The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
lacos
Junior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.08.2010, 01:15
szkoda ze nie znam kompletnie holenderskiego ale cos jest na rzeczy od 7.00 minuty lekko sie nasmiewaja z Polski i Krakowa to slychac bo nazwy podobne jak po angielsku mam nadzieje ze sie ktos znajdzie i przetlumaczy bo wydajemi sie ze bedzie to bardzo ciekawe.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 25.08.2010, 01:40
InfinitI napisał(a):Wyświetl post
ani pochodzenie, ani wykształcenie, kolor skory, akcent, nic nie obroni trenera jak nie bedzie wynikow. Wiec czy bedzie dobrym wyborem czy zlym czas pokaze,
Nic też nie obroni trenera jak nie będzie miał dobrych zawodników - dziś ich nie ma a co będzie jutro, to pewnie w zimie się przekonamy.
Ja jestem tak w ogóle ciekaw czy on najpierw podpisał a potem oglądnął popisy naszych gwiazd, czy odwrotnie i mam taką nadzieje że najpierw oglądnął i świadomie tu przybył
Odpowiedz cytując
fantomasz
Junior Member

Od: 08.2003

Stary 25.08.2010, 01:57
patrzac na zdjecia to facet wydaje sie byc sympatyczny
bede mu kibicowal bardzo mocno
Odpowiedz cytując
PanPlamka
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.08.2010, 02:01
InfinitI napisał(a):Wyświetl post
ani pochodzenie, ani wykształcenie, kolor skory, akcent, nic nie obroni trenera jak nie bedzie wynikow. Wiec czy bedzie dobrym wyborem czy zlym czas pokaze,
Zgoda. Nie wydaje mi sie jednak abysmy mieli podstawy do obaw bo jak na razie Maaskant sprawia wrazenie (dosc kontrowersyjnego) profesjonalisty. Oceniam go tak na podstawie artykulow prasowych oraz opinii kibicow NAC, ale oczywiscie trzeba pamietac, ze zlotousty Maciej Skorza tez sprawial wrazenie profesjonalisty - ba, nawet nim jest. Ale wynikow nie bylo.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.08.2010, 07:52
http://www.youtube.com/watch?v=CJXzpakqkG8

Pojawiły się angielskie subtitle.

Generalnie cała trójka narzeka na sposób w jaki Maaskant pożegnał się z Bredą. Przekonują go, że stracił swoją reputacje przez to, że opuscił "tonacy okręt".

Najgorszy jest ten z czarnymi loczkami, bo w pewnym momencie (ok 7 minuty) zaczyna się nabijac z polskiej ligi. Pyta się naszego trenera czy kiedykolwiek oglądał naszą ligę, bo on i tu cytat "never gave a rat ass about polish league". Na opowiedź Maaskanta, że Polska i Kraków to piękne miejsca i ze byc moze spotkaja sie w CL nasz spedalony chlopiec z loczkami wybucha smiechem. Nie jestem jakos przewrazliwiony na takie zachowania, ale mimo wszystko zrobilo mi sie dosc nieprzyjemnie.

Mam wrazenie, że po takiej rozmowie może się zachować w dwojaki sposob. Albo rzeczywiscie uzna, że jest tutaj na wygnaniu i oleje sprawe, albo zawezmie się i udowodni swoim holenderskim kolegom jak bardzo się mylili.
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Stary 25.08.2010, 07:52
BronekTS napisał(a):Wyświetl post
Taka uwaga z dzisiejszego treningu. Przechodząc koło Pana Ochalika który rozmawiał przez telefon, usłyszałem jak mówił do swojego rozmówcy że on musi zweryfikować co Patryk Małecki miał powiedzieć i dopiero wyciągną z tego konsekwencje. Chyba nasza gwiazda znów dała o sobie znać. Poza tym, widać było dzisiaj na treningu ewidentnie jak cały czas coś mówił pod nosem. Bardzo mi się nie spodobało jak raz odpyskował do Żurawia gdy ten zwrócił mu uwagę że czekał na podanie. No cóż. Nie jestem jakimś przeciwnikiem Patryka, wręcz przeciwnie, wierze w jego ponadprzeciętny talent, ale musi go ktoś wkońcu utemperować i ustawić do pionu, a on musi zrozumieć że chce się dla niego dobrze, bo jeśli nie to nic z projektu Patryk Małecki gwiazdą Wisły nie będzie.
W tym wypadku chodzilo chyba akurat o zachowanie Małeckiego w meczu z Widzewem...ponoc ekstraklasa.sa chce go ukarac za prowokowanie kibiców Widzewa(posylal im buziaki,fucki i jeszcze ponoc krzyknal wy ku.. je.. ) Wiec pewnie Ochalik bedzie staral sie go wybronic...
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 25.08.2010, 08:08
snyrting napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=CJXzpakqkG8

Pojawiły się angielskie subtitle.

Generalnie cała trójka narzeka na sposób w jaki Maaskant pożegnał się z Bredą. Przekonują go, że stracił swoją reputacje przez to, że opuscił "tonacy okręt".

Najgorszy jest ten z czarnymi loczkami, bo w pewnym momencie (ok 7 minuty) zaczyna się nabijac z polskiej ligi. Pyta się naszego trenera czy kiedykolwiek oglądał naszą ligę, bo on i tu cytat "never gave a rat ass about polish league". Na opowiedź Maaskanta, że Polska i Kraków to piękne miejsca i ze byc moze spotkaja sie w CL nasz spedalony chlopiec z loczkami wybucha smiechem. Nie jestem jakos przewrazliwiony na takie zachowania, ale mimo wszystko zrobilo mi sie dosc nieprzyjemnie.

Mam wrazenie, że po takiej rozmowie może się zachować w dwojaki sposob. Albo rzeczywiscie uzna, że jest tutaj na wygnaniu i oleje sprawe, albo zawezmie się i udowodni swoim holenderskim kolegom jak bardzo się mylili.

Ale czym tu się przejmować. Spedalonego pajaca w loczkach najzwyczajniej boli to, że nasza liga chociaż pod względem finansowym jest w stanie konkurować z ich ligą. Maaskant odpowiadając na pytania, zwłaszcza pana loczka słychać było że ma wyjebane na to co oni tam sądzą o tym. A w sposób w jaki pożegnał się z Bredą całkowicie mnie nie obchodzi bo ani mnie ten zespół ziębi ani grzeje, byleby tego nie zrobił z Wisełką
Odpowiedz cytując
Baryl
Member

Od: 06.2003

Stary 25.08.2010, 08:11
Kurde pomijajac te klotnie i w ogole wszystko... popatrzcie jak tam rozmawiaja w telewizji. O pilce ale moze i o roznych innych rzeczach. Walą prosto w ryj : "ile mial w NAC? 2-3K Euro? To tam bierze ze 4-5, jego wybor...". Potrafi sobie ktokolwiek z Was zobaczyc cos takiego w wykonaniu tych ciptoków z TVP?
C+ ma jeszcze te moze i cienka ale jednak istniejaca otoczke obludy, a tam ludzie mysla inaczej i robia to co mowia a nie odwrotnie. :] Jednak, jak widac, media tez dokladaja swoja gówniana cegielke do "poziomu polskiej pilki". Ale to znowu OT...

Zeby powrocic do tematu : nasz trener mowil w tym filmiku o budowaniu druzyny jakby to byla zwykla, normalna rzecz, ktora nieraz juz przerabial. Nie sadze zeby blefowal Holendrom - przeciez doskonale go znaja i by go wysmiali (jeszcze przy tej szczerosci w TV) gdyby wiedzieli ze mialby sie na tym nie znac. Moze to troche pokretna interpretacja - nie wiem, to sie okaze.

PS.: Co do nabijania sie z polskiej ligi i Polski par excellence darujcie sobie. Kiedy do cholery (a wlasciwie : do K**** nędzy) wstaniemy z tych kolan i z gory popatrzymy na kogos. Tak ogolnie w tych zapatrywaniach miedzynarodowych. Naprawde, nie wszyscy musza plakac, użalać sie nad lub wychwalac polski narod. Niektorzy maja go zwyczajnie w dupie i nauczmy sie tego samego, ot po prostu, zwyczjanie. Błogiej ignorancji i skupienia sie na wlasnych sprawach.
Powód: pe es zem do dał
Ostatnio edytowane przez Baryl : 25.08.2010 o godz. 08:14.
It's nothing four sticks of dynamite and a match can't fix
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.08.2010, 08:14
Nie ma się co przejmować
Oni jeszcze z 5 lat temu powątpiewali, że u nas w miastach jest non stop ciepła woda i prąd

Druga sprawa - my podobnie jak oni na Polskę patrzymy np na Azerów i ich ligę. I jak to się skończyło - wiemy. Stereotypy.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Stary 25.08.2010, 08:29
Baryl napisał(a):Wyświetl post
PS.: Co do nabijania sie z polskiej ligi i Polski par excellence darujcie sobie. Kiedy do cholery (a wlasciwie : do K**** nędzy) wstaniemy z tych kolan i z gory popatrzymy na kogos. Tak ogolnie w tych zapatrywaniach miedzynarodowych. Naprawde, nie wszyscy musza plakac, użalać sie nad lub wychwalac polski narod. Niektorzy maja go zwyczajnie w dupie i nauczmy sie tego samego, ot po prostu, zwyczjanie. Błogiej ignorancji i skupienia sie na wlasnych sprawach.
Napisałem tylko, że zrobiło mi się nieprzyjemnie.

Nie czuje się obrażony, bo ci ludzie mieli racje. Też bym się smiał jakby mnie ktoś przekonywał, że idąc do ligi gruzinskiej robi postęp sportowy.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 25.08.2010, 08:31
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Napisałem tylko, że zrobiło mi się nieprzyjemnie.

Nie czuje się obrażony, bo ci ludzie mieli racje. Też bym się smiał jakby mnie ktoś przekonywał, że idąc do ligi gruzinskiej robi postęp sportowy.
bez przesady moim zdaniem dobrze zorganizowana Wisła z nowym stadionem to jednak lepsze miejsce pracy niż jakaś tam Breda
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.08.2010, 09:20
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
bez przesady moim zdaniem dobrze zorganizowana Wisła z nowym stadionem to jednak lepsze miejsce pracy niż jakaś tam Breda
Koles to jakis ignorant...
Breda jest powierzchniowo mniejsza prawei 3 razy w porownaniu do naszego miasta.
Poza tym 170 tys mieszkancow to w porownaniu do Krakowa kpina Kielce maja 200 tysiecy mieszkancow
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 25.08.2010, 09:20
Hmm.... Wydaje mi sie, ze Maaskant moze miec duze problemy z lojalnoscia. Stalosc w uczuciach to nie jest jego mocna strona.
Obysmy sie bolesnie o tym nie przekonali. Sukces czy porazka w pracy u nas, nie wplynie znaczaco na kariere Maaskanta.

Moze Valckx jest jakims bezpiecznikiem. Nie wiem. Obawiam sie jednak przykrej niespodzianki.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 25.08.2010, 09:24
z tego co tam zrozumiałem, to Maaskant jest u nas tylko i wyłącznie dla kasy... opuścił tonący okręt jakim jest NAC i poszedł dla kasy do Wisły... gdyby za jakiś czas dostał korzystniejszą ofertę z mocniejszej ligi pewnie nawet by się nie zastanawiał... i w tym widzę problem... mówię wam nie będzie nic dobrego z tego wynalazku!
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 25.08.2010, 09:25
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
Hallo budzimy sie !! Krakow to naprawde fajnie miasto i to w skali europejskiej... ale z kim Wisla musi jeszcze przegrac aby co poniektorzy znalezli sie w smutnej rzeczywistosci...
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 25.08.2010, 09:35. Może trochę naiwnie, ale...
Tak w obronie naszego trenera:
1) Ciekawe, czy ci co się z niego nabijali, chcieliby pracować w klubie, który ma duże problemy finansowe, gdzie trener ma problemy ze złożeniem meczowej kadry, a najlepszych graczy sprzedaje się, "aby przeżyć";
2) Ciekawe, czy pamiętają, że w tym 10-leciu polskie ekipy nie tylko przegrywały z holenderskimi, ale też potrafiły z nimi wygrywać ważne mecze (Feyenoord-Lech, czy wcześniejszy Wisła-Nijmegen, to tak dla przykładu);
3) Poprawia się infrastruktura (budowa stadionów, choć tyle spraw w tempie ślimaczym), więc mam nadzieję że w przyszłości stadionowych problemów już nie będzie (granie "w gościach": my - Sosnowiec, poznaniacy - we Wronkach). Fakt, reprezentacja jest przysłowiowe "sto lat za Murzynami" (według rankingu polska ekipa jest niżej niż Gabon czy Burkina Faso), ale m.in. dlatego ściągamy do Polski holenderską myśl szkoleniową, aby się sytuacja polepszyła;
4) NAC Breda to nie PSV Eindhoven, dokąd trafił od nas Marcelo. Optymistycznie - może jeszcze nie tak źle z nami? (co nie znaczy, że wielu spraw nie należy poprawić/ulepszyć)
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 25.08.2010, 09:39
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Hallo budzimy sie !! Krakow to naprawde fajnie miasto i to w skali europejskiej... ale z kim Wisla musi jeszcze przegrac aby co poniektorzy znalezli sie w smutnej rzeczywistosci...
A ja się zgodzę z lemoniadowym.
U nas jest potencjał, są juz dobre pieniądze. Ma więc gość okazję zarobić lepiej niż dotychczas, ponadto powalczyć o europejskie puchary, może sie nawet w nich jakoś pokazać, kto wie?
W tak młodym jak na terenera wieku da mu taka przygoda dużo doświadczenia i ew. jakiś tam sukces w cv. Zostając w Bredzie skazuje się na dość regularne oklepy i ligową przeciętność. Bo póki co PSC czy Ajax mu nie grozi. Krok po kroku, Maasaknt to widzi i przyjechał do Krakowa.

Choć podzielam obawy 7 kotów. Czort wie jaki ma zapis w kontrakcie i czy z niego nie skorzysta...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 25.08.2010, 09:47
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Hmm.... Wydaje mi sie, ze Maaskant moze miec duze problemy z lojalnoscia. Stalosc w uczuciach to nie jest jego mocna strona.
Obysmy sie bolesnie o tym nie przekonali. Sukces czy porazka w pracy u nas, nie wplynie znaczaco na kariere Maaskanta.

Moze Valckx jest jakims bezpiecznikiem. Nie wiem. Obawiam sie jednak przykrej niespodzianki.
chyba nie ma sie o co martwic na zapas że nam go ktoś podbierze..Myśle że w Holandii co roku po0jawia sie 2-3 nowych obiecujących trenerów młodego pokolenia.Pozatym niech Maaskant najpierw osiągnie jakiś wymierny sukces w pucharach z Wisłą (np. udane występy w fazie grupowej ligi europejskiej) a o to naprawde nie będzie mu łatwo z obecnym materiałem.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 25.08.2010 o godz. 09:51.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 25.08.2010, 09:48

Moim zdaniem jezeli bedzie mu dobrze szlo to na 100% nie odejdzie szybko.
Jesli zdobedzie MP to bedzie chcial zagrac w eliminacjach do LM, a jezeli mu sie uda i potem Wisla cos w tej LM zdziala to moze odchodzic, bedzie sporo kasy na zatrudnienie dobrego fachowca a Valckx zapewne nie sciagnie nikogo gorszego przy swoich ukladach.
Tym sie raczej nie ma co martwic..

Wracajac do Krakowa to tak jak pisalem miasto jest wieksze kilka razy, zainteresowanie i medialnosc klubu w porownaniu do Bredy rowniez. Przegladalem srednia widzow na kazdym meczu maja prawie zawsze pelny stadion 17-18 tys. Mysle ze u nas po oddaniu stadionu nie powinno byc klopotu z taka frekwencja, problemem jest to kiedy nam ten stadion udostepnia...
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 25.08.2010, 09:51
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
z tego co tam zrozumiałem, to Maaskant jest u nas tylko i wyłącznie dla kasy... opuścił tonący okręt jakim jest NAC i poszedł dla kasy do Wisły... gdyby za jakiś czas dostał korzystniejszą ofertę z mocniejszej ligi pewnie nawet by się nie zastanawiał... i w tym widzę problem... mówię wam nie będzie nic dobrego z tego wynalazku!
Nie widzę potrzeby by przejmować się na zapas.
Z Bredy odszedł głównie przez problemy finansowe klubu.
Jeżeli u nas współpraca będzie układała się dobrze (wyniki, kasa będzie się zgadzała) to dlaczego miałby odchodzić?
Poza tym wierzę, że skoro tak długo szukaliśmy następcy Kasperczaka to kontrakt dla naszego nowego trenera skonstruowany jest w sposób przemyślany i zabezpiecza nas przed podobnymi niespodziankami.
W każdym razie życzyłbym sobie żeby Maaskant tak dobrze wykonywał swoją pracę, że naprawdę trzeba będzie się zastanawiać, czy jakiś silny europejski klub nie chce go u siebie zatrudnić.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 25.08.2010, 10:45
Pewnie, lepszy mierny, ale wierny Ludzie jak chcecie figuranta co się bedzie trzymał stołka i całował po nóżkach byle tylko nei zwalniali, to nie ten adres.
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 25.08.2010, 11:53
Proszę napisać jak przebiegał dzisiejsz trening.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Stary 25.08.2010, 12:25
Hahaha... A ty myślałeś że trenerzy, piłkarze itd to pracują za darmo, jako wolontariat w ramach miłości do klubu. Masz fantazję chłopcze, ale otóż nie, trener to zawód jak każdy inny, chodzi w nim o to żeby zarobić, choć może to się wydać niektórym szokujące.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 25.08.2010, 12:26
Przecież takiemu trenerowi będzie się nawet łatwiej wybić z Wisły do lepszego klubu jakby udało mu się zagrać w Lidze Mistrzów, a potem zająć conajmniej trzecie miejsce w grupie i grać dodatkowo w LE. Pisanie takich rzeczy, że jest tutaj tylko i wyłącznie dla kasy mija się z celem, bo równie dobrze mógłby podpisać kontrakt w z jakimś zespołem w Katarze i z klubem stamtąd Wisła nie miałaby szans rywalizacji o Maaskanta. Dlatego trzeba dać mu czas, by pokazał swoje umiejętności.

Powtarzam nie ma podstaw, by krytykować Maaskanta po 2 dniach jego pracy w Wiśle. Można narazie krytykować jedynie wybór Basałaja, który niekoniecznie musiał mieć kierunek holenderski. Ja akurat wolałbym trenera z Niemiec, by nasi kopacze nauczyli się solidnie trenować, bo tego im brakuje. Ale jak już pisałem - wybór Maaskanta z pewnością nie jest to zły wybór, tylko pytanie, czy na tyle dobry by wywalczyć LM.
Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.08.2010, 12:33
Czy prawdą jest że Maaskant chodzi już na intensywny kurs języka polskiego? Jeśli tak, to zarówno temat problemów językowych w drużynie jak i kwestionowanie zaangażowania Holendra (lol, to niesamowite że po kilku dniach jego obecności już się znajdują krytykanci) można uznać za zamknięty.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 25.08.2010, 12:34
felipe napisał(a):Wyświetl post
A ja się zgodzę z lemoniadowym.
U nas jest potencjał, są juz dobre pieniądze. Ma więc gość okazję zarobić lepiej niż dotychczas, ponadto powalczyć o europejskie puchary, może sie nawet w nich jakoś pokazać, kto wie?
W tak młodym jak na terenera wieku da mu taka przygoda dużo doświadczenia i ew. jakiś tam sukces w cv. Zostając w Bredzie skazuje się na dość regularne oklepy i ligową przeciętność. Bo póki co PSC czy Ajax mu nie grozi. Krok po kroku, Maasaknt to widzi i przyjechał do Krakowa.

Choć podzielam obawy 7 kotów. Czort wie jaki ma zapis w kontrakcie i czy z niego nie skorzysta...

A ja osobiście cieszyłbym się gdyby nam go próbowali podebrać. Ba, nawet cieszyłbym się gdyby nam go podebrali. Powód jest prosty - czy ktoś tu jeszcze wierzy, że zdobycie mistrzostwa w naszym pięknym kraju interesuje kogokolwiek w Europie? Jeżeli by nam go podbierali to tylko w sytuacji gdyby Wisła ugrała coś w Europie. Przez " coś" rozumiem udaną fazę grupową plus może jeszcze więcej. Jeżeli Maaskant z Wisła zdobędzie mistrzostwo zaściankowej ligi to może zainteresuje się nim jakiś spadkowicz z ligi holenderskiej. Żeby poprawił swoje CV musi odnieść jakiś sukces w Europie. Wtedy możemy się zacząć martwić o to czy ktoś go nie łyknie. Chciałbym żebyśmy mieli takie problemy.....
Ostatnio edytowane przez rafkur : 25.08.2010 o godz. 12:38.
Odpowiedz cytując
TS Girl
Member

Od: 07.2009

Stary 25.08.2010, 12:36
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Ale jak już pisałem - wybór Maaskanta z pewnością nie jest to zły wybór, tylko pytanie, czy na tyle dobry by wywalczyć LM.
Heh, facet dwa dni w klubie a Ci już chcą Ligę Mistrzów wygrać...

No offence, taki kiepski żarcik na rozluźnienie atmosfery, 'ala Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.08.2010, 12:59
1q2 napisał(a):Wyświetl post
- W pięciu największych ligach w Europie , z powodzeniem gra 2(dwóch) zawodników z Polski i to jest Jeleń i Błaszczu.To wszystko co nasz kraj może dać i to nie są wielkie kluby tylko średniaki..Ilu gra Holendrów?
Jednak nie porównywałbym osiągów Jelenia z osiągami "Błaszcza", bo to niebo, a ziemia..

Nowy trener niczym nie powala, ale żeby rozwalić totalnie tą ligę i niczym nie musi.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Casanunda
Junior Member

Od: 01.2003

Stary 25.08.2010, 13:08
Z tego co mozna narazie przeczytac to widac ze nowy trener zwraca duza uwage na wyrobienie sobie marki.
Jesli tylko cos moze mu w tym przeszkodzic - natychmiast to usuwa. Do Wisly przeszedl bo liczy, ze sie wypromuje w pucharach. Poki Wisla bedzie tam grac sadze, ze cele beda takie same.
W kontrakcie ma wpisane, ze moze odejsc do lepszego klubu. Jednak nikt go tam nie zatrudni jesli tutaj nie zrobi dobrej druzyny.
Wiec wyglada na to, ze jak narazie nie powinno byc z tym problemow.

Z 2 strony (wersja pesymisty) gdy zorientuje sie ze kasy na transfery nie ma (duzej), ze material pilkarski jest co najwyzej sredni a liga niesamowicie wyrownana (w dol) i kazdy mecz jest rownie ciezki - to nie bedac pewnym zwyciestwa moze sprobowac zwiac.

PS: co do samego zatrudnienia. Jestem pozytywnie zaskoczony. Co prawda wolalbym jakiegos niemieckiego sredniaka, ale ten tez chyba bedzie dobry. Dajmy mu popracowac w spokoju do konca sezonu. Bo pierwsze (prawdziwe) efekty jego pracy nie pojawia sie wczesniej niz na wiosne.
Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania!
— Benjamin Franklin
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.08.2010, 13:11
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Jednak nie porównywałbym osiągów Jelenia z osiągami "Błaszcza", bo to niebo, a ziemia..

Nowy trener niczym nie powala, ale żeby rozwalić totalnie tą ligę i niczym nie musi.
przepraszam podaj mi trenera który powala?
I tylko bez tekstów w stylu: Smuda, Janas, którzy to 15 lat temu jak jeździliśmy polonezami byli w LM.

A propo Janasa : http://www.weszlo.com/news/5128 --> stare ale prawdziwe!
Ostatnio edytowane przez szprotson : 25.08.2010 o godz. 13:35.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów