The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Przemas
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.02.2011, 18:44
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Taki Małecki czy Lewandowski to gracze od niego o rok młodsi i są daleko przed nim jeśli chodzi o rozwój. A po co nam napastnik słabszy niż Patryk Małecki?
Nie wiadomo czy jakby Gołębiewski grał regularnie czy by nie wskoczył na poziom Małego. Patryk Małecki przecież też nie jest jakimś wirtuozem. Poza szybkością dryblingiem i walecznością ma swoje wady. Tak samo Gołębiewski ma swoje wady i zalety. Ja uważam, że jak by dostał szanse to może się rozwinąć w solidnego napastnika.
Akurat przykład Lewandowskiego do mnie nie trafia bo jest to talent rzadko spotykany na polskich boiskach i nie ma co porównywać do niego Gołębiewskiego czy choćby Małeckiego.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 11.02.2011, 19:24
Przemas napisał(a):Wyświetl post
Nie wiadomo czy jakby Gołębiewski grał regularnie czy by nie wskoczył na poziom Małego. Patryk Małecki przecież też nie jest jakimś wirtuozem. Poza szybkością dryblingiem i walecznością ma swoje wady. Tak samo Gołębiewski ma swoje wady i zalety. Ja uważam, że jak by dostał szanse to może się rozwinąć w solidnego napastnika.
Akurat przykład Lewandowskiego do mnie nie trafia bo jest to talent rzadko spotykany na polskich boiskach i nie ma co porównywać do niego Gołębiewskiego czy choćby Małeckiego.
To w słabszej od nas Polonii się nie przebił i nie zaskoczył, to my mielibysmy dawać mu szansę? Małecki nie jest wirtuozem - wiem. A Gołębiewski jest od niego i starszy i słabszy. Ot zwykły przeciętny kopacz jak inny Grzegorzewski, Moskała czy Paluchowski.
Odpowiedz cytując
Przemas
Senior Member

Stary 11.02.2011, 19:31
To w słabszej od nas Polonii się nie przebił i nie zaskoczył, to my mielibysmy dawać mu szansę? Małecki nie jest wirtuozem - wiem. A Gołębiewski jest od niego i starszy i słabszy. Ot zwykły przeciętny kopacz jak inny Grzegorzewski, Moskała czy Paluchowski.
Może się nie przebił bo był słabszy, a może Wojciechowski stwierdził, że skoro dał za Sobiecha bańkę Euro to on ma grać, a Smolarek ma grać by przyciągać kibiców na stadion. Patrząc po wybrykach J.W. jest to jak najbardziej prawdopodobne.
Odpowiedz cytując
laszes
Junior Member

Stary 12.02.2011, 20:40
http://transfermarkt.de/de/marco-pis...ler_16901.html

nie gra w pierszym skladzie moze udaloby sie go wypozyczyc tak jak Sivakova. Zawsze to lewy obronca ktory cos tam pogral w Serie A
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.02.2011, 21:02
laszes napisał(a):Wyświetl post
http://transfermarkt.de/de/marco-pis...ler_16901.html

nie gra w pierszym skladzie moze udaloby sie go wypozyczyc tak jak Sivakova. Zawsze to lewy obronca ktory cos tam pogral w Serie A
no na pewno jak na polskie warunki byłby gwiazdą... ktoś kto rozegrał do tej pory przeszło 150 meczów w serie A nie może być ogórkiem zwłaszcza, że we Włoszech wszyscy głównie zwracają uwagę na grę obronną zespołu... ale powiedzmy sobie szczerze... Wisła powinna kupować zawodników, a nie wypożyczać (zwłaszcza w defensywie) bo może dojść do takiej sytuacji, że Wisła przed pucharami (wierzę, że wylądujemy na pudle na koniec sezonu) zostanie z ogromną wyrwą w obronie bo jak wiadomo Cikos i Chavez są tylko wypożyczeni... owszem do takich formacji jak pomoc i atak jak najbardziej niech Stan szuka kogoś kto nie mieści się w mocnym europejskim klubie do wypożyczenia... ale obrona to dość newralgiczna pozycja w klubie... ona musi tworzyć monolit, musi być skonsolidowana... jestem przy tym, żeby Wisła wreszcie zaczęła kupować ludzi do defensywy a nie ich wypożyczać, jak nie w tym okienku to w lecie... przedłużyć Chaveza i Cikosa i dokupić L.O i będzie sprawa załatwiona na lata, tak sądzę.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 12.02.2011, 21:56
http://sport.wp.pl/kat,32272,title,R...bc56&_ticrsn=3

Brać go!

typowe s-f, ale myślę, że chyba poradziłby sobie w naszej kopanej, nawet w tym wieku No i sprzedalibyśmy o jakieś 2- 4 tys więcej karnetów.

edit: Nie doczytałem 5mln E!!! Szok normalnie
Odpowiedz cytując
Matti1231
Member

Od: 06.2010

Stary 12.02.2011, 22:13
Proud napisał(a):Wyświetl post
http://sport.wp.pl/kat,32272,title,R...bc56&_ticrsn=3

Brać go!

typowe s-f, ale myślę, że chyba poradziłby sobie w naszej kopanej, nawet w tym wieku No i sprzedalibyśmy o jakieś 2- 4 tys więcej karnetów.

edit: Nie doczytałem 5mln E!!! Szok normalnie

On NIE KOSZTUJE 5 mln E tylko ma tyle zarobić przez jeden sezon gry ! Według brazylijskich mediów słynny piłkarz może podpisać roczną umowę z Andżi Machaczkała, dzięki której zarobi pięć milionów euro
Odpowiedz cytując
laszes
Junior Member

Stary 12.02.2011, 22:27
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
no na pewno jak na polskie warunki byłby gwiazdą... ktoś kto rozegrał do tej pory przeszło 150 meczów w serie A nie może być ogórkiem zwłaszcza, że we Włoszech wszyscy głównie zwracają uwagę na grę obronną zespołu... ale powiedzmy sobie szczerze... Wisła powinna kupować zawodników, a nie wypożyczać (zwłaszcza w defensywie) bo może dojść do takiej sytuacji, że Wisła przed pucharami (wierzę, że wylądujemy na pudle na koniec sezonu) zostanie z ogromną wyrwą w obronie bo jak wiadomo Cikos i Chavez są tylko wypożyczeni... owszem do takich formacji jak pomoc i atak jak najbardziej niech Stan szuka kogoś kto nie mieści się w mocnym europejskim klubie do wypożyczenia... ale obrona to dość newralgiczna pozycja w klubie... ona musi tworzyć monolit, musi być skonsolidowana... jestem przy tym, żeby Wisła wreszcie zaczęła kupować ludzi do defensywy a nie ich wypożyczać, jak nie w tym okienku to w lecie... przedłużyć Chaveza i Cikosa i dokupić L.O i będzie sprawa załatwiona na lata, tak sądzę.
Zgadzam sie ze Wisla powinna kupowac zawodnikow a nie wypozyczac i ze obrona musi tworzyc monolit ale jak sam napisales i wszyscy wiemy Cikos i Chavez sa wypozyczeni wiec i tak obrona nie tworzy monolitu bo nie jestesmy pewni czy ci zawodnicy zostana u nas dluzej (mam nadzieje ze tak). Zalozmy (odpukac) Paljic dostanie urazu Branco jest wiecznie kontuzjowany albo bez formy to kto go zastapi? zapewne Kirm przez co stracimy skrzydlowego. Moje zdanie jest takie ze moglibysmy go wypozyczyc na pol roku zeby sie zabezpieczyc a w lecie poszukac zwodnika na dana pozycje i wykupic Cikosa i Chaveza i wtedy bedziemy mieli obrone. Mysle ze lepiej miec wypozyczonego zawodnika na pol roku niz nie miec zadnego.
Ale gdybac to my sobie mozemy bo to nie my jestesmy odpowiedzialni za transfery
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 13.02.2011, 13:35
Ja uważam, że naszym priorytetem transferowym powinno być ściągnięcie lewego obrońcy.
http://www.transfermarkt.co.uk/en/ja...ler_62854.html
Wiem, że nie realne, ale w końcu to s-f.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 13.02.2011, 14:16
kilka ciekawych nazwisk defensorów z ligi czeskiej... kończą im się kontrakty w czerwcu... warto dodać, że są to zawodnicy odgrywający ważne role w swoich zespołach, nie tzw zapchajdziury... mam nadzieję, że Stan często tu zagląda nie no beka

http://www.transfermarkt.co.uk/en/on...ler_35699.html
http://www.transfermarkt.co.uk/en/th...ler_60632.html
http://www.transfermarkt.co.uk/en/on...ler_70131.html
http://www.transfermarkt.co.uk/en/ra...ler_70024.html
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
herkules
Senior Member

Od: 12.2010

Stary 14.02.2011, 15:17
Stan coś mówił, że jak nadarzy się wyjątkowa dobra oferta to ją wykorzystają:

Oto ona - http://www.90minut.pl/news/147/news1...ie-Slaska.html
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 14.02.2011, 15:27
herkules napisał(a):Wyświetl post

Szczerze mówiąc ciężko ocenić Sotirovica.

Z jednej strony łatwość dochodzenia do sytuacji podbramkowych, siła i niezła jak na polską ligę technika, a z drugiej łatwość marnowania tych sytuacji...

Jakby był do wyciągnięcia za 300-400 tys euro to można by pomyśleć, więcej nie warto.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.02.2011, 15:27

i gdzie Ty widzisz tą wyjątkowo dobrą oferte?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.02.2011, 15:45
Ja nie jestem przekonana do Sotirovicia. To nie jest dla mnie "ta dobra" oferta, którą Stan mógłby wykorzystać ;P
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 14.02.2011, 15:48
MCX napisał(a):Wyświetl post
Szczerze mówiąc ciężko ocenić Sotirovica.

Z jednej strony łatwość dochodzenia do sytuacji podbramkowych, siła i niezła jak na polską ligę technika, a z drugiej łatwość marnowania tych sytuacji...

Jakby był do wyciągnięcia za 300-400 tys euro to można by pomyśleć, więcej nie warto.
Z końcem sezonu wygasa mu kontrakt więc będzie do wzięcia za małe pieniądze jak nie za darmo.
Jest też szansę, że po tym incydencie rozwiąże on kontrakt ze Śląskiem.
Gość mógłby być dobrą alternatywą dla Genkova...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 14.02.2011, 15:54
Titto napisał(a):Wyświetl post
Z końcem sezonu wygasa mu kontrakt więc będzie do wzięcia za małe pieniądze jak nie za darmo.
a czy wiesz jak poza boiskiem zachowuje sie Sotirovic Vuk ?

E;
nesta napisał(a):Wyświetl post
Na lawke, jako zmiennik Genkova, nadawalby sie jak najbardziej. Dobry napastnik, ale nie na pierwszy sklad wiec tez uwazam, ze Wisla sie powinna zainteresowac.
ale kosztem kogo?
Ostatnio edytowane przez szprotson : 14.02.2011 o godz. 15:58.

Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.02.2011, 15:55
Na lawke, jako zmiennik Genkova, nadawalby sie jak najbardziej. Dobry napastnik, ale nie na pierwszy sklad wiec tez uwazam, ze Wisla sie powinna zainteresowac.
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 14.02.2011, 16:05
Titto napisał(a):Wyświetl post
Już widzę jak klub pozbywa się zawodnika za którego może wyciągnąć nie małą sumkę (minimum 0,5 mln zł).
Odpowiedz cytując
herkules
Senior Member

Od: 12.2010

Stary 14.02.2011, 16:05
szprotson napisał(a):Wyświetl post
a czy wiesz jak poza boiskiem zachowuje sie Sotirovic Vuk
Jak, wogóle nie wiem za co go ma klub ukarać. Złamanie regulaminu, ok co to znaczy
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 14.02.2011, 16:10
Jak, wogóle nie wiem za co go ma klub ukarać. Złamanie regulaminu, ok co to znaczy
powiedzmy ze nie tak jak powinien.
brudy z szatni zostaja w szatni to znaczy złamanie regulaminu.

widze ze dlugo sie pilka nie interesujesz skoro nie znasz Vuka z drugiej strony

Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 14.02.2011, 16:10
Acima napisał(a):Wyświetl post
Już widzę jak klub pozbywa się zawodnika za którego może wyciągnąć nie małą sumkę (minimum 0,5 mln zł).
Już widzę jak Sotirovic potulnie siedzi na ławce.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 14.02.2011, 16:15
Po prostu przydałby się jakiś zmiennik dla Genkova lub partner dla niego do ataku i nie koniecznie musi to być Vuk.
Obecnie mamy straszne problemy z napastnikami, bo Żurawski ostatnimi czasy grał słabo, a Rios to nie napastnik.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 14.02.2011, 17:39
A nie wiem czy wszyscy pamiętają ale trener Lenczyk ma dość dziwaczne regulaminy i zachowania, kiedyś się dostalo Piekutowskiemu za to, że trenerowi podał rękę jako pierwszy i to w dodatku lewą, bo prawą miał w gipsie - a przecież jest od niego młodszy.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.02.2011, 17:51
A nie wiem czy wszyscy pamiętają ale trener Lenczyk ma dość dziwaczne regulaminy i zachowania, kiedyś się dostalo Piekutowskiemu za to, że trenerowi podał rękę jako pierwszy i to w dodatku lewą, bo prawą miał w gipsie - a przecież jest od niego młodszy.
Frankowski też miał bodajże jakieś problemy z nim kiedyś. Orest, taki człowiek, ma swoje (czasami abstrakcyjne) reguły i jako jego zawodnik musisz to uszanowac i ich przestrzegać.
Jeśli zaś chodzi o Vuka, to za bardzo bym nie był za ściągnieciem go do nas. To jest taki napastnik na Śląsk właśnie, nic więcej, nic mniej.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.02.2011, 18:08
Oczywiscie, ze Sotirovic by sie przydal, zawsze to lepiej miec jednego zmiennika niz zadnego.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 14.02.2011, 18:14
A czy to nie Sotirovica przypadkiem Probierz pogonił z Jagiellonii za sianie fermentu i brak jakiejkolwiek dyscypliny? Gość ma niezdrowo pod kopułą a nie Lenczyk. Dopiero byłyby kwasy w szatni i jazda jakby taki koleś do nas trafił. Owszem - jako uzupełnienie składu mógłby być ale gdyby ktoś mógł go utemperować. Na ten moment strzelilibyśmy sobie niezłego samobója. Machający rekami Paweł to wzór cnót przy Sotirovicu
Jeśli Probierz (żelazna ręka) i Orest (mega doświadczenie) nie byli w stanie nad nim zapanować to kto mógłby u nas? Mam nadzieje że nie trafi do nas taki ktoś!

BTW
Pamiętacie chamski numer w meczu Śląsk - Ruch kiedy ktoś (prawdopodobnie Vuk) wrzucił drugą piłkę na boisko kiedy szła akcja Ruchu. Takiego gościa chcielibyście w Wiśle?
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 14.02.2011 o godz. 18:17.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 14.02.2011, 18:22
Cytat:
- Mówią o mnie, że psuję atmosferę w drużynie. W grudniu odejdę ze Śląska. Nie podoba mi się już tutaj. Chcę odejść - mówi napastnik. Jego słowa przytacza "Przegląd Sportowy".

- Wmawia mi się kontuzję, że za gruby jestem... Już przed meczem z Wisłą spodziewałem się, że będę tylko rezerwowym. Nie chcę wskazywać, od kogo mam tę wiedzę. Niech będzie, że tak przeczuwałem - dodaje.

Sotirović to nie jest zawodnik łatwy w prowadzeniu, bo jego południowy charakter często wpędzał go w kłopoty. Tak było już zanim piłkarz trafił do Śląska. Na Oporowskiej Vuk też święty nie był. Potrafił kłócić się z klubowymi władzami i kolegami z drużyny. Potrafił po meczu bluzgać na sędziego. Były kary finansowe i rozmowy wychowawcze. Ryszard Tarasiewicz jednak na niego stawiał, Orest Lenczyk niesubordynacji nie lubi.
Cytat:
Najbardziej konkretna oferta kupiecka wpłynęła zimą z Jagiellonii, rywala... Zawiszy SA w walce o awans do Orange Ekstraklasy. Serb nie chce jednak słyszeć o przeprowadzce do Białegostoku. - To zdecydowanie za daleko. Jeśli mam występować w Polsce, to wolałbym bliżej Łodzi. No chyba, że otrzymam propozycję gry w pierwszej lidze.

- Vuk zadeklarował jednak, że chce z nami walczyć o awans - mówi Jarosław Kowalkowski, menedżer Zawiszy SA ds. organizacyjnych.
Miesiąc poźniej Vuk przeszedł do Jagi.

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.02.2011, 18:24
Jeszcze by nam Małeckiego na złą drogę sprowadził
Na szczęście tematu nie ma.
..
Odpowiedz cytując
androclus
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 15.02.2011, 11:00
http://gwizdek24.se.pl/pilka-nozna/e...ia_171672.html
Może za parę dni Sotirovic będzie za free, ale.....................?
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 15.02.2011, 11:32
androclus napisał(a):Wyświetl post
http://gwizdek24.se.pl/pilka-nozna/e...ia_171672.html
Może za parę dni Sotirovic będzie za free, ale.....................?
niech ten przypał lepiej trzyma się z dala od Wisły... nie po to jest budowana atmosfera w zespole, żeby przyszedł jakiś dureń i rozdupczył wszystko co było tak skrupulatnie budowane...
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów