|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Awans Mariboru do LM w legijnych kręgach wywołał niemal taka euforię jakby to zespół z Warszawy dostał się do tych rozgrywek. Szybka dzisiejsza prasówka bije takimi tytułami w oczy.
Miroslav Radović: Będę się modlił o wylosowanie Celtiku "Janusz Wójcik: I dobrze wam SZMACIARZE z Celtiku" "Marko Suler o wyeliminowaniu Celtiku: Spłaciłem dług wobec Legii" Mioduski: „Sprawiedliwości stało się zadość” Sytuacja przez legijne szkiełka wygląda tak jakby to Celtic był całym złem zaistniałej sytuacji. Każdy choć na chwile stara się zapomnieć o pierdołowatości osób z otoczenia Leśnodorskiego i zapisaniu się zgłoskami hańby w polskim futbolu na dziesięciolecia. Wiem, że największe pretensje idą o to że Celtic schował głowę w piasek w przedmiotowym temacie i pozwolił działać UEFi-e. Ale chyba nikt nie oczekiwał przy grze wartej miliony, że Celtic zrzeknie się prezentu od Legii. Albo wszyscy są głupi albo naiwni sądząc, że Legia postąpiłaby w tej sytuacji inaczej… Skoro Legia kreuje się na pierwszego krzewiciela zasad Fair Play w Europie rozumiem, że jej zawodnicy nie będą wymuszać karnych, jeśli zdobędą bramkę ze spalonego dobrowolnie się jej zrzekną itd. Itd. Skończmy z tą hipokryzją…A teraz do meritum czyli dzisiejszych meczów: Sądzę, że w grupie zobaczymy tylko jeden zespół i niestety będzie to ten z Warszawy, choć większą sympatię zaskarbił mi sobie swoimi występami Ruch (pomimo tego, że u buka konsekwentnie stawiałem na ich odpadnięcie). Metalist w pierwszym meczu chyba spodziewał się łatwiejszej przeprawy, co widać było po pierwszej połowie gdzie był kompletnie zaskoczony tym co robi Ruch… Teraz pewnie podejdą do sprawy bardziej poważnie. Legia przeżyła wyprawę na kazachskie stepy więc na swoich śmieciach powinno być z górki i bez problemów chociaż piłka lubi niespodzianki więc może nie będzie aż tak całkiem nudno… |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ból dupy w polskiej piłce będzie tym większy jeśli za chwilę okaże się, że w fazie grupowej zagrają LE takie "tuzy", jak:
Karabach Agdam (pierwszy mecz z Twente 0:0), Neftci Baku (przegrali na wyjeździe tylko 2:3), Asteras Tripolis (ograli 2:0 faworyzowane Maccabi Tel Awiw), Omonia Nikozja (na wyjeździe z Dinamo Moskwa 2:2), HJK Helsinki (wygrali z Rapidem 2:1), Astra Giurgru (ograli Lyon! na wyjeździe 2:1), Dynamo Mińsk (wygrali 2:0 z Nacional), Zimbru Kiszyniów (wygrali 1:0 u siebie z PAOK), Kardemir Karbukspor (wygrali 1:0 z St.Etienne) Legia ma więc bardzo duże szanse by przeskoczyć do koszyka nr 3. Jest trzecim oczekującym zespołem, a bezpośrednie otoczenie wg rankingu jest w niemałych tarapatach. Na jeszcze wyższe rozstawienie oczywiście nie ma co liczyć, choć pachnie wieloma niespodziankami. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
http://www.livesports.pl/mecz/Y5dps1oo/#szczegoly-meczu Karabach stal sie koszmarem nastepnej ekipy...
Ostatnio edytowane przez Glazik : 28.08.2014 o godz. 20:37.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Fajna oprawa aczkolwiek nie wiem czy nie historyczna bo ostatnia w LE.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2012
Offline |
|
|
Szkoda Ruchu,
- Potrójny spalony - Kamiński strzelił go na linii pola karnego - Główny pokazał rożnego, dopiero po 2 minutach boczny zmienił jego decyzję - ten sam, który nie zauważył spalonego... No brak słów, a wyobraźcie sobie, gdyby legię tak skrzywdzili.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
https://www.youtube.com/watch?featur...&v=jv6pNQeFjyg
Co tu pisać - brawo Legia! Jakkolwiek to brzmi. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Brawo Legia? A ja tu czytałem przez wiele stron, że UEFA zachowała sie prawidłowo, z duchem sportu i dobrze, ze ukarała Legię
.Oprawa kompletnie bezsensowna...bo przepisy są jasne od lat. Temat, to raczej prezes i pracownicy klubu, a nie UEFA. Dodatkowo pewnie panowie z europejskiej federacji z uśmiechem na ustach przyjmą ten "twór" i wlepią porządną karę. W ciagu 60 sekund wzbogacili sie o kilkadziesiąt tysięcy euro , piękny biznes. Taka dojna krowa nie zdarza się często. |
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
....a każdy teraz praworządny, przepis to przepis itepe
siedź w domu, nie pij, nie pal i płać podatki .... ze zdrowym rozsądkiem lepiej? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Po drugie, linia należy do pola karnego więc jeżeli tam był faulowany to jest karny. Po trzecie, chyba nie chcesz powiedzieć, że tam nie było karnego. To, że sędzia na początku tego nie dostrzegł to nie znaczy, że nie mógł zmienić decyzji pod wpływem bocznego. Ruchu szkoda, ale bez jaj. Nie został tutaj skrzywdzony przez nikogo. Karny jak najbardziej słuszny. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Arkas : 28.08.2014 o godz. 23:01.
![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Za race, transparent i wulgarne przyśpiewki wobec Uefy nie ździwie sie jak bedzie walkower dla Aktobe a Legia na rok wykluczona z pucharów
Ostatnio edytowane przez AYALA : 29.08.2014 o godz. 05:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
34 osoby z racami....
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Walkower podobno raczej nie wchodzi w grę, chociaż... Jeżeli UEFA ukarze Legię zamknięciem stadionu, to zrobi z niej męczennika i będzie miała groźnego przeciwnika w Europie. Abstrahując od tematu Legii to nie lubię tej złodziejskiej i ksenofobicznej inaczej organizacji...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
jako że losowanie o 13 to tradycyjnie pobawmy się w "koncert życzeń"
Z 1-go koszyka życzę: Inter, Villareal, Napoli, Lille; Z 2-go koszyka: Steaua, Trabzonspor, Brugge z 4-go: Krasnodar, Qarabag Z Aktobe się spełniło, niech teraz też się spełni
Ostatnio edytowane przez Krav : 29.08.2014 o godz. 08:14.
![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
W cenniku kar jest wzmianka o rasistach czy anty-pedałach ale nie ma nic o śpiewaniu fuck uefa
Jedynie o racę się mogą przypierdzielić ale tutaj byłby precedens bo kilka ekip w rozgrywkach europejskich pali race i żadnych kar nie było (z wyjątkami). ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Komunikat UEFA:
- UEFA zdecydowała także że z powodu sytuacji politycznej ukraińskie i rosyjskie kluby nie mogą trafić na siebie w losowaniach. - ze względu na to że za własną nieudolność Legia i jej kibice za głównego winowajcę uznała w Celtic aby nie ekalować niezdrowych emocji obydwa zespoły nie mogą trafić na siebie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Odnośnie tych rac i oprawy. Z jednej strony dobra robota NS! Z drugiej... to rozgrywki organizowane przez UEFA, jak wam nie pasuje regulamin (KARTKI, RACE) to nie grajcie w naszym pucharze. I tutaj żaden płacz nie pomoże. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Inter
Celtic Legia Dynamo Moskwa ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No dobrze zatypujmy:
Metalist Legia PAOK HJK |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
.Z drugiej strony, czemu Legia się pcha do rozgrywek organizowanych przez europejska federacje? Przecież to mafia! Gdzie tu honor ? Jak tak można przyjmować pieniądze od takich ludzi ? Naprawdę, potworna schizofrenia. Tutaj prosimy o jak najniższy wymiar kary, bo chcemy grać w waszych rozgrywkach, a tutaj Fuck UEFA. Mam nadzieję, że jak nie zamkną im stadionu, to w ramach bojkotu UEFY i tak nikt nie pojawi się na trybunach |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
2. Czy Waszym zdaniem UEFA to nie mafia? 3. Czy Wisła łapek nie wyciągała - jak grała - po kasę od mafii? 4. Czy to nie był szczyt? 5. A może Waszym zdaniem UEFA to nie mafia? ![]() ![]() ![]() Grupa chujowa. Musimy ją wygrać, marketingowo gówno. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
jesli warszawskie placzki nie wyjda z tak latwej grupy to bedzie wstyd ...jedno co im zazdroszcze to to ze maja zazwyczaj szczescie w losowaniu cieniasow ....do trola wyzej : a moze w tym roku ta mafia w postaci LM byla po prostu jak Media Markt
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 29.08.2014 o godz. 13:35.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|