The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.10.2021, 23:25
teraz po 10 kolejkach pomyslcie co by bylo gdyby .....gdyby Starzynski strzelil karnego na 1 -0 i gdyby nas legia nie olala ...zwycieskich fuksow remisowych w jakiejs Niecieczy czy z lechia nie wspomne - po czasem slepej kurze sie trafi ziarenko ......czyzby az 10 kolejek trzeba bylo zeby zobaczyc i zrozumiec ze walka o utrzymanie znow jest podstawowym problemem sezonu ...znajac zycie pan trener od wesolej gry i taktyki nie doczeka 2022 roku .....takie dziwne przyzwyczajenie ...a po sezonie szrot znow rozdawany wszystkim zadarmo albo z doplatą
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.10.2021, 00:23
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
teraz po 10 kolejkach pomyslcie co by bylo gdyby .....gdyby Starzynski strzelil karnego na 1 -0 i gdyby nas legia nie olala ...zwycieskich fuksow remisowych w jakiejs Niecieczy czy z lechia nie wspomne - po czasem slepej kurze sie trafi ziarenko ......czyzby az 10 kolejek trzeba bylo zeby zobaczyc i zrozumiec ze walka o utrzymanie znow jest podstawowym problemem sezonu ...znajac zycie pan trener od wesolej gry i taktyki nie doczeka 2022 roku .....takie dziwne przyzwyczajenie ...a po sezonie szrot znow rozdawany wszystkim zadarmo albo z doplatą
Ja od początku (tak gdzieś od Stali i Niecieczy) - wbrew większości - widzę spore szanse na walkę o utrzymanie. Punktowo wygląda to tragicznie, gra wygląda źle, chociaż akurat mecz z Piastem wyglądał całkiem OK w porównaniu do innych, przegrany przez ręcznik na bramce.

Następne 2-3 mecze będą kluczowe, seria 6 z rzędu porażek/meczy bez zwycięstwa jest realna.

To co gramy za Guli nie różni się specjalnie od gry za Skowronka, masa podań do obrońców, podań z których nic nie wynika, zagrożenie głównie po błędach obrońców albo indywidualnych akcjach, gra ofensywna praktycznie nie istnieje. No i oczywiście sami strzelamy sobie bramkę.

Ja już wiem jak Górnik Zabrze z nami zagra, tak jak większość drużyn. Naprawdę nie trzeba niczego szczególnego żeby ugrać z nami 3 punkty, jesteśmy największymi frajerami tej ligi. Do tego zajebiście mi się podoba jak Gula stawia na młodych.

Napisałem już że Kieszek na ławkę?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.10.2021 o godz. 00:26.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 02.10.2021, 06:30
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja od początku (tak gdzieś od Stali i Niecieczy) - wbrew większości - widzę spore szanse na walkę o utrzymanie. Punktowo wygląda to tragicznie, gra wygląda źle, chociaż akurat mecz z Piastem wyglądał całkiem OK w porównaniu do innych, przegrany przez ręcznik na bramce.

Następne 2-3 mecze będą kluczowe, seria 6 z rzędu porażek/meczy bez zwycięstwa jest realna.

To co gramy za Guli nie różni się specjalnie od gry za Skowronka, masa podań do obrońców, podań z których nic nie wynika, zagrożenie głównie po błędach obrońców albo indywidualnych akcjach, gra ofensywna praktycznie nie istnieje. No i oczywiście sami strzelamy sobie bramkę.

Ja już wiem jak Górnik Zabrze z nami zagra, tak jak większość drużyn. Naprawdę nie trzeba niczego szczególnego żeby ugrać z nami 3 punkty, jesteśmy największymi frajerami tej ligi. Do tego zajebiście mi się podoba jak Gula stawia na młodych.

Napisałem już że Kieszek na ławkę?
Jak patrzę w terminarz to brak zwycięstwa w kolejnych 5 meczach jest nie tyle do wyobrażenia co calkiem prawdopodobny
Jedyna nadzieja w Probierzu
Szczegolnie że przestaliśmy calkowicie kreować sytuacje
Kieszek walący babole w co drugim meczu to jedna sprawa ale jak my nie potrafimy strzelić gola w 3 meczach z rzędu to czego tu oczekiwac?
5 porażek i 2 fuksiarskie remisy w 10 meczach, stwierdzenie że oczekiwałem lepszego startu Guli będzie eufemizmem
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.10.2021, 23:29
Przy takiej polityce kadrowej na stanowisku trenera ktoś już tutaj słusznie zauważył, że dobry trener tutaj nie przyjdzie. Naprawdę chcielibyście oglądać na ławce u nas takiego Ojrzyńskiego, a Wisłę stawiającą autobus w każdym meczu i grającą lagę do przodu na osamotnionego napastnika? Taki trener tu już był, Skowronek się nazywał (34 mecze u nas, średnia punktów 1,29), gdzie teraz trenuje to już nawet nie wiem.

Obłęd ze zwolnieniami trenerów musi się kiedyś skończyć, lepiej pieniądze na odszkodowanie dla trenera zainwestować w 1-2 dobrych graczy w zimie.

Nie chciałbym wyjść na jakiegoś wielkiego orędownika Guli, bo nim nie jestem, ale co on ma poradzić na to, co dziś odjebał Kieszek? Co by na to poradził Guardiola albo inny Klopp?

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.10.2021, 16:54
W moim odczuciu tym razem nasi piłkarze się starali, biegali, próbowali walczyć, nie przeszli obok meczu, ale zwyczajnie okazali się za słabi i zbyt nieskuteczni na zwycięstwo nad Piastem. Swoje zrobił też koszmarny błąd Kieszka, a Gula decyzjami podczas meczu w żaden sposób nie pomógł zespołowi.

O taktyce i jakości gry nie będę dziś pisać, bo pomimo większego zaangażowania i wysiłku niż ostatnio wyglądała jak zwykle. Wolne tempo kreowania akcji, sporo niedokładności i błędów technicznych wynikłych z kiepskich umiejętności, słabość skrzydeł, mało dobrych dośrodkowań, słaby środek pola nawet przy najlepszym w rundzie meczu Żukova: wszyscy to doskonale znamy. Yeboah jak na nasze warunki jest bardzo dobrym zawodnikiem, ale przy jego stylu gry łamiącym często akcje do środka na lewą nogę, aby prawa strona mogła wydajnie funkcjonować, potrzeba też świetnie centrującego prawego obrońcy: Gruszkowski taki nie jest.

Nie jestem na razie za zwolnieniem Guli, ale wczoraj bardzo mnie rozczarował decyzjami personalnymi. Taktyką nie zaskoczył, bo wiadomo było od dawna jak Wisła będzie ustawiona i co będzie próbowała grać. Rywale też to już doskonale wiedzą. Rozumiem, że bardzo ufa on Skvarce, ale budowanie gry wokół tak słabo dysponowanego piłkarza i trzymanie go na boisku prawie do końca było bezsensowne. Jeszcze bardziej idiotyczne było ściągnięcie z boiska dużo lepiej dysponowanego Yeboaha, czy nawet Żukova. Zawodnik z Ghany może grać również na środku na pozycji Skvarki. Trzy zmiany w 88 minucie to kolejne kuriozum zważywszy na panującą sytuację. Należało zmieniać wcześniej i to kogo innego. Przejście na dwie "dziewiątki" ma sens wtedy, gdy są zawodnicy, którzy umieją dobrze dograć i zacentrować im piłkę. U nas niestety jest ich za mało.

Savic w roli lewego pomocnika zagrał niewiele lepiej niż zwykle Młyński: czyli fatalnie. To kolejny piłkarz który nie potrafi dobrze dośrodkować, a zatem nie powinien grać na skrzydle. Z gubieniem krycia też było u niego wczoraj marnie. W obronie wyróżniał się Frydrych. Obok niego regularnie wychodzi Szota, który momentami jest bardzo niepewny i robi duże błędy w ustawieniu. Czy Mehrenić na pewno jest aż tak słaby, że musi siedzieć na ławce?

Jeszcze uwaga odnośnie polityki kadrowej i transferowej naszego klubu. Ostatnie kilkanaście lat w mojej ocenie pokazały niezbicie jedną rzecz: najwartościowsze transfery pochodziły z niższych lig hiszpańskich (Carlitos, Imaz, Yeboah, niegdyś Kalu Uche). To stamtąd pozyskiwaliśmy najwięcej zawodników znacznie przewyższających możliwościami naszą ekstraklasę. Oczywiście nie zawsze, nie wszyscy wypalili (np. Perez), ale to normalne. Dlatego jeśli przy naszych skromnych możliwościach finansowych mamy gdzieś szukać sensownych graczy, to właśnie tam, a nie głównie w Czechach, na Słowacji czy Bałkanach. Drugim filarem obecnej polityki kadrowej powinno być szkolenie "młodych zdolnych" taki jak Starzyński czy Gruszkowski. Połączenie tych dwóch elementów najprędzej może dać nam rozwój drużyny i ograniczenie dużej ilości regularnie skupowanego "szrotu".
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 01.10.2021, 23:55
Nie wiem czy sens jest oceniać mecz w którym nasz bramkrz popełnia juniorski błąd. 0-0 dałoby 1 pkt, na więcej nie zasluzylismy.

Piast był dziś na poziomie 1 ligi i tylko szkoda że my się do tego poziomu dostosowaliśmy
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.10.2021, 00:07
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Piast był dziś na poziomie 1 ligi i tylko szkoda że my się do tego poziomu dostosowaliśmy
Nie przesadzajmy, był na poziomie połowy drużyn ekstraklasy . Damy radę jeszcze wygrać kilka spotkań przed zimą, pod warunkiem, ze nie będziemy rozdawali takich prezentów.

Samego zaś trenera zdążymy jeszcze zwolnić. Nie ma się co tak gorączkować.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 02.10.2021, 07:33
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Nie przesadzajmy, był na poziomie połowy drużyn ekstraklasy . Damy radę jeszcze wygrać kilka spotkań przed zimą, pod warunkiem, ze nie będziemy rozdawali takich prezentów.

Samego zaś trenera zdążymy jeszcze zwolnić. Nie ma się co tak gorączkować.
no i tak jak przewidzialem , nastąpiła weryfikacja i pomału mamy zmianę narracji , bo ta seria zwycięstw miała sie zacząć wczoraj (Lucjusz mam nadzieje że gdzieś zapisuje te posty )
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 02.10.2021, 00:40
Wszyscy nawołujący do zmiany trenera, mam spoiler jak to się skonczy, żebyście w razie czego, jeśli do takiej sytuacji by doszło, nie jarali się za bardzo że teraz to już na pewno ta wiosna/jesień:

- Gula wylatuje
- po 3 spotkaniach przychodzi kolejny cudotwórca z karuzeli
- połowa piłkarzy wylatuje w okienku, przychodzi wagon szrotu
- jest oczywiście prezentowany jak galacticos za pomocą efektownych filmików i grafik
- pierwsze 5/6 spotkan w miarę spoko
- okazuje się że jednak nowy treneiro zalicza słabszy okres
- kibice w....ieni, chcą zmiany licząc na to że teraz to już
na pewno będzie ta jesien/wiosna z nowym trenerem

Chaos w zarządzaniu i brak konsekwencji jest czasami gorszy dla drużyny niż słabe finanse czy słaby trener. Naprawdę dajcie sobie spokój, jak macie słabe nerwy to w tym sezonie nie oglądajcie meczów tylko sobie sprawdzajcie co tydzień wynik i elo, będziecie zdrowsi i po każdej porażce nie będzie trzeba czytać tych wysrywów

Karuzele trenerskie już zaliczalismy, teraz trzeba spróbować innej taktyki i postawić na stabilizację mimo wyników.
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 02.10.2021, 06:47
Włączcie sobie pierwsze dwie minuty meczu, to jest ta slynna krakowska piłka? Jak my mamy nie mieć najwięcej podań w lidze, jak sobie klepaliśmy po obrońcach, nie było nawet próby wtedy przejścia na połowę Piasta, o podaniu prostopadłym nie mówiąc.
Jakim prawem gra Skravka to chyba wiem, to ziom Guli i tyle, a że jest beznadziejny to co Ciekawi mnie przypadek Hugiego, chłop potrafi piłke wrzucić, pokazał to nieraz (wczoraj jednak zepsuł jednego wolnego)i co? Dostaje 10 minut, gdy takie Savicie i Skvarki snują się po boisku, a można było go wpuścić razem z Forbesem i uprościć grę szukając wolnych i różnych, może Hugi by trafił kogoś w sagan. O Kieszku to szkoda gadać, mi te błędy Biegańskiego nieprzeszkadzały (w sumie błąd z Termaliką) bo ja go widziałem nieraz w Skrze i wiedziałem, że potrafi wyciągnąć super piłki (pokazał to też z Termaliką) tylko trzeba dać czas tak jak daliśmy czas totalnemu przeciętniakowi Lisowi. Zresztą to Biegański nam wybronił awans ze Stalą, więc zasługuje na plac po tym co odpierdziela spadochroniarz z Rio Ave. Piast był slaby, ale my byliśy tacy sami, co my mieliśmy? Akcję Żukowa z Yeboahem w pierwszej połowie i w drugiej strzał głową Forbesa po wrzutce Konrada Nie wspominam o sytuacji pewnego Słowaka bo to zasluga innego Słowaka tyle, że nie naszego
Może to kogoś zdziwi, ale cieszę się, że z Górnikiem będzie pauzował Aschraf, a dlaczego? Bo Gula musi wymyśleć coś nowego Ani Żukow, ani Plewka, ani ten stary Słowak nie potrafią tak przytrzymać piłeczki, więc już tu Górnik będzie miał łatwiej z odbiorem piłki, schodyy panowie schody. Starzyński w clj i w Ruchu czasem grał w środku pomocy wolałbym go tam zobaczyć niż Savicia czy Savicia 2.0
Czuje bramkę Podolskiego w powietrzu w meczu z nami.
Ostatnio edytowane przez fansorina : 02.10.2021 o godz. 06:51.
Odpowiedz cytując
mAnS
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 02.10.2021, 07:40
Mecz jak mecz. Po prostu Wisełka go przejebała. Rozwiązań raczej brak.
Bo to nie Bayern żeby grać na kosmicznym poziomie.
Może narybek w postaci młodych zawodników coś z czasem pokaże. Z wyjątkiem bramkarza wszyscy grali standardowy poziom środka tabeli.

Spadku w tym sezonie nie będzie, pierwszej trójki też z pewnością nie.

Wielki szacuneczek za doping !!!
Ostatnio edytowane przez mAnS : 02.10.2021 o godz. 07:42.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 02.10.2021, 07:54
Jak się nie nauczymy zapieprzać, a nie grać jak na sparingu to nic się nie zmieni. Jedyny który grał od początku meczu był Żukow, ale on jest taki elektryczny że z tego biegania niewiele wynika. Jedyną super piłkę jaką zagrał w kompromitującym stylu zmarnował gwiazdor Yeboach. Dlaczego niby mecz zawalił Kieszek, a nie on?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Yggdrasil
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 02.10.2021, 08:45
Niewiarygodne..mamy trenera który już coś osiągnął, jest ceniony. Facet wychował wielu piłkarzy, zdobywał mistrzostwo.
Przyszedł do nas właśnie, bo przedstawiono tutaj wizję PROJEKTU DŁUGOTERMINOWEGO. To nie jest strażak, murarz ani cudotwórca. Facet od razu na wstępie mówił, że taktyka którą on chce tutaj wprowadzić wymaga czasu, że to co zamierza grać jest trudniejsze od murowania bramki. Zarząd zdaje się to zrozumiał i zaakceptował.

Natomiast kibic jeden z drugim po paru porażkach już trenera wyrzuca na zbity pysk, a jak jeszcze - nie daj Boże - coś Gula przegra, to zaczną się wyzwiska i słynne "wypier..laj!"

I kto tu przyjdzie ? Zidane A jak Zidane powie że chce drużyny grającej podaniami, do przodu i nie będzie mu wychodziło nawet - o zgrozo - przez całą rundę, (a może i przez cały sezon ! ) i ledwo sie utrzymamy w lidze, to kibice tego Zidane'a na taczkach wywiozą, zlinczują że patałach i frajer?

Poczekajmy spokojnie..nawet jeżeli cały sezon bedzie do dupy, to jest to tylko jeden sezon. Postanowiliśmy spróbować tego pomysłu, to bądźmy konsekwentni. Z ligii nie zlecimy, a jak będziemy na koniec w środku tabeli to i tak będzie postęp względem poprzednich lat
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 02.10.2021, 10:22
Yggdrasil napisał(a):Wyświetl post
Niewiarygodne..mamy trenera który już coś osiągnął, jest ceniony. Facet wychował wielu piłkarzy, zdobywał mistrzostwo.
Przyszedł do nas właśnie, bo przedstawiono tutaj wizję PROJEKTU DŁUGOTERMINOWEGO. To nie jest strażak, murarz ani cudotwórca. Facet od razu na wstępie mówił, że taktyka którą on chce tutaj wprowadzić wymaga czasu, że to co zamierza grać jest trudniejsze od murowania bramki. Zarząd zdaje się to zrozumiał i zaakceptował.
To wszystko prawda, ale istnieje możliwość, że nawet z utalentowanym trenerem, tego projektu nie da się zrealizować w naszych realiach sportowo-finansowych. Ze próbując grać to co gramy, wchodzimy w buty o kilka numerów dla nas za duże...
Odpowiedz cytując
Greg25
Senior Member

Od: 08.2018

Stary 02.10.2021, 11:07. Tu nie chodzi o trenera...
Część bywalców tego forum tylko czeka na pretekst, żeby poujadać na zawodników, trenera, zarząd, czasami mam wrażenie, że są to osoby podszywające się pod kibiców Wisły... Dla nich im jest gorzej, tym lepiej, bo jest okazja, żeby wszystko rozpieprzyć i rzekomo zacząć od nowa. Zawodników własnej drużyny nazywają "szrotem" trenera "nieudacznikiem" ludzi, którzy uratowali nas przed degradacją do IV ligi nazywają oszustami. Bramkarz, który jak napisał Drozd (z którym się dzisiaj wyjątkowo zgadzam w 100%), wybronił nam wcześniej 2 sytuacje, które Biegański prawdopodobnie byłby wpuścił jest wg nich ręcznikiem...
najciekawsze jest to, że te same osoby wylewały w poprzednim sezonie wiadra pomyj na Carlosa, a dzisiaj głoszą wszem i wobec, jaki to mamy nieudolny zarząd, bo nie poznał się na takim talencie, a ten się słusznie teraz na nas zemścił.
Głowy do góry sfrustrowane ludki, nie jesteśmy Barceloną, ale wczorajszy mecz nie był wcale taki zły i było widać przebłyski lepszego grania. Ten Piast też nie jest jakimś ogórem, a graliśmy na jego trudnym terenie. Bramkarz też człowiek i błędy zdarzają się każdemu, a wylewanie na niego wiadra pomyj na pewno nie pomoże mu w odzyskaniu pewności siebie. Niektórzy nazywają go najemnikiem, a tak naprawdę sami go tak traktujecie., bo tylko najemnik nie ma prawa do błędu, bierze kasę ta ma być bezbłędny...!!!
Pozdrawiam myślących.
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 02.10.2021, 11:29
Greg25 napisał(a):Wyświetl post
..
najciekawsze jest to, że te same osoby wylewały w poprzednim sezonie wiadra pomyj na Carlosa, a dzisiaj głoszą wszem i wobec, jaki to mamy nieudolny zarząd, bo nie poznał się na takim talencie, a ten się słusznie teraz na nas zemścił. .
Cooo ?
Gdzieś ty chłopie widział takie wypowiedzi/posty ?
Chyba nikt nie ma wątpliwości , że Carlos to szrot i nie zmieni tego bramka w meczu z Wisłą .
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 03.10.2021, 14:45
Greg25 napisał(a):Wyświetl post
Część bywalców tego forum tylko czeka na pretekst, żeby poujadać na zawodników, trenera, zarząd, czasami mam wrażenie, że są to osoby podszywające się pod kibiców Wisły... Dla nich im jest gorzej, tym lepiej, bo jest okazja, żeby wszystko rozpieprzyć i rzekomo zacząć od nowa. Zawodników własnej drużyny nazywają "szrotem" trenera "nieudacznikiem" ludzi, którzy uratowali nas przed degradacją do IV ligi nazywają oszustami. Bramkarz, który jak napisał Drozd (z którym się dzisiaj wyjątkowo zgadzam w 100%), wybronił nam wcześniej 2 sytuacje, które Biegański prawdopodobnie byłby wpuścił jest wg nich ręcznikiem...
najciekawsze jest to, że te same osoby wylewały w poprzednim sezonie wiadra pomyj na Carlosa, a dzisiaj głoszą wszem i wobec, jaki to mamy nieudolny zarząd, bo nie poznał się na takim talencie, a ten się słusznie teraz na nas zemścił.
Głowy do góry sfrustrowane ludki, nie jesteśmy Barceloną, ale wczorajszy mecz nie był wcale taki zły i było widać przebłyski lepszego grania. Ten Piast też nie jest jakimś ogórem, a graliśmy na jego trudnym terenie. Bramkarz też człowiek i błędy zdarzają się każdemu, a wylewanie na niego wiadra pomyj na pewno nie pomoże mu w odzyskaniu pewności siebie. Niektórzy nazywają go najemnikiem, a tak naprawdę sami go tak traktujecie., bo tylko najemnik nie ma prawa do błędu, bierze kasę ta ma być bezbłędny...!!!
Pozdrawiam myślących.
Greg25, szacun, podoba mi się takie postawienie sprawy!
Odpowiedz cytując
universe
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 02.10.2021, 11:47
Yggdrasil napisał(a):Wyświetl post
Natomiast kibic jeden z drugim po paru porażkach już trenera wyrzuca na zbity pysk
Ale kto go tak juz wywala? Nazwiska!

Raczej kilka osob daje do zrozumienia, ze talet nowego trenera JESZCZE sie nie objawil.

Jedni forumowicze winia pilkarzy z pola, inni bramkarza, jeszcze inni biede w klubie. Oczywiscie prawda jak zwykle posrodku. Jednak dobry trener nawet z tak zwanego szrotu stworzy druzyne a zlemu nie pomoze najlepszy sklad.

Zawsze bronie bramkarzy, ktorzy sa najlatwiejszym celem do bicia ale tutaj chyba lepiej ogrywac perspektywicznego Bieganskiego w sytuacji kiedy Kieszkowi niie idzie.

Nie rozumiem tez co niektorzy maja z tym murowaniem bramki? Budowanie zespolu od solidnej obrony to murowanie bramki?

Mnie troche martwi, ze nasi mlodzi wislacy sa za mlodzi, zeby czuc na sobie odpowiedzialnosc za zespol a zgraniczny zaciag, ktory dzis gra tu a jutro tam tym bardziej takiej odpowiedzialnosci nie czuje.
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing)
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.10.2021, 09:22
Typowy paździerz ekstraklasowy na 0-0.
Były w meczu dwa babole. My z prezentu nie skorzystaliśmy (Skvarka). Natomiast Piast swoją okazje wykorzystał.
Łudziłem się że po zabójczej taktyce Pogoni w poprzednim spotkaniu (o której pisali forumowi spece od taktyki) oddanie pola gry przy Piast, spowoduje że uda nam się wykreować jakieś sytuacje w ofensywie. Niestety myliłem się i to bardzo.
Odpowiedz cytując
nieznajomy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 02.10.2021, 09:52
Oglądałem mecz z trybun Piasta.

Mamy słabych (bardzo słabych) piłkarzy a jak się wybijają to po czasie równają do "szeregu" (Basha, Hebert, Zukow itp).

Puki nie przyjdzie poważny sponsor to zapomnijmy o czymś więcej. Jesteśmy skazani na przeciętność. Parę zrywów na Legię i parchy i tyle.

Ps Trener nie gra...widziałem te pseudo strzały z bliska, dramat...
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Od: 03.2018

Stary 02.10.2021, 10:14
Gdyby któryś z naszych chłopaków miał taką piłke jaką miał Domingo z której padła bramka jestem w przekonany że szukał by podania w bok do jednego z dwóch zawodników i było by po akcji. Te podania w bok od czasów Stolarczyka to jest jakiś dramat i kpina, granie na alibi
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 02.10.2021, 10:27
Ja dodam , ze wiadomo kto jest najinteligetniejszym zawodnikiem w Wisle. Otoz bez watpienia Frydrych, Czemu? Za akcje z lezacym zawodnikiem Piosta w koncówce. On jako jedyny zajarzyl ze lezacy gracz wyznacza linie spalonego i mozna wejsc w pole bramkowe

Reszta trzyma linie spalonego w zlym miejscu

Ze Frydrych mial racje swiadczy pozycja sedziego liniowego ktory stoi na wysokosci lezacego gracza.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 02.10.2021, 10:53
Jebanie Kieszka za wczoraj, to pójście na łatwiznę. Bez jego babola mielibyśmy 1 punkt z CHUJOWYM Piastem. Totalna impotencja w ofensywie i brak reakcji trenera - pierwsza zmiana w 71 minucie, już po stracie gola, to są problemy. Jak można trzymać Skvarkę w takiej dyspozycji cały mecz?

Skvarka był tragiczny. Przecież nawet prostopadle podać chłop nie umiał, rozegrać na raz też nie, a to przecież piłkarz nr 10. Po przerwie przynajmniej Savić się obudził i gdyby dłużej grał Forbes, to może by coś z tego było, bo Kliment za wolno myśli i za wolno biega. Savić tak naprawdę potrzebuje do grania napastnika w stylu Brożka. Ale takiego piłkarza nie będziemy mieli jeszcze długo, ale to już osobna historia.

Sam fakt, że przychodzi "magiczna" 60 minuta, CHUJA GRAMY z przodu, a trener nie robi zmian, to jest dla mnie jasny sygnał, że typ się po prostu boi i/lub akceptuje jebany minimalizm, który drużyna pokazała wczoraj.

Co z tego, że byliśmy lepsi z gry, skoro w praktyce to oznacza, że Piasta miał pół sytuacji i strzelił gola a my mieliśmy jedną. Gramy po prostu tragicznie i trener musi wstrząsnąć tą jebaną szatnią i sprawić, że piłkarze zaczną grać. Skoro nie mamy piłkarza na pozycję nr 10, to grać na 2 napastników. Jeśli i to nie zadziała, to wymyślić inny system. No ....a nie może tak być, że chłop ma swoją wizję, do której nie ma wykonawców, ale trzyma się jej za wszelką cenę, bo "gramy swoje".

Albo nawet jeśli to "gramy swoje" Guli przyniesie efekty za 5 lat i awansujemy do pucharów i tam trafimy na jakiegoś mocarza, to co? Też będziemy "grali swoje" z np. BVB?
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 02.10.2021, 11:23
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Jebanie Kieszka za wczoraj, to pójście na łatwiznę. Bez jego babola mielibyśmy 1 punkt z CHUJOWYM Piastem. Totalna impotencja w ofensywie i brak reakcji trenera - pierwsza zmiana w 71 minucie, już po stracie gola, to są problemy. Jak można trzymać Skvarkę w takiej dyspozycji cały mecz?

Skvarka był tragiczny. Przecież nawet prostopadle podać chłop nie umiał, rozegrać na raz też nie, a to przecież piłkarz nr 10. Po przerwie przynajmniej Savić się obudził i gdyby dłużej grał Forbes, to może by coś z tego było, bo Kliment za wolno myśli i za wolno biega. Savić tak naprawdę potrzebuje do grania napastnika w stylu Brożka. Ale takiego piłkarza nie będziemy mieli jeszcze długo, ale to już osobna historia.

Sam fakt, że przychodzi "magiczna" 60 minuta, CHUJA GRAMY z przodu, a trener nie robi zmian, to jest dla mnie jasny sygnał, że typ się po prostu boi i/lub akceptuje jebany minimalizm, który drużyna pokazała wczoraj.

Co z tego, że byliśmy lepsi z gry, skoro w praktyce to oznacza, że Piasta miał pół sytuacji i strzelił gola a my mieliśmy jedną. Gramy po prostu tragicznie i trener musi wstrząsnąć tą jebaną szatnią i sprawić, że piłkarze zaczną grać. Skoro nie mamy piłkarza na pozycję nr 10, to grać na 2 napastników. Jeśli i to nie zadziała, to wymyślić inny system. No ....a nie może tak być, że chłop ma swoją wizję, do której nie ma wykonawców, ale trzyma się jej za wszelką cenę, bo "gramy swoje".

Albo nawet jeśli to "gramy swoje" Guli przyniesie efekty za 5 lat i awansujemy do pucharów i tam trafimy na jakiegoś mocarza, to co? Też będziemy "grali swoje" z np. BVB?
Popełniasz ten sam błąd, co większość osób na forum. Bardzo łatwo, według swego widzimisię, określasz poziom naszych przeciwników (tu chujowy), w domyśle sugerując, ze my tacy nie jesteśmy. W związku z czym, kiedy przegrywamy, to albo nam się nie chce, albo to wina trenera, albo dziesięć innych powodów. Być może ten chujowy Piast grał najzwyczajniej świecie z równie chujową Wisłą i wygrał, bo potrafił wykorzystać prezent, a my nie?

Być może z drużyny, którą ma Gula nie da się dużo więcej wyciągnąć, być może potrzeba dużo więcej czasu, być może trzeba będzie zmienić filozofię gry i ściągnąć do niej bardziej pasujących piłkarzy. Biorę pod uwagę każdą z tych opcji, ale chciałbym jeszcze poobserwować co z wyjdzie z obecnego planu, przynajmniej do początku następnej rundy. Gula dał jasno do zrozumienia, że po przerwie zimowej zobaczymy "jego" drużynę i bardziej widoczne efekty pracy, którą zapoczątkował.

Na marginesie, Gula został wynajęty przez klub do realizowania klubowej wizji gry, która była zbieżna z filozofią naszego trenera. Tak więc to nie jego widzimisię. Może być tak, że dano mu do tego za słaby zespół, z którym nie da się zrealizować celu. Co więcej, być może nie da się przestawić na inne granie, ponieważ mamy bardzo sprofilowaną/jednostronną Wisłę z ogromną przewagą zawodników, którzy lepiej czują się z piłką niż bez niej/

Zauważ, że w wielu miejscach stawiam znaki zapytania. Najbliższy czas pokaże jak jest. Nie mam, jednak wątpliwości, że gdyby Gula miał się zbliżyć do rekordu Stolarczyka, wyleci z klubu, czy tego chcemy czy też nie. Więc ci, którzy to z niego robią głównego winowajcę, mogą spać spokojnie.

Nie wszystko co napisałem dotyczy twojej wypowiedzi. Po prostu mi się uzbierało.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.10.2021, 14:10
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Dwie sprawy.

Jeden punkt z Piastem może dzielić nas od utrzymania. Punktujemy tragicznie, co gorsza mamy już przegraną ze Stalą Mielec i remis z Termaliką.

Jeżeli Piast jest chujowy, to my niby jacy jesteśmy?

Zmiany Guli to faktycznie kpina, jaki ma sens potrójna w 88 minucie kiedy przegrywamy - wie tylko on.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.10.2021, 11:08
Jednak to przez głupie indywidualne błędy przegrywamy mecze.
Tydzień temu Gruszkowski podaje przypadkowo do Silvy.
Wczoraj Kieszek daje prezent napastnikowi.
Szmatę Kieszka w meczu z Amiką chciałbym pominąć, bo i tak Amika mogła więcej wcisnąć.
Ale nie pominę.
Od początku nie podobała mi się koncepcja z Kieszkiem, uważałem, że lepiej ogrywać młodych Biegańskiego i Rosę, skoro i tak z założenia mamy więcej strzelać niż tracić.

A Kieszek nie daje poczucia pewności całej drużynie.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 02.10.2021, 11:20
Rok temu po 7 kolejce Piast byl na ostatnim miejscu w tabeli. Sezon skonczyl walczac o puchary.
I tyle mam do powiedzenia wiekszosci przyglupom chcacym zwolnienic trenera.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 02.10.2021, 11:40
Po trzech latach od tzw. odnowienia pasowałoby, aby zarząd miał się czymś pochwalić - czymś konkretnym. Największym problemem nie jest nawet to, że Wisła po kolejnej rewolucji trenersko-zawodniczej tradycyjnie nie zaskoczyła i znowu okazało się, że przyjście kilkunastu kopaczy nie pomogło.

Tu w normalnych okolicznościach należałoby się domagać od zarządu planu na najbliższe lata, jakiegoś pomysłu.

Nic takiego nie ma, bo dzisiaj w Wiśle nie ma ani jednej kompetentnej osoby, nie ma nikogo, aby mieć do niego zaufanie.

Wyznawcy zarządu cały czas sobie smieszkują na tym forum. Zamiast posypać głowę popiołem, bo tu coraz bardziej należy wywierać presję na Jakubie i reszcie, a jeśli szybko nie będzie poprawy, domagać się kolejnej, ale tym razem prawdziwej zmiany warty - tylko pytanie czy w obecnej konfiguracji, tych samych układach, itp. jest to możliwe?

Niestety bardzo mało realne, bo ci co uwłaszczyli się na klubie nie oddadzą Wisły. A dzisiaj można ocenić, że tzw. odnowienie z przełomu 2018/2019 r. jest nieporozumieniem.

A jeszcze latem forumowe pisuary chciały z Obajtka zrobić świętego...
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 02.10.2021, 13:18
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Niestety bardzo mało realne, bo ci co uwłaszczyli się na klubie nie oddadzą Wisły. A dzisiaj można ocenić, że tzw. odnowienie z przełomu 2018/2019 r. jest nieporozumieniem.
Rozwiń proszę tą "myśl" jeśli możesz. Chodzi mi o brak tzw. odnowienia na przełomie 2018/2019 - do dziś czekalibyśmy na samolot z Vanną?

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.10.2021, 13:58
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Po trzech latach od tzw. odnowienia pasowałoby, aby zarząd miał się czymś pochwalić - czymś konkretnym. Największym problemem nie jest nawet to, że Wisła po kolejnej rewolucji trenersko-zawodniczej tradycyjnie nie zaskoczyła i znowu okazało się, że przyjście kilkunastu kopaczy nie pomogło.

Tu w normalnych okolicznościach należałoby się domagać od zarządu planu na najbliższe lata, jakiegoś pomysłu.

Nic takiego nie ma, bo dzisiaj w Wiśle nie ma ani jednej kompetentnej osoby, nie ma nikogo, aby mieć do niego zaufanie.

Wyznawcy zarządu cały czas sobie smieszkują na tym forum. Zamiast posypać głowę popiołem, bo tu coraz bardziej należy wywierać presję na Jakubie i reszcie, a jeśli szybko nie będzie poprawy, domagać się kolejnej, ale tym razem prawdziwej zmiany warty - tylko pytanie czy w obecnej konfiguracji, tych samych układach, itp. jest to możliwe?

A jeszcze latem forumowe pisuary chciały z Obajtka zrobić świętego...
Farciarzu przestań .......ić.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów