The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.04.2009, 07:18
Smuda zwolni Skorżę ? W Fakcie przewidują możliwe zwolnienie Skorży w razie porażki jednak Franz twierdzi że Boguś już nie jest taki porywczy jak kilka lat temu gdy wymieniał trenerów jak rękawiczki.
http://www.efakt.pl/sportowcy/artykul.asp?artykul=43408
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 04.04.2009, 15:44
To raczej podgrzewanie atmosfery przez media. Zbliża się mecz, trzeba nadać spotkaniu odpowiedniej dramaturgii...
Wg mnie Skorża musiałby naprawde zapomnieć jak się prowadzi zespół, by stracić pracę.
..
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 05.04.2009, 20:09
Pomimo tego, że bardzo lubię i szanuję Maćka Skorżę, to jednak po raz kolejny nie wykazał się zmysłem taktycznym i wyobraźnią. Wśród moich znajomych większość była przekonana, że wystawienie mało zwrotnego Diaza na szybkiego Peszkę musi się prędzej czy później skończyć czerwoną kartką. Z powodzeniem na lewej obronie mógł zagrać Zieńczuk, albo ewentualnie z końcówce przestawić tam Singlara, a Łobodzińskiego dać na prawą obronę. Lech nie ma lewego skrzydła więc Łobo te przez te pół godziny dałby sobie radę. Ponadto Cantoro w drugiej połowie tylko truchtał, więc nie rozumiedlaczego nie zagrał Jirsak. Co więcej, każdy wie, że Stlić co drugiego wolnego strzela po ziemii licząc na dziurę w murze, więc należało każdemu piłkarzowi uzmysłowić, że nie wolno podskakiwać w murze. Ponadto zmian dokonano zdecydowanie za późno, a także widziałem tylko jeden sensownie wykonany stały fragment gry (dośrodkowanie z wolnego Małeckiego). Wydaje mi się, że zagrania ze stojącej piłki można lepiej wyćwiczyć, bo każda piłka powinna być grana bardo mocno i kąśliwie.
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 05.04.2009, 20:38
tormenthor
Reasumując ,kontuzje i absencje za kartki to wina Skorży , środowa gra Diaza w reprezentacji Kostaryki na drugim końcu świata to też jego wina. W meczu z liderem miał tam zagrać junior z ME, a może Beto , Niedzielan albo Cebanu , Zieńczuk nie sądzę żeby był lepszy, po za tym był potrzebny na swojej pozycji. Cantoro truchtał ? No coż , każdy widzi to co chce. Ja widziałem że harował i walczył. Jirsak byłby lepszy ? w defensywie ? też nie sądzę.
Wolny bity z 16 metra na wprost bramki i niby piłkarzom z muru nie wolno podskakiwać ? Przyznam że to również dyskusyjna
teza.
Zagrania, strzały , wrzutki i dośrodkowania Wiślacy ćwiczą a że wychodzi Nam to..przeciętnie to inna sprawa (chociaż w derbach całkiem całkiem)

Można by jeszcze wspomnieć że doping amikowców dla swojej drużyny to też wina Skorży......
Generalnie to broniłbym decyzji trenera , choć tez zapewne nie jest nieomylny.
Bez napinki.
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 05.04.2009, 21:49
Nie chodzi o napinkę, ale o wnikliwą i konstruktywną analizę. Nie można rozgrzeszać Skorży z pomyłek, które ewidentnie popełnił. Naszego trenera z kolei należy pochwalić za to, że w ostatnich meczach potrafił zmobilizować naszych piłkarzy do tego, aby walczyli na maxa.
mlynek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 11.04.2009, 21:14
Mamy problem z napastnikiem który się nie boi i który by strzelał bramki. A ja przypomne że fajnie sie pokazał kiedyś w PE nasz młodzik Sebastian Leszczak bez pardonu walczył i próbował przedrzeć się na bramke rywala . Oczywiście nie zawsze mu to wychodziło ale widać było że chłopak ma dużo ikry i jak by dać mu szanse to mógłby szybko się odpłacić. Więc chciał bym Panu Maćkowi przypomieć o tym chłopaczku !!!!!!
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 11.04.2009, 21:24
Byl okres w tym sezonie ,ze juz niektorym puszczaly nerwy i jechali po Skorzy. Po dzisiejszym meczu mozna stwierdzic ze ten trener to i tak jesli nei cudotworca,to dobry ekspert. Z takimi pilkarzami jak Pawelek ,Lobodzinski ,Cwielong,Malecki ,Zienczuk ,i paroma innymi caly czas sie bijemy o Mistrza . Kiedys Wisla miala braki na 1,2 pozycjach ,a teraz to na 1 ,2 pozycjach mamy klasowego pilkarza takiego jak Sobol naprzyklad. Bez wzgledu na koncowy wynik ,sadze ze do Skorzy duzych pretensji miec nie mozna
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 11.04.2009, 21:32
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Byl okres w tym sezonie ,ze juz niektorym puszczaly nerwy i jechali po Skorzy. Po dzisiejszym meczu mozna stwierdzic ze ten trener to i tak jesli nei cudotworca,to dobry ekspert. Z takimi pilkarzami jak Pawelek ,Lobodzinski ,Cwielong,Malecki ,Zienczuk ,i paroma innymi caly czas sie bijemy o Mistrza . Kiedys Wisla miala braki na 1,2 pozycjach ,a teraz to na 1 ,2 pozycjach mamy klasowego pilkarza takiego jak Sobol naprzyklad. Bez wzgledu na koncowy wynik ,sadze ze do Skorzy duzych pretensji miec nie mozna
Mamy słabą ofensywę ale za to obrona spisuje się dobrze. I bijemy sie o mistrza właśnie dzięki obrońcą bo to oni ostatnio strzelają bramki. Gdyby nie oni to już dawno mogli byśmy zapomnieć o mistrzu. !
WISŁA TO MY !
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.04.2009, 21:46
Nie wiem czy to kiedys pisalem czy nie, ale jesli Wisla w tym skladzie zdobedzie mistrza, to Skorzy trzeba wybudowac pomnik. Klasowych pilkarzy mamy kilku: Brozek Sobol Glowa, reszta to albo jeden szczebelek nizej, albo mlode talenty. To nie sklad z Kosa Frankiem Zurawiem czy Szymkiem. Gramy bez rozgrywajacego i napastnika (gdy nie ma Brozka). Cale szczescie obrone mamy chyba najlepsza w ostatnich latach. Ciezko bedzie, ale licze ze nasi do konca utrzymaja ta forme, Lechici juz traca siły
Ostatnio edytowane przez grogoriogreg : 11.04.2009 o godz. 22:27.
Mistel
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 11.04.2009, 21:58
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy to kiedys pisalem czy nie, ale jesłi Wisal w tym skladzie zdobedzie mistrza, to Skorzy trzeba wybudowac pomnik. Klasowych pilkarzy mamy kilku: Brozek Sobol Glowa, reszta to albo jeden szczebelek nizej, albo mlode talenty. To nie sklad z Kosa Frankiem Zurawiem czy Szymkiem. Gramy bez rozgrywajacego i napastnika (gdy nie ma Brozka). Cale szczescie obrone mamy chyba najlepsza w ostatnich latach. Ciezko bedzie, ale licze ze nasi do konca utrzymaja ta forme, Lechici juz traca siły
Zgadzam się. Dodałbym jeszcze Boguskiego i Małeckiego.

Brakuje takich kreatywnych piłkarzy jak Żuraw, Szymek czy Kosa. Widać to było wyraźnie, gdy sam Kosa wrócił gra od razu się poprawiła. A tacy piłkarze w Polskiej lidze jeszcze są. Był przecież Kuba Błaszczykowski, jest Lewandowski w Lechu, jest Majewski w Polonii. Ostatni dwaj mogliby z powodzeniem grać u nas.
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 11.04.2009, 22:30
Mistel napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się. Dodałbym jeszcze Boguskiego i Małeckiego.

Brakuje takich kreatywnych piłkarzy jak Żuraw, Szymek czy Kosa. Widać to było wyraźnie, gdy sam Kosa wrócił gra od razu się poprawiła. A tacy piłkarze w Polskiej lidze jeszcze są. Był przecież Kuba Błaszczykowski, jest Lewandowski w Lechu, jest Majewski w Polonii. Ostatni dwaj mogliby z powodzeniem grać u nas.
Nie zauważyłeś że Majewski już od 3 miesięcy nic nie gra
WISŁA TO MY !
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 11.04.2009, 22:40
ja tak samo jak ktoś juz napisal, chciałbym zeby Skorza dał pograc chociaz na te 5-10 minut Leszczakowi, zeby sie już ogrywał ..
raz mu dał szanse i według mnie naprawde fajnie grał .. i nie widac było roznicy miedzy nim a seniorami ..
moze chociaz jakies okrzyki w strone Skorzy, zeby dał szanse innym ..

albo tego Jonczyka podobno wielki talent ..

w MU taki Macheda dostaje szanse mimo swojego wieku i je potrafi wykorzystac, a u nas sie boja stawiac na mlodych ;//
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 11.04.2009, 23:03
Ja, widząc co grają niektórzy nasi ,,gwiazdorzy" to kompletnie nie wiem czego można się bać dając wyróżnającego się gościa z ME.Myślę nawet taka zamiana by była korzystna gościa z I drużyny wymienić na typa z ME
piekna zaba w podpisie

grogoriogreg
Senior Member

Stary 11.04.2009, 23:18
Jesli zaden z naszych mlodych nie wybija sie w Mlodej Ekstraklasie, to nie mamy szans na krotkie wystepy mlodzikow. W ME powinni grac zawodnicy w wieku 16-18 lat, raczej korzysci z zawodnika 21 letniego grajacego na tym poziomie miec nie bedziemy
Mistel
Senior Member

Stary 12.04.2009, 09:15
Tylko_Wisła! napisał(a):Wyświetl post
Nie zauważyłeś że Majewski już od 3 miesięcy nic nie gra
Czy to że ma spadek formy (może wina trenera?) ma oznaczać że chłopak nie ma talentu?!?!?!
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 23.04.2009, 20:19
U Skorży podoba mi sie tez to , ze jak gramy taki mecz jak jutro z Górnikiem ,to otwarcie mówi na konferencji ,że celem sa pelna koncentracja i 3 punkty ,a nie bawi sie w jakies kurtuazje typu oni sa grozni itd .Motywatorem moze nie ejst jeszcze kapitalnym ,ale widac ze jasno stawia cele i wierzy w druzyne .
Ostatnio edytowane przez AS82 : 23.04.2009 o godz. 20:23.
Krystian168
Banita

Od: 07.2008

Stary 25.04.2009, 10:18
Maciek Skorża jest już jednym z najlepszych (jak nie najlepszym) trenerem ekstraklasy... a jest na dodatek bardzo młody jak na trenera !

1906% poparcia dla trenera !
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.04.2009, 10:53
Szczerze mówiąc, to co Skorża wyczynia w Wiśle to jak dla mnie niesamowite. Popełnia czasem błędy, ale patrząc obiektywnie - w zeszłym sezonie z wcale nie wybijającym się szczególnie ponad inne drużyny składem zmiażdżył konkurencję, a teraz, mimo że przeciwnicy mają chyba nawet lepszych zawodników, Wisła gra najlepszą piłkę w lidze i jeśli nic strasznego się nie stanie, powinniśmy obronić tytuł . Jak dla mnie jest on zdecydowanie najlepszym polskim trenerem.
lord damien
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 25.04.2009, 11:04
Zauważyłem, że jak wygrywamy- MAciej Skorża jest świetnym trenerem. Ale jak przegramy- co ten facet u nas robi?
Wisła górą,
Wisła pany,
jestem w sobie zakochany
ultr4
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 27.04.2009, 17:45
http://futbolnet.pl/wiadomosci/skorza-zastapi-smude

Ciekawe ile prawdy jest w tym artykule, ale wydaje sie byc dosc realny...
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 27.04.2009, 17:50
Mam nadzieję że dla Maćka Wisła to nie tylko pięć liter ale coś więcej...
ultr4
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 27.04.2009, 17:57
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję że dla Maćka Wisła to nie tylko pięć liter ale coś więcej...
Na pewno dla Macka jest to cos wiecej niz piec liter (wsparcie od kibicow, co wywolalo jego wzruszenie), ale warto spojrzec na sytuacje z innej strony. W Lechu Skorza moze liczyc na 3 lata wzglednego komfortu pracy (tyle czasu dostal Smuda), a w Wisle skazany jest na laske jednego czlowieka. Pamietam filimik na wislakrakow.com, gdzie Skorza udzielil wywiwadu redakcji i dawal do zrozumienia, ze jego czas w Krakowie dobiega konca. Co wiecej w Lechu nie zaluja pieniedzy na transfery, a w Wisle szykuje sie wyprzedaz najlepszych graczy. Jednak wszystko zalezy od tego czy Franz podpisze kontrakt z Lechem czy nie...

EDIT:
Element dlaczego Skorza mialby nie przejsc do swojego bylego pracodowacy (Amica)?
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 27.04.2009, 17:58
element napisał(a):Wyświetl post
Żaden futbolnet czy inny typowy blog próbujący zarobić na reklamach Ameryki nie odkryje.

Logicznym jest opcja przejścia Maćka do Amici. Tak jak i do każdego inne klubu z czołówki.
Mam tylko nadzieje że takiego s****ysyństwa nam nie wyrządzi.
Wszędzie, byle nie tam. A najlepiej jak zostanie do końca kariery trenerskiej przy R22.
zapewniam ze opcja A i opcja B jest mało realna.
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 27.04.2009, 17:59
ultr4 napisał(a):Wyświetl post

Srututu, trąbka z drutu.
Feci quod potui faciant meliora potentes
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 27.04.2009, 18:28
W Polsce nie ma zespołu, który " od tak" podkupił by Wiśle kogokolwiek i cokolwiek.
Najbliżej tego w przyszłości może być Solorz ze Śląskiem, ale nie jakiś Rutkowski z Lecha...

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
swinia
Member

Stary 27.04.2009, 19:13
Brawo Heban jakże kapitalny i trafny post. Nic dodać, nic ująć.!!!!!!!!
saklak1906
Senior Member

Stary 28.04.2009, 13:53
ultr4 napisał(a):Wyświetl post

Jakis nawiedzony po marysce cos napisze a wy ludzie sie napinacie.
Jeszcze trzy tygodnie temu to Lech byl faworytem wylewano cysterny spermy nad geniuszem Smudy, a jak spadli z fotela lidera zaczyna sie nagonka i spekulacjie.
Lech z Rutkowskim i z ta cala rada skautingu( chyba rada parafilana) moga sobie chciec nawet jak by to bylo prawda to Skorza ma jeszcze rok wazny kontrakt( bo o ile pamietam to podpisali na trzy lata) a Cupial jak sie uprze to nawet po zwolnieniu bedzie placil-patrz Kasperczak i tyle Macka w Poznaniu przez najblizszy rok zobacza.
Jak narazie Skorza pracuje bardzo dobrze i zadne znajomosci Smudy z Cupialem tego nie zmiena chyba ze Maciek sie nie zmiesci na podium to dopiero wtedy moze straci posade.
,
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 28.04.2009, 14:25
Pozbywanie sie Skorzy to glupota porownywalna tylko do zatrudnienia Okuki badz Engela.
Czyli wcale nierealna, a calkiem mozliwa.
Boia chi molla !
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 28.04.2009, 14:35
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Pozbywanie sie Skorzy to glupota porownywalna tylko do zatrudnienia Okuki badz Engela.
Czyli wcale nierealna, a calkiem mozliwa.
Okuka tak, ale z Engelem przesadziłeś. Petrescu wcale nie był od niego lepszy, a jakoś nikt po nim nie jeździ...
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 28.04.2009, 14:35
Coś nie mogę włączyć tego artykułu. Wpisałem w google jego myśl przewodnią, czyli "Skorża zastąpi Smudę" i na tamtych linkach też mi nie poszło, aż w końcu znalazłem artykuł, w którym jest mowa, że to Smuda zastąpi Skorżę, a Skorża przejmie po Benhałerze reprezentację. Radzę traktować tego typu njusy ze sporym dystansem.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów