The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.01.2011, 19:44
Bunoza raczej ^^
Odpowiedz cytując
Bambo1906
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 01.01.2011, 20:29
jakiś taki niski się na tym zdjęciu wydaje, ale może ma długie nogi ;P
Gina Carano

Wisła to My!
Odpowiedz cytując
pierdek18
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 01.01.2011, 20:40
tak to Bunoza jest lansik na fejsie
"c’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui !"
Odpowiedz cytując
domofon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 02.01.2011, 21:24
http://www.futbol.org.pl/news,23213.html Papiez w Niepolomicach
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.01.2011, 22:06
domofon napisał(a):Wyświetl post
http://www.futbol.org.pl/news,23213.html Papiez w Niepolomicach
Mam nadzieję, że się złapie formę i wróci do Wisełki i powalczy o pierwszy skład pokładam w nim wielkie nadzieję
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 05.01.2011, 20:33
Cytat:
Zachęcamy do wzięcia udziału w aukcji koszulki naszego kapitana. Całkowity dochód przeznaczony zostanie na dzieci z Domu Dziecka w Gdańsku.

"Sobol" przekazał swoją koszulkę fundacji "Obudź Nadzieję" by wspomóc dzieci, dla których los nie był łaskawy. Serdecznie zachęcamy do wzięcia udziału w tej aukcji!

http://allegro.pl/koszulka-radoslawa...395974434.html
Strona zakazana
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.01.2011, 12:38
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/0,93142.html - z cyklu przeżyjmy to jeszcze raz Wisła Kraków w rundzie jesiennej 2010, skróty meczów, można sobie przeanalizować. wg mnie Kirm był najlepszym zawodnikiem Wisły w rundzie jesiennej, mam nadzieję, że nie opuści nas w tym okienku
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.01.2011, 20:22
http://futbolnet.pl/wiadomosci/milan...nie-zapomnialo
Mówcie co chcecie, ale ja tam wierzę w niego.
Mam nadzieję, że wykorzysta swoją szansę, którą dostanie, bo wątpię, żebyśmy sprawdzili bramkarza, są pilniejsze zakupy.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.01.2011, 19:04
Cytat:
Do Polski przyszedł pan z 2. Bundesligi. Różnica jest duża?

- U was gra się ostrzej, a w Niemczech piłkarze są lepsi technicznie. Tam jest mniej miejsca na rozegranie piłki, zawodnicy więcej biegają i jest mniej luzu
. Ale w Polsce jest też kilka niezłych zespołów.

Jak pan oceni rundę jesienną w wykonaniu Wisły?

- Było dobrze, w końcu do prowadzącej Jagiellonii tracimy tylko trzy punkty. Choć na początku było trudno. Do zespołu przyszło wielu zawodników i na początku musieliśmy odnaleźć się w nowym kraju o innej mentalności. W Krakowie mam kilku kolegów z Bałkanów i dzięki temu jest łatwiej. Pomaga mi też żona, który często lata między Polską a Niemcami. Z nią i synem spędzę urlop. Jeszcze nigdy nie miałem tyle wolnego... [sześć tygodni - przyp. red.].
Cytat z Dragana Palicia. Żal, że nadal w 2giej Bundeslidze wiecej sie biega i zawodnicy sa lepsi technicznie. Ciężko mi znaleźć wytłumaczenie na to .Może ktoś wie ? I nie piszcie, że tam więcej płacą i to dlatego
Ostatnio edytowane przez tofik : 07.01.2011 o godz. 19:06.
..
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.01.2011, 19:17
Szkolenie, u nas się stawia na siłę, a nie taktykę, a potem gdy ci, którzy opanowali taktykę, poprawiają siłę, dla naszych orłów jest już za późno. To w ogóle jest jakiś dogmat i foromowy banał, jak możesz nie pamiętać
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.01.2011, 19:29
tofik napisał(a):Wyświetl post
Cytat z Dragana Palicia. Żal, że nadal w 2giej Bundeslidze wiecej sie biega i zawodnicy sa lepsi technicznie. Ciężko mi znaleźć wytłumaczenie na to .Może ktoś wie ? I nie piszcie, że tam więcej płacą i to dlatego
choćby dlatego,że przerwę zimową mają dużo krótszą.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 09.01.2011, 17:54
Mały i Guła teraz byli w TVP w studiu WOŚP, chodziło o licytowany meczyk z nimi.
Do wylicytowania również koszulka Sobola z podpisami zawodników Wisły http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=455164
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 09.01.2011, 18:00
Ale w sumie za dość marną kwotę "ich" wylicytowano - 1100 i 1000 zł
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 09.01.2011, 21:49
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...rali_dla_wosp/
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 11.01.2011, 14:20
Jak ze zdrowiem Boguskiego? Wie ktoś coś więcej na temat jego powrotu do treningów?
Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 11.01.2011, 14:25
MCX napisał(a):Wyświetl post
Jak ze zdrowiem Boguskiego? Wie ktoś coś więcej na temat jego powrotu do treningów?
2 miesiące temu rozpoczął rehabilitację kontuzjowanego kolana. Nie znam się na tym, ale chyba w tej rundzie nie ma co na niego liczyć. Może w marcu/kwietniu byłby do gry, ale pewnie w słabiutkiej formie. Niech ten sezon się dobrze zaleczy i ruszy na maxa w następnych przygotowaniach w czerwcu
Wisła jest najważniejsza!
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 11.01.2011, 14:27
Cytat:
Niech ten sezon się dobrze zaleczy i ruszy na maxa w następnych przygotowaniach w czerwcu
...i dostanie znowu kontuzji
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 11.01.2011, 16:10
Peroslaw88 napisał(a):Wyświetl post
2 miesiące temu rozpoczął rehabilitację kontuzjowanego kolana. Nie znam się na tym, ale chyba w tej rundzie nie ma co na niego liczyć. Może w marcu/kwietniu byłby do gry, ale pewnie w słabiutkiej formie. Niech ten sezon się dobrze zaleczy i ruszy na maxa w następnych przygotowaniach w czerwcu
W tej rundziie nie ma co na niego liczyc. Dopiero po 6 miesiacach monza zaczac treningi, natomiast zeby bezpiecznie wrocic do gry potrzeba okolo 8 miesiecy rehabilitacji.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 11.01.2011, 16:22
picasso napisał(a):Wyświetl post
choćby dlatego,że przerwę zimową mają dużo krótszą.
Zima zimą ale czemu nie gramy w lipcu? Tego nie jestem w stanie zrozumieć... Do tego dołóż intensywność i ilośc treningów w sezonie i wyjdzie smutna prawda - oprócz tego, że mamy mniej drużyn w lidze - mniej meczów, do tego krótszy sezon - mniej treningów i na koniec jeszcze są one znacznie słabsze niż te w Niemczech. No to potem są takie efekty.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.01.2011, 16:29
Łobodziński po raz kolejny pokazuje, jak bardzo pozbawionym ambicji jest zawodnikiem. Facet nie ma wstydu! Opierdala się i tylko liczy złotówki na koncie...
Powód: showarticle.php?articleid=24433
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 11.01.2011 o godz. 16:30.
.
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 11.01.2011, 16:35
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
Łobodziński po raz kolejny pokazuje, jak bardzo pozbawionym ambicji jest zawodnikiem. Facet nie ma wstydu! Opierdala się i tylko liczy złotówki na koncie...
Człowieku ale z czym masz problem ? Widzę coś do Łoba masz, wchodzę pod ten urywek linka, którego dałeś w edycji i nic tam nie mogę się doszukać... .
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.01.2011, 16:46
Z niczym nie mam problemu, wręcz przeciwnie. Uważam, że Łobo jest facetem któremu zależy na tym, żeby dobrze grać. Tylko niektórzy brak zdrowia/umiejętności nazywają brakiem ambicji - zwłaszcza na tym forum.
.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 11.01.2011, 22:16
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Ale w sumie za dość marną kwotę "ich" wylicytowano - 1100 i 1000 zł
Dla zwykłych kibiców sportu w Polsce, oni nic nie znaczą
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.01.2011, 08:25
Z dzisiejszego Dziennika Polskiego :

Cytat:
Piłkarz Wisły Kraków Patryk Małecki przekazał brakujące 5 tys. zł na kupno wózka inwalidzkiego dla Magdaleny Wosik. Dzięki niemu będzie mogła samodzielnie opuszczać dom i przemieszczać się po mieście.
Naprawdę ładny gest.

Jeżeli ktoś ma dostęp do wersji elektronicznej DP niech wstawi cały artykuł.
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 12.01.2011, 12:13
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Z dzisiejszego Dziennika Polskiego :

Naprawdę ładny gest.

Jeżeli ktoś ma dostęp do wersji elektronicznej DP niech wstawi cały artykuł.
O ile mam zastrzeżenia do zachowania na boisku to poza nim Mały zasługuje na duży szacunek.

Poniżej cały artykuł:

Cytat:
Fot. Anna Kaczmarz
WSPARCIE. Piłkarz Wisły Kraków Patryk Małecki przekazał brakujące 5 tys. zł na kupno wózka inwalidzkiego dla Magdaleny Wosik. Dzięki niemu będzie mogła samodzielnie opuszczać dom i przemieszczać się po mieście.
- Bardzo się cieszę. Dzięki wsparciu ze strony Patryka Małeckiego będę teraz mogła wyjść z domu na spacer, zakupy, aby pozałatwiać sprawy w urzędzie. Do tej pory przemieszczając się za pomocą tradycyjnego wózka nie miałam takiej możliwości. Był on za ciężki, nie miałam tyle sił, aby na nim samodzielnie opuszczać dom. A nieraz jest wielka potrzeba, żeby gdzieś wyjść. Mam 2,5-rocznego syna i spodziewam się drugiego dziecka - opowiada 24-letnia Magdalena Wosik. Urodziła się z wadą kręgosłupa, który musiała rehabilitować. 6 lat temu przeszła w Zakopanem operację, która miała poprawić jej stan zdrowia. Nie przeprowadzono jej jednak pomyślnie. Doszło do uszkodzenia rdzenia kręgowego i paraliżu od pasa w dół. Pani Magdalena została przykuta do wózka.
- Mówiono mi, że z czasem będzie poprawa, ale specjaliści z innych miast przyznali, że nie mam co sobie robić nadziei. Jeden powiedział, że może pomogłaby operacja za granicą, ale nawet o tym nie myślę, bo wiem, że nie byłoby mnie na nią stać. Nie stać mnie na całoroczną rehabilitację. Korzystam tylko z dwóch dwutygodniowych turnusów; ćwiczę sama, aby nie zanikły mięśnie - mówi Magdalena Wosik.
Pieniądze na nowy, lekki wózek dla niej zaczęła zbierać Fundacja "Bariera". Potrzebne było ok. 10 tys. zł.
- Nie jest łatwo uzbierać taką kwotę. Wysyłamy pisma z prośbą o pieniądze do różnych firm, ale jest z tym różnie - przyznaje Anna Waligóra, założycielka Fundacji "Bariera". Wspomina, że z Patrykiem Małeckim poznała się przez przypadek u fryzjera. - Opowiedziałam mu o naszej fundacji i zaprosiłam na spotkanie z naszymi podopiecznymi. Pan Patryk zgodził się przyjść. Podczas tego spotkania wspomnieliśmy o zbiórce pieniędzy na wózek dla Magdy. Pan Patryk bez zastanowienia zgodził się dołożyć brakującą kwotę. Z takim podejściem i otwartością spotkałam się pierwszy raz. Dla Magdy ten wózek oznacza wolność - podkreśla Anna Waligóra.
- Gdy dowiedziałem się na jaki cel potrzebne są pieniądze, nie zastanawiałem się nawet pół sekundy. Trzeba pomagać innym - podkreśla 22-letni Patryk Małecki.
- Wszyscy w mojej rodzinie zawsze kibicowali Wiśle. Nigdy nie byłam jednak na jej meczu. Nieraz oglądałam występy wiślaków w telewizji. Bardzo bym się cieszyła, gdybym mogła zobaczyć piłkarzy Wisły na żywo, na nowym stadionie. Na nowym wózku będzie mi łatwiej tam dotrzeć - przyznaje Magdalena Wosik. Ma już potwierdzenie przelewu pieniędzy. Teraz zostanie dla niej przygotowany wózek, dzięki któremu będzie mogła wychodzić z domu, a wiosną przybyć na stadion "Białej Gwiazdy". Patryk Małecki zaznacza: - Zapraszam panią Magdę na nasz pierwszy mecz. Bardzo się ucieszę jak przybędzie na stadion Wisły, aby nas dopingować.

Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 12.01.2011, 15:18
Brawo Patryk!!!
Widać, że Mały nie tylko głowę ma gorącą ale również i serce.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.01.2011, 15:36
Szlachetny gest budzący szacunek.
What's new?

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 12.01.2011, 15:49
Takie gesty jak Patryka chciałbym widziec wiecej. Brawo Mały
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.01.2011, 16:00
Na boisku często bywa chamski jak wszyscy zauważyli ale poza boiskiem zachowuje się znakomicie. Brawo Patryk !
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 12.01.2011, 16:10
Peruki z głów przed tak zacnym postępkiem!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów