą kartkę.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
kasiarz
Member

Od: 09.2006

Stary 23.07.2022, 08:51
A ten kretyn co swojego tak wyciął to nie powinien za to czerwonej dostać? Ja wiem ze swojego ale czy to ma znaczenie? Przecież to było zagrożenie zdrowia. Co mówią przepisy?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.07.2022, 10:05
kasiarz napisał(a):Wyświetl post
A ten kretyn co swojego tak wyciął to nie powinien za to czerwonej dostać? Ja wiem ze swojego ale czy to ma znaczenie? Przecież to było zagrożenie zdrowia. Co mówią przepisy?
Przepisy mówią że powinien w tym meczu złapać z sześć żółtych kartek w 59 minut a dostał tylko jedną. Gdyby sędziował ktoś normalny (mało realne w pierwszej lidze) a nie Myć to Kwietnia nie powinno być w 46-tej minucie na boisku.
Nie wiem czy można dostać kartkę bezpośrednio za wycięcie równo z ziemią swojego zawodnika, na logikę chyba tak bo faul był brutalny i niebezpieczny.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 23.07.2022, 10:37
Lepiej to już wyglądało. I nie chodzi o wynik, ten mógłby być jakikolwiek, ale o grę poszczególnych zawodników i fakt, że wreszcie były szybkie wymiany piłki i akcje ofensywne, gdzie coś się nam kleiło. Na plus też stałe fragmenty. Nie tylko nie straciliśmy, ale nawet sami strzeliliśmy. Bilans stałych fragmentów będzie kluczowy w tej lidze.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 23.07.2022, 11:14
Mecz straszny. Wynik niewiele zmienia, oczy krwawiły od tej kopaniny. Sędziowie to jakaś tragedia. Narzekałem na ekstraklasę, ale trzeba odszczekać, bo to co się działo w Rzeszowie to jakaś masakra. Tylu kopnięć, nadepnięć na Achillesa, chamskich wślizgów, to nie widziałem od momentu jak Korona spadła z ligi. Żeby rozjebać własnego kolegę z drużyny wślizgiem? Wyższy poziom abstrakcji. A czarni nie panują nad meczem, nie ogarniają VARu (dla nas w jednym momencie lepiej, bo Pereira sprokurowałby karnego). Ciężko będzie grać w piłkę.
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 28.03.2023 o godz. 10:03.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów