The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.11.2011, 20:45
Ten skład jest ... fatalny . Nie potrafię sobie wyobrazić jak ten mecz może wyglądać i rzeczywiście Serbowie musieli dostać w kość na tym lotnisku że trener zdecydował się na taki ruch. Czarno to widzę a z reguły jestem optymistą . Sergiej będzie miał w ch.. roboty dzisiaj , obronę nawet ciężko skomentować : Lamey ma jedną jedyną wadę - porażająco słabą szybkość która uniemożliwia dobrą grę na tej pozycji przynajmniej przeciwko takiemu rywalowi jak Fulham gdzie trzeba będzie toczyć dużo pojedynków 1 na 1 , Jaliens jest za słaby w uszach żeby taką obronę trzymać w ryzach a w dodatku sam popełnia czasami głupie błędy , Diaz na środku pewnie zagra lepiej niż na boku jednak pomyłek pewnie nie wyeliminuje a po drugie taki ruch mógłby się udać tylko wtedy gdyby obok niego grał ktoś taki jak Cleber , Paljić przynajmniej jest szybszy , potrafi czasami zagrać na prawdę dobry mecz na lewej obronie ale ostatnio po tym co pokazał w meczu z Podbeskidziem ciężko być optymistą co do jego występu w dzisiejszym meczu. Wilk da nam gwarancję walki w środku i nic więcej łącznie z umiejętną grą w piłkę ale to i tak dużo . Nunez - gość ma potencjał bardzo duży ale to jest największa niewiadoma dzisiejszego meczu , może zagrać świetnie , mądrze ale też może zagrać bardzo słabo notując głupie straty ( drugie Mauro ) , Brud - to jest dopiero zaskoczenie niemiłe . Gość zaliczył fatalny występ z Limanovią , co więcej piłkarze Limanovii robili z nim w środku co chcieli więc aż strach pomyśleć co będzie w meczu z Fulham - nie mogę pojąć czym kierował się trener wystawiając tego piłkarza jedyne co mi przychodzi na myśl to udowodnienie kibicom jaki poziom prezentuje ten którego Oni tak się domagali w składzie zamiast Holendrów . Garguła na skrzydle o ile na tej pozycji zagra to porażka , chyba nic więcej nie muszę dodawać oprócz tego że On powinien zagrać w środku bo tylko tu jest mała szansa że coś pokaże . Kirm - kontakt - strata i pewnie będzie tak i dzisiaj ... jednak Kiro czasami potrafi bardzo dobrze uderzyć z dystansu i zdobyć bramkę z praktycznie niczego ,i to może być jedna z naszych szans . Biton akurat poniżej pewnego poziomu nie schodzi ale musi mieć wsparcie ponieważ sam z przodu nic nie zdziała ! Oczywiście czasami zmarnuje jakąś dobrą sytuację ale i tak ze skutecznością u niego nie jest tak najgorzej .
Podsumowując : trener miał ciężki orzech do zgryzienia i niełatwą sytuację przed tym meczem jednak uważam że ten skład jest zły , nie wiemy w jakim stanie są Serbowie i czy rzeczywiście nie mogliby zagrać od początku jednak uważam że można byłoby więcej wykrzesać z tego zespołu ,np. Boguski który jest lepszym piłkarzem od Bruda na skrzydle i Guła przechodzi na środek albo Genkov obok Bitona i zagrać 4-4-2 z czterema środkowymi pomocnikami ,albo spróbować Ilieva i Marko od początku - w końcu nie mamy nic do stracenia ... Myślę że takie opcje byłyby lepsze aczkolwiek mogę się mylić . Pożyjemy zobaczymy.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 03.11.2011, 20:45
Priorytetem są derby i Maaskant o tym dobrze wie, stąd Iliew czy Jovanović po perypetiach z dojazdem na ławie, taki jest zamysł trenera. Cóż, priorytety trener rozumie dobrze.

Co do składu to Brud i Wilk jako def. pomocnicy, a przed nimi Garguła, na bokach Kirm i Nunez a w ataku Biton. ... No chyba że jednak Nunez na środku a Brud na skrzydle, ale nie sądzę. A jakie jest ustawienie realne zobaczymy w meczu.

Wiosną będziemy (teoretycznie) mocni w naszej lidze, ale teraz w pucharach to tylko ambicja piłkarzy jest naszą nadzieją.
Ostatnio edytowane przez milosz : 03.11.2011 o godz. 20:50.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.11.2011, 20:46
Skoro niedawno na meczu ligowym trybuny domagały się Bruda i Czekaja a teraz ich marzenie zostaje właśnie spełnione to nagle pojawiają się głosy, że to niby tak na niby śpiewaliśmy ? Trzeba ponosić odpowiedzialność za słowa.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 03.11.2011, 20:47
nesta napisał(a):Wyświetl post
Czyli nie gra nasz najlepszy prawy obronca (a moze i najlepszy z obroncow w ogole), najlepszy ofensywny pomocnik.. Ciekawe, juz mnie to nawet przestaje irytowac. Bo jesli Iliev nie gra aby byc w pelni sil w niedziele to sa to jakies kpiny i skandal, bo sprowadzilismy w takim razie inwalide. Czlowieka, ktory zarabiajac 250 tys Euro nie jest w stanie zagrac 2x 90 minut w tygodniu. Jesli to jest to mityczne budowanie druzyny to nie mam wiecej pytan.
a może on ich oszczędza na derby ? a ile Iliev ma lat 23 ? , niech mu sie kontuzja jakas przytrafi i co ? bedzie do końca kontraktu leczyć się , niektórym tu brakuje myślenia.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
jacula
Member

Od: 08.2010

Stary 03.11.2011, 20:50
to co ostatnio się dzieje we Wisle to bym nazwał: cyrk u Maskanta
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.11.2011, 20:53
A czy Wy musicie być tacy od razu wredni. Przed pierwszym gwizdkiem odbieracie pracownikom Wisły,zwanymi piłkarzami, jakiekolwiek szanse? Ja w nich wierze i wiem,że są w stanie zagrać mecz życia w obronie i tylko na przyjęciu 4 goli w siacie się skończy.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 03.11.2011, 20:57
Jaś Wędrowniczek schłodzony, kostki lodu zrobione, Legia ( muszę to napisać z dużej litery ) ograła Rapid, wszystko poniżej 3:0 w plecy biorę na klatę !!!!!
Odpowiedz cytując
GonzoNS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 03.11.2011, 20:58
''kibice''
'
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 03.11.2011, 20:59
Brud na środku obrony... WTF
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.11.2011, 21:01
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
a może on ich oszczędza na derby ? a ile Iliev ma lat 23 ? , niech mu sie kontuzja jakas przytrafi i co ? bedzie do końca kontraktu leczyć się , niektórym tu brakuje myślenia.
Myslenia to brakuje tym co robia transfery. Za takie pieniadze to podejrzewam moznaby znalezc dobrych pilkarzy, ktorzy by i 3 mecze po 90 min zagrali w tygodniu. Po prostu to jest zenada co sie dzieje w tym klubie od jakiegos czasu. Zdrowy chlop, ktory w pilke gra tyle lat, od ktorego nikt inny niczego nie wymaga nie moze zagrac w 2 waznych meczach ! To po cholere tu go ktos sprowadzil ? Tym bardziej, ze to nie piersze jaja, bo on zawsze ok 70 min nie ma juz sil. To ja sie pytam kto robil jakies testy wydolnosciowe, obserwowal go i zdecydowal, ze bedzie wzmocnieniem ? Jesli patrzec na technike to owszem, jest swietny, ale to za malo w obecnej pilce.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 03.11.2011, 21:05
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Brud na środku obrony... WTF
Pomylili się. Pajlić na lewej, Diaz w środku, Brud w pomocy.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 03.11.2011, 21:05
2 bramkarzy na lawce WTF ?!
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 03.11.2011, 21:06
Szczerze? Jak przegramy wyzej niz 0:3 to Cupial nie pozwoli wrocic Maaskantowi do Krakowa.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 03.11.2011, 21:07
Wiem że to niemożliwe, ale ...nie pisz już głupot.
Derby będą dla Maaskanta decydujące.

...a tu już 0-1 .
...ale za to nasi kibice górą, doping mamy lepszy.

GOOOOOL !!!!! 1-1. I ulubieniec naszego forum ...Kirm.

No cóż, do przerwy 1-2, szkoda tej bramki bo Fulham cudów nie gra. Palijć po raz kolejny pokazuje że nie mamy LO, Wilk po raz kolejny zawala bramkę, a Brud ... przemilczę, Jaliens to chyba najsłabszy piłkarz Wisły a miał być gwiazdą ... Kirm na 3 sytuacje w jednej zachował sie dobrze (ale i tak lepszy od Nnueza, na drugiej flance), sędzia coś nam pacyfikuje Bitiona i ogólnie ...źle nie jest, ale dobrze też nie.

No i Diaz, hmm poczekajmy do końca meczu ale to może być nasz środkowy obrońca ..na stałe. Jaliens przy nim to Junior, hmm dziwne bo uważałem że Juinior Diaz w Wiśle to całkowite nieporozumienie, a tymczasem może mamy dla niego idealną pozycje w zespole, środek obrony.
Ostatnio edytowane przez milosz : 03.11.2011 o godz. 22:14.
Odpowiedz cytując
Wsciekly Pies
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 03.11.2011, 21:14
GOL!!!!!!!!!!! NIE WIERZE
Doping MASAKRA
piknik jestem...pozdro dla kumatych... piknikow oczywiscie...
Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 03.11.2011, 21:22
dobrzee jest Chłopaki trzymajcie sie! Do boju Wisełka!!!
Odpowiedz cytując
nieznajomy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 03.11.2011, 21:25
Wisełka strzeliła gola, a chłopy w młynie Fulham skaczą do góry z radości...mamy najlepszych kibiców w Europie!
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 03.11.2011, 21:27
Ale ten nasz dziadzio Kirm jest drewniany !
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 03.11.2011, 21:31
przejelismy inicjatywe Fulham od 15 min nie stworzylo zadnego zagrozenia
Odpowiedz cytując
Vasquez
Member

Od: 08.2003

Stary 03.11.2011, 21:36
To nie był strzał życia ..to po prostu Ang liga
-------------------
-> Only Wisla <-
-------------------
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.11.2011, 21:37
ale widzicie co z naszymi jest Kur..a... tu się wpierd..ać trzeba!! to nie Polska gdzie krzykniesz to masz faul..
jak tego się nie wygryzie, czy nie wyszarpie to nie wygramy...

Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.11.2011, 21:39
Trybuna chyba pójdzie z dymem
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Gervas
Member

Od: 09.2005

Stary 03.11.2011, 21:41
Można powiedzieć że Nasi rozkręcili niezły dym
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 03.11.2011, 21:41
Szkoda, że nasi kibice nie myślą, bo podejrzewam, że poszczególni fani zapłacą solidną karę w funtach

No, ale gdybyśmy z takim zaangażowaniem grali w lidze byłoby całkiem przyjemnie
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
klusek106
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.11.2011, 21:43
Krzyczcie wiecej ze chcecie Bruda
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !

Odpowiedz cytując
Marcelo97
Member

Od: 08.2010

Stary 03.11.2011, 21:44
Doping Super ! nawet ta gra jakoś wygląda. Wcale ten Fulham nie jest taki nie wiadomo jaki.

PS: Daniel nawet sobie poczynia powoli
Odpowiedz cytując
whistar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 03.11.2011, 21:48
Doping lepszy niż w wielu meczach w Krakowie, ale co za ....a odpaliła te race? Jakim trzeba być pojebusem?
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem
To nie tak, że nie pamiętam

Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!!
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.11.2011, 21:53
klusek106 napisał(a):Wyświetl post
Krzyczcie wiecej ze chcecie Bruda
No nie gadaj już! Parę błędów, ale też parę ciekawych zagrań. Biorąc pod uwagę, że w tym sezonie za dużo nie pograł, a został od razu rzucony na głęboką wodę (czyt. hordę wkurzonych Anglików), to nie jest źle. Nie odstaje.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 03.11.2011, 21:53
Strasznie napięta atmosfera panuje dzisiaj na boisku. Myślę, że zobaczymy dziś czerwoną kartkę po którejś ze stron. Gra Wisły dzisiaj, o dziwo, nienajgorsza. Szkoda tylko tego Bruda, gość nie wie co się dzieje.
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 03.11.2011, 21:54
mimo 2-1 nie wierze. gramy naprawde szybko ładnie z klepy, praktycznie bez 5 podtsaowwych graczy, Kirm nawet dobrze, gol ale tez co miał zjebac to zjebał. Brud, obudz sie chopie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów