The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AS82
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.11.2013, 20:13
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Tobie się to wszystko wydaje. Nie wiesz o co chodziło a się mądrzysz. A mianowicie w tym marszu chodzi o wszystko po trochu. O to, że jest to święto Polaków, o to żeby oddać cześć Bohaterom, o to, że nie zgadzamy się z tym, że obecna Polska to Polska niepodległa, to Polska o jaką walczyli nasi przodkowie, chodzi o przywrócenie pamięci o Bohaterach i o odebranie komuchom przywilejów jak i o problemy ekonomiczne, o biedę, o bezrobocie i emigracje. Także proszę cię abyś nie pisał tego co się tobie wydaje i nie zabierał głosu w tematach, o których nie masz pojęcia.
Ten marsz to święto i zarazem jedno wielkie w....ienie na wszystko co jest złe a dzieje się w tym kraju.
I oczywiście faszyzm, wszędzie faszyzm. Bój się na zapas, tylko jak już ta horda kiedyś się doczłapie do tronu to żebyś zawału ze strachu nie dostał.
To jest troche życzeniowe myślenie ,bo po tym co się stało to wszyscy zapamietali jedynie :spalenie tęczy, spalenie budki w amabasadzie Rosji i rozjebanie skłotu , tak więc te postulaty o oddaniu cześci bohaterom czy o bezrobociu i emigracji ,to się coś chyba słabo przebiły...

Widze, że już moderator usunął wszystko
Odpowiedz cytując
DonaltTSSk
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 14.11.2013, 20:16
23:30 sek http://www.youtube.com/watch?v=L0Dr0rWwm78
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.11.2013, 20:33
Cytat:
To jest troche życzeniowe myślenie ,bo po tym co się stało to wszyscy zapamietali jedynie :spalenie tęczy, spalenie budki w amabasadzie Rosji i rozjebanie skłotu , tak więc te postulaty o oddaniu cześci bohaterom czy o bezrobociu i emigracji ,to się coś chyba słabo przebiły...
I to jest właśnie ta lewacka i postkomunistyczna Polska, której w tej chwili bronisz. Bo gdybyś był obiektywny to byś przyznał, że te 3 wydarzenia nie powinny wpłynąć na zdanie o całym marszu i wszystkich jego uczestnikach. Media wam robią wode z mózgu i dla ciebie ważniejsza jest ta tęcza. Takie osobniki jak ty z tego dnia zapamiętały tęczę bo wam to media pokazują a ciekawe dlaczego nie pokażą przemarszu, przemówień w telewizji.
Także walcz o tą wolność i nie daj się faszyzmowi. Komentuj szerzej zachowanie mediów jak już masz zamiar udawać obiektywnego.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 14.11.2013, 21:38
Niezłe jaja. TVP zdjęła (pod pretekstem specjalnego serwisu poświęconego wybuchowi gazu) dzisiejszy program Jana Pospieszalskiego, który miał być poświęcony Marszowi Niepodległości http://wpolityce.pl/artykuly/67086-t...o-wybuchu-gazu

macie ....a swoją demokrację. W telewizji ponoć publicznej opłacanej za nasze pieniądze możliwy jest jedynie jeden przekaz - rządowy. Jak za komuny.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 14.11.2013, 21:39
Kolejny rozgrzany sędzia (na telefon) w akcji :

http://niezalezna.pl/48301-oto-iii-r...stnikow-marszu
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 14.11.2013, 21:53
Cytat:
macie ....a swoją demokrację. W telewizji ponoć publicznej opłacanej za nasze pieniądze możliwy jest jedynie jeden przekaz - rządowy. Jak za komuny.
od 10:55
http://www.youtube.com/watch?v=iTYxSLbk8bA

W telewizji prywatnej to samo. "Dziennikarka" robi łaskę, że zaprasza ludzi z RN do programów.
Gdzie są obrońcy wartości, wolności słowa tacy jak AS, pysio, Szpen, for fun. Czemu was nigdy nie ma tam gdzie się krzywda dzieje innym niż wasi sprzymierzeńcy? Przecież każdy inny, wszyscy równi. Czemu nie bronicie tych innych od siebie?
A prawda jest taka, że ot cała lewacka logika, czyli debilizm do kwadratu. Bo przecie każdy inny, wszyscy równi ale jak katolik, prawicowiec, narodowiec to .... z nim co nie?
-manifestanci bici przez policję
-wyrok za znieważenie policjanta kontra brak wyroku dla Biedronia za atak na policjanta
-nieobiektywne media
Takie sensacje a was nie słychać. Co jest grane?
Ale faszyzm, wszędzie faszyzm to umiecie widzieć, nawet tak na wyrost, żeby tylko się nie powtórzyły lata 30. Może nie bójmy się o lata 30 tylko doprowadźmy, żeby się skończyły komunistyczne metody z lat 60-80?
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 14.11.2013 o godz. 21:58.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 14.11.2013, 22:08
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Niezłe jaja. TVP zdjęła (pod pretekstem specjalnego serwisu poświęconego wybuchowi gazu) dzisiejszy program Jana Pospieszalskiego, który miał być poświęcony Marszowi Niepodległości http://wpolityce.pl/artykuly/67086-t...o-wybuchu-gazu

szkoda, obejrzałbym.

p.s mocno stronniczy goście: Gośćmi mieli być: Jacek Karnowski, redaktor naczelny tygodnika "wSieci", Rafał Ziemkiewicz z "Do Rzeczy", Tomasz Sakiewicz z "Gazety Polskiej" i Marian Kowalski z Ruchu Narodowego

dałby chociaź jednego do wymiany zdań...

Jareczku uspokój sie, bo Ci pompka wysiądzie
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.11.2013, 22:20
Szpen napisał(a):Wyświetl post
szkoda, obejrzałbym.

p.s mocno stronniczy goście: Gośćmi mieli być: Jacek Karnowski, redaktor naczelny tygodnika "wSieci", Rafał Ziemkiewicz z "Do Rzeczy", Tomasz Sakiewicz z "Gazety Polskiej" i Marian Kowalski z Ruchu Narodowego

dałby chociaź jednego do wymiany zdań...

Czy czasem nie leci teraz "szkiełko " w tefałenie24 ? Tego programu nie odwołali napewno .To tam masz ludzi z Twojej bajki, i do tego bardzo obiektywnych prowadzących
Ostatnio edytowane przez AYALA : 14.11.2013 o godz. 22:33.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 14.11.2013, 22:40
Cytat:
Znowu nie wiesz co napisać. Dojebałeś się, że goście nie tacy jak powinni u Pospieszalskiego a siedzisz cicho w sprawach, które wyżej wymieniłem. Ciekawe dlaczego. Może jesteś prowokatorem?
Taki zawsze jesteś bystry do gadki to weź skomentuj to, że ten sam sędzia karze typka za werbalny atak na policjanta na 3 miesiące więzienia a nie ukarał Biedronia za atak fizyczny. Ciekawe co na to taki lewak jak ty może powiedzieć. Niech zgadnę. Pewnie odpowiesz, że źle, że spalono tęczę na marszu
drozd:
Odpowiedz cytując
ypeeh
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.11.2013, 08:59
Jeśli 99,5% nie jest w stanie wpłynąć na 0,5% idących obok i podpalających ambasadę, wyrywających drzewa (tęczę mam gdzieś, jej brak mnie nie smuci) to gdzie jest ta siła prawdziwych patriotów? Nie dało się zapanować nad "grupką" (relatywnie) tym, którzy tydzień w tydzień sprawnie kierują tysiącami na trybunach? Sorry, organizatorzy marszu sami sobie winni, że są teraz postrzegani jak pospolita chuliganeria, media nie zakłamują moim zdaniem rzeczywistości w tym przypadku, pokazują tylko wydarzenia najważniejsze (a atak na ambasadę innego Państwa ma bardzo dużą wagą, nie ma co spłycać tego zdarzenia).

Widząc płonącą budkę strażniczą było mi po raz pierwszy w życiu wstyd, że jestem Polakiem. Takie obrazki do tej pory tylko w CNN w relacji z krajów arabskich - bezmózgi, rozjuszony motłoch podpalający ambasadę. W oczach jedynie nienawiść i spojrzenia nieskażone konstruktywnym myśleniem. Dobrze, że mieszkam w Polsce - myślałem do tej pory - tutaj ludzie potrafią pójść z transparentem pod ambasadę, wyzywać np. ruska od chu*ów i morderców, ale bez rękoczynów, wszystko w konwencji społeczeństwa obywatelskiego. A teraz to czego mam się spodziewać po rodakach? Co będzie następne? Uprowadzenie i morderstwo ambasadora w imię postulatu "powstrzymania exodusu z Polski" czy "obniżenia podatków"? Piłsudski widać miał rację mówiąc, że Polska to piękny kraj, ale ludzie k*rwy. I tyczy się to zarówno nierobów z ul. Wiejskiej jak i "prawdziwych patriotów".
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 15.11.2013, 09:39
Cytat:
media nie zakłamują moim zdaniem rzeczywistości w tym przypadku, pokazują tylko wydarzenia najważniejsze
Mhm. Czyli od 3 lat pokazywanie samych zadym i nie pokazanie WCALE ani przemarszu, ani przemówień (no chyba, że w niekorzystnym świetle) to jest obiektywizm?
Ręce opadają. I jeszcze później taki obiektywny człowiek wstydzi, się że jest Polakiem.
Mamę Madzi też musieli pokazywać 124 miesiące nie? Bo to przecież ważne. Lądowanie kap. Wrony też musieli tydzień pokazywać. Teraz ten wybuch gazu w wielkopolsce też muszą pokazywać 24h na dobę?
Trochę ci zdradzę prawdy. Media pokazują gówno i zapychają ludziom umysły tym gównem. Liczą się tylko ploty, sensacja, marnowanie czasu antenowego a ważne sprawy i obiektywizm to oni mają w poważaniu.

Cytat:
Sorry, organizatorzy marszu sami sobie winni, że są teraz postrzegani jak pospolita chuliganeria
Walisz sloganami jak twoi przyjaciele powyżej. Co mieli zrobić organizatorzy marszu? Doszło do 3 sytuacji - skłot, tęcza, budka pod ambasadą. W 1 przypadku straż marszu starała się zapobiec sytuacji ale nie udało się powstrzymać chuliganów, w drugim nie wiem czy starali się nie przepuszczać ludzi na plac zbawiciela ale tak czy inaczej obydwa te zdarzenia miały miejsce poza trasą marszu (jeśli państwo polskie, policja nie jest w stanie wpłynąć na porządek w mieście to "gdzie jest siła tego państwa?"), w trzecim przypadku jak już budka płonęła to została odgrodzona od maszerujących przez straż marszu i m.in. Bosaka.
Co mieli zrobić więcej organizatorzy marszu? Jest wielkim chamstwem z twojej strony to co napisałeś. Kilku chłopaków ze straży marszu zaliczyło nokauty, kilku zostało poturbowanych a ty bezczelnie piszesz, że organizatorzy są sami sobie winni, tak jakby to oni nakłaniali do czynów chuligańskich. Przykre to jest

Cytat:
Piłsudski widać miał rację mówiąc, że Polska to piękny kraj, ale ludzie k*rwy. I tyczy się to zarówno nierobów z ul. Wiejskiej jak i "prawdziwych patriotów".
A ty lepszy? Ciebie się to nie tyczy?
drozd:
Odpowiedz cytując
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 15.11.2013, 10:26
Panowie trochę przesadzacie, jak jeszcze byłem piękny i młody i mi się chciało i zdarzały się jakieś rauty gdzie uczestniczyli kibice innych drużyn ( to były czasy!) i było powiedziane rozejm, nie ma prowokowania to jak ktoś nawet próbował nieopatrznie bo tak mu się wyrwało - to dostawał liścia albo coś mocniejszego i siedział jak trusia.

Więc umówmy się, może i straż chciała- Chłopaki się starali - ale czy starali sie również uczestnicy?
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Odpowiedz cytując
ypeeh
Senior Member

Stary 15.11.2013, 10:40
Mhm. Czyli od 3 lat pokazywanie samych zadym i nie pokazanie WCALE ani przemarszu, ani przemówień (no chyba, że w niekorzystnym świetle) to jest obiektywizm?
Sprytna socjotechnika - ja o konkretnym wydarzeniu, a Ty idziesz szeroko o mediach. Nie mówię, że media w Polsce są obiektywne, że pokazują to, co jest najważniejsze dla ludzi (społeczeństwa) i że to co widzę w telewizji to najprawdziwsza prawda. Od jakiegoś czasu nie oglądam programów TVN (z rzadka programy informacyjne TVP), bo odmóżdżają ludzi, sprzedają papkę łatwą do strawienia i wciskają swój światopogląd i bełkot do domów. "W Białym Domu nowy pies", "Kibice Śląska biją w Hiszpanii" - nie dla mnie takie trywialne bądź przekłamane newsy. Ale w tym konkretnym przypadku, będąc dziennikarzem, to o czym byś mówił? O przemówieniu Zawiszy na wiecu, czy o płonącej ambasadzie? Co ma obiektywnie większe znaczenie?

Co mieli zrobić więcej organizatorzy marszu?
Ok. Jak organizują przemarsz, mają info o zakładanej liczbie uczestników oraz chuliganerii, która jak co roku się pojawi, to nie można wystąpić z oficjalnym pismem o zabezpieczenie przez policję kluczowych miejsc? To przecież nie wstyd, że organizator nie będzie w stanie zapanować nad takim tłumem. Organizator zapewnił jednak, że poradzi sobie wystawiając swoją straż i nie chce obecności policji (tak czytałem, jeśli jestem w błędzie, to podaj jakiś link z info, że było inaczej).

A ty lepszy? Ciebie się to nie tyczy?
Tak, czuję się lepszy od większości nierobów z Wiejskiej, od osób podpalających ambasadę i wyrywających drzewa w mieście... chociaż... jeśli sikanie po pijaku w bramie kamienicy jest równie haniebnym czynem, godzącym w dobro wspólne społeczeństwa, to też można mnie brzydko nazwać (kryształowy nie jestem).
Odpowiedz cytując
frank
Member

Od: 03.2013

Stary 15.11.2013, 10:49
ypeeh napisał(a):Wyświetl post
Sprytna socjotechnika - ja o konkretnym wydarzeniu, a Ty idziesz szeroko o mediach. Nie mówię, że media w Polsce są obiektywne, że pokazują to, co jest najważniejsze dla ludzi (społeczeństwa) i że to co widzę w telewizji to najprawdziwsza prawda. Od jakiegoś czasu nie oglądam programów TVN (z rzadka programy informacyjne TVP), bo odmóżdżają ludzi, sprzedają papkę łatwą do strawienia i wciskają swój światopogląd i bełkot do domów. "W Białym Domu nowy pies", "Kibice Śląska biją w Hiszpanii" - nie dla mnie takie trywialne bądź przekłamane newsy. Ale w tym konkretnym przypadku, będąc dziennikarzem, to o czym byś mówił? O przemówieniu Zawiszy na wiecu, czy o płonącej ambasadzie? Co ma obiektywnie większe znaczenie?
A no, o tym i o tym. Skoro już ma być mowa o marszu to warto by było pokazać nie tylko te negatywne rzeczy, ale i pozytwyne. Choćby dlatego, że pozytywów było po prostu więcej - wiem, bo byłem. Wtedy można by było to nazwać obiektywizmem, a nie szukaniem sensacji (choć to najlższejsze określenie tego co w tym momencie robią te pseudodziennikarzyny).
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 15.11.2013, 11:24
Cytat:
Ale w tym konkretnym przypadku, będąc dziennikarzem, to o czym byś mówił? O przemówieniu Zawiszy na wiecu, czy o płonącej ambasadzie? Co ma obiektywnie większe znaczenie?
Trochę masz jednak mózg wyprany. Nie płonęła żadna ambasada tylko budka strażnicza znajdująca się przed ogrodzeniem ambasady.
Także widzisz, myślisz, że jesteś obiektywny, mądrzejszy niż te ludzie ....y a sam rzucasz słowa na wiatr. Ja bym oczywiście pokazał, że spłonęła tęcza i ta budka ale tak jak pisze frank to powinno się też pokazać przemarsz i przemówienia. A w tv WCALE nie pokazano ani tego ani tego. To jest ten obiektywizm? Przecież równie ciekawe co palenie budki i tęczy są wypowiedzi osób z Ruchu Narodowego, równie ciekawie wyglądałby ten przemarsz kilkudziesięciu tysięcy ludzi przez ulice Warszawy.
A już nie chcę nawet wspominać, że można było zastosować odwrotny zabieg i o budkach, skłotach i tęczach nic w mediach nie mówić a skupić się tylko na przemarszu i przemówieniach. Myślisz, że gdyby tak postąpiono to większość oglądaczy tv by dziś spekulowała na temat Rosjo i tęczy czy by się podniecała ogromem marszu, fajna atmosferą?
Telewizja manipuluje ludźmi i dziwi mnie twoje zdanie bo mówisz, że wiesz o tym, że manipulują a jednocześnie nie widzisz nic dziwnego w tym, że w przypadku marszu pokazują tylko negatywne emocje i zero pozytywnych.

Cytat:
Jak organizują przemarsz, mają info o zakładanej liczbie uczestników oraz chuliganerii, która jak co roku się pojawi, to nie można wystąpić z oficjalnym pismem o zabezpieczenie przez policję kluczowych miejsc?
Oczywiście można było tak zrobić. Z drugiej strony to policja ma za zadanie zabezpieczyć miasto a nie organizatorzy MN. Na trasie marszu doszło tylko do jednego incydentu - spalona budka. 2 inne miały miejsce poza trasą marszu, kilkaset metrów dalej. Dlaczego więc ma za to odpowiadać organizator marszu? Może jeszcze niech odpowiadają za wszystko co się wydarzy w promieniu 500 metrów od trasy marszu?
Po drugie policja wiedziała co się może święcić - chyba też mają jakieś swoje rozpoznanie? Ostrzegali mieszkańców skłotu co się może stać. Pytanie więc dlaczego ten skłot nie był przez policję ochraniany?
Co do tej tęczy to też dziwna sprawa:
http://bi.gazeta.pl/im/2b/03/e4/z149...Zbawiciela.jpg
Widać tutaj policję i tęczę, która zaczyna się palić. Nie ma tłumów ludzi. Dlaczego więc nie łapano sprawców na gorącym uczynku?
W tym kraju najpierw się daje przyzwolenie na takie zachowania a później się robi z tego sensacje. Bo wyobraź sobie co by był za wstyd dla Tusków gdyby marsz przeszedł spokojnie, gdyby nic się nie stało złego. A tak to prawdopodobne było, że ktoś zaatakuje skłot, że może tęczę spalą, no i już temat zastępczy gotowy.

Cytat:
Organizator zapewnił jednak, że poradzi sobie wystawiając swoją straż i nie chce obecności policji (tak czytałem, jeśli jestem w błędzie, to podaj jakiś link z info, że było inaczej).
Na marszu byłem zdenerwowany, że miejsce mają jakieś ekscesy i też byłem w....iony na to wszystko, że nie chciano policji - ze względu, że niby ona jest jedynym punktem zapalnym na marszu. Okazało się, że nie do końca tak jest i mimo braku policji znalazło się pole do popisu dla chuliganów.
Mimo wszystko po przemyśleniu trochę przeszła mi złość na organizatorów bo tak jak pisałem, starali się, po drugie 2 incydenty miały miejsce poza obrębami wydarzenia, po trzecie brak policji w otoczeniu marszu to dobry pomysł bo służba ta prowadzi do eskalacji konfliktu, po czwarte zadymy były mniejsze niż rok i dwa lata temu.
Właściwie dziś nie mówimy o tym ile osób zatrzymani, ile osób ucierpiało itp. To pokazuje, że na tym marszu było bezpieczniej niż na marszach z policją. A jedynym problem są dwie spalone rzeczy i wymiana uprzejmości ze skłotersami gdzie też chyba nikt nie ucierpiał w tym starciu.
Także po trochu brak policji zdał egzamin i zabrakło tylko pomyślunku ze strony organizatorów i policji żeby obstawić takie punkty jak skłot, tęcza.
A co do policji to ich działania na placu na rozdrożu dobitnie pokazują jaką są służbą kurewską. Przyszli zawijać spokojnych ludzi żeby im statystyki się zgadzały. Przez takie działanie później się słyszy o 100 osobach zatrzymanych a tylko 5 czy 10 dostaje jakąś karę. Dlatego policja jak najdalej marszu to dobry pomysł i niech tylko bronią niektórych punktów w mieście.

Cytat:
Tak, czuję się lepszy od większości nierobów z Wiejskiej, od osób podpalających ambasadę i wyrywających drzewa w mieście...
Kolejny raz cię uspokajam. Żadna ambasada się nie spaliła tylko budka PRZED nią. Może to pozwoli ci się mnie wstydzić z bycia Polakiem?
Co do wyrywania drzewek. Widzisz, pokazali ci w tv jakąś migawkę 10 sekundową jak jakieś osobniki chcą wyrwać podpórki od drzewek i się tego uczepiłeś jak rzep psiego ogona. Czy naprawdę to, że 8 osób majtało jakimś drzewkiem jest powodem do tego, żeby co chwilę o tym wspominać, czy to taka hańba dla wszystkich uczestników marszu? To nie jest czasem temat zastępczy?
Gorsze jest to, że były osoby rzucające kostką brukową ale tutaj szok i niedowierzanie i patrz punkt pierwszy. Tego media nie pokazały bo mała zadyma miała miejsce na bocznej uliczce otoczonej z jednej strony policją z drugiej marszem i tutaj media nie miały jak dotrzeć i tego sfilmować i co? I okazało się, że jak media o czymś nie trąbią to nie masz o tym pojęcia, to nie podnosisz tego jako argumentu w dyskusji, to nagle można powiedzieć, że problem nie istniał. Dlatego tak jak pisałem wyżej, można równie dobrze nie pokazywać tych palących się budek i tęczy i byś o Bożym świecie nie wiedział i dziś się zachwycał marszem, gdyby tylko media chciały to taki obraz by wpoiły ludziom.
Wniosek: media kaleczą umysły ludzi. Robią im pranie mózgów i nawet jak ktoś myśli, że się z tego wyłamuje to się myli. Przykładem jesteś ty, sądzisz, że jesteś obiektywny ale w gruncie rzeczy posługujesz się retoryką podaną w telewizji, dla ciebie liczy się tylko "płonąca ambasada", tęcza i drzewka a, że w mediach nie ma nic innego pokazane z marszu to co tam.
I żebyś mi zaraz nie odpisał, że ja tez mam mózg wyprany to cie uświadamiam, że nie pochwalam chuligaństwa na tym marszu bo to jest święto Polski i Polaków a nie okazja do wyżycia się, nie pochwalam spożywania alkoholu na takim wydarzeniu bo to jest święto a nie okazja do najebania się czy relaksowania się przy 1-2 piwkach, nie udaję, że nie było takich incydentów jak palenie, atak na skłot, nie udaję, że organizatorzy marszu nie ponoszą za to nic a nic winy. Po prostu staram się na wszystko spojrzeć trzeźwo i jakoś obiektywnie to ocenić i szlag mnie trafia jak widzę takie osoby jak ty, które potrafią się wypowiadać o czymś tylko negatywnie lub pozytywnie
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 15.11.2013 o godz. 11:38.
drozd:
Odpowiedz cytując
tss
Junior Member

Od: 11.2013

Stary 15.11.2013, 11:43
Ja myślę że nie ma co kłócić sie o sytuację hipotetyyczną. Nie daj Boże wojny, to jest coś czego nasza Ojczyzna mogła by nie zdzierżyć zarówno ekonomicznie jak i społecznie więc lepiej już zostawmy rozważanie tego wariantu
Odpowiedz cytując
ypeeh
Senior Member

Stary 15.11.2013, 12:40
Jaroo1, nie generalizuj. Nie napisałem, że ten marsz to farsa, wszyscy uczestnicy to bandyci i chuligani, a policja powinna była wszystkich spałować. Dla mnie ten marsz nie ma wydźwięku jedynie negatywnego, to sobie ustalmy (chociaż można tak odebrać moje wpisy, bo w sumie nic pozytywnego o marszu nie napisałem).

Z tą "płonącą ambasadą" rzeczywiście się zagalopowałem, ale i tak w moim postrzeganiu sytuacji to, że budka stoi 5 metrów za płotem czy przed płotem nie ma większego znaczenia.

Nie negujmy jednak faktu, że budka jednak spłonęła, że na teren ambasady rzucano czym popadnie, że po drodze przemarszu jacyś kretyni niszczyli wspólne mienie. I to wszystko miało miejsce w trakcie (bądź obok) marszu, nie da się od niego zupełnie oddzielić tych wydarzeń. Dlaczego niechęć w kierunku Rosjan (mniejsza o to, czy uzasadniona czy nie) musi być okazywana akurat w taki sposób? To jest smutne i dosyć przerażające, że używany jest argument siłowy, bo to wyłącznie ślepa uliczka. Dla mnie taki skrajny "patriotyzm" jest nie do zaakceptowania.

Dlaczego np. ludzie idący w przemarszu prezydenckim nie wyrywali drzew? Dlaczego kibice np. w strefie kibica przy PKiN nie rozwalili wszystkiego w drobny mak? Dlaczego parady homoseksualistów nie rozwalają Warszawy? Dlaczego na meczach piłkarskich obywa się bez mordobicia i wyrywania krzesełek? Czy okazywaniu idei patriotycznych 11.11 muszą towarzyszyć właśnie takie zajścia? Nie można wszystkiego tłumaczyć kreowaniu alternatywnej rzeczywistości przez media.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 15.11.2013, 13:10
Cytat:
Dlaczego np. ludzie idący w przemarszu prezydenckim nie wyrywali drzew? Dlaczego kibice np. w strefie kibica przy PKiN nie rozwalili wszystkiego w drobny mak? Dlaczego parady homoseksualistów nie rozwalają Warszawy? Dlaczego na meczach piłkarskich obywa się bez mordobicia i wyrywania krzesełek? Czy okazywaniu idei patriotycznych 11.11 muszą towarzyszyć właśnie takie zajścia? Nie można wszystkiego tłumaczyć kreowaniu alternatywnej rzeczywistości przez media.
Dlatego, że idea Ruchu Narodowego wytworzyło się jakieś głupie przekonanie, że MN to fajna okazja do porozrabiania i ponapierdalania się z policją. MN to wielkie zgromadzenie i w tym zgromadzeniu łatwo jest sobie pohasać, łatwo jest być anonimowym. A to przyciąga chuliganów.
Powinieneś wiedzieć, że na stadionach czasami też dochodzi do małych zadym, powinieneś wiedzieć, że pewnie gdyby nie nagonka, kary, monitoring to dziś te krzesełka latające, o których piszesz by można było zobaczyć na większości meczów. Także argument, że na stadionach jest na 100% spokój jest nietrafiony.
A dlaczego na marszach prezydenta czy pedałów tego nie ma. Po prostu tam tego nie ma. Może dlatego, że to wszystko jebie sztucznością. Dlatego, że to jest kierowane do dziwnych ludzi.
A MN jest dla wszystkich i niestety mały odsetek z tych wszystkich nie potrafi się godnie zachować.
Akurat na innych manifestacjach patriotycznych jak Marsz Patriotów we Wrocławiu, jak idzie antykomuna w Łodzi, jak manifestacje pod domem Jaruzelskiego nie przyciągają chuliganerii. Myślę, że właśnie z powodu, że są to mniejsze zgromadzenia, że się nie utarło, że tam to można sobie iść i coś rozjebać.
Mi też ciężko to zrozumieć dlaczego na MN są rozróby bo jak ja idę na marsz to nie zakładam kominiarki, to nie chce mi się kostką rzucać. Ale domyślam się właśnie, że tymi ludźmi kieruje chęć wyżycia się, rozładowania emocji, rozrabiania a nie dobro Polski i RN, a że znaleźli fajne poletko (marsz) żeby to czynić to chyba najmniejsza wina w tym wszystkim organizatorów i reszty uczestników marszu.
drozd:
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 15.11.2013, 13:38
ciekawostka: byłem dzisiaj na SGGW i od jednego z profesorów dowiedziałem się, że osoba która podpaliła tęcze jest właśnie z tej uczelni (wydział lesnictwa, studia zaoczne). Uczelnia postanowiła wyrzucić studenta za akt wandalizmu, ponieważ każdy student uczelni podczas studiów przysięga bronić dobrego imienia szkoły. Teraz zastanawiają się już tylko jak to rozegrać wizerunkowo dla uczelni.

Areszt, wyrok, wyrzucenie ze szkoły. Można sobie spaprać życie głupotą? Można.
Ostatnio edytowane przez Szpen : 15.11.2013 o godz. 13:40.
Odpowiedz cytując
Pan_Wątrobian
Member

Stary 15.11.2013, 14:51
M.Kowalski

http://www.youtube.com/watch?v=yVxp1XiUt08
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 15.11.2013, 15:37
Szpen napisał(a):Wyświetl post
ciekawostka: byłem dzisiaj na SGGW i od jednego z profesorów dowiedziałem się, że osoba która podpaliła tęcze jest właśnie z tej uczelni (wydział lesnictwa, studia zaoczne). Uczelnia postanowiła wyrzucić studenta za akt wandalizmu, ponieważ każdy student uczelni podczas studiów przysięga bronić dobrego imienia szkoły. Teraz zastanawiają się już tylko jak to rozegrać wizerunkowo dla uczelni.

Areszt, wyrok, wyrzucenie ze szkoły. Można sobie spaprać życie głupotą? Można.
za komuny też wyrzucali z uczelni za odchylenie nacjonalistyczno - prawicowe...
Co nie zmienia faktu, że ów student jest kretynem lub prowokatorem, ale raczej kretynem...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 15.11.2013 o godz. 15:39.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 15.11.2013, 16:00
Bosak: Kilka ciekawych spostrzeżeń
http://www.youtube.com/watch?v=QAlnXe5vBbM

Stare ale jare: Max miażdży!
http://www.youtube.com/watch?v=ny5_B0LmNaI
Ostatnio edytowane przez palikot : 15.11.2013 o godz. 16:15.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 15.11.2013, 16:14
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Chyba nie sądzisz, że tęczę ustawiono w Warszawie jako jeden z symboli obecnych w Biblii (choć nie pierwszoplanowy)? Proszę bez naciagactwa.
Przeciez nie o tym pisalem i szczerze powiedziawszy niewiele interesuja mnie powody postawienia tej teczy, bo nie jestem warszawiakiem. A co do skojarzen, to jesli komus pierwsze co przychodzi na mysl, kiedy widzi tecze, to srodowisko homo, to a) jest gejem b) jest kryptogejem c) mial smutne dziecinstwo. Ja(i przypuszczam, ze 99% spoleczenstwa) nie ma pojecia, ze to jest symbol danej organizacji/ruchu czy czegokolwiek innego. Fajnie wyglada, pewnie mialo nadac kolorytu naszej smutnej rzeczywistosci, a ze przy okazji jednym kojarzy sie z wiara, innym z tolerancja, a innym z po prostu fanstatycznym zjawiskiem pogodowym, to tylko lepiej. Dobrze, ze tecza ma pozytywny odbior wsrod ludzi .

