The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tumik
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.11.2010, 18:33
Jeszce o derbach
http://sport.interia.pl/raport/derby...-wisla,1555573
Odpowiedz cytując
MKMK
Banita

Od: 11.2010

Stary 14.11.2010, 09:30
Wywiad z Andrzejem Iwanem dotyczący Wisły i nie tylko.
http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/2...teusza-klicha/
Ostatnio edytowane przez rav : 14.11.2010 o godz. 10:23.
Odpowiedz cytując
mcks
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 14.11.2010, 12:06
Mówili coś w cafe futbol o meczu?
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 14.11.2010, 12:14
W CF był Piotr Nowak. To była raczej taka luźna dyskusja, bo nie było nawet "futbolowego menu". Pogadali o Borucu, o Smudzie, o rankingu, o trenerach i jak super jest w USA.
Miałem wrażenie, że na prośbę Kowala temat Ekstraklasy i meczu Wisły został olany.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.11.2010, 12:17
C+ az niesmaczny juz jest... Ja rozumiem, ze boli, ze to przykre, bo tam wszyscy za L. Ale naprawde wystarczy raz powtorzyc, ze wynik nie odzwierciedla w pelni przebiegu meczu, a nie przy kazdym wejsciu antenowym, przy kazdym wywiadzie, kazdy z dziennikarzy C+ poza Cz. Kowalskim, musi zrobic wstep jak to Legia byla rownorzednym przeciwnikiem, a nawet byla lepsza od Wisly. Smieszni sa.. Chociaz mala satysfakcja jest widzac jak ich skreca w srodku, ale nie moga tego pokazac
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 14.11.2010, 12:52
Zgadza się nesta. Wczoraj oglądając Ligę+ i słuchając "obiektywnych" komentarzy "fachowców" można było dojść do wniosku, że Wisła wygrała przez przypadek, bo tak naprawdę lepsza była Legia Ale co się dziwić - w końcu Dębiński i Wieszczycki to starzy legioniści.
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 14.11.2010, 13:10
A mnie strasznie denerwuje taka sprawa, że rozpoczyna się mecz, tzn. piłkarze wychodzą na murawę, rozbrzmiewa hymn, a komentator gada jak najęty. Po chwili powiedział "Posłuchajmy hymnu", przez chwilę nic nie mówił i zanim jeszcze hymn się skończył ten już zaczął paplać. Zupełny brak szacunku, zwłaszcza, że z tego co pamiętam na meczach starozakonnych zawsze mówią PRZED hymnem, żeby posłuchać tego jakże wspaniałego hymnu...
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.11.2010, 18:49
Cytat:
Szpakowski - wiadomo, że Legionista.

Iwanow - Legionista.

Kołtoń - Lechita, ale bardziej przez to, że zna się z Rutkowskim. Od momentu, gdy dali mu robotę w Interii przestał tak mocno na Wisłę nadawać. Być może przez to, że Białoński jest jego szefem.

Kołodziejczyk - Wiślak.

Iwański - ciężko wyczuć, drze się na meczu każdej drużyny, ale jego popisy z meczy Wisła - Basel mówią, że jednak darzy Wisłę sporą sympatią.

Jasina - Legionista

Borek - ciężko go wyczuć.

Redakcja gazety wyborczej w 80 % Widzewiacy, w 100% antyWiślacy.

Ryczel - podobno Widzewiak.

To są moje subiektywne odczucia lub też zasłyszane informacje. Nie wiem na ile są one prawdziwe.
Iwanow akurat Wiślak. Brat cioteczny byłej nauczycielki z angielskiego, wujek kolegi
Odpowiedz cytując
PM
Member

Od: 02.2008

Stary 16.11.2010, 21:51
http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/4...lszy-z-nowych/

Wywiad z Cezarym Wilkiem w powstałym niedawno portalu 2x45.com.pl
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 16.11.2010, 22:26
Kto ma niech włączy Discovery Historia. Historia Wisły w filmach i wspomnieniach, unikatowe zdjęcia.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
bunny
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.11.2010, 22:37
przecież wg programu miało być 23.11, a teraz miało być o gorszej stronie Błoń ?
"Historia polskiej piłki nożnej: Wisła Kraków
Anegdoty o największych zwycięstwach klubu, losach piłkarzy podczas II wojny światowej i historię sporu między klubami Cracovii i Wisły Kraków opowiedzą jego największe gwiazdy.
Premiera:2010-11-23 godz. 22:00
Data wyświetlenia:2010-11-23 godz. 22:00
Czas trwania:50 min."

btw. zna ktoś link do oglądania on line tego kanału ?
WIELCY LUDZIE WIELKI KLUB - WIĘKSZY OD NAS TYLKO BÓG
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.11.2010, 19:03
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...istorie_wisly/

Tutaj zapowiedź.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 22.11.2010, 21:18
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...a_wisly_w_tle/

mógłby ktoś nagrać całość i wrzucić na forum potem? nie mam tego kanału niestety.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 22.11.2010, 22:53
Proud napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...a_wisly_w_tle/

mógłby ktoś nagrać całość i wrzucić na forum potem? nie mam tego kanału niestety.

inne pytanie , czy istnieje możliwość oberzenia kanału Discovery Historia przez internet ? na wzór canall+ sport

oczywiście pewnie kanał cieszy sie 100 razy mniejszą popularnością , ale kto wie..
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 22.11.2010, 22:59
podbijam pytanie Karherop'a, na Cyfrze nie ma Discovery Historia...
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 22.11.2010, 23:32
Discovery Historia jest tylko w n-ce i chyba w kilku sieciach kablowych. Nic mi nie wiadomo, aby ten kanał był emitowany w internecie. Jednak ten 10 minutowy skrót zaostrzył mój apetyt, a nie będę miał jak oglądnąć.

P.S Jeśli ktoś ma to niech spojrzy sobie w gazecie, bo u mnie pisze, że materiał o Wiśle ma być od 22:50, a nie od 22:00.
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 22.11.2010 o godz. 23:39.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
lukaszgor
Junior Member

Od: 03.2009

Stary 23.11.2010, 03:47

A o 22 ma być o tych leszczach z drugiej strony
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 23.11.2010, 13:05
Chavez: biedak, piłkarz, pastor

Osman Chavez, dziś piłkarz Wisły Kraków, dorastał w Hondurasie. Jako dziecko musiał pracować, nie miał nawet butów. Dzisiaj twierdzi, że fakt iż przyszło mu żyć w tak trudnych warunkach, dał mu mnóstwo siły i nauczył pokory. Potrafi docenić to, co ma i wie, co będzie robił w przyszłości - pisze Bartosz Karcz.

Bardzo ciekawy reportaż o Chavezie. Nie wiedziałem, że to gość z taką przeszłością. W sumie szacunek dla niego. Nie wiem czy będzie Wam się chciało czytać całość, ale mądrze mówi. Prezentuje zupełnie inne podejście niż polskie "gwiazdeczki".http://www.gazetakrakowska.pl/fakty2...stor,id,t.html
Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 23.11.2010, 18:17
stawski napisał(a):Wyświetl post
podbijam pytanie Karherop'a, na Cyfrze nie ma Discovery Historia...

na cyfrze+ history jest na kanale 80
Odpowiedz cytując
Kodipar1906
Member

Od: 05.2009

Stary 23.11.2010, 18:19
History a Discovery tvn historia to 2 inne kanały :(
Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 23.11.2010, 18:57
srky masz racje, poje balo mi sie
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 24.11.2010, 14:49
Cytat:
Mamy dobrą informację dla tych, którzy nie maja możliwości obejrzenia filmu o historii Wisły w Discovery Historia:
Film najprawdopodobniej będzie do kupienia w Wiślackim Świecie. Trwają ostatnie rozmowy na ten temat
http://www.facebook.com/search.php?p...w/185885066281

Cytat:
W poniedziałkowy wieczór w pawilonie medialnym Wisły Kraków odbyła się uroczysta prezentacja filmu "Historia piłki nożnej. Wisła Kraków". Na spotkaniu pojawili się byli i obecni zawodnicy oraz trenerzy Białej Gwiazdy, a także znani kibice klubu z Reymonta 22.
http://www.youtube.com/watch?v=hGFIWOCTCGI
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 26.11.2010, 15:48
Wiem, że ten ranking nie jest wart funta kłaków mimo to jednak go wrzucę. http://sport.onet.pl/pilka-nozna/fc-...wiadomosc.html
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Damian1241
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 26.11.2010, 17:02
Amica jeszcze jest
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.11.2010, 12:36
nie bardzo wiem gdzie to wkleić bo to w koncu nie o nas.być może przydalby sie temat w stylu "dlaczego kocham Wisłę Kraków",ale wydaje mi się,ze to nie może zostac niezauważone.do tej pory mówilismy na ten drugi stadion kurnik,ale teraz wypada nazwać go tak jak jest naprawdę czyli chlew:
http://sport.onet.pl/zimowe/hokej/wu...wiadomosc.html

Wulgaryzmy i obelgi zamiast hymnu Polski - skandaliczne zachowanie podczas meczu

dzisiaj, 07:59 KC / Gazeta Wyborcza

fot. Newspix/Tomasz Markowski

W piątkowym, wyjazdowym spotkaniu hokeistów Comarch Cracovii z francuskim Dragons de Rouen w Pucharze Kontynentalnym doszło do skandalicznego incydentu. Kibice krakowskiego zespołu zamiast hymnu, zaśpiewali pełną wulgaryzmów piosenkę o... Wiśle Kraków.
Jak donosi "Gazeta Wyborcza" jeden z kibiców polskiej drużyny został zaproszony do stanowiska spikera, aby w duchu fair play, zapoznać kibiców gospodarzy z kulturą przyjezdnej drużyny. Poproszony o zaśpiewanie hymnu, zapowiedział zmianę "repertuaru" i zaintonował do mikrofonu: "Na nienawiści do tej drużyny tak wychowano nas i bez powodu i bez przyczyny śpiewamy wszyscy na cały świat..." Tu włączyli się wszyscy kibice z Krakowa, rycząc "A Wisła k..., a Wisła k..., a Wisła k..., Wisła to jest k..."

Weź udział w Sondzie

Nieświadomi niczego francuscy kibice zaczęli bić brawo. Aby odwdzięczyć się polskiej stronie, odśpiewali "Marsyliankę".

Ostatnio edytowane przez picasso : 29.11.2010 o godz. 18:25.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.11.2010, 17:50
To jest skandal i to pokazuje jak zakompleksiony jest ten śmieszny klubik z drugiej strony błoń. Wysadzić w powietrze, zaorać stadion a teren oddać Juvenii chociażby. Ja .......e...przecież my nawet nie mamy sekcji hokeja..boli porażka w derbach, oj boli.

A z innej beczki: Nie wiem czy zauważyliście, ale Weszło! coś niechętnie pisze o Wiśle ostatnimi czasy. Tu już nie chodzi mi o jakieś wielkie artykuły, ale nawet wzmianki o ostatnich meczach kolejki w których Wisła grała i wygrywała. Czyżby ich teoria Wielkiego Upadku Wisły się nie sprawdza a nie chcą się sami przyznać do błędu?
Cóż..mnie nie zależy o tym żeby o nas pisali, ale wydaje się to dziwne..zawsze podsumowania kolejki, bardzo obszerne, a od czasu gdy Wisła gra ostatnia to cichutko..
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
aadrian321
Member

Od: 12.2006

Stary 29.11.2010, 18:16
I to tylko potwierdza słuszność mojego wyboru WISLA WISLA WISLA!!!
PRZECIEŻ TO PROSTE KTO DUMĄ JEST W POLSCE !!!

W*I*S*Ł*A K*R*A*K*Ó*W
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 29.11.2010, 18:33
rafalek napisał(a):Wyświetl post
A z innej beczki: Nie wiem czy zauważyliście, ale Weszło! coś niechętnie pisze o Wiśle ostatnimi czasy. Tu już nie chodzi mi o jakieś wielkie artykuły, ale nawet wzmianki o ostatnich meczach kolejki w których Wisła grała i wygrywała. Czyżby ich teoria Wielkiego Upadku Wisły się nie sprawdza a nie chcą się sami przyznać do błędu?
Cóż..mnie nie zależy o tym żeby o nas pisali, ale wydaje się to dziwne..zawsze podsumowania kolejki, bardzo obszerne, a od czasu gdy Wisła gra ostatnia to cichutko..
Wisła nie jest pępkiem świata , wyluzuj

obserwuję weszło od dłuższego czasu i powiem szczerze , można ich nie lubić , można wręcz ich nienawidzic , ale jada naprawde równo po wszystkich , z tym że po Legii najbardziej i nie zmieniają tego ichwyniki . Po Wiśle jechali nie bardziej niż po Lechu czy Polonii . Zresztą oni nie są od tego aby chwalić , polskie kluby od kilku pochwał popadają w samozachwyt . Lepiej wogóle nie chwalić .
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.11.2010, 19:29
No to przecież piszę, że nie zależy mi na tym, żeby o nas pisali, tylko w ich poczynaniach widać pewną niekonsekwencję. Było słabo - zaraz po gwizdku wieeeelki elaborat o słabości Wisły - wygrywamy, to jest cisza.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 29.11.2010, 19:47
Nie wiem o co Ci rafalek chodzi. Jak ja czytam Weszło to czuje się jakbym czytał TWSD.
nie chwalą bo nie ma czego, jest natomiast co krytykować - dlaczego tego nie robią?
po Legii cisną równo, nie trzeba daleko szukać - http://www.weszlo.com/news/5928
to samo mogliby napisać o Wiśle, jednak nie piszą. dlaczego?
w ostatnim czasie było kilka dosyć kontrowersyjnych decyzji sędziowskich na korzyść Wisły które zaważyły o losie meczu a jednak Weszło milczy. w przypadku Legii piszą o wszystkich pomyłkach sędziowskich i jak to każda pomyłka sędziego = każde 3pkt może zaważyć o tytule MP. i tak można jeszcze pisać i pisać..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów