|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jakie filmy najbardziej lubicie oglądać? | |||
| Zdecydowanie nowości |
|
216 | 34,18% |
| Stare klasyki - do nowości nie mam zaufania |
|
35 | 5,54% |
| Raczej starsze,ale czasem i nowościami nie pogardze |
|
201 | 31,80% |
| Obojętnie jakie - żeby tylko była okazja się piwka napić |
|
88 | 13,92% |
| Jakie mi znajomi polecą |
|
72 | 11,39% |
| Nie lubie oglądać filmów |
|
20 | 3,16% |
| Głosujących: 632. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Kangoo supersonic
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Dla lubiących filmy nieszablonowe lecz w dalszym ciągu zdatne do obejrzenia polecam Into the Wild. Jeden z nielicznych filmów amerykańskich bez typowego happyendu. Długi ale jak najbardziej warty by poświęcić nań wieczór.
![]()
Kangoo + Uniden Pro 520XL + Sirio AS 1000.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Poszukuję polskich napisów do filmu Słowenka (ang. tytuł A call girl):
http://www.filmweb.pl/f480227/S%C5%82owenka,2009 Jeżeli ktoś posiada, to będę bardzo wdzięczny za pomoc. Przekopał większość strony z napisami i niestety nic polskiego nie znalazłem...:( ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
http://video.google.pl/videoplay?doc...2141700087937#
ten film napewno warto obejrzec. Mocny film dokumentalny pokazujący i wyjaśniający jak społeczeństwo jest manipulowane. Dokument podzielony jest na 3 części: I. Religijna - pokazuje astro-teologiczne podstawy chrześcijaństwa. Udowadnia, iż religia chrześcijańska jest jedynie splagiatowaną wersją wcześniejszych mitów, głównie egipskich i opiera się na astrologii. II. 11 Września - dotyczy najsłynniejszej akcji terrorystycznej służb specjalnych USA, dokonanej na własnych obywatelach. III. Banki i plan zniewolenia świata - czyli kto stoi za kontrolą światowej gospodarki i polityki. Komu zależy na wywoływaniu wojen i komu się to opłaca, oraz kto dąży do wykreowania Jednego Ogólnoświatowego Rządu, Globalnego imperium: niewolników rządzonych przez garstkę Panów i kontrolowanych totalnie, rodem z Orwellowskiego "Roku 1984"... reszte zobaczycie w filmie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Shutter island mnie rozwalił bo naprawdę sie już pogubiłem w którymś momencie i nie odróżniałem co prawdą a co urojeniem ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Świetny film, świetna odmiana jeśli ktoś ogląda większość popcornowych filmów.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ghost Dog: Droga samuraja( Ghost Dog: The Way of the Samurai)+ jedna z najlepszych ścieżek dźwiękowych jakie słyszałem.
Zaznaczę,że z filmami akcji i łubu-du,ten nie ma wiele wspólnego! |
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Dla miłośników hip-hopu i w ogóle dobrej muzyki,ścieżka dźwiękowa obowiązkowa do przesłuchania!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Mnie się Shutter Island nie podobał. Strasznie przewidywalny. Szczerze mówiąc domyślałem się przed filmem jaki będzie w nim numer, a gdzieś tak od połowy już byłem pewien, że to coś w stylu UWAGA SPOILER. Strasznie w oczy rzucały się te niby subtelne wskazówki typu pigułki, papierosy. Nudne były retrospekcje. Choć nie powie, ogólny klimat jest kapitalny. W sumie jestem rozczarowany, bo lubię tego typu filmy i nastawiłem się na coś super ekstra, a film jest przeciętny. Można obejrzeć ale niekoniecznie w kinie
![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w pierwszej czesci o religii moze i snuje domysly, aczkolwiek moga one okazac sie trafne.w drugiej czesci tej o terrorystach raczej snucia nie ma i sa pokazane dowody. jak dla mnie film warty obejrzenia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Taa dowody. Ktoś z rządu... Coś się stało... zniknęło... nie było... nie widać cienia... to oznacza, że WTC wysadzili Amerykanie bo zależało im żeby wdać się w konflikt na drugim końcu świata i zarabiać na ropie.
Zwolennicy takich teorii spiskowych mnie śmieszą... ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jezeli wypowiedzi ludzi ktorzy tam byli sa dla Ciebie zadnym dowodem jak i brak wraków dwoch samolotow tlumaczony wyparowaniem z powodu duzej temperatury, a pozostawienie cial ofiar, jest smieszne to spoko.
a co do ropy to jest bardzo mozliwe ze tak jest. amerykance wszedzie wpakuja swoje buciory zeby czerpac korzysci. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Widziałam dzisiaj Trick. Polecam! Świetne role Adamczyka i Więckiewicza. Można się pośmiać, wartka akcja, normalnie dobre kino!
edit: aaa i zapomniałam dodać że niezła rola szarej bluzy Śląska też )Powód: Hej Śląsk!
Ostatnio edytowane przez Kobieta_Wislak : 07.04.2010 o godz. 00:51.
![]()
"... Bo to miłość, pasja, To mój sposób na życie,
Mam trójkolorowy świat i innego nie chcę widzieć nigdzie..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Nie wiem czy już tu ktoś mówił o tym ale polecam oglądnąć film który w Polskim tytule brzmi "Prawo zemsty".
Naprawdę dobrze pomyślany ![]() ![]()
Wisła Dla was to pięć liter dla NAS to całe ŻYCIE!!
Kompot [*] Będziemy pamiętać! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
To bardzo ciekawy zabieg by pod przykrywką wyjaśnienia jak inni manipulują,samemu próbować wyprać komuś beret. Jak widać na Twoim przykładzie - udany bo pięknie łyknąłeś tą propagandę. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ma ktos jakis ciekawy nowy film do zaproponowania, bo nie widze nic godnego uwagi
american history ogladalem, a nie lubie ogladac 2x ![]()
Ostatnio edytowane przez szprotson : 12.04.2010 o godz. 13:13.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Może nie taka nowość ale ja polecam Czwarty Stopień. Dla mnie film rewelacyjny, byłem po olbrzymim wrażeniem po obejrzeniu, ale to trzeba lubić takie klimaty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
http://www.filmweb.pl/f329401/Jerusalema,2008 - naprawdę niezły film. Ciekawie opisana historia, jednak coś mi w tym filmie brakowało.Ale i tak polecam.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
W tych ciezkich czasach dla polakow propnuje film ktory nastraja optymistycznie do calego naszego zycia. Obejrzalem go juz bodajze 15 raz. Jak zaden inny dodaje chceci, wiary, nadziei w to ze zawsze moze byc lepiej. Ten film to "Sekret". Polecam z polskim dubbingiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Przed chwilka obejrzałem film Brat, Rosyjski Dramat - Kryminał. Bardzo dobry film i polecam. Więcej o nim
http://www.filmweb.pl/f35642/Brat,1997 ![]()
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......
Rafał Ziemkiewicz. http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
http://www.filmweb.pl/szukaj?q=sekret&c=portal ![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Film o ludziach sukcesu, ktorzy opowiadaja jak to osiągnęli.reszte trzeba samemu zobaczyc ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Ale wracajac do filmow. Te dwa kolejne filmy to: What the bleep do we (K)now?; What the bleep: down the rabbit hole. Ten drugi jest kontynuacja tego pierwszego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wczoraj oglądałem na C+ Wojnę polsko-ruska dla mnie osobiście film był góra na średnim poziomie.No ale zaciekawił mnie jeden tekst "Arka Gdynia, ku**a świnia" xD Wcześniej jakoś mnie nie ciągnęło żeby oglądnąć ten film, ale jak już jest w telewizji to sobie obejrzałem
![]() |
|
|
|
Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Polecam film Celda 211,produkcji hiszpańskiej.
Jeżeli ktoś gustuje w filmach o tematyce więziennej to na pewno się spodoba |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Nie wiem czy było, ale ja zdecydowanie polecam film Trener (Coach Carter) z 2005 roku.
Niby było takich filmów już kilka, ale ten jest naprawdę ciekawy i motywujący. ![]() "Naszą najgłębszą obawą nie jest to, że jesteśmy zbyt słabi, ale to, że jesteśmy zbyt potężni. [...]"
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|