Kocur napisał(a):Wyświetl post
Czemu anonimowy gość, który na forum KIBICÓW WISŁY KRAKÓW cieszy się z wyroków dla Polaków za udział w NARODOWYM ŚWIĘCIE nie został jeszcze zbanowany
Czemu anonimowy gość, ktory na forum KIBICÓW WISŁY KRAKÓW cieszy się z niszczenia mienia(własności prywatnej i publicznej) Polaków przez antypolaków i antynarodowców nie zostal jeszcze zbanowany
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 15.11.2013 o godz. 16:19.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.11.2013, 18:10
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Przeciez nie o tym pisalem i szczerze powiedziawszy niewiele interesuja mnie powody postawienia tej teczy, bo nie jestem warszawiakiem. A co do skojarzen, to jesli komus pierwsze co przychodzi na mysl, kiedy widzi tecze, to srodowisko homo, to a) jest gejem b) jest kryptogejem c) mial smutne dziecinstwo.
Widzisz,:
- nie jestem gejem
- nie jestem kryptogejem
- nie miałem smutnego dzieciństwa
ba
- znam dość dobrze symbolikę (nie tylko) biblijną.

Ale kiedy widzę taką instalację jak tęcza i to w dodatku sześciobarwna, a nie siedmiobarwna (jak ta będaca symbolem biblijnym), a więc sześciobarwną, która od 1978 roku jest symbolem ruchu homoseksualnego, to widze po prostu symbol ruchu homoseksualnego
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Ja(i przypuszczam, ze 99% spoleczenstwa) nie ma pojecia, ze to jest symbol danej organizacji/ruchu czy czegokolwiek innego. Fajnie wyglada, pewnie mialo nadac kolorytu naszej smutnej rzeczywistosci, a ze przy okazji jednym kojarzy sie z wiara, innym z tolerancja, a innym z po prostu fanstatycznym zjawiskiem pogodowym, to tylko lepiej. Dobrze, ze tecza ma pozytywny odbior wsrod ludzi .
A ja przypuszczam, że 99% dorosłego społeczenstwa już nauczyło się na przestrzeni ostatnich lat czego symbolem jest sześciobarwna tęcza i żadne zaklinania o symbolice biblijnej, inkaskiej (symbol władzy i ochrony), staroindyjskiej (znak pokoju), południowoafrykańskiej (Rainbow Country), dalekowschodniej (ścieżka oświecenia), aborygeńskiej (tęczowa żmija - matka wszystkich plemion Aborygenów) nie sa traktowane na poważnie.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Pan_Wątrobian
Member

Stary 15.11.2013, 19:48
For_fun byłeś tam ? Czemuś nie gadał ,że będziesz sie całował ze Szpeniem ? :(
http://wiadomosci.wp.pl/gid,16175120...a,galeria.html
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 15.11.2013, 21:03
Proszę Was - odpuśćcie sobie dyskusję z prowokatorami, a jeśli już musicie z nimi wymieniać poglądy nie cytujcie ich wypowiedzi...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.11.2013, 22:35
Pedryle grożą szalikowcom Legii:

http://niezalezna.pl/48333-dzialacze...wac-na-ulicach
Odpowiedz cytując
DonaltTSSk
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 21.11.2013, 21:56
TVP Info – godz. 22.30
http://niezalezna.pl/48571-jednak-ja...niepodleglosci
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 21.11.2013, 21:59
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Pedryle grożą szalikowcom Legii:

http://niezalezna.pl/48333-dzialacze...wac-na-ulicach
Podejrzewam, że kibice Legii, ze strachu nie mogą spać po nocach

Ciekawie by było, gdyby tego typu organizacja zagroziła w ten sam sposób kibicom Wisły.
Tak coś mi się wydaje, że byłby to ostatni komunikat

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 09.11.2015, 19:34
Wiślaccy Patrioci zapraszają na Marsz Wolnej Polski !

http://skwk.pl/wislaccy-patrioci/667...szerujemy.html

http://skwk.pl/skwk/5-wazne-skwk/666...ze-idealy.html

https://www.facebook.com/events/1489544144695539/

Zapraszajcie znajomych !

Ostatnio edytowane przez heoij : 09.11.2015 o godz. 20:09.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów