|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Smuda zwolni Skorżę ? W Fakcie przewidują możliwe zwolnienie Skorży w razie porażki jednak Franz twierdzi że Boguś już nie jest taki porywczy jak kilka lat temu gdy wymieniał trenerów jak rękawiczki.
http://www.efakt.pl/sportowcy/artykul.asp?artykul=43408 |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
To raczej podgrzewanie atmosfery przez media. Zbliża się mecz, trzeba nadać spotkaniu odpowiedniej dramaturgii...
Wg mnie Skorża musiałby naprawde zapomnieć jak się prowadzi zespół, by stracić pracę. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Pomimo tego, że bardzo lubię i szanuję Maćka Skorżę, to jednak po raz kolejny nie wykazał się zmysłem taktycznym i wyobraźnią. Wśród moich znajomych większość była przekonana, że wystawienie mało zwrotnego Diaza na szybkiego Peszkę musi się prędzej czy później skończyć czerwoną kartką. Z powodzeniem na lewej obronie mógł zagrać Zieńczuk, albo ewentualnie z końcówce przestawić tam Singlara, a Łobodzińskiego dać na prawą obronę. Lech nie ma lewego skrzydła więc Łobo te przez te pół godziny dałby sobie radę. Ponadto Cantoro w drugiej połowie tylko truchtał, więc nie rozumiedlaczego nie zagrał Jirsak. Co więcej, każdy wie, że Stlić co drugiego wolnego strzela po ziemii licząc na dziurę w murze, więc należało każdemu piłkarzowi uzmysłowić, że nie wolno podskakiwać w murze. Ponadto zmian dokonano zdecydowanie za późno, a także widziałem tylko jeden sensownie wykonany stały fragment gry (dośrodkowanie z wolnego Małeckiego). Wydaje mi się, że zagrania ze stojącej piłki można lepiej wyćwiczyć, bo każda piłka powinna być grana bardo mocno i kąśliwie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
tormenthor
Reasumując ,kontuzje i absencje za kartki to wina Skorży , środowa gra Diaza w reprezentacji Kostaryki na drugim końcu świata to też jego wina. W meczu z liderem miał tam zagrać junior z ME, a może Beto , Niedzielan albo Cebanu Wolny bity z 16 metra na wprost bramki i niby piłkarzom z muru nie wolno podskakiwać ? Przyznam że to również dyskusyjna teza. Zagrania, strzały , wrzutki i dośrodkowania Wiślacy ćwiczą a że wychodzi Nam to..przeciętnie to inna sprawa (chociaż w derbach całkiem całkiem) Można by jeszcze wspomnieć że doping amikowców dla swojej drużyny to też wina Skorży...... Generalnie to broniłbym decyzji trenera , choć tez zapewne nie jest nieomylny. Bez napinki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nie chodzi o napinkę, ale o wnikliwą i konstruktywną analizę. Nie można rozgrzeszać Skorży z pomyłek, które ewidentnie popełnił. Naszego trenera z kolei należy pochwalić za to, że w ostatnich meczach potrafił zmobilizować naszych piłkarzy do tego, aby walczyli na maxa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Mamy problem z napastnikiem który się nie boi i który by strzelał bramki. A ja przypomne że fajnie sie pokazał kiedyś w PE nasz młodzik Sebastian Leszczak bez pardonu walczył i próbował przedrzeć się na bramke rywala
. Oczywiście nie zawsze mu to wychodziło ale widać było że chłopak ma dużo ikry i jak by dać mu szanse to mógłby szybko się odpłacić. Więc chciał bym Panu Maćkowi przypomieć o tym chłopaczku !!!!!! |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Byl okres w tym sezonie ,ze juz niektorym puszczaly nerwy i jechali po Skorzy. Po dzisiejszym meczu mozna stwierdzic ze ten trener to i tak jesli nei cudotworca,to dobry ekspert. Z takimi pilkarzami jak Pawelek ,Lobodzinski ,Cwielong,Malecki ,Zienczuk ,i paroma innymi caly czas sie bijemy o Mistrza . Kiedys Wisla miala braki na 1,2 pozycjach ,a teraz to na 1 ,2 pozycjach mamy klasowego pilkarza takiego jak Sobol naprzyklad. Bez wzgledu na koncowy wynik ,sadze ze do Skorzy duzych pretensji miec nie mozna
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
![]() WISŁA TO MY !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Nie wiem czy to kiedys pisalem czy nie, ale jesli Wisla w tym skladzie zdobedzie mistrza, to Skorzy trzeba wybudowac pomnik. Klasowych pilkarzy mamy kilku: Brozek Sobol Glowa, reszta to albo jeden szczebelek nizej, albo mlode talenty. To nie sklad z Kosa Frankiem Zurawiem czy Szymkiem. Gramy bez rozgrywajacego i napastnika (gdy nie ma Brozka). Cale szczescie obrone mamy chyba najlepsza w ostatnich latach. Ciezko bedzie, ale licze ze nasi do konca utrzymaja ta forme, Lechici juz traca siły
Ostatnio edytowane przez grogoriogreg : 11.04.2009 o godz. 22:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Brakuje takich kreatywnych piłkarzy jak Żuraw, Szymek czy Kosa. Widać to było wyraźnie, gdy sam Kosa wrócił gra od razu się poprawiła. A tacy piłkarze w Polskiej lidze jeszcze są. Był przecież Kuba Błaszczykowski, jest Lewandowski w Lechu, jest Majewski w Polonii. Ostatni dwaj mogliby z powodzeniem grać u nas. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
![]() ![]() WISŁA TO MY !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
ja tak samo jak ktoś juz napisal, chciałbym zeby Skorza dał pograc chociaz na te 5-10 minut Leszczakowi, zeby sie już ogrywał ..
raz mu dał szanse i według mnie naprawde fajnie grał .. i nie widac było roznicy miedzy nim a seniorami .. moze chociaz jakies okrzyki w strone Skorzy, zeby dał szanse innym .. albo tego Jonczyka podobno wielki talent .. w MU taki Macheda dostaje szanse mimo swojego wieku i je potrafi wykorzystac, a u nas sie boja stawiac na mlodych ;// |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ja, widząc co grają niektórzy nasi ,,gwiazdorzy" to kompletnie nie wiem czego można się bać dając wyróżnającego się gościa z ME.Myślę nawet taka zamiana by była korzystna gościa z I drużyny wymienić na typa z ME
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jesli zaden z naszych mlodych nie wybija sie w Mlodej Ekstraklasie, to nie mamy szans na krotkie wystepy mlodzikow. W ME powinni grac zawodnicy w wieku 16-18 lat, raczej korzysci z zawodnika 21 letniego grajacego na tym poziomie miec nie bedziemy
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
U Skorży podoba mi sie tez to , ze jak gramy taki mecz jak jutro z Górnikiem ,to otwarcie mówi na konferencji ,że celem sa pelna koncentracja i 3 punkty ,a nie bawi sie w jakies kurtuazje typu oni sa grozni itd .Motywatorem moze nie ejst jeszcze kapitalnym ,ale widac ze jasno stawia cele i wierzy w druzyne .
Ostatnio edytowane przez AS82 : 23.04.2009 o godz. 20:23.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Maciek Skorża jest już jednym z najlepszych (jak nie najlepszym) trenerem ekstraklasy... a jest na dodatek bardzo młody jak na trenera !
1906% poparcia dla trenera ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Szczerze mówiąc, to co Skorża wyczynia w Wiśle to jak dla mnie niesamowite. Popełnia czasem błędy, ale patrząc obiektywnie - w zeszłym sezonie z wcale nie wybijającym się szczególnie ponad inne drużyny składem zmiażdżył konkurencję, a teraz, mimo że przeciwnicy mają chyba nawet lepszych zawodników, Wisła gra najlepszą piłkę w lidze i jeśli nic strasznego się nie stanie, powinniśmy obronić tytuł
. Jak dla mnie jest on zdecydowanie najlepszym polskim trenerem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Zauważyłem, że jak wygrywamy- MAciej Skorża jest świetnym trenerem. Ale jak przegramy- co ten facet u nas robi?
![]()
Wisła górą,
Wisła pany, jestem w sobie zakochany
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
http://futbolnet.pl/wiadomosci/skorza-zastapi-smude
Ciekawe ile prawdy jest w tym artykule, ale wydaje sie byc dosc realny... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Na pewno dla Macka jest to cos wiecej niz piec liter (wsparcie od kibicow, co wywolalo jego wzruszenie), ale warto spojrzec na sytuacje z innej strony. W Lechu Skorza moze liczyc na 3 lata wzglednego komfortu pracy (tyle czasu dostal Smuda), a w Wisle skazany jest na laske jednego czlowieka. Pamietam filimik na wislakrakow.com, gdzie Skorza udzielil wywiwadu redakcji i dawal do zrozumienia, ze jego czas w Krakowie dobiega konca. Co wiecej w Lechu nie zaluja pieniedzy na transfery, a w Wisle szykuje sie wyprzedaz najlepszych graczy. Jednak wszystko zalezy od tego czy Franz podpisze kontrakt z Lechem czy nie...
EDIT: Element dlaczego Skorza mialby nie przejsc do swojego bylego pracodowacy (Amica)? |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]()
Feci quod potui faciant meliora potentes
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
W Polsce nie ma zespołu, który " od tak" podkupił by Wiśle kogokolwiek i cokolwiek.
Najbliżej tego w przyszłości może być Solorz ze Śląskiem, ale nie jakiś Rutkowski z Lecha... ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Brawo Heban jakże kapitalny i trafny post. Nic dodać, nic ująć.!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jakis nawiedzony po marysce cos napisze a wy ludzie sie napinacie. Jeszcze trzy tygodnie temu to Lech byl faworytem wylewano cysterny spermy nad geniuszem Smudy, a jak spadli z fotela lidera zaczyna sie nagonka i spekulacjie. Lech z Rutkowskim i z ta cala rada skautingu( chyba rada parafilana) moga sobie chciec nawet jak by to bylo prawda to Skorza ma jeszcze rok wazny kontrakt( bo o ile pamietam to podpisali na trzy lata) a Cupial jak sie uprze to nawet po zwolnieniu bedzie placil-patrz Kasperczak i tyle Macka w Poznaniu przez najblizszy rok zobacza. Jak narazie Skorza pracuje bardzo dobrze i zadne znajomosci Smudy z Cupialem tego nie zmiena chyba ze Maciek sie nie zmiesci na podium to dopiero wtedy moze straci posade. ![]() ,
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Pozbywanie sie Skorzy to glupota porownywalna tylko do zatrudnienia Okuki badz Engela.
Czyli wcale nierealna, a calkiem mozliwa. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Okuka tak, ale z Engelem przesadziłeś. Petrescu wcale nie był od niego lepszy, a jakoś nikt po nim nie jeździ...
![]()
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!
Fundacja #1 - Wiezi Muzyki Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze Firma krk - Zamiast szukac podzialow Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak Peja - (Z)robie szmal |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Coś nie mogę włączyć tego artykułu. Wpisałem w google jego myśl przewodnią, czyli "Skorża zastąpi Smudę" i na tamtych linkach też mi nie poszło, aż w końcu znalazłem artykuł, w którym jest mowa, że to Smuda zastąpi Skorżę, a Skorża przejmie po Benhałerze reprezentację. Radzę traktować tego typu njusy ze sporym dystansem.
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|