|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Miałem przez lata zasadę: nigdy publicznie nie krytykować wpisów na stronie SKWK, choć nie jeden raz ktoś tam dorzucił do pieca, po czym pojawiały się tłumaczenia, że nie zawsze było to oficjalne stanowisko Stowarzyszenia, a jedynie opinia autora tekstu (co samo w sobie woła o pomstę, ale już mniejsza z tym).
Miarka się jednak przebrała. Jeśli bowiem Szanowne Towarzystwo Wzajemnej Adoracji nie jest w stanie pogodzić się z tym, że nowy prezes proponuje spotkanie wszystkim zainteresowanym kibicom Klubu w jednym czasie, gdzie wiadomo, że i tak w praktyce służyłoby ono przede wszystkim reprezentantom SKWK (umyślnie nie wspominam o wspólnych wiślackich interesach, bo wydźwięk tekstu jest dla mnie jednoznaczny) - to o czym mamy w ogóle rozmawiać? Ja wiem, że korona na głowie dobrze siedzi i stanąć na równi z kibicami niezrzeszonymi albo, co gorsza, z jakimiś typowymi januszami to ujma na honorze. Ale żeby tak publicznie pokazać im środkowy palec, to trzeba mieć jaja. A wspominanie w temacie Czerwińskiego, to już naprawdę zakrawa na kpinę - kiepska próba zrobienia ludziom wody z mózgu. PS. Brawo za walkę o podniesienie cen biletów. Ale może teraz dla równowagi w przyrodzie zrobimy sobie na Wiśle jakiś półroczny bojkot, żeby Gaszyński wyleciał z hukiem? Bo muru, o którym wspomniano w tekście w inny sposób sforsować się po prostu nie da.
Ostatnio edytowane przez enzo : 10.01.2016 o godz. 02:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Ja poprostu mam nadzieje ze tak jak wszyscy sobie tego zyczylismy w nowym roku CAŁA WISŁA ZAWSZE RAZEM!
A tu juz wszyscy obrazeni bo SKWK to bo tamto ... Dajcie spokój w końcu ... Pisanie nie rozumiem tego ale jestem po tej stronie jest dopiero dziecinne pozyjemy zobaczymy narazie proponuje wrzucic na luz ![]() Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Chemii między SKWK a resztą kibiców ubywa z czasem. Śmieszne jest jak twierdzą, żę oni działają a ty nic nie robisz. Gdybym chciał robić to przyszłaby "delegacja"i musiałbym przestać chcieć. Casus sprzedaży szalików czy koszulek Wisły sie kłania. KMWTW czemu nie sprzedają ich ci, którzy robili to latami. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Mnie SKWK zaczęło wpieniać po pamiętnym meczu z Ruchem i ostrzelaniem stadionu racami i tym ich oświadczeniem jako odpowiedz wypowiedzi Bednarza po tamtym meczu. Co jak co ale nigdy nie uwierzę, że nie mieli pojęcia o tamtej akcji, może nie pobrudzili sobie rączek ale o akcji wiedzieli.
Również te wlepki i akcje z przesyłaniem zdjęć co wrzucali na facebooka „Czas pożegnać się z Bednarzem” uważałem za żałosne i dziecinne. Żeby nie było, też byłem za zwolnieniem Bednarza bo chłop nie powinien u nas nigdy pracować ale widocznie jak go do klubu zatrudniano, zawsze kojarzonego z L to nikomu ze Stowarzyszenia to nie przeszkadzało, a moim zdaniem powinno. Teraz jeszcze dowalili tym swoim następnym śmiesznym oświadczeniem. Wychodzi na to, że każdy kibic Wisły spoza SKWK jest kibicem gorszym bo jak to tak pan prezes najpierw chce spotkać się ze wszystkimi a nie z samym wielkim zarządem Stowarzyszenia. Smutne jest natomiast to, że jak SKWK ogłosi jakiś kolejny protest to 5 tys. Ludzi pójdzie za nimi jak stado baranów. Nie uważam też, że SKWK to samo zło bo robią masę bardzo dobrych rzeczy ale ostatnio mam wrażenie, że się trochę pogubili, delikatnie mówiąc. A hasło „Cała Wisła zawsze razem” to dla nich najwidoczniej tylko same, puste słowa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
||
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Teraz jasno i prosto
temat Bednarza jest w tym temacie zamknięty i jeśli znowu zacznie się ktoś naparzać za i anty Bednarz będę usuwał. I jeszcze jedno nie ma zgody na wyzwiska i dopiekanie sobie nawzajem. Możecie mieć różne zdanie na temat zaistniałej sytuacji i możecie dyskutować do upadłego ale wyzwiska nie przejdą. To tak prewencyjnie piszę mając w pamięci co się tu działo bo na razie o dziwo dyskusja jak najbardziej kulturalna jest ![]()
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 08.01.2015 o godz. 13:39.
![]()
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Nic nie wytłumaczyłeś tym wpisem, serio. Nie chcę się kłócić, ale wierzenie w ślepo we wszystko co poda SKWK nie jest dobrym pomysłem. Jak już wcześniej wspomniałem, nie daje minusa SKWK za całość działalności, bo naprawdę robią sporo dobrego dla Kibiców czy klubu, ale ustawianie się na pozycji urażonego ''pana'' na dzień dobry działalności nowego prezesa jest strzałem w kolano. Widzisz, w moim odczuciu powinno się napisać coś mobilizującego do lepszego jutra, do pomocy klubowi. Jest to taka chwila gdzie naprawdę można zacząć budować solidne fundamenty do budowania lepszego jutra. Na miejscu prezesa zasiada osoba, która jest Wiślakiem, spędziła tutaj trochę czasu. Wątpię w to, że prezes Gaszyński postanowił się wypiąć na SKWK.. SKWK jako organizacja reprezentująca wszystkich lub większość kibiców powinna być partnerem do rozmów dla nowych władz. To od nich po części będzie zależało jak będą wyglądały trybuny. Reprezentowanie spraw kibiców to nie jest tylko ''złotówka od biletu'' czy ''akredytacja na cały stadion'' - to są też inne problemy, które należy rozwiązać. A teraz nadarza się ku temu znakomita okazja. Wierzę w to, że po poniedziałkowym spotkaniu ze wszystkimi kibicami prezes spotka się również z SKWK, aby móc nawiązać z nimi realną współpracę oraz dialog, który pozwoli coś zmieniać na stadionie. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Rankingowy ekspert
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Bo my kulturalne (cool to lol ne) chłopaki jesteśmy
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 08.01.2015 o godz. 14:27.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Chyba pierwszy raz widzę taką zgodę po jakimś stanowisku SKWK. No po prostu masakra.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jak dla mnie to SKWK dało nowemu prezesowi do zrozumienia: poradziliśmy sobie z Twoim poprzednikiem więc nie myśl nawet, że Ty będziesz rządził.
Smutne. Wskazanie nowemu prezesowi, że jak nie będzie szedł po jedynej, słusznej linii partyjnej to będą kłopoty. Niestety. Nikt z tym niczego nie zrobi. A najmniej sam boss. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
Źle zaczęło się dziać w SKWK od jakiegoś czasu począwszy od zaangażowania młodego gniazdowego, jego próbę nakłonienia ludzi do wyzywania Jagiellonii podczas meczu, po kolejną próbę zamiany świetnego dopingu na rzecz wyzywania przeciwnych (często słabych jakościowo i wizualnie) ekip i sąsiadki (bo tak niby trzeba, sic!). Do SKWK ostatnimi czasy napchało się dużo młodej krwi, w której za bardzo buzuje testosteron, którego nie mają gdzie rozładować. Widać to chociażby we wpisach na stronie - podczas konfliktu zamiast wstrzymać się odpowiadali na każdą zaczepkę łysego mąciciela, a teraz dali do pieca po konferencji Gaszyńskiego. Tracą i tak słaby autorytet. I to mówię ja, ten który podczas konfliktu stał z nimi w jednym szeregu. Miarka się przebrała, szkoda opowiadać się za wygórowanymi ambicjami i ego z kosmosu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
żeby sprawdzić o czym piszecie i dyskutujecie wszedłem na ich strone i przeczytałem. Dramat. Dramat.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
No to gdyby ktoś jeszcze miał jakieś wątpliwości... Stowarzyszenie Kilku Kibiców Wisły postanowiło je na wszelki wypadek rozwiać. I dobrze.
Jak to szło panowie ? Cała Wisła zawsze razem ! ... ale SKWK osobno. Nowemu prezesowi życzę realizacji wszystkich celów. ![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Myślę, że większość ludzi ma podobne odczucia i to jest przynajmniej budujące.
W szybkim przeliczeniu: 24 użytkowników na 25 wypowiadających się w tym miejscu, staje po stronie prezesa - czy raczej jest zniesmaczonych stanowiskiem Stowarzyszenia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Nie ukrywam, że jestem zaskoczony. Myślałem, że SKWK będzie mieć tu bezwzględne (patrz: ślepe) poparcie sporej liczby. Całe szczęście zdecydowanie dominuje trzeźwe myślenie. Brawo. Powodzenia dla Prezesa Gaszyńskiego.
Ostatnio edytowane przez filemon : 08.01.2015 o godz. 16:11.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Szkoda, mi jest po prostu przykro. Po ostatnich pozytywnych informacjach takie coś... Ja od siebie mogę dodać, że o ile nie mam opinii o Gaszyńskim to Jankowski jest tytanem pracy i bardzo dużo serca wkłada w to, aby Klub właściwie poukładać. Przypuszczam, że nie przypadkowo Gaszyński dobrał go jako najbliższego współpracownika. Z całego serca życzę im powodzenia, bo jeśli im się powiedzie to mój ukochany Klub odzyska dawny blask. Myślę, że każdy trzeźwo myślący kibic ma podobne zdanie. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
SKWK kompletnie skompromitowało się tym tekstem. Stawałem murem za nimi w różnych sytuacjach. Chociażby bronienie dobrego imienia stowarzyszenia w gronie ''Wiślackich'' przyjaciół.
W tej konkretnej sprawie jestem w 100 % za Gaszyńskim. W SKWK chyba faktycznie źle się dzieje, ale to zostawiam bo raczej dużo w tej sprawie nie poradzimy. ![]()
http://www.pah.org.pl/nasze-dzialania/8/pajacyk - Jedno kliknięcie może pomóc głodnym dzieciom
![]() „Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle'' ~ Ludwik Miętta-Mikołajewicz |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Żal czytać to całe oświadczenie. Myślenie się chyba komuś wyłączyło. Można niestety napisać, że po raz kolejny. Ciekaw jestem gdzie leży tego granica i co nastąpi po jej przekroczeniu.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Coraz bardziej przypomina mi to postępowanie gówniarzy niż facetów z klasą, za których kiedyś SKWK uważałem.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Myślałem że po oświadczeniu nt. Jagiellonii nic już mnie bardziej nie zdziwi a jednak
![]() |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Ja się wstrzymam o wydawaniem opinii, ale coś mi mówi że z parszywej mordy Bednarza nie schodzi dzisiaj uśmiech.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Wątpię. Prezes wydaje się być człowiekiem twardo stąpającego po ziemi. W biznesie idzie mu jak po maśle, więc realna szansa na wygrzebanie się z bagna i powrót do Europy jako jeden z najważniejszych celów to nie jest powód dla radości Jacka.
Odnośnie SKWK owszem, ma powody by się cieszyć. Ale to tylko ukazałoby jego małostkowość i sposób na "przedłużenie penisa". ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
W sprawie Bednarza stałem za nimi murem, ale teraz to przeginają. Piszą że prezes Gaszyński nie spotkał się z nimi od listopada, ale do jasnej anielki jako kto miał się przedstawić. Przecież wiadomo było że prezesem będzie od 05.01.2015, a z prezesem Czerwińskim wiadomo było że przychodzi tylko na trzy miesiące.
![]()
ŚWL!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Dzieci... tekst akceptowany przez starych kiboli Wisly, dzis wlasciciele dobrze prosperujacych firm.
A to, ze on gral w Wisle to nie ma nic do rzeczy.. bo on gral w Wisle to nic nie mozna o nim napisac? ![]() I gral to za duzo powiedziane.. umowmy sie.. Gaszyński pilkarzem byl slabym. prawie w ogole nie gral, w II lidze troche pogral. Ja rowniez wstrzymam sie od komentarza.. zobaczymy co dalej pocznie Gaszynski (rowniez wzgledem OBIECYWANEGO OD 3 MIESIECY spotkania z SKWK)
Ostatnio edytowane przez c. : 08.01.2015 o godz. 16:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Innymi słowy: "Może nie jesteśmy poważni ale najbardziej wiślaccy"
Hmmm.... jak można się tak samemu dyskredytować? To tak jakby pójść po kredyt do banku przynosząc dokumenty stwierdzające że jest się nieuleczalnym hazardzistą. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przestancie ludzie .......ic a dajcie pracować.... Osady wydac za rok i już.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
ja powiem tak wstyd, kompromitacja żenada. Proponował bym złożyć zbiorowy protest i najlepiej wniosek o delegalizacje SKWK bo oni nic nie robią tylko mącą.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Gimbaza to zaczęła wypisywać swoje oświadczenia na stronie stowarzyszenia. Inaczej nie da się tego określić jak tekst rozkapryszonej 16-latki, w dodatku przeżywającym okres.Z każdym kolejnym oświadczeniem topnieje mój szacunek do nich.Jeszcze w sprawie konfliktu z Bednarzem starałem sie ich zrozumieć, ba wręcz ich broniłem w gronie znajomych.Po ostatnich dwóch wpisach można wnioskować że szykują sobie grunt pod kolejną wojenkę.Przypominam atak na Jankowskiego: skwk napisał(a):
![]()
Wisła Kraków.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie mogę zrozumieć po co macic jak jeszcze nic się nie dzieje... To potzreba miesięcy na to żeby zobaczyć jak to wszystko się ulozy... A dla SKWK takie krótkie zdanie.. Wisła to nie jest Wasz prywatny folwark z którym bedziecie robic co chcecie... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|