The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.10.2020, 21:14
ciastek88 napisał(a):Wyświetl post
Co mnie obchodzi Weszło i pijany Kowal ? Frydrycha mógł sobie wychwalać pod niebiosa nawet Proboszcz z ambony na niedzielnej mszy w Kłaju.

Nie przypominam sobie żeby na forum ktokolwiek z Czecha robił geniusza obrony. Po prostu jest solidny gość, kibice się cieszą , że nie oglądają Głupiego i Głupszego i tyle. To wszystko z mojej strony.
Oczywiście, że tak, zgadzam się, ale ja porównuję względem Heberta, a o tym już było min na chacie :] Orzeknięto, że Frydrych zjada go na śniadanie :]

Odpowiedz cytując
topamers
Member

Od: 06.2013

Stary 28.10.2020, 21:16
Najlepsi dziś u nas Frydrych i Silva. Niestety Yeboah dziś gorszy mecz, mieliśmy swoje sytuację, ale niestety dziś szczęścia brakło. Więc pewne było, że raczej tego nie dowieziemy, u nas na ławce ofensywni tylko Błaszczu i bez formy Buksa, a tak to sami obrońcy. Gdzie Lechia miała kogo wpuścić by namieszał z przodu.
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 28.10.2020, 21:19
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że tak, zgadzam się, ale ja porównuję względem Heberta, a o tym już było min na chacie :] Orzeknięto, że Frydrych zjada go na śniadanie :]
Reasumując osobiście dałbym wiele żeby naszą parą stoperów był teraz Hebert i Frydrych.

Zastanawiam się też na Żukowem, który jest tym prawdziwym. Ten co przyszedł na wiosnę czy ten obecny ? Co prawda trochę lepiej wygląda niż na początku sezonu ale do formy z wiosny to bardzo daleka droga....
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.10.2020, 21:47
Mecz troszeczkę podobny do tego że Śląskiem, remis był spokojnie w zasięgu ale przegrywamy.
Bez 10 zawodników ciężko to oceniać obiektywnie...Szot a zwłaszcza Plewka wrócili do swojego nominalnego poziomu, oprócz Kuby brak jakiejkolwiek sensownej zmiany...
Fizycznie słabo ale nie wiem na ile to efekt Covida a na ile Skowronek nie umie przygotować drużyny.
Mam nadzieję, że wrócą zarażeni, liga nie zostanie przerwana i będzie można wreszcie ocenić drużynę i prace trenera tak realnie.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 28.10.2020, 21:49
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Mecz troszeczkę podobny do tego że Śląskiem, remis był spokojnie w zasięgu ale przegrywamy.
Bez 10 zawodników ciężko to oceniać obiektywnie...Szot a zwłaszcza Plewka wrócili do swojego nominalnego poziomu, oprócz Kuby brak jakiejkolwiek sensownej zmiany...
Fizycznie słabo ale nie wiem na ile to efekt Covida a na ile Skowronek nie umie przygotować drużyny.
Mam nadzieję, że wrócą zarażeni, liga nie zostanie przerwana i będzie można wreszcie ocenić drużynę i prace trenera tak realnie.
Tzn kogo masz na myśli? Kuljevica i Lisa? Kto może nas zbawić?

Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.10.2020, 21:56
Mecz jak mecz. Wyjaśnił nam to co i tak było jasne.
Zagrali jak umieli.
Mamy zawodników na na walkę o utrzymanie.
Mamy trenera na walkę o spadek.
Mamy Covida.
Patrzenie na grę Wisły przyprawia o ból zębów.
Raz będzie lepiej, trzy razy gorzej.
I tak to będzie się kręcić do końca sezonu.
Pytanie którego ?
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 28.10.2020, 22:20
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Tzn kogo masz na myśli? Kuljevica i Lisa? Kto może nas zbawić?
Lis, Mehremic, Savic, Basha. Nie wiem czy zbawić, ale pomoc mogliby na pewno.
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.10.2020, 22:27

Mocno podobny do tego ze Śląskiem. Gdyby wtedy Fatos wykorzystał patelnię być może byłyby 3pkty, nie udało się, później gong na 1-2 i przestaliśmy grać.
Dziś bardzo podobnie. Mimo że Lechia była lepszą drużyną ten mecz był nawet do wygrania, tylko w 1 połowie setka Forbsa i później Jebaki, kolejna po przerwie.
Chwilę później gong - kontra z dupy, samobój i siedliśmy.
Środek był dziś fatalny, a na ławce nie było nikogo.

Covid nas mocno męczy - brakło Lisa, Mehremicia, Savicia, Bashy, Maka, Kuveljica, Fatosa, Klemenza.
Nie mówię, że któryś by nas zbawił, ale jednak możliwość jakiejś rotacji, zmian i być może mecz wyglądałby inaczej. Jak my mamy wypracować jakieś schematy czy zgranie jak nie ma połowy drużyny?
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 28.10.2020, 22:29
Lis, Mehremic, Savic, Basha. Nie wiem czy zbawić, ale pomoc mogliby na pewno.
ale to jak nie covid, to kartki albo kontuzja. Skład i tak nie był ubogi, więc niestety tutaj nie ma usprawiedliwienia, choć żyłoby mi się łatwiej jakbym tak właśnie myślał :(

Jedynie Savic->Plewka, Basha/Kuljevic->Chuca i być może nie byłoby takiej WYRWY jeśli chodzi o dzisiejszy mecz, ale to nigdy 100% składu nie będzie do pełnej dyspozycji.

Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 28.10.2020, 22:43
100% może nie być. Ale jeżeli brakuje 10 chłopa, z czego spokojnie 4 do pierwszego składu to nie jest normalna sytuacja.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 28.10.2020, 23:22
Zanim cokolwiek napisze czekam na ogryzka i tego drugiego przejrzystego.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 29.10.2020, 00:55
Balonik z hukiem p...... (który niektórzy pompowali po 6:0)
Mecz ze Stalą to wypadek przy pracy, Stal była dramatycznie słaba, jak to ktoś pisał gdzieś Wieczysta by z nimi pojechała.

Z Podbeskidziem wynik lepszy niż gra, bo w 1 połowie cisnęli nas niemiłosiernie.
Przyjechał pierwszy lepszy średni jakościowo zespół (Lechia) i wyraźnie w plecy.
Tak to będzie hulało. Dobrze, że spada jeden zespół, inaczej byłaby ciężka walka o utrzymanie do samego końca.

Tyle.

P.S. Chciałbym zobaczyć nasz sparing z Wieczystą. Oj bardzo. Obawiam się, że mielibyśmy spore kłopoty wygrać.
Ostatnio edytowane przez leszekpw : 29.10.2020 o godz. 00:57.
Odpowiedz cytując
Wisła V
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 29.10.2020, 06:27
Silva jest dla mnie fenomenem, najpierw robi piekną indywidualną akcję akończoną świetnym strzałem i bramką zeby kilka minut później zrobić głupią stratę przy wyprowadzaniu piłki a następnei jeszcze sfaulować zawodnika Lechii niedaleko pola karnego gdzie nawet ślepy wie jak dobre Lechia ma stałe fragmenty gry.. Później jego gra do przerwy to kolejne głupie straty i oddychanie rękawami. Byłem pewien że w przerwie zmieni go Kuba ale widocznie nie jest on jeszcze gotowy na pełne 45 minut.. Plewka to nie wyszedł z szatni na ten mecz, w środku pola dziura wielkości leja po bombie, 10 vs 11 z takim środkiem nie da się wygrać meczu.. Co do Szota i Abramowicza to byli niemiłosiernie objeżdżani, niestety powoli widać czemu ten drugi dopiero w wieku 29 lat zagrał pierwszy raz na szczeblu ekstraklasy. Frydrych jak dla nie zawinił przy żadnej z bramek, gość naprawdę daje jakość w obronie ale choćby się starał nie jest w stanie połatać wszystkich dziur sam.. Sadloka nie skomentuje, szkoda strzępić ryja, nikt mnie tak nie irytuje jak on.. Podsumowując, o utrzymanie jestem raczej spokojny, mecz przegrany, Lechia o wiele lepsza jednak tym razem zabraklo nam również trochę szczęścia.. Mam nadzieję że Basha wroci na Raków i powalczymy w Bełchatowie o jakieś punkty..
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.10.2020, 08:04
Podobał mi się wywiad z Sadlokiem w przerwie meczu, jeszcze przed samobójem i ręką w polu karnym.
Na pytanie o współpracę z Frydrychem zaczął najpierw ogólne p....elenie, a zakończył słowem "zgrywamy się".

Jaki z niego "zgrywus" wyszło w II połowie.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 29.10.2020, 08:36
Kubel zimnej wody. Wydawało się że jesteśmy na dobrych torach, ale Lechia to zweryfikowała. To co mimo kilku absencji wystarczylo na beniaminków nie wystarczyło na starego ligowca.
Absencja Bashy połączona z fatalna forma środkowych pomocników i to się nie mogło udać.
Tzn mogło, ale z lepsza skutecznością.

