The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ZwrABG
Senior Member

Od: 12.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.02.2013, 14:42
Witam mam pytanie czy na tych lapkach
http://www.euro.com.pl/laptopy-i-net...620-w7hp.bhtml

http://www.mediamarkt.pl/krakow-solv...m_campaign=xml
pogra się w gry typu fifa 13 PES13
Call of Duty: Black Ops 2
Ostatnio edytowane przez ZwrABG : 08.02.2013 o godz. 16:07.

Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 16.02.2013, 23:12
Liczę na Was!
Potrzebuję laptopa... cena 1.500 - 1.700 nówka, z windowsem 7.

Komputer ma służyć do pracy czyli odpalona przeglądarka internetowa (czasem 3 naraz) a w nich 20 zakładek - stron do tego program graficzny photoshop, 3x dokument wordu, gadu, 3-5 otwartych folderów.
Do niczego więcej komputer nie będzie wykorzystywany, ale... wszystkie wyżej opisane rzeczy występują jednocześnie, a płynność musi zostać zachowana. Teraz pytanie na jakie parametry zwrócić uwagę przy zakupie?
Dysk twardy tak naprawdę jak najmniejszy bo nie gromadzę dużo danych, ale co zresztą?
Liczę na dobrą i szybką odpowiedz bo szef stawia i chce coś wybrać zanim się rozmyśli :wink:
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 17.02.2013, 01:59
Żeby wszystko było płynnie, wliczając PS (chociaż nie wiem, do czego wykorzystujesz konkretnie ten program), to chyba powinieneś jednak w tych pieniądzach szukać peceta. Zwłaszcza przy takiej wielowątkowości i systemie wliczonym w cenę...
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Stary 17.02.2013, 12:37
Hm... PS wykorzystywany do małych, nieskomplikowanych prac graficznych. Żadne 3D itp. Tworze w nim proste pliki graficzne, gdzie jak się uprzesz zrobisz je w paincie.
Jako, że nie ja decyduje o sprzęcie (laptop / stacjonarny) moim zdaniem jest po prostu kupno najlepszego w tym budżecie. Przy takiej pracy na co musiałbym zwrócić największą uwagę? na procesor? na ramy? karta graficzna też będzie ważna czy jeśli nie gram to ona nie ma znaczenia i może być najgorsza?

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 17.02.2013, 13:10
możliwie najwięcej ramu
najlepszy procek
karta graficzna raczej nie będzie istotna (zależy co grzebiesz w grafice)

to tak po krótce
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Stary 17.02.2013, 18:03
Pod nazwami kryją się linki do aukcji Allegro.
Komputer ma służyć tak jak pisałem 2/3 posty wyżej.

ACER 2x 2.1 GHz / 8 GB / 320 GB

DELL 2x 2.1 GHz / 6 GB / 500 GB

DELL 2x 2.3 GHz / 6 GB / 500 GB

ASUS 2x 2.2 GHz / 8 GB / 320 GB

ASUS 2x 2.3 GHz / 6 GB / 500 GB

TOSHIBA 2x 2.7 GHz / 8 GB / 500 GB

Wydaje mi się, że najlepsza jest TOSHIBA, ale pewnie jest gdzieś haczyk?
Podałem 6 laptopów, który brać?!

Odpowiedz cytując
David.
Senior Member

Stary 17.02.2013, 18:05
W mojej ocenie:
- RAM, optymalnie, minimalnie, 8 GB najlepiej w jednej kości, w laptopach najczęściej są dwa sloty więc jak coś będziesz miał jeden wolny do ewentualnej rozbudowy. Pomiędzy 8 GB a 16 GB nie ma obecnie odczuwalnej różnicy, 4 GB będzie za mało lub "na styk" na trzy przeglądarki, photoshopa itp.
- procesor, tu w tym przedziale wyboru nie będzie za dużego, najlepiej jakby były 4 rdzenie, do tego Windows 64 bit, Photoshop i przeglądarki śmiało poradzą sobie z podzieleniem zadań na poszczególne rdzenie, choć 2 rdzenie powinny sobie poradzić.
- grafika zintegrowana, jak photoshop tylko do małej obróbki to wystarczy w zupełności.
- dysk. I tu bym polecił SSD. Nie potrzebujesz wiele miejsca. Taki 100 GB byłby idealny. Do zadań jakie wymieniłeś, dysk może nadrobić ewentualny budżetowy procesor, przeglądanie 60 kart przy dysku SSD i zapasie RAMu nie różni się za wiele od otwarcia jednej. Właściwie tylko łącze ogranicza komputer. Z tym, że dysk SSD + system to już 6-7 stówek. Nie podałem żadnego konkretu, ale wiesz teraz za czym się rozglądać.

Najwydajniejszy procesor ma ten DELL na i3. Ale "tylko" 6 GB RAMu, może wystarczyć, może zabraknąć. I dysk, dyski tam są budżetowe, nie ma danych, ale zapewne 5400 obrotów, co utrudnia pracę na sprzęcie mobilnym wg. mnie. Są najzwyczajniej wolne.

Reszta ma podobne procesory. Ja bym wziął http://allegro.pl/acer-ne56r15u-b950...005820642.html i kupił dysk SSD, można wymienić nie tracąc gwarancji itp. Nie ma USB 3.0 ale z tego co piszesz nie potrzebujesz. Procesory ma podobne do tamtych z wyjątkiem tej i3, karta zintegrowana tak jak tamte z wyjątkiem tej Toshiby, 8 GB w porządku. Dobrać dysk i myślę, że spełni Twoje oczekiwania.
Ostatnio edytowane przez David. : 17.02.2013 o godz. 18:24.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Stary 17.02.2013, 18:58
David. dzięki za konkretny post.
Zastanowiłem się jeszcze raz nad tym co będę robił na tym laptopie i może trochę przesadziłem. Wcześniej podałem takie maksimum, które rzadko się zdarza. Po przejrzeniu laptopów, Waszej pomocy stwierdziłem że najczęściej będę pracował w taki sposób:

Jedna przeglądarka internetowa, a w niej otworzone max. 10 zakładek - stron.
Odpalony Photoshop do tworzenia bardzo prostej grafiki. Na upartego można wykonać je w paincie, ale jednak PS ma więcej możliwości - łatwiej to wykonać.
Otworzone 2-3 foldery.
Otworzone 2-3 dokumenty Word.
Odpalone Gadu.

W laptopie potrzebuje na pewno czytnik kart pamięci, dobrze żeby było bluetooth. Obecnie z BT nie korzystam, ale w przyszłości niewykluczone. Laptop koniecznie z Windowsem 7 PL, gdyby był Office Starter to bym się nie obraził.

Potrzebne coś co kupie (1.500-1.700) i będzie hulać bez jakiś zmian dysków itp. (choć za pomysł i radę oczywiście dziękuje). Czy wybór firmy też ma jakieś duże znaczenie bo zauważyłem że Acer i Asus są jakoś bardzo tanie w porównaniu do DELL.

Prosiłbym jeszcze raz o jakieś porady (może konkretne modele?).

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 17.02.2013, 20:25
Te Delle ktore pokazałeś to prawdopodobnie jakieś powystawowe egzemplarze. Sprawdź czy gwarancja jest w serwisie dell czy sprzedawca allegro serwisuje u siebie.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 19.02.2013, 15:31
Dostałem pad zgniłe jabłko do użytkowania - chyba wersja 4.

Może ktoś wrzucić zestaw aplikacji, do codziennego użytku (FREE) co każdy powinien mieć? Typu czytanie plików office, pdf, radia, mp3 itp itd

Jak szukam odpowiedników Androida to za chiny nic nie mogę znaleźć na tym a-storze.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Stary 19.02.2013, 22:46
nero napisał(a):Wyświetl post
David. dzięki za konkretny post.
Zastanowiłem się jeszcze raz nad tym co będę robił na tym laptopie i może trochę przesadziłem. Wcześniej podałem takie maksimum, które rzadko się zdarza. Po przejrzeniu laptopów, Waszej pomocy stwierdziłem że najczęściej będę pracował w taki sposób:

Jedna przeglądarka internetowa, a w niej otworzone max. 10 zakładek - stron.
Odpalony Photoshop do tworzenia bardzo prostej grafiki. Na upartego można wykonać je w paincie, ale jednak PS ma więcej możliwości - łatwiej to wykonać.
Otworzone 2-3 foldery.
Otworzone 2-3 dokumenty Word.
Odpalone Gadu.

W laptopie potrzebuje na pewno czytnik kart pamięci, dobrze żeby było bluetooth. Obecnie z BT nie korzystam, ale w przyszłości niewykluczone. Laptop koniecznie z Windowsem 7 PL, gdyby był Office Starter to bym się nie obraził.

Potrzebne coś co kupie (1.500-1.700) i będzie hulać bez jakiś zmian dysków itp. (choć za pomysł i radę oczywiście dziękuje). Czy wybór firmy też ma jakieś duże znaczenie bo zauważyłem że Acer i Asus są jakoś bardzo tanie w porównaniu do DELL.

Prosiłbym jeszcze raz o jakieś porady (może konkretne modele?).
Wybrałem prawie ostatecznie takie cudo allegro.pl/show_item.php?item=3007720994
Dobry wybór?

Z ciekawości sprawdziłem jaki sprzęt mam obecnie i...
Lenovo U550, procesor Intel U4100 1.3 GHz, 3 GB Ramu, Windows 32 bity
Prawdę mówić nie narzekam na jego wydajność, więc ten wybrany przeze mnie tym bardziej powinien dać rade.

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 19.02.2013, 23:13
Powiem ci tak:
tylko roczna gwarancja
niby Acer a tak naprawdę Gateway
klawiatura z wbudowaną tabliczka cyfrową, dla mnie osobiście jest to mało wygodny patent przy pisaniu
klawiatura bez przerw między klawiszami

To co w środku spoko.

Sam ostatnio wybierałem podobnego laptopa, miał być bardziej do pisania i wybór padł na Dell 2520, procesor słabszy i mniej ramu za to fajna klawiatura,matowy ekran. Wykonanie już bardziej premium.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
David.
Senior Member

Stary 19.02.2013, 23:42
'Wnętrze' adekwatne do ceny, niczego lepszego za taką kasę nie dostaniesz. Co do firmy to się nie wypowiem, osobiście posiadałem dwa HP, jak i dwa Lenovo, modele powyżej 3 tysięcy i dużo bardziej jestem zadowolony z Lenovo i z czystym sumieniem polecam. Natomiast Gateway jest dla mnie no-name, nikt ze znajomych nie ma, nie słyszałem, nie widziałem, nie wiem. Jeżeli się zdecydujesz to zobacz: http://www.morele.net/laptop-gateway...5e990d53558093 za 140 możesz przedłużyć gwarancję o rok. Poczytaj czy nie ma żadnych kruczków i może warto przedłużyć, zwłaszcza, że mieścisz się w budżecie. Co do morele.net to różne opinie słyszałem, korzystałem kilka razy i zawsze na najwyższym poziomie, zawsze odbierałem na Mogilskiej.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 20.02.2013, 20:30
Nero zobacz jeszcze te dwa

allegro.pl/ShowItem2.php?item=2993942924

allegro.pl/ShowItem2.php?item=3043574612
Odpowiedz cytując
someone_TSW
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.02.2013, 21:01
Co może być przyczyną bardzo cicho grających głośników? Do dziś działały normalnie, teraz wszystko ustawione na max, a głośnikom do hałasu bardzo daleko. Przepinałem, sprawdzałem wszystkie suwaki i nic...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.02.2013, 11:43
od kamila dostałem super strone z lapkami : http://www.krsystem.pl/
ceny zajebiste

ale nie mam pojęcia jaki wybrać. staram sie o dofinansowanie z PFRON wiec szukam lapka koło 2-3 tysi. Chciałbym by służył mi do wszystkiego przez wiecej niz rok. Ktoś sie zna coś?

http://www.krsystem.pl/hp_pavilion_d...tem-16042.html
http://www.krsystem.pl/dell_inspiron...tem-22930.html
http://www.krsystem.pl/lenovo_ideapa...tem-23380.html
http://www.krsystem.pl/notebook_tosh...tem-23323.html
http://www.krsystem.pl/dell_vostro_v...tem-22652.html
http://www.krsystem.pl/r8501g3_15.6_...tem-17563.html
http://www.krsystem.pl/packardbell_e...tem-17427.html

Rozarian : widzisz, ja nawet nie chce sie znac, ale patrzac na ceny z tego sklepu a ceny na allegro to w sklepie było taniej. Pisze rok w sensie ze za rok sie okaze ze rozbudowa niemozliwa bo juz inne ramy itp itd. Potrzebuje lapka który bedzie kotem po prostu za mały hajs hehehe
Ostatnio edytowane przez szprotson : 26.02.2013 o godz. 12:13.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.02.2013, 12:07
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym by służył mi do wszystkiego przez wiecej niz rok. Ktoś sie zna coś?
Rok? Ja się tam nie znam, ale od roku mam Lenovo i wczoraj sprawdzałem lapka programem hdsentinel i zarówno żywotność oraz wydajność HD pokazuje jako doskonałe (100%). RAM również przebadany i to samo. Zero problemów z laptopem przez ten rok. Co do zajebistych cen, to ja tego nie widzę - przynajmniej jeśli chodzi o Lenovo. Ceny co prawda niższe, ale procki słabsze.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 27.02.2013, 07:13
szprotson rozstrzeliłeś się tak z tym laptopami tak, że tam jest wszystko. Od 13 do 17 cali.

Jaka wielkość? To po pierwsze, czy ekran mat czy błyszczący. Klawiatura z blokiem numerycznym czy bez, inaczej dużo excela czy raczej pisanie.

Ja w takim budżecie popatrzyłbym na ultrabooki. Lekkie, przeważnie aluminiowe. Ale coś musisz sprecyzować.

Mam lenovo Z580 i klawiatura dla mnie mało wygodna. Strzałki w złym miejscu i mieszają się z cyferkami któe tak naprawdę są mi zbędne. A samo wykonanie laptopa fajne, ale klawiatura uprzykrza życie.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 27.02.2013, 08:26
mat : ekran 15 ale lepiej 17. Dobra grafika. Duzo ramu. Ekran mat czy błyszczący ? Jaka róznica?Klawiatura oczywiscie z numlockiem. DObra bateria potrzebna i nie wiem co wiecej.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 27.02.2013, 09:44
Błyszczący świeci się jak psu jaja i odbija jak lustro. Jak jest ciemno jest super, jak jest jasno np na zewnątrz to ciężko się go użytkuje. Matowa matryca poprawia użytkowanie w takich warunkach, nie jest idealnie ale lepiej.

Co do klawiatury to nie wiem czy miałeś taką z tabliczką w laptopie, spróbuj tego poużywać bo jeśli to nie jest niezbędne to radzę się zastanowić.

17 nie mogę znaleźć z matową matrycą. Chcesz gdzieś nosić tego laptopa? Bo 17 to raczej waga ciężka i ani to energooszczędne dla baterii, ani dobre dla pleców. Jak na biurko może być ale zależy czego od niego będziesz oczekiwał. Nawet na wakacje z takim bydlakiem ciężko jechać.

Dobre ceny możesz dostać też za pomocą forum notebookcheck. JEst tam sklep który dla forumowiczów robi promocje ze swojej oferty.

http://www.nhl.pl/index.php?showtopi...4&st=0&start=0

Ogólnie spoko forum, poczytaj może znajdziesz odpowiedź na nurtujące pytania.

Tutaj masz rozpiskę kart graficznych

http://www.notebookcheck.pl/Mobilne-...ow.1174.0.html

Aha jeszcze tak ogólnie to z ostatnich doświadczeń uważajcie na x-kom.pl. Mi sprzedali laptopa który opisują jako 4 GB i Windows 7. Ale nigdzie wzmianki o tym że 2 GB dokładają sami i W7 też instalują we własnym zakresie. Niby nic ale windows oryginalnie zainstalowany może mieć Office startera który do podstawowego użytku jest spoko. Ogólnie sklep w którym o wszystko pytajcie. Jedno co to to że mają produkty nowe, bo na allegro można trafić nowe laptopy w dobrych cenach, ale albo jakieś leżaki, albo outlet, albo gwarancja jest od sprzedającego a nie od Lenovo czy Toshiby.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 27.02.2013 o godz. 10:15.
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Stary 27.02.2013, 11:20
Pamiętaj Mat, że nawet jeśli nie masz gwarancji samego producenta, to i tak sprzedawca jest podmiotem odpowiedzialnym na podstawie niezgodności towaru z umową - w uproszczeniu - przez dwa lata od daty zakupu. Dla samego nabywcy jest to również lepsze rozwiązanie, bo z bezpośrednimi roszczeniami wobec serwisów producentów bywa różnie (i nie dotyczy to rzecz jasna wyłącznie laptopów).
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 27.02.2013, 12:01
Hehehe o prawie konsumenckim trochę wiem Ale masz 100% racji, jednak tu gdzie rękojmia jest atutem, to przy serwisie komputerów, elektroniki, znanych producentów jednak preferuje serwisy autoryzowane ze względu na dostępność części, podejście na zasadzie wymiana a nie naprawa.

Są przypadki, szczególnie widoczne na allegro, gdy firma kupuje laptopów kontener, powystawowych, poserwisowych z USA, pewnie za cenę złomu. I w aukcji piszą że jest "gwarancja". Ale ta "gwarancja" to oni sami, czyli coś ci padnie to bujasz się z firmą krzak zamiast atakować Toshibę co byłoby zapewne prostsze.

Kupuję Della mam gwarancję Next Bussines Day, kupuję Xboxa mam D2D itd. Nie jest to zasadą ale jednak warto zwracać na to uwagę.

Są też przypadki zupełnie odwrotne gdzie lepiej atakować z ustawy, jednak żeby później nie być zaskoczonym warto wiedzieć co się kupuje, nawet w takim podpunkcie jak gwarancja.

Ogólnie nie lubię nierzetelnych sprzedawców, który albo czegoś nie powie, przemilczy albo będzie mnie kręcił jeszcze inaczej. Wiem że 98% kupujących przyjmie to i nawet nie połapie się co i jak, ale mnie to w....ia gdy ktoś robi ze mnie jelenia. A np koleś z X-koma ostatnio tak kręcił że aż mi się śmiać chciało. Że każdy Dell do PL przychodzi jako podstawowa wersja, bez windowsa i z 2 GB ramu. No to go pytam, czy w MediaMarkt też we własnym zakresie instalują ramy i windowsa? No bzdura totalna, kupują podstawę a później wkładają co im się tam opłaca.

Jak już tak zboczyliśmy z tematu czysto technicznego to KUPUJCIE PRZEZ NETA. Czy przez stronę, czy przez allegro, możecie zwrócić do 10 dni, jak coś od razu nie działa to z powrotem do sprzedawcy i albo wymieni na nówkę sztukę, albo niech oddaje kasę.
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Stary 27.02.2013, 12:09
A jaki polecicie laptop za `2000 tak bardziej do rozrywki niż do roboty ? Da się pograć w cos nowego na sprzęcie za taką cenę? Wiem że nie na wysokich detalach ale chodzi o to czy się odpalą na nim nowości.
I
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 27.02.2013, 12:24
Wziąłbym coś z procesorem AMD bo mają dużo lepsze karty graficzne w takim przedziale cenowym. Chcesz z Windowsem czy bez?

Ja przed świętami kupowałem coś takiego, właśnie myśląc bardziej o grach niż ergonomii i jakości materiałów

http://allegro.pl/hp-pavilion-g6-233...050490862.html
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Stary 27.02.2013, 13:56
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Wziąłbym coś z procesorem AMD bo mają dużo lepsze karty graficzne w takim przedziale cenowym. Chcesz z Windowsem czy bez?

Ja przed świętami kupowałem coś takiego, właśnie myśląc bardziej o grach niż ergonomii i jakości materiałów

wis.la/osijq
Teraz to już chyba wszystkie nowe gry chodzą na windzie nowszej niż xp?
W sumie jak nie ma jakiegoś większego problemy z instalacja windowsa to nie koniecznie musi bys z systemem, no chyba ze zainstalowanie systemu operacyjnego jest skomplikowane to się nad tym zastanowie

a nowsze gry odpalą na takim sprzęcie?
I
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 27.02.2013, 14:04
Opcja jest taka że na dziś nie wiem czy nie lepiej kupić pustego i dokupić za 320 zł oryginalengo Windowsa 7 HP. Bo jednak ta 7 jest lepiej dopracowana niż 8 na dziś. Poza tym 8 trochę mi nie leży wyglądowo, z tym pulpitem dziwne to dla mnie trochę. A jak jest z piratami nie wiem, pewnie nic trudnego ale ostatnio wolę być oryginalny bo to mniej problemów na codzień, nie straszą jakieś informacje że masz podróbę itp. Co kto lubi.
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Stary 27.02.2013, 14:13
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Opcja jest taka że na dziś nie wiem czy nie lepiej kupić pustego i dokupić za 320 zł oryginalengo Windowsa 7 HP. Bo jednak ta 7 jest lepiej dopracowana niż 8 na dziś. Poza tym 8 trochę mi nie leży wyglądowo, z tym pulpitem dziwne to dla mnie trochę. A jak jest z piratami nie wiem, pewnie nic trudnego ale ostatnio wolę być oryginalny bo to mniej problemów na codzień, nie straszą jakieś informacje że masz podróbę itp. Co kto lubi.
to ten hp wchodzi tyko w grę czy coś jest jeszcze warte oglądniecia?
I
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 28.02.2013, 07:02
Powiem tak. Szukając sprzętu przez dłuższą chwilę wybrałem ten właśnie model. Zgodnie z założeniami które Ty przedstawiasz, uważam że jest to dobry wybór, oczywiście jeśli przyjmiesz trochę plastikową obudowę i Windowsa 8

Możesz się pokusić np na Lenovo z i3 i kartą GeForce Gt 630 lub Gt 635 w podobnym przedziale cenowym bez windowsa. Chyba trochę lepsze wykonanie albo inaczej, mniej plastiku, może ciut mniejsza wydajność.
Odpowiedz cytując
Lupo
Oficjalny piknik

Od: 06.2004

Stary 01.03.2013, 12:29
Poszukuję sklepu, który składa komputery stacjonarne z róznych części albo po prostu sprzedaje te komputery w całkiem przystępnych cenach.
Parę dni temu wysiadły korki w mieszkaniu podczas gdy komputer był włączony. Niestety po wszystkim komp się nie włącza. Listwy nie spaliło, wszystko co było do niej podłączone działa, do kompa jest podłączona myszka przez usb która świeci się tak jakby była zasilana, a komputer nie daje znaku życia. Wymieniałem zasilacz ale nadal to samo. Pewnie coś z płytą. Tak czy siak w rodzinie padł sygnał "kupmy nowy". Stąd właśnie moje pytanie.
Nie jest potrzebny mi komputer za 2tys z ekstra kartą graficzna itp.
Generalnie potrzebny jest mi do przeglądania neta i pisania różnych dokumentów czy prac na studia. Laptop nie wchodzi w grę, ponieważ mam jeszcze kilku domowników
Macie jakieś rady
Odpowiedz cytując
Lider
Junior Member

Od: 02.2012

Stary 01.03.2013, 14:16
amso.pl (z Krakowa)
device.pl (nie z Krakowa)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów