|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Najlepsi dziś u nas Frydrych i Silva. Niestety Yeboah dziś gorszy mecz, mieliśmy swoje sytuację, ale niestety dziś szczęścia brakło. Więc pewne było, że raczej tego nie dowieziemy, u nas na ławce ofensywni tylko Błaszczu i bez formy Buksa, a tak to sami obrońcy. Gdzie Lechia miała kogo wpuścić by namieszał z przodu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Zastanawiam się też na Żukowem, który jest tym prawdziwym. Ten co przyszedł na wiosnę czy ten obecny ? Co prawda trochę lepiej wygląda niż na początku sezonu ale do formy z wiosny to bardzo daleka droga.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Mecz troszeczkę podobny do tego że Śląskiem, remis był spokojnie w zasięgu ale przegrywamy.
Bez 10 zawodników ciężko to oceniać obiektywnie...Szot a zwłaszcza Plewka wrócili do swojego nominalnego poziomu, oprócz Kuby brak jakiejkolwiek sensownej zmiany... Fizycznie słabo ale nie wiem na ile to efekt Covida a na ile Skowronek nie umie przygotować drużyny. Mam nadzieję, że wrócą zarażeni, liga nie zostanie przerwana i będzie można wreszcie ocenić drużynę i prace trenera tak realnie. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Mecz jak mecz. Wyjaśnił nam to co i tak było jasne.
Zagrali jak umieli. Mamy zawodników na na walkę o utrzymanie. Mamy trenera na walkę o spadek. Mamy Covida. Patrzenie na grę Wisły przyprawia o ból zębów. Raz będzie lepiej, trzy razy gorzej. I tak to będzie się kręcić do końca sezonu. Pytanie którego ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lis, Mehremic, Savic, Basha. Nie wiem czy zbawić, ale pomoc mogliby na pewno.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Mocno podobny do tego ze Śląskiem. Gdyby wtedy Fatos wykorzystał patelnię być może byłyby 3pkty, nie udało się, później gong na 1-2 i przestaliśmy grać. Dziś bardzo podobnie. Mimo że Lechia była lepszą drużyną ten mecz był nawet do wygrania, tylko w 1 połowie setka Forbsa i później Jebaki, kolejna po przerwie. Chwilę później gong - kontra z dupy, samobój i siedliśmy. Środek był dziś fatalny, a na ławce nie było nikogo. Covid nas mocno męczy - brakło Lisa, Mehremicia, Savicia, Bashy, Maka, Kuveljica, Fatosa, Klemenza. Nie mówię, że któryś by nas zbawił, ale jednak możliwość jakiejś rotacji, zmian i być może mecz wyglądałby inaczej. Jak my mamy wypracować jakieś schematy czy zgranie jak nie ma połowy drużyny? ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jedynie Savic->Plewka, Basha/Kuljevic->Chuca i być może nie byłoby takiej WYRWY jeśli chodzi o dzisiejszy mecz, ale to nigdy 100% składu nie będzie do pełnej dyspozycji. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
100% może nie być. Ale jeżeli brakuje 10 chłopa, z czego spokojnie 4 do pierwszego składu to nie jest normalna sytuacja.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Zanim cokolwiek napisze czekam na ogryzka i tego drugiego przejrzystego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Balonik z hukiem p...... (który niektórzy pompowali po 6:0)
Mecz ze Stalą to wypadek przy pracy, Stal była dramatycznie słaba, jak to ktoś pisał gdzieś Wieczysta by z nimi pojechała. Z Podbeskidziem wynik lepszy niż gra, bo w 1 połowie cisnęli nas niemiłosiernie. Przyjechał pierwszy lepszy średni jakościowo zespół (Lechia) i wyraźnie w plecy. Tak to będzie hulało. Dobrze, że spada jeden zespół, inaczej byłaby ciężka walka o utrzymanie do samego końca. Tyle. P.S. Chciałbym zobaczyć nasz sparing z Wieczystą. Oj bardzo. Obawiam się, że mielibyśmy spore kłopoty wygrać.
Ostatnio edytowane przez leszekpw : 29.10.2020 o godz. 00:57.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Silva jest dla mnie fenomenem, najpierw robi piekną indywidualną akcję akończoną świetnym strzałem i bramką zeby kilka minut później zrobić głupią stratę przy wyprowadzaniu piłki a następnei jeszcze sfaulować zawodnika Lechii niedaleko pola karnego gdzie nawet ślepy wie jak dobre Lechia ma stałe fragmenty gry.. Później jego gra do przerwy to kolejne głupie straty i oddychanie rękawami. Byłem pewien że w przerwie zmieni go Kuba ale widocznie nie jest on jeszcze gotowy na pełne 45 minut.. Plewka to nie wyszedł z szatni na ten mecz, w środku pola dziura wielkości leja po bombie, 10 vs 11 z takim środkiem nie da się wygrać meczu.. Co do Szota i Abramowicza to byli niemiłosiernie objeżdżani, niestety powoli widać czemu ten drugi dopiero w wieku 29 lat zagrał pierwszy raz na szczeblu ekstraklasy. Frydrych jak dla nie zawinił przy żadnej z bramek, gość naprawdę daje jakość w obronie ale choćby się starał nie jest w stanie połatać wszystkich dziur sam.. Sadloka nie skomentuje, szkoda strzępić ryja, nikt mnie tak nie irytuje jak on.. Podsumowując, o utrzymanie jestem raczej spokojny, mecz przegrany, Lechia o wiele lepsza jednak tym razem zabraklo nam również trochę szczęścia.. Mam nadzieję że Basha wroci na Raków i powalczymy w Bełchatowie o jakieś punkty..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Podobał mi się wywiad z Sadlokiem w przerwie meczu, jeszcze przed samobójem i ręką w polu karnym.
Na pytanie o współpracę z Frydrychem zaczął najpierw ogólne p....elenie, a zakończył słowem "zgrywamy się". Jaki z niego "zgrywus" wyszło w II połowie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Kubel zimnej wody. Wydawało się że jesteśmy na dobrych torach, ale Lechia to zweryfikowała. To co mimo kilku absencji wystarczylo na beniaminków nie wystarczyło na starego ligowca.
Absencja Bashy połączona z fatalna forma środkowych pomocników i to się nie mogło udać. Tzn mogło, ale z lepsza skutecznością. Największy zawód po tym meczu to Forbes. Chyba jednak nasz problem z napastnikami się tak szybko nie rozwiązał. Tym bardziej że do składu trzeba jeszcze upchnąć Savicia i Kubę. Z Trójki Silva, Chuca, Forbes dwóch musi usiąść na ławce. Jak wszyscy wyzdrowieją po covidzie to będzie to dobrze wyglądać. Mehrenic wskoczy za Sadlok, Lis za Buchalika, Kuveljic i Basha do środka. Savic i Kuba to również osobna kwestią. O ile z Rakowem można jeszcze dostać w łeb, to później od 23 listopada mamy maraton: Warta (w), Zagłębie (D), derby (w), Legia (D) i Lech (w). Coś jednak czuję że powyżej 8-10 miejsca to my szybko nie podskoczymy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
jak na nasza mega slaba druzyne to Abramowicz juz chyba lepiej by pasowal na lewe skrzydlo - bo o grze w obronie to on nie ma zielonego pojecia ...... zakladajac ze z Rakowem szykuje sie mecz przegrany to zaryzykowalbym eksperymentalne ustawienie - z Olkiem na szpicy , z Czuką i Savicem za nim - za nimi Zukow - na skrzydlach Abramowicz i Jean Carlos - Sadloka ktorego nie da sie pozbyc ze skladu na lewa obrone - ( drugi srodkowy obronca
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
krysztalku,
wystrzela jak parodysta zostanie zwolniony. Czekam na ogryzka. Na pewno napisze cos blyskotliwego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ma ktoś jakieś zestawienie, jak stoimy finansowo w porównaniu z resztą ligi?
Wczoraj czytałem artykuł, w którym napisano, że daliśmy za Frydrycha ~750 tys. EUR. W sławetnym wywiadzie Kuba wspominał, że (w którymś z ostatnich okienek) budżet na transfery mieliśmy znaczny, jak na polskie warunki. Mamy jakieś przecieki/dane? Czy szukamy na siłę usprawiedliwień? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Od Zabrza (włącznie) byłem za ustawieniem:
BURLIGA - FRYDRYCH - KLEMENZ - SADLOK i tak bym to widział na dzień dzisiejszy, choć Mehremić dał ciekawą zmianę w Zabrzu.... i bym tu sie zastanawiał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
nieno żartujesz chyba z tym Sadlokiem
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Niestety, ale nie ma wyboru - na pewno nie Abramowicz, bo już wole BOGUSKIEGO tam wstawić :/ Sadlok z warunkiem nie wpieprzania się w bicie stałych fragmentów gry. Nie zapominajmy, że Sadlok był przydatny przy wrzutce bo zrobił karnego z Podbeskidziem, a jakby bił w brame to trybuny
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 29.10.2020 o godz. 14:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
co ty bredzisz Abramowicz jest 2 klasy wyżej niż parodysta Sadlok
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Mysle ze jak juz musi grac Abramowicz to wiecej z niego pozytku na lewej pomocy niz obronie , na lewej pomocy bylby po peostu bardzo slaby , czyli pasujacy do jednej z 4-5 najslabszych druzyn ligi , na lewej obronie jest tragiczny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Szkoda że nie mieliśmy "ławki" wczoraj. Gdyby był tam Savić Basha itd to może moglibyśmy po zmianach dłuzej dotrzymać Lechii kroku. Mecz z cyklu - wykorzystujemy swoje sytuacje, albo przegrywamy bo potem rywal nas dominuje. Cóż trzeba, szukać punktów w kolejnych meczach. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W drugiej linii potrzebujemy silnych fizycznie i wybieganych piłkarzy, bo inaczej nie jesteśmy w stanie
- nie dopuścić przeciwnika do pola karnego - zyskiwać przewagi w środku, żeby łatwiej uruchamiać ofensywę. Marzy mi sie ktoś taki jak Llonch do przeszkadzania. Miałem nadzieję, że taki będzie Żukow - może jeszcze wejdzie na wyższy poziom? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zeby przeskadzac trzeba byc przygotowanym kondycyjnie. Motorycznie. Wytrzymalosciowo.
Ogryzek slusznie zauwazyl ze druzyna zdechla - kolejny raz. Tutaj nawet Llonch by byl cieniem samego siebie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Żukow wczoraj zagrał równie tragicznie ja przed przymusowa kwarantanną. Mamy duży kłopot w środku pola ale jak widzę Abramowicza na lewej obronie to nie wiem gdzie mamy większy kłopot. Na dzień dzisiejszy żadna formacja nie prezentuje się choćby przyzwoicie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Taa zdechła w 30 minucie meczu.Weż se wygooglaj w końcu co to jest ta motoryka.
Od razu też napiszę tobie że nie bronię Skowronka ale jak to jest że zdobywasz bramke w 30 minucie,rzut kamery na Skowronka a ten pokazuje wyrażnie"dawać gramy dalej"po czym drużyna oddaje pole bez walki i 4 minuty póżniej Silva desperacko fauluje i dostajemy gonga.4 minuty.... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Sugerujesz, że Skowronek swoje, a drużyna swoje? Skowronek chce cisnąć do końca, a drużyna chce tylko dotruchtać do końca? Przepraszam za użycie słowa "drużyna"... na razie to coś na to nie zasługuje. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|