Największy zawód po tym meczu to Forbes. Chyba jednak nasz problem z napastnikami się tak szybko nie rozwiązał.

Tym bardziej że do składu trzeba jeszcze upchnąć Savicia i Kubę.
Z Trójki Silva, Chuca, Forbes dwóch musi usiąść na ławce.

Jak wszyscy wyzdrowieją po covidzie to będzie to dobrze wyglądać. Mehrenic wskoczy za Sadlok, Lis za Buchalika, Kuveljic i Basha do środka. Savic i Kuba to również osobna kwestią.
O ile z Rakowem można jeszcze dostać w łeb, to później od 23 listopada mamy maraton: Warta (w), Zagłębie (D), derby (w), Legia (D) i Lech (w). Coś jednak czuję że powyżej 8-10 miejsca to my szybko nie podskoczymy.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 29.10.2020, 09:57
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Zanim cokolwiek napisze czekam na ogryzka i tego drugiego przejrzystego.
I jak szampany wczoraj strzeliły?
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 29.10.2020, 11:09
jak na nasza mega slaba druzyne to Abramowicz juz chyba lepiej by pasowal na lewe skrzydlo - bo o grze w obronie to on nie ma zielonego pojecia ...... zakladajac ze z Rakowem szykuje sie mecz przegrany to zaryzykowalbym eksperymentalne ustawienie - z Olkiem na szpicy , z Czuką i Savicem za nim - za nimi Zukow - na skrzydlach Abramowicz i Jean Carlos - Sadloka ktorego nie da sie pozbyc ze skladu na lewa obrone - ( drugi srodkowy obronca - nie mam pojecia ) - ok 60 minuty wpuscic Kube i Yeboaha .....dlaczego ? bo Kuba i Yeboah jeszcze nie nadaja sie na caly mecz - a zwlaszcza Yeboah wydaje mi sie ze kllepiej sprawdzilby sie jako dzoker - tzn na podmeczonego lekko rywala - Kuba ze swa inteligencja, doswiadczeniem i technika moze grac juz na kazdej pozycji - i Olek - dlaczego Olek /? zdania nie zmieniam od 2 lat - ze jak mamy dostawac w cymbal to wole z Olkiem w skladzie niz z jakims pseudo pilkarzem Forbsem - jak ma byc jak zazwyczaj przegrana to lepiej jednak Olka ogrywac , nawet jakby nic nie pokazal jak nasze Fatosy i Browny itp
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 29.10.2020, 11:16
krysztalku,
wystrzela jak parodysta zostanie zwolniony.
Czekam na ogryzka. Na pewno napisze cos blyskotliwego.
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.10.2020, 14:02
Chorynatrzykolory napisał(a):Wyświetl post
z czego my mamy zbudować drużynę?albo za co?
Ma ktoś jakieś zestawienie, jak stoimy finansowo w porównaniu z resztą ligi?

Wczoraj czytałem artykuł, w którym napisano, że daliśmy za Frydrycha ~750 tys. EUR.

W sławetnym wywiadzie Kuba wspominał, że (w którymś z ostatnich okienek) budżet na transfery mieliśmy znaczny, jak na polskie warunki.

Mamy jakieś przecieki/dane? Czy szukamy na siłę usprawiedliwień?
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 29.10.2020, 14:25
Od Zabrza (włącznie) byłem za ustawieniem:

BURLIGA - FRYDRYCH - KLEMENZ - SADLOK i tak bym to widział na dzień dzisiejszy, choć Mehremić dał ciekawą zmianę w Zabrzu.... i bym tu sie zastanawiał.

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 29.10.2020, 14:41
nieno żartujesz chyba z tym Sadlokiem
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 29.10.2020, 14:52
Niestety, ale nie ma wyboru - na pewno nie Abramowicz, bo już wole BOGUSKIEGO tam wstawić :/ Sadlok z warunkiem nie wpieprzania się w bicie stałych fragmentów gry. Nie zapominajmy, że Sadlok był przydatny przy wrzutce bo zrobił karnego z Podbeskidziem, a jakby bił w brame to trybuny Niestety jest to żałosne, ale tak to wygląda, nie mamy Pietrzaka :/
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 29.10.2020 o godz. 14:54.

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 29.10.2020, 15:26
co ty bredzisz Abramowicz jest 2 klasy wyżej niż parodysta Sadlok
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 29.10.2020, 15:31
Mysle ze jak juz musi grac Abramowicz to wiecej z niego pozytku na lewej pomocy niz obronie , na lewej pomocy bylby po peostu bardzo slaby , czyli pasujacy do jednej z 4-5 najslabszych druzyn ligi , na lewej obronie jest tragiczny
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 29.10.2020, 15:40
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Kubel zimnej wody. Wydawało się że jesteśmy na dobrych torach, ale Lechia to zweryfikowała. To co mimo kilku absencji wystarczylo na beniaminków nie wystarczyło na starego ligowca.
Absencja Bashy połączona z fatalna forma środkowych pomocników i to się nie mogło udać.
Tzn mogło, ale z lepsza skutecznością.

Największy zawód po tym meczu to Forbes. Chyba jednak nasz problem z napastnikami się tak szybko nie rozwiązał.

Tym bardziej że do składu trzeba jeszcze upchnąć Savicia i Kubę.
Z Trójki Silva, Chuca, Forbes dwóch musi usiąść na ławce.

Jak wszyscy wyzdrowieją po covidzie to będzie to dobrze wyglądać. Mehrenic wskoczy za Sadlok, Lis za Buchalika, Kuveljic i Basha do środka. Savic i Kuba to również osobna kwestią.
O ile z Rakowem można jeszcze dostać w łeb, to później od 23 listopada mamy maraton: Warta (w), Zagłębie (D), derby (w), Legia (D) i Lech (w). Coś jednak czuję że powyżej 8-10 miejsca to my szybko nie podskoczymy.
Najśmieszniejsze że statystyki były na koniec wręcz niemal identyczne jeśli chodzi o strzały, posiadanie piłki czy przebiegnięty dystans.

Szkoda że nie mieliśmy "ławki" wczoraj. Gdyby był tam Savić Basha itd to może moglibyśmy po zmianach dłuzej dotrzymać Lechii kroku.

Mecz z cyklu - wykorzystujemy swoje sytuacje, albo przegrywamy bo potem rywal nas dominuje. Cóż trzeba, szukać punktów w kolejnych meczach.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 29.10.2020, 16:02
W drugiej linii potrzebujemy silnych fizycznie i wybieganych piłkarzy, bo inaczej nie jesteśmy w stanie
- nie dopuścić przeciwnika do pola karnego
- zyskiwać przewagi w środku, żeby łatwiej uruchamiać ofensywę.

Marzy mi sie ktoś taki jak Llonch do przeszkadzania. Miałem nadzieję, że taki będzie Żukow - może jeszcze wejdzie na wyższy poziom?

Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 29.10.2020, 16:49
Zeby przeskadzac trzeba byc przygotowanym kondycyjnie. Motorycznie. Wytrzymalosciowo.
Ogryzek slusznie zauwazyl ze druzyna zdechla - kolejny raz. Tutaj nawet Llonch by byl cieniem samego siebie.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 29.10.2020, 19:32
Żukow wczoraj zagrał równie tragicznie ja przed przymusowa kwarantanną. Mamy duży kłopot w środku pola ale jak widzę Abramowicza na lewej obronie to nie wiem gdzie mamy większy kłopot. Na dzień dzisiejszy żadna formacja nie prezentuje się choćby przyzwoicie.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 29.10.2020, 20:03
Taa zdechła w 30 minucie meczu.Weż se wygooglaj w końcu co to jest ta motoryka.
Od razu też napiszę tobie że nie bronię Skowronka ale jak to jest że zdobywasz bramke w 30 minucie,rzut kamery na Skowronka a ten pokazuje wyrażnie"dawać gramy dalej"po czym drużyna oddaje pole bez walki i 4 minuty póżniej Silva desperacko fauluje i dostajemy gonga.4 minuty....
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 29.10.2020, 20:33
krysztal napisał(a):Wyświetl post
jak to jest że zdobywasz bramke w 30 minucie,rzut kamery na Skowronka a ten pokazuje wyrażnie"dawać gramy dalej"po czym drużyna oddaje pole bez walki i 4 minuty póżniej Silva desperacko fauluje i dostajemy gonga.4 minuty....
Serio?
Sugerujesz, że Skowronek swoje, a drużyna swoje?
Skowronek chce cisnąć do końca, a drużyna chce tylko dotruchtać do końca?

Przepraszam za użycie słowa "drużyna"... na razie to coś na to nie zasługuje.